Panny Młode 2009 cz. III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 10:56   #1411
Elcia85
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

kliwia ta sukienka którą zamieściłaś to jest moja upatrzona mozesz mi napisac ile ona kosztuje jesli wiesz? mierzylam ją w salonie agnes ale panie tam byly tak niemile ze z tego wszystkiego zapomnialam o cene zapytac sukienka byla na mnie za duża i pytam tą panią czy może mi ją jakos upiąć z tyłu zebym widziala jak sie prezentuje przod a pani mi na to zeby mi kolezanka z ktora bylam potrzymala... w innych salonach w ktorych bylam panie skakaly wokół klientek czasem nawet az za bardzo a tam sie zachowywaly jakby robiły łaske... no ale mniejsza z tym, sukienka jest super
Stary 2008-06-06, 10:58   #1412
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
nie martw sie... ja mam tak z tesciowa od poczatku.... czasem jeszcze przypadkiem rzuci jakis tekst ze kasia (jej 2 przyszla synowa) jest w czyms lepsza.. wiec kliwia jednym slowem olej ja tak jak ja olewam swoja..

grattuluje

ladna sukieneczka

bylam sie zapisac na prwako podejscie 3 i termin byl na wrzesien bo duzo osob ze szkol chce miec egzamin...ale poprosilam bardzo ladnie ta pania i chyba miala dobry humor bo wcisnela mnie na 28 lipca.. wiec za poltora miecha egzam kolejny - moj tz si smieje ze 28 lipiec bedzie dla mnie szczesliwy bo to wkoncu nasze 34 miesiace;D wiec zdam napewno zobaczymy.... ten egzaminator z wczoraj powiedzial mi ze ejszcze raz przyjade i zdam.. wiec nie wiem mam nadzieje ze mial racje.. bo juz mnie to dobija...

to jest strona http://www.suknieagnes.pl/ ale nie wiem czy to ten sam
to w moje urodzinki bedziesz jezdzic

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, dawno tutaj nie zagladalam, postaralam sie teraz poczytac troche,ale strasznie tego dużo. Mamy juz pare przygotowoan do slubu przygotowane, ale to kropla w morzu. Mamy juz podpisaną umowę z zespolem, widziałam ich wczesniej na weselu u kumpla i bardzo mi sie podobalo, biora 2200zl za dwa dni, uwazam, ze nie jest to wysoka cena. Oprcz tego mamy juz zaklepaną date w kosciele i bedzie slub na godzine 13.00, nauki przedmalzenskie mamy z poczatkiem sierpnia, a dni skupienia z poczatkiem wrzesnia. W najblizszym czasie kupimy zaproszenia-juz mamy na oku jakie, i z poczatkiem lipca - bo wtedy mam urlop-pojedziemy zaprosic najpier rodzinke nazyczonego, ktora mieszka dobry kawalek.Nad sukienka jeszcze sie nie zastanawialam, ale najprawdobodobniej bede wypozyczac, pytalam sie mniej wiecej w salonach i mozna wypozyczyc nowa za pol ceny.Pozdrawiam.
czesc!! ja tez wlasnie chcem wypozyczac
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Madzialenko, gratuluję zdanej sesji no i naprawdę Ci zazdroszczę, bo ja sesję mam dopiero przed sobą, ostatni egzamin mam 24 czerwca masakra.

TŻ wrócił wczoraj z 5dniowego szkolenia w Poznaniu, w domu był 10 min i pojechaliśmy od razu na tańce, już prawie kończymy kurs, zostały nam 2 spotkania. Trener powiedział nam, że na ostatnie zajęcia będzie małe "zaliczenia" i się śmiał, możemy wizytowo się ubrać i kogoś zaprosić nawet Mam nadzieję, że nikt nikogo nie przyprowadzi, bo się spale ze wstydu jak tyle gapiów będzie.

TŻ dzisiaj pierwszy dzień w pracy od 6 rano, denerwuje się, czy mu dobrze pójdzie.

Dziewczyny, potrzebuje bardzo pilnie waszej rady, upatrzyłam sobie piękną biżuterię z kryształku górskiego (chyba) na allegro, pisałam już do sprzedawcy, czy zrobi mi komplet specjalnie na moje zamówienie, powiem mu konkretnie co i jak ma być. No i teraz mam wielki dylemat, bo wiadomo, takie dodatki kupuje się na końcu, a ja nawet sukni nie wiem. NO ale mam już upatrzoną i na 99% to ta jedyna, jestem uparta i chcę ją mieć i już. Jednak obawiam się czy biżu będzie pasowała do sukni, bo na sukni są kamyczki svavorskiego i nei wiem czy nie za bogato będzie. Dla mnie osobiście ta biżuteria wydaje się być bardzo skromna i piękna, chyba skromniejsza niż nawet jakieś cyrkonie i diademy. Sukni jeszcze nie przymierzałam, chciałabym odkupić od pewnej kobiety w innym mieście. A komplet biżuterii bym już teraz mogła kupić, miałabym wydatek z głowy i wreszcie to co cały czas szukałam i o czym marzyłam. Cena takiego kompletu, czyli grzebyk, bransoletka i kolczyki to ok 60zl dołączam zdjęcia, jest ewentualnie naszyjnik, ale co za dużo to nie zdrowo i wolałabym bez, chyba, że zamówię z naszyjnikiem a najwyżej go nie założę

PROSZĘ DORADŹCIE!!! dołączam zdjęcie upatrzonej sukni i biżu
suknia piekna podobna chce strippi i ja tez bym zalozyla cala bizuterie
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 11:00   #1413
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
kliwia ta sukienka którą zamieściłaś to jest moja upatrzona mozesz mi napisac ile ona kosztuje jesli wiesz? mierzylam ją w salonie agnes ale panie tam byly tak niemile ze z tego wszystkiego zapomnialam o cene zapytac sukienka byla na mnie za duża i pytam tą panią czy może mi ją jakos upiąć z tyłu zebym widziala jak sie prezentuje przod a pani mi na to zeby mi kolezanka z ktora bylam potrzymala... w innych salonach w ktorych bylam panie skakaly wokół klientek czasem nawet az za bardzo a tam sie zachowywaly jakby robiły łaske... no ale mniejsza z tym, sukienka jest super
oj, to bardzo nie miłe kobietki. kurcze niech ja bym na takie trafiła to chyba bym cos im powiedziała.
mam nadzieje, ze takich salonwo jest jak najmniej

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:25   #1414
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bylam sie zapisac na prwako podejscie 3 i termin byl na wrzesien bo duzo osob ze szkol chce miec egzamin...ale poprosilam bardzo ladnie ta pania i chyba miala dobry humor bo wcisnela mnie na 28 lipca.. wiec za poltora miecha egzam kolejny - moj tz si smieje ze 28 lipiec bedzie dla mnie szczesliwy bo to wkoncu nasze 34 miesiace;D wiec zdam napewno zobaczymy.... ten egzaminator z wczoraj powiedzial mi ze ejszcze raz przyjade i zdam.. wiec nie wiem mam nadzieje ze mial racje.. bo juz mnie to dobija...

to jest strona http://www.suknieagnes.pl/ ale nie wiem czy to ten sam
tak to ta strona.
fajnie, że udało się zaklepać wcześniejszy termin egzaminu, wierzę że tym razem zdasz

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, dawno tutaj nie zagladalam, postaralam sie teraz poczytac troche,ale strasznie tego dużo. Mamy juz pare przygotowoan do slubu przygotowane, ale to kropla w morzu. Mamy juz podpisaną umowę z zespolem, widziałam ich wczesniej na weselu u kumpla i bardzo mi sie podobalo, biora 2200zl za dwa dni, uwazam, ze nie jest to wysoka cena. Oprcz tego mamy juz zaklepaną date w kosciele i bedzie slub na godzine 13.00, nauki przedmalzenskie mamy z poczatkiem sierpnia, a dni skupienia z poczatkiem wrzesnia. W najblizszym czasie kupimy zaproszenia-juz mamy na oku jakie, i z poczatkiem lipca - bo wtedy mam urlop-pojedziemy zaprosic najpier rodzinke nazyczonego, ktora mieszka dobry kawalek.Nad sukienka jeszcze sie nie zastanawialam, ale najprawdobodobniej bede wypozyczac, pytalam sie mniej wiecej w salonach i mozna wypozyczyc nowa za pol ceny.Pozdrawiam.
już zaproszenia chcecie rozdawać, szybko działacie To prawda z wypożyczaniem sukienki, naprawdę idzie za tanie pieniądze wypożyczyć coś pięknego i całkiem nowego

