![]() |
#1831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moda "plus size"
Wszystkim na refleksje przyszło.
Dziewczyny ja też tak mam. Kilka razy próbowałam zaakceptować swoje ciało xxl. nawet w mojej szafie mam niezłe ciuchy, ale to nie dla mnie. Odchudzam się chyba całe życie ![]() ![]() Teraz jestem 3 dzień na Meridii. Przed tym zrobiłam sobie badania, żeby sprawdzić, czy wszystko jest OK. Na razie jestem zadowolona, bo ona faktycznie działa. Nic nie podjadam, posiłki zmniejszyłam i staram się nie jeść ziemniaków, chleba i słodyczy. Meridia działa na mnie pobudzająco, dzięki czemu więcej się ruszam, odzyskałam chęć do życia. Moje BMI wynosiło 31,5 ciągle szło do góry ![]()
#1832 |
Zakorzenienie
|
Ja również zrezygnowałam z białego pieczywa, jem tylko pełnoziarniste. Teraz pije bardzo dużo wody niegazowanej, zieloną herbatkę o i kawkę
![]() Dorka_Sz a co to jest ta Meridii???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
|
A tak odchodząc od tematu - znalazłam wczoraj tę tuniczkę o której Cmoksia kiedyś pisała. I kurcze sama nie wiem - naprzymierzałam się i napatrzyłam i zostawiłam...
A teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna ale według mnie ten krój bardzo powiększa biust. Też mam taka i jakos sie źle w niej czuję. Kolor tej tuniki jest świetny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
#1836 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie ją kupiłam, głównie ze względu na kolor. Tylko że ja mam mały biust, więc nie wygląda to tak źle, najważniejsze, że dobrze brzuch maskuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Rozeznanie
|
Podpisuje sie obiema lapkami. Jesli ktos ma tendencje do tycia - tak jak ja - to zadne diety cud opracowane na dwa tygodnie, miesiac czy tam ile. Potrzebna jest (czasem radykalna) zmiana sposobu odzywiana na cale zycie, ale z tym musi isc w parze zmiana sposobu myslenia, zmiana nawykow zywieniowych etc. To nie jest latwe, ale do zrobienie, szczegolnie jesli w perspektywie mamy nie tylko piekniejsza sylwetke, ale generalnie zdrowe i sprawne cialo. Poza tym uwazam ze wszystko jest dla ludzi - nawet czekolada, makarony i pieczywo ![]() ![]() ![]() Zycze dziewczyny Wam (i sobie) wytrzymalosci i sukcesow w walce o zdrowa sylwetke!!!
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę pod spód top - inaczej całe piersi na wierzchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Rozeznanie
|
59.90 albo 49.90 - coś w tych okolicach - fajna jest, ale jakoś sama nie wiem...
Ja po etapie "zdjęciowym" doszłam jak ją powiązać tak, żeby chodzić bez niczego i żeby biust nie świecił. Bluzeczka pod nią raczej odpada, już bardziej bikini... Mnie odstraszają te rekawy - mam wrażenie, że ramiona powiększają :/ A - i bierzcie mniejsze rozmiary - ja normalnie 46 w porywach 48, a tutaj 44 było dobre a myślę, że i 42 by się nadawało... |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaki patent wymyśliłaś? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może ja mam jakiegoś bzika, ale pracuję z samymi facetami i nie lubię się zbytnio dekoltować, a na bikini nadaje się jak najbardziej. Szkoda, że ten jedwab tak się niszczy szybko, miałam tą tunikę raptem kilka razy a już widać w niektórych miejscach, że ten materiał trochę poniszczony. Ale generalnie nie ma co narzekać, masakrycznie droga nie była ta tunika, a ten kolor zielony jest super, bardzo mi się podoba. Mam takie kolczyki z pawich piór i ten zielony jest identyczny jak ta zieleń z piórek - moim skromnym zdaniem pasuje super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Rozeznanie
|
Patent - nie wiem jak dokładnie określić - wystarczy odpowiednio pomanewrować tymi troczkami na piersiach - da się je tak popodciągać, żeby się zakryły. A jeśli nie to wystarczy raz złapać nitką na srodku i też da radę...
Nie wiem, miałama ją na sobie za krótko, ale jakoś mi nic innego pod nią nie pasuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak samo jak ja... niby mnie "nic nie denerwuje" jest ok ,ale jak chodze po zakupach to mnie szlag jasny trafia... a ze ostatnio to prawie codziennie coś słodkiego zajadam...<faze jakąs mam> ![]() u mnie to róźnie bywa są okresy , w któych naprawdę sie dobrze w sobie i ze sobą czuje , ale jak już cos przyjdzie to dłuuugo nie odpuszcza. ![]() ![]() a ja nie lubię bluzek na ramiaczkach< głownie pzrez rozstepy ![]() ![]() ![]() ![]() Limonatka sliczna ta czerwona sukieneczka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
stwierdzilam dzisiaj, że jednak 85g to za duży obwód dla mnie :/ musze na próbę zainwestować i ponosić 80h... a tak w ogóle to marzy mi się Panache Inferno, który kończy się akurat na G
![]()
#1847 |
Rozeznanie
|
Odważyłam się i wstawiam zdjęcia mojej kiecki. Teraz, jak się przyglądam się tej fotce to już sama nie wiem...Ale czuję że nie jest źle a najważniejsze że ja sie w niej dobrze czuję
![]()
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() była jeszcze jakaś taka "wzorkowana" - niebiesko-biała, ale nie podobał mi się kolor, więc nawet nie patrzyłam na wzory dokładnie.
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Ja też muszę sie porządnie zmierzyć, i w końcu kupic dobry stanik. Mam jeden naprawdę pasujący z Samanty, a reszta to porażka. Dziewczynki, opłaca sie zamawiać staniki przez internet. Przychodza Wam dobre, czy to loteria? Tak bym chciała dobrze dobrany biustonosz. Poradzicie mi coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
hm, no z zamawianiem przez Internet to raczej loteria zwłaszcza jak się jest początkującą w dobieraniu sobie odpowiedniego stanika.. mi przyszły dwa z brastopu, ale sa za duże, więc zamówiłam kolejne 4 z brastopu (po dwa rozmiary różne z każdego modelu) i jak dostanę, to któreś muszą być w końcu chyba dobre, więc zostawię sobie dwa modele, a 4 staniki odeślę - i nie ma problemu ze zwrotem pieniędzy itp. Ba, nawet na Brastopie, jak zwrócę staniki, to dostaję 10% zniżki na co chcę
![]() ![]() a jak masz problem z wyborem odpowiedniego rozmiaru, wejdź na lobby biuściastych i jak podasz wymiary swoje, to dziewczyny pomogą Ci dobrać odpowiedni rozmiar ![]()
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojawił sie kolejny problem. Okazało sie , że idziemy w sierpniu na wesele. O matko pamiętam jak 2 lata temu szukałam sukienki przez pare miesięcy!! Czyli powtórka z rozrywki, ale tym razem muszę zrobić to ekspresowo!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro wybieram sie na zakupy.Wiem wiem niedziela jest, ale to jedyny dzien kiedy moge pojechac z moim mezem na zakupy.ALe jakos czarno to widze bo ostatnio cos szczescia nie mam.Musze kupic sobie kilka t-shirtow , jakies portki by sie przydaly no i jakies mile buciki.Zobaczymy..Kocham zakupy ale jak juz ktorys raz z kolei na nic nie trafie to sie chyba wsciekne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Masz pelna szafe ciuchow a ja 5 sztuk na krzyz...porazka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta proszę uważajcie na te wszystkie meridie i inne świństwa! To można sobie tylko krzywdę zrobić, jak coś, to pod kontrolą lekarza!
Zresztą, dobrze dobrana dieta to taka, że nie chce się jeść, co więcej, człowiek ma wrażenie przejedzenia momentami. Wiem, że to banalnie brzmi: 1200 kcal, 5 posiłków dziennie i dużo warzyw - ale ja właśnie spróbowałam i...chudnę! I głodna nie chodzę! Także główki do góry, kto chce, niech się (mądrze) odchudza, kto nie chce - niech wrzuca jakieś śliczne ciuszki ![]() ![]()
#1857 |
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem za zmianą trybu życia. I tak uczę się jeść musli zamiast płatków czekoladowych, pic wodę niegazowaną zamiast gazowanej, jeść sałatę i inną zieleniznę
![]() W okienku reklamowym tv włączyli mi na tydzień BBC Lifestyle (taki pierwowzór tvn style) i sobie tam oglądam "Jesteś tym, co jesz" - polecam kto ma ten program! Tam właśnie kładą nacisk na zmianę trybu życia na zdrowszy, kilogramy znikną wolniej, ale będzie się czuło lepiej. Bo wiadomo, że jak się chce jak najmniej kalorii, to się kupuje wszelkie Lighty (to ja, maniaczka coli light) a przecież w nich jest tyle świństw wszelakich że głowa mała.. Np. już zastąpiłam wszelakie przegryzki (paluszki, cukierki, batony) orzeszkami i słonecznikiem ![]() TŻtowi (któremu też przyda się zrzucic co nieco) smakuje bardzo musli Crunchy jako przegryzka - polecam! ![]() Edytowane przez skimos Czas edycji: 2008-06-08 o 12:49 Powód: literówki rażące w oczy ;) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
Ja właściwie bieliznę kupuję tylko przez Internet = nie mam cierpliwości do mierzenia w sklepie. Chociaż dziś, ponieważ trzasnęło mi ramiączko jedynym dobrym staniku to nie miałam wyjścia - pożczyłam stanik od mamy i poszłam do H&M (najbliższy mi sklep ciuchowy) I tam, ku mojemu zdumieniu, znalazłam stanik 75D, miękki, idealny wręcz! A zatem mój rozmiar to 75D
![]()
#1860 |
Zakorzenienie
|
Dziwczyny jak to robicie ze kupujecie przez neta i sa dobre??Ja mierzylam ostatnio 85I....ale kusi mnie to allegro...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.