![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
spis treści, spis treści..czy ktoś łopatologicznie wytłumaczy mi jak się robi spis treści? i jak się robi by str tytułowa i 2 str spisu tresci nie miały numerka... i co się robi..jak się ma oryginały aneksów i one nie mają nadrukowanych numerków..wsaadza się ten oryginał i na nim drukuje tylko numerek? da się tak?
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
ja to już sie też raczej na bank szykuje na wrzesień
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny moze Wy mi powiecie co się w pracy badawczej umieszcza w empirii?? jedna mówi że całosć się streszcza, inna mówi że się opisuje swoja placówkę i podsumowauje tabelki, a tzrecia że to własne" wypociny" tylko na jaki temat? moja praca to jedna wielka wypocina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
co do spis tresci to ja pisze w nowym wordzie i tam jest poprostu opcja wstaw spis tresci
![]() dziewczyny mam pytnako: czy tabelki w pracy musza sie koniecznie miescic na jeden stronie?? czy moga byc "uciete" i pół tabelki mam na jednej a pół na drugiej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
MAdzialenka mi sie wydaje ze nie bardzo rozbijac tabelkę na dwie strony , jak sie da to zmniejsz czcionke w tabelce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
My tez do tabel musimy wykresy, generalnie prościzna jak ktoś wie jak ugryźć dane by wyszedł sensowny wykres.
![]() Promotorka powiedziała, że to urozmaica prackę i wpływa na lepszą ocenę. ![]() Co do tabel, to przenosisz, albo najpierw zmień czcionkę jak wyżej Gośka proponuje. W licencjacie przenosiłam, a jak mi za dużo miejsca zostawało, to dopisywałam coś odnośnie tej tabeli, wprowadzenie takie jakby. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
kurcze dopisac nic nie moge, bo prace mgr mam juz skonczona, tylko ta kosmetyka mi została
![]() ja mam tabelki i wykresy, zalezy jakie dane wprowadzałam ![]() ![]() juz sama nie wiem czy to przenosic i pozostawic poł strony pustej czy jednak dzielic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Maddy84 zależy o czym masz pracę, ja w swojej zawierającej elementy ekonomiczne i różne wskaźniki, nie wyobrażam sobie by tego nie zamieścić. Każde badania muszą być podparte tabelą i zobrazowane wykresem opisującym wartości skrajne tabelki [maxi i mini]. Po czym pięknie opisujesz dlaczego jest tak a nie inaczej
![]() ![]() jaki masz temat? ![]() Zalęży czego dotyczy praca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1121 |
Przyczajenie
|
No Laseczki 31 Maja Magistrem Pedagigiki Jestem!!! Nie Przejmujcie Sie Bedzie Dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich w wątku! Zajrzałam tu, bo za dwa, trzy tygodnie sama zacznę pisać pracę magisterską.
Nam promotorka mówiła, że tabele mają być na jednej stronie. Ale te pół strony wcale nie ma być puste. Po prostu w tekście odwołujesz się do tabeli nr XYZ i piszesz dalej to co miało być po tabeli. Tak też robiłam w pracach zaliczeniowych i było ok. Ale może każdy promotor ma swoje własne reguły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja dzis zlozylam moja prace u mojej pani promotor. Jutro mamy seminarium i z racji tego ze moja promotorka raczej tylko przeglada prace (o ile w ogole przeglada) mam nadzieje ze jutro juz bede wiedziala co i jak. Mam nadzieje ze wreszcie mi powie ze moge juz to drukowac i skladac do tego dziekanatu a nie bedzie juz marudzila bo ilez mozna. Mi juz na sama mysl sie robi slabo ;/ zreszta 10.06 mija termin skladania prac w dziekanacie wiec juz wiele poprawic nie zdaze. Ehhh no mam nadzieje ze jutro juz nie wymysli nic bo tak to od kwietnia mi wymysla i ja dopisuje a ona zas wymysla i juz mam 160 stron ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
no to gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
U mnie kolejny podrozdział (przedostatni) wydrukowany i gotowy do zaniesienia jutro do promotorki. Obawiam się tego jutrzejszego seminarium bo o ile pierwsze dwa rozdziały przeszły gładko, tak z tym przewiduje problemy ze względu na fanaberię w/w pani prof.
Do niedzieli planuje skończyć 3 rozdział i pozostanie mi tylko wstęp i zakończenie ![]() ![]() Obrony przed 4 lipca mieć nie będę, a panie w sekretariacie powiedziały, że wystarczy tydzień wcześniej złożyć albo nawet i później i będzie ok ![]()
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
KOCHANE moze któraś z was pomogła mi zrobic porządny spis treści , wymysliłam sobie ze spacjami ale ta opcja nie przejdzie !!!!!
W wordzie jest opcja wstaw spis treści ale zupełnie mi to nie wychodzi ![]() ![]() STĄD MOJA PROŚBA czy jakaś dobra dusza moze mi to przerobic w wordzie , wysłałabym mój spis z odpowiednimi stronami e-mailem ![]() ![]() PRACE MUSZE ODDAĆ DO PONIEDZIAŁKU , TAKŻE BEDe WDZIĘCZNA ZA POMOC ![]()
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Ja mam już dość tego wszystkiego......... płakać mi się chce....
Pracę wydrukowałam i idę złożyć ją jutro do dziekanatu, ale przeraża mnie sama obrona. Bardzo, ale to bardzo się boję........ ![]()
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
a ja mam dzis ten wielki dzien i ide drukowac prace mgr
![]() i wiecie co??. moja praca ma 130 stron (w 4 egzemplarzach trzeba jeszcze drukowac) i po 45 stronie moja drukarka skapitulowała wrrr dzis ide na miasto drukowac. ale jakby nie było jestem bardzo szczęsliwa, ze dzis juz bede moje wypociny miała oprawione ![]() niestety nie mam jeszcze ostatniego egzaminu zaliczonego bo nie było jeszcze wyników z niego wiec wpisy sa jakby co w poniedziałek (jak sie uda zaliczyc bo to była masakra) i wtedy bym prace złozyła. ciekawe ile sie czeka na obrone?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
gosiula372 musiałabys wysłać całą pracę.
W wordzie jest tak, że zanim stworzysz spis treści tworzysz nagłówki - tytuł rozdziału i podrozdziału oznaczasz jako nagłowek 1 i 2 - odpowiednio.żeby wygladało tak: 1. ...................... (tu jest odstęp) 1.1. ....................... (tu jest odstęp) 1.2...................... ... I na końcu robisz wstaw spis tresci, i wtedy sam się wstawia, z tego co określisz nagłówkami. Przy zmianie strony w sodku pracy, na spisie tresci tez się zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy jesli teraz w gotowej pracy pozmieniam tzn, w miejsce tych co powinny zrobie nagłówki, to wyjdzie mi później odpowiedni spis tresci czy juz zapóźno??????
![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jestem szczesliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() We wtorek wiozę całą resztę ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mój spis treści wygląda mniej wiecej tak (tylko jeszcze strony musze dodać, a nie ma m.in. wstępu napisanego wiec nie wiem co na której będzie):
![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj wydrukowalam i oprawiłam moja prace mgr super uczucie. w poniedzialek jade do Olsztyna i składalam ja do dziekanatu
![]() mam pytanko, kiedy oni mi powiedza kiedy mam termin obrony?? chciałabym po 20 czerwca aby troche odpocząc, bo ta sesja mnie wykonczyła, ale dobrze, ze juz po niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że jest ktoś, kto również pisze w innym języku i rozumie co to za ból ![]() ![]() A jaki jest temat Twojej pracy?? Ja oddałam już połowę 2 rozdziału, na następne spotkanie we wtorek zamierzam zanieść drugą połowę. No a później do końca czerwca oddaję się pracy badawczej nad 3 rozdziałem ![]() Doi 15 lipca chciałabym skończyć, bo później musiałabym pisać podanie, jak się okazuje ![]()
![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Ja od wczoraj mam dopiero temat - gdzie tam do obrony. Ah zazdroszcze Wam ze juz macie to za soba lub jestescie na finish'u. Mnie to czeka za rok.
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
ja kończe pisanie.. wczoraj mi wogóle nie szło
![]() ![]()
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
kurcze, fajnie, ze wy znacie swój termin obrony, ja nie znam. ciekawe kiedy mi powiedza?? w poniedziałek przy składaniu pracy mgr?? jak myslicie ile sie teraz czeka od momentu złozenia pracy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że dużo zależy od promotora bo np. ja bez oddania pracy wiem kiedy będzie obrona. Sama promotorka się nas zapytała i poustalała wszystkim, więc to pewnie kwestia dobrej woli i ochoty promotora albo odpowiednia inicjatywa uczelnianego sekretariatu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.