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

co do zaproszeń, wczoraj dostałam na ślub przyjaciela, cholera jego narzeczona zgapiła moje zaproszenia! pokazywała mi inne jak wybierała. Otwieram kopertę wczoraj i zonk
A suknie będzie miała tą:
taką sukienke miała na ślubie moja kuzynka, pięknie się prezentowała

Cytat:

TŻ wrócił wczoraj z 5dniowego szkolenia w Poznaniu, w domu był 10 min i pojechaliśmy od razu na tańce, już prawie kończymy kurs, zostały nam 2 spotkania. Trener powiedział nam, że na ostatnie zajęcia będzie małe "zaliczenia" i się śmiał, możemy wizytowo się ubrać i kogoś zaprosić nawet Mam nadzieję, że nikt nikogo nie przyprowadzi, bo się spale ze wstydu jak tyle gapiów będzie.

TŻ dzisiaj pierwszy dzień w pracy od 6 rano, denerwuje się, czy mu dobrze pójdzie.

Dziewczyny, potrzebuje bardzo pilnie waszej rady, upatrzyłam sobie piękną biżuterię z kryształku górskiego (chyba) na allegro, pisałam już do sprzedawcy, czy zrobi mi komplet specjalnie na moje zamówienie, powiem mu konkretnie co i jak ma być. No i teraz mam wielki dylemat, bo wiadomo, takie dodatki kupuje się na końcu, a ja nawet sukni nie wiem. NO ale mam już upatrzoną i na 99% to ta jedyna, jestem uparta i chcę ją mieć i już. Jednak obawiam się czy biżu będzie pasowała do sukni, bo na sukni są kamyczki svavorskiego i nei wiem czy nie za bogato będzie. Dla mnie osobiście ta biżuteria wydaje się być bardzo skromna i piękna, chyba skromniejsza niż nawet jakieś cyrkonie i diademy. Sukni jeszcze nie przymierzałam, chciałabym odkupić od pewnej kobiety w innym mieście. A komplet biżuterii bym już teraz mogła kupić, miałabym wydatek z głowy i wreszcie to co cały czas szukałam i o czym marzyłam. Cena takiego kompletu, czyli grzebyk, bransoletka i kolczyki to ok 60zl dołączam zdjęcia, jest ewentualnie naszyjnik, ale co za dużo to nie zdrowo i wolałabym bez, chyba, że zamówię z naszyjnikiem a najwyżej go nie założę

PROSZĘ DORADŹCIE!!! dołączam zdjęcie upatrzonej sukni i biżu
Tż na pewno świetnie sobie poradzi w pracy
Co do biżuterii to piękna, ale faktycznie do tej sukienki bogaty naszyjnik to już będzie za dużo, no chyba, że jakiś delikatny, typu drobny łańcuszek i mała zawieszka z kryształu. Cena rozsądna, myślę, że warto kupić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:33   #1415
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Tż na pewno świetnie sobie poradzi w pracy
Co do biżuterii to piękna, ale faktycznie do tej sukienki bogaty naszyjnik to już będzie za dużo, no chyba, że jakiś delikatny, typu drobny łańcuszek i mała zawieszka z kryształu. Cena rozsądna, myślę, że warto kupić
o dobry pomysl. jakis delikatny łancuszek z krysztalkiem to byłoby to

Stary 2008-06-06, 12:39   #1416
kliwia
Zakorzenienie

Elcia używana ponieżej tysiąca już kosztuje.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=377500397
(jeszcze w zeszłym roku kosztowała ta suknia u tej pani 1200)

A nowa:
Model 7061
Cena: 2210.00zł
http://www.lisaferrera.pl/product_in...3c6bc65637841a
teraz doczytałam w opisie kiecki, że jest z szyfonu, a wszędzie mówią że to muślin
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:49   #1417
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

bardzo ładna jest tak suknia. taka delikatna i inna niz te typowe

Stary 2008-06-06, 13:00   #1418
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:03   #1419
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

no pewnie, ze są ja tez bede meczyk ogladac z TZ w niedziele jedziemy na mazurki nad jeziorko, ale na meczyk wrócimy

Stary 2008-06-06, 13:10   #1420
popscene
Wtajemniczenie

No ba! Ja już się nie mogę doczekać pierwszego meczyku
Stary 2008-06-06, 13:13   #1421
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:14   #1422
kliwia
Zakorzenienie

są są, ale oglądać nie będe bo będę w pociągu
bardziej wolę siatkówkę.

pograłabym w siatkę
Stary 2008-06-06, 13:16   #1423
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
My też byśmy oglądali ze znajomymi, ale nie wszystkie dziewczyny są tak wyrozumiałe Mój TŻ też ma ze mną dobrze. Nigdy mu nie odmawiam żadnego meczu. Niech zażyje sobie trochę kultury, a co
Stary 2008-06-06, 13:25   #1424
kliwia
Zakorzenienie

a to mojemu nawet przypominam albo sugeruję żeby sobie kupił piwo jakies czy coś.
chipsy i piwo albo sok chipsowy cudaczek atakuje !!!
Stary 2008-06-06, 14:03   #1425
agnes208
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny Pozdrawiam Was dołączam się do wątku. Mój ślub 25 lipca 2009

Co macie juz załatwione i ustalone w sprawie ślubu i wesela??
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:05   #1426
kliwia
Zakorzenienie

Witamy!
większość z nas ma już te wielkie rzeczy załatwione. łącznie z zaklepaniem godziny w kościele.
Stary 2008-06-06, 14:09   #1427
popscene
Wtajemniczenie

My jeszcze nie mamy godziny. Nie zdecydowaliśmy się jeszcze na parafię. Na początku chcieliśmy do naszej iść, ale u nas był głupi ksiądz. Poszliśmy więc do innej. Teraz się okazało, że parafianie pozbyli się tego głupiego proboszcza i przyszedł nowy młody. I chyba pójdziemy do niego się przymilić i zrezygnujemy z tej drugiej parafii Wiem, strasznie skomplikowane hehe
Stary 2008-06-06, 14:15   #1428
agnes208
Zakorzenienie

No własnie my nie mamy jeszcze nic załatwionego w kosciele nawet nie wiemy w ktorym chcemy brac slub nie mowiac juz o godzinie
Kurcze obawiam sie troszke zbierania tych wszystkich papierków do kosciała bo wiem, jest potrzebne jakies zaswiadczenie z USC czy cos takiego ale moj TŻ jest tymczasowo wymeldowany w swoim urzedzie miasta i nie wiem czy nie bedzie problem z tym papierkiem czy miałyscie moze podobna sytuacje??

Póki co mamy zabukowane: sale, oprawe fotograficzno-filmową, muzyke i limuzyne. Jestem na etapie szukania sukni.
Stary 2008-06-06, 14:18   #1429
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
No własnie my nie mamy jeszcze nic załatwionego w kosciele nawet nie wiemy w ktorym chcemy brac slub nie mowiac juz o godzinie
Kurcze obawiam sie troszke zbierania tych wszystkich papierków do kosciała bo wiem, jest potrzebne jakies zaswiadczenie z USC czy cos takiego ale moj TŻ jest tymczasowo wymeldowany w swoim urzedzie miasta i nie wiem czy nie bedzie problem z tym papierkiem czy miałyscie moze podobna sytuacje??

Póki co mamy zabukowane: sale, oprawe fotograficzno-filmową, muzyke i limuzyne. Jestem na etapie szukania sukni.
No to na razie macie wszystko co najważniejsze załatwione. No oprócz kościoła A tymi papierkami to naprawdę nie ma sensu się teraz martwić. Dopiero jakieś 3 miesiące przed ceremonią.
Stary 2008-06-06, 14:18   #1430
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
o dobry pomysl. jakis delikatny łancuszek z krysztalkiem to byłoby to
Tylko, że taki delikatny łańcuszek już by nie pasował do kompletu, wolę już nie mieć nic na szyi skoro są ramiączka. Chyba jednak kupię ten komplet, najwyżej go kiedyś sprzedam a później już mogę takiego nie znaleźć.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:40   #1431
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj to co najważniejsze na teraz oprócz kościoła mamy załatwione. Do księdza wybierzemy się pod koniec roku, bo wtedy będzie kalendarz na 2009 r.

