![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
zwyczajny LIft gruszkowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zadomowienie
|
Moje R:
ś: owsianka na mleku + łyzka otrąb + 10 truskawek II ś: bułka orkiszowa + 100 g piersi z kurczaka + duży pomidor + bazylia mini babeczka z kajmakiem (ale max 50 g) ![]() będzie: o: tuńczyk pieczony z pomidorem i czosnkiem, gotowany brokuł i pomidor, truskawki na deser p: wieśniak ze szczypiorkiem i rzodkiewką k: sałatka: sałaty różne, pół puszki tuńczyka wsw, pomidor, czerwona cebula, ogórek małosolny, kilka orzechów włoskich lub łyżka pestek słonecznika. Nie za dużo jedzenia jak na R? Ta babeczka to bardzo źle zakładając, że to pierwsze słodkie od tygodnia lub więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Raczkowanie
|
R
1ś: trzy kromki razowego z wieśniakiem, sałata, cebula, szkl. wody 2ś i 3 ś: kefir (500ml), 300 g truskawek (rozdzielę sobie na dwa posiłki), kawa z mlekiem obiad: znów u mamy; coś lekkiego, zapewne jajka i szpinak ![]() wieczorem czeka mnie girll: nie lubię kiełbasy, ale w ramach weekendu skuszę się na kaszankę ![]() dygotka: uszy do góry! spróbuj pić nieco więcej wody ![]()
#2347 |
Zadomowienie
|
Moje R
Ś. Kromka razowego z liściem sałaty lodowej ,plasterek szynki, do tego 2 łyżeczki wieśniaka ze szczypiorkiem i koktajl truskawowy (9szt. truskawek i krefir półszklanki) Ś2. Jajko gotowane, wieśniak ze szczypiorkiem i koperkiem, garść rzechów włoskich - eh.. musiałam się zmusić bo nieprzepadam. O. ciężko będzie bo będe jeść na mieście. Jak myslicie co byłoby najodpowiedniejsze ?? P. kawka z mleczkiem , kefir K. tuńczyk wsw.( ile tego tuńczyka można zjeść? ) kromka razowca z liściem sałaty lodowej, sałatka pomidor-ogórek.
#2348 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2349 |
Zadomowienie
|
Dziękuję smak6malin
![]() Tuńczyka robie następująco: kupuję kawałek, czosnek przepuszczam przez praskę,mieszam z sokiem z limonki i za pomocą pędzelka dokładnie smaruję mięso,obsypuje przyprawami: sól czosnkowa,pieprz ziołowy,pieprz czarny,zioła prowansalskie, na folii kładę pokrojone w plasterki świeże pomidory i plasterki czosnku (ja uwielbiam czosnek), na to kładę mięso, potem czosnek i pomidory (dużo ![]() Po upieczeniu polewam limonką, jest przepyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2351 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
R/U
Kjært barn har mange navn. Edytowane przez Koffee Czas edycji: 2008-06-06 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
P.
![]() Śniadanie: Owsianka: 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, homo naturalny 180 g, potarte jabłko, cynamon, orzechy Banan II śniadanie: Mrożone cappuccino, bardzo gęste i przeraźliwie słodkie ![]() III śniadanie: Trzy kanapki: dwie z żółtym serem, sałatą i pomidorem, jedna z serkiem Almette i tuńczykiem Jabłko Obiad: Zupa-krem brokułowa z groszkiem ptysiowym Pierogi: cztery z kapustą, cztery ruskie Surówka z marchewki Deser: Dwie muffinki z budyniem waniliowym i truskawkami ![]() Kawa z mlekiem Podwieczorek: Kromka chleba z Almette i pomidorem Kolejne dwie muffinki Dodatkowe truskawki Kolacja: w planach Pieczona ryba (tylko jeszcze nie wiem, jak się ją robi XD) Jakieś warzywa
#2354 |
Rozeznanie
|
U:
śniadanie: owsianka(40g płatkow owsianych,10g otrąb pszennych, 20g musli) + 100g serka wiejskiego + truskawki (duużo) oprószone wiórkami kokosowymi , jabłko 2 śniadanie: 135g serka brzoskwinia-marakuja + 30g BF + miseczka truskawek + jabłko obiad; 2 filety z pangi w sosie śmietanowo-koperkowym + dużo młodych ziemniaczków + 5 ogórków konserwowych podwieczorek: kawał ciacha z truskawkami + koktajl truskawkowy (z 200g jog nat -wyszła cała duża szklanka ) + miseczka truskawek kolacja: 2 kromki żytniego chleba posmarowane grubo twarogiem półtłustym z dżemem porzeczkowym + jabłko....i pewnie truskawki;-) w międzyczasie migdały |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Rozeznanie
|
U...
![]() Śniadanie: bułka razowa posmarowana serkiem topionym z pomidorem szklanka kakao (TŻ...) 2 Śniadanie: 1 kg truskawek z kefirem i cukrem Obiad: (tu nareszcie ładnie) 1/2 szklanki brązowego ryżu filet z kurczaka (ok. 100 g) smażony na łyżce oliwy z 'fixem do kurczaka po meksykańsku' + puszka czerwonej fasolki + puszka kukurydzy Podwieczorek: homo waniliowy marchewka Kolacja: twaróg chudy 125 g kefir rzodkiewki jeny, fatalnie, widzę to dopiero teraz jak to przeczytałam =/
#2356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda,że mi przybyło...jestem przybita tą swoją wagą...pierwszy raz mam spory brzuszek-a zawsze miałam płaski.w kostium na pewno bym sie teraz nie zmieściła...całe szczęście,że nigdzie nie wyjeżdżam... ![]() wydaje mi się,że piję dziennie 2 litry płynów dziś jednak jeszcze nikt nie ocenił mojego jadłospisu...właśnie na kolację zjadałam surówkę z 4 liści sałaty,2 małych rzodkiewek i kilkunastu oliwek a do tego 1 kanapkę(taka jak na śniadanie) aluchelek, Toffiee-dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa ![]() ![]() pozdrawiam Was cieplutko!!
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
R:
śniadanie (5:30): 50g chudego twarogu, owsianka, jabłko II śniadanie (10:40): 150g wiejski lekki, jabłko obiad (16:00): 200-250g fileta z tilapii (w foli, w piekarniku), 2 pomidory, mała marchewka kolacja (19:00): ok. 300g brokuła Wiem, że okropnie ale mam anginę i ochota na cokolwiek mnie opuściła ...
#2358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do śniadania dodałabym trochę płatków, musli (uwielbiam, jak coś chrupie mi między zebami ![]() Na obiad to STANOWCZO za mało kaszy, takie moje zdanie. A do tuńczyka też fajnie by się nadawało pieczywo, warzywko albo orzeszki. Nie żałuj sobie, tego nadal jest bardzo mało, kalorycznie jak na R, rozumiem, że to pewnie z powodu gorąca na dworze ![]() Miało być R/U, wyszło U ; 1. placki:1 jajo, 1 łyżka mąki żytniej, 1 łyżka otrąb, 1 łyżka owsianych, 1 łyżka orkiszowych, 40g twarogu, trochę mleka, 75g jogurtu nat, 4 lyżki BF, miseczka truskawek, łyżka homo wiśniowego; kawa zbozowa z mlekiem grzech ![]() ![]() 2. 150g jogurtu nat, 1/2 gruszki, kilka rodzynek, sok z cytryny, odrobina miodu, cynamon, 3 łyżki BF, 1/2 miseczki truskawek, łyżka wiórków kokosowych przekąska: 4 czereśnie, kilka poziomek (ukradłam sąsiadowi ![]() 3. zapiekanka- 1/2 pomidora giganta (z pół kilo wazył), ziemniaki, koperek, kawałek papryki, 2 jajka, trochę tuńczyka wsw (tak z czubata łyżka z puszki), mnóstwo fasolki szparagowej i ketchupu; nie najadłam się i chwilę potem miseczka truskawek i łyżka homo nat. 4. 150g jogurtu nat. 1/2 gruszki, miseczka truskawek, kilka czereśni, kilka rodzynek, łyżeczka maku, łyżseczka wiórek kokosowych, 1/2 łyżeczki miodu, sok z cytryny, cynamon, garść zdrowego błonnika; katarzynka, spora czekoladka 5. 1/2 puszki tuńczyka, pomidor, papryka, łyżka twarogu
![]() |
#2359 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2361 |
Rozeznanie
|
Moje U, dziś sponsorowane przez literkę T jak truskawki
![]() śniadanie: standardowo owsianko otrębianka ze słonecznikiem deser: 3 kostki czekolady, dwa herbatniki z cukrem, miseczka truskawek 2 sniadanie: bułka grahamka z serkiem białym, rzodkiewką, sałatą i pomidor deser: miseczka truskawe ![]() obiad: talerz krupniku, dwa białka jaj podwieczorek: 2 kluski z truskawkami- takie dużżżżżże, serek homo truskawkowy, marchewka kolacja: bułka grahamka, serek chudy 125 gr, pomidor
#2362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
U:
I 150 g serka homo naturalnego z 50 g BF; marchewka; cappuccino o smaku brandy. II Batonik cini minis, miseczka truskawek polanych jogurtem naturalnym. III Omlet ala biszkopt czekoladowy posmarowany dżemem. Deser: 5 daktyli. IV 150 g jogurtu naturalnego z fitellą kokosową; kalarepa. V Bułka żytnia z serem żółtym i ketchupem; 30 g migdałów; 3 rzodkiewki. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Konto usunięte
|
Może Ty lepiejnie jedz go, pewnie ma duzo pestycydów jak takie bydle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
R Śn: około 30 g płatków owsianych na wodzie , 30-40 g twarożka półtłustego , pół marchewki , troszkę jogurtu do picia kawowego, troszkę chlebka wiejskiego. IIŚn : bułka (nie razówka-wiem) , twarożek półtłusty, sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, oliwki ( 2 sztuki) Obiad: 2 placki ziemniaczne i trochę surówki( ogórek , rzodkiewka, pomidor) Pod : surówka z łyżeczką oliwy z oliwek ( produkty takie jak do kanapki) , trochę twarożku chudego z odrobiną jogurtu do picia(tego co wyżej) i niecałą łyżeczką zarodków pszennych Kol: białko na twardo z pomidorem i ogórkiem. Ktoś mi może powiedzieć ile na oko może to być kcal? |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Raczkowanie
|
Proszę o komentarz
![]() R: śniadanie: 3 kromki pełnoziarnistego z chudym twarogiem, polędwicą, ogórkiem kiszonym, sałatą i papryką + kubek kawy z mlekiem z 4 słodzikami obiad: duży kawałek Pangi smażonej na oliwie + 3 duże ogórki kiszone podwieczorek: żółte warzywa na patelnię Frosty (całe opakowanie z tym, że bez ziemniaków ![]() kolacja: 100 g chudego twarogu
#2367 |
Zadomowienie
|
Miało być R/U ale sie zrobiło U:
I. owsianka: 25g płatków, 250g truskawek, 100ml maslanki, 80g chudego sera, cynamon) 4 rzodkiewki kapsułka tranu kawa z mlekiem i cynaomonem II. 2 kromki razowego z jogurtem nat. 2 plasterki wędliny drobiowej, 6 pasków czerw. papryki III. Mc flurry z polewą czekoladową i crunchem IV. wieśniak lekki, 10g pestek dyni 100g czereśni, pół zielonego ogórka po ponad 1h kalarepa V. makrela w sosie pomidorowym pół ogórka, ogromny pomidor, kawałek czerwonej papryki, średnia marchewka i.... ![]() wyszło ok.1600kcal wiem, że nie najlepiej te posiłki skomponowane jesli chodzi o zdrowe i pożądne jedzenie (brak fajnego obiadu)
#2368 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowiej ![]()
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Martynko, wkleisz coś swojego? bo potrzebuję duchowego wsparcia
![]()
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
Powiedzmy,że U
![]() Śn : owsianka (40g owsianych,20g otrębów,odrobina musli) na wodzie z truskawkami i twarożkiem domowym i cynamonem IIŚn : razowy z chudą wędliną,ogórkiem O : kotlety sojowe w jajku z surówką z kapusty i marchewki skropionej oliwą P albo K : mały spód pszenny do pizzy z serem odtł.,chudą wędliną,ketchupem,pieczar kami,pomidorem,parę truskawek przed chwilą był lód ''Świrus'' i parę paluszków
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.