|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Orzeszek dobiła mnie zdjęciami =/
A na wadze dzisiaj 49,7 i nie wiem jak zatrzymać tendencję wzrostową ![]() Cicho cicho. Idę jeść grzecznie śniadanie.
|
#2672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd ja to znam. Tylko 5 z religii i średnia tylko 5,33 a nie 5,4- jesteśmy straszne :P Ja wprost przeciwnie, grzywkę zapuszczam. Byłam z tatą na zakupach i kupił mi spodnie i bluzkę (z własnej woli!) |
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zimą miałam taki okres, że widziałam wystające kości, więc ukrywałam je pod swetrami przed rodzicami- żeby nie słyszeć kazań... teraz zamiast kości widzę tłuszcz i już sama nie wiem, czy go rzeczywiście mam- czy to tylko moja psychika podopowiada mi takie głupoty. Cytat:
Jak człowiek jest chudy togo ludzie zaczynają zauważać.... moze nie jego samego, co jego problem, ale dla mnie to i tak było dużo...
|
|
#2674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja miałam taką niby grzywke na 2 boki i po co ja się obcinałam?
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Orzeszku- Ty uważasz że jesteś gruba ?????????
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
Orzeszku ty mówisz że jesteś za gruba :|? Masz boską figure i wogule jesteś piękna. NIe dośćże jesteś szczupła to jeszcze masz ładny biust! Naprawde spójrz obiektywnie na te zdjecia! CIesz sie ze swojego wyglądu bo naprawde masz ku temu powody.
|
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
Tak Orzeszku, jest super, naprawdę. Dzisiaj cały ranek Ci zazdrościłam więc możesz być pewna, że jesteś śliczna
![]() A u mnie lepiej, TŻ mnie podniósł na duchu dwugodzinnym (!) gadaniem jaka to jestem śliczna i wcale nie gruba. Wiecie, że od razu mi się brzuch wydaje mniejszy? To okropne, ciekawa jestem jaki on jest w rzeczywistości - bo jak widzę wszystko MOCNO zależy od mojego samopoczucia. Przed śniadaniem był TAAAAAAKI wielki, a teraz już jest ok (<--- świr świr świr)
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeszku - masz świetną figurkę i boski biust
Siris - super,oby samopoczucie się dobre utrzymywało ![]() Krytuś - nie przesadzaj kochana,bo tylko się zamęczysz ... co to za różnica,czy 5.1 czy 5.2 ja to o pasku se mogę tylko śnić .O ile pamiętam to jesteś w II gim tak ? Pamiętaj,że nie ze wszystkiego można być najlepszym kochana
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2679 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim życiu dzieją się teraz takie rzeczy, że z niczym sobie nie radzę. To wszystko przekłada się na sposób postrzegania siebie samej, akceptacji. Wszystko mam już zaburzone. Nie iwem ile to dużo jedzenia, ile mało. Patrząc na dziewczynę z większym rozmiarem ciuchów i tak sądze, że jest szczuplejsza ode mnie. Cytat:
61 cm to jest mało. ale mój zaburzony obraz mówi co innego - nic na to nie poradzę.. Cytat:
Mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz. Tzn bez tych kompulsów itd.Cytat:
Jest mi teraz trudno, nie zaprzecze. Nie mam chyba w tej chwili siły na jakąkolwiek walkę.. Przepraszam raz jeszcze. Cytat:
Cytat:
Sama wiem, jak ciężko jest z kompulsami więc tym bardziej jestem pełna podziwu, że Ci się udaje. No i nastrój przez to też lepszy? Oby tak dalej!Cytat:
Sytuacja z chłopakiem... gorzej być nie mogło (?). Chociaż nie - zawsze może być gorzej. Cytat:
dokładnie Cytat:
na woodstock mnie raczej nie puszczą. A Tobie zazdroszczę tych wszystkich festiwali! Na openera bym się wybrała, ale bilety drogie i w zasadzie nic takiego SUPER nie ma. Nie to co placebo dwa lata temu![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też niedawno zrobiłam sobie grzywkę. na początku średnio mi się podobało, ale teraz uważam ze to byl dobry pomysł. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba żartujesz.. boże, jesteś taka szczupła, piękna, masz wspaniałą figurę, seksowne ciało.. Nie wierzę, że tego nie widzisz. Strasznie mi się smutno zrobiło. Że tak wiele młodych, pięknych dziewczyn się nie akceptuje, nie widzi siebie rzeczywiście takie jakie są na prawdę, jak postrzega je reszta ludzi. A jeszcze gorzej - że ja do nich też należę
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu - trochę lepiej samopoczucie ?
A,i dziękuję za słowa,że schudłam nie widzę tego,no ale ja nie jestem obiektywna w stosunku do siebie ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama kończę psychologię, to raz, a dwa, że mocno siedzę w tym środowisku i trudno będzie mi znaleźć dobrego fachowca, który nie kojarzyłby mojego nazwiska (moi rodzice to znani terapeuci), a nie bardzo chcę przypinać sobie łatkę psychologa z zaburzeniami żywienia Wiesz, mi też po zdjęciach orzeszka zrobiło się smutno... myślę, że to nie jest dobry pomysł wklejać tutaj swoje zdjęcia czy wymiary - to tylko dołuje innych... Chociaż pewnie to ja jestem przewrażliwiona i porównuję się z każdym - Orzeszek to śliczna dziewczyna, pewnie my wszystkie też jesteśmy śliczne, tylko to coś, co siedzi w naszej głowie wszystko psuje...
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To NORMALNE.Orzeszek -> Jesteś naprawdę niesamowicie zgrabna.
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może i polskie dziewczyny są piękne, ale tak permanentnie zesznurowane strachem, bo a "jak źle wypadnę" i wielokrotnie zakompleksione, że połowa uroku ucieka .Nie można być bardziej pięknym niż...pięknym ! I tak samo nigdy nie dojdzie do tego, że będą z podziwu na kolana padali absolutnie wszyscy co was kiedy na tym świecie spotkają - każdy ma swój gust, swoje serce a komu nie podpada niech sobie kogo innego wyszuka do towarzystwa - nie takie przeznaczenie nasze, żeby uszczęśliwić swoim jestestwem populację ludzką całą bez wyjątku !Obyśmy wszystkie raz w końcu nabrały zdrowego dystansu do samych siebie i zaakceptowały drobne a jakże zarazem ludzkie niedoskonałości !
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Miło, że piszecie ze jestem zgrabna, troche to podnosi na duchu, dziekuje, ale myslac ze byłam szcupła, moze chuda, a teraz przytyłam do wagi 63 chce mi sie beczec.
|
#2685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co z Twoją wizyta u psychologa? Postanowiłaś coś w końcu? Miałaś iść i wiem, że budzik nie zadzwonił... Cytat:
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Zosiu - teraz już nie będę tak zawalona ostatnimi zaliczeniami,to postaram się pójść ... w końcu ...
Mam nadzieję,że mimo wszystko u Ciebie się poprawi
|
|
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, muszę to napisać, bo jestem po prostu w szooooku. Przed chwilą zrobiłam sobie 2 śniadanie - moje wielkie zwycięstwo, bo 1/2 jogobelli truskawkowej + banan +parę truskawek + 2 garści muesli. TŻ poszedł na trening i kazał mi zjeść coś kolorowego, a był taki dobry dla mnie dzisiaj, że zagłuszyłam wszelkie wyrzuty sumienia (w stylu - może zostawię trochę tego banana... może jednak nie dosypię muesli, a może kefir zamiast jogurtu...) i grzecznie zjadłam wszystko. Normalnie bym tego nie zrobiła, ale bardzo się staram żeby wrócić do normalności i znowu cieszyć się życiem to raz - a dwa, TŻ prosił, a ja tak bardzo go kocham... Martwi się o mnie
![]() No więc zjadłam. I teraz idę zanieść talerz, stanęłam przed lustrem w przedpokoju i MAM PŁASKI BRZUCH naprawdę. To niesamowite. Pierwszy raz w życiu WIDZĘ, że on jest płaski! Jeszcze przed chwilą naprawdę (to brzmi tak strasznie schizofrenicznie ) nie mogłam na niego patrzeć, taki wydawał mi się okropny, a teraz nagle jest taki ładny? Zgłupiałam i zaraz idę sprawdzić jeszcze raz. Wygląda na to, że to naprawdę siedzi wszystko w mojej głowie - niemożliwe, żebym najedzona nagle zeszczuplała w przeciągu tych 4 godzin od porannego płaczu (w sumie histerii, nie płaczu... )Mam teraz wielką motywację, żeby wrócić do normy i walczyć z tym moim nawracającym kompleksem grubasa. Jeżeli mam taki zafałszowany obraz siebie... to jest po prostu przerażające ![]() Zaczynam myśleć, że każda z nas jest piękna, tylko... tylko my same siebie oszpecamy naszym smutkiem. I boję się teraz - bo jeżeli to wszystko tylko sprawa mojego nastroju + akceptacji TŻ (morze akceptacji...) to znaczy, że jestem bardzo słaba. I może to wszystko było taką reakcją na samotność? Tzn. uczyłam się na studiach, że jedzenie (kompulsy) to może być takie 'dopieszczanie siebie', kiedy jest nam źle, jesteśmy smutni... A moje skoncentowanie na sylwetce, tym co jem, ten skrajny perfekcjonizm i doskonałość - to też może być jakieś nerwicowe, lękowe albo inne takie... Bo to chyba o to chodzi, o to co jest w psychice, a nie o ciało...
