Styczniówki 2018 - część II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-12, 15:46   #2911
Majka1503
EDUkator

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość

No i mąż pojechał teraz znowu tylko piesiurek mi został Z tego wszystkiego źle spałam i głowa mnie boli...
U mnie też Tż przez większość dnia w pracy i siedzę sobie z psiurkiem. Nigdy nie miałam pieska, byłam w 100% kociarą, aż poznałam co to jest psia miłość i przepadłam

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Do szpitala nie zapraszam nikogo poza mężem, z resztą niewskazane jest odwiedzanie na porodówce.
Też tak chcę.
Niestety moja matka jest typem "co ludzie powiedzą" i jak jej to oznajmiłam to wyjechała mi z tekstem "to jak ludzie zapytają czy widziałam wnuczkę, to co ja powiem?!"

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 15:46   #2912
_toja
Zadomowienie

Blue_Turkus do pomocy będę miała męża chrzest planujemy po około pół roku, nie widzi mi się targać dziecka na tak dużą imprezę. Na spacery będę wychodzić, niech się mała hartuje chociaz kilka minut dziennie.
FlexiLyn uwielbiam escape roomy, już dawno nie byłam, nie możemy się zgrać ze znajomymi Baw się dobrze!
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 15:52   #2913
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Tak przy okazji, na taki spacer w zimie to chyba gdzieś dopiero po 2-3tyg? I jest jakaś temperatura ograniczająca?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
to zalezy od temperatury i czy wiatr jest. niby -5 max jak wieje i -10max bez wiatru ale jak nie musisz to wiadomo że na -10 nie wyjdziesz z domu zimą to najlepiej najpierw parę dni przed spacerem na balkonie pare minut werandować. ja planuje po tygodniu na balkon 2-3dni i potem na dwór. ale ja się akurat nie spodziewam mrozu.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Blue_Turkus do pomocy będę miała męża chrzest planujemy po około pół roku, nie widzi mi się targać dziecka na tak dużą imprezę. Na spacery będę wychodzić, niech się mała hartuje chociaz kilka minut dziennie.
ja już mam ustalony termin chrztu połowa marca razem z urodzinami starszego synka
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 15:57   #2914
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Też tak chcę.
Niestety moja matka jest typem "co ludzie powiedzą" i jak jej to oznajmiłam to wyjechała mi z tekstem "to jak ludzie zapytają czy widziałam wnuczkę, to co ja powiem?!"
Moja mama powiedziała, że mnie rozumie i na pewno nie zwalą się nieproszeni na głowę z resztą cała rodzina będzie poinformowana, że bez zaproszenia nie otwieramy nikomu.

Blue_Tirkus pamiętaj, że każdy ma inaczej, oczywiście, że będę stęskniona za towarzystwem, ale dla mnie dziecko będzie w tym czasie na pierwszym miejscu i już. Jak z mojej rodziny chorowali wszyscy po kolei to nie widziałam się z nikim poza mężem właśnie koło miesiąca. Czułam samotność, ale bez przesady, wiedziałam, że nie będę narażać bobasa w brzuchu, co dopiero jak się urodzi.

Ja czytałam, że bobas do -4 st.C na dworze może być, ale jeszcze będę pytała położnych. Zacznę od werandowania jeśli nie będzie mrozu.
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 15:57   #2915
fiolek7317
Zakorzenienie

Mi do glowy nie przyszlo, ze ktos oprocz tz bedzie chcial mnie odwiedzac w szpitalu! Mie wyobrazam sobie! Mam nadzieje, ze rodzina tz jest na tyle rozsadna, ze nie przyjdzie im do glowy taki pomysl.
Tez mieszkam ponad dwa lata w miescie, w ktorym w sumie nie mam bliskich znajomych, zeby sie z kims spotkac musze jechac do Wroclawia, co przy takiej pogodzie nie jest przyjemne.

