|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
A że robić nie ma co to przeglądam cały internet
może tylko ja o tym nie wiedzialam, ale napiszę wam - był już temat podkładu Revlon i właśnie zauważyłam że można go kupić w Empiku za 26zl! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley ja mam koncepcję białych mebli i szarych ścian w pokoju Dziecia. Resztę zrobię jakimiś stonowanymi dodatkami
![]() Może właśnie całe mieszkanie na szaro pomaluj. Taki neutralny kolor (naoglądałam się "Dorota Was Urządzi" |
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A szary jasny czy ciemniejszy? Wybrałaś już farbę? Ja bym całe walnęła na szaro ale mój mąż ma obiekcje i woli na biało więc pewnie będzie szaro - biało
|
||
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy mieszkanie malowane 1,5 roku temu jak się wprowadzaliśmy, to nie będę odnawiać. Malowane Śnieżką Barwami Natury Stalowe Magnolie. Sypialnie i pokój Dziecia tym chciałam. Taki dość jasny szary. Ładnie na ścianie wygląda i wszystko pięknie pokrył, bo my ze względu na szybkość remontu nie kładliśmy gładzi na ściany.
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecasz ogólnie farby Śnieżki? |
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam, ale serie barw natury. Salon malowaliśmy satynową, bo wtedy była taka reklamowana i zachwalana. My wydaliśmy tyle pieniędzy na farby żeby wyszło ładnie, że szok. Nic nie kryły, po 2 razach wyszły wszystkie nierówności na wierzch. Musieliśmy gładź na sufit rzucić i dopiero po 4 malowaniach coś wyszło. A bardzo podobnym odcieniem z barw natury pomalowaliśmy później korytarz (brakło satynowej to kupiliśmy tańszą wersję) i po 2 razach super pięknie.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze godzinka i do domu !
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley, jeszcze znajomy pracujący w sklepie budowlanym mowi, ze ludzie zachwalają Beckarsa. Bardzo wydajna podobno. Chociaż mnie ich paleta kolorystyczna nie przekonuje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pół Cytat:
Jeszcze któraś z dziewczyn polecała Magnat jak dobrze pamiętam i gdzieś wyczytałam o farbach Tikkurila - ale u siebie w sklepach jej nie widziałam. Może na dom bardziej poszukam a teraz biorę to co jest dostępne
|
||
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam magnat ceramic bardzo dobrze kryje.
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Magnat mamy w sypialni i w salonie - bardzo ładnie krył, chyba tylko 2 warstwy poszły. W korytaru mamy Dulux Ponadczasowa sepia to masakra, to też może być kwestia jasnego koloru ale warstw było chyba z 5 bo panowie coś po ścianach pisali wymiary pisakiem i nie chciało tego kryć
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam koncepcję na pokój dziecięcy na pastelowy fiolet/białe meble, salon bardzo jasny beż/meble w kolorze olchy, a kuchnia z jadalnia na biało i meble biało czarne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
To był kolor przewodni na moim ślubie
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
My mamy w pokoju i w części przedpokoju Dekoral - srebrzysta szarość. Kolor ładny, jestem zadowolona, ale farba sama w sobie tragedia. W przeciągu 3 lat już kilka razy malowaliśmy (odświeżaliśmy) kolor, strasznie się kurzy i brudzi, nie tylko ten szary w sumie, bo w przedpokoju mamy jeszcze mus jagodowy. Kolor ładny, intensywny, ale trwałość licha.
W sypialce (tam będzie pokój dziecka) mamy kolor - ciepłe kakao |
|
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Małej pomalowaliśmy na biało, przedpokój i kuchnię też mamy na biało Teraz pomalowałabym wszystko na biało Zresztą praktycznie całe mieszkanie mamy kombinacjach bieli, drewna, czerni i szarości |
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma my chcemy kupić Tako Junama Madena
Budowa wózka jest podobna tylko kolorystyka inna. Byliśmy w sklepie gdzie stał kolo Anexa i junama nas przekonała. Nam się lepiej prowadzilo ale to kwestia indywidualna. Cenowo wychodzi to samo Ale niestety nie ma wózka idealnego wiec tez nastawiam się że nasz może mieć jakieś wadyMecassie - też mam wrażenie, że teraz brzuch zaczął mi rosnąć mega szybko Będę orką szybciej niż się spodziewałam ![]() Pretty -moja siostrzenica nadal czasem korzysta z body a ma 2 latka i korzysta z nocnika Body uwielbia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wszedzie mamy biale sciany i nie chcemy ich ruszac i zastanawiam sie czy biale meble beda ok czy sie zleja za bardzo ze sciana
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze jednego mebelka. Taka klasyczna sonoma. A łóżeczko jest białe. W sypialni mamy podobnie (łóżko i szafa białe, komoda sonoma) Gdyby był chłopak miałam w planie czarno białe dodatki Dziewczynce trochę lżejsze klimaty zrobię ![]() W ogóle zakochałam się w karuzelkach na Pintereście ) więc pokoik będzie prawie że gotowy do urządzania
|
|
|
|
|
#351 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły dzisiaj książeczki, bardzo nam się podobają
Ja jestem najbardziej zauroczona "Śpij króliczku" - można zobaczyć na youtube jak czyta jakiś ojciec, jest taka interaktywna i ma proste, ładne rysunki |
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby nie wizja ciągłego czyszczenia to sama bym takie zrobiła/zamówiła gdzieś.Mam pierwszy ciuszek |
|
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Hej melduję się w nowym wątku i po wizycie wszystko ok
Chłopak na 100 %. Mały miał leniwy dzień bo się nie ruszał tylko łapka pomachal ❤☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witał się z mamusią
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że wszystko ok!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pare dni do zwyklej wizyty ale najbardziej czekam na polowkowe. Jestem dzis padnieta, bylam u dentysty i na zakupach. |
|
|
|
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brakuje mi chyba tylko cieplejszej czapki, ale to zrobię sama.Uznałam, że to co przy ciele powinno być dopasowane, żeby podtrzymać pieluchę, więc mam kilka sztuk body i pajacyków rozm. 50 i 56 z h&m. Większość ubranek kupuję jednak w rozm. 56. Myślę, że dresiki lub bluza założone na body mogą być trochę luźniejsze, najwyżej się rękawki wywinie. Trochę rzeczy mam już w rozm. 62, jak mi się spodobało. Body kupuję z długim rękawem. W domu nie mamy więcej niż 23 st. C, sama nie chodzę w krótkim rękawku, a tak jak już mówiłyśmy dziecko trzeba ubierać o warstwę cieplej ![]() Cytat:
Siniaków współczuję. Heparynę można chyba też wkuwać w uda. Może mniej będziesz miała siniaków, bo skóra grubsza. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez parapet Czas edycji: 2017-10-17 o 17:39 |
||||||
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

może tylko ja o tym nie wiedzialam, ale napiszę wam - był już temat podkładu Revlon i właśnie zauważyłam że można go kupić w Empiku za 26zl! 

13.03.2008
Zresztą praktycznie całe mieszkanie mamy kombinacjach bieli, drewna, czerni i szarości
czy sie zleja za bardzo ze sciana
) więc pokoik będzie prawie że gotowy do urządzania