![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Faberlic!
Cytat:
zajrzyj tutaj ![]()
![]() |
![]() |
#632 |
Czekam na Ragnarok
|
Fruity 26,90, czekolada 30,90zł. Sleza 50,90zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
No i nie wzięłam sobie ani czekoladki ani owocu ani Slezy - kiepsko z kasą, a musiałam kupić sobie NEO wypełniacz zmarszczek
![]() A może któraś z Was skusiła się na te wody toaletowe? Jak tam z ich trwałością? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Użyłam dzisiaj maseczki Parfait. Pachnie ładnie, owocowo, konsystencja jest piankowa i wolałabym tym umyć twarz niż trzymać 10min ![]() EDIT: Użyłam pierwszy raz Regenerującego Eliksiru do Twarzy 1380, tego z serii RALA i całkiem całkiem jest zdatny. Ogólnie wydawał się bezzapachowy, po nałożeniu przez parę sekund czuć... pieczarki ![]() ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2008-05-09 o 00:14 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Raczkowanie
|
A ja mam pecha
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Ja również otrzymalam paczke dla siebie zbytnio nie zamawialam gdyz mam wszytskiego aż nadto . dla klientek w prezencie pozamawialam okulary z futeralem te po 3zl naprawde extra i jeszcze ta cena jesli ktoraś ma mozliwosc ich zakupu naprawde się oplaca . Oprocz tego dostalam roznego rodzaju kosmetyki np zegar ścienny (akurat otwieram swoj lokal i się przyda) oraz bardzo duzo kosmetykow pięlegnacyjnych .Mialam zamowić podklad Koktajl mineralny ale zrezygnowalam na rzecz podobnego specyfiku z konkurencji .Natomiast woda Aquamarine nadal jest w moim zamowieniu i napewno biorę je na drugie zamowienie .
Wlasnie czy ktoś bral te wody ze Story ?i jak z trwalością bo z próbki nie najlpiej.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
małe porównanie najjaśniejszych podkładów i korektora
![]() może komuś pomoże dla mnie osobiście nazywanie tych kolorów np. porcelaną i reklamowanie ich zdjęciem niemal białej modelki, to kpina ![]()
![]() |
#638 |
BAN stały
|
zgadzam się
z odcieniami jest koszmar teraz używam 2 i mieszam, ale ze względu na odcienie, wogóle zrezygnuje z kupowania od nich podkładów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
No i mam swoją długo wyczekiwaną paczkę
![]() Szampon podwójne oddychanie użyłam już raz, ale bez rewelacji, ani super, ani fatalnie. Włosy jak zawsze, nie widzę różnicy, choć trudno tego oczekiwać po jednym zastosowaniu. Dam mu szansę i ocenię po jakimś miesiącu. Z wcześniejszych zamówień sięgnęłam teraz po żele pod prysznic o zapachu boskich pomarańczy - w butelce ma ładny delikatny zapach, jak wyleję go na rękę i rozprowadzam na ciele to NIC już nie czuję. Podobnie miała się sprawa z tym żelem o zapachu białej herbaty. Po prostu jestem nieczuła na nie. Ta seria z afrodyzjakiem też mi zapachowo nic nie mówi, jedynie żele z deserówki (uwielbiam czarny las) pachną i wiem że coś zapachowego mam. Będę musiała rozstać się z żelami Faberlica bo widać nie na mój nos. Zaczęłam też używać Neoskin na pękające naczynka - dam znać po jakimś miesiącu jak się sprawdza, póki co jedno jest pewne, skóry nie podrażnia. I od tygodnia zaprzyjaźniam się z kremem RALA +45 na noc - przyjemna tekstura, brak zapachu (to może być znowu moja wina ![]() ![]() Dziś rozpakowuję i używam mój korektor do zmarszczek Neoskinu, jeśli będzie równie dobry co korektor pod oczy i formuła równowagi (cudowny pomógł mi zrównoważyć się mojej skórze !!!!) to mogę być bardzo zadowolona ![]() A z paczki został mi też Neoskin krem uspakajający - miał być prezentem, ale ze względu na opóźnienie w dostawie będzie prezentem dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
BAN stały
|
witajcie
poszukuję primavery - macie może na zbyciu? moja ciocia jej używała i zapomniałam zorbić dla niej zapasu. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Przyczajenie
|
Tu na allegro znalazłam http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=355571897
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
TwinSet Manicure
od lewej: Jasnoróżowa iluzja, Różowa iluzja Wytworny jasno morelowy, Wytworny morelowy Idealny jasnomiętowy, Idealny miętowy i Holograficzny jasnoniebieski
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam swoje zamówienie z maja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z czerwcowego biorę krem wysokie sezony. Mam nadzieje, że zmniejszy mi przetłuszczanie cery.
![]() |
#645 |
Czekam na Ragnarok
|
Zabula - a ten błyszczyk jest bardzo lepki na ustach? Bo jak trwały to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, na ustach jest lepki w takim stopniu jak przeciętny błyszczyk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
http://www.faberlic.pl/druki/FL_0807_katalog.pdf katalog lipiec
![]() ![]() ![]() Wstepnie jestem zainteresowana: 1126 tonik "ekspresowy demakijaż"- Jakieś opinie? ![]() 3109 woda Donna Felice (zawsze nie umiem się zdecydować ![]() 0364 balsam superactive 2014 tonizujący żel do nóg (może, ale nie wiem)
![]() od 30.04.2004 MY 28.04.2012 ślub ![]() Edytowane przez zabula87 Czas edycji: 2008-06-04 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Czekam na Ragnarok
|
Właśnie przejrzałam katalog lipcowy i zauważyłam kilka ciekawych promocji (i też myślę nad żelem do nóg). No i Ramyatę, a tak się składa, że mam próbkę. Zapach jest, tak jak jest napisane, korzenny i orientalny. Wyczuwalne są goździki i drzewo różane. Zapach jest słodki, z ogonem, intensywny. Mocno pieprzny, ostry.
Jak dla mnie bardzo ciekawy, więc może się w niego zaopatrzę (i jaki śliczny flakon!). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Donna Felice jest śliczna - taka radosno-cytrusowo-pomarańczowa z lekką słodkością w tle. Nuta zapachowa rześka i soczysta, ale niestety dość marnie miała się trwałość. Teoretycznie to woda perfumowana, a praktycznie zapach utrzymywał się jak zwykłej wody toaletowej, 3 godziny i po zapachu. Ale jak jest cenowo przystępny to weź i nie żałuj sobie dopryskiwania się ![]() ![]() Cytat:
![]() A zauważyłyście, że Ramayata jest o pojemności 30 ml ale w cenie dawnych 50-tek ![]() Tak czy siak mocno się nad nią zastanawiam bo miałam kiedyś próbkę i bardzo się sobie spodobałyśmy ![]() A możecie mi już coś powiedzieć na temat trwałości tych nowych wód toaletowych (fruit i chocolade), które w międzyczasie są już jakiś czas w katalogu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz przejrzałam katalog i stwierdzam, że jest niesprawiedliwość wobec kobiet w większości firm kosmetycznych! Czemu dla panów wody mają po 75-100ml, a są nawet tańsze od naszych 30-50ml
![]() ![]() Jak ja swojemu tżetowi kupie 50ml to ma na 6-12miesięcy wode ![]() ![]() Zdzierają z nas biednych kobiet ile wlezie. Jeszcze jakby faceci częściej nam sponsorowali zakupy kosmetyków ![]() maat7 chyba mnie przekonałaś do zakupu kremu i wody ![]() ![]() ![]() Teraz wracam do nauki, ech ![]()
![]() |
#651 | |
BAN stały
|
Cytat:
dzięki - zakupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Raczkowanie
|
No to teraz kilka słów o kremie na noc Rala +45. Zapach neutralny, konsystencja o.k., pojemność 40 ml, wydajność bardzo średnia, szybko się wchłania - jak na mój gust to trochę za szybko. Niestety mam wrażenie, że nie odżywia dostatecznie skóry i jest mało treściwy
![]() ![]() Z kremów Faberlica to jedynie seria Neoskin zasługuje na moją przychylność: korektor pod oczy rewelacyjny, Formuła równowagi - bardzo dobra, serum na naczynka - testuję cały czas, ale na efekty muszę poczekać przynajmniej miesiąc, aby móc ocenić jakość. Mam jeszcze korektor do zmarszczek, ale nie rozpakowałam bo stwierdziłam, że trochę za dużo by tego wszystkiego było i zatraciłabym kontrolę nad tym co działa, a co nie ![]() No i jeszcze słów kilka o wodach perfumowanych Alizes i Alatau. Alizes - nic nie czuję, może na początku lekki posmak wina musującego połączony z czymś ziołowym, ale to pierwsze 5 minut potem w ogóle nic a nic. I to nie tylko mój nos, ale i nos małżonka, który mówi że coś czuje, ale nie jest to przyjemne. Tak więc dla mnie ten zapach skreślony (podobny efekt miałam z Aorą) ![]() Alatau - początek zapachu przyjemny - zmrożone powietrze z lekką cytrynową nutą podszytą czymś słodkim. Tylko potem z całości wytrąca się na mym ciele cytryna i ta słodycz i zgodnie z opinią mężowskiego nosa jestem w klimacie kwaśno-słodkim i nie do końca mu się on podoba. Jak ze wszystkimi zapachami ozonowymi i ten czuję na sobie bardzo krótko i muszę się "dopryskać" po około 2-3 godzinach, choć dla otoczenia może być on wyczuwalny dłużej. Wykończę flakonik, ale do tej wody już nie wrócę. Natomiast uważam, że osoby lubiące Świeżaki powinny spróbować jak ta woda będzie komponowała się z ich chemią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie o balsam superactive. Czy on też zmniejsza wydzielanie serum? Właśnie takiego szukam na lato. Strasznie mi się tłuści twarz
![]()
![]() |
#654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie kosmetyczka kazała mi zaniechać znęcania się nad skórą różnymi matującymi specyfikami, gdyż ich nadmiar skórę "ogłupiał" i z nadmiaru i zdjęcia ochronnej warstwy wydzielała podwójną ilość sebum. Lekarstwem na to było mleczko do demakijażu (do typu skóry wrażliwej lub normalnej/suchej), ja je zmywałam wodą, aby mieć 100% pewność zmycia make-upu, potem tonik z tej samej serii co mleczko i krem: na noc mocno odżywczy, na dzień Neoskin Formuła Równowagi (choć mógł być każdy inny dowolny nawilżający). Rano ten sam cykl: mleczko + tonik + krem. I uwierz mi, że moje problemy sie skończyły !!!!!!!!!!!!! Mam skórę mieszaną ze strefą T, ale przetłuszczenie jest delikatne, nic po mnie nie spływa nawet w upały ![]() Zanim skóra się przestawiła potrwało to jakieś 2 - 3 tygodnie, ale teraz to rewelacja ![]() Tak więc Zabula mogę Ci polecić z czystym sumieniem mleczko Faberlica z Novaftemu z efektem lotosu, do tego tonik Aromage do skóry suchej, na dzień możesz nakładać na twarz ten balsam superactive (ja go stosowałam pod tą Formułę Równowagi), a na noc pomyśl o dobrym i dostarczającym skórze wszystkiego co jej potrzebne kremie. I daj sobie jakieś 2-3 tygodnie. Jak się zdecydujesz to koniecznie daj znać czy Tobie to pomogło ![]() Aha - to zmywanie mleczka to moja decyzja, kosmetyczka radziła rozprowadzać mleczko na twarz tak jak żel do mycia z wmasowaniem, aby rozpuścił makijaż, a potem zebrać wacikami i następnie oklepać twarz tonikiem. Prócz zmywania mleczka wodą wszystko robiłam jak kazała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
Mam mieszaną w strefie T, a policzki normalne i nie przesuszają się. Ja nie używam podkładu matującego już od 4 miesięcy. Jednak jak mam podkład nawilżający to wolę pod niego krem matujący. Wtedy jest idealnie, ale obecnie takiego nie mam
![]() Zawsze na lato mam tłustą cerę, więc jestem przyzwyczajona, ale matujący krem muszę mieć. Muszę powrócić do maseczek z glinką. One zawsze ratowały moje pory ![]() Spróbuje też posłuchac Twojej rady maat7.
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
Zabula - to może wypróbuj ten kremik Neoskinu Formuła Równowagii. Dla mnie był bardzo przyjazny i godny polecenia. Moim zdaniem lepiej się on Tobie sprawdzi niż ten balsamik superactiv (a używałam i jeden i drugi więc wiem o czym piszę)
![]() A z firmy O. to polecam super kremik Optimals Radiance Energy (fluid dla skóry mieszanej) - mi w zeszłym roku dobrze się przysłużył latem kiedy cierpiałam tak jak Ty na "spływający" makijaż. Albo też zainwestuj w krem stopniowo opalający i jedynie korektorem poprawiaj ew. mankamenty skóry (zakładając że masz skórę bez żadnych zbędnych niespodzianek lub popękanych naczynek). Ja tak też czynię latem, aby ją odciążyć, jedynie pudrem brązującym na policzkach maskuję ew. naczynka. Fajne kremy tonujące masz też z serii aptecznej Nuxe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Wtajemniczenie
|
Mam właaśnie ten Hydra. Jednak skóra się do niego zbytnio przyzwyczaiła i znowu wydziela sebum. Czekam na Optimals w zielonej wersji. Od 2 tygodni właśnie tak robię jak piszesz: krem brązujący i tusz do rzęs i to koniec mojego malowania. Jak narazie ok, ale jednak czuję, że skóra jest tłusta. Być może to stres, którego mam obecnie w nadmairze i hormony szaleją. No nic, zobacze co to dalej będzie
![]() ![]()
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
Kuuuurdeeee, skladalam zamowienie wczoraj, zaznaczylam wszytskie potrzebne produkty, ale na dole w podsumoniu byly bez jednego, myslalam, ze dopiero po zatwierdzeniu sie doda i sie nie dodal. :/ No i teraz nie wiem, co zrobic. Zamawialamczesc z katalogu i czesc z wyprzedazy, suma na 75 zl w cenach katalogowych, jak pisalo, czy dostane wobec tego ten zestaw niespodzianke? Czy wyprzedazowe produkty nie wliczaja sie do potrzebnej sumy 70 zl, zeby dostac zesta Bo z tygodiowej promocji juz Aromage nie dostane, bo od 80 zl jest... :/
PS Jaka wode polecacie mi biorac pod uwage moj gust, tzn. uwielbienie dla Ferique? Wlasnie Sensuelle chcialam zamowic no i masz... :/ Z lipcowego mysle albo Felice albo Ramy...cos tam. Obawiam sie, zeby Felice nie byl zbyt cytrusowy, bo lubie cieple zapachy, z kolei Ramijami moze sie okazac za ciezki na lato. Edytowane przez stellla Czas edycji: 2008-06-07 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Czekam na Ragnarok
|
stellla - napisz im maila, że np. chcesz coś domówić.
Ramyata - może być zbyt mocny na lato, ale zależy co kto lubi. Może Donna Felice? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do zapachów to Sensuelle nie jest cytrusowa (jest boska i moja ukochana ![]() ![]() ![]() Tak więc polecałabym w tej kolejności: Sensuelle, Donna Felice albo Chocolate Story (mam próbkę - jest cudownie czekoladowa przełamana słodyczą i całkiem sensowna na lato - w lipcu chyba się na nią skuszę). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.