Stary 2017-10-12, 16:00   #2916
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość

Blue_Tirkus pamiętaj, że każdy ma inaczej, oczywiście, że będę stęskniona za towarzystwem, ale dla mnie dziecko będzie w tym czasie na pierwszym miejscu i już. Jak z mojej rodziny chorowali wszyscy po kolei to nie widziałam się z nikim poza mężem właśnie koło miesiąca. Czułam samotność, ale bez przesady, wiedziałam, że nie będę narażać bobasa w brzuchu, co dopiero jak się urodzi.
pamiętam tylko chcę powiedzieć, że po urodzeniu to się wszystko może zmienić. odwiedzanie rodziny/znajomych to nie jest spychanie dziecka na dalsze miejsce niż pierwsze
Stary 2017-10-12, 16:11   #2917
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blue_Turkus Pokaż wiadomość
pamiętam tylko chcę powiedzieć, że po urodzeniu to się wszystko może zmienić. odwiedzanie rodziny/znajomych to nie jest spychanie dziecka na dalsze miejsce niż pierwsze
No pewnie, że może się odmienić, kilka postów wcześniej to miałam na myśli, mówiąc, że życie zweryfikuje moje poglądy Ale co do odwiedzin to niestety, ale to nie dziecku na tym zależy, tylko własnie rodzinie. I to mam na myśli też, bo to nie jest już stawianie dziecka na pierwszym miejscu (tak uważam). A wiesz, rodzina męża mieszka z psem, który lata po podwórku, mają dziecko, które wiecznie chore i teraz zaczęło szkołę, którą już dwukrotnie powitało chorobą itd. Dlatego decyduję się już wcześniej na odcięcie odwiedzin na początku. Wiem, że jeśli pozwolę im wcześniej na odwiedziny, to na pewno nie będzie to podyktowanie troską o dziecko, tylko litością nad nimi
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 17:49   #2918
zori86
Zadomowienie

Zgadzam się z Waszymi poglądami jak najbardziej bo sama też takie miałam. Ale przychylam się do wypowiedzi Blue_Turkus, że rzeczywistość wszystko weryfikuje. Również nie chciałam, aby ktoś mnie odwiedzał po porodzie i nawet zaznaczyłam to Tż, żeby wszystkich uprzedził. Cieszyłam się jednak, jak ktoś mnie odwiedził w szpitalu, chwilę zajął się małym a ja mogłam spokojnie bez pośpiechu wziąć prysznic (niestety prysznic był na korytarzu i wc też), spędziłam w szpitalu ponad tydzień. Potem w domu nie było pielgrzymek. Kto chciał przyjść to dzwonił czy nie będzie przeszkadzać. W związku z tym, że Franio urodził się pod koniec czerwca to po 2 dniach już spacerowaliśmy. Zarazki nie tylko można złapać w domu, od odwiedzających, ale też na dworze.
A chrzest robiliśmy jak mały miał 3 miesiące i dla mnie to był czas akurat. Maluszek większość czasu przespał, więc się nawet nie umęczył

Wybrałam się dziś do ciuchów, na tych schodach co ostatnio zjechałam zrobili zabezpieczające rzepy

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Ładne

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
a to ja nie przez ciążę tak co przez córę która w domu siedząc od przeszło tygodnia kota dostaje i jest nie do zniesienia w połączeniu z chorobą to już w ogóle jest jak bomba zegarowa dużo by pisać ale myślę, że kto ma/miał dwulatka ten wie co mam na myśli bo dziś nawet na krzesło złe usiadłam przecież
Oj współczuje

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
szczerze to ja już sama kota dostaje od siedzenia a co dopiero dziecko
najlepszy mój mąż przed chwilą "to Kochanie idź dziś kupić chleb do avity albo do lewiatana będziesz miała dalej". Dodam, że do avity mam 5 minut a do lewiatana 10 więc poszaleje
Mąż chociaż dba

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Kupiłam wczoraj na allegro kombinezon używany za 15zł szału nie ma ale to taki rozmiar(56), że szkoda mi dać 70 wzwyż na nowy
To się udało

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

Coosik, kciuki za wyniki!

Wczoraj ogarnęła mnie pierwsza jak do tej pory panika, że nie ogarnę moich dzieci po porodzie. I to na zajęciach w szkole rodzenia😑 prawie się poryczałam w aucie. Dzisiaj już lepiej, chyba wczoraj miałam jakieś jazdy hormonalne, bo od samego rana łzy w oczach i foch na męża naprawdę za nic... Albo mi cukru brakuje 😉

Na pewno dasz radę początki pewnie będą ciężkie, ale potem jak się wszystko unormuje, wypracujesz sobie rytm to zobaczysz, że będzie lepiej.

