![]() |
#2401 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
moja R
![]() ![]() śniadanie - owsianka na wodzie z jabłkiem, suszonymi śliwkami, łyzką orzechów i siemieniem lnianym II śniadanie - grahamka z pasztetem sojowym obiad - 2 grahamki z warzywami i ketchupem, lód śmietankowy kolacja - wiesniak z pomidorem i 2 wasami śniadanie i II śniadanie i kolacja zazwyczaj wygląda tak samo zmieniaja sie jedynie obiady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
śn.kawa z mlekiem 2%
2 kanapki z razowcem,1 z masłem i sosem ostrym pomidorowym,a druga z serem żóltym i pomidorem budyń-1/3 mleka+2/3 wody 2śn kanapka z masłem i pastę kawiorową 2 szkl wody kubek herbaty zielonej o smaku malinowym 2kanapki-z masłem i dżemem 3plasterki sera żółtego kawa z mlekiem obiad:młoda kapusta z mięskiem,ze 2-3 ziemniaki nie wiem co na kolację dziewczyny,ile tu może być kcal??? jedyne co dziś będę ćwiczyła to pewnie znowu a6w czyli jakieś 25minut+może z 10 min innych ćw będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() ![]()
#2403 |
Raczkowanie
|
rebel123456, nie znam się na tym jakoś szczególnie, ale coś mi się wydaje że jest tego wszystkiego za mało. poza tym .. lód śmietankowy?
![]() Chyba zdrowiej jest zrezygnować z lodów ale dodać sobie jedną kanapkę czy owoc. brzmi mniej pociągająco, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W diecie potrzebne jest także urozmaicenie, więc codzienne takie same śn, śn II i kolacje nie są najlepszym wyjściem.
![]() |
#2405 |
Raczkowanie
|
dziekuje za ocenke, choc jestescie bardzo krytyczne, a sądze ze nie odzywiam sie tak najgorzej..
jem ok 1300-1400 kcal, a nie tak jak piszecie.. śniadanie : płatki owsiane - 200 kcal jabłko - 80 kcal śliwki wedzone - 50 kcal orzechy - 70 kcal II sniadanie grahamka - 150 kcal pasztet - 50 kcal obiad: 2 grahamki - 300 kcal warzywa(jest ich naprawde duzo) - 100 kcal ketchup - 50 kcal lod śmietankowy - 100 kcal kolacja: wieśniak - 120 kcal pomidor - 30 kcal 2 wasy - 50 kcal w sumie 1350 kcal.. przyznam, ze spodziewałam sie troche lepszej oceny, a ten naskok na to, ze niby jem niecałe 1000 kcal był bezpodstawny jak widzicie.. a co do lodow to nie moge z nich zrezygnować, gdyz inaczej nie pociągne długo na diecie latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej by było jednak, żebyś zrezygnowała z lodów . ![]()
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
Moje owocowe U/R
moim zdaniem fajnei smakowite ![]() I oswianka na wodzie (25g płatków owsianych, brzoskwinia, 100 maslanki, 100g ser 0%) ok. 20 czereśni, troche ponad 200g truskawek kawa z mlekiem i cynamonem (brak warzywa bo juz bym nie zmieściła) II. standart: 2 kromki razowca z jog.nat., 2 plasterki wędliny z indyka, troche czerwonej papryki III kurczak w warzywach- nie ja robiłam (kurczaka było ze 100g na oko, marchewka, kalarepa, papryka, zolta fasolka, pomidor i pewnie cos jeszcze, przyprawy) 250g kalafiora, 250g czereśni (brak węgli- chociaz te owoce- bo byłam b.głodna, więc jadłam to co juz było) kawa z mlekiem i cynamonem IV wiesniak lekki z cynamonem duzy pomidor, 10g petek dyni malutkie jablko V tuńczyk wsw, pomidor, marchewka, kawałek ogóra, kilka rzodkiewek ok.1500kcal tak na ok ![]() rebel123456, zamiast tego loda możesz pozjadac niezłe cuda: ogromna miche truskawk albo jeszcze większą czereśni a to już cos ![]() Któraś z dziewczyn mroziła sobie homo zmiksowane z owocami na R ![]() R nie musi byc takie złe... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2408 |
Raczkowanie
|
dziekuje za rade, ale nie chce zeby moja dieta była za badzo restrukcyjna, bo pozniej nie chce sie rzucic na słodkie..a taki lod nawet 100 kcal nie ma..poza tym w gazecie propagującej zdrowe odzywianie (Vita) w jadłospisach dietowych znajdują sie lody, jako przekąska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Wtajemniczenie
|
Rebelko, ale uwzględnij to, że lód ma cukier
![]()
#2410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
takie lody robione samemu nie beda miały cukru i napewno na r będa lepsze.
![]() |
#2411 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2413 |
Zakorzenienie
|
Tak a popos teg cukru... Ja jak sie odchudzalam jadlam codzinnie rano słodkie płatki a na wieczor sllodki jogurt. I powiem Wam ze szczegolnie to 1 sprawilo ze nie chcialam siegac po slodycze pozniej.
I naprawde schudlam na samych weglach. Trzeba siebie obserwowac i tyle. A znow od 1 loda krzywda sie nie stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wychodzę z R, ale te lody pozostaną - nie zrezygnuje za żadne skarby ![]()
![]() |
#2415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też gdy się odchudzałam jadłam słodkie płatki i potrafiłam chudnąć na węglach. To zależy od ogranizmu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Raczkowanie
|
czy ktoś mógłby ocenić mój wczorajszy? bardzo proszę
![]() R/U
Cytat:
![]() |
#2419 |
Raczkowanie
|
dziewczynki poprzeglądam jakies zdrowe jadłospisy i postaram sie pozniej przedstawić jak bedzie wygladał moj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
miska czereśni 200-250g to 100-125 kcal więc zamiana chyba o wiele lepsza niż lód ![]()
![]() |
#2421 |
Raczkowanie
|
nie wiedziałam, ze miska truskawek to tylko 70-90 kcal
bardzo mnie to cieszy ![]() ![]() dziewczynki mogłybyście pomoc mi ułozyc dietke (ok 1300-1400 kcal)? bo ja pewnie znow źle uloze.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W tym wątku sa moje R jadłospiy na 1400kcal. U innych dziwczyn tez napewno znajdziesz ocs fajnego i odpowiedniego.
![]() |
#2423 |
Rozeznanie
|
P. ^^
Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, homo truskawkowy 150 g, sporo wkrojonych truskawek, Granola owocowa II śniadanie: Dwa tosty pełnoziarniste z opiekacza z masłem, mozzarellą, polędwicą sopocką i pomidorem Jabłko Orzeszki III śniadanie: Banan Parę migdałowych ciastek Obiad: Zupa jarzynowa zabielana Dwa kotlety mielone Kilka ziemniaków z masłem Surówka z marchewki Deser: Lody waniliowe i truskawkowe, w sumie tak ze 3 gałki Kawa z mlekiem Podwieczorek: Grahamka z twarogiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Dwa ciastka "brzydkie a dobre" Brzoskwinia Kolacja: domowa pizza in progress ![]() nooo, zjedzona, wyszła pyyyszna ![]() ![]()
I can ride my bike with no handlebars ![]() Edytowane przez monochrome Czas edycji: 2008-06-07 o 18:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 |
Zadomowienie
|
Mój codzienny jadłospis. Różnie bywa więc jest kilka opcji a), b), c)... Mam 15 lat, 157 cm, 46 kg.
PROSZE O OCENE. CHCE W KOŃCU SIĘ DOWIEDZIEĆ JAKIE MAM NIEDOBORY! Wypadają mi włosy, mam szarą skórę, nawet po ugryzieniu komara czy odrapnięciu mam bliznę[czego wcześniej nie było], wieczne zmęczenie, kłopoty ze snem i koncentracją, rozdrażnienie, słaba pamięć i...BIAŁY JĘZYK! 7:00 Śniadanie: -kubek herbaty zielonej a) 3-4 kanapki[raz chleb zwykły ![]() ![]() b) jajecznica na oliwie z szynką, cebulą i szczypiorkiem 10:40/11:30 II Śniadanie[5 razy w tygodniu w szkole ![]() Bułka, ciemny lub zwykły chleb jak wyżej z: masłem, sałatą, szczypiorkiem, szynką, żółtym serem + np. ogórek, rzodkiew, ogórek, papryka lub sałata 14:00/15:00 Obiad - to co mama upichci, różnie to bywa, ale zazwyczaj: - 3-4 kartofle[bez sosów itp.] - kawałek mięsa - surówka - owoc - jabłko, banan, arbuz lub winogrono, 17:30 Podwieczorek: - kakao Nesquik z mlekiem 3,2% - orzechy, migdały lub słonecznik - kubek zielonej herbaty - czasami kanapka - marchewka - owoc - jabłko, banan, arbuz lub winogrono, 19:30 Kolacja: zielona herbata a) jajko gotowane b) jogurt naturalny + migdały c) szprotki w oleju d) makrela - sama lub na chlebie c) łosoś W międzyczasie woda mineralna niegazowana. Czasami Kubuś i kostka gorzkiej czekolady. I jak? ![]() Nie jestem ani na redukcji, ani na tyciu. W ten sposób odżywiam się od 1-2 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zadomowienie
|
Noc(nik) jak dla mnie twój sposób odzywiania jest normalny i zawiera chyba wszystko co potrzebne dla organizmu ale specjalistką nie jestem. Może odzywiasz się zbyt monotonie od około 2 lat jesz prawie to samo. Pozwol sobie czasem na szaleństwo.
#2426 |
Raczkowanie
|
R:
Śniadanie: dwie kromki chleba razowego z polędwicą indycza, 1 jajkiem na twardo i 1 duzym pomidorem II sniadanie: duza garsc truskawek polana spora iloscia jogurtu naturalnego, mała młoda marchewka, 6 orzechow ziemnych (20 min. joggingu) obiad: dwa kotlety drobiowe (wielkosci dloni) i 4 duuuuze lyzki salatki z kapusty pekinskiej i marchewki (polana oliwa z oliwek) podwieczorek: 50g twarogu z 1 duzym pomidorem, szczypiorkiem i 1 rzodkiewka kolacja: 1 młoda marchweka, kawałek ogorka szklarniowego, 2 lyzki jogurtu naturalnego
![]() |
#2427 |
Rozeznanie
|
Witam Panie
![]() Podaje moje R i bardzo proszę o komentarz jakieś poprawki itd. ponieważ dopiero się "rozkręcam" i nie wiem jakie błędy popełniam. I Śniadanie: Pół grejpfruta, miseczka jogurtu naturalnego 0% z musli. II Śniadanie: Miseczka truskawek z jogurtem naturalnym 0% i łyżeczką cukru. Obiad: Zawijana pierś z kurczaka, w środku z pieczarkami, 7 kopytek, surówka z kapusty pekińskiej z porem, szczypiorkiem, marchewką, sałatka z pomidorów i ogórka, dwa liście sałaty zawijane w środku z warzywami; rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem, łyżką wieśniaka. (Obiady nie ja gotuje, ale staram się coś w nich modyfikować) Podwieczorek: Kilka truskawek (Wiem, że owoców nie powinno się jeść w drugiej części dnia, ale byłam na działce, dlatego tu padł mój wybór) Kolacja: Kilka liści sałaty, 100 g wieśniaka z pomidorem, szklanka truskawkowej maślanki. ![]() Proszę o jakieś komentarze, czego powinnam unikać, co zostawić? Z góry dziękuje. Aha, do tego powyższego dochodzi w ciągu dnia ok 1-1,5 litra wody i kilka kubków czerwonej herbaty. ![]()
![]() |
#2428 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2429 | |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
A to dobrze czy źle? takie zestawienie ich jak powyżej, nadaje się na I śniadanie?
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
Po okresie namysłów zdecydowałam się na lekkie i stopniowe P
(planuję 'przyrost ' o ok.3kg w górę,pod jaką postacią one będą zobaczymy,acz ćwiczeń na mięśnie et.c zwyczajnie nie chce mi sie wykonywać _^_) I.(śpieszyłam się :P) 50gr bułki wieloziarnistej białej z szynką,serem żółtym,Gorący Kubek makaron w sosie serowo-śmietanowym,pomidor-510 II.McFlurry z czekoladą,Daim, Capuccino-400 l III.1/2 średniej paczki Cheetos'ów o smaku pizzy ;>, duszone warzywa na patelnię, 200gr. Pangi zapiekanej w folii z dod.oliwy- 400 IV.Mały karton Popcornu, butelka (również niewielka )Redds'a znowuż 400 ![]() V. 2 cukierki Lindor, 3 gałki lodów we waflu:malaga,czekoladowe, tiramisu-340 VI.bułka maślana przyprawiona czosnkiem,ziołami z wędliną salami,serem, twarożek domowy z Gerberem warzywnym, garść nerkowców i orzechów laskowych -700 cóż pogoda upalna toteż większymi ilościami 'katować'żołądka nie będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.