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też, ja też
![]() A ty, Agness, nie widzisz tego, że schudłaś bo "jesteś ze sobą na codzień", to normalne, ze mną też tak było ![]() Siris- tak się cieszę, że wreszcie to zauważyłaś (płaski brzuch) i proszę cię, napewno nie jesteś gruba, nie mów tak .. a masz swoje fotki ? można prosić ? ewelcia48@onet.eu , i widzę, że kolejna chcesz zostać psychlogiem miło mi, ja również zamierzam na psychologię po gim pójść.Orzeszek- ja mam wrażenie, że ty poprostu nie chcesz zrozumieć, że jesteś szczupła. Mówiłam ci, że masz świetną figure? Skoro tak, czemu miałabym cię kłamać? uwierz, że jesteśmy tu w stosunku do siebie całkiem szczerze. Przeraża cię waga- 63 kg? Na pewno nie jedna dziewczyna chciałaby wyglądać tak jak ty, a to nie cyferki na wadze mają kierować naszym życiem... Wiosenko- to napewno nie był kompuls. Miałaś ochotę, smakowało ci- zjadłaś. Uwierz, że "normalni" ludzie nie jedzą tylko, gdy są głodni, ale też gdy mają ochotę. I nie przejmuj się, kochana, ja wczoraj zjadłam tyle, że hoho i jeszcze więcej, a mimo to cieszę się, bo robię postępy. Madlen- o taak, chodzące wsparcie dla każdego pasuje idealnie co u ciebie słychać ?Krytia- średnia 5.1 jest naprawdę wysoka, moją największą dotychczas była 5.0, a w gim miałam już 4.1 ... nie bądź taka krytyczna wobec siebie, nie każdy odrazu musi mieć średnią 6.0 ![]() Zosiu- a co u ciebie ? Coś się stało ? Czemu coraz gorzej ?
|
#2689 |
|
Gość
|
Witajcie
Wiecie dlaczego zrozumialam, że muszę z tego wyjść. Na istny śmiech mnie zebrało - Doris ma 164 cm wzrostu - małe to, a ja się do niej porównuję.Pozdrawiam was, trzymajcie się cieplutko. |
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale świetnie, że poprawił się humor !
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśl o tym, ze robisz to dla siebie, siebie i nikogo więcej. Chcesz być normalna, dlatego, że taką siebie kochasz- nie dlatego, że on Cię taką kocha.
|
|
#2692 |
|
Gość
|
Tak, tylko głupio wygląda porównywanie do siebie (panny 176 cm wzrostu do mężatki 164 cm). Inna budowa ciała po prostu. Po za tym dzięki.
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? No osobiście nawet choć czasami mnie to wnerwia jak widzę, że luby znowu stwierdzi, że przytyłam i ewidentnie nie idzie mu maskowanie takiej tej małej męskiej przykrości, to z drugiej strony wielokrotnie już tylko dlatego, bo wiem jak mu zależy żebym wyszła z kompulsów i ile sam w to włożył ja się przed kompulsem powstrzymałam. Wszystkie sposoby żeby z tego wyjść tylko i wyłącznie dla dobra własnego niestety zawiodły, albo siebie wystarczająco nie kocham, albo nie wiem-chyba za bardzo ubóstwiam jeść, ale czasami naprawdę pomaga wizja, że tym robię zarazem też radość, przynoszę ulgę komuś kto mnie kocha i komu zależy na mnie...
|
|
|
|
|
#2694 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, tylk że teraz uważam że wyglądam jak małe dziecko![]() Cytat:
?To co pogrubione to dokładnie mam to samo. Cytat:
Cytat:
|
|
#2695 |
|
Gość
|
Ja też tak uważam jak enex. Jak się ma dla kogo żyć, jest po prostu łatwiej wyjść z bagna (czyli ED). Robię to też dla dobra swojego, swojego zdrowia, dla siebie. I nie tylko dla niego. Bo wiem, że życie bez ED, jest lepsze, ładniejsze. Wiem, że może być w każdej chwili gorzej, ale postaram się nie wrócić do bagna. Najważniejsze jest to, że zrozumiałam (wreszcie), że jestem chora i muszę przestać i wyść. Teraz jest łatwiej.
Funky, odezwij się co u ciebie. Asilos gadaj co u ciebie. Iza, gadaj co u ciebie. |
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Orzeszek ja rowniez jeszcze raz Ci napisze: NIE JESTES GRUBA, nigdy w zyciu, masz ładną figurę i wygladasz po prostu super! A kobiecy to masz tylko biust, ktorego Ci zazdroszcze
A twarz taka śliczna, delikatna.. ![]() A ja jestem jednak na U, za duzo dobrego jedzenia, a w ogole moj jadlospis ostatnio przypominal bardziej P niz U (ale nie jest mi to potrzebne, tylko tak wyszlo) i nie przytylam, o dziwo, nie wiem czemu. Zaczne R jak bede miala motywacje, a narazie nie mam Nie czuje sie gruba, ale wolalabym byc szczuplejsza, chociaz narazie nie chce mi sie odchudzac, poczekam chyba do wakacji..
|
#2697 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam zle sie wyrazilam ,ale pisalam to pod wplywem impulsu.
Bo zauwazylam ze wlasnie puszyste dziewczyny chodza w miniowach i wogole. TO nie zadne tam zaokraglone tylko naprawde grube. I sie wcale nie przejmuja. A zla jestem jak chuda dziewczyna nie ubierze kiecki bo mowi ze ma grube nogi. Ozywiscie wszystko jest dla ludz.Jezeli ktos siebie akcceptuje jakim jest to dobrze. Tylko chyba sa jakies granice a nie ze caly tylek jej wychodzi na wierzch |
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
Łomatkoicórko, kompulsa miałam... Objadłam się. Nic już dzisiaj w siebie nie wepchnę. Ale to nic, nie zwymiotuję, od jutra jem normalnie, zjem kawałek tortu na urodzinach brata i nie będę się nim później zadręczać, nie będę głodować po nim, nie będe miałą po nim kompulsa. Postanowione.
Obejrzałam zdjęcia orzeszka. Ładna, szczupła dziewczyna. 63 kg? Nie widać. Pewnie jutro też będe wazyć 63 kg... Się okaże... Albo nie, nie okaże się, bo nie będe sie ważyć. Od jutra 5 małych posiłków, regularnie i bez opuszczania. Łatwo było nie jeść prawie nic, równie łatwo było pozbyć się niedowagi, ale un ormowac się jest gorzej. Muszę więcej spacerować. Grube kobiety naprawdę raczej nie powinny chodzić w miniówach, bo trudno je wtedy dobrać odpowiednio. Przykro patrzeć, jak idzie taka i obciąga tę podwijająca się kieckę... Albo ten tyłek obnażony do połowy. Trzeba dopasowywać ubrania do swojej figury, niestety. Właśnie się zorientowałam, że chyba nie mam okresu. Głupia jestem, bo nie zapisuję, ale chyba się spóźnia 2 tygodnie. Pewnie z nerwów.
|
#2700 |
|
♥
|
nie chodziło mi o taki ubiór bo z "gołym" tyłkiem nie powinny raczej chodzic i szczupłe osoby. ale baby wczesniej nie napisala o jaki strój chodzi tylko ze ulica chodza pasztety.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

i średnia tylko 5.1 (nie no ale mądra jestem, powinnam sie cieszyć) przez to załamałam sie i poczułam głupia i bezużyteczna. Bylam tez u fryzjera i mam grzywkę, ale oczywiście przepłakałam z 30min. bo ona pogrubia mi twarz itp. Boje sie przytyć dalej niż teraz jestem i wszystkie sprawy naraz dają taki mix ze ciągle bym ryczała
Na dodatek wyglądam jak dziecko(i pewnie do końca życia będę tak wyglądać) i mam już wszystkiego dość. Ale na szczęście Iza troche mnie podbudowała
i już nie rycze 
szczupla dziewczyna z Ciebie to pokazuj ciała a nie chowaj je. Od tego jest lato ! Jakbys wiedziała jakie pasztety u mnie po ulicy chodza i sie nie przejmuja.

A ty masz dobrą średnią i nawet nie myśl inaczej 

Mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz. Tzn bez tych kompulsów itd.
. I na dobre pożegnałam się z myślami o redukcji podczas sesji, bo czym bardziej pragnęłam jeść po 1500kcal tym bardziej wieczorem kompulsowałam i chodziłam jak zły zwierz koło lodówki a tak i tak zjadam w efekcie końcowym mniej jak nie czuję presji
!