Praca magisterska - dyskusja - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-03, 16:26   #1111
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka
Dot.: Praca magisterska - dyskusja

spis treści, spis treści..czy ktoś łopatologicznie wytłumaczy mi jak się robi spis treści? i jak się robi by str tytułowa i 2 str spisu tresci nie miały numerka... i co się robi..jak się ma oryginały aneksów i one nie mają nadrukowanych numerków..wsaadza się ten oryginał i na nim drukuje tylko numerek? da się tak?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 19:18   #1112
GOśka T.
Zakorzenienie

ja to już sie też raczej na bank szykuje na wrzesień bo nie idzie mi analoiza, empiria i wogóle ta cała promotorka...echhh co za....do poprawki jeszcze nie dałam bo z czym pójde, apoza tym ona wcale nie ejst pomocna dziewczyna ode mnie z grupy nosiła dop oprawek a ta jej nic nie pomogła powiedizała zę coś nie tak" niech pani się wykaze kreatywnością!!" a teraz zeby ja złapać to katastrofa no i powidizała ze sama nie wie kiedy obrona kto w szacownym żyri będzie a zapowiedizała ze ona po 20 czerwcu bierze sobie urlop i jak tu nie zwariować...

dziewczyny moze Wy mi powiecie co się w pracy badawczej umieszcza w empirii?? jedna mówi że całosć się streszcza, inna mówi że się opisuje swoja placówkę i podsumowauje tabelki, a tzrecia że to własne" wypociny" tylko na jaki temat? moja praca to jedna wielka wypocina
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 07:39   #1113
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

co do spis tresci to ja pisze w nowym wordzie i tam jest poprostu opcja wstaw spis tresci

dziewczyny mam pytnako: czy tabelki w pracy musza sie koniecznie miescic na jeden stronie?? czy moga byc "uciete" i pół tabelki mam na jednej a pół na drugiej stronie bo jak bym przenosiła, to by mi po poł strony (albo i wiecej) pozostawało puste

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 08:37   #1114
GOśka T.
Zakorzenienie

MAdzialenka mi sie wydaje ze nie bardzo rozbijac tabelkę na dwie strony , jak sie da to zmniejsz czcionke w tabelce ja tak robiłam analiza pod tabelką tylko już na nastepnej wtedy zostaje a wykrey ty robisz? bo my mamy do tabelek jeszcze wykresy tworzyc
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 08:44   #1115
kliwia
Zakorzenienie

My tez do tabel musimy wykresy, generalnie prościzna jak ktoś wie jak ugryźć dane by wyszedł sensowny wykres.
Promotorka powiedziała, że to urozmaica prackę i wpływa na lepszą ocenę.

Co do tabel, to przenosisz, albo najpierw zmień czcionkę jak wyżej Gośka proponuje.
W licencjacie przenosiłam, a jak mi za dużo miejsca zostawało, to dopisywałam coś odnośnie tej tabeli, wprowadzenie takie jakby.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 09:00   #1116
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
My tez do tabel musimy wykresy, generalnie prościzna jak ktoś wie jak ugryźć dane by wyszedł sensowny wykres.
Promotorka powiedziała, że to urozmaica prackę i wpływa na lepszą ocenę.

Co do tabel, to przenosisz, albo najpierw zmień czcionkę jak wyżej Gośka proponuje.
W licencjacie przenosiłam, a jak mi za dużo miejsca zostawało, to dopisywałam coś odnośnie tej tabeli, wprowadzenie takie jakby.
Biorąc pod uwagę, że u mnie żadnych tabelek i wykresów niet to ciekawa jestem co u mnie w takim razie może urozmaicić pracę
Stary 2008-06-04, 09:24   #1117
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze dopisac nic nie moge, bo prace mgr mam juz skonczona, tylko ta kosmetyka mi została
ja mam tabelki i wykresy, zalezy jakie dane wprowadzałam promotorka nam powiedziała, ze nie mozna miec do jednych danych i tabelki i wykresy, bo jak sie cos przedstawia to tylko raz i albo tableka albo wykres ale w pracy moga byc i tabelki i wykresy.
juz sama nie wiem czy to przenosic i pozostawic poł strony pustej czy jednak dzielic

Stary 2008-06-04, 09:25   #1118
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę, że u mnie żadnych tabelek i wykresów niet to ciekawa jestem co u mnie w takim razie może urozmaicić pracę
No własnie

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 09:45   #1119
kliwia
Zakorzenienie

Maddy84 zależy o czym masz pracę, ja w swojej zawierającej elementy ekonomiczne i różne wskaźniki, nie wyobrażam sobie by tego nie zamieścić. Każde badania muszą być podparte tabelą i zobrazowane wykresem opisującym wartości skrajne tabelki [maxi i mini]. Po czym pięknie opisujesz dlaczego jest tak a nie inaczej

jaki masz temat?

Zalęży czego dotyczy praca. U nas będzie wartościowsza podparta wykresami i tabelami. Co wynika z kierunku studiów.
Stary 2008-06-04, 10:05   #1120
Maddy84
Zadomowienie

Cytat:
Maddy84 zależy o czym masz pracę, ja w swojej zawierającej elementy ekonomiczne i różne wskaźniki, nie wyobrażam sobie by tego nie zamieścić. Każde badania muszą być podparte tabelą i zobrazowane wykresem opisującym wartości skrajne tabelki [maxi i mini]. Po czym pięknie opisujesz dlaczego jest tak a nie inaczej

jaki masz temat?

Zalęży czego dotyczy praca. U nas będzie wartościowsza podparta wykresami i tabelami. Co wynika z kierunku studiów.
Jasne, w pracy literaturoznawczej (taką jak ja piszę) raczej choćbym chciała to tabelek i wykresów nie wtrynię Śmieję się tylko, że wy chociaż wiecie na co ewentualnie przychylnym okiem się patrzy podczas gdy u mnie jakiekolwiek wytyczne mające mi pomóc to całkowita abstrakcja Ale spoko. 5 lat oswajałam się z tą myślą
Stary 2008-06-04, 17:53   #1121
wiki1006
Przyczajenie

GG do wiki1006

No Laseczki 31 Maja Magistrem Pedagigiki Jestem!!! Nie Przejmujcie Sie Bedzie Dobrze
wiki1006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-04, 18:03   #1122
agta85
Wtajemniczenie

Witam wszystkich w wątku! Zajrzałam tu, bo za dwa, trzy tygodnie sama zacznę pisać pracę magisterską.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
juz sama nie wiem czy to przenosić i pozostawić pół strony pustej czy jednak dzielić
Nam promotorka mówiła, że tabele mają być na jednej stronie. Ale te pół strony wcale nie ma być puste. Po prostu w tekście odwołujesz się do tabeli nr XYZ i piszesz dalej to co miało być po tabeli. Tak też robiłam w pracach zaliczeniowych i było ok. Ale może każdy promotor ma swoje własne reguły.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 18:17   #1123
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiki1006 Pokaż wiadomość
No Laseczki 31 Maja Magistrem Pedagigiki Jestem!!! Nie Przejmujcie Sie Bedzie Dobrze
uuu no to gratuluje Czemu tak pozno sie chwalisz?? Pewnie sie pilo co??

A ja dzis zlozylam moja prace u mojej pani promotor. Jutro mamy seminarium i z racji tego ze moja promotorka raczej tylko przeglada prace (o ile w ogole przeglada) mam nadzieje ze jutro juz bede wiedziala co i jak. Mam nadzieje ze wreszcie mi powie ze moge juz to drukowac i skladac do tego dziekanatu a nie bedzie juz marudzila bo ilez mozna. Mi juz na sama mysl sie robi slabo ;/ zreszta 10.06 mija termin skladania prac w dziekanacie wiec juz wiele poprawic nie zdaze. Ehhh no mam nadzieje ze jutro juz nie wymysli nic bo tak to od kwietnia mi wymysla i ja dopisuje a ona zas wymysla i juz mam 160 stron
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 18:38   #1124
asia_z
Zakorzenienie

no to gratulacje ja jestem prawie na finiszu... zostało mi już bardzo mało do napisania. Może z 7 stron jeszcze do końca no i do niedzieli chce skończyć, we wtorek niose do promotora no i potem jak powie co i jak i zanosze do druku i oprawy a potem do dziekanatu i czekam na obrone
Stary 2008-06-04, 18:57   #1125
asiuk
Zakorzenienie

Zazdroszczę Wam skończonych prac Przede mną jeszcze bardzo dużo pracy, żeby wyrobić się na wrzesień.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 20:03   #1126
Maddy84
Zadomowienie

U mnie kolejny podrozdział (przedostatni) wydrukowany i gotowy do zaniesienia jutro do promotorki. Obawiam się tego jutrzejszego seminarium bo o ile pierwsze dwa rozdziały przeszły gładko, tak z tym przewiduje problemy ze względu na fanaberię w/w pani prof.

Do niedzieli planuje skończyć 3 rozdział i pozostanie mi tylko wstęp i zakończenie Czyli do przyszłego czwartku powinnam mieć komplet Łiiiiii!

Obrony przed 4 lipca mieć nie będę, a panie w sekretariacie powiedziały, że wystarczy tydzień wcześniej złożyć albo nawet i później i będzie ok Oby nic się nie pozmieniało to powinno być dobrze!
Stary 2008-06-05, 00:09   #1127
gosiula372
Rozeznanie

KOCHANE moze któraś z was pomogła mi zrobic porządny spis treści , wymysliłam sobie ze spacjami ale ta opcja nie przejdzie !!!!!
W wordzie jest opcja wstaw spis treści ale zupełnie mi to nie wychodzi
STĄD MOJA PROŚBA czy jakaś dobra dusza moze mi to przerobic w wordzie , wysłałabym mój spis z odpowiednimi stronami e-mailem:confused :
PRACE MUSZE ODDAĆ DO PONIEDZIAŁKU , TAKŻE BEDe WDZIĘCZNA ZA POMOC
Stary 2008-06-05, 06:19   #1128
edit23
Zakorzenienie

Ja mam już dość tego wszystkiego......... płakać mi się chce....

Pracę wydrukowałam i idę złożyć ją jutro do dziekanatu, ale przeraża mnie sama obrona. Bardzo, ale to bardzo się boję........
Stary 2008-06-05, 06:30   #1129
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja mam dzis ten wielki dzien i ide drukowac prace mgr

i wiecie co??. moja praca ma 130 stron (w 4 egzemplarzach trzeba jeszcze drukowac) i po 45 stronie moja drukarka skapitulowała wrrr dzis ide na miasto drukowac.
ale jakby nie było jestem bardzo szczęsliwa, ze dzis juz bede moje wypociny miała oprawione

niestety nie mam jeszcze ostatniego egzaminu zaliczonego bo nie było jeszcze wyników z niego wiec wpisy sa jakby co w poniedziałek (jak sie uda zaliczyc bo to była masakra) i wtedy bym prace złozyła.

ciekawe ile sie czeka na obrone??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 06:39   #1130
kliwia
Zakorzenienie

gosiula372 musiałabys wysłać całą pracę.
W wordzie jest tak, że zanim stworzysz spis treści tworzysz nagłówki - tytuł rozdziału i podrozdziału oznaczasz jako nagłowek 1 i 2 - odpowiednio.żeby wygladało tak:
1. ......................

(tu jest odstęp) 1.1. .......................
(tu jest odstęp) 1.2...................... ...

I na końcu robisz wstaw spis tresci, i wtedy sam się wstawia, z tego co określisz nagłówkami. Przy zmianie strony w sodku pracy, na spisie tresci tez się zmieni.
Stary 2008-06-05, 08:34   #1131
gosiula372
Rozeznanie

Cytat:
gosiula372 musiałabys wysłać całą pracę.
W wordzie jest tak, że zanim stworzysz spis treści tworzysz nagłówki - tytuł rozdziału i podrozdziału oznaczasz jako nagłowek 1 i 2 - odpowiednio.żeby wygladało tak:
1. ......................

(tu jest odstęp) 1.1. .......................
(tu jest odstęp) 1.2...................... ...

I na końcu robisz wstaw spis tresci, i wtedy sam się wstawia, z tego co określisz nagłówkami. Przy zmianie strony w sodku pracy, na spisie tresci tez się zmieni.
Dziekuje kochana za przyblizenie o co w tym chodzi.
Czy jesli teraz w gotowej pracy pozmieniam tzn, w miejsce tych co powinny zrobie nagłówki, to wyjdzie mi później odpowiedni spis tresci czy juz zapóźno??????
Stary 2008-06-05, 14:06   #1132
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiula372 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochana za przyblizenie o co w tym chodzi.
Czy jesli teraz w gotowej pracy pozmieniam tzn, w miejsce tych co powinny zrobie nagłówki, to wyjdzie mi później odpowiedni spis tresci czy juz zapóźno??????
Nie jest za pozno. Wystarczy, ze w wordzie pozmieniasz te tytuly podrozdzialow na odpowiednie naglowki i wszystko ladnie Ci wyjdzie

Ale jestem szczesliwa dzis bylam na seminarium i moja czepialska pani promotor wreszcie przestala sie czepiac Teraz tylko jakies kosmetyczne poprawki typu przecinki itd i we wtorek moge skladac prace do dziekanatu Obrona 19.06 ale duzo bedzie nauki do niej bo zagadnienia nieciekawe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 14:12   #1133
Maddy84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Ale jestem szczesliwa dzis bylam na seminarium i moja czepialska pani promotor wreszcie przestala sie czepiac Teraz tylko jakies kosmetyczne poprawki typu przecinki itd i we wtorek moge skladac prace do dziekanatu Obrona 19.06 ale duzo bedzie nauki do niej bo zagadnienia nieciekawe
Też jestem po seminarium. Kolejny kawałek został mi zwrócony i... jedynie drobne błędy, a sama koncepcja "bardzo się spodobała"

We wtorek wiozę całą resztę A pracę mam złożyć do 31, więc prawie miesiąc jeszcze A obrona 7,8 lipca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 17:36   #1134
lulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiula372 Pokaż wiadomość
KOCHANE moze któraś z was pomogła mi zrobic porządny spis treści , wymysliłam sobie ze spacjami ale ta opcja nie przejdzie !!!!!
W wordzie jest opcja wstaw spis treści ale zupełnie mi to nie wychodzi
STĄD MOJA PROŚBA czy jakaś dobra dusza moze mi to przerobic w wordzie , wysłałabym mój spis z odpowiednimi stronami e-mailem:confused :
PRACE MUSZE ODDAĆ DO PONIEDZIAŁKU , TAKŻE BEDe WDZIĘCZNA ZA POMOC
Ja bym Ci zrobila chętnie ale mam open office i pewnie się porozjeżdża po zmianie formatu .

Ale mój spis treści wygląda mniej wiecej tak (tylko jeszcze strony musze dodać, a nie ma m.in. wstępu napisanego wiec nie wiem co na której będzie):

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 08:17   #1135
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny wczoraj wydrukowalam i oprawiłam moja prace mgr super uczucie. w poniedzialek jade do Olsztyna i składalam ja do dziekanatu

mam pytanko, kiedy oni mi powiedza kiedy mam termin obrony?? chciałabym po 20 czerwca aby troche odpocząc, bo ta sesja mnie wykonczyła, ale dobrze, ze juz po niej

Stary 2008-06-06, 08:27   #1136
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć

Ja jestem Twoja bratnią duszyczką wrześniową
Ja pisze po francusku i doskonale Cię rozumiem
A moja promotorka jest Rumunką i w czerwcu jej nie ma w Polsce, dlatego obrona albo w maju albo we wrześniu... No i ja we wrześniu (bo do końca lipca mnie nie ma w Ojczyźnie), przez co motywacji jakby niewiele (że niby jeszcze dużo czasu) Ale wzięłam się, jest lepiej teraz. Strasznie mi zależy na w miarę luźnych wakacjach.

pozdrawiam i powodzenia!!
Hej bratnia duszyczko wrześniowa
Fajnie, że jest ktoś, kto również pisze w innym języku i rozumie co to za ból i jeszcze po francusku! uczę się francuskiego od roku i choć to piękny język, to bardzo trudny, nie tak "wszędobylski" jak angielski, więc tymbardziej chapeau bas
A jaki jest temat Twojej pracy??

Ja oddałam już połowę 2 rozdziału, na następne spotkanie we wtorek zamierzam zanieść drugą połowę. No a później do końca czerwca oddaję się pracy badawczej nad 3 rozdziałem
Doi 15 lipca chciałabym skończyć, bo później musiałabym pisać podanie, jak się okazuje
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-06, 09:18   #1137
Suzi_Sun
Rozeznanie

Ja od wczoraj mam dopiero temat - gdzie tam do obrony. Ah zazdroszcze Wam ze juz macie to za soba lub jestescie na finish'u. Mnie to czeka za rok.
Stary 2008-06-06, 09:35   #1138
asia_z
Zakorzenienie

ja kończe pisanie.. wczoraj mi wogóle nie szło 2 zdania napisałam, liczę na to że dzisiaj jednak będzie lepiej. We wtorek musze zanieść całą pracę do promotora... jeju a 30 czerwca już niedługo :
Stary 2008-06-06, 09:37   #1139
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze, fajnie, ze wy znacie swój termin obrony, ja nie znam. ciekawe kiedy mi powiedza?? w poniedziałek przy składaniu pracy mgr?? jak myslicie ile sie teraz czeka od momentu złozenia pracy??

Stary 2008-06-06, 10:07   #1140
Maddy84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
kurcze, fajnie, ze wy znacie swój termin obrony, ja nie znam. ciekawe kiedy mi powiedza?? w poniedziałek przy składaniu pracy mgr?? jak myslicie ile sie teraz czeka od momentu złozenia pracy??
Wydaje mi się, że dużo zależy od promotora bo np. ja bez oddania pracy wiem kiedy będzie obrona. Sama promotorka się nas zapytała i poustalała wszystkim, więc to pewnie kwestia dobrej woli i ochoty promotora albo odpowiednia inicjatywa uczelnianego sekretariatu.

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości