H&M i rozmowy o wszystkim co z nim niezwiązane :) cz. 26 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-19, 10:50   #4141
white_latte
Zadomowienie

Dot.: H&M i rozmowy o wszystkim co z nim niezwiązane :) cz. 26

Cytat:
Napisane przez KarinaBallerina Pokaż wiadomość
Gratulacje Miałam ją zamówioną, ale nie odebrałam, bo chyba niewykonczony brzeg i to przeszycie z przodu by mnie denerwowało. Kupiłam za to taką rozkloszowaną.
No, ale tak jeansowa bardzo mi się i tak podoba, daj znać jak przyjdzie !

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Bardzo mądry maluch Z własnego doswiadczenia mogę Ci powiedzieć, ze wychowanie takiego "rezolutka" nie zawsze jest łatwe, ale procentuje w przyszłości. W wieku szkolnym te dzieci mają dużą wiedzę i chętnie się uczą, więc to pomaga. Młody jest w 3 klasie, od drugiej uczy się sam, są takie momenty, ze musimy go stopować
Cena 1400 zł to jest dużo, ale u nas to 1000-1200, a gdzie Tarnów, a gdzie Warszawa. Po prostu bardzo sobie liczą za te prywatne żłobki
Nie byłam do niej przekonana właśnie przez to przeszycie z przodu, ale widziałam gdzieś na żywo na youtubie i fajnie wygląda.

Lepiej chyba stopować, jak chodzić za nim i gonić do lekcji
Na razie nie chcę go przechwalać, bo wiadomo matka lubi myśleć, że jej dziecko jest bystre i mądre. Ostatnio jednak nauczycielka w przedszkolu zaprosiła mnie na rozmowę i mówiła, że Leonard ma duży potencjał i widać, że dużo poświęcam mu czasu. No także, szkoda mi też rzucić się w wir pracy znowu, bo wiem, że tego czasu na dopatrzenie go będzie mniej. Z drugiej strony chciałabym już pracowć. Długie siedzenie w domu jest nużące, ale jak sobie pomyślę, że w tym wieku szkolnym moje poświęcenie może się zwrócić to zaciskam zęby. Moi rodzice bardzo dużo pracowali, mieli mało czasu dla mnie. Nie mogę ich winić, bo nie mieli łatwego życia wtedy. Ze szkołą i innymi obowiązkami zmądrzałam dopiero w drugiej klasie szkoły średniej niestety. Gdybym miała z tego na początku więcej radości to może byłoby inaczej. A nieważne. Będę tu swylewać jakieś życiowe wywody..
Karina jeśli mogę zapytać. Kiedy wróciłaś do pracy i w jakim wieku Twój syn poszedł do przedszkola?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Mam problem ze znalezieniem płaszcza na zimę. Większość ma dekolt, a potrzebuję czegoś pod szyję i z kapturem najlepiej.
white_latte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 10:56   #4142
white_latte
Zadomowienie

widziałyście?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmgoepprod.jpg (29,5 KB, 182 załadowań)
Stary 2017-10-19, 12:10   #4143
ciaszunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez white_latte Pokaż wiadomość
widziałyście?
mimo, że nie noszę raczej bluz to ta jest naprawdę fajna mogę link?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Co nie ja tez nie wierzyłam a w obu ciążach tak miałam
super termin, moja pierwsza córa kwietniowa wg mnie to najlepszy czas na poród, te pierwsze wiosenne spacery

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mimo, że nie rodziłam w innych miesiącach (bo to nasze pierwsze Maleństwo) to też uważam, że to chyba jednak jeden z fajniejszych terminów
ciaszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 12:48   #4144
kamilove
Zakorzenienie

White_latte wysłali Ci już te sweterki? Zamówiłam camelowy ten co Ty i jestem ciekawa Twojej opinii, pewnie szybciej dostaniesz

Stary 2017-10-19, 13:48   #4145
novia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadziaMalinka25 Pokaż wiadomość
Tak pisałyśmy o nim Ja akurat jestem z niego zadowolona, z tego co wiem dziewczyny też więc to pewnie kwestia gustu

Mi też on bardzo się podoba!!! Jest świetny, muszę go tylko wyprać i zastanawiam się czy program "pranie ręczne" w pralce da radę... Prałyście go już?
novia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 13:58   #4146
white_latte
Zadomowienie

Cytat:
White_latte wysłali Ci już te sweterki? Zamówiłam camelowy ten co Ty i jestem ciekawa Twojej opinii, pewnie szybciej dostaniesz

Myślę, że będą jutro. Zapowiadają się fajnie, ta jak te w warkoczowy splot!

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ciaszunia Pokaż wiadomość
mimo, że nie noszę raczej bluz to ta jest naprawdę fajna mogę link?

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

mimo, że nie rodziłam w innych miesiącach (bo to nasze pierwsze Maleństwo) to też uważam, że to chyba jednak jeden z fajniejszych terminów
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0560419005.html
Stary 2017-10-19, 14:41   #4147
cherry pie
dream big

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Witaj w klubie
jak tam Anastazja?

Wiecie może jak z jakością butów Badura? Poniosło mnie ostatnio i kupiłam botki i tak leżą w kartonie i myślę czy je zostawić czy oddać... chociaż podobają mi się bardzo

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2017-10-19 o 15:01
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 15:54   #4148
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
jak tam Anastazja?

Wiecie może jak z jakością butów Badura? Poniosło mnie ostatnio i kupiłam botki i tak leżą w kartonie i myślę czy je zostawić czy oddać... chociaż podobają mi się bardzo
Witaj Jak tam siłka i gdzie te zdjęcia z urlopu ?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:

Spokojnie zrzucisz

Witaj w klubie

Też o tym myślałam. Z ćwiekami tak robilam.

Fajna różnica wieku

We wro wcale nie jest lepiej. Do państwowego się nie dostaniemy. Podanie można złożyć do 1. Nie ma żłobka drugiego wyboru itd. Do prywatnego też nie wiem czy się dostanę bo wymagania są właśnie z kosmosu. W zeszłym roku zabrało 500 miejsc. ..
Najtańszy znalazłam za 800 zł.
Siedzenie w domu z dzieckiem nie wchodzi w grę ze względów finansowych. To mnie też blokuje przed 2 dzieckiem.

Kolega z pracy ma 2. Złożyli podanie do żłobka. Wylądowali na 47 miejscu oczekującym. .. w powrotnej rekrutacji odp Timo żłobek za 2 tys. Także ona zostaje w domu, a on szuka drugiej dodatkowej pracy.

Też mam takie odczucia. Z drugiej str wiem, że jak teraz się nie zdecyduje to później tym bardziej nie.
To jest prawda, ja z jednej strony bym znowu chciała, ale juz tyle lat minęło i pierwsze juz takie duże. Uważam, ze jesli tylko jest chęć i są perspektywy finansowe w miarę to chyba najlepiej skakać na główkę

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez white_latte Pokaż wiadomość
Nie byłam do niej przekonana właśnie przez to przeszycie z przodu, ale widziałam gdzieś na żywo na youtubie i fajnie wygląda.

Lepiej chyba stopować, jak chodzić za nim i gonić do lekcji
Na razie nie chcę go przechwalać, bo wiadomo matka lubi myśleć, że jej dziecko jest bystre i mądre. Ostatnio jednak nauczycielka w przedszkolu zaprosiła mnie na rozmowę i mówiła, że Leonard ma duży potencjał i widać, że dużo poświęcam mu czasu. No także, szkoda mi też rzucić się w wir pracy znowu, bo wiem, że tego czasu na dopatrzenie go będzie mniej. Z drugiej strony chciałabym już pracowć. Długie siedzenie w domu jest nużące, ale jak sobie pomyślę, że w tym wieku szkolnym moje poświęcenie może się zwrócić to zaciskam zęby. Moi rodzice bardzo dużo pracowali, mieli mało czasu dla mnie. Nie mogę ich winić, bo nie mieli łatwego życia wtedy. Ze szkołą i innymi obowiązkami zmądrzałam dopiero w drugiej klasie szkoły średniej niestety. Gdybym miała z tego na początku więcej radości to może byłoby inaczej. A nieważne. Będę tu swylewać jakieś życiowe wywody..
Karina jeśli mogę zapytać. Kiedy wróciłaś do pracy i w jakim wieku Twój syn poszedł do przedszkola?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Mam problem ze znalezieniem płaszcza na zimę. Większość ma dekolt, a potrzebuję czegoś pod szyję i z kapturem najlepiej.
Jasne, ze możesz To dobre pytanie, bo nie wróciłam nigdy To znaczy nigdy normalnie i nie na etat. W zimie podjęłam taką próbę, ale praca pochłaniała dobre 10 h i przestałam widywać dziecko. Mąż zabezpieczna nas finansowo, więc brzydko mówiąc, nie opłacało się nam, bo ja miałam nawet mniej niż najniższą krajową, a praca dość odpowiedzialna i stresująca. Poza tym, w domu zapanowała wojna domowa, widać mój mąż lubi mieć żonę-kurę. Może to też to, ze ja typową kurą nie jestem, robię rózne rzeczy na boku, ale nic na stałe
To ze zmądrzałaś w 2 klasie LO to i tak spoko, mój mąż otworzył oczy po 1 roku studiów i potem z karierą dał radę dużo lepiej niż ja, zawsze wzorowa uczennica, tak że wiesz
Janek poszedł dopiero do zerówki , ale w wieku 5 lat, bo szkołę zaczłął rok wczesniej, jako 6-latek. Od wielu osób słyszałam, ze dziecko musi byc wczesniej w przedszkolu, bo nie będzie zsocjalizowane, ale na przykładzie mojego syna nie mogę się zgodzić. Aczkolwiek nic złego oczywiscie w przedszkolu dla 3latka nie widzę czy w złobku, chodzi mi tylko o to, ze jesli mama chce, a przede wszystkim moze ( bo chciec nie równa się móc ) zostać z dziecmi przez pewien czas to takie "domowe przedszkole" wcale nie jest złe. Ale taką "pracę" trzeba lubic
Jak masz możliwość finansowo poczekać, mąż nie naciska, a Ty doła nie łapiesz to uważam, ze lepsze wrogiem dobrego Albo praca częściowo z domu lub na pół etatu. Dla mnie 10 h nawet teraz to było za dużo, o ile to nie mus.

KarinaBallerina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 16:03   #4149
cherry pie
dream big

Cytat:
Witaj Jak tam siłka i gdzie te zdjęcia z urlopu ?
nie mam na nic czasu od 8 do 19 w pracy, treningi robię po 21... chodzę półprzytomna
może jutro wieczorem się zmobilizuję ze zdjęciami, pamiętam o nich

Stary 2017-10-19, 16:11   #4150
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam na nic czasu od 8 do 19 w pracy, treningi robię po 21... chodzę półprzytomna
może jutro wieczorem się zmobilizuję ze zdjęciami, pamiętam o nich
No wiem To chociaz napisz jak progres i jakie teraz masz treningi ?

Stary 2017-10-19, 17:04   #4151
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
jak tam Anastazja?

Dziękuje na razie walczymy z antybiotykami. Czekam co będzie po

Jak love?

Karina fajnie. U nas nie da rady z 1 pensji, chociaż mąż wcale mało nie zarabia.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 17:12   #4152
cherry pie
dream big

Cytat:
No wiem To chociaz napisz jak progres i jakie teraz masz treningi ?
Z treningów 5x w tygodniu zeszłam do 3-4 jedynie co to schudłam jeszcze trochę, z ud 56cm mam obecnie 48 i już nie chcę mniejszych poprosiłam trenera z siłowni żeby coś podziałał z planem no i czekam co mi zapoda muszę się jakoś ogarnąć z tymi treningami, bo oszaleję. Treningi mam rozłożone na 4dni treningowe, każda partia oddzielnie, ale już teraz łączę ze względu na brak czasu. Najlepiej robotę zmienić na jakąś w normalnych godzinach, ale do końca roku raczej tu posiedzę

Cytat:

Jak love?
Trzymam kciuki

a dobrze, chociaż mniej się teraz widujemy przez moją pracę. On chce żebym się wprowadziła, a ja raz że nie chcę zostawić psa (do bloku go nie wezmę, poza tym większość czasu by sam siedział, na weekendy bym go brała), dwa że muszę jakoś rodziców na to przygotować, szczególnie mamę a trzy - póki nie będę miała normalnej pracy z umową o pracę to dla mnie nie ma opcji.

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2017-10-19 o 17:15
Stary 2017-10-19, 17:20   #4153
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:

Jak love?

