|
|
#5101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W CO SIĘ UBRAĆ NA ŚLUB I WESELE????????
powiem, że lumpy to jedyne sklepy odzieżowe w których kupuję od 3 lat. Ale sukienki takiej poważniejszej nie udało mi się jeszcze znaleźć.
Na tą poluję teraz już... wg mnie jest prześliczna.. jak na razie drogo. |
|
|
|
#5103 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za linki
ale to wszystko wydaje mi się takie oklepane, a jeśli nie oklepane to jest cena minimalna (i sukienki kosztują ok. 200zł).A mnie kręcą koronki we wszelkiej postaci ![]() Mam 18 lat, jestem niska (157cm), mam małe piersi, reszta w miarę normalna rozmiar 36
|
|
|
|
#5104 |
|
Raczkowanie
|
i żeby tak nie gadać na pusto, wklejam zdjęcie z wesela (listopad'07). Trochę rajstopy mi nie udały się
ale porwały mi się i szukałam po sali czy ktoś ma zapasowe ![]() sukienka z Zary. |
|
|
|
#5105 |
|
Raczkowanie
|
Na wesele oczywiscie można ubrać sie na czerowno lub w pantere, ale...
No właśnie- pamiętajmy, że to Panna młoda ma lśnić, a nie my! Dlatego na wesele i ślub najlepsze są kolory stonowane- kremowy, różowy, liliowy, szary czy szaro-serbrny.W tym sezonie obowiązkowe są wzory kwiatowe, wygląda to pięknięknie, szczególnie jako kreacja na letni ślub. Poza tym dziewczyny błagam was, poamiętajcie, że najpierw jest kościół!Wygląda to tragicznie i po prostu niestosownie gdy wkościele stoji dziewcze na 10 cm obcasie z wydekoltowanymi plecami i biustem na wierzchu. Dodajmy, że oczywiście z upiętym tortem na głowie i wybrokacona skórą!!! Jak znajde fajne sukienki to dołącze Aha i jeszcze chciałam dodać, że czarne sandałki pora odstawić do szafy i czas sięgnąć po buty w innych kolorach. Zajrzyj na wiosenna kolekcję Zary- kwiatowa, zwiewna sukienka z dominującum zielonym i idealnie dopasowane zielone obcasiki-cudo!!!! |
|
|
|
#5106 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze chciałam cosc dodać...nie wiem czy się zgodzicie?!
Wesela w Polsce to jedyne okazje gdzie dziewczyny/ kobiety mogą pojawić się w super sukience i obcasikach...można by do tego jeszcze dodac sylwestra no i np. studniówkę. Moze dlatego, że tych sytuacji jest tak niewiele czasem przesadzają i ubierają cos bardziej na karnawał w Rio- cekiny, pantery, zebry. Za granicą jest inaczej.W zasadzie co piątek i sobotę dziewczyny kiedy wychodzą do dyskotek i klubów ubierają sie pięknie w sukienki i sandałki. Dziewczyny!!!|Koniec z topem i dzinsami na imprezę!!!!niech zyja sukienki i odcasy zabójcy!!!! |
|
|
|
#5107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moim zdaniem panna mloda lsni w bieli a nie wiem czy najlepszymi kolorami sa stonowane kolory ktore wymienilas. Zawsze moze sie zdarzyc ze panna mloda wybierze wlasnie kremowy ecri lub podobny wtedy bedzie glupio wygladac jak bedziemy w jednym kolorze. Uwazam ze czerwien jest super (choc nie moj kolor) a czarne buty chyba nigdy z mody nie wyjda
|
|
#5108 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście czarny niby pasuje do wszystkiego, ale w Polsce pokutują carne sandałki do wszystkiego jak leci.
Chcialam tylko powiedzieć, że kolorow butów jest wiele i naprawde pięknie wygląda dziewczyna, która ma sandałki dopasowane do sukienki, a nie czarne od biedy... Ale przeciez nie każdy musi się z tym zgadzać i ja to szanuje
|
|
|
|
#5109 |
|
Raczkowanie
|
sukienka.jpg
tył.jpg W tą sukienkę ubieram sie na wesele w lipcu.Mam do tego kryształowe przeźroczyste kolczyki i chabrowe obcasy peep toe. W kościele marynrka biała ze stojką w małe niebieskie kwiatki. A jesli imprez bedzie udana i będzie klimat na tańce to przebiorę się w coś zwiewniejszego. Co myślicie? |
|
|
|
#5110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#5111 |
|
Raczkowanie
|
śliczna sukienka smokyeyes9
uwielbiam kolorowe buty i chętnie bym sobie takie kupiła, jakbym miała: 1. odpowiednią sumę pieniędzy 2. możliwość wybrania się do stolicy (nie mam czasu na podróż po zakupy) I moim zdaniem jakbyś nie wiadomo jaki kolor sukienki założyła to panna młoda i tak będzie lśnić ![]() Natalia nie założę już jej, bo miałam na ostatnim weselu. Nie lubię pokazywać się w tej samej sukience, zwłaszcza, że ta raczej rzucała się w oczy
|
|
|
|
#5112 |
|
Raczkowanie
|
co racja to racja
!pozdrawiam |
|
|
|
#5113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5114 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5115 |
|
Raczkowanie
|
a mi się jeszcze ta podoba.