Cytat:
Tylko, że taki delikatny łańcuszek już by nie pasował do kompletu, wolę już nie mieć nic na szyi skoro są ramiączka. Chyba jednak kupię ten komplet, najwyżej go kiedyś sprzedam a później już mogę takiego nie znaleźć.
No jasne, zawsze możesz go komuś upchnąć. A co do łańcuszka, to jeśli zawieszka będzie z tego samego kamienia, to będzie pasować, mogłaby mieć nawet podobny kształt do kolczyków. ale możliwe, że w rzeczywistości naszyjnik z kompletu będzie pasował do całości więc będziesz mogła go założyć., trudno to teraz ocenić po prostu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 15:19   #1432
kliwia
Zakorzenienie

agnes208 dopkłądnie jak wspomniała popscene dokuemnty do Kościoła - zarówno z parafii [akty chrztu z adnotacja o bierzmowaniu] jak i z USC nie wcześniej niż 3 miesiące przed slubem się załatwia.

anuulaa kup kup, bo potem będziesz żałować, że nie kupiłaś, a sprzedać zawsze można
Stary 2008-06-06, 15:41   #1433
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
agnes208 dopkłądnie jak wspomniała popscene dokuemnty do Kościoła - zarówno z parafii [akty chrztu z adnotacja o bierzmowaniu] jak i z USC nie wcześniej niż 3 miesiące przed slubem się załatwia.

anuulaa kup kup, bo potem będziesz żałować, że nie kupiłaś, a sprzedać zawsze można
Przekonałyście mnie, kupię na pewno
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 15:54   #1434
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

Tak wiem ze papierki to juz w koncówce ale obawiam sie ze moze byc problem w tym czy wystawia mojemu TZ papierek z USC jak jest wymeldowany. Mieszkamy za granica wiec sie czasowo wymeldował z miejsca zamieszkania aby kobieta o imieniu ARMIA nie wysyłała mu zaproszeń i nie zachecała do wspolnego zamieszkania na pewien czas
Stary 2008-06-06, 15:55   #1435
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

witaj
widze ze slubujemy tego samego dnia

my jak narazie mamy zalationa sale , muzyke , kamerzyste i fotografa ...
reszte zalatwimy jak bedziemy na miejscu
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 16:02   #1436
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
witaj
widze ze slubujemy tego samego dnia

my jak narazie mamy zalationa sale , muzyke , kamerzyste i fotografa ...
reszte zalatwimy jak bedziemy na miejscu
Bardzo sie ciesze, kurcze wydaje sie ze jeszcze przeszło rok ale czas tak szybko biegnie i ani sie obejrzymy i nadejdzie nasza kolej
Stary 2008-06-06, 16:06   #1437
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo sie ciesze, kurcze wydaje sie ze jeszcze przeszło rok ale czas tak szybko biegnie i ani sie obejrzymy i nadejdzie nasza kolej

no dokladnie - zanim sie ogladniemy juz bedziemy zonkami
a skad Ty pochodzisz?
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 16:17   #1438
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no dokladnie - zanim sie ogladniemy juz bedziemy zonkami
a skad Ty pochodzisz?
O tak zgadza sie. Decyzje o ślubie podjelismy zeszłego lata wtedy to wydawała sie tak odległa data 2 lata to był szmat czasu ale juz połowa mineła i nie wiadomo nawet kiedy a juz prawie mamy nastepne lato Ja pochodze ze Świętokrzyskiego.
Stary 2008-06-06, 17:36   #1439
popscene
Wtajemniczenie

agnes208 ja bym na Twoim miejscu zadzwonila do USC i się spytala jak to wygląda w takiej sytuacji. Wiesz, tak dla świętego spokoju, po co masz się stresować
Stary 2008-06-06, 18:06   #1440
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
to w moje urodzinki bedziesz jezdzic
to tymbardziej zdam.. to bedzie szczesliwy dzien

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja jestem kibicem nie tylko reprezentacji ale i klubowych: zreszta tak jak dziewczyny tu pisaly.. siadamy ze znajomymi oni piwko ja soczek duzooo orzeszkow, chipsow, żelek i ogladamy

Cytat:
są są, ale oglądać nie będe bo będę w pociągu
bardziej wolę siatkówkę.

pograłabym w siatkę
tez lubie siatke.. i noge.. ale najbardziej hokej.. szczegolnie ze moja miastowa druzyna jest jedna z lepszych w polsce uwielbiam ogladac hokej na zywo

[
Cytat:

witam

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości