Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-18, 14:21   #541
dustinthewind
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
To z kim ja będę odliczać do weekendu?

Oczywiście żartuję i zazdroszczę Ja planuję w przyszłym tygodniu urlop tygodniowy zacząć ale moja szefowa nic jeszcze nie wie na ten temat Chciałam dzisiaj pogadać a jej nie ma ...
Będę z Tobą odliczać mimo wolnego !
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:25   #542
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Położne przyjmują w godzinach 8-10 Ale to nic, pójdę tam jutro Z planów na ten tydzień zostało mi jeszcze kupienie wkładu do szczotki do wc (mamy jakiś niestandardowy gwint, zabiorę do Castoramy samą rączkę ) i te położne a w nagrodę w piątek pójdę do kina

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:30   #543
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Żadna mnie nie poprawiła, że dziś 18.
Nie udało mi się zagiąć czasoprzestrzeni
Wczoraj zaczęłam 5. Miesiąc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Oj tam tydzien w tą czy w drugą stronę co za różnica

O ranyści! Ja też już 5 miesiąc przez to liczenie tygodniami całkiem mi umknęło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:32   #544
Jolinko
Zadomowienie

Zjadłam 2 miseczki fasolki po bretońsku, oczywiście całą kiełbasę wybrałam 🙄 sam jasiek i płyn wchlonelam, ale się okropnie najadłem, tak mi smakowała więc pewnie to odchoruje. 😑Biorę się za porzadki w sypialni. Sama w domu to mogę szaleć na szmacie 😜

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:35   #545
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Jacy duzi!!! Moja 380 gram! Kruszyna przy nich! No i super, że wszystko jest dobrze

O matko a co się stało?? Tak nagle?
Nie nagle, wymiotowal, nie jadl. Mąż z nim jeździł codziennie do weterynarza na kroplowki. Mial 50% szans.na przeżycie i niestety nie udało sie

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:43   #546
bloody_marry
Rozeznanie

A ja dziś znów w odwiedziny do znajomych, nie będę miała czasu na zamartwianie się.

Wczoraj byłam u koleżanki której córka ma niecałe 1,5 roku i jest od początku uczona jeść sama. Nie dostawała też żadnych słoiczków tylko normalne jedzenie. I jadła z nami spaghetti <3 słodko wyglądała.

A co do położnych to ciekawe czy tam gdzie będę rodzić można "wynająć" położna. Spytam na wizycie u lekarza bo był ordynatorem oddziału kiedyś. Nie wyobrażam sobie rodzić z obcą osobą którą zobaczę pierwszy raz...

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:44   #547
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Potwierdzonych dwóch chłopców wszystko ok. Waga 506 i 434 gram. Szkoda że zestawienia u nas nie ma bo bym porównała.
Ło jakie wielkie chłopaki
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Żadna mnie nie poprawiła, że dziś 18.
Nie udało mi się zagiąć czasoprzestrzeni
Wczoraj zaczęłam 5. Miesiąc
Szczęśliwe czasu nie liczą
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 14:57   #548
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ja jutro do pracy a w piątek mam wolne 😎. Idę na połówkowe do kliniki gdzie robiłam prenatalne

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Dziewczyny, doradzcie. Te legi to bardziej na dziewczynkę niż na chłopca, no nie?
http://www.raspberryrepublic.pl/?pro...egginsy-alpaki
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:00   #549
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja jutro do pracy a w piątek mam wolne 😎. Idę na połówkowe do kliniki gdzie robiłam prenatalne

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Dziewczyny, doradzcie. Te legi to bardziej na dziewczynkę niż na chłopca, no nie?
Według mnie na chłopca też pasują !w ogóle jaki fajny wzór - alpaki
Stary 2017-10-18, 15:02   #550
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla mnie bardziej na chłopca ale dla dziewczynki tez będą ok
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:08   #551
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Jasne, że pasują na facecika też 😉ekstra są!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:11   #552
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A mi się podobają cudze duże brzuszki I jak sama 2 dni temu miałam obcisłą bluzkę to No i zawsze to szansa na przepuszczenie w sklepie
Odkąd mi się brzuch podniósł i nie wygląda na dziwną nadwagę, to noszę obcisłe rzeczy, w luźnych wyglądam grubo

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Wiesz niby zawsze trzeba rozmawiać ale ja wychodzę z założenia ze niektóre rzeczy można przemyśleć w samotności i takie dni też są potrzebne. Dużo sobie człowiek wtedy uświadamia
Albo się bardziej nakręca

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Weź, ja ostatnio miałam fazę na czytanie takich rzeczy. Ale pocieszam sie tym ze po prostu jak czytasz np taki wątek o stratach to tam zbierają się dziewczyny które to przeszły i wydaje ci się ze jest ich dużo a tak naprawdę to promil wszystkich ciąż. Miałam schize w zeszłym tygodniu ze coś jest nie tak a teraz oczywiście ze gdzieś z tyłu głowy mam takie obawy, szczególnie ze coraz bliżej do wizyty ale czuje się dobrze, nic się nie dzieje wiec nie chce się martwić na zapas
Ja się ostatnio dowiedziałam, że jest coś takiego jak sączenie się wód płodowych. Można się nieźle wkręcić

Cytat:
Właśnie jakiś facet ochrzanił kobietę, za to, że weszła bez kolejki z synkiem, który ma cukrzycę! Bo powinna wcześniej całemu korytarzowi się tłumaczyć! Na szczęście pielęgniarka wyszła z zabiegowego i go zrugała.
A sytuacja na pewno tego wymagała bo natychmiast po wyjściu ta pani zaczęła jakieś zabiegi wokół tego chłopca (nie wiem co bo się nie chcę przyglądać).
Dlaczego tyle nienawiści w tych ludziach?!?!
Takie bym zrobiła pobranie, że siniak by mu tydzień nie schodził

Cytat:
W ogóle z wagą to nie wiem jak to jest. Rano się ważyłam i mimo ciągłych wymiotów mam prawie 2kg na plus od początku ciąży. Zastanawia mnie to skąd, no bo dziecko przecież tyle nie waży
Bobinka z oprzyrządowaniem może już sporo ważyć. Mała jakieś 500g, rozciągnięta macica, łożysko, wody.
Jeszcze będziesz się martwiła gdzie te zakupy upchnąć Pójdziesz ma zwolnionko, miną ci wymioty (bo kurde w końcu muszą!), będziesz tylko wpuszczać kolejnych kurierów
Mała jest twarda, jak znosi te wymioty i pięknie rośnie, to nigdzie się wcześniej nie będzie wybierała

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Robinsonka jeżeli on ma być przez to mniej zdenerwowany i jakoś ma mu to pomóc a przy tym jest chudy jak patyk to dlaczego nie ? ja z tym nie mam problemu. A wiec ja również z tych palących (12lat) parę miesięcy przed ślubem rzucilam palenie bo wiedziałam że chcę zajść w ciążę po slubie aleeeee stres ślubny zrobił swoje i miesiąc przed wrocilam do palenia potem od razu podróż poślubna również jeszcze paliłam i dwa tygodnie po podróży zrobiłam test ciążowy i ostatniego papierosa zapalilam tak samo jak ty w ten dzień. Paląca ciężarna jest dla mnie bardzo krzywdzącym widokiem a pali ich naprawdę dużo i to nawet z mojego otoczenia dziewczyny które ba ulicy się kryją a w domu palą
Cholesterol, kochana

Cytat:
Jest teraz strasznie dużo ludzi wiec ciężko się łazi. Na ubrania ciążowe w ogóle nie patrzyłam, byłam tylko w smyku i w tbs. Ale sama galeria wygląda imponująco, dużo ciekawych sklepów ale lepiej się wybrać tam jak nie będzie takiego tłumu
Widziałam zdjęcia wnętrza, wygląda wow.
Pójdę obejrzeć jak pierwszy szał minie, chociaż miałam bojkotować tę galerię ze względu na drzewa, które wycięli pod jej budowę

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dla mnie przy serku z krówką to te chemiczne danio mogą się schować

Zresztą serek z krówką ma super skład, tylko te kupuje córce
Czy one są w jakichś sieciówkowych sklepach, czy szukać w mniejszych?

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Potwierdzonych dwóch chłopców wszystko ok. Waga 506 i 434 gram. Szkoda że zestawienia u nas nie ma bo bym porównała.
Ale duże chłopaki Na parenting.pl w kalendarzu ciąży tydzień po tygodniu są podane tabele z wymiarami bobasów (jest średnia i centyle).

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
A z gorszych rzeczy to zdechł kotek, którego adoptowalismy
Ale przykro, krótko mu było dane

Bloody_marry, musi być dobrze, mąż coś znajdzie. Do porodu jest jeszcze trochę czasu, na pewno sytuacja się ustabilizuje. Szkoda, że nie ma okresów ochronnych dla mężów ciężarnych
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:11   #553
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nagle, wymiotowal, nie jadl. Mąż z nim jeździł codziennie do weterynarza na kroplowki. Mial 50% szans.na przeżycie i niestety nie udało sie
Ale wiadomo dokładnie co mu było? Jaka była diagnoza?
Stary 2017-10-18, 15:25   #554
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, a mnie te schizy jakoś nie łapią. Staram się unikać takich stron, informacji itp. Kiedy mały się mniej rusza to go trochę zaczepiam 😋 pokreci się, pokreci, znajdzie sobie pozycję i dalej śpi 😏 a ja jestem spokojniejsza i zadowolona ❤❤

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:36   #555
asiula1306
Zakorzenienie

Wrzucam swoje łupy dzisiejsze trochę mnie przeraża ze moja mama dziś mnie poinformowała mnie ze ma w kilku sklepach internetowych rzeczy dla malucha w koszykach. Pokazała mi mniej więcej a ja przeliczylam ze ma w tych koszykach ubranka w sumie za ponad 800zl, wszystko w rozmiarze 56... no ale jak chce to niech kupuje, przecież jej nie zabronie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1508333603571.jpg (25,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1508333614516.jpg (29,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1508333624000.jpg (54,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1508333632908.jpg (30,1 KB, 45 załadowań)
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:38   #556
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Ale wiadomo dokładnie co mu było? Jaka była diagnoza?
Dzis bedzie mial sekcje zwłok. Diagnozą była Panleukopenia, a co sekcja zwłok pokaże dowiemy się późnym wieczorem

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:39   #557
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucam swoje łupy dzisiejsze trochę mnie przeraża ze moja mama dziś mnie poinformowała mnie ze ma w kilku sklepach internetowych rzeczy dla malucha w koszykach. Pokazała mi mniej więcej a ja przeliczylam ze ma w tych koszykach ubranka w sumie za ponad 800zl, wszystko w rozmiarze 56... no ale jak chce to niech kupuje, przecież jej nie zabronie

Jakie śliczne niedrapki. Musze pamietać zeby do mojej listy dopisać. To Ty wiekszy rozmiar kupuj najwyżej

Stary 2017-10-18, 15:41   #558
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, że mama chce kupić tyle rzeczy dla Maluszka, ale nie lepiej zasugerować Jej, żeby zamówiła też coś z większych rozmiarów? Na pewno się nie pogniewa A tak to wyda pewnie dużo pieniędzy na to, szkoda by było, gdyby połowy z tych rzeczy nie zdążyło się ubrać.
Moja mama nie szaleje tak z zakupami, nie wiem czy to dobrze, czy źle, ale ostatnio zaczęła robić trampki dla Małego, na szydełku - takie jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hqdefault.jpg (16,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2017-10-18, 15:42   #559
dustinthewind
Rozeznanie

Te niedrapki mnie rozczulają
Stary 2017-10-18, 15:45   #560
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

asiula -słodkości

15 minut i.... lecę vna spotkanie z przyjaciółkami!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:46   #561
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Czy one są w jakichś sieciówkowych sklepach, czy szukać w mniejszych?
I w takich i w takich. Mam je w Piotrze i Pawle, Tesco, Żabce i małym organicu

Cytat:
Dzis bedzie mial sekcje zwłok. Diagnozą była Panleukopenia, a co sekcja zwłok pokaże dowiemy się późnym wieczorem

Jeśli to faktycznie ta choroba, to nie możesz jakiś czas brać zwierzaka do siebie zdaje się... sprawdź.
Stary 2017-10-18, 15:48   #562
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Mi wyszło podobnie, głównie h&m.

Dustin, jakie piękne buciksy Perfekcyjne babcia machnęła.
Nicole, dzięki, będę za nimi patrzeć Nie jadłam nigdy.

Spotkałyście się z opinią, że niedrapki nie są wskazane? Bo mi się coś obiło o uszy, ale nie pamiętam uzasadnienia. Idę poszperać w necie

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2017-10-18 o 15:50
Stary 2017-10-18, 15:51   #563
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Mi wyszło podobnie, głównie h&m.

Dustin, jakie piękne buciksy Perfekcyjne babcia machnęła.
Nicole, dzięki, będę za nimi patrzeć Nie jadłam nigdy.

Spotkałyście się z opinią, że niedrapki nie są wskazane? Bo mi się coś obiło o uszy, ale nie pamiętam uzasadnienia. Idę poszperać w necie
To nie są trampki wykonane przez moją mamę. Ona dopiero je tworzy na wzór tych ze zdjęcia właśnie! Ale szczerze przyznam, że są prawie identyczne
Stary 2017-10-18, 15:53   #564
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony tak (bo ograniczają dziecku poznawanie świata) ale z drugiej strony wybrany przeze mnie szpital doradza, aby je mieć

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:56   #565
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

pierwsze słyszę o takiej opinii. Wczoraj jak przeglądałam rożne listy wyprawkowy to pisali, ze w szpitalu sa konieczne, bo tam nie obcinają dziecku paznokci. Mysle, ze dopiero w domu mozna zrezygnować jak juz sie opanuje sztukę dbania o małe dłonie.

Stary 2017-10-18, 15:56   #566
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Odkąd mi się brzuch podniósł i nie wygląda na dziwną nadwagę, to noszę obcisłe rzeczy, w luźnych wyglądam grubo

Bloody_marry, musi być dobrze, mąż coś znajdzie. Do porodu jest jeszcze trochę czasu, na pewno sytuacja się ustabilizuje. Szkoda, że nie ma okresów ochronnych dla mężów ciężarnych
Hmm a ja wciąż wyglądam jakbym najadła się bigosu

Dokladnie, wnoszę o ochronne dla mężów ciężarnych!

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 15:57   #567
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mnie te schizy jakoś nie łapią. Staram się unikać takich stron, informacji itp. Kiedy mały się mniej rusza to go trochę zaczepiam 😋 pokreci się, pokreci, znajdzie sobie pozycję i dalej śpi 😏 a ja jestem spokojniejsza i zadowolona ❤❤

I bardzo dobre podejście

Cytat:

Bobinka z oprzyrządowaniem może już sporo ważyć. Mała jakieś 500g, rozciągnięta macica, łożysko, wody.
Jeszcze będziesz się martwiła gdzie te zakupy upchnąć Pójdziesz ma zwolnionko, miną ci wymioty (bo kurde w końcu muszą!), będziesz tylko wpuszczać kolejnych kurierów
Mała jest twarda, jak znosi te wymioty i pięknie rośnie, to nigdzie się wcześniej nie będzie wybierała
Tego się trzymajmy

Asiula, super zakupy
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 16:04   #568
parapet
Zadomowienie

Zamiast niedrapków biorę skarpetki. Jak się uprą, żeby nałożyć, to dam skarpetki

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Hmm a ja wciąż wyglądam jakbym najadła się bigosu
U mnie dopiero od 18/19 tyg ten brzuch wygląda ciążowo, czyli całe dwa tygodnie Do tej pory był tak jakby pod pępkiem

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2017-10-18 o 16:02
Stary 2017-10-18, 16:05   #569
julietta83
Zakorzenienie

będę miała problem z zakupem dziecięcych ubranek, prawie nic mi się nie podoba
będę chyba kupować tylko jednobarwne rzeczy
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-18, 16:07   #570
nadalka
Zakorzenienie

Dolly, nie liczą szczęśliwe, ja szczęśliwa, że nie muszę pracować

Ja niedrapki miałam w szpitalu ale nie użyłam ani razu. Teraz nawet nie kupuję.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości