Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-08, 13:29   #2761
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Ojej, jak się rozpisałyście . Przeczytałam wszystko i chciałabym Wam przedstawić moje stanowisko w tej sprawie
Iza_wiosenna no co ty, przestań! Jakie wyrzuty sumienia? Wiesz, ja za waszą (a właściwie głównie twoją naradą) staram się przejść na porządne U, bez patrzenia na białko w każdym posiłku. Po prostu z większym luzem. Wczoraj o godzinie 23 zjadłam ciasto i staram sie tym nie przejmować. Mnie np. wizaż pomógł, bo znalazłam tam takie osoby jak Ty, które pokazały mi, że można jeść dla przyjemności i nie roztyć się jednocześnie nie wiadomo jak. Wiosenko, pamiętaj, że jesteś nie zwykła i niezależnie od tego czy odejdziesz stąd czy nie pozostanę tobie dłużna, tak jak i reszcie dziewczyn z KZ i nie tylko.
Tamonita wiesz, ja twój post odebrałam trochę jako takie przechwalanie się, że ty już wyszłaś a my jeszcze nie. Jeśli nie miałaś tego na myśli, to ok. rozumiem, ale przytoczę teraz twoją własną wypowiedź, na dowód, że ED jeszcze nie jest do końca za tobą.
Cytat:
Izka dzia za ocene
Bułka zwykła, nie wiem czy duża, raczej taka normalna.
Przed ED jadłam duuużo duuuuuuzo wiecej, bez podziału na posiłki a jak chceiałam i miałam na cos ochote to poprosty jadlam. I raczej nie jetem z tych jedzących jak wrobelki... Raczej lubie jeść, tylko... wydaje mi się, że jem dużo
Superchic(k) prosze cię, masz BMI 19. to nie jest dużo! Z pewnością jesteś szczupła. Musisz się po prostu przyzwyczaić do swojego wyglądu. Trzymam za to kciuki
Funky ja też wyrzuciłam spodnie z czasów ED. Właściwie to zrobiła to moja mama, bo napewno bym się w nie nie zmieścila (spodnie z działu dziecięcego na 1,34 wzrostu , tylko takie nie leciały ze mnie ) A za piwko to :gratulacje:.

Wiecie dziewczyny, ja się chyba trochę zdystansowałam. Jem około 2,000 kcal. To na co mam ochotę, bez białka w każdym posiłku i w ogóle
Mam nadzieję, że nie dopadnie mnie żadne załamanie nerwowe i znowu nie zacznę obcinać.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 13:48   #2762
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Nie, Ludowa, ja już nie jestem szczupła. Wiem, że pewnie nie uwierzycie, bo myślicie, że mam zachwiany obraz siebie, ale tak właśnie jest. Mogę napisać ile wynosi moja waga. Jest to prawie 55 kg przy 168 cm. Zdjęcie nóg, które wtedy zamieściłam, było sprzed 3 kg! Nie możliwe to jest to, żebym wciąż tak wyglądała, a nie żebym nie była szczupła. Wiesz, jak się z tym fatalnie czuję? Nie chcę tyle ważyć, bo wstydzę się swojego ciała. Z jednej strony nie chcę chudnąć, bo wiem, jaki to byłby dla mnie krok w tył. Ale z drugiej... nie będę chyba w stanie zaakceptować siebie z obecną wagą.
Co do psychologa - tak, chodzę, chociaż ostatnio miałam półtoramiesięczną przerwę. Następną wizytę mam we wtorek.

Nie jesteś szczupła?! To jaka jesteś? Gruba? Przy takiej wadze?

S(k), z tego co wiem, chciałaś przytyć do 54 kg. Wcześniej ustaliłaś sobie, że wtedy będziesz wyglądać dobrze, będziesz zadowolona. Przytyłaś niespełna kilogram więcej (w granicach wahania!) i nagle wyglądasz tak tragicznie?

Wybacz, ale nie wierzę. To JEST zachwiany obraz siebie. Wreszcie ważysz tyle, ile powinnaś i wyglądasz jak normalna nastolatka.

Redukcja jest wykluczona.

Cytat:
Napisane przez Siris88 Pokaż wiadomość
S(k)
Ja Cię trochę rozumiem i sama nie wiem co o tym myśleć - faktycznie, jeżeli nie jesteś w stanie zaakceptować się z tą wagą to może dobrym pomysłem byłaby redukcja - ale z drugiej strony, czy będziesz umiała sobie powiedzieć 'stop' i nie popaść znowu w błędne koło?

Powiedz mi, z czego ona ma się odchudzać?

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Ech, wiedziałam, że podanie wagi i wzrostu tutaj może spowodować niezbyt ciekawe konsekwencje..
Fakt, mogłam poprosić o podanie wagi na PW. Głupio wyszło.

Cytat:
Właśnie ja też sama nie wiem, co mam o tym myśleć. I nie wiem, czy już na tyle wyzdrowiałam, że potrafiłabym powiedzieć stop. Szczerze? Nie sądzę.
Superchic(k) - żadnej redukcji! Proszę...

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 13:59   #2763
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Ojej, jak się rozpisałyście . Przeczytałam wszystko i chciałabym Wam przedstawić moje stanowisko w tej sprawie
Iza_wiosenna no co ty, przestań! Jakie wyrzuty sumienia? Wiesz, ja za waszą (a właściwie głównie twoją naradą) staram się przejść na porządne U, bez patrzenia na białko w każdym posiłku. Po prostu z większym luzem. Wczoraj o godzinie 23 zjadłam ciasto i staram sie tym nie przejmować. Mnie np. wizaż pomógł, bo znalazłam tam takie osoby jak Ty, które pokazały mi, że można jeść dla przyjemności i nie roztyć się jednocześnie nie wiadomo jak. Wiosenko, pamiętaj, że jesteś nie zwykła i niezależnie od tego czy odejdziesz stąd czy nie pozostanę tobie dłużna, tak jak i reszcie dziewczyn z KZ i nie tylko.
Tamonita wiesz, ja twój post odebrałam trochę jako takie przechwalanie się, że ty już wyszłaś a my jeszcze nie. Jeśli nie miałaś tego na myśli, to ok. rozumiem, ale przytoczę teraz twoją własną wypowiedź, na dowód, że ED jeszcze nie jest do końca za tobą.

Superchic(k) prosze cię, masz BMI 19. to nie jest dużo! Z pewnością jesteś szczupła. Musisz się po prostu przyzwyczaić do swojego wyglądu. Trzymam za to kciuki
Funky ja też wyrzuciłam spodnie z czasów ED. Właściwie to zrobiła to moja mama, bo napewno bym się w nie nie zmieścila (spodnie z działu dziecięcego na 1,34 wzrostu , tylko takie nie leciały ze mnie ) A za piwko to :gratulacje:.

Wiecie dziewczyny, ja się chyba trochę zdystansowałam. Jem około 2,000 kcal. To na co mam ochotę, bez białka w każdym posiłku i w ogóle
Mam nadzieję, że nie dopadnie mnie żadne załamanie nerwowe i znowu nie zacznę obcinać.
super Hypnotic tak ma być do jedzenia musisz podejśc z luzem i wtedy dopiero czerpie sie z niego przyjemność i nie patrz na białko i godziny , ja już przestałam i nawet zjem węgle na noc i połączę je z tłuszczami, już tyle barier wewnętrznych pokonałam że czuje się z tym o niebo lepiej A jeśli chodzi o spodnie to chyba najwyższy czas na zakupy, do tej pory nic nie kupowałam bo wiedizłam że przytyję ale już chyba wystarczy i mogę za czymś sie rozglądnąć i nie z działu dziecięcego

S(K) Kochana, uważam że dziewczyny mają rację, redukcja była by najgorszym wyjściem, wagę masz idealną, odpowiednią do Swojego wzrostu i wieku,nie katuj się odchudzaniem i odmawianiem Sobie, wiesz że byłby to dla Ciebie duży krok do tyłu. myślę ze teraz jest ci cięzko przez sytuację w domu to ona w dużej częsci powoduje że skupiasz sie na wyglądzie i nie akceptujesz go , wszystko wymyka sie z pod kontroli a Ty jej potrzebujesz i dlatego chcesz coś zmienić, S(K) wierzę że nie popełnisz tego błędu.
Stary 2008-06-08, 14:16   #2764
enex
Zakorzenienie

Przykro kiedy się czyta, że ktoś o podobnej wadze i wyższy pisze o tym, że wygląda tragicznie i musi schudnąć kiedy dla innego to szczyt marzeń...to BMI nie od parady wymyśleli - tak na zdrowy chłopski rozum - jak jest się na krok od niedowagi to chyba niemożliwe żeby być grubym.
Tylko takie spostrzeżenie tej co przykro, że uważacie podobne kombinacje wagi i wzrostu za porażkę - to jak by powiedzieć tym, którzy są na tym podobnie z danymi, że takie kombinacje to warte niewychodzenia z domu, bo wstyd. Rozumiem, że postrzegacie siebie inaczej, że gdzieś w głębi siedzi takie małe marzenie bycia eterycznym kościstym...ale żeby normalność osądzać z tragedii...

No nic, koniec marnych wywodów i tak bez sensu. 4.dzień bez kompulsu, nawet choć była wczorej miska lodów i o północy dwa kawałki jabłecznika to nie pociągnęło to za sobą lawiny dalszego jedzenia. I nareszcie się normuje trawienie szargane nawałami nieprzyzwoitych ilości jedzenia i kombinacji. Chyba dobrze.
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:21   #2765
Annie1441
Wtajemniczenie

Ludowa, pamiętam jakie rzeczy wypisywałam, ale dzięki Wam po części zgłosiłam się do psychologa Też powiedziała, ze zrobiłam duże postępy
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:25   #2766
noname12345TPa
Gość

Ja też doszłam do pewnych zmian. Już nie widzę siebie w zaburzonym widoku (50 kg dla mojego wzrostu to sporo za mało). A czekam do wyjazdów na Wa-wę, bo muszę załatwić sobie od doktor leki na łaknienie (citroseptin podobnoż nie jest aż taki rewelacyny). Te 13 -14 kg, nie zależnie gdzie pójdzie (a najchętniej bym je widziała w biuście i w biodrach) będzie mile widziane. Ono się rozłoży proporcjonalnie - jestem wysoka - 176 cm wzrostu. Jezu dziś meczu w TV nie mogę zobaczyć (Polska - Niemcy, a ja nie patriota i Niemcom kibicuję). Wiem, że mnie zamordujecie, ale tak to już jest - jestem germanofilką - wszystko co niemieckie jest the best. Ale przestałam się porównywać do Doris (kolejny plus), same też widzicie jak dobrze u mnie się dzieje. Siedziałam w tym - żeby nie skłamać - niecałe 2 lata (gdzieś w sierpniu mnie tak naszło) i udało mi się - wychodzę. S(k) dziewczyny mają rację - nie odchudzaj się jeszcze bardziej.
Pozdrawiam w dobrym humorze i nastroju
P.S. ten wątek mi bardzo pomógł, wreszcie przestałam się oszukiwać i umiem wyjść z choroby.
Stary 2008-06-08, 14:27   #2767
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi.

.
Mi również.
Przestane sie chwilowo udzielac w tym watku.z Zauwazyłam ze zle to działa na mnie i na moje emocje. Chodze zła, wsciekła sama nie wiem dlaczego (chociaz moze wiem, jestes głupia beznadziejna i gruba,).dam sobie narazie spokój.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:21   #2768
Siris88
Rozeznanie

Ale się porobiło

Siris88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 16:23   #2769
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

No bardzo, bardzo smutno jest w tym wątku Pamiętam jak tu było kiedyś. Wszyscy się nawzajem wspierali, doradzali. Teraz mam wrażenie, że każdy tylko kogoś krytykuje i na niego naskakuje.
Wszyscy się o coś licytują, a dobre wieści przychodzą naprawdę rzadko
Gdzie się podziały te czasy, gdy Wiosenka pisała, że najadła się orzeszków 'na zdrowie', albo gdy Funky pisała, że coraz bardziej się sobie podoba? Mam nadzieję, że ten wątek niedługo odżyje i znowu stanie sie miłym miejscem pogawędek, a nie czarną owcą dietetyki.

Funky a tak właściwie co u Ciebie? Jak z jedzeniem i wszystkim? Mam wrażenie, że ty wszystko masz tak bardzo pod kontrolą i w ogóle. Przeglądałam dziś wątek o przełamywaniu barier i znalazłam twój post z marca. Czy udało się któreś z tych barier przełamać? Mam nadzieję, że tak

Photoblog
Stary 2008-06-08, 16:34   #2770
kasik30
Raczkowanie

Ło matko ale się rozpisałyście,sześć stron zaległości mam
U mnie wszystko ok, bez zmian
Buziaki dla wszystkich
Idę poczytać co u Was
Stary 2008-06-08, 16:43   #2771
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Ło matko ale się rozpisałyście,sześć stron zaległości mam
U mnie wszystko ok, bez zmian
Buziaki dla wszystkich
Idę poczytać co u Was
No Kasia się pojawiła Wprowadź tu trochę luzu i zdrowego podejścia, bo atmosfera tak gęsta, że można nożem kroic

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 16:44   #2772
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
No bardzo, bardzo smutno jest w tym wątku Pamiętam jak tu było kiedyś. Wszyscy się nawzajem wspierali, doradzali. Teraz mam wrażenie, że każdy tylko kogoś krytykuje i na niego naskakuje.
Wszyscy się o coś licytują, a dobre wieści przychodzą naprawdę rzadko
Gdzie się podziały te czasy, gdy Wiosenka pisała, że najadła się orzeszków 'na zdrowie', albo gdy Funky pisała, że coraz bardziej się sobie podoba? Mam nadzieję, że ten wątek niedługo odżyje i znowu stanie sie miłym miejscem pogawędek, a nie czarną owcą dietetyki. Niestety tez mam takie odczucia, że coraz smutniej na tym wątku i już nawet mnie tak tu nie ciągnie

Funky a tak właściwie co u Ciebie? Jak z jedzeniem i wszystkim? Mam wrażenie, że ty wszystko masz tak bardzo pod kontrolą i w ogóle. Przeglądałam dziś wątek o przełamywaniu barier i znalazłam twój post z marca. Czy udało się któreś z tych barier przełamać? Mam nadzieję, że tak
Hypnotic, specjalnie dla Ciebie odkopałam stary post i zaznaczyłam co mi sie udało, ale masz racje mimo że do tylu rzeczy sie przekonałam to wszystko nadal jest pod kontrolą, teraz to taki pozorny luz, dobrze sie z tym czuje ale nie w 100% wolna, widzę jak wiele brakuje mi jeszcze od normalności. Z jedzeniem na pozór ok po wczorajszej załam ce dziś ograniczam i jak podliczyłam to szkoda pisać ile wyszło
Stary 2008-06-08, 16:46   #2773
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Hypnotic, specjalnie dla Ciebie odkopałam stary post i zaznaczyłam co mi sie udało, ale masz racje mimo że do tylu rzeczy sie przekonałam to wszystko nadal jest pod kontrolą, teraz to taki pozorny luz, dobrze sie z tym czuje ale nie w 100% wolna, widzę jak wiele brakuje mi jeszcze od normalności. Z jedzeniem na pozór ok po wczorajszej załam ce dziś ograniczam i jak podliczyłam to szkoda pisać ile wyszło
Funky, nie martw się Wiesz, czasem tak jest, że wychodzi mniej, to źle, że się ograniczałaś, ale przemyśl to - wyciągnij wnioski i nie rób tak więcej. Będzie dobrze !

Photoblog
Stary 2008-06-08, 16:49   #2774
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky, nie martw się Wiesz, czasem tak jest, że wychodzi mniej, to źle, że się ograniczałaś, ale przemyśl to - wyciągnij wnioski i nie rób tak więcej. Będzie dobrze !
Już przemyślałam i wiem że to największa głupota . Ale wyszło mniej dlatego też że jest ciepło i nie chce sie tak jeść , a po za tym za dużo mam truskawek

A u Ciebie Słoneczko co słychać??
Stary 2008-06-08, 16:55   #2775
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Tak jak już pisałam. Jest nieźle. Nie idealnie, ale dobrze. Przez ostatnie 4 dni jadłam 1800-2000 kcal.
I tak na luzie było. Dzisiaj w ramach deseru po obiedzie wpadło 100 gram orzeszków w polewie jogurtowej, tak po prostu bo się nie najadłam :rolleyeS:, a kiedyś bym nie pomyślała nawet, że można coś takiego zrobić. Jestem w sumie szczęśliwa. Oczywiście zdarzają mi się momenty załamania, albo wczoraj np. stanęłam wieczorem przed lustrem i prawie się popłakałam, bo wystają mi żebra, a potem jest taki wielki brzuch, który jest bardziej wypukły niż moje znikome zaczątki biustu. Potem nogi, a właściwie uda, które jak stanę to mi się wydawało, że po wewnętrznej stronie mają taką galaretę. Jednak stwierdziłam, że świruję i zamiast się dołować to ubrałam się w piżamkę i spać poszłam

Photoblog
Stary 2008-06-08, 16:57   #2776
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak już pisałam. Jest nieźle. Nie idealnie, ale dobrze. Przez ostatnie 4 dni jadłam 1800-2000 kcal.
I tak na luzie było. Dzisiaj w ramach deseru po obiedzie wpadło 100 gram orzeszków w polewie jogurtowej, tak po prostu bo się nie najadłam :rolleyeS:, a kiedyś bym nie pomyślała nawet, że można coś takiego zrobić. Jestem w sumie szczęśliwa. Oczywiście zdarzają mi się momenty załamania, albo wczoraj np. stanęłam wieczorem przed lustrem i prawie się popłakałam, bo wystają mi żebra, a potem jest taki wielki brzuch, który jest bardziej wypukły niż moje znikome zaczątki biustu. Potem nogi, a właściwie uda, które jak stanę to mi się wydawało, że po wewnętrznej stronie mają taką galaretę. Jednak stwierdziłam, że świruję i zamiast się dołować to ubrałam się w piżamkę i spać poszłam
Oj tak ale widzę w tym świrowaniu zdrowy rozsądek I ciesze sie że jest lepiej
Stary 2008-06-08, 17:01   #2777
kasik30
Raczkowanie

Cześć Agatko odhibernowałam się po nockach spędzonych w pracy i jestem
Widzę że atmosferka gęsta jak w dzisiejszej mojej pomidorówce
Hej dziewczyny postarajmy się aby znów zrobiła się fajna rodzinna atmosferka
Przestańmy podawać swoje wymiary bo niektórym dziewczynom jest przykro gdy nie są na granicy niedowagi,tylko mają NORMALNĄ wagę,orzeszku
Ja dzisiaj z jedzeniem nawet ok,wrzucam na luz czego i Wam życzę
Pozdrawiam wszystkie laseczki
Stary 2008-06-08, 17:05   #2778
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Hmmm wychodzi na to, że nie taki świr zły na jakiego wygląda .
A tak właśnie mnie naszło na refleksję i się zastanawiam ile jeszcze, każda z nas będzie tu wchodzić?
Czy za dwa lata dalej będziemy wszystkie razem gadać na KZ czy innych wątkach na wizażu?
Z jednej strony, pewnie kiedyś wszystkie się rozłamiemy i każda pójdzie w swoją stronę, a z drugiej to jednak przykro mi jak o tym myślę, bo wbrew pozorom wizaż bardzo dużo mi dał
Dobra kończę jeszcze bardziej zasmucać ten wątek...
proponuję coś miłego dla rozweselenia...

