![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Żony 2016 część 6.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Żona Gargamel
|
Jak można być kobietą i nie cierpieć Pamiętnika?!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2287 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Dostojna peema.
|
Nie wiem, mnie "Pamiętnik" znudził z tego co pamiętam, ale może zrobię drugie podejście
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2289 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Japońska rzepa
|
Dzien dobry w piątek!
![]() Niewyspana jak szlag, już chcę żeby dzien sie skonczyl bo juteo wesele ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2291 |
Dostojna peema.
|
No tak, dziś piątunio
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2292 |
PeeMa
|
Hej
![]() Pisałyście o nadmiernej aktywności na fejsie, mam takie dwie znajome z gimnazjum, nie mam z nimi kontaktu poza obserwowaniem na fejsie właśnie i przez to wiem, że w małżeństwach im się nie układa, że planują rozwody (obrazki z tekstami typu "musisz wreszcie zacząć żyć odważnie, lepiej żyć bez miłości i się nie męczyć, blablabla), że córka jednej z nich ma problemy zdrowotne, ogólnie masakra ![]() I też mnie denerwuje, że widzę mnóstwo lajków i komentarzy, a normalnych postów już nie ![]() Tych filmów, o których piszecie, nie widziałam, ale może sobie spiszę i nadrobię w wolnym czasie, tylko kiedy to będzie ![]() Lolusl pamiętam, jak pisałaś o tym weselu i wydawało się, że gdzie tam październik, jeszcze tyle czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siedze na krzywej cukrowej i planuje obiadki, dajcie jakieś inspiracje ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Dostojna peema.
|
Kotzdzisiu, to cieszę się, że ktoś też myśli jak ja. Organizacja tego wieczoru w ogóle zniechęca do pójścia na niego, zamiast się cieszyć, bo lubię takie imprezy, to jestem wkurzona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie z tego co widziałam dziewczyny wspólnie składały się żeby zapłacić za escape room, ozdoby, alkohol i jedzenie dla mnie, a resztę picia każda już na własny rachunek. I uważam że to spoko, niektórzy piją mało i nie dziwię się że nie chcą się składać po 100 zl na sam alkohol. Hmm moz jakieś roladki ze schabu, coś dużo tego kurczaka :x. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Japońska rzepa
|
My nie poszliśmy na panienski i kawalerski bo wlasnie zazyczyli sobie skladki 180 zl kazde i to bez wliczenia kosztu kolacji.Wiec jak policzylismy to wyjazd na wesele (bo musimy dojechac) by nas kolo 1.5 tys wyniosl.Dla mnie do stowy to jest do zaakceptowania.
#2297 |
Dostojna peema.
|
Zaraz ogarnę sprawy w pracy i wam opiszę cała sytuację z tym wieczorem ,bo jest interesująca
#2298 |
Japońska rzepa
|
W ogóle u tego kolegi tz taką jazdę swiadek zrobil z kawalerskiego ze az niesmacznie.W prezencie whisky za 300 zl i kilka książek bo wielki pan prawnik, wszystko niby chcial elegancko,wodka 60 zl za butelke,droga knajpa.a koniec koncow okazalo sie ze nawet na domowce jedzenia nie bylo,alko po godzinie zabraklo (bo kupil 5 pollitrowek na 9 chlopa na kilka godzin siedzenia), nawet paluszkow nie bylo.Tz byl tam tylko na godzine bo akurat mial wieczor zajety przez sprawy sluzbowe ale mowil ze atmosfera nietęga.Jeszcze swiadek w takim tonie pisal " składka obowiązkowa, w innym wypadku brak wstepu na impreze i wykreślenie z listy uczestnikow!!!" Jakby jakims krolem byl xD a koniec koncow kazdy skladal sie po ok.220 zl bo trzeba bylo dokladać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Nie cytujcie prosze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2017-10-13 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Te filmy to nie komedie romantyczne ![]() ![]() Dla mnie panieński/kawalerski max 150zł/os. Ja już powoli planuję koleżance, a termin za rok ![]()
#2300 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ale rezolutny mały chłopczyk w przychodni aż zagadałam do rodziców. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jestem zauroczona tym maluchem ![]() Edytowane przez kotzdzisiu Czas edycji: 2017-10-13 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Dostojna peema.
|
No więc spadkowa napisała wiadomość na fb do uczestniczek wieczoru, było nas 8. Na początku gadka była taka, że wynajmujemy jakiś apartament, czyli w praktyce jakieś ładnie wyremontowane mieszkanie. No że ma być glamour i w ogóle, mieszkanie ladne, my na elegancko. No dobra, dziewczyn sporo, koszt takiego apartamentu to między 200 a 300zł, ok. Panna młoda nie chciała iść do żadnego klubu wie miałyśmy ogólnie imprezować w tym apartamencie. Nagle starsza powiedziała, żeby każda wysłała jej już 100zł składki, że ona z tego apartament zarezerwuje i będzie kasa na resztę rzeczy, że później przedstawi koszta. I w ogóle, że najlepiej to by było iść jeszcze do escape roomu. Laski tam raczej małomówne jakieś, mało się udzielały, ja i moja przyjaciółka tylko, że my nie bardzo chcemy do tego escape roomu. Może jestem sztywniarą, ale nie widzi mi się to w kiecce i szpilkach, nie lubię takich rozrywek. zaproponowałam, że sesję zdjęciową zrobię na pamiątkę, żeby żadnego fotografa nie brać. W końcu starsza mówi, że i tak do tego escape roomu nie pójdziemy, bo wykruszyły się dziewczyny, zostało tylko 5, to ta zrzuta wyniesie 100zł to już i tak sporo. No dobra. Po dwóch dniach ona,że jednak ona to gadka z pm czy tam jej przyszłym mężem, że na pewno pm spodoba się ten escape room, że dopłaćmy po 40zł i idźmy. Nie wiem po co w ogóle ją pytała, jak już wiedziała, że spora zrzuta wyszła. Ja się wykręciłem, powiedziałam, że mam tego dnia podyplomówkę wiec pewnie i tak będę spóźniona, a poza tym, że 140zł to moim zdaniem już sporo, przecież przed nami jeszcze wesele. Ta coś tam odpisała, że szkoda, bo to dzień pm itp. Nie skomentowałam. Po jakimś czasie ona pisze, że oprócz tej zrzuty 100zł i kasy za escape room (niektóre dziewczyny idą) to jeszcze każda z nas ma przynieść jedzenie.... Nie wiem laski, może ja jestem jakaś dziwna, ale dla mnie to chore. Serio nie jestem skąpa, ale dla mnie to organizacja poziom masakra. Wie, że ma 5 dziewczyn tylko, to po co ten apartament, który pochłonie połowę tego. Trzeba jeszcze tort, prezent... I w efekcie jak ktoś idzie do escape roomu to zapłaci prawie 200zł, no bo ile za jedzenie? Jak na liście są np. Pizza, tatar. Alkohol też czuję, że trzeba będzie dokupić. Przestałam w ogóle udzielać się w kwestii tego panieńskiego, już samo to naleganie na escape room, jak wiedziała, że i tak z kasą ciężko to dla mnie przeginka. U mnie dziewczyny zrzucaly się poniżej 100zł i było i żarcie, i fotograf, a zabawa trwała do prawie 6 rano. No cóż, apartamentu nie było.
#2302 |
Japońska rzepa
|
To widzę że bardzo podobnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja akurat nic nie pisalam,panna mloda nie jest moją bliską kolezanką i nie znam nikogo z jej towarzystwa wiec uznałam ze po prostu nie pojde.Jeszcze mialam w tym samym dniu urodziny przyjaciolki od dawna planowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2303 |
Wtajemniczenie
|
Też organizowałam panieński z fotografem i składałyśmy się zdecydowanie mniej... No ale był na działce
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Witam, ten panieński który ostatnio opisywałam wyszedł Ok 520zl. Kawalerski u Tz była składka po 350. A jutro idziemy na wesele. Szczerze mówiąc wkurzyły nas te wieczory ale sa to nasi bliscy przyjaciele i nie wyobrażam sobie tam nie być. Chociaż uważam, ze jak ktoś ma wygórowane plany na panieński to powinien cześć tej imprezy sam zasponsprowac. Ja jak wcześniej chodziłam to była składka Ok 100 zł na prezent i klub.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Dostojna peema.
|
Jak ktoś nie ma pomysłu i inwencji żadnej, to wymyśla cuda na kiju
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2306 |
Japońska rzepa
|
Kto bogatemu zabroni xD
#2307 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie słabo.
Ale powiem wam, że nawet jak się ma kasę na to, to można zrobić słaby wieczór. Mój TŻ sam sobie opłacił, bo nie chciał chłopaków obciążać (było ich 3 tylko i on), a i tak polegli na organizacji ![]() ![]() a ze skoku TŻ zrezygnował, bo bał się kontuzji na ślub (kilka tygodni wcześniej skakała koleżanka i naderwała sobie ścięgno tak, że była przez 3 tygodnie niesprawna), a też skok był wykupiony na konkretną datę. Do tego dostał okropne prezenty ![]() ![]()
#2308 |
Japońska rzepa
|
Wlasnie ja troche nie kumam życzenia sobie np.wlaśnie drogiego whisky czy kurde ksiażek historycznych.Wydawało mi się,ze prezenty maja być tak bardziej zwiazane ślubnie czy pamiątkowo a nie na zasadzie "nie stac mnie na co dzien to niech na mnie bulą".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Aaa w ogole u nas ten kolega byl swiadkiem tz i tż sam sobie wszystko oplacal.Ale nagle takie wymogi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2309 |
Zakorzenienie
|
Ja po cichu liczyłam na prezent związany właśnie ze ślubem (jakaś koszulka, szlafroczek etc.), a dostałam zestaw śniadaniowy
![]() ![]()
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam piękny wlasnorecznie robiony album ze zdjęciami.
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.