Mnie przeraża myśl jak ja sobie dam radę z 2 w różnym wieku Syn jest straszną przylepą i na każde małe dziecko reaguje odwrotnie niż bym chciała

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość

Zori to może czas na pieska?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O nie Choć dla syna i jego uśmiechniętej buźki część mnie by się zgodziła Jednak poczekam aż mała się urodzi i podrośnie żebym miała łatwiej.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Mierzyłyście niedawno sobie brzuszki, więc i ja zmierzyłam swój z ciekawości
Mam tak pomiędzy 104-105cm
Przedwczoraj byłam u gina, bobas ma już 1310kg, ja przytyłam tylko 7.2 kg, także jest spoko
ładne już mają wagi te nasze maleństwa

Cytat:
Dziewczyny jak się pierze wózek? chciałabym odświeżyć tapicerkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie da się odczepić wszystkiego i do pralki? A jak nie to może trzeć na mokro z jakimś płynem, tak jak się pierze czasem dywany

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny a przydaje się coś takiego jak organizer zawieszany na łóżeczko? I jeśli tak to do czego?

Ja byłam zadowolona Trzymałam w nim pieluszki, tetrę, krem, jakiś misiek, czasem ubranko na zmianę żeby w nocy nie szukać.
zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 18:11   #2919
Lovvi23
Zadomowienie

Właśnie też zastanawiałam się co będę trzymać w tym organizerze, bo mam w komplecie z pościelą. Ale pewnie zawsze coś tam można wsadzić

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 18:56   #2920
emeczka
Wtajemniczenie

Chyba zacznę od wyprania tej "tapicerki" wózkowej w rękach (a może jednak pralka?). Jeśli coś pójdzie nie tak i np. będzie wyglądać okropnie po praniu, zaniosę do pralni.

Ostatnio ciągle myślę o tym, co trzeba zrobić w związku z porodem i pierwszymi miesiącami i głównie tym tematem się zajmuję. I wiecie co? Przyszło zmęczenie materiału. Muszę 1-2 dni odpocząć od tego tematu i zająć się sobą albo nic-nie-robieniem.

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 20:31   #2921
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Chyba zacznę od wyprania tej "tapicerki" wózkowej w rękach (a może jednak pralka?). Jeśli coś pójdzie nie tak i np. będzie wyglądać okropnie po praniu, zaniosę do pralni.

Ostatnio ciągle myślę o tym, co trzeba zrobić w związku z porodem i pierwszymi miesiącami i głównie tym tematem się zajmuję. I wiecie co? Przyszło zmęczenie materiału. Muszę 1-2 dni odpocząć od tego tematu i zająć się sobą albo nic-nie-robieniem.
Jak ja Cię rozumiem... Z tym, że ja ostatnio ciągle myślę o jedzeniu, co mogę czego nie mogę, jak jeść, ile jeść i dostaję od tego kota😑 a do szpitala idę dopiero za ponad tydzień, więc jeszcze kilka dni w niepewności przede mną.

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 22:39   #2922
Marlena234
Rozeznanie

Hejo dzisiaj wizytowalam...
Tak jak myślałam będzie zakładany pesser ze względu na to ze miałam skracana szyjkę.... będę miec zakładany w gabinecie nie w szpitalu jak Wy hmmm... I tz się już nie zmieści wiec musze weekend wykorzystać na kizi mizi hehehe

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 22:41   #2923
literape
Raczkowanie

Cytat:
Amparo kiedyś był kult matki idealnej, macierzyństwa bezstresowego i bezproblemowego. Teraz promowana jest matka cierpiąca, nieogarnięta, rozczochrana, no dramat. Trzeba się wyłączyć, nie słuchać ani głosów, że będzie brokatowo, ani że właśnie życie Ci się kończy i nie dasz rady. Dasz kobiety na całym świecie dają i dawały sobie radę. Pomyśl, jakie mamy udogodnienia - sprzęty, pieluchy, sklepów dookoła mnóstwo, internet z poradami i wizażem będzie dobrze!

zgadzam sie. jak czytam o matkach uzalających się, ze piją zimna kawe o 14 na sniadanie to mam gula. moje dziecko w dzien nie spalo prawie wcale, ale moim zdaniem wiele od nas zalezy czy damy sobie chwilę wytchnienia i usiadziemy na tylku czy bedziemy sie uzalac nad sobą...

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Litrape ja podobnie 😒 Mam traumę połogu. Ja też mam zrosty, mam też na bliznie po szyciu taki pipek, który mnie pobolewa. Po porodzie bardzo przeszkadzał, ale nic się nie dało wtedy z tym zrobić. Ja nie mógł chodzić, siedzieć, leżeć na plecach po tych szyciach. Czas w szpitalu to był horror, a żelazo nie chciało mi skoczyć i nie chcieli mnie wypuścić, po tygodniu wyszłam na własne zadanie, bo już dłużej nie dałabym rady tam być. Dla mnie miesiąc-dwa po porodzie to fizycznie i psychicznie był horror niestety... Ale sam poród nie był traumatyczny, bo miałam zzo, parte też jakoś poszły.
tez mialam anemie. chcieli mnie zatrzymac w szpitalu, ale kategorycznie odmowilam. leki na zelazo dwa razy zmienialam i ostatecznie odstawilam, bo wizyta w toalecie to byl jeden wielki koszmar po nim... rodzina ratowala mnie dieta odpowiednia, po 2 tygodniach wyszlam na pierwszy spacer z synem dwa domy powyzej (wczesniej bylam tak slaba, ze po schodach chodzilam na czworakach, bo nogi odmawialy posluszenstwa)

ja tez rodziny sobie nie zycze w szpitalu, wyjatkiem jest moja mama i tż. przy czym odwiedzin mamy nie moge byc pewna. w domu tez bym wolala kilka dni spokoju. ale 2 miesiace izolacji? no co wy! po 3 tygodniach, jak wreszcie stanelam na nogi, to UROCZYSCIE wybralam sie do biedronki. chodzilam po tym sklepie i sobie myslalam " aaa to tak wygląda świaat...."

ale ja bylam w rozsypce fizycznej i psychicznej. nie jestem podatna na wahania nastroju ani nic, w tej ciazy jeszcze mniej niz w pierwszej, kiedy zdazalo mi sie popłakac nad czymś, ale po porodzie mialam niezly odjazd. tesciowa siedziala na kawie a ja lezalam (bo siedziec nie moglam) i ryczałam. to byly bardzo niekomfortowe chwile dla mnie
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 23:12   #2924
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
Hejo dzisiaj wizytowalam...
Tak jak myślałam będzie zakładany pesser ze względu na to ze miałam skracana szyjkę.... będę miec zakładany w gabinecie nie w szpitalu jak Wy hmmm... I tz się już nie zmieści wiec musze weekend wykorzystać na kizi mizi hehehe

Pessar zazwyczaj zakładają w gabinetach. Teraz skrocila Ci się szyjka?
A z tym kizi mizi to o co chodzi? 😁

Stary 2017-10-12, 23:21   #2925
zori86
Zadomowienie

Marlena a ja bym sobie darowala przytulanki, przy skracajacej szyjce wcale nie jest to wskazane. Pomimo, ze za chwilę bedzie pessar. Szyjka nie lubi jak macica sie stawia, i to ze teraz jest takiej długości nie oznacza, ze po przytulankach tez taka bedzie.

Mnie po porodzie bardzo brakowalo towarzystwa. Moze dlatego, ze od 22 tygodnia musialam leżeć i moglam tylko wstawalam do łazienki. Nikt mnie w tym czasie praktycznie nie odwiedzal procz mamy i siostry. Tz pracowal po 12h. Po porodzie byl z nami niecałe 2 tygodnie, a kiedy musial wrócić do pracy strasznie plakalam. Nikt z wlasnej woli nie proponował pomocy. Wiec bardzo sie cieszylam jak ktos chcial mnie, nas odwiedzić 😀

Nie mogę zasnąć, zaliczylam krótką drzemke okolo 10 minut i widocznie wystarczylo 😀

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-12, 23:32   #2926
Marlena234
Rozeznanie

Cytat:
Pessar zazwyczaj zakładają w gabinetach. Teraz skrocila Ci się szyjka?
A z tym kizi mizi to o co chodzi? 😁

Ja miałam konizacje i ona już była skrócona i mój lekarz dla bezpieczeństwa mimo że nie widzi aby mega ulegała zmianie ale profilaltycznie zakłada... kizi mizi to znaczy seks hehe. Lekarz powiedział ze po pesserze tz się już nie zmieści buuu hehe.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
Marlena a ja bym sobie darowala przytulanki, przy skracajacej szyjce wcale nie jest to wskazane. Pomimo, ze za chwilę bedzie pessar. Szyjka nie lubi jak macica sie stawia, i to ze teraz jest takiej długości nie oznacza, ze po przytulankach tez taka bedzie.

Mnie po porodzie bardzo brakowalo towarzystwa. Moze dlatego, ze od 22 tygodnia musialam leżeć i moglam tylko wstawalam do łazienki. Nikt mnie w tym czasie praktycznie nie odwiedzal procz mamy i siostry. Tz pracowal po 12h. Po porodzie byl z nami niecałe 2 tygodnie, a kiedy musial wrócić do pracy strasznie plakalam. Nikt z wlasnej woli nie proponował pomocy. Wiec bardzo sie cieszylam jak ktos chcial mnie, nas odwiedzić 😀

Nie mogę zasnąć, zaliczylam krótką drzemke okolo 10 minut i widocznie wystarczylo 😀

Buuu nastraszylas mnie . We wtorek juz zakładamy... no mój tz i tak unikał zbliżeń bo jest z tych którym wydaje się że mogą coś zrobić dzidzi...

Stary 2017-10-12, 23:48   #2927
Lovvi23
Zadomowienie

Marlena - ja bym nie ryzykowala z tym kizi mizi 😀 Bo... szyjka może się skrócić jeszcze bardziej.
Bo przy okazji możesz złapać jakaś infekcje, a wtedy...
- szyjka osłabiona
-szyjka oslabiona skraca się szybciej
- pessara Ci nie założy dopóki nie wyleczysz infekcji

Stary 2017-10-12, 23:57   #2928
Marlena234
Rozeznanie

Cytat:
Marlena - ja bym nie ryzykowala z tym kizi mizi 😀 Bo... szyjka może się skrócić jeszcze bardziej.
Bo przy okazji możesz złapać jakaś infekcje, a wtedy...
- szyjka osłabiona
-szyjka oslabiona skraca się szybciej
- pessara Ci nie założy dopóki nie wyleczysz infekcji

Po prostu ta świadomość że celibat mnie czeka to mimo że teraz nie kochaliśmy się często to jakoś mnie przeraża... pewnie niepotrzebnie

Stary 2017-10-13, 06:37   #2929
Majka1503
EDUkator

Mi ta szyjka, która się skróciła (z 4 na 3 cm) nie dawała spokoju. Przez to cały czas wydawało mi się, że coś mnie boli, że mam skurcze.
Przez to zamartwianie się dodatkowo w ogóle zapomniałam o jedzeniu
W pewnym momencie zrobiło mi się tak słabo, że Tż od razu mnie wziął na IP...
Tam bez przyjęcia do szpitala, żadnych badań nie chcieli zrobić. Dopiero jak lekarz się dowiedział, kto prowadzi moją ciążę, to powiedział "a, no to jest najważniejsza informacja, bo to mój kolega!" i zrobił USG po cichu bez konieczności zostania w szpitalu. Wszystko było ok, więc kazał się najeść po prostu w domu, ale pójść do swojego lekarza.
Mój gin już wiedział jak spanikowałam, zaproponował żebym zaczęła czytać romanse i powieści zamiast artykułów o skracającej szyjce - oczywiście wszystko z uśmiechem na ustach Pomierzył wszystko jeszcze raz i:
5 tygodni temu - szyjka 40 mm
1 tydzień temu (pomiar miałam wrażenie na odwal się i na szybko) - 30 mm
wczoraj (przez pochwowo i przez brzuch, razem z wykładem o szyjce itd)- 40 mm.
Czyli wychodzi na to, że przez pośpiech skopał pomiar tydzień temu, a ja prawie oszalałam z nerwów... A to że powiedział wtedy "nic się nie dzieje, proszę się nie przejmować" jakoś nie podziałało.

Marlena ja bym już odpuściła współżycie, tak jak dziewczyny piszą. I seks sam w sobie, i skurcze przy orgazmie na pewno szyjce nie pomogą

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Edytowane przez Majka1503
Czas edycji: 2017-10-13 o 06:40
Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 09:37   #2930
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dzień dobry
Stary 2017-10-13, 09:41   #2931
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry😊 słoneczko mnie dzisiaj obudziło i zaraz humor lepszy. Będzie fajny spacer z piesełem 😊

Marlena, dziewczyny dobrze radzą z tym odpuszczeniem przytulanek. Nie ma co ryzykować. Jeśli Cię to pocieszy to ja też już w celibacie, przez moje skurcze. Chociaż powiem Wam, że odkąd przeszłam z duphastonu na luteinę dopochwową widzę poprawę i tych skurczy jest mniej.

Maja, niepotrzebnie się strachu najadłaś, super, że szyjka jednak się nie skróciła. I lekarz dał dobrą radę 😀

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:07   #2932
Kimitri
Zakorzenienie

hey

ja dziś się wczesnie obudziłam i jestem ciekawa, czy mnie zmorze na drzemkę czy po prostu wczesniej spac pojde (normalnie spie 23 do ok 8-9 bez przerw ;p)

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

jesli któras jeszcze nie ma fotelika samochodowego to do 15-ego we wszystkich sklepach osiemgwiazdek i na ich stronie jest 10% znizki na foteliki

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:14   #2933
fiolek7317
Zakorzenienie

Styczniówki 2018 - część II

Dzien dobry

Ja dzisiaj znow spalam 12h, licze na jakas drzemke jeszcze w ciagu dnia, bo ledwo wytrzymuje do 20tej, a jutro idziemy do znajomych na wieczor.

Jestem zla, plakac mi sie chce i wszystko zostawic. Umawialismy sie z facetem od remontu na poczatek pazdziernika, nie przyszedl, nie odbiera telefonow, nie odpisuje na maila i smsy!! Jest polowa pazdziernika, jestem co raz wieksza, a tu nawet nie zapowiada sie na remont. Niby to jest moj wymysl, ale nastawilam sie przynajmniej na malowanie. Zaraz listopad chcialam reszte wyprawki zamawiac, a tu kicha!

Edytowane przez fiolek7317
Czas edycji: 2017-10-13 o 10:15
fiolek7317 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:21   #2934
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez literape Pokaż wiadomość
ja tez rodziny sobie nie zycze w szpitalu, wyjatkiem jest moja mama i tż. przy czym odwiedzin mamy nie moge byc pewna. w domu tez bym wolala kilka dni spokoju. ale 2 miesiace izolacji? no co wy! po 3 tygodniach, jak wreszcie stanelam na nogi, to UROCZYSCIE wybralam sie do biedronki. chodzilam po tym sklepie i sobie myslalam " aaa to tak wygląda świaat...."
haha też miałam pierwsze wyjście bez dziecka do biedronki

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Jestem zla, plakac mi sie chce i wszystko zostawic. Umawialismy sie z facetem od remontu na poczatek pazdziernika, nie przyszedl, nie odbiera telefonow, nie odpisuje na maila i smsy!! Jest polowa pazdziernika, jestem co raz wieksza, a tu nawet nie zapowiada sie na remont. Niby to jest moj wymysl, ale nastawilam sie przynajmniej na malowanie. Zaraz listopad chcialam reszte wyprawki zamawiac, a tu kicha!
ci fachowcy
Stary 2017-10-13, 10:26   #2935
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mi ta szyjka, która się skróciła (z 4 na 3 cm) nie dawała spokoju. Przez to cały czas wydawało mi się, że coś mnie boli, że mam skurcze.
Przez to zamartwianie się dodatkowo w ogóle zapomniałam o jedzeniu
W pewnym momencie zrobiło mi się tak słabo, że Tż od razu mnie wziął na IP...
Tam bez przyjęcia do szpitala, żadnych badań nie chcieli zrobić. Dopiero jak lekarz się dowiedział, kto prowadzi moją ciążę, to powiedział "a, no to jest najważniejsza informacja, bo to mój kolega!" i zrobił USG po cichu bez konieczności zostania w szpitalu. Wszystko było ok, więc kazał się najeść po prostu w domu, ale pójść do swojego lekarza.
Mój gin już wiedział jak spanikowałam, zaproponował żebym zaczęła czytać romanse i powieści zamiast artykułów o skracającej szyjce - oczywiście wszystko z uśmiechem na ustach Pomierzył wszystko jeszcze raz i:
5 tygodni temu - szyjka 40 mm
1 tydzień temu (pomiar miałam wrażenie na odwal się i na szybko) - 30 mm
wczoraj (przez pochwowo i przez brzuch, razem z wykładem o szyjce itd)- 40 mm.
Czyli wychodzi na to, że przez pośpiech skopał pomiar tydzień temu, a ja prawie oszalałam z nerwów... A to że powiedział wtedy "nic się nie dzieje, proszę się nie przejmować" jakoś nie podziałało.

Marlena ja bym już odpuściła współżycie, tak jak dziewczyny piszą. I seks sam w sobie, i skurcze przy orgazmie na pewno szyjce nie pomogą
Nieraz są takie różnice w pomiarach. U mnie na każdym sprzęcie szyjka jest innej długości, tak jakby się wydluzala.. więc mnie to akurat cieszy 😀
Od 3,2 -3,8 zależy jak kto zmierzy

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Dzień dobry tak w ogóle 😀

Dziś wizytujemy, wczoraj trochę mój brzuch wariowal... I w sumie to sama nie byłam do końca pewna czy to twardnienia czy to mala się wypinala :/ albo może 2w1. Więc już się nie mogę doczekać tej wizyty

No i doszła dziś do mnie paczka z gemini

Stary 2017-10-13, 10:27   #2936
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Ja dzisiaj znow spalam 12h, licze na jakas drzemke jeszcze w ciagu dnia, bo ledwo wytrzymuje do 20tej, a jutro idziemy do znajomych na wieczor.

beznadzieja z niektórymi fachowcami...

ale jak tylko malowanie to może mąż sam ogarnie - mój juz farby bedzie kupował bo mi się kolor scian przestał pdobać a ciąża to dobry argument

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:34   #2937
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość

Marlena, dziewczyny dobrze radzą z tym odpuszczeniem przytulanek. Nie ma co ryzykować. Jeśli Cię to pocieszy to ja też już w celibacie, przez moje skurcze. Chociaż powiem Wam, że odkąd przeszłam z duphastonu na luteinę dopochwową widzę poprawę i tych skurczy jest mniej.

Dzień dobry

Nooo i ja też w celibacie, bo mojego męża nie ma aż do porodu (oby) ...

Ahhhhh co za noc u mnie... moja młodsza o 1 w nocy mnie obudziła z płaczem i jak przyszłam do niej do pokoju i zobaczyłam to co zobaczyłam..... Wszystko brzydko mówiąc obrzygane.. Zaczynając od niej kończąc na myszce miki, która była w drugim końcu pokoju.. Pranie trzeba było włączyć, teraz kolejna tura leci.. masakra..
I tak sobie wtedy pomyślałam, że dobrze że jeszcze bobasa nie ma na świecie, bo nie wyobrażam sobie ogarnięcia tego całego bałaganu, małego płaczka (bo na pewno by się obudził i piszczał ) i siebie w połogu
No ale co tam... trzeba dawać radę... szkoda tylko, że ZAWSZE w takich sytuacjach mój mąż w morzu jest
Stary 2017-10-13, 10:35   #2938
_toja
Zadomowienie

Marlena234 wytrzymacie bez przytulanek jak trzeba, niedużo już zostało
fiolek7317 współczuję, fachowcy strasznie się popsuli....
Lovvi23 kciuki!

Dziewczyny robiłyście USG piersi w ciąży? Podobno powinno się robić, ja ostatnie miałam w grudniu i tak co roku staram się powtarzać. Trochę się boję grudnia, bo różnie może być i chciałam teraz powtarzać... Wasi lekarze coś mówili na ten temat? Ja standardowo zapomniałam się zapytać swojego...
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-13, 10:36   #2939
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

No i doszła dziś do mnie paczka z gemini

Co zamawiałaś?
Ja ostatnio kupiłam tam laktator, 2 butelki i kremik z hippa na odparzenia
Stary 2017-10-13, 10:37   #2940
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blue_Turkus Pokaż wiadomość
haha też miałam pierwsze wyjście bez dziecka do biedronki
Haha dobrze, że jest nas więcej Ja to się śmiałam, że dla mnie i męża wypad samotny do biedronki to taka randka była, wiecie specjalnie włosy ułożone, makijaż i buty na obcasie haha niczym na jakąś gale

Cytat:

Ale "profesjonalista", jak już tak wykiwal to faktycznie mógł zadzwonić albo chociaż ten telefon odebrać żeby powiedzieć że nie przyjdzie

Cytat:

Dziś wizytujemy, wczoraj trochę mój brzuch wariowal... I w sumie to sama nie byłam do końca pewna czy to twardnienia czy to mala się wypinala :/ albo może 2w1. Więc już się nie mogę doczekać tej wizyty

Kciuki za wizytę, czekamy na relację

Dziewczyny jaką witaminę k+d dla dzircka kupujecie ?

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości