Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-20, 15:19   #961
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Czarodziejka super że z małą wszystko dobrze
My już po obiedzie : ziemniaki, kalafior, krokiety

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 15:21   #962
alleyezonme
Zakorzenienie

10 minut do weekendu

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 15:45   #963
Jolinko
Zadomowienie

w czasie śniadania włączyłam dziś sobie Pytanie... i była w studio 11 osobowa rodzina, 9 dzieci!! czaicie? w tym najstarsze 14 lat a najmłodsze kilka miesięcy. Kopara mi opadała, że można tyle napłodzić, a potem jeszcze zadbać o nich. Zawsze takie wielkie rodziny to z patologią coś mają wspólnego, a tu normalni ludzie. Ale mam podziw do nich...
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 15:52   #964
FallenAnn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Czarodzejka wybacz, nie zauważyłam Twojej relacji z badania! Nie wiem, co się ze mną dziś dzieje
Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze
Lelowa czekamy na Ciebie!

Ech, marzenie...
Lunak to dobry pomysł, powodzenia w negocjacjach Też bym tak chciała ale o ile moja mama przystała na taki pomysł to z teściową nawet nie ma sensu podejmować takiej rozmowy.

No właśnie, i tak źle, i tak niedobrze... A zarówno w przypadku nadgorliwości jak i braku zainteresowania wystarczyłoby tylko zapytać, co nam potrzeba

A kiedy masz wizytę połówkową?
31 października naprawdę nie mogę się doczekać!!!

Stary 2017-10-20, 16:16   #965
parapet
Zadomowienie

Jolinko, brawa dla tej pani i jej organizmu. Niezła maszyna
Czaro_dziejka, że potwierdziło się, że wszystko dobrze. Powiem ci, że tak się przyzwyczaiłam, że u ciebie na pewno chłopak, że za każdym razem jak piszesz o córce to się muszę zastanowić, czy mi się coś pomyliło
Asiula, w outlecie u nas jest benetton. Też mają dobre ceny. Spodnie dresowe małej kupiłam po 28 zł.
A w temacie zakupów, to wiecie, że jeszcze przed nami zimowe przeceny
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 16:22   #966
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Czarodziejka - jupi! Bardzo się ciesze!

Wpadliśmy z mężem na lekko szalony pomysł by naszego ostatniego "wolnego" sylwestra spędzić w górach. Chcielibyśmy wybrać się ze znajomymi na 3 dni, właśnie będziemy kontaktować się ze znajomymi co oni na to Ciekawe czy nasz plan wypali! To ostatnia taka okazja... potem pewnie co najmniej 10 lat wyjazdowy sylwester taką grupą będzie niemożliwy! Zastanawiam się też jak to będzie w dwupaku z taaaaaaaakim brzuszkiem ale może damy radę!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 16:29   #967
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
To, co kupuje teściowa na szczęście jest ładne, ona ma dobry gust, ale chyba każda z Was mnie zrozumie, że każda z nas chce i potrzebuje robić zakupy po swojemu... W końcu to część radości z macierzyństwa!
Niestety masz rację, że tak będzie. Teściowa od początku naszego małżeństwa taka jest. Kupuje bez konsultacji i podrzuca nam rózne rzeczy, mniej lub bardziej przydatne. Wczoraj kupiła kurtkę i przyniosła mojemu mężowi. "Bo JEJ się spodobała i najwyżej odda"(ostatecznie była za mała) . Szkoda, że teściowie nie zaproponują nam wsparcia w budowie domu na przykład
:
Jak ja Cię dobrze rozumiem.. Na początku mi się podobało to że ma już kilka ciuszków kupionych ale teraz wciąż skupuje i nie rozumie że może ja sama chce kupić lub np moja mama a nie tylko ona. I nie jest tak tylko z ubraniami dziecięcymi ale nawet dla mnie i dla męża!