Ale nie wiem czy ryzykować... nie wiem jak będzie na mnie leżała i w ogóle... |
|
|
|
#5116 |
|
Zadomowienie
|
Co byscie mi doradzily.. Otoz jutro mam tylko jeden dzien na zakupy , poniewaz w czwartek nad ranem jade do Niemiec na slub kuzynki TZ. Nie mam w czym isc i nie wiem w czym isc. Bedzie to slub cywilny jedynie i nie bedzie pozniej zadnego wesela. Zastanawiam sie co kupic. ponoc nie mozna miec ani czerni ani bieli. Czy moge byc w gajerku?? Glupio chyba jak ja i moj TZ bedziemy w gajerach
A moze jakas sukienka zwiewna ? Nie elegancka bardzo, bo balu nie bedzie przeciez. Czy co ? Nie mam pojecia.. Raczej cos lekkiego chyba bo pogoda dopisuje ostatnio bardzo. Chcialabym by to bylo cos co jeszcze pozniej kiedys bede mogla zalozyc Co mi radzicie ?
|
|
|
|
#5117 |
|
Zakorzenienie
|
ewakuacja moim zdaniem najodpowiedniejsza będzie ładna letnia sukienka
Tylko nie taka typowa na plaże ( kiepski materiał, krótka mini) tylko bardziej elegancka ale tak abyś mogła zalożyć ją do pracy, na spacer itp. garnitur w taką pogoę odradzam. |
|
|
|
#5118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#5119 |
|
Zadomowienie
|
smokyeyes9, xiazka - te sukienki są prześliczne!! Mierzyłam niedawno podobną, tylko gładką i jasno żółtą z czarną wstążeczką, była prześliczna i fajnie by się prezentowała, tylko była na mnie trochę za duża - straszny ze mnie chudzielec
![]() Ale jeśli uda Wam się znaleźć lub macie taką to na pewno będziecie wyglądały cudnie bo sukieneczki są pierwsza klasa!!
|
#5120 |
|
Raczkowanie
|
jednak zrezygnowałam z szycia sukienki i kupiłam...teraz zostało mi tylko dobranie dodatków...chciałabym czarne delikatne, na małym obcasiku butki i czarną kopertówkę + srebrna bizuteria...Co Wy na to?
|
|
|
|
#5121 |
|
Zadomowienie
|
Ladna sukienka. Czarny pasuje do wszystkiego, ale nie myslalas o sebrnych albo zlotych dodatkach?
|
|
#5122 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam w Londynie, ale wpadła mi w oko jakiś czas temu na allegro podobna.
na pewno znajdziesz podobne fasony na www.warehouse.co.uk maja sprzedaż wysyłkową. |
|
|
|
#5123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ogólnie nie chodzę w butach na obcasie a wypadałoby już zacząć i nie chciałabym mieć wymówki, że nie będę w nich chodzić bo są srebrne czy złote
|
|
|
|
|
#5124 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się, bardzo ładna sukieneczka i ślicznie prezentowałaby się ze złotem i delikatnymi złotymi sandałkami. Na prawda sukienka śliczna!!
![]() Ale złote lub srebrne (chociaż ja głosuję za złotem) bardzo fajnie później wyglądają nawet do spodni dżinsowych. No ale jeśli bardzo nie chcesz, to trudno... czarne też może być, ale szkoda bo z tym złotem byłoby bombowo!
|
#5125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
srebrne dodatki tez byłyby ok, a sandałki może perłowe, fakt czarny jest ok i pasuje do wszystkiego ale nie wiem czy nie za ciężkie na lato i do tej sukienki, - o sandałach pisze oczywiście
|
|
#5126 |
|
Raczkowanie
|
no tak sandałki...ale czytałam, ze na wesela nie wypada zakladac sandałków ani iśc z gołymi nogami...oj ciężko byc kobietą
|
|
|
|
#5127 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde nie wypada zakladac sandalkow?
pierwsze slysze,bylam w zeszlym roku i w tym zamierzam w sandalkach isc.nie wyobrazam sobie.. upal,zwiewna sukienka i zamknete buty...tez uwazacie ze nie wypada?
|
|
|
|
#5128 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, ja ostatnio bylam w sandałkach i wcale nie uważam, ze nie wypada.....wiele innych osób też było....
|
#5129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:
|
|
#5130 |
|
Raczkowanie
|
właśnie nie wiem jak to jest z sandałkami...ile osób tyle opini...dlatego proszę o radę
a powiedzmy,że założę sandałki to mogę miec na sobie pończochy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

ale wracajac do tematu
Ta juz rzeczywiscie ladniejsza

ogólnie nie chodzę w butach na obcasie a wypadałoby już zacząć i nie chciałabym mieć wymówki, że nie będę w nich chodzić bo są srebrne czy złote
pierwsze slysze,bylam w zeszlym roku i w tym zamierzam w sandalkach isc.nie wyobrazam sobie.. upal,zwiewna sukienka i zamknete buty...tez uwazacie ze nie wypada?