Keratynowe prostowanie włosów cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-03, 10:51   #151
basia0707
Raczkowanie

Dot.: Keratynowe prostowanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez Ayume Pokaż wiadomość
Wiem, ze cena zalezy od dlugosci wlosow, ale w poprzednim poscie mialam na mysli taka cene za dlugie wlosy. Udalo mi sie znalezc w poblizu salon, w ktorym uzywaja produktow Inoar i tam tez sie wybiore.

basia0707 a jak dlugo trwa u Ciebie efekt oklapniecia tuz po prostowaniu? Widzialam, ze moze to trwac 2 tyg-miesiac, ale ciekawi mnie czy uzywajac tej konkretnej marki wyglada to tak samo czy jednak trwa to krocej?
Wszytko zależy jak będziesz miała robione czy tylko 1 cm od nasady to faktycznie pierwszy tydzień -dwa codziennie rano mycie i suszenie , jeśli fryzjer zrobi większy odstęp od nasady skóry głowy to nie będzie przyklapnięcia wg Pamiętaj by po zabiegu na drugi dzień z samego rana umyć włosy Ja zazwyczaj robie od nasady 1-2cm włosy odrastaja a ja uwielbiam efekt idealnie prostych tafli
basia0707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-06, 07:05   #152
Klaudiah93
Przyczajenie

Część czy znajdę gdzieś wątek na temat produktów używanych po zabiegu ??
Klaudiah93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-09, 12:27   #153
basia0707
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudiah93 Pokaż wiadomość
Część czy znajdę gdzieś wątek na temat produktów używanych po zabiegu ??
Ja używam od firmy z której miałam robiona keratynę najlepszy dla mnie jest photoshop.
Stary 2017-10-10, 13:34   #154
fitfasolek
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!

2 tyg temu miałam rozjaśniane włosy z żółtego blondu na jasny blond i na to nałożona farba. Zabieg robiony oczywiście u fryzjera. Czy mogę teraz użyć encanto i zrobić keratynowe prostowanie zgodnie z instrukcją czy może mi się coś stać z włosami? Dodam że już raz ten zabieg robiłam z tym że wtedy miałam włosy rozjaśnione z czarnych na blond i cały zabieg wyszedł idealnie.
Stary 2017-10-10, 13:36   #155
Irena77
Raczkowanie

Gdzie w Szczecinie dobrze prostują włosy?
Irena77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-11, 21:41   #156
imakaszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angeells Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny bardzo was proszę o radę, w temacie jestem zielona a chciałabym wykonałć zabieg w domu jaką polecacie keratyne?
Mi właśnie przyszła keratyna Purc Pure Keratin z Aliexpress, zestaw szampon+keratyna (po 100ml) standardowo 40zł kosztuje, ja od razu 300ml wzięłam za 8 dyszek. Słyszałam, że dobra. Mam spore wątpliwości czy wybór 8% to nie za słabo, ale bałam się że po 12% uduszę się podczas prostowania i wypadną mi wszystkie włosy. W weekend będę robiła to dam znać.

Wszystko o Tanich Lotach - jak ich szukać? http://www.podrozezajedenusmiech.pl/...zukiwania.html
.
imakaszu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-12, 14:06   #157
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Jakiego sprzedawcę polecacie z allegro z encanto? Ostatnio trafiłam na jakiś bubel
Stary 2017-10-16, 11:35   #158
paulina_metelska
Przyczajenie

Podbijam pytanie. Sprawdzeni sprzedawcy? Ci ze złotej listy z pierwszego postu już nie funkcjonują
paulina_metelska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 10:22   #159
hairytale
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,

Przeszukałam pół internetu wliczając waszą dyskusję i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi
Chciałam przycebulić i na Allegro zamówiłam tylko keratynę z Encanto, bo pomyślałam, że zamiast szamponu mogę użyć jakiegokolwiek rypacza, a odżywka to tylko odżywka, na pewno chcą nam wcisnąć "bo trzeba używać z tej samej serii dla najlepszych rezultatów", kiedy tymczasem Garnier Awokado i Karite spisze się pewnie tak samo.
Dopiero potem doczytałam, że tę ich odżywkę też trzeba wprasować prostownicą i to jest rzeczywiście część zabiegu, a teraz za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć, gdzie mogłabym dokupić samą odżywkę z tego zestawu!

Czy ta odżywka to rzeczywiście element niezbędny przy zabiegu czy może próbowałyście wykonać zabieg bez odżywki? A jeśli niezbędny, to czy wiecie, gdzie mogę kupić odżywkę solo, bo nie chcę kupować całego zestawu od nowa...
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-17, 12:08   #160
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hairytale Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Przeszukałam pół internetu wliczając waszą dyskusję i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi
Chciałam przycebulić i na Allegro zamówiłam tylko keratynę z Encanto, bo pomyślałam, że zamiast szamponu mogę użyć jakiegokolwiek rypacza, a odżywka to tylko odżywka, na pewno chcą nam wcisnąć "bo trzeba używać z tej samej serii dla najlepszych rezultatów", kiedy tymczasem Garnier Awokado i Karite spisze się pewnie tak samo.
Dopiero potem doczytałam, że tę ich odżywkę też trzeba wprasować prostownicą i to jest rzeczywiście część zabiegu, a teraz za cholerę nie mogę nigdzie znaleźć, gdzie mogłabym dokupić samą odżywkę z tego zestawu!

Czy ta odżywka to rzeczywiście element niezbędny przy zabiegu czy może próbowałyście wykonać zabieg bez odżywki? A jeśli niezbędny, to czy wiecie, gdzie mogę kupić odżywkę solo, bo nie chcę kupować całego zestawu od nowa...
ja kiedyś robiłam zabieg samą keratyną z zestawu i wyszło co prawda efekt nie trzymał się aż tak długo jakbym wykonala pełny zabieg, ale byłam zadowolona
Stary 2017-10-18, 11:45   #161
chimay
Zakorzenienie

Czesc
Czy sa tu osoby po keratynowym prostowaniu i chodzace na basen? Zrobilam wczoraj encanto, po raz chyba czwarty, ale od jakiegos czasu chodze 2 razy w tygodniu na basen i zastanawiam sie, czy ktos zauwazyl przyspieszone wyplukiwanie keratyny przez chlorowana wode.
Generalnie po poprzednich encanto nie stosowalam sie za bardzo do tych zalecen po zabiegu (poza pierwszym miesiacem po pierwszym encanto), uzywalam tych samych produktow co i zawsze i nie odnotowalam jakiegos szybszego powrotu puchu. Przed basenem splukuje wlosy woda pod prysznicem, osuszam recznikiem i nakladam spora ilosc serum silikonowego - zeby juz namoczone wlosy nie chlonely chlorowanej wody i zeby ta woda miala mniejszy dostep przez warstwe silikonow. Czepekl gumowy nie wchodzi w gre, zreszta po godzinie plywania wlosy i tak sa pod nim w wiekszosci mokre.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-19, 19:28   #162
pit222
JaneStone

Cześć dziewczęta!
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę informacji dotyczących odżywki post treatment z Encanto.
Niby jest na opakowaniu napisane,że nie można jej noralnie używać, a ja się zastanawiam dlaczego.. skład nie wygląda na zły.

Sama zabieg miałam może z rok temu ale wczoraj wyprostowałam włosy przyjaciółce i obie się zastanawiałyśmy czy zarówno ona jak i ja mogłybyśmy użyć tej odżywki. Wiecie coś na ten temat?
pit222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-15, 11:10   #163
marekS
Przyczajenie

prostowanie kreatynowe - prośba o poradę

Dzień dobry.

Chciałem się dowiedzieć coś na temat prostowania keratynowego włosów. Co się z tym kryje to poczytałem w intrenecie, chodzi mi bardzie to o czy nie piszą.

Sytuacja jest następująca: córka na 17 urodziny, jako prezent chce zrobić sobie zabieg prostowania keratynowego.
Jest ona brunetką z długimi włosami. Jak to dziewczyna zwraca uwagę na swoje włosy (jestem to w stanie zrozumieć i zaakceptować).
Ponieważ nie mam możliwości podpytać się osoby obeznanej z tym zabiegiem, jakie może być niebezpieczeństwo np. pierwszy tego typu zabieg wymusi jego powtarzanie, co jakiś czas itd.

Weźcie pod uwagę, że pytanie zadaje facet dla którego takie sprawy są tym jak dla Was konieczności wymiany filtra DFP w samochodzie

Proszę o Was o poradę.

Marko
marekS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-15, 19:19   #164
SceneQueene
Zakorzenienie

Dot.: prostowanie kreatynowe - prośba o poradę

Cytat:
Napisane przez marekS Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Chciałem się dowiedzieć coś na temat prostowania keratynowego włosów. Co się z tym kryje to poczytałem w intrenecie, chodzi mi bardzie to o czy nie piszą.

Sytuacja jest następująca: córka na 17 urodziny, jako prezent chce zrobić sobie zabieg prostowania keratynowego.
Jest ona brunetką z długimi włosami. Jak to dziewczyna zwraca uwagę na swoje włosy (jestem to w stanie zrozumieć i zaakceptować).
Ponieważ nie mam możliwości podpytać się osoby obeznanej z tym zabiegiem, jakie może być niebezpieczeństwo np. pierwszy tego typu zabieg wymusi jego powtarzanie, co jakiś czas itd.

Weźcie pod uwagę, że pytanie zadaje facet dla którego takie sprawy są tym jak dla Was konieczności wymiany filtra DFP w samochodzie

Proszę o Was o poradę.

Marko
Cześć cześć. Bardzo ważny jest wybór osoby która naprawdę się na tym zna i zrobi zabieg dobrze - na dobrej jakości delikatnej keratynie, odpowiednio dopasuje temperaturę i ilość przeciągnięć prostownicą po włosach tak więc kluczem by ich czasem nie zniszczyć jest dobry fryzjer. Dobry, niekoniecznie znaczy drogi i renomowany. Efekt pięknych i prostych włosów po zabiegu utrzymuje się od 3 miesięcy do pół roku. Jeśli córka w tym czasie będzie dobrze dbać o włosy (o tym Ci nie będę pisać, bo to już ona musi tą wiedzę mieć ale na pewno w Internecie ją znajdzie - jest mnóstwo blogów które piszą o tym jakie szampony, odżywki czy maski stosować po keratynowym prostowaniu). Zabieg oczywiście można powtarzać. Niekoniecznie trzeba. Włosy dobrze pielęgnowane po zabiegu nie będą po zniknieciu efektu w stanie gorszym niż były przed. Więc - dobry fryzjer plus pielęgnacja po. Od siebie polecam wybrać kogoś kto pracuje na keratynie cocochoco, bardzo delikatna i dobra.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-16, 00:22   #165
chimay
Zakorzenienie

Dot.: prostowanie kreatynowe - prośba o poradę

Cytat:
Napisane przez marekS Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Proszę o Was o poradę.

Marko
Duzo zalezy od stanu wyjsciowego wlosow i ich struktury. Jesli ktos ma wlosy falowane lub krecone, to utrzymanie efektu prostych i gladkich bedzie oczywiscie wymagalo powtarzania co jakis czas zabiegu. Ale na wlosach z natury raczej prostych, na ktorych keratynowe prostowanie robi sie zeby sie np nie puszyly, byly gladsze efekt moze byc trwalszy i nie bedzie za bardzo widac tego przejscia miedzy wlosami po zabiegu a tymi, ktore po jakims czasie wyrosna i nie bedzie tez trzeba az tak czesto powtarzac kolejnych prostowan.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-16, 12:43   #166
LadyN93
Przyczajenie

Cześć, jakiej temperatury używacie do keratynowego prostowania i jaka jest ilość prostowań na każdym paśmie?
LadyN93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-16, 14:05   #167
WielkaDamaSama1
Raczkowanie

Czym ukladac wygladzac wlosy oprocz PROSTOWNICY?

Witajcie, chce odejsc od prostownicy po dlugim czasie prostowania moze troche uzaleznilam sie od niej, i widze ze wlosy sa jak siano, wygladaja jakby staro, kolor wyblakniety pomimo ze zabezpieczam je bardzo dobrym drogim serum czesto sie lamia, pocienialy, z natury mam w miare grube wlosy od prostowania, farbowania staly sie cienkie, i poprzez to nie moge zapuscic wlosow ... Chcialabym odejsc od prostownicy, ale bez niej moje wlosy wygladaja bardzo zle...
pol falowane pol nie... wiec czym moglabym zastapic codzienne ukladanie wlosow by wlosy wygladaly na wygladzone, dodam jeszcze ze nie myje codziennie wlosow, wiec suszarko-.... odpada.

Edytowane przez WielkaDamaSama1
Czas edycji: 2017-11-16 o 15:01
WielkaDamaSama1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-16, 14:36   #168
basia0707
Raczkowanie

Dot.: Czym ukladac wygladzac wlosy oprocz PROSTOWNICY?

Cytat:
Napisane przez WielkaDamaSama1 Pokaż wiadomość
Witajcie, chce odejsc od prostownicy po dlugim czasie prostowania moze troche uzaleznienia od niej, widze ze wlosy sa jak siano, wygladaja jakby staro, kolor wyblakniety pomimo ze zabezpieczam je bardzo dobrym drogim serum ... Chcialabym odejsc od prostownicy, ale bez niej moje wlosy wygladaja bardzo zle...
pol falowane pol nie... wiec czym moglabym zastopic codzienne ukladanie wlosow by wlosy wygladaly na wygladzone, dodam jeszcze ze nie myje codziennie wlosow, wiec suszarko-.... odpada.
Najlepiej zdecydować się na keratynowe prostowanie. Ja się zdecydowałam dwa lata temu i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Chodzę co pół roku i mam spokój z włosami są piękne proste i świetnie się układają
Stary 2017-11-16, 14:58   #169
WielkaDamaSama1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basia0707 Pokaż wiadomość
Najlepiej zdecydować się na keratynowe prostowanie. Ja się zdecydowałam dwa lata temu i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru. Chodzę co pół roku i mam spokój z włosami są piękne proste i świetnie się układają
A czy to nieszkodliwe dla zdrowia?I czy po zabiegu nie wygladaja jak przyklapniete?bo tego efektu rowniez nie za bardzo chce.

Edytowane przez WielkaDamaSama1
Czas edycji: 2017-11-16 o 14:59
WielkaDamaSama1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-17, 02:32   #170
SceneQueene
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyN93 Pokaż wiadomość
Cześć, jakiej temperatury używacie do keratynowego prostowania i jaka jest ilość prostowań na każdym paśmie?
To zależy od stanu włosów.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-17, 10:55   #171
basia0707
Raczkowanie

Cytat:
A czy to nieszkodliwe dla zdrowia?I czy po zabiegu nie wygladaja jak przyklapniete?bo tego efektu rowniez nie za bardzo chce.
bardziej szkodliwa jest farba do włosów z amoniakiem , keratynę nie trzeba robić od nasady włosy tylko przez pierwszy tydzień są obciążone a potem poł roku szczęścia
Stary 2017-11-17, 12:01   #172
paterianka
Przyczajenie

Dobrze wiedzieć, że pół roku się to trzyma bo ja się zawsze zastanawiałam ile. Czy to zależy od włosów po prostu?
Stary 2017-11-17, 13:28   #173
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paterianka Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć, że pół roku się to trzyma bo ja się zawsze zastanawiałam ile. Czy to zależy od włosów po prostu?
Z pewnością zależy to od włosów
Stary 2017-11-17, 17:40   #174
WielkaDamaSama1
Raczkowanie

A ile taki zabieg kosztuje? i jak pozniej z farbowaniem wlosow?
Stary 2017-11-17, 20:25   #175
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
A ile taki zabieg kosztuje? i jak pozniej z farbowaniem wlosow?
Zależy od ich długości. W moim rejonie to zazwyczaj od 300 do 400 zł

Lepiej znaleźć dobry salon i nieco dopłacić niż później żałować
Stary 2017-11-18, 00:56   #176
WielkaDamaSama1
Raczkowanie

Po keratynowym prostowaniu wlosow po jakim czasie mozna juz farbowac wlosy?
Stary 2017-11-18, 20:04   #177
agabi
Rozeznanie

Byłam dzisiaj na keratynowym prostowaniu włosów. Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Bardzo profesjonalna fryzjerka, rewelacyjne warunki w salonie. Mam nadzieję, że warto było wydać te 600zł. ( mam włosy do brody, taki dłuższy bob, zużyte zostało 60 ml keratyny). w poniedziałek wracam do salonu na mycie .
Mam pytanie- jak ogarniacie demakijaż czy prysznic bez związywania włosów i tak żeby ich nie zamoczyć ?????
Stary 2017-11-19, 08:29   #178
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Po keratynowym prostowaniu wlosow po jakim czasie mozna juz farbowac wlosy?
Najlepiej poczytaj o tym dokładnie w internecie. Trzeba się zapoznać z całym zabiegiem, jak się przygotować, jak o nie dbać po zabiegu. Przygotować się na to, że po wszystkim musisz zmienić zupełnie kosmetyki i czytać składy.
Stary 2017-11-20, 13:58   #179
basia0707
Raczkowanie

Ja robię keratynę od kilku lat inoar i tam jest farba 2 tyg przed lub po . Chyba że chcemy rozjaśniać to zawsze przed bo rozjaśniacz wypłukuje keratynę chyba że tylko odrosty Jak suszy się dobrą suszarką to nawet po 6 miesiącach są proste oczywiście jak dbamy o włosy i unikamy w szamponach i odżywkach sls/ssls/als i sodium chloride aklohol detant
Stary 2017-11-28, 11:42   #180
LadyN93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez basia0707 Pokaż wiadomość
Ja robię keratynę od kilku lat inoar i tam jest farba 2 tyg przed lub po . Chyba że chcemy rozjaśniać to zawsze przed bo rozjaśniacz wypłukuje keratynę chyba że tylko odrosty Jak suszy się dobrą suszarką to nawet po 6 miesiącach są proste oczywiście jak dbamy o włosy i unikamy w szamponach i odżywkach sls/ssls/als i sodium chloride aklohol detant
A jak wybrać dobrą suszarkę i od czego to zależy czy jest dobra czy nie?
LadyN93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości