|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Kurcze ile ja mam czekać na ten głupi okres.
W poniedziałek jak nie dostanę @ to robię test ciążowy. Albo wcześniej bo pewnie nie wytrzymam. Skończę brać jutro luteinę i zobaczymy czy przyjdzie czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
ja bym pewnie nie wytrzymała do poniedziałku.. robiłabym natychmiast jakby przyszedł juz na niego czas.. już raz czekałam i to były straszne nerwy.. teraz bym po prostu poszła po test i była spokojna.. no chyba że prawdopodobienstwo ciąży jest bardzo duże to i tak i tak nerwy
![]()
#4503 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pilne pytanie do ginekologa
szansa zajscia w ciaze w takiej sytuacji jest 0. popierwsze jezeli do tej pory regolarnie bralas tabletki to w organizmie caly czas jest ziazek chemiczny ktory zapobiega ciazy. po drugie twoj chlopak wyszedl z ciebie przed skonczeniem wiec mysle ze nie masz sie czym martwic!
![]()
#4504 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pilne pytanie do ginekologa
Ja tez uwazam ze mozesz byc w 100% spokojna. Przeciez do niczego w Tobie bine doszlo a na dodatek bierzesz tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Przytulanko było i to nawet często
![]() Nie chcę robić testu zbyt wcześnie, bo jak wyjdzie negatywny, a okresu dalej nie będę miała to zacznę się niepokoić (podczas badania na szczęście nie wykryła żadnej cysty, torbieli i innego czorta). Dr przewidziała mi okres na wtorek, ale stwierdziła, że pewnie dostanę w czasie brania luteiny. Tymczasem na dole cichutko. Choć do wtorku jeszcze parę dni ![]() Powiem wam, że tak naprawdę moje bóle zaczęły się już ok 29 dc - ale to pewnie ta spóźniona owulka je wywołał. A ja ciągle myślałam, że pewnie zaraz dostanę @. I tak "ciupie" sobie do dzisiaj. raz mnie bolą jajniki bardziej, raz mniej. Ale jakoś na okres mi się nie zanosi. Ale może zaskoczy bezboleśnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
ja bym zaufała pani ginekolog.. skoro ci się tak poprzestawiało w cyklu to pewnie wkrótce okres przyjdzie
![]() ![]()
#4507 |
Raczkowanie
|
Ostatnio pisałam wam,że po 2 latach w końcu zaszłam w ciąże...i teraz w poniedziałek straciłam maleństwo.Zaczął się 7 tydzień ciąży i nie maPrzestało bić mu serduszko....Miałam zabieg...Lekarze mówią,że po 3 miesiącach można dopiero się starać o dziecko.Dziewczyny,które poznałam w szpitalu mówiły,że po takim zabiegu i po odczekaniu tych 3 miesięcy od razu się zachodzi w ciąże.Czy któraś z was też tak słyszała bądź miała taki przypadek???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam osobę, która miała coś podobnego, tzn dokładnie nie pytalam, ale problem był w 2 miesiącu. 2 ciąże się tak skończyły. Dlatego chciałam Ci coś doradzić, bo może to przypadek, a może ta informacja Ci pomoże. Osoba ta trafiła na bardzo dobrego starszego lekarza i okazało się ( w nastepnej szczęścliwie rozwiązanej ciąży) że brakowało pewnego hormonu. Niestety nie wiem jaki - nie pytałam. Wiem tylko że co tydzien bodajże były badania krwi i zastrzyki hormonalne. Może dla pewności spróbuj tak i Ty. Powodzenia ![]()
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
Iga bardzo mi przykro.
![]() Podejrzewam, że bardzo to przeżywasz. Moja koleżanka straciła dzidziusia miesiąc temu, ale była to ciąża biochemiczna i poroniła w 4 tygodniu. Okres nawet jej się nie spóźniał i zrobiła 3 testy każdy pozytywny - po dwóch dniach dostała normalnego okresu. Poszła do ginekologa i niestety... ![]() Dlatego nie ma sensu robić testów zbyt wcześnie, bo takie ciąże bardzo często sie zdarzają. Nie wiedziałaby gdyby nie ten test, że wogóle była w ciąży. Smutne to bardzo. Teraz znowu spóźnia jej się okres, ale to pewnie z powodu tego poronienia, bo test wyszedł negatywny. Trzymaj się cieplutko i pisz do nas często. Aha odpowiadajac na twoje pytanie - Ona też słyszał od ginekologa, że teraz będzie jej łatwiej zajść w ciąże i ta druga ciąża powinna być bez komplikacji. Dlatego kazał jej troszkę odczekać. Ale ona nie odczekała - a może to spóźnienie to jednak ciąża? Nie nakręca się na nią i ja też jej nic nie mówię żeby nie zapeszyć. Idzie w środę do lekarza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
wiecie ile kosztuja testy ciazowe w niemczech? po przeliczeniu na zlotowki to srednio prawie 40 zloty
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Przyczajenie
|
Test wyszedł negatywny więc jestem prawie pewna.. Dzisiaj o 6.30 robiłam
![]() we wtorek dopiero ide do lekarza bo dzis ma dyzur w szpitalu grr... Iśc muszę bo nie wiem dlaczego ten okres tak długo mi się spóźnia i byc może luteinka mi się przyda. Bo raczej 3 testy się nie mylą ![]() Pozdrawiam Was ![]() Cytat:
Niestety nie wiem ile kosztują w niemczech.. ale 40zł to dosc sporo ja kupiłam jeden za 15 zl u nas w Polsce, ale wiadomo tam drozsze bo wieksze place dostaja.. A nikt by cie nie mogł "wspomoc" ?? Pozdrawiam i się nie martw ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-09 o 16:35 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4513 |
Przyczajenie
|
Pytanie do Ginekologa i do wizaż...
Od kilku dni powinnam mieć okres, ale nie przyszedł. Podejrzewam, że jestem w ciąży, zrobiłam rano test i wyszedł negatywny...
Po jakim czasie od zapłodnienia powinny pojawić się 2 kreski? A może któraś z Was miała podobnie? Pomóżcie. Z góry dzięki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
BadAndgel ja też jadę na luteince, bo nie ma innego wyjścia. Dziś wzięłam ostatnią tabletkę i ciągle NIC.
CZasami to mam takie bóle, że trudno wytrzymać i już myślę, że dostałam a tam puściutko, a bóle mijają po 15 minutach i tak mam od kilku dni. Nie może @ wyleźć jakoś ![]() A luteina to gorzkie paskudztwo bleee, które tak wolno się rozpuszcza w dodatku, bo niestety dostałam podjęzykowe ![]() Wracając do tematu ja też myślę, że 3 testy się nie pomyliły, ale wiem, że dopoki nie dostaniesz okresu to będziesz myślała....... ![]() Dlatego życzę ci szybciutkiej@ NOELL jak wytrzymasz weekend i wrócisz to polecam kupić test w Polsce. Będzie może bardziej wiarygodny po tych paru dniach, a może dostaniesz okres?Warto poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do Ginekologa i do wizaż...
polecam wyszukiwarke
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Ile czasu minelo od ostatniego stosunku? Bedzie wiarygodny 14 dni od stosunku , ale skoro juz robilas zapewnie po dniu spodziewanej miesiaczki to poczekaj 3 dni i powtórz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
madzica, o ile wiem test powinno się robić po dwóch tygodniach od współżycia! Spotkałam się też z opcją, że w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, ale to różnie bywa z jej regularnością! Także chyba lepiej jest się trzymać tych dwóch tygodni! Jakby co, to niech mnie ktoś poprawi!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
skoro robilas w dniach w ktorych powinnien wystapic okres a test wyszedl negatywni to nalzy go powtorzyc,kup inny i zrob z porannego moczu ,jakikolwiek da wynik trzeba pojsc do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Przyczajenie
|
W sumie minęło dopiero chyba ze 12 dni, ale poczekam i zrobie jeszcze raz. Dzięki za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czytalas ulotki od testu? ![]()
![]() |
#4521 | |
Zadomowienie
|
Marawi:
Cytat:
Przynajmniej moim zdaniem. Oczywiście dla pewności nie zaszkodzi powtórzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli dzisiaj by był dzień spodziewanej miesiaczki i 12 od stosunku no to masz racje, ale w tym przypadku chyba sie tak nie da ![]()
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
No cóż - uroki netu...