Karina fajnie. U nas nie da rady z 1 pensji, chociaż mąż wcale mało nie zarabia.
Kochana , dlatego pisałam, ze nie zawsze się da. I też nie kazda mama chce zostać kilka lat w domu, to też zrozumiałe.
Sama jednak spotkałam się (lata temu ) z tym, ze dla ludzi to straszna egzotyka, zeby dłużej zostać z dzieckiem. Teraz bardziej na to jest przyzwolenie społeczne, ale kiedyś musiałam się tłumaczyć bardzo ze swojej decyzji. A dla mnie ona była prosta do podjęcia, bo męża nie było często od 5 do 21, a ja tutaj sama, bez rodziny. Niania do dziecka była za droga, prywatny złobek też. Z czasem niestety zobaczyłam, ze mąż jest bardzo pochłonięty pracą i dopilnowanie Młodego to dla niego za dużo Trochę było to rozczarowujące, ale prawda jest taka, ze kariery juz nie zrobię, a ładnych parę lat zdążyłam przepracować, także w czasie studiów i mam świadomośc, ze praca to nie sama sielanka. Pewnie gdybym miała do czego wracać, miała fajną i lubianą pracę, to postąpiłabym inaczej. A teraz 1000 zł za 10 h, a w domu III Wojna Swiatowa to nie była super okazja. Ale się nie poddaję

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Z treningów 5x w tygodniu zeszłam do 3-4 jedynie co to schudłam jeszcze trochę, z ud 56cm mam obecnie 48 i już nie chcę mniejszych poprosiłam trenera z siłowni żeby coś podziałał z planem no i czekam co mi zapoda muszę się jakoś ogarnąć z tymi treningami, bo oszaleję. Treningi mam rozłożone na 4dni treningowe, każda partia oddzielnie, ale już teraz łączę ze względu na brak czasu. Najlepiej robotę zmienić na jakąś w normalnych godzinach, ale do końca roku raczej tu posiedzę

Trzymam kciuki

a dobrze, chociaż mniej się teraz widujemy przez moją pracę. On chce żebym się wprowadziła, a ja raz że nie chcę zostawić psa (do bloku go nie wezmę, poza tym większość czasu by sam siedział, na weekendy bym go brała), dwa że muszę jakoś rodziców na to przygotować, szczególnie mamę a trzy - póki nie będę miała normalnej pracy z umową o pracę to dla mnie nie ma opcji.

Patyczak Mięśnie musisz budować, chudzielcu

Stary 2017-10-19, 17:24   #4154
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki

Trzymam kciuki w takim razie!

Karina zgadzam się z Tobą w 100%.
Stary 2017-10-19, 17:33   #4155
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:

Morelle

Cherry, ja też trzymam kciuki !

Stary 2017-10-19, 17:34   #4156
cherry pie
dream big

Cytat:
Patyczak Mięśnie musisz budować, chudzielcu

no muszę, chociaż odpukać po tej redukcji bardziej się uwidoczniły, ale mało mi

Cytat:

przydadzą się

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Cherry, ja też trzymam kciuki !

Stary 2017-10-19, 17:35   #4157
morelle_
Zakorzenienie

Cherry czekam na Twoje zdjęcie

U mnie waga jak przed ciążą, ale obwody jeszcze trochę...
Stary 2017-10-19, 17:48   #4158
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Cherry czekam na Twoje zdjęcie

U mnie waga jak przed ciążą, ale obwody jeszcze trochę...
I tak super szybko wróciłaś do formy

Cherry, no fotkę choc jedną wrzuć

Przyszły mi dziś dwa topy do jogi z zalando. Ogólnie fajnie wszystko, ale czarny miodzio, a szary cały dół ma krzywy. Nie tylko h&m tak szyje

Stary 2017-10-19, 18:17   #4159
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Kliknęłam dzisiaj sweterek i płaszcz -20%

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0496111009.html

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0488549003.html
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 18:46   #4160
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
I tak super szybko wróciłaś do formy

Cherry, no fotkę choc jedną wrzuć

Przyszły mi dziś dwa topy do jogi z zalando. Ogólnie fajnie wszystko, ale czarny miodzio, a szary cały dół ma krzywy. Nie tylko h&m tak szyje

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;78110946]Kliknęłam dzisiaj sweterek i płaszcz -20%

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0488549003.html[/QUOTE]

Ja mam 2 swetry w koszyku i myślę jeszcze.
Stary 2017-10-19, 19:34   #4161
megi314
Wtajemniczenie

Karina zgadzam się w 100% tak jak Morelka
Ja to jestem mama pracująca nawet z porodówki niestety tak to jest przy własnym biznesie ale przynajmniej robię to co lubię choć czasami jest ciężko.

Mój F tez kwietniowy bobas ❤️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2017-10-19, 19:43   #4162
fehn
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;78110946]Kliknęłam dzisiaj sweterek i płaszcz -20%

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0488549003.html[/QUOTE]
Mam ten sweterek w kropki. Jestem nim pozytywnie zaskoczona. Dość ciepły i nie jest tak cienki jak inne które zamawiałam. Dziś przyszły swetry zamawiane z tym dziwnym rabatem, za te pieniądze oczekiwałam czegoś lepszego. Chyba to wszystko pozwracam i kliknę jakis kaszmir

fehn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 19:44   #4163
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi314 Pokaż wiadomość
Karina zgadzam się w 100% tak jak Morelka
Ja to jestem mama pracująca nawet z porodówki niestety tak to jest przy własnym biznesie ale przynajmniej robię to co lubię choć czasami jest ciężko.

Mój F tez kwietniowy bobas ❤️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
, no i bardzo dobrze, bo jednego modelu idealnego nie ma. Żebyście nie myslały, ze uważam, ze zaraz każda matka powinna pracę rzucać i w domu się zamykać. Najbardziej nie lubię zrzędzących kur domowych
Faktycznie, Twój synek z kwietnia, ma urodziny 4 dni po moich

Stary 2017-10-19, 20:07   #4164
julietta83
Zakorzenienie

podziwiam was dziewczyny, bo ja siedzę w domu niecałe 3 m-ce i już mam dość...
chciałabym po porodzie wrócić do pracy jak najwcześniej (chyba, że potem mi się odmieni), maksymalnie do roczku, bo i tak nie dalibyśmy rady z jedną pensją, zwłaszcza, że myślimy o zmianie mieszkania, czyli czeka nas spory kredyt niestety, nie mam zawodu, który pozwoliłby mi na pracę w domu
myślałam, że nie jestem pracoholiczką, ale to chyba jednak rodzinne

co do h&m, to ostatnio nic nie zamawiam
spodnie ciążowe słabe, ale zostawiłam jedne z wyprzedaży, bo nie chce mi się więcej szukać
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 20:18   #4165
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fehn Pokaż wiadomość
Mam ten sweterek w kropki. Jestem nim pozytywnie zaskoczona. Dość ciepły i nie jest tak cienki jak inne które zamawiałam. Dziś przyszły swetry zamawiane z tym dziwnym rabatem, za te pieniądze oczekiwałam czegoś lepszego. Chyba to wszystko pozwracam i kliknę jakis kaszmir

To mi poprawiłaś humor, bo ja ich na żywo nie widziałam i trochę w ciemno zamówiłam
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 21:05   #4166
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
chciałabym po porodzie wrócić do pracy jak najwcześniej (chyba, że potem mi się odmieni), maksymalnie do roczku, bo i tak nie dalibyśmy rady z jedną pensją, zwłaszcza, że myślimy o zmianie mieszkania, czyli czeka nas spory kredyt niestety, nie mam zawodu, który pozwoliłby mi na pracę w domu

spodnie ciążowe słabe, ale zostawiłam jedne z wyprzedaży, bo nie chce mi się więcej szukać
A ja jestem po środku. Z jednej str chciałabym juz pracować tylko gdzie indziej. A z drugiej nie bo mi jej szkoda. Rok to akurat najfajniejszy okres w życiu bobasa. W porównaniu ze wcześniejszymi miesiącami. Nie umiem sobie wyobrazić jak to będzie.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez fehn Pokaż wiadomość

O jakich mowa?
Stary 2017-10-19, 21:46   #4167
kamilove
Zakorzenienie

Karina zgadzam się z Tobą w 100% wg mnie żadne przedszkole nie zapewni dziecku tyle opieki i uwagi niż mama a o kontakt z innymi dziecmi można zadbać w inny sposób, teraz jest tyle różnych zajęć rozwijających w podobnych grupach wiekowych, zajęcia rytmiczne w szkołach tańca no mnóstwo tego. Także jeśli tylko ma się możliwość i ochotę to jestem za siedzeniem w domu z dzieckiem ja się bardzo ciesze ze tyle czasu jestem z moja córa, ze niczego nie przegapiam, lubię to po prostu. I na razie dobrze sobie radzę z dwójka, zobaczymy co dalej

Przyszedł dziś korsik, jest jutro zrobię zdj bo dziś już ciemno było jak odebrałam i kiepskie światło. Cindy była dla mnie pojemna ale ta to już w ogóle wielka bardziej mi się podoba muszę przyznać.

Stary 2017-10-20, 06:30   #4168
fehn
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

[/COLOR]

O jakich mowa?
20171016_054557.png20171016_054634.png
O tych, różowy makabrycznie cienki, szary jeszcze bardziej. Ten granat nie wiem jakim cudem kliknąłam M, jest wielki jak namiot

fehn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 09:07   #4169
KarinaBallerina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

Ale to przecież jest normalne, u mnie wiele koleżanek wręcz marzyło o szybkim powrocie do pracy Części rzeczywiście po porodzie się odmieniło, ale część wróciła i sobie chwali

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Karina zgadzam się z Tobą w 100% wg mnie żadne przedszkole nie zapewni dziecku tyle opieki i uwagi niż mama a o kontakt z innymi dziecmi można zadbać w inny sposób, teraz jest tyle różnych zajęć rozwijających w podobnych grupach wiekowych, zajęcia rytmiczne w szkołach tańca no mnóstwo tego. Także jeśli tylko ma się możliwość i ochotę to jestem za siedzeniem w domu z dzieckiem ja się bardzo ciesze ze tyle czasu jestem z moja córa, ze niczego nie przegapiam, lubię to po prostu. I na razie dobrze sobie radzę z dwójka, zobaczymy co dalej

Przyszedł dziś korsik, jest jutro zrobię zdj bo dziś już ciemno było jak odebrałam i kiepskie światło. Cindy była dla mnie pojemna ale ta to już w ogóle wielka bardziej mi się podoba muszę przyznać.

O jejku, jejku, ale super Sprzedałam 3 korsy, moze czas pomysleć o czymś nowym, hmm, chyba, ze jeszcze ostatnią selmę sprzedam, bo moja miłość do niej coś słabnie Jednak co jest set to jet set

Wiem, ze jest wiele swietnych przedszkoli ( ze złobkami nie mam doświadczenia ), mnie zraził nasz "falstart", od tego czasu wiem, ze nalezy wszystko sprawdzać na 10 stronę ... Czekalismy 2 lata na miejsce w niepublicznym przedszkolu prowadzonym przez siostry zakonne. Miejsce bardzo polecane, rodzina naciskala. Jasiek poszedł tam mając 3 i pół roku. Wytrzymalismy ledwo 2-3 miesiące. Pomijam, ze była to placówka szczególna i jednak dla osób nie tyle wierzących ( ja jestem ), co wierzących we wszystko, co siostra mówi Po tym czasie siostrzyczka "zdiagnozowała" synowi autyzm i chciala "leczyć" ich psychologiem ... Oczywiscie, tak tego nie zostawilismy, ale jako młodzi rodzice bardzo sie tym przejęlismy i jednak trochę uwierzylismy, bo przecież siostra miała z 10 lat doswiadczenia ... Były przeboje, na szczęście mielismy znajomą, która na codzien pracuje z dziecmi autystycznymi i zanim dotarlismy do psychologa, juz wiedziałam, ze to raczej nie to. A na miejscu, po zdiagnozowaniu syna, usłyszałam od pani psycholog, ze jestem kolejnym rodzicem z tamtego przedszkola z takim bagażem. To był ich sposób na to, aby złamać i podporządkować rodziców No, ale dzięki temu dowiedziałam się, ze mam dziecko bez zaburzeń ze spektrum autyzmu i usłyszałam na temat syna wiele miłych slów. To przerazające, jak można tak poważną sprawę jak autyzm wykorzystywać do takich porachunków
Za to do zerówki Jasiek poszedł juz normalnej, przyszkolnej i to było Niebo, a Ziemia ! Juz wiem, ze dla nas tylko swieckie placówki ( aczkolwiek wiem, ze są bardzo dobre przedszkola prowadzone przez siostry, nasze raczej bylo wyjatkiem ). Dzięki temu Jasiek został juz w tej szkole, poszedł nawet rok wczesniej do pierwszej klasy. Takiej zerówki życzę każdemu

Stary 2017-10-20, 09:35   #4170
nonie_
Zadomowienie

Karina priv

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości