|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze małe irytacje
jak ktoś rytmicznie stuka/porusza nogą i kopie przy tym w moje krzesło albo trzęsie całą lawką... dostaję białej gorączki
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Mnie denerwuje:
- gdy w supermarkecie obcy ludzie zaglądają mi do koszyka ( czasem dosłownie, każda mijająca mnie osoba) -ludzie, wyrzucający pety na ulicę (i myślą, że kto to po nich będzie sprzatał? ) - kierowcy jadący do samego końca zwężenia drogi, żeby później się wepchnąć przed Ciebie - gdy ktoś mówi strasznie wolno, max irytacji gdy na dodatek ma głos jak przez nos - brak uprzejmości urzędników -wypindrzonych kasjerek w supermarketach z obrażoną miną, czasem dosłownie wolę postać dłużej w kolejce niż trafić na taką - gdy w autobusie ludzie lustrują Cię od góry do dołu i wiele wiele innych A z takich bardziej nietypowych?- wszelkie ludzkie tiki, np specyficznie poprawiane włosy, pocierania nosa nie mogę znieść , pytań w stylu "co tam?" wrrr
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znoszę kiedy ktoś mi się długo przygląda.
Gdy ktoś pociąga nosem. Gdy moi koledzy z klasy plują na korytarzu. Gdy wstaje rano, wkurzona idę po koleżanki by udac się do szkoły a one wypalają z tekstem: Co? Znowu hormony buzują? I zacieszają do mnie. Mam ochotę wtedy coś rozwalic .Gdy ktoś o coś stuka a ja nie mam humoru i mnie to wkurza .Wkurza mnie hałas w klasie.
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Doprowadza mnie do szału :
-cmokanie, mlaskanie -gdy ktoś za głośno mówi -siorbanie - stanie w kolejkach -gdyś ktoś bezczelnie, jawnie i ostentacyjnie taksuje mnie wzrokiem z góry na dół - faceci, którzy siadają obok mnie i rozkraczają się na maksa, tak, że wciskają mnie w kąt- wtedy mam tylo jedną reakcję, odpycham taką nogę bezczelnie kolanem na maksa - widok miny faceta w tym momencie- bezcenny- się znaleźli "kowboje"...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
mierzenie zgóry na dół mojej osoby szczególnie przez wypindrzone tępe panny
![]() I cos co doprowadza mnie do szewskiej pasji: Jak ktoś wstaje i nie zasuwa za soba krzesła, szczególnie wtedy kiedy za tobą są ludzie którzy zeby wyjść muszą zasuwać krzesła po tych wszystkich osobach Madziczka haha dobre
|
|
#486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
* czekanie - na autobus, w korkach, na ważny telefon, na przyjście gości, w kolejkach do kasy, na dzwonek na przerwę
* zachowanie rodziców, którzy zawsze znajdą jakiś powód, żeby mieć do mnie o coś pretensje * odwoływanie spotkania na pół godziny lub krócej przed nim, kiedy już tak a nie inaczej zaplanowałam sobie dzień * pisanie na gg przez osoby, z którymi praktycznie nie mam kontaktu z pytaniem "co słychać" * mówienie przy jedzeniu, zwłaszcza gdy się go najpierw nie przełknie * wchodzenie w dyskusje na temat, o którym nie ma się pojęcia lub wie, że nie ma się racji, dla samego faktu niezgodzenia się ze zdaniem drugiej osoby * dysponowanie moimi pieniędzmi, co, gdzie i za ile kupuje to moja sprawa * branie bez pytania moich rzeczy, zaglądaniem do portfela
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
a mnie irytuje kontrola każdego mojego ruchu przez kolegów i znajomych moich braci.
po prostu mam ochotę zrobić jeszcze bardziej na złość. oni wszystko widzą i jako uczciwi oraz porządni koledzy przekazują czego to ja nie robiłam. ugggh.
"Bo na twych stopach chodzi szczęście moje!" Leopold Staff Edytowane przez niewazne. Czas edycji: 2008-04-19 o 14:18 Powód: błąd. ;] |
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
ja po prostu nie lubię jak ktoś grzebie w moich rzeczach !
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Nienawidze jak ktos korzysta z mojego komputera.Jak wchodze do pokoju i widze np.matkę używającą kompa cos sie we mnie gotuje.Wręcz to coś w rodzaju poczucia zagrożenia
-doszło do tego,że zainstalowałam dla siebie druga przeglądarke internetową,(usunełam skrót na pulpicie)tak więc historia odwiedzonych w internecie stron,ulubione itp.pozostanie moją prywatna sprawą.Nie znoszę jak ktos "podkrada"mi jedzenie.Mam taka znajoma,która chyba za siebie nie może .Jak widzi,że coś jem zaraz pcha się z łapami.Na moje zwrócenie uwagi pada komentarz typu"muszę sprobować!".Waleczne tramwajowe babcie,śmierdzące osobniki,potworny ścisk-nie ma jak jazda komunikacją miejską w godzinach szczytu ![]() "Uwielbiam"także moja babcię,która non stop mówi do psa..."No jedz,no proszę cię jedz.....","co?robimy siusiu?a może nie?" ,"jaka ty biedna psinunia jestes,taaaaaaaka biedna" ![]() Jakby sie tak zastanowic to mogłabym pisać i pisać... ![]() |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
ooo tak.
mlaskanie, siorbanie, mówienie z pełną buzią.
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie mnie wkurza, jak ktoś siedzi przy moim komputerze albo grzebie w mojej komórce. Teoretycznie nie mam nic do ukrycia, ale jakoś mnie irytuje, że ktoś może przeglądać strony, na które ja wchodzę. Co do komórki to mój strach jest raczej bezpodstawny - mam hasło na wiadomości i książkę telefoniczną, ale tak jakoś... no cóż, takie moje małe świrostwo
![]() I jeszcze okropnie mnie denerwuje jak ktoś się spóźnia. Zawsze jestem punktualna i nie mam problemów ze wstawaniem itp. jeśli coś sobie wcześniej zaplanuję, więc uważam, że spóźnianie się jest wyrazem braku szacunku do mnie.
|
|
|
#493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wracając do tematu - nienawidzę odoru dymu papierosowego. Kiedy go czuję, mam ochotę wsadzić peta temu komuś w... Poza tym uwielbiam siedzieć sama i irytuje mnie włażenie do mojego pokoju bez uprzedzenia. Na dodatek pytania w stylu: 'Dobrze się czujesz?', 'Nic ci nie jest?' pogarszają sprawę. Za wszelką cenę staram się chować wszystkie ważne notatki, wiadomości, zakładać hasła, zabezpieczenia itp, bo moje rzeczy są TYLKO dla mnie. Jeśli ktokolwiek dobiera się do mojego terminarza, wszystko zaczyna we mnie buzować. Poza tym nienawidzę arogancji, tandety, przerośniętego ego, chamstwa, babć autobusowych, bezczelności. To doprowadza mnie do ostateczności. Ostatnia rzecz to nadmierne spoufalanie się ze mną. Nie chcę, by ktokolwiek dotykał mnie bez mojej zgody, dlatego najczęściej zachowuję dystans (to już taka niezbyt normalna fobia, ale już tak mam). Nie mam ochoty mówić do ekspedientki per pani, kiedy ona zwraca się do mnie na ty. Nikt nie dał jej takiego prawa.
|
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię:
- jak ktoś się wtrąca w moje życie, kiedy tego nie oczekuję, zamiast spojrzeć na siebie, - jak ktoś grzebie w moich rzeczach, terminarzu, komputerze, telefonie etc., - dymu z papierosów - ble, - tłoku w autobusach, zwłaszcza gdy ranna godzina około 8, a autobus przyjechał krótki, a o 11, kiedy nikt nie jedzie prawie - długi, jak na złość, - kiedy ktoś się spóźnia. Pewnie jeszcze by się coś znalazło ;D
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
* przesłodzone mówienie do zwierząt "mój kotuś najpiękniejszy nionionioo" uwielbiam zwierzęta ale bez przesady
* odgłosy wydawane przez ludzi (charczenie, mlaskanie, bekanie, czkanie * źle ułożona firanka, poprzestawiane rzeczy na półkach * zostawianie organizacji wszystkiego na ostatnią chwile * jak ktoś siedzi przy moim komputerze ( dośc powszechna irytacja jak widze )EDIT: jak mogłam zapomnieć o najgorszym :| * jak ktoś nie słucha jak coś mówie, przerywa w połowie zdania słowami "aaahaaa a ja..."
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio się wkurzałam na wf-ie. Raz grając w siatkę, zdeptałam chłopak, który wepchał mi sie na rozegranie. Koniec końców przez dwa dni utykał. Przyszedł do mnie potem do szatni aby mi specjalnie podziękować, że roz*********m mu kostkę. Odpowiedziałam na tym samym poziomie, że nie sprawy. Na szczęście na drugi dzień mieliśmy okazję porozmawiać na osobności. Teraz się często z sytuacji śmiejemy kiedy gramy na wf-ie. Ostatnio też, laska kiedy grałyśmy w kosza stojąć ZA MNĄ starał się wybić mi piłkę z rąk. mogłam ją uderzyć, ale nic takiego nie czułam. Sorry, nie widziałam jej, a ona na mnie, ze tak powiem rozwaliła sobie wargę. Oczywiście na pytanie, kto jej to zrobił (pytanie zadała dziewczyna, która nie widziała zajścia), padło moje imię. Glupie i denerwujące. sytuacja jedna za drugą. |
|
|
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio nienawidzę jak ktoś dotyka moich włosów
|
|
|
#498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam to samo, nie dopuszczam nikogo na swój profil.
|
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Nie lubię kiedy ktoś chce pomalować się moim błyszczykiem, czy pomadką. To taka osobista rzecz. Nie lubię też dzielić się piciem czy gryzem czegoś do jedzenia. Bez względu na to czy bierze to koleżanka czy ktoś z rodziny. Po prostu nie lubię i już. Nie znoszę kiedy ktoś zajda moje jedzenie. Nie ma nic gorszego kiedy otwierasz lodówkę z myślą "zjem pyszny serek/ smacznego kabanoska, zrobię sobie kanapkę z ulubioną szynką", a nie zastajesz tej rzeczy w lodówce choć sama po nią poszłaś. I teraz albo zjesz z czymś innym albo pójdziesz do sklepu (chociaż byłaś wczoraj). Brrr, nie znoszę. I kiedy brat mi wypija moją kawę mrożoną. Nie lubię kiedy ktoś czepia się mojego bałaganu w pokoju. Mój pokój = mój bałagan. I jeszcze parę rzeczy by się znalazło
.
|
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jeśli ktoś z zewnątrz to też jestem niechętna...
|
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie strasznie irytuje dosc nietypowa rzecz
szczegolnie w filmach.. jak są sceny w ktorych ktos kogos.. glaszcze;p np mężczyzna kobietę tak smyra po ręce odgarnia jej wlosy itp.. nie wiem czemu tak mnie to wkurza ale MUSZĘ wtedy przełączyć bo aż mnie cos bierze ![]() ![]() poza tym bardzo nie lubię gdy ktoś czymś stuka
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam takiego małego schiza na punkcie.. mojej empetrójki.
Do białej gorączki doprowadza mnie jak ktoś mi ją bierze i sobie z niej słucha piosenek. Nie wiem czemu, ale ja musze mieć ustawioną tą piosenke na której ostatnio skończyłam słuchanie, żeby potem zacząć od tej samej i żadnej nie ominąć moja siostra sie ze mnie śmieje, ale wie już że ma jej nie tykać, a jak już musi to jak skończy słuchanie to musi nastawić na tą piosenke na której ja skończyłam wiem, że to głupie, ale tak mam ;P
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Oj trochę tego jest
ale napiszę najważniejsze (:- kiedy ktoś (ktokolwiek) "dosiada" mojego własnego, prywatnego, osobistego laptopa albo dotyka mojego telefonu awwrrrrrrrr - kiedy koleżanki bez pytania otwierają sobie moją kosmetyczkę i bez pytania malują się błyszczykiem (zdzierżę), tuszem (też zdzierżę), a także PUDREM I KOREKTOREM (zabiję )- kiedy ktoś stoi nade mną i się przygląda, jak robię coś w skupieniu (makijaż czy cokolwiek innego) - kiedy ludzie przyglądają mi się, obcinają wzrokiem, i to bez zahamowań - widzą, że ja to widzę i mnie irytuje a oni dalej swoje ![]() Ogólnie rzecz biorąc jestem nerwus i wiele rzeczy mnie irytuje :P
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
strasznie mnie irytuje:
-kiedy na imprezach tańcze z takim jednym kolegą, a on patrzy mi sie cały czas prosto w oczy, aż mi się w głowie kręci -to że moja babcia ogląda każdy serial i teleturniej, a jak przyjde do niej czasem porozmawiać to wszystko mi streszcza ![]() -nie lubię jak ktokolwiek dotyka mojego laptopa |
|
|
|
|
#506 |
|
Rozeznanie
|
Mam jeszcze parę
![]() - nienawidzę jak ktoś się we mnie wgapia!!! - nie znosze jak ktoś próbuje być ekstrawagancki i oryginalny i wymądrza się rzucając zdaniami bez ładu i składu, które nie mają ze sobą nic wspólnego... wrr - wkurzają mnie ludzie którzy w publicznych toaletach szarpią za klamkę zamiast zapukać... no chyba widać że zamknięte, co?
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
wkurza mnie jak idę chodnikiem, a przede mną idzie osoba, zapala papierosa i cały ten obrzydliwy dym idzie na mnie! nie moge się doczekać, kiedy w Polsce będzie zakaz palenia w miejscach publicznych...
|
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
- nie cierpie czekac czy to na autobus,kolezanke czy chlopaka, jeszcze bardziej nie lubie jak ktos sie spoznia
-do szalu doprowadza mnie komunikacja miejska -ale najbardziej mnie wkurzaja kierowcy w Warszawie. Nie wiem czy tylko tutaj tak jest, ale po tym miescie w wiekszosci to jezdza za przeproszeniem same barany. Ko im w ogole dal prawo jazdy?! Dla osob ktore maja prawo jazdy dluzej niz 10 lat rzeczywiscie powinien byc nowy egzamin. Ale by sie na ulicach wyludnilo... EDIT: - irytuje mnie strasznie jak ktos korzysta z mojego komputera, albo gdy ogladam telewizje ktos inny ma "wladze" (pilota). Mozemy ogladac to co ja chce, ale i tak mnie niemilosiernie wkurza jak nie ja trzymam pilota.
Kto nie ryzykuje ten nic nie ma Edytowane przez SerenaVDW Czas edycji: 2008-06-08 o 12:39 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że nie tylko u mnie używa się takiego określenia na pilot
|
|
|
#510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

A z takich bardziej nietypowych?- wszelkie ludzkie tiki, np specyficznie poprawiane włosy, pocierania nosa nie mogę znieść 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale jeśli ktoś z zewnątrz to też jestem niechętna...
szczegolnie w filmach.. jak są sceny w ktorych ktos kogos.. glaszcze;p np mężczyzna kobietę tak smyra po ręce odgarnia jej wlosy itp.. nie wiem czemu tak mnie to wkurza ale MUSZĘ wtedy przełączyć bo aż mnie cos bierze