z postu zrozumiałam, że okres jej sie nie pojawił i zrobiła test... Ale czy dobrze zrozumiałam to już głowy nie dam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Przyczajenie
|
Na teście pisało, że po 6 dniach od stosunku,
a okres powinnam dostać w zeszły wtorek i wcale nie czuje, zebym go miała dostać w najbliższym czasie, dla pewności powtórze test... Wielkie dzięki Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za odpowiedź!wczoraj dostałam wypis i piszę wyłyżeczkowanie jamy macicy.Cały czas myślę o tym,jak lekarze mi mówili,że nie bije serduszko,a w 7 tygodniu ciąży już powinno i ten zabieg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Przyczajenie
|
co sie dzieje..czy to ciąża..?
hej, mam do was pytanie bo sama glupieje. 24 stycznia poronilam, bylam w trzecim tygodniu ciazy, potem 1 marca mialam bardzo obfita miesiaczke, potem 1 kwietnia mialam bardzo obfita miesiaczke i tak samo 1 maja... teraz moze to glupio zabrzmi ale bede szczera i opowiem o co mi chodzi..moze to glupio zabrzmi ale ja dostaje jakis paranoji, moj facet mial swoj sluz i bo cos tam sobie hehe poprawial w spodniach, a moze juz to byla sperma, i dotykaL MNIE Za dlonie, bylismy ubrani,wiec jak cos mial to mialam to na rekach, ale normalnie wrocilam do domu, i nigdzie sie nie dotykalam tam w trakcie, tylko jak wrocilam do domu to poszlam do kibelka i i tam sie troche podrapalam ..wiem glupio to brzmi..potem 29 maja dostalam mini okresu trwajacego okolo 4-5 dni, wiecej to bylo brazowych uplawow + krew przy podtarciu, niz zawsze trwajacego 6 dni okresu w tym 3-4 dni obfitego ze skrzepami. dostaje paranoi, na poniedzialek jestem umowiona z lekarzem ginekologiem, dostaje juz choroby psychiczsnej, czy ja jestem w ciazy czy to wogole mozliwe?? acha biore od marca progesteron od 16 do 25 dnia kazdego cyklu, a wogole teraz w maju zachorowalam i prawie 1.5 tygodnia bylam zdechla od przeziebienia a latalam do pracy, ale to bylo przed tym 22 maja... powiedzcie mi obiektywnie co sie dzieje bo ja juz paranoi dostaje, a wogole to moja kumpela z pracy biurko w biurko tez zawsze z obfitym okresem miala podobnie w tym miesiacu..ale to taka dygresja...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Dot.: co sie dzieje..czy to ciąża..?
A współżycia nie było?
Poroniłaś w 3 tc? hmm... jak stwierdziłaś tak szybko, ze byłaś w ciąży? toż to jakiś tydzień od zapłodnienia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Przyczajenie
|
w sumie to w czwartym bo 24 grudnia zrobilismy to, potem 10 test zrobilam i wyszedl ok, i 24 stycznia dostalam krwawienia silnego i poszlam do ginekologa i mowi ze to roniąca sie ciaza.
badnie beta hcg wszystko potwierdzilo .. ale teraz to mam jakies jazdy umyslowe, chyba robie sie psychiczna..czemu ten okres taki jakby kot naplakal, Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-09 o 16:37 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Dot.: co sie dzieje..czy to ciąża..?
Tak, to ciąża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.