|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część V
Dziewczyny proszę o przetłumaczenie tego opisu "let us not surrender destroy...". Z góry dziekuję za odpowiedź
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Odwróćcie tabele! Polska będzie na czele
JEŚLI WIARA CZYNI CUDA MY WIERZYMY ŻE SIĘ UDA "Do Domu Polsko... Do Domu Polsko..." Śpieszmy Się Kibicowac Naszym, Tak Szybko Odpadną... Trabant - nie wszystko Niemcom wychodzi A w co wierzysz? -W Polskę wierzę! Wiara czyni cuda, pokonuje przeciwności - nie ma takiej możliwości by nie było nas w przyszłości |
|
|
|
#423 |
|
Przyczajenie
|
wizażowe
![]() Serce pojemne jak przedwojenna wanna i pragnienie by ja wypelnic ![]() Później była wiewiórka... Ale jej nie kochałem... Czyste pożądanie ![]() Siedzę i zastanawiam się co robi pozostałych sześć cudów świata ![]() i znów stanie przed Tobą z kwiatami kłamiąc w żywe oczy, że był z kolegami ![]()
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
no może tylko rzadziej patrzę w lustro, gdy zakładam dżinsy . bo takie mamy czasy i takie mamy dni.
|
#425 |
|
Przyczajenie
|
Ja znalazłam :
08.06.2008 = 8+6 = 14, 2 + 8 = 10 = 1410 No i kto wygra?
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda że moje serce nie może zapomnieć
Pamiętam każde Twoje słowo, gest, uśmiech... "...W pamięci będziesz mej...miłość ma nie zgaśnie..." I mam do was ogromną prośbę czy któraś z Was mogłabym mi te 3 opisy przetłumaczyć na angielski? zwłaszcza te 2 ostatnie
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Kici Kici ..... Kotek .... Narobimy Psotek ?? ;>
Kocham Mojego Misia ... Tego Pluszowego Oczywiście xD Facetów Trzymam Krótko ...Najwyżej 2 Tygodnie ![]() Czytając Ten Opis Tracisz Od 3 Do 5 Sekund ... Trudno ^^ ![]() .+++Jestem sobie mały miś kto mi winko stawi dziś+++ ![]() Śmigam Na Dworek Polepszyć Humorek, Flaszke Obale I Się Nawale xD
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
1.Zakochałam się w Tobie. - Zakochałam na zawsze
2.DzIś KoChAm wSzYsTkIcH bEz WyJąTkU...bUzIaKi DlA wAs ![]() 3.Nieźle *******nięte życie codzienne-Jutro?Jutro jest mi teraz obojętne 4.Na wszystko znajdę odpowiedź... Na Ciebie znajdę sposób... 5.Wciąż powtarzam sobie, że wszystko jest w porządku nawet jeśli płaczę 6.NieWierzę w miłość,NieWierzę w szczęście..One bólu zadają najwięcej.. 7.Nie Ma Mnie... Nie Chce Być... Nie Chce Żyć... ![]() 8.czemu nie ma Cie teraz obok mnie?? tak bardzo Cie potrzebuje... 9.Chciałabym nie czuć, że jest coś co straciłam... 10.Zgubiłam się w przestrzeni myśli rysujących mój świat... 11.Pomyśl przez chwilę, jestem niedaleko, za Twej obojętności rzeką... 12.Ja...Na zawsze sama...Bez Ciebie, choć w Tobie zakochana... 13.Szara noc.. szary dzień.. szare myśli.. szare sny.. 14.Ja wezmę klej i posklejam serce, Ty weź kredki i dorysuj mi uśmiech 15.Ja nie kłamie tylko lekko mijam się z prawdą... 16.A gdy nadejdą deszczowe dni, naucze się przechodzic między kroplami 17.maybe in time You'll want to be mine.. // może kiedyś będziesz chciał być mój 18.Dla ciebie zrobiłabym wszystko.Otworzyła niebo, przyciągneła je blisko 19.Pozwól mi lepszą być, widzieć świat choćby przez łzy... 20.Wszystkie dni... Tyle chwil... Znów mi się śnisz...