... Don't Worry Be Happy !

Photoblog
Stary 2008-06-08, 17:12   #2779
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasik30 Pokaż wiadomość
Cześć Agatko odhibernowałam się po nockach spędzonych w pracy i jestem
Widzę że atmosferka gęsta jak w dzisiejszej mojej pomidorówce
Hej dziewczyny postarajmy się aby znów zrobiła się fajna rodzinna atmosferka
Przestańmy podawać swoje wymiary bo niektórym dziewczynom jest przykro gdy nie są na granicy niedowagi,tylko mają NORMALNĄ wagę,orzeszku
Ja dzisiaj z jedzeniem nawet ok,wrzucam na luz czego i Wam życzę
Pozdrawiam wszystkie laseczki
Jestem ZA Faktycznie atmosfera się psuje, ale wszystko zależy od nas. W sumie ja mam dziś bardzo zły dzień (ostatnie dni zresztą też kiepskie), ale przez to co tu się wyprawia nie mam ochoty nic pisac Wiosenka smutna, inne dziewczyny też podminowane, ehhh trzeba zadbac o ten wątek!!!

Stary 2008-06-08, 17:14   #2780
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

http://www.zosia.piasta.pl/pocieszanki.htm

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 17:17   #2781
noname12345TPa
Gość

W wakacje będę tylko dobre newsy przynosić - przysięgam
Stary 2008-06-08, 17:23   #2782
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość

Swoją drogą to ta świetnie pasuje .

"Zerknij w krzywe zwierciadło
I zauważ w sobie to,
czego najwcześniej
zauważyć nie chcesz
Niby drobiazg, a jednak...
(K. Siesicka)"

Photoblog
Stary 2008-06-08, 17:39   #2783
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie wiem, Malinko, pamiętam tutaj Twoje posty, to było jeszcze przed moim przytyciem. Choć nic nie napisałam, to w głębi duszy trzymałam za Ciebie kciuki, abyś podjęła właściwą decyzję i nie przechodziła na redukcję. Może rzeczywiście lekarstwem na ten okropny stan przejściowy jest tylko czas? Może w końcu się przyzwyczaję do nowej siebie i zaakceptuję.

Dlatego też na początku nie chciałam podawać wagi...
Dziękuje, pewnie Twoje kciuki Ci pomogły, mam nadzieję, że Tobie moje kciuki też pomogą . U mnie nie był to czas, pomógł mi bardzo wyjazd nad morze. Chwilowe oderwanie się od rzeczywistości. Długie rozmyślania na plaży.. doszłam do wniosku, że nie warto marnować życia na braku samoakceptacji i męczarniach. Stwierdziłam, że skoro inni potrafią to ja też, uwierzyłam w to, że wyglądam dobrze i żadne redukcje nie są mi potrzebne. Potem jakoś samo poszło..

Powodzenia.
Jakbyś chciała to pisz na PW.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 17:45   #2784
smak6malin
Wtajemniczenie

Agatko co do Twojego pytania na NCJ odnośnie czy każdy może zrobić szpagat. Zależy który jeśli o szpagat francuski, to właściwie każdy może go zrobić, nie ma tutaj ograniczeń. Zaś wykonanie szpagatu tureckiego zależne jest od budowy bioder i predyspozycji do rozciągania.
Pamiętaj żeby nie robić nic na siłę i pamiętać o oddechu.
Ja szpagat francuski potrafię, do tureckiego jeszcze troszkę mi brakuje, ale myślę, że to kwestia kilku tygodni
Powodzenia.

Stary 2008-06-08, 17:46   #2785
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:

Swoją drogą to ta świetnie pasuje .

"Zerknij w krzywe zwierciadło
I zauważ w sobie to,
czego najwcześniej
zauważyć nie chcesz
Niby drobiazg, a jednak...
(K. Siesicka)"
Specjalnie wybrałam

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 18:00   #2786
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Agatko co do Twojego pytania na NCJ odnośnie czy każdy może zrobić szpagat. Zależy który jeśli o szpagat francuski, to właściwie każdy może go zrobić, nie ma tutaj ograniczeń. Zaś wykonanie szpagatu tureckiego zależne jest od budowy bioder i predyspozycji do rozciągania.
Pamiętaj żeby nie robić nic na siłę i pamiętać o oddechu.
Ja szpagat francuski potrafię, do tureckiego jeszcze troszkę mi brakuje, ale myślę, że to kwestia kilku tygodni
Powodzenia.
Ja przy rozciąganiu jestem bardzo ostrożna, ale wiem, że mam predyspozycje Kiedyś powiedziała mi to moja babka od wf-u, nawet kazała mi to pielęgnowac... ale depresja, ed i plany odeszły w zapomnienie Może teraz znajdę motywacje. Dziś porozciągam się przy meczu Moje rozciąganie trwa ok. 25 min. więc to stanowczo za malutko. Poczytam wątek o szpagacie, może ściągnę jakieś filmik z Aresa, kto wie może starczy mi zapału

Stary 2008-06-08, 18:11   #2787
zooosia
Zadomowienie

Mam pytanie dziewczyny. Nie potrafię już obiektywnie ocenić czy jem dużo czy nie. Chcę więc napisać co zjadłam na obiad i po. i prosiłabym, żebyście oceniły szczerze jak to ze mną jest..
tak więc:
obiad - paczka warzyw na patelnie, jajko sadzone
później - dwie garście orzeszków ziemnych, serek homo 125g z kilkoma łyżkami (ze 4?) musli.
jakiś czas potem - dwie duże porcje lodów carte dor (miseczka 9cm szeroka i 6,5 cm wysoka) i jogobella z kilkoma łyżkami musli.

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 18:15   #2788
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny. Nie potrafię już obiektywnie ocenić czy jem dużo czy nie. Chcę więc napisać co zjadłam na obiad i po. i prosiłabym, żebyście oceniły szczerze jak to ze mną jest..
tak więc:
obiad - paczka warzyw na patelnie, jajko sadzone
później - dwie garście orzeszków ziemnych, serek homo 125g z kilkoma łyżkami (ze 4?) musli.
jakiś czas potem - dwie duże porcje lodów carte dor (miseczka 9cm szeroka i 6,5 cm wysoka) i jogobella z kilkoma łyżkami musli.
Gdybyś napisała jadłospis z całego dnia byłoby łatwiej. Uważam, że to nie jest jakoś specjalnie dużo, tymbardziej, że obiad bardzo skromny.

Photoblog
Stary 2008-06-08, 18:31   #2789
Bbasiulka
Raczkowanie

Pokłóciłam sie mocno z rodzicami... brat mnie wyzywa oni nic nie robią.... eehh... chce im znowu zrobić na złość i schudnąć... szpital wcale mnie nie przeraża

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 19:03   #2790
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Pokłóciłam sie mocno z rodzicami... brat mnie wyzywa oni nic nie robią.... eehh... chce im znowu zrobić na złość i schudnąć... szpital wcale mnie nie przeraża
Hm, niezbyt mądre podejście. Chcesz sobie sama zaszkodzić ? Nie lepiej porozmawiać z nimi na spokojnie jak człowiek?
Zastanów się nad tym co piszesz.

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Ja przy rozciąganiu jestem bardzo ostrożna, ale wiem, że mam predyspozycje Kiedyś powiedziała mi to moja babka od wf-u, nawet kazała mi to pielęgnowac... ale depresja, ed i plany odeszły w zapomnienie Może teraz znajdę motywacje. Dziś porozciągam się przy meczu Moje rozciąganie trwa ok. 25 min. więc to stanowczo za malutko. Poczytam wątek o szpagacie, może ściągnę jakieś filmik z Aresa, kto wie może starczy mi zapału
To dobrze Przy meczu? Oglądaj uważnie mecz, jeszcze coś przegapisz !
Zobacz dzisiaj ile Ci brakuje , żebyś wiedziała na czym stoisz.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości