|
|
#4921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2018
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy Was też tak już spodnie uwierają? Ja już nie mogę w zwykłych bo brzuch mi ściska i boli 🙁 zamówiłam jedne, a drugie mam z poprzedniej ciąży, tylko na strychu u teściów. Na weekend muszę ich poszukać. Mamy dzieci przedszkolnych - szykujecie coś na jutro dla pań? |
|||
|
|
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
no a mam jeszcze jedna pare jeansow lekko luznych w ktorych mi sie fajnie chodzi wiec moze dadza rade dopoki nie znajde czegos odpowiedniego
|
||
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
W rodzinie od strony męża, wszyscy wiedzą jaka jest sytuacja, zresztą po stronie jego brata było podobnie...także nikt nic nie naciskał, czasem babcia z jakimś tekstem głupim wyskoczyła ale ta babcia czasem tak ma.
Po mojej stronie a mam tylko brata, jest trochę inaczej. Mają dwójkę dzieci. Na chwilę obecną nie wiedzą nic o ciąży poczekamy może do końca roku. Bo ostatnim razem jak im powiedzieliśmy o ciąży..to od razu ich córki też były przez nich poinformowane...co miało skutek taki, że jak straciłam ciążę to jak teraz wytłumaczyć im, że jednak ciocia nie będzie miała dzidziusia. ![]() Dlatego postanowiliśmy, że nie mówimy na razie. Oni nie rozumieją najzwyczajniej w świecie, że ciążę można stracić albo się starać latami, bo nigdy tego nie doświadczyli po prostu. Najbardziej mnie zabolało, jak się kiedyś bratu wygadałam, że nam się nie udaje i przechodzę różne badania to wiecie co usłyszałam..." to daj znać co wyjdzie, bo może będzie musiał wysłać córki do lekarza by nie miały takich problemów w przyszłości bo może to genetyczne" nie takiego wsparcia potrzebowałam...no ale staram się nie złościć..nie ich wina
|
|
|
|
#4924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja legi też gdzieś miałam, chyba też na strychu. Muszę obczaić. Wszystko mnie dusi jak nie w szyję to w brzuch.. W pierwszej ciąży spodnie ciążowe kupiłam na koniec sierpnia a rodziłam w listopadzie, a teraz... Cóż.. |
|
|
|
|
#4925 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taki zastoj?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to ma być zastój bo ja o 17 kończę pracę i w domu będę ok 19 żeby założyć wątasek
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
blaira
druga teraz brala slub we wrzesniu a zaszla juz jakos w maju no i dla nich wszystkich to jest nie do pomyslenia ze mozna miec problem jakis,juz nawet przy staraniach o pierwsze dziecko potrafili rzucic tekstem "najlepiej to jak dziewczyna zajdzie przed slubem bo przynajmniej wiadomo co sie bierze" no i jak ja sie mialam wtedy czuc?przeciez to ewidentnie bylo do mnie ze jakas wybrakowana jestem i biedny moj tz ze na taka trafil,a szczegol ze porobilismy oboje badania i wszystko bylo ok ale poprostu sie nie udawalo---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny podsuniecie mi pomysl na prezent na 50 rocznice slubu dla dziadkow? Nie mam pojecia co im kupic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prezentów to my w rodzinie kupujemy też tylko dzieciom, z naszym jest 6 także no i tak starczy wydatków...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cóż bardzo jest to przykre, ale cieszę się że mamy takich mężów..zresztą im też łatwo w takiej sytuacji nie jest, tak bardzo się obwiniają. Cieszę się też że teściowe nas wspierają i rozumieją no i szwagierka z którą się mocno w temacie zjednoczyłyśmy i wspierałyśmy. Solidarność jajników ![]() Toż to zostało 80 postów...a mówiłaś o godz 20:00 to chyba zdążymy
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Pierożeczki z kapusta i grzybami
![]() Kapuste z suszonymi grzybami obgotowac dwa razy,wylac wode,zagotowac trzeci raz i gotowac ok poltorej godz do miekkosci,odcedzic,ostudz ic,odcisnac z wody,zmielic na srednim sitku,dodac troche skwareczkow i stopionej sloninki zeby farsz nie byl suchy i nie rozpadal sie przy nakladaniu,pieprz i sol tak zeby dobrze bylo czuc bo ciasto i tak troche smakow wciagnie ![]() Ciasto Mąka pszenna,wiadomo ze zalezy ile potzrebujesz ale np 1kg,jedno jajko dwie lyzki oleju,odrobina oleju,zmiksowac jajca z mąką(zeby sie jajecznica nie zrobila jak wode dolejesz ) i dolewac stopniowo gorącą wode (gotuje w czajniku i dolewam po trochu) miksowac az sie takie klupy porobia wieksze,wywalam na deske troche wyrobie zeby sie zlaczylo,jak za luzne dodaje mąki jak za twarde to wody,ma byc elastyczne i lekko sie wyrabiac,rozwalkowac na 2-3mm wykrawam filizanka,lepie,na osolony wrzatek,od wyplyniecia gotowac na malym ogniu 4 minuty,z wrzatku wyjac do zimnej wody,przelac jeszcze lekko zimna woda i na durszlak,odkad robie na wrzatku jeszcze zaden mi nie pękl![]() Jak cos nie jasne to prosze zapytywac
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2017-10-12 o 17:01 |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Majowe 2018
Ale jaja - myślałam ze m wizytę na 18 a tu na 17
Wyleciałam z domu - śmierdze cebula i kiełbacha bo smażyłam do lecza ... Zaczęło lac, zawierucha, połamałam parasol ... i siedzę i czekam ufff ... 69 ![]() ![]() ![]() Już 68 ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez DomimaZet Czas edycji: 2017-10-12 o 17:02 |
|
|
|
#4933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to za wizyta? |
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4936 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba genetyczne już 😉
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Na bogato...
|
|
|
#4938 | ||
|
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
w sukienkach latamJa tez bekne czasem,cos okropnego Cytat:
Ps z domku obiadki masz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chce mi sie kurczaka z rozna z frytkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Domii matko 😱 to w więzieniu mają lepsze jedzenie niż kobieta w ciąży w szpitalu
|
|
#4942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz ciągle zapominam zważyć się...Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4943 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doczytalam o tekscie brata i o reakcji rodziny... Ja poprzednim razem pochwalilam sie mojemu mlodemu ze bedzie mial rodzenstwo, po poronieniu mialam problem kiedy on pytal czy mam w brzuszku dzidziusia. W koncu mu powiedzialam ze mamusi sie tylko tak wydawalo i dzidziusia jednak nie ma ale jak bedzie to mu o tym powiem... Przykro mu wtedy bylo... Tym razem mlody nie wie nic, na czas mojego pobytu w szpitalu jest u moich rodzicow wiec mysli ze ja jestem w domu a on pojechal na mini wakacjeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
u nas różnie z prezentami raz było losowanie ale ostatnie 2 lata robimy tak że Ci co są na wigilii to kupują maż żonie i odwrotnie ( także tylko każdy małżonkowi) a dzieciom najblizszym 5 szt. albo coś kupujemy albo idziemy na łatwiznę i pytamy rodziców czy coś droższego nie chcą kupić to im dokładamy 100-150 i nie muszę przynajmniej po zakupach chodzić
![]() No i mamie - zawsze z bratem coś dajemy mamie i ojcu w podziękowaniu za to , ze nam nigdy nie odmówią jak trzeba przy dzieciach - mama bardzo chciała Si to jej daliśmy przed świętami żeby nie marudziła ze " ona nie spodziewała się" - tak to jej podkładamy i po sprawie ![]() myślalam na początku, że Wy rocznik podajcie widać kawy brak, drzemki brak ![]()
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu było troszkę gorzej bo jedna miała 5 a druga 10 lat więc tu już była troszkę inna rozmowa. Ale nie ma co ukrywać , że to dość delikatna sprawa...tym bardziej rozumiem i popieram ze wstrzymaniem się A co do kolacji...to myślałam że coś doniosą ... to jest lekkie przegięcie. Nic tylko słoik dżemu zabrać ze sobą . Edytowane przez blaira Czas edycji: 2017-10-12 o 17:43 |
|
|
|
|
#4948 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tylko 51 postów
. Wróciłam . Kolejna stówa w aptece ![]() Pani doktor pochwaliła moje cukry - następna wizyta za miesiąc . Nie przytyłam nic a nic wiec tez sukces - bo powiedziała ze nie powinnam przytyć w pierwszym trym Także spoko . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

od kad dowiedzialam sie o ciazy boje sie ze cos mi tam naruszy a ja pozniej bede plamic i panikowac

no a mam jeszcze jedna pare jeansow lekko luznych w ktorych mi sie fajnie chodzi wiec moze dadza rade dopoki nie znajde czegos odpowiedniego

no i jak ja sie mialam wtedy czuc?przeciez to ewidentnie bylo do mnie ze jakas wybrakowana jestem i biedny moj tz ze na taka trafil,a szczegol ze porobilismy oboje badania i wszystko bylo ok ale poprostu sie nie udawalo

. Wróciłam . Kolejna stówa w aptece