![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Dziewczyny, muszę sie wyżalić.
Wlaśnie zadzwoniłam do mamy zapytać się co u niej słychać i już, cholera, żaluję tej decyzji, bo co sie nasłuchałam, to moje. Rodzice moi i TZta jeszcze sie nie znaja. Od jakiegos czasu planujemy takie wspólne spotkanie (czytaj: moja mama wierci mi dziurę w brzuchu). Niestety, plany planami, ale taka przypadłośc jak ŻYCIE czasami zmienia nasze plany. I tak: albo tate mojego TZta wysyłaja w delegacje, albo mojego TZta, albo to moim rodzicom cos wypada i termin spotkania jest odsuwany w przyszlość. Wiec moja mam opierdzieliła mnie, ze nie potrafie zorganizowac takiego spotkania, ze ciagle cos wypada. Zupelnie nie rozumie, ze ani ja ani TZ nie mozemy wziac sobie urlopu ot tak (ona jest n-lką i juz w zasadzie ma wolne), dodatkowo rodzice TZta koncza wyposazac dom, wiec kazda wolna chwile spedzaja tam. Chca sie wporwadzic w pazdzierniku, wiec wiadomo - przed nimi masa roboty. Moja mama ma to gdzies - ona chce, i tak ma byc. Mysle, ze macza w tym palce moja babcia, ktora wciaz mieszała w zyciu moich rodziców (czesto sie przez nia kłócili) i teraz efektem domina - ona naciska na mame, a mama na mnie. Nie zeby to było wszystko, jeszcze mi sie oberwało za to ze mieszkamy bez slubu (ach ta moralność katolika) oraz za to, ze data slubu wyznaczona na sierpien 2009 a my nic w tym kierunku nie robimy. trudno, ja nie mam takiego chrakteru, zeby przez 1,5 roku wybierac sukniem zapproszenia, menu, kolor baloników i genralnie z aprzeproszeeniem dostawac biegunki z tego powodu. Ja taka nie jestem. Pewnie 3 miesiace przed zaczne sie ekscytowac, ale nie jestem typem dziewczyny, ktora z momentem załozenia na palec pierscionka zareczynowego juz w myslach usadza gości przy stole. Tak wiec moja mama stwierdzila, ze slubu to poewnie i tak nie bedzie i my tak bedziemy zyc "bezbożnie". I tak to rodzice mnie wpsieraja i pomagają. ![]() Wkurzona juz jestem i mam popsuty humor. ![]() Dzieki wszystkim ktorzy doczytali do końca. |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Rozeznanie
|
Czesc Babeczki!
TZ mnie wkurzyl, grrr, jak zwykle rano. Tak dlugo sie ze mna drazni, az mnie szlag trafia. W conajmniej dziwny dla mnie sposob wyraza swoja milosc ![]() Anitko, nie przejmuj sie glupimi snami. Ja tez czasami snilam takie glupoty, ze nawet po przebudzeniu nie moglam dojsc do siebie. Jednak w sny nie wiedze, ani nie jestem przesadna i to mnie ratuje. Mam nadzieje, ze stepperek nie juz skrzypi. Teraz moj zaczal, posmarowalam go i zaraz sprawdze jak dziala. L_V, no wlasnie tak to z rodzicielkami jest ![]() Ja po tym jak napisalam list do mamy, tydzien temu, to do teraz zadnego odzewu, nic. Mi sie nie chce dzwonic i gadac. Skutecznie podciela mi skrzydla, nie ciesze sie ani ze slubu, ani tymbardziej z przyjazdu rodziny. Moze jestem przewrazliwiona, nie wiem. Obiektywnie patrzac, problemy z matkami sa takie proste do rozwiazania, a w rzeczywistosci urastaja do rangi mega konfliktu. |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, kapturku. ja czasme mam wrazenie, ze kiedy ponarzekam mamie do słuchawki, to ona mnie wtedy lepiej zroumie, niz jak jej naszczebiocze, ze gdzies tam bylismy, cos tam zrobilismy i ogólnie jest super. wedy dostaje zj**ę, ze np wydajemy kase na duperele. alez mam popsuty humor, a taki fajny dzien sie zapowiadal. wieczorem edziemy na grill,a mam nadziejem ze humor mi si poprawi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Anitko to tylko sen, nie martw się. Gdzieś słyszałam, że sny sprawdzają się na odwrót. L_V nie dziwię się że masz popsuty humor. Matki z reguły chcą dobrze tylko to co według nich jest dobre najczęściej mija się z naszymi przekonaniami. Nie da się przeskoczyć różnicy pokoleń. U mnie średnio. Z TŻ w porządku. Mam dużo nauki a robię wszystko, żeby tylko się nie uczyć. Jak skończy się sesja (a właściwie dwie) muszę zacząć szukać pracy i szczerze mówiąc przeraża mnie to. Jeszcze okazało się, że prawdopodobnie moja mama będzie musiała zaliczyć cały rok studiów i napisać pracę mgr i się obronić do końca lipca więc czeka mnie pracowity miesiąc bo będę musiała jej pomóc.
#845 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja doszlam do wniosku, ze za czesto z mama rozmawialam, stad te niesnaski. A moze, za malo czlowiek sie interesuje co tam u nich sluchac, tylko skupia sie na sobie jak dzwoni? Sama nie wiem, ale wszyscy maja jakies problemy z matkami ![]() O ojcu nie wspomne, temat rzeka. Wydaje mi sie, ze rodzice w ogole zawsze chca zebysmy byly inne niz jestesmy i zawsze jest jakies ale. Mysle, ze jakbym miala dziecko, to np. nie krytykowalabym jego poczynan, jesli widzialabym, ze sie stara. U mnie w domu, ktytyka miala pewnie mnie zmobilizowac do solidniejszego dzialanie, a calkowicie podcinala mi skrzydla i odbierala chce kontynuacji, tego, co zaczelam ![]() Czesc Pzs1! Ciesze sie, ze i Ciebie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co? Wstawi mi jedynke z przedmiotu zwanego: życie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz nie czepiaja sie niczego, bo i nie pomagaja mi w niczym. U mnie w domu bylo takie zalozenie: rodzice sa po to zeby pomagac poki jestes dzieckiem uczacym sie, a potem radz sobie sam, bo oni tez tak musieli. Owszem, w krytycznym momencie by mi pomogli, ale jacy by byli niezadowoleni! Ze maja corke niedojde, ze inni sobie jakos radza, a ja nie. Gdymbym miala dziecko, to tez na dziadkow liczyc bym nie mogla, bo oni juz swoje dzieci odchowali i po to jest matka, zeby zajmowac sie wlasnym dzieckiem. Oczywiscie chcieliby wnuka bardzo, a po to, zeby przyjechac z nim na obiad w niedziele, na dwie godziny i wio. Tatus przeciez nie lubi halasu, wiec rozumie sie samo przez sie. Moj ojciec jest w ogole egoista skonczonym i zawsze caly swiat sie krecil wokol niego. Eh, szkoda gadac ![]() Z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciu, to od lat sprawdzone przyslowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja mam pierwszy raz od ponad miesiąca wolne popołudnie i jutro cały dzień ![]() Co do tematu matek to u mnie podobnie, moja mama ma problemy z chwaleniem zawsze uważała że krytyka jest lepszym sposobem na zmotywowanie do działania a to moim zdaniem działa w odwrotną stronę. Do tego ona jest bardzo stanowcza jesli chodzi o sprawy domu, sprzątanie to chyba sens jej życia a ja się tym zbyt nie interesuje szczególnie że teraz nie mam czasu. Potrafi mi powiedzieć że czym Ty jesteś zmęczona (praca, studia językowe plus sprawy domowe bo ona jest raczej niechodząca) ludzie potrafią łaczyć studia z domem i rodziną ![]() I proszę mi współczuć bo ja to jeszcze mam ją nacodzień bo z nią mieszkam więc wkurzać mnie może do woli codziennie ![]() ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Anitka - czasami sny sa tym, co czujemy, ale skrywamy. Może boisz się o Tz, że go stracisz i wyszło to w śnie
![]() ![]() et-ka- 240 stron- OMG gratuluje:0 ja mniej o 100 ![]() atka83 - widze,że obie mamy instynkt, ja byłam dzisiaj w obuwniczym i nie wiem,co mnie tknęło- wesżłam na dział dziecięcy i wdziałam małe rózowe buciki........... ![]() L-V- najgorsze jak ktoś jest uparty jak osioł i musi być tak jak on chce:/ Ja bym zrobiłą coś na odczepnego, wymysliła nawet datę w październiku,ze niby wtedy rodzice Tz mogą, po remoncie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
a ja na chwilke tylko bo dopiero do domku wróciłam
![]() Poemi kolezanka napisała tak" kochana w Hurghadzie wszytsko jest otwarte bo to jest miasto turystyczne wiec tam wszytsko jest otwartea ramadan swoja droga" |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podpisaliśmy umowę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Heloo
![]() Madlen fajnie Cię czytać. Mam nadzieję ze w koncu bedziesz miałam neta w domku. Nemuś ja Cię bardzo dobrez pamiętam ![]() ![]() Wszystkim kobitkom za zdane egzaminy gratuluję...i dalej trzymam kciuki za resztę ![]() Ja padam na pysk z przepracowania..jestem jednym wielkim zakwasem..na rękach mam odciski i wyzartą skórę przez domestos i cif.....ale w domku jest BOSKO i OSZAŁAMIAJĄCO ![]() ![]() Mama jest już zachwycona bo po pomalowaniu, wymyciu, załozeniu nowych karniszy, zyrandoli, baterii, listew przypodłogowych i wielu wielu innych mieszkanie wygląda jak nówka sztuka od dewelopera ![]() Kolory wyszły zachwycająco. Mamy mega kolorowy domek...piekny czerwony przedpokój, piekną fioletową sypialnie, piękną limonkową kuchnię, piekny pomarańczowy pokój dzienny i piękny zółciutki taras ![]() Wczoraj przyjechały sprzęty z agito. Jestem mega zadowolona. Napiękniejszy jest odkurzacz..wygląda ja wystrój wnętrza normalne ![]() ![]() Mąż jest naakochańszym facetem pod słońcem...ale ( to do Madlen) trzeba jasno i wyrażnie mówić czego się oczekuję. Na zasadzie Kochanie przyjdz prosze wymyj okno, Kochanie wywierć dziurę na lustro, kochanie to i tamto...bez tych poleceń zagubiłby się biedaczek siadł w koncie i nic nie robił ![]() ![]() Reasumując jestem mega SZCZĘSLIWA. W poniedziałek rano przewozimy graty ![]() Więc jeszcze tylko 2 noce u rodziców ![]()
#853 |
Zakorzenienie
|
Haniu, dla takich chwil warto żyć
![]() ![]() A pokazesz foto tego odkurzacza? ![]() Dziewczyny, przykro czytać o tych waszych sytuacjach z mamami... Nie rozumiem takiego podcinania skrzydeł ![]() Dla mnie tez rodzice to temat rzeka. Szczegolnie ojciec ![]() ![]() ![]()
#854 |
Zadomowienie
|
haniu gratulacje. Jestem pewna, że mimo zakwasów jesteś pełna szczęścia
Co do rodziców. Ja mama bardzo dobre relacje z mamą, za to z ojcem nie widziałam się od września
#855 |
Zakorzenienie
|
Ineska to to cudeńko->http://www.agito.pl/odkurzacze/bosch...18.327931.html
Generalnie cały czas nie mogłam uwierzyć ze to mieszkanko jest NASZE ![]() Dziś gotowałam 1 zupę i jak usiadłam z talerzem botwinki na tarasie w nowym fotelu wiklinowym spłynęło na mnie mega szczescie, niesamowite uczucie niezależności bezpieczeństwa komfortu..po prostu eoforia ![]() Mąż leci zaraz do Barcelony...gdyby nie to już dziś spalibyśmu u siebie.Będe musiaął jeszcze trochę poczekać.
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
lalalalalalala...
cały dzień siedzenia przed kompem daje w kość. a jeszcze tyyyyle pracy przede mną. łaaaa! Haniu, zazdraszczam! ![]()
#857 |
Zakorzenienie
|
Fajny, wydaje sie byc bardzo praktyczny, tzn. nie zajmuje duzo miejsca i nie jest ciężki.
U mnie w domu wlasnie odkurzacz zaczal nawalac i tez musimy sie za czymś rozejrzec. Ale wolalabym kupowac odkurzacz juz do swojego mieszkanka ![]()
#858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Haniu, bosko! Zauwazylam , ze Cie nie ma , ale jakos nie skojarzylam, ze juz tyrasz w nowym mieszkanku!! Tyle juz zdazyliscie zrobic? Idziecie jak burza! I jeszcze tylko dwie nocki...Juz sobie wyobrazam jak dacie dyla od mamy ![]() ![]() Ines1985, przeciez mamusie dla naszego dobra i tak dalej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Capri stepperek nie skrzypi ![]() ![]() ![]() ![]() Haniu ale Ci zazdroszcze tego mieszkanka ale ciesze sie bardzo ze tak sobie slicznie wszystko urzadziliscie ![]() ![]() Edit: Wiecie, ja wiem ze chce miec swoje mieszkanko ale jeszcze nie wiem gdzie chce mieszkac w jakim miejscu swojego miasta.. Tz z kolei uparl sie tylko na jedna z dzielnic, bo blisko jego obecnego miejsca zamieszkania, no i blisko znajomych oczywiscie ![]() ![]() ![]() No i Tz jednak przyznal mi racje ze jescze troszke poczekamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
Hania to macie już własne mieszkanko super
![]()
#862 |
Zakorzenienie
|
Haniu :JUPI: ale SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Odwaliło mi, powinnam się uczyć, a tylko o Egipcie czytam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Wtajemniczenie
|
Poemi, fajka wodna ok 60 € targuj się. pamiętaj, ze trzeba się targowac i wiecej jak 60 € nie dawaj. i życzę powodzenia w przetrawaniu tygodnia w takim upale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Mieliśmy z Tż problemy, nasz związek wisiał na włosku ...... ale po wielu długich rozmowach stwierdzilismy że zawalczymy o nasze wspolne szczęście, bo przeciez jest o co ![]() ![]() ![]() Haniu gratuluję mieszkania ![]() ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Będę uważać, ale wydaje mi się, że mojego żołądką nic nie ruszy
![]() Cytat:
![]() Tęsknię za TŻ-em! W wakacje będziemy się widywać tylko raz w tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poemi raz w tygodniu, to cos wiecej niz raz na miesiac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama się cieszy z wyjazdu i już mi zapowiedziała, że mam kupować dolary bo ma dostęp do dolarów w cenie skupu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.