|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że nie urosło..
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smoczek, szczotke do wloskow, płatki kosmetyczne, pampersy 1 i 2, ocenisept, chusteczki nawilżane... I wiele wiele innych 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalezc kogos na juz graniczy z cudem, jak sie nie uda to bedzie sam malowal... Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Fiolek - może uda wam się kogoś zorganizować na teraz. Ja bardzo ubolewam nad tym, że mój Tz ma teraz dużo pracy
A też musimy odmalowac ściany... A mój Tz stwierdził, że on w grudniu będzie malował 😂Nie no fajnie 😎 w grudniu pewnie stwierdzi, że zostawimy to na wiosnę 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Witaminę D jak najbardziej podaje się ale o witaminie K słyszałam że podają w szpitalu bynajmniej jest tak w tym szpitalu gdzie będę rodzic
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Fiolek, niech tego fachowca myszy zjedzą 😠 a może macie w rodzinie lub wśród znajomych jakąś złotą rączkę do tych paneli?
Lovi, kciuki za wizytę, na pewno wszystko jest ok😊 Djerba, współczuję atrakcji. Już dobrze z córką? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nikogo nie mamy kto by to polozyl, jeden znajomy, ale on akurat ma robote. Uwazalam, ze do konca pazdziernika sprawy remontowe i sprzatanie zamkniemy. W listopadzie bede zamawiac i prac wszystko, a tu kicha.
Djerba teraz doczytalam jakie mialam nocne atrakcje! O losie, obys nie miala wiecej takich przychod. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2951 |
|
Zadomowienie
|
Ja na pierwszej wizycie dostalam skierowanie na usg piersi.
Fiolek wspolczuje 'fachowca'. Moze uda sie znaleźć jeszcze jakiegoś. Djerba a jak sie córa teraz czuje? Lovvi powodzenia na wizycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kciuki za wizytę Lovvi ![]() fiolek bardzo współczuję, też bym się nieźle wkurzyła i spłakała na koniec. Jeśli mogę doradzić, nie zostawiajcie malowania na grudzień, farby są szkodliwe i te opary mogą drażniąco wpłynąć na dzieciątko. A schnie chemicznie kilka miesięcy taka farba. djerba mam nadzieję, że córcia zdrowa i to była tylko jednorazowa akcja ![]() U mnie nikt nic nie wspomniał o badaniu piersi, ale widziałam, ze w mojej karcie ciąży jest miejsce na wpisanie wyników badania piersi. Może mnie zaskoczy któregoś dnia i powie, że dziś badamy. Majka dobrze, że okazało się, że ok z szyjką ![]() Dziewczyny, czy którąś z Was boli pępek? Brzmi niepoważnie, ale wczoraj myślałam, że nie wytrzymam. Złapało mnie wczoraj wieczorem w trakcie śmiechu, ból jakbym zerwała mięsień (niestety znam ten ból) i nie mogłam chodzić. Jedyną ulgę dawało leżenie na plecach. Mąż sprawdzał w internetach czy może mieć to związek z przepukliną pępkową, ale na pewno nie. Mam siniaka wokół pępka i teraz z rana już jest lepiej. Ale wygląda na to, że wczoraj się rozciągnął do granic. W dodatku był gorący. Mąż sprawdził, czy ma to związek może z szerszym brzuszkiem na wieczór i faktycznie, od rana do wieczora w obwodzie przybyło 7 cm. Może któraś z Was miała ten problem w poprzedniej ciąży pod koniec? Macie jakieś rady? |
|
|
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
Mierzyłam się w obwodzie brzuszka i parę cm i 100 wybije
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniówki 2018 - część II
Dzień dobry
Lovvi kciuki za wizytę ![]() Majka dobrze, że wszystko ok ![]() Fiolek współczuję my tak się bujalismy z hydraulikiem ponad 3 miesiące - zwodził nas, miał oddzwonić (oczywiście tego nie robił), wymyślał jakieś niestworzone historie i w końcu olał dokumentnie. W rezultacie znaleźliśmy innego. Mam nadzieję, że się wyrobicie i nie najesz się za dużo stresu. A my jesteśmy po porannych spontanicznych zakupach w Ikei. Polowaliśmy na przewijak Sniglar, ale teraz jego dostawy są mocno limitowane. I dziś o 8:00 sprawdzam stan magazynu i.... JEST! Całe 26 sztuk. Więc popędziliśmy, żeby nam nie wykupili myślę, że reszta zniknie jeszcze dziś lub jutro. W każdym razie my już mamy a przy okazji kupiliśmy lampkę nocna i prześcieradła dla Brzdąca, no i parę innych pierdół do domu. Stamtąd się nie da wyjść z niczym. nie wiem, czy dopisujemy przewijaki na pierwszej stronie. Jeśli tak, to my mamy właśnie Sniglar ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2955 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
![]() Czasem nie boli wcale, czasem tylko przy dotyku - tak jakbym się dotykała w siniaka, czasem cały wieczór boli tak po prostu.
|
|
#2956 |
|
Raczkowanie
|
pfff słabe jesteście z obwodem brzucha
ja mam 106cm
|
|
|
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Djerba doczytałam o córci. Mam nadzieję, że już jest lepiej. Współczuję nocki
![]() USG piersi miałam na początku ciąży. Nie planuję kolejnego w tym roku. Nikopoia TAK!!! Boli mnie też! Po badaniu usg mnie bolał, ale teraz sobie myślę, że przed też, co najmniej kilka dni. Miałam przepuklinę pępkową jak byłam dzieckiem i miałam szyty pępek. Wiem, że to moje "slabe" miejsce (zresztą w ogóle mięśnie brzucha mam słabe, pewnie stąd ta przepuklina w dzieciństwie). Mówiłam lekarzowi, mówi że to nic strasznego, ale ze może się zdarzyć, że przepuklina mi wróci po porodzie lub w trakcie ciąży. Naprawiać to możemy jedynie po porodzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2958 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
ale się rozpisałyście... Coosik- kciuki za wyniki kciuki za wyniki glukozy dziewczyny Amparo- na pewno ogarniesz dwójkę bobasów, jak je zobaczysz, to dostaniesz super mocy, zobaczysz . Co do diety cukrzycowej, to wejdź sobie na stronę słodkiemamusie, tam jest wiele na ten temat.Marlena- [B]powodzenia z pessarem. Fiołek- wspólczuję takiego "fachowca".trzymam kciuki, żeby udało się kogoś innego znaleźć. organizera na łóżeczko raczej nie kupuję. piersi miałam badane tuż przed zajściem w ciążę..ale i tak mój gin przypomina, żeby samemu kontrolować piersi w ciąży co miesiąc.. wczoraj też zaliczyłam dentystę- 3 zęby na raz mi zrobił. Prawie 2 h leżałam..bałam się brać znieczulenie, ale zapewniał, ze jest bezpieczne...ale i tak nadal o tym myślę, czy nic nie zaszkodziło...został mi jeszcze jeden ząb, którego zrobię już bez znieczulenia i wezmę wpis do karty ciążowej, że wszystko wyleczone.. udało mi się upolować w lidlu kombinezon zimowy dla maluszka ktoś pytał o sutki w czasie karmienia? U mnie nie było żadnych ranek, czy nawet wymęczonych sutków...a karmiłam 16 miesięcy. Córcia była chyba delikatna, choć jadła często i łapczywie;-). oby syn tez tak jadł... Djerba- współczuję nocki. Może to jakiś wirus- wczoraj sąsiadki córka też wymiotowała w nocy... |
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Nikopoia, mnie też boli pępek, ale bardzo rzadko. I to bardziej na zasadzie, że nie mogę się do końca wyprostować, bo tak ciągnie.
Emeczka, fajnie, że udało Ci się dorwać przewijak 😊 my tak polowaliśmy na lampki nocne w Ikei, nie chciałam żadnych innych i w końcu się udało. I masz rację, z Ikei nie da się wyjść z pustymi rękoma 😉 i przypomniałaś mi, że jeszcze prześcieradła do łóżeczek muszę kupić. Zapomniałam o nich. Jak dobrze pójdzie, od jutra zaczynam zabawę z glukometrem😀 mam pożyczony, muszę tylko paski i igły kupić. Posprawdzam sobie cukry, może będę mogła jeść więcej produktów, bo na mojej obecnej diecie długo nie pociągnę. Jem co 2 godziny, a i tak jestem głodna 😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
mnie pępek nie boli - ale wiem, ze pod koniec może być bardziej wrażliwy - może mi jeszcze odpowiednio duzy brzuch nie urósł...
własnie próbuje sobie ogarnać listę zakupów w jakiejs aptece internetowej i mnie to lekko przerasta... jak to dobrze, ze mój mąż wszystko sam potrafi zorbic - nawet nam płytki kładł w spiżarce... a panele to nawet ja potrafię położyć - ale fakt potrzeba cierpliwości do tego... a żeby było szybko i sprawnie to wiadomo, ze lepeij kogos wynając... |
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Ponoć w każdym tygodniu obwód brzucha powinien rosnąć 1cm 😁
Taka ciekawostka 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
Barb, dzięki za polecenie strony, zaraz sobie sprawdzę i za dobre słowo też😘
|
|
|
#2963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję diety, męczące jest nie móc jeść tego, na co ma się ochotę.Cytat:
|
||
|
|
|
#2964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O! To u mnie od miesiąca jest książkowo pewnie się skończy na 105-110. Cytat:
Jaka wybraliście? U nas padło na sówkę jest piękna ![]() Powodzenia z pomiarami! Mam nadzieję, że znajdziesz dla siebie więcej produktów. A jak to jest z tłustymi rzeczami? Możesz je jeść? Bo one jednak dłużej "trzymają". Cytat:
Mnie też a jeszcze dodatkowo pewnie będę czytać o każdym kosmetyku - jaki skład, czy warto itp. Spędzę nad tym mnóstwo czasu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Emeczka, gratuluję ikeowych łowów
![]() mam przewijak Sniglar jeszcze po corce i jest naprawdę fajny i mega wygodny. A jak corka przestala sie na nim miescic to robił za stojak na zabawki ![]() Teraz będzie służył kolejnemu dziecku.
|
#2966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż tak mnie nie bolał, choć bolał mocno. Nic z tym nie robiłam. Nie dotykałam, starałam się nie podrażniać. W końcu przeszło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
O! To super. Tak czułam, że to dobry wybór ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Wam, że kiepską miałam dzisiaj noc. Tam bardzo męczyła mnie zgaga, że nie mogłam spać ;/ próbowałam sobie pomóc migdałami i specjalnym płynem i dopiero nad ranem przeszło ;/ Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaraz chyba się porycze. Nie dość, ze syn wyszedl przed chwila z przeziebienia to dziś zlapal jakiegos wirusa. A byl zaledwie 3 dni w przedszkolu 😣 i co chwile siedzimy w toalecie. Najgorsze, ze i mi cos tez zaczyna jeździć po brzuchu. Czy w razie czego mozna smecte?
W 3-latkach tak nie lapal jak teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Bolacego pępka nie mialam, ale za to czesto mnie swedzialo w tych okolicach. Pewnie od rozciagania. U nas przewijak tylko na lozeczku i na pralce. Dodatkowy mebel niestety sie nie zmieści. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- FlexiLyn to kiepska nocka, oby kolejna byla lepsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Ja z fachowcami jako takiego kontaktu nie mialam. Nam mieszkanie robił moj tata i wujek. Ja malowalam. Kiedys poprosilam Tz o przywieszenie lampy w kuchni, zrobil 3 dziury. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2970 |
|
EDUkator
|
U nas Tż jest w stanie wszystko zrobić, łącznie z płytkami, instalacją elektryczną i szyciem ciuchów na maszynie
ale pamiętam jak rodzice stawiali dom i ich przejścia z fachowcami ![]() zori kciuki za to, żeby synkowi szybko przeszło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Ja to się śmiałam, że dla mnie i męża wypad samotny do biedronki to taka randka była, wiecie specjalnie włosy ułożone, makijaż i buty na obcasie haha 
i mam nadzieję, że nie urosło..

my tak się bujalismy z hydraulikiem ponad 3 miesiące - zwodził nas, miał oddzwonić (oczywiście tego nie robił), wymyślał jakieś niestworzone historie i w końcu olał dokumentnie. W rezultacie znaleźliśmy innego. Mam nadzieję, że się wyrobicie i nie najesz się za dużo stresu.
myślę, że reszta zniknie jeszcze dziś lub jutro. W każdym razie my już mamy
a przy okazji kupiliśmy lampkę nocna i prześcieradła dla Brzdąca, no i parę innych pierdół do domu. Stamtąd się nie da wyjść z niczym. 
ja mam 106cm 

i przypomniałaś mi, że jeszcze prześcieradła do łóżeczek muszę kupić. Zapomniałam o nich.
mam pożyczony, muszę tylko paski i igły kupić. Posprawdzam sobie cukry, może będę mogła jeść więcej produktów, bo na mojej obecnej diecie długo nie pociągnę. Jem co 2 godziny, a i tak jestem głodna