|
#430 |
|
Przyczajenie
|
Może komuś się spodoba:
Czuć było w powietrzu, że ta noc to bestseller. Wciskam escape, play w kompakcie męczę. Sekunda, koniec, wbite ostrze, Płonie krew, znika śmiech Z życia nonsens Tylko prawda życie zdobi. Mogę tu umrzeć za ten rap, za ten hip-hop, za rytm ten Ty powiedz czy mnie znasz? Czy żyjesz tak jak ja? Ból doświadczeń sprawia, że śmiech znika. Mówili nie patrz, mówili nie dotykaj. Mówili nie myśl, co zdarzyć się może. Może jutro zniknę, lecz w tej sekundzie oddycham Brak słów, intencji, istnień Ironia tonie niech za każdy ból w duszy dziś życie wstrzyknie mi morfinę korona spadła, jeszcze bardziej topią nas w bagnach
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Jego spojrzenie przenika nawet przez ohydną kurtynę zła ..
![]() Żelkowee szaleŃstwo ;D Spójrz w moje oczy, a zobaczysz, co dla mnie znaczysz Zdala od ` wspomnień . To recepta ` by zapomnieć ja tak rozkminiam że to moja wina skutek to my przyczyna to Ty ;] Czuję na sobie Twoje malinowe spojrzenie ... <3 W lazurze jego oczu bezdennych, zatopiona niczym głaz w morze ciśnięty...<3
|
#432 |
|
Przyczajenie
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
1.Póki mnie nie znasz, chcesz mnie jeszcze znać...
2.po Tobie mam tylko ślady na rękach... 3.Komm und hilf mir fliegen.. Komm und zieh mich raus hier.. //Chodź i pomóż mi latać.. Chodź i zabierz mnie stąd.. 4.NienawidzęSiebieZaToŻeN ieJestemTakąDziewczynąJak ąTyChciałbyśMieć 5.Życie jest piękne!! ;] Szkoda tylko, że nie moje... =( 6.żyje na pamieć.. pisze bo umiem.. kocham choć nie mam kogo.. 7.Gdybym mogła w Ciebie choć raz wtulić się.. ale to nierealne jest =( 8.na ręce wyryje miłość do Ciebie, z krwią wypłynie uczucie.. może zapomne.. 9.W sercu ból który mnie ogarnia. Tak nie może być.. tak nie moge żyć.. 10.Czy warto żyć, jeśli nie ma po co? Czy warto śnić, jeśli nie ma o kim? 11.Jedna zgubiona duszyczka... 12.bo ja bez Ciebie zgine... bo ja bez Ciebie nie umiem żyć... 13.a czas płynie jakby nigdy nic... cicho liczy moje łzy... 14.Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi... no cóż trudno się mówi.. . 15.Chciałabym doczekać dnia, w którym powiesz mi "Kocham Cię.." 16.Wytłumacz sercu że bić dla Ciebie nie powinno.. 17.Chciałabym zrozumieć to... Czego zrozumieć nie mogę... 18.Wybacz mi proszę wszystko to, za co Cię nie potrafie przeprosić.. 19.PowiedzGdzieByłeś? JaTakCzekałam.. PowiedzCoRobiłeś? GdyDoLustraPłakałam.. 20.Od śmiechu czuje się lepiej, od płaczu – lepsza niż jestem.
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
On ją pocałował .. Ona go pewnie kocha ..a ja ? ja jestem sama...
I tu zaznaczam: nie jestem królewną, ale dziewczyną siebie pewną. Najlepszy facet dla niej .. Teraz był skończonym draniem ... Jestem zakręcona i wesoła, nie jak lala rozpuszczona. Oddam ciało ..Oddam nawet dusze ..przecież kogoś kochać muszę.. Purpurowy zachód słońca, na tle ogromnej tafli..wysadzonej srebrnym makiem. Potargałeś wszystkie kartki na których opisałam Miłość do Ciebie ;( Nie szukam frajera, który za plecami zdradzi mnie ze wszystkimi ulicznymi ku.rwami! Przepraszam ale nie zasługujesz na "ty" z dużej litery I jak tak być mogło, że oni nie wiedzieli o swoim istnieniu..? W słonym deszczu umyj oczy z resztek snu.. Ona zakochana bez granic... a On? ....
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
Polska gola, taka jest kibiców wola!!! Do przodu Polsko! Do boju Polsko!!! Szalik? jest! czapka? też! Idzie zima? Nie, to kibic idzie na EURO:P Trzymamy kciuki za naszych piłkarzy ![]() Inne: How does it feel in my arms? - Jak się czujesz w moich ramionach? Gdzieś, z kimś, kiedyś... Let's dance !!! - Zatańczmy!You can dance! - Potrafisz tańczyć |
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
1.Nie umiem spojrzeć Tobie w oczy.. Nie mogę spać przez Ciebie w nocy..
2.Spytać możesz, ale wiedzieć nie musisz. 3.Chociaż raz pozwól mi usłyszeć,że zależy Ci właśnie na mnie.. 4.Dla Ciebie wszystko,dla Ciebie życie,tylko mnie kochaj,nawet skrycie 5.Niby nic a jednak coś, niby nikt a jednak ktoś... 6.Dziś tylko Ty mógłbyś ukoić strach.. Zwalczyć pustke mego ja ![]() 7.Wszystko co robię ma oblicza dwa..Tak pragnę być dobra a staję się zła 8.W mych oczach tajemnica mego serca... Nie patrz w nie... 9.Nie pytaj mnie jaka jest prawda to nie będę musiała kłamać... 10.Nocą wszystko jest płomienne... gwiazdy... myśli... i łzy... 11.Co innego czuję... Co innego myślę... Co innego robię... 12.Jedno cięcie... Czysta krew... Jedno życie... Szybka śmierć... 13.KwestiaPrzyzwyczajenia-ImWiecejCięBijąTymWięcejJ esteśWstanieWytrzymać 14.Co z tego że jestem z Nim, skoro w sercu ciągle jesteś Ty??!! 15.Jeśli zobaczysz w mych oczach łzy to wiedz że płakać nauczyłeś mnie Ty 16.Ból w sercu.. Ciche łzy.. Złe wspomnienia.. No i TY! 17.Ponoć wiesz o mnie wszystko... Nie... Nie znasz mnie wcale... 18.Sprzedaję smutek pod przykrywką szczęścia... 19.Jak zrozumieć to cierpienie?? Jak odnaleźć jego sens?? 20.KtoNieZnaŻyciaNieWieCo SięDzieje...CoCzujeSerceG dyTraciNadzieje...
|
#437 |
|
Przyczajenie
|
Nie chcę umierać, z tą świadomością, że jedyne co widziałem to ten blok ziom
Nie zabronię Ci marzyć, bo ja tu tylko sprzątam Nie mam zamiaru kłamać gnido jak ty Ja tu nic nie widze z góry Bo mi zasłaniają chmury kiedy mnie stąd zabierzesz? Zagubiony w sferze faktów. Gubiąc sens dobrego taktu. A świat, cóż, zawsze miał tajemnice. Konsekwentnie krzywiąc w oczach własne odbicie. Mówiłaś mi, że mam się zmienić, Lecz jak to zrobić gdy od lat sami jesteśmy w sobie uwięzien Ile szczęścia może dać jedna chmura na niebie... Ile grzechów kusi nas, by świat spełnił marzenie, Serce boli, co jest sam powinieneś wiedzieć Masz oczy patrz jak ludzie nie wiedzą co począć Cztery ściany, pusty pokój wewnątrz serca samotność Smugi światła na twarzy Noc, miasto, czas dla poszukiwaczy wrażeń Światła, rytm, ulic szyk, nonstop prowadzi nas razem Dla tych chwil noc gra oprócz cierpienia jest ból i nie ma prawdy nie ma sumienia ten tu bez wyobraźni Wiesz, mam dość obłudy, której sens ciężko ogarnąć.
|
#438 |
|
Raczkowanie
|
1.I love you --------> =( patrze na Ciebie i serce me umiera w ciszy
2.Sens nie mówionych słów Dźwięk nie zagranych nut... 3.Nigdy Więcej !! Chcę Zamrozić Swoje Serce !! 4. chora na samotność 5.Bywają dni, w których uśmiechem musisz ukryć łzy... 6.Często próbujemy zabić czas...a zapominamy że czas zabija nas... 7.Cicho Płaczę Gdy Nie Widzi Nikt Oczy Gasną Uśmiech Już Dawno Znikł... 8.Nie zapomnę... Bo takich rzeczy się nie zapomina... 9.Kolejne słowa wypowiedziane od tak...Kolejne słowa rzucone na wiatr... 10.TeKilkaSłówZamienionyc hZTobąJestWięcejWarteNiżR esztaMojegoŻycia.. 11.Po co walczyć?? Po co żyć?? Po co marzyć, kochać, śnić?? 12.zlikwidować pełne bólu momenty i słowa... Zacząć całe zycie od nowa... 13.Czasami milczenie jest najgłośniejszym wołaniem o pomoc... 14.1MyliszSięMyślącŻeNieZ apomnę..ChoćWsercuBędzieB ólNiePoznaszTegoPoMnie.. 15.Kiedyś śniłam.. wierzyłam.. kochałam.. Dziś tylko jestem.. 16.Pośród wielu wspomnień miej choć jedno o mnie... 17.Szukasz szczęścia a masz go tak blisko...Szkoda że tego nie widzisz... 18.Nie musicie przypominać mi że jestem NIKIM... Ja to wiem..! 19.Życie jest jak zapałka.. Wystarczy lekki wietrzyk a zgaśnie... 20.wNajgorszymŚnieGdzieKo szmarówDeszczNieZapomnijO mnieMimoWszystkichŁez
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
1.Mówi się trudno i kocha się dalej...
2.mówią, że każdy potrafi kochać-mylą się-ja nie potrafię... 3.lepiej za dużo nie marzyć, marzenia mogą sparzyć... 4.dzięki Tobie patrzyłam na świat z uśmiechem i dzięki Tobie przestałam.. 5.Anioły są naiwne i zawsze myślą, że to całe zło ominie właśnie je... 6.Ty w swych oczach wszystkie moje masz sny... 7.I'm a fallen angel... / Jestem upadłym aniołem... 8.Bo życie to takie morze.. nikt nawet nie zauważy, że toniesz.. ;( 9.nie ma mnie dla nikogo...a z resztą po co?? ![]() 10.wpatrzona w morze widzę swój kres..chcę policzyć ile to już łez 11.Das Träne dem Trauer flisse ab und dem Herz überfülle dem Schmerz... //Łza smutku spływa i serce przepełnia ból... 12.żyli długo i szczęśliwie! - hmm.. to chyba jednak nie moja bajka! 13.Uśmięta.. wesoła.. optymistka.. A jednak nieszczęśliwa.. 14.gdy minie sen... obiecaj, że słowa nie zgasną.. ze cos znaczą.. 15.MiLiOn MyŚl! Na MiNuTę A WśRóD NiCh TyLkO SmUtEk ![]() 16.Małym Aniołkiem Być.. W Czyimś Serduszku Się Skryć.. ![]() 17.Kochasz mnie,ja kocham Ciebie!Czy to możliwe?Nie,to tylko moje marzenie.. 18.znów jest zmierzch, bez gwiazd, wśród łez... ![]() 19.wciąż widzę Twoja twarz, jest cicho tak...otul dłonia mój swiat... 20.Nie mam czasu aby być, aby kochać, aby żyć =(
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mhmh jak mi miło ![]() ![]() Dziękuję ślicznie![]() _________________________ ______________ *Podaruj mi sny, miesiące i dni... *Z Tobą mi nie do twarzy. *Choć papierowe, to wciąż marzenia. *Wypatruję Ciebie samotnego równolegle. *Uwiodłeś bez wybaczenia. *Kończe się w Twoich oczach. *Idealizując wszystko co dzieje się poza granicami mojego osamotnienia. *Zataczam się pijana tęsknotą do Ciebie. *Uwodzisz. Zwodzisz. Zawodzisz. *Nie istnieje wcale, a udaje że się ukrywa.
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu jesli forum jest wizaz.PL to dziwne są dla mnie hasła anty, nawet jeśli są one w formie żartu. Ale to tylko moja mała dygresja No i żeby nie było off-topa ![]() Biedny jestem, me skarby - w marzeniach Potrzeba wiele serca, aby tylko trochę kochać. Skądże Twych ust słodki czar? Trzeba mi dwóch ramion zamkniętych, dwóch ramion wszechświata Słodycz ma imię kwiatu Drzewa budują kopułę zielonego spokoju ![]() W potoku włosów twoich, w rzece ust wieczór jest dziś zmęczony i jak księżyc - płynie.
|
|
|
#442 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytam Was na bieżąco, tylko sama dorzucam rzadziej.. Cytat:
a truskawki to znaaam.. ![]() Cytat:
:1. Są błekity, w których warto zatonąć.. jak w Twoich oczach. Co dzień i co noc 2. Jak między chmurami, tak między Twoimi rzęsami.. brodząc w błekicie.. 3. Nie chcę tonąć w żadnej z lazurowych wód. Tylko w Twoich oczach. Aż po dno. 4. Co kocham? Błekit Twoich oczu 5. A błekite spojrzenia kraść jak fale lazurowe 6. Jedno mnie uwodzi aż po dzis dzień. Oczu Twoich lazur 7. Koją ból, cierpienie, złe dni, upadki i wszystko co złe-oczy Twoje we mnie wpatrzone 8. Za jedno spojrzenie oddałam dusze. Dawno. Na zawsze. 9. Wzrokiem przenikasz duszę, błękitem ją rozkochujesz 10. Oczy przemawiają emocją.. Twoje wieją lazurową bryzą.. to tyle co na mnie, mam nadzieję, że jakieś Ci podpasują buzia i takie moje: 1. Byłeś jednym z tych "nie do rzucenia" Byłeś 2. Szukasz praczki i sprzataczki.. no to sorry błędny adres ![]() 3. Dorosnę, gdy moja dziecinna dusza przestanie upiększać świat ![]() 4. Oczy błyszczały takim pożądaniem, jakiego żadne serce nie zaznało 5. W duszy masz wszystko.. dobro, zło i wyrachowanie 6. Wszystko można powiedzieć, zależy w jaki sposób.. 7. U fryzjera byłeś.. Następnym razem usiądź bliżej nożyczek ![]() 8. Nazistów nie znałam, z Hitlerem nie spałam. Niektorych nienawidzi się z zasady. 9. I choćbyś świat podpalił.. Nie. 10. Tu zdradza się tylko raz. Raz. 11. Każda konieta potrafi wybaczać. Nie każda chce ![]() 12. Protekcjonalne podejście niekiedy ułatwia obojętne działanie.. 13. Kiedyś chciałeś żebym Ci rodziła dzieci.. Dawno temu, gdy bdził mnie blask Twyh oczu ![]() 14. Umiesz ukoić ból..? (...) To chodźmy ![]() 15. Utopiłabym Cię w łyżce wody... ale i wody mi na Ciebie żal ![]()
|
|
|
#443 |
|
Przyczajenie
|
mmadeleinee
dziekuje za te opisy wlasnie takich szukalam...idealnie pasuja do mojej sytuacji... |
|
|
|
#444 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
One doskonale wyrażają emocje .Podziwiam ^^. Ubustwiam. Czczę! Coś, żeby nie było off: "Szukać odpowiedzi.. nie zadając pytań.. można, ale wcale nie trzeba"
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
poprosilam Aniola by Cie pilnowal...odpowiedzial Aniol Aniola nie musi
i wiedz ze nawet na koncu swiata..bede obok ciebie w mej poscieli sie zamotales...dziwnie nie udalo ci sie wyjsc ![]() zostan...na jedna dluzsza chwile...a moe chcesz zostac na zawsze??
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
i są chwile które krzyczą
czasem nawet myśli są krępujące racjonalizim prowadzi do pesymizmu ... więc wypijmy where you went from here, maybe it's only dream when you kissed me / gdzie poszedłeś stąd, może to tylko sen kiedy całowałeś mnie gdziekolwiek, byleby w myślach personalność i byt
|
|
#447 |
|
Wtajemniczenie
|
po łacinie
![]() Amor omnia vincit - miłośc zwycięża wszystko Amantes amentes – zakochani są jak szaleńcy Odi et amo – nienawidzę i kocham Dum spiro, spero – póki oddycham, mam nadzieję Litterae non erubescunt – pismo się nie rumieni Omnia mea mecum porto - wszystko co mam noszę ze sobą Qui tacet, consentire videtur – kto milczy, ten się zgadza Tuta timens – bojąc się rzeczy bezpiecznych Homo sum, humani nil a me alienum puto – człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce Serviatus status brevis est – Trzeźwość jest stanem przejściowym ]i mój bardzo częsty: Vivere militare est – życie jest walką i jeszcze: Proste słowa z gardła nie chcą wyjśc najbardziej Inność drażni jednakowość I spotkasz go-powie Ci, że to ty I mam prośbę: może ktoś ma jakies opisy mówiące tak BARDZO niedosłownie, metafotycznie o samotniści?
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
I wyskakuje jak diabeł z pudełka z nowymi opisami mam nadzieję, że coś się wam spodoba
W pudełeczku z niespełnionych marzeń trzymam perły z policzków Gdy ustalałam reguły tej gry wcale nie było w niej rzutów kostką... I zadając pytanie dlaczego, idę prosić o zwrot serca. Chwilami chciała wyjść i nie wrócić, dobrze że trzymałeś ją za dłoń. Bom wredne babsko ze mnie i już. Olał i podpalił. Miało być łatwo, miło i przyjemnie. Jesteś i po planach. Za duża przepaść niewypowiedzianych słów między nami. Tu nie o kilometry chodzi a o niewypowiedziane słowa. I znów mam się zabawić w budowanie tego co zniszczyłeś z nią? Lubię ją ale nie na tyle żeby się Tobą dzielić. No żałosne ja tu czekam na Ciebie a ty się prowadzasz z inną. A to poszedł won a swoje zabawki szukaj w lombardzie.
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
ma to do siebie ten stan, że z perspektywy podłogi wysyłam znak.
dzwonię przez pomyłkę - nie odbieraj, nie odbieraj! nie słucham, nie patrzę. już nie potrzebuję. nie mogę dojść dlaczego ja i ty to my, dlaczego? na co najmniej sto litrów miłości przypada sto zakładów w totolotka. ale ogólnie jesteśmy szczęśliwi, że spotkaliśmy się. i wcale nie mówię, że mi się to podoba. kiedy myślę o Tobie, należysz wtedy tylko do mnie. już się nie boję, nie martwisz mnie przecież. tania błyskawiczna miłość.
'tak od kilku dni mi siedzi w głowie-czy ja kiedykolwiek przepraszałam kogoś za to, że jestem? jeśli tak to przepraszam, że przepraszałam. to chyba jeden z tych najżałośniejszych błędów do których nie powinno się nawet przyznawać. dziękuję, że jestem.' |
|
|
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.//Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro. Kroczę sama we mgle z nadzieją,że znajdę Cię Zycie jak Algida sama radosc...=D Nie mówcie mi, że mam dorosnąć!Bo nie zmienię się! Boze strzez mnie od przyjaciol z wrogami poradze sobie sam ... DziS huMorEk doPisujE...=>na iMprEzke siE sZykUjE! Wejde na każdą górę!Pujdę za kazdą tęczą aż znajdzie swe marzenia. Przeciwności kształtują ludzi, powodzenie tworzy potwory. 'Jakoś tak bardzo cię potrzebuję' "Błękit nieba tonie w wypłakanych strugach.." |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

!!! - Zatańczmy!