|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Dzień dobry,
Ledwo żyje, ale mnie dzisiaj wymeczylo nad WC. Niech ten mój gin już wraca, bo się wykończę Do tego dopadła mnie jeszcze jedna dolegliwość ciążowa i jest masakra Nie mogę sobie usiąść normalnie 😭 Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty i Koma to jesteście moimi mistrzami. Tyle Was trzyma i jeszcze ogarnięcie prace, studia i całą resztę. Podziwiam normalnie Was. Trzymaj sie dzis mocno i juz niedługo bedziesz mogła w domu odpocząć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zrobię ten dobry uczynek dla ciebie
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, czarodziejka, mi Ciebie jest tak szkoda że Cię tak trzyma
I jeszcze teraz wiadomo-co Ci wyszło... od początku listopada idziesz na L4 ?Ja dzisiaj muszę poogarniać w urzędzie przerejestrowanie auta na siebie ale poczekam jeszcze w domu żeby sobie poszli ludzie, którzy od rana zrywają się z pracy Jeszcze wstawię do piekarnika łopatkę, będzie się wolno dusić |
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zaczynamy dzisiaj 22tc Czuje się taaaka gruba od paru dni nie wiedziałam że ten brzuch tak wystrzeli od 20 tygodnia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Hej ! Witam się z pracy, znów spijam kawę z mcdonalda i zajadam a raczej już zjadłam pączka z wiórkami kokosowymi
Zważyłam się rano, póki co +3kg, także stwierdziłam, że mała nagroda z rana się nam należy ale szczerze Wam powiem, że chyba zjem coś jeszcze!---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
musisz to jakoś uczcić!![]() Też się czuję grubawo ostatnio, chociaż waga jest okej, w sumie tylko brzuch mi rośnie, ale już wczoraj jak siedziałam w pracy za biurkiem, to takie dziwne uczucie, nie chcę mówić, że mi brzuch przeszkadza, ale było mi niewygodnie
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja też już w pracy
Wczoraj się naczytałam o stratach po 20 tc i dzisiaj mi jakoś słabo i niedobrze. Nie powinnam tego czytać nie wiem zupełnie czemu ale się zaczytałam w różnych historiach. |
|
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
osz Ty!
nie czytaj takich rzeczy już więcej ! nic takiego się nie wydarzy !
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej w środę
Nadaję do Was z przychodni bo koczuję po glukozie ![]() BloodMary trzymam kciuki żeby ta trudna sytuacja jak najszybciej znalazła dobry finał Czarodziejka męczy Cie ta córa niesamowicie... Już nawet nie wiadomo jak pocieszać...
|
|
#430 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do warunków itp. To mój się zwolnił przed ślubem i był na rozmowie w firmie oddalonej 40km miał mieć świetne warunki, umowa od innej kwoty a nie od najnizszej krajowej i inne stanowisko. Po ślubie i podróży okazało się ze pani z która ustalił takie warunki już nie pracuje i zostalismy z niczym.. tylko inny dział udało nam się wynegocjowac. Ale stawka i stanowisko od zera. Cytat:
pisało że cytrusy mega wzmacniają jeszcze zgagę'.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Cytat:
przeważnie jeżdżę sama na zakupy i nie kupuje rzeczy typu słodycze, chipsy i kolorowe soki. Wczoraj byłam z mężem i masakra pół kilo michałkow, wielka paka ciasteczek z dżemem, dwa soki i chipsy ale nie mogę mu odmówić przy rzucaniu palenia.Cytat:
nie czytaj! Nawet ja nie czytam dasz wiarę ? Od 20tygodnia przeszłam na stronę cieszenia się ciążą i nie zamartwiania się jak nic się nie dziejeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Mecassie, mój też właśnie rzucił palenie, widzę, że go targa często i chętnie by zapalił, ale za to zajada to słodyczami. Wrócił wczoraj, ale chyba nie do końca ochłonął, nie chciał gadać i wyszło tak, że zasnęliśmy w osobnych pokojach
ale przed tym jeszcze zdążyliśmy poobserwować kopniaki Małego, także widziałam, jak się cieszył Edytowane przez dustinthewind Czas edycji: 2017-10-18 o 08:25 |
|
|
|
#432 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zaraz wybywam do laboratorium. za dzisiejsze wizyty Udanego dnia życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Wczoraj jak usypialam corke to zasnelam na 2h. Jak sie obudzilam akurat byla pora na druga kolacje, wiec zjadlam sobie grejpfruta, tak namawialyscie
Pomelo poszukam, ale u mnie raczej nie ma w ciaglej sprzedazy, czasem przed swietami rzuca Glupio, ale tez musze przyznac, ze mimo, ze to juz druga ciaza i ze ruchy juz jakis czas czuje, nie zawsze jestem w stanie odroznic jedno od drugiego Przez brzuch ciagle nic nie czuje, tylko w srodku, a te babelki w srodku sa nie raz zbyt podobne ![]() bloody_marry, trzymam kciuki, zeby sytuacja szybko sie rozwiazala i maz znalazl nowa prace Jak zaszlam w ciaze to moj maz mial konczaca sie umowe i nie bylismy pewni co dalej, na szczescie udalo mu sie szybko znalezc i tylko 1,5 miesiaca byl bez. Nie jest to praca jego marzen, ale jest
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
O! Nie wspomniałam Wam że ogladałam wczoraj program "Porody" na Polsat Cafe i to było dla mnie płacz przez strach. Mąż się śmiał ze mnie. Ale były akurat dwie cesarki i powiem Wam że okropnie to wyglada dla mnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze do Ciebie Pannkaka dobiega tylko, a reszta to tak wolno wolnoCytat:
teraz w głowie będzie Ci siedzieć, bo takie wiadomości zapadają w pamięć. To już ten etap, czy po prostu wcześniej musisz zrobić? Chwal się wynikiem po. dla waszych mężów za rzucanie palenia niełatwe zadanie przed nimi i Wami żebyście wytrzymały z humorami teraz. Ale jaka korzyść dla każdego jak już się uda.
|
|||
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Weź, ja ostatnio miałam fazę na czytanie takich rzeczy. Ale pocieszam sie tym ze po prostu jak czytasz np taki wątek o stratach to tam zbierają się dziewczyny które to przeszły i wydaje ci się ze jest ich dużo a tak naprawdę to promil wszystkich ciąż. Miałam schize w zeszłym tygodniu ze coś jest nie tak a teraz oczywiście ze gdzieś z tyłu głowy mam takie obawy, szczególnie ze coraz bliżej do wizyty ale czuje się dobrze, nic się nie dzieje wiec nie chce się martwić na zapas
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Mecassie - tak napusali z tym pomelo. Ale to chyba ze wzgledu na skladniki tak ma dzialac na zgage... Ja wole nie ogladac takich programiw. Wole zyc w czesciowej niewiedzy ![]() Czarodziejka - biedna Ty. Nievwiem nawet co Ci napisac ![]() Alley - nie masz co robic?? zeby mi to bylo ostatni raz
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#440 |
|
Rozeznanie
|
Cześć 👋
Po wczorajszej wizycie wszystko ok i wygląda na to, że dziewczynka zostaje dziewczynką nie mam zdjęcia ani wymiarów, bo lekarz tylko chciał sprawdzić czy wszystko ok. Nie jest zwolennikiem męczenia dzidzi usg, skoro niedługo będę miała połówkowe.W każdym bądź razie mała się ruszala i otwierala buzie Co do tych połówkowych to mam zmianę terminu, zamiast teraz w pt będę miała 31.10 wynika to stąd, że wczoraj gin polecił mi inną przychodnie, więc dopiero przed chwilą zadzwoniłam się umówić, a nawet mi bardziej ten termin pasuje, bo to akurat pośrodku wizyt u mojego gina, więc nie będę musiała czekać 4 tygodni do kolejnej wizyty no i dzidzia jednak będzie trochę większa, bo teraz by mi wypadało na 19t5d.Bloody_marry, przykro mi z powodu straty pracy, trzymam kciuki żeby mąż coś szybko znalazł U nas trochę inna sytuacja, bo mąż właśnie złożył wypowiedzenie szefowi i najprawdopodobniej od stycznia zacznie nową pracę. Martwi mnie trochę kwestia finansowa, bo właściwie na początku zarobi tysiąc mniej, ale przynajmniej będzie miał normalna umowę. Tu gdzie teraz pracuje, wszyscy mają na umowie najniższa krajowa, a resztę dostają "pod stołem". Wszystko fajnie, tylko potem przy emeryturze nie zostanie nic, tylko siąść i płakać. Dlatego na początku jakoś zacisniemy pasa, potem będzie już tylko lepiej. Tym bardziej, że nowa praca jest w państwowym przedsiębiorstwie, więc bedzie umowa normalna i socjal też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze serial "Z pamietnika poloznej", choc to bardziej dla rozrywki. Widze, ze sa nowe sezony
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jutro zaczynam 22 tydzień Dziewczyny mocne kciuki dla Waszych mężów w kwestii rzucania palenia! Ja nienawidzę papierosów, dymu, nigdy, przenigdy nie miałam papierosa w ustach ![]() Po cichutku liczę, że mojemu tacie coś się w głowie przestawi i może rzuci pod wpływem tych swoich doświadczeń ostatnich...
|
|
|
#443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się tylko martwię żeby mi się na święta nie przeciągnęło Cytat:
Zostanie Ci ładna wyprawka po córci. Dużo mniejszy wydatek ![]() Dobrze robi, że zmienia pracę. Wszystko będzie na umowie, a nie "widzimisię" pracodawcy, gdzie część pod stołem dostanie. Na początek pewnie cieżko będzie, bo się będzie musiał wdrożyć, ale później plusy
|
||
|
|
|
#444 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Widzę ze nasze chłopy wzięły sie ostro za siebie, bo mój też rzuca palenie :-D
A ja dziś trochę lepiej z krzyżami niż wczoraj, ale już po godzinie siedzenia w biurze musiałam pochodzic i sie poprzeciagac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie jakiś facet ochrzanił kobietę, za to, że weszła bez kolejki z synkiem, który ma cukrzycę! Bo powinna wcześniej całemu korytarzowi się tłumaczyć! Na szczęście pielęgniarka wyszła z zabiegowego i go zrugała.
A sytuacja na pewno tego wymagała bo natychmiast po wyjściu ta pani zaczęła jakieś zabiegi wokół tego chłopca (nie wiem co bo się nie chcę przyglądać). Dlaczego tyle nienawiści w tych ludziach?!?!
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ten pan był po 60 roku życia ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze przed sekundą inna mama ubierała dziewczynkę obok tej mamy z synkiem. I ta dziewczynka pyta: mamo, a co ta pani robi? Mama do niej najpierw nie interesuj się ( ) ale dziewczynka nie dawała za wygraną więc powiedziała jej że pani daje lekarstwo chłopcu. A ta mała "ale ja nie potsebuje lekarstwa?"Popłakałam się. Mam nadzieję, że nie będzie miało to wpływu na cukier...
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny :-* ja dzisiaj dopiero wstałam... od 7 próbowałam jeszcze jakoś zasnąć, ale więcej się kręciłam...
Trzymam kciuki za wizyty i dziękuję za kciuki za nas. Teraz tak bardziej na luzie mam pytanie. Bo nie miałam nigdy okazji wiedzieć takiej sytuacji. Np duży market, długa taśma, kasa pierwszeństwa itd, wiadomo, że ustawiają się tam różne osoby, a nie tylko te z pierwszeństwem. Przykładowo podchodzę do kasy, przede mną sami panowie, sprawni itd. No teoretycznie jestem ta uprzywilejowana. No, ale cała taśma wyłożona ich produktami, jak kasjerki egzekwują pierwszeństwo? W piekarni mnie wywołano, w empiku też, ale wiecie tam jest inaczej. W ikei miałam dwie rzeczy to sama przeszłam na początek kolei i po prostu podałam produkty, ale takiej spożywki przy wiekszej liczbie zakupów sobie nie wyobrażam... jak to wygląda w praktyce? ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
Wilanka super że u Twojej dzidzi wszystko gra. Czarodziejko Ty to naprawdę się wymeczysz w tej ciąży jak mało która. Przykre to, bo zamiast się moc cieszyć ciąża to musisz się tak trudzic 😐 oby to minęło. Mecassie już 22 tydz, ozesz Ty 😛 ale czas zapieprza. Prowodyrze Ty nasz 😁 mimo wszystko nie ma i tak pewności że urodzisz pierwsza 😀 Mój mąż wrócił o północy wczoraj z pracy a dziś wstał po 5 i pojechał z kumplem na ryby... 😉 czy on ode mnie ucieka? Heh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja paliłam 18 lat! nie planowałam ciąży...ostatniego papierosa zapaliłam jak zrobiłam test... ile razy zjadłam słodycze w ciąży mogę policzyć na palcach 1 ręki... bakalie czasem podjadam np śliwki suszone, daktyle... fakt faktem ze słodyczami walczyłam ponad rok...bo byłam maniakiem... więc może pierw trzeba rzucić słodycze...a potem fajki ![]() Nigdy wcześniej nie miałam takiej motywacji do rozstania się z dymkiem...a teraz nawet gładko poszło...ale widuje się panie z brzuszkami i papierosem w zębacz.... a tak nie można...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

uwielbiam je, a nie mam pojęcia kiedy następnym razem mnie do Wrocławia przywieje
ale zrobię ten dobry uczynek dla ciebie
13.03.2008
zaczynamy dzisiaj 22tc
nie wiedziałam że ten brzuch tak wystrzeli od 20 tygodnia...
musisz to jakoś uczcić!

nie czytaj takich rzeczy już więcej ! nic takiego się nie wydarzy !
Ale powiem Wam szczerze, że przeraża mnie widok brzucha w końcowym etapie ciąży. Czy mój też będzie tak wygladal? Jakoś tego nie widzę 

pisało że cytrusy mega wzmacniają jeszcze zgagę'..
przeważnie jeżdżę sama na zakupy i nie kupuje rzeczy typu słodycze, chipsy i kolorowe soki. Wczoraj byłam z mężem i masakra pół kilo michałkow, wielka paka ciasteczek z dżemem, dwa soki i chipsy
ale nie mogę mu odmówić przy rzucaniu palenia.
nie czytaj! Nawet ja nie czytam dasz wiarę ? Od 20tygodnia przeszłam na stronę cieszenia się ciążą i nie zamartwiania się jak nic się nie dzieje

za dzisiejsze wizyty
Jak zaszlam w ciaze to moj maz mial konczaca sie umowe i nie bylismy pewni co dalej, na szczescie udalo mu sie szybko znalezc i tylko 1,5 miesiaca byl bez. Nie jest to praca jego marzen, ale jest 
zeby mi to bylo ostatni raz
i wygląda na to, że dziewczynka zostaje dziewczynką
nie mam zdjęcia ani wymiarów, bo lekarz tylko chciał sprawdzić czy wszystko ok. Nie jest zwolennikiem męczenia dzidzi usg, skoro niedługo będę miała połówkowe.
no i dzidzia jednak będzie trochę większa, bo teraz by mi wypadało na 19t5d.