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Czarodziejka super że malutka rośnie zdrowo jaka już waga jej?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 16:34   #968
Jolinko
Zadomowienie

Torencee tylko spójrz co mi wpadło na fb: https://www.facebook.com/MetDaanCrea...4584904105453/

A wg to jak kopiuje się takie linki z fb to jakoś moje dane "nie uciekają" w świat?

Edytowane przez Jolinko
Czas edycji: 2017-10-20 o 16:36
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 16:35   #969
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
dzięki za cynk... pewnie też odwiedzimy te sklepy...ale dla mnie 1 sklep na raz to max... nie lubię zakupów :/

nie wiem zupełnie gdzie chce rodzić...nawet nie wiem czy w Gdańsku... a do szkoły rodzenia zapisałam się już na kurs rozpoczynający się w połowie listopada....do Brzuchatkowa... raz w tygodniu teoria, raz ćwiczenia, można przychodzić z partnerem, szkoła jest refundowana, jedynie jest wpisowe 50 zł. Nie miałam żadnego polecenia... będzie dobrze albo nie będzie... jak będzie słabo to przecież też jakoś ogarniemy

swoją drogą to wątek tak pędzi, że ciężko się wstrzelić, wdrożyć... nawet nadążyć z czytaniem jest ciężko! a co dopiero się włączyć w jakąś dyskusje.... ale nie żebym narzekała...to dobrze...różne rzeczy "wychodzą" o których człowiek sam by nie pomyślał....
O też się tam zapisałam zajęcia startują od 23.11? Na którą godzinę się zapisałas?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 16:35   #970
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Czaro_dziejka, że potwierdziło się, że wszystko dobrze. Powiem ci, że tak się przyzwyczaiłam, że u ciebie na pewno chłopak, że za każdym razem jak piszesz o córce to się muszę zastanowić, czy mi się coś pomyliło
Asiula, w outlecie u nas jest benetton. Też mają dobre ceny. Spodnie dresowe małej kupiłam po 28 zł.
Ja też się jeszcze tak do końca nie przestawiłam 😱😵

Czekam też na te wyprzedaże zimowe
Pamiętam, że wtedy zawsze w smyku kupowałam pajace i bodziaki dla syna o połowę taniej. Akurat te rzeczy mają fajne jakościowo, bo dla starszych dzieci ubrania to zależy jak się trafi

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Jak ja Cię dobrze rozumiem.. Na początku mi się podobało to że ma już kilka ciuszków kupionych ale teraz wciąż skupuje i nie rozumie że może ja sama chce kupić lub np moja mama a nie tylko ona. I nie jest tak tylko z ubraniami dziecięcymi ale nawet dla mnie i dla męża!

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Czarodziejka super że malutka rośnie zdrowo jaka już waga jej?

Mała waży 450g
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Wpadliśmy z mężem na lekko szalony pomysł by naszego ostatniego "wolnego" sylwestra spędzić w górach. Chcielibyśmy wybrać się ze znajomymi na 3 dni, właśnie będziemy kontaktować się ze znajomymi co oni na to Ciekawe czy nasz plan wypali! To ostatnia taka okazja... potem pewnie co najmniej 10 lat wyjazdowy sylwester taką grupą będzie niemożliwy! Zastanawiam się też jak to będzie w dwupaku z taaaaaaaakim brzuszkiem ale może damy radę!

Jedzcie, nawet sami. To ostatni Sylwester tylko we dwoje.
My teraz wyjeżdżamy tylko z synkiem. Ostatnio byliśmy w spa i znajomi się dziwiki czemu go nie zostawimy z moimi rodzicami. A ja po prostu nie chce, dla mnie frajdą jest pokazywanie mu nowych miejsc i spędzanie z nim czasu tak na luzie

Mąż mi robi pizzę na kolacje
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 16:37   #971
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Taak? Ja Benettona z założenia omijam szerokim łukiem bo ceny zabijają :P za to mój mąż ubolewa ze nie ma kolekcji noworodkowej z tommiego hilfigera bo tak to już by kupił. Nie wiem co on widzi w tej marce, serio...

Cytat:

Ostatnio zastanawiałam się jak będzie wyglądał nasz sylwester, musze pogadać z mężem czy opuszczamy czy coś robimy. Na pewno nie pójdę na żadną gruba imprezę, najchętniej spotkałabym się ze znajomymi w domu, posiedziala do 1 w nocy i poszła spać albo wyjechała gdzieś głęboko do jakiejś odludnej chatki tylko we dwoje tym bardziej ze zdałam sobie ostatnio sprawę z tego ze nasze życie skupilo się w 100% na dziecku, to nasz główny temat rozmów a chciałabym jednak żebyśmy do tego marca byli jeszcze jak najbardziej dla siebie

Morfologia wyszła wspaniała, mam piękne wyniki
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 17:10   #972
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
O też się tam zapisałam zajęcia startują od 23.11? Na którą godzinę się zapisałas?

ja na kurs do Pruszcza Gd się zapisałam...mieszkam w takiej dzielnicy Gdańska, że muszę wyjechać z Gdańska, żeby dostać się do centrum....i paradoksalnie do Pruszcza mi najbliżej...gimnastyka jest w pon na 19 a wykłady we wtorek na 18, zależało mi też na późniejszych godzinach, bo mimo, że ja mam już l4 to partner ma często wyjazdy i jak będzie na jakimś bliższym to ma szansę wrócić...a jak na dalszym to cóż.... na szczęście jak wyjeżdża to przeważnie na 2-3 dni... jak często obcina się paznokcie dziecku? bo ja go w to wrobię i chyba jak na tak krótko wyjeżdża to ogarnie te pazurki ?;D

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
J

Ostatnio zastanawiałam się jak będzie wyglądał nasz sylwester, musze pogadać z mężem czy opuszczamy czy coś robimy. Na pewno nie pójdę na żadną gruba imprezę, najchętniej spotkałabym się ze znajomymi w domu, posiedziala do 1 w nocy i poszła spać albo wyjechała gdzieś głęboko do jakiejś odludnej chatki tylko we dwoje tym bardziej ze zdałam sobie ostatnio sprawę z tego ze nasze życie skupilo się w 100% na dziecku, to nasz główny temat rozmów a chciałabym jednak żebyśmy do tego marca byli jeszcze jak najbardziej dla siebie

Morfologia wyszła wspaniała, mam piękne wyniki
Też się już zastanawiałam nad sylwestrem... trochę nie chce iść w pijące towarzystwo... najchętniej bym spędziła z jakąś inną brzuchatą parą...ale akurat nie mam takiej koleżanki :/

Edytowane przez robinsonka2
Czas edycji: 2017-10-20 o 18:15
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 17:49   #973
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe wiem cos o tym ja nie lubie zostawiac malej u kogos wiec sylwestra spedzamy razem ale i tak tych nocy nie zamienilabym na nic innego, bo jestesmy razem
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 18:04   #974
bloody_marry
Rozeznanie

A ja postanowiłam wybrać się na salę, na takiego sylwestra z tańcami chociaż nie jestem wielką fanką takich imprez i rzadko tak spędzam sylwestra to stwierdziłam że pewnie nie prędko będę miała znowu taką możliwość

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 18:08   #975
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hej
"Pierwszy śnieg" mi się podobał, piękne ujęcia Norwegii zimą no i do samego końca nie domyśliłam się, kto jest mordercą Chociaż jak wychodziłam to jakaś parka nie była szczególnie zachwycona (no może morderca miał trochę głupawy znak rozpoznawczy)

Wychodząc z kina jeszcze kupiłam śpiworek do spania w H&M i dwie książeczki w Empiku (+ jedną dla Męża) a potem go odebrałam z pracy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 18:22   #976
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Torencee tylko spójrz co mi wpadło na fb: [url]https://www.facebook.com/MetDaanCreative/videos/20945849
Jolinko stołowanie się uszatego to u nas codzienność Bardzo szybko skumał, że na stole są dobre rzeczy, no chociażby okruszki
Na tym zdjęciu był jeszcze malutki. Ech rosną te dzieci, nie wiadomo kiedy
WP_20160923_20_27_27_Pro.jpg

A odnośnie sylwestra to też mnie bardzo kusi żeby wyjechać w góry ale trudno przewidzieć, jak będę się czuła a trzeba by było już rezerwać. Ale jako że przez ostatnie dwa lata chodziliśmy na takie duże imprezy na sali o jakich wspomina blood mary to chyba w tym roku zrobimy jakąś domóweczkę i też będzie fajnie
Stary 2017-10-20, 18:37   #977
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Hej
"Pierwszy śnieg" mi się podobał, piękne ujęcia Norwegii zimą no i do samego końca nie domyśliłam się, kto jest mordercą Chociaż jak wychodziłam to jakaś parka nie była szczególnie zachwycona (no może morderca miał trochę głupawy znak rozpoznawczy)

Wychodząc z kina jeszcze kupiłam śpiworek do spania w H&M i dwie książeczki w Empiku (+ jedną dla Męża) a potem go odebrałam z pracy
A czytałaś książkę? Mnie się bardzo podobała i ciekawa jestem czy film równie dobry.
Cytat:
Jolinko stołowanie się uszatego to u nas codzienność Bardzo szybko skumał, że na stole są dobre rzeczy, no chociażby okruszki
Na tym zdjęciu był jeszcze malutki. Ech rosną te dzieci, nie wiadomo kiedy
Załącznik 7281501

A odnośnie sylwestra to też mnie bardzo kusi żeby wyjechać w góry ale trudno przewidzieć, jak będę się czuła a trzeba by było już rezerwać. Ale jako że przez ostatnie dwa lata chodziliśmy na takie duże imprezy na sali o jakich wspomina blood mary to chyba w tym roku zrobimy jakąś domóweczkę i też będzie fajnie
Twój królik jest przecudny 😍😍😍
Stary 2017-10-20, 18:39   #978
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Torrence śliczny królik

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 18:41   #979
FallenAnn
Rozeznanie

Właśnie siedzę na tak nudnym wykładzie że aż synuś fiksuje zniesmaczony... Ma chłopak wyczucie!

Stary 2017-10-20, 19:07   #980
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
A czytałaś książkę? Mnie się bardzo podobała i ciekawa jestem czy film równie dobry.
Niestety nie, więc nie mam porównania

Jedną z książeczek, które kupiłam były "Szelmostwa lisa Witalisa" i jak już mi zabrakło głosu to Mąż zaczął czytać a ja leżałam i miałam wtedy wrażenie, że maluszek się rusza A nasz pies też leżał i słuchał jak zaczarowany

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 19:40   #981
parapet
Zadomowienie

Jakie króliś ma łapki słodkie

Książeczki i zabawki mam zupełnie nieogranięte
Stary 2017-10-20, 19:45   #982
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Jakie króliś ma łapki słodkie

Na początek z zabawek to karuzela, kocyki z metkami, ewentualnie jakieś zabawki z różnymi fakturami, szeleszczace, grzechoczace itd. Z Lamaze są fajne zabawki dla takich maluchów.
Książeczki na początku wszystkie kontrastowe, czarno białe z kształtami.
Stary 2017-10-20, 19:46   #983
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez a chciałabym już zacząć Małej czytać...
...
Lelowa czekam na wieści!!

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-20 o 19:48
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 19:47   #984
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

O takie coś. Mój młody bardzo lubił Screenshot_2017-10-20-19-46-50_com.android.chrome.png
Stary 2017-10-20, 19:48   #985
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Screenshot_2017-10-20-19-47-05_com.android.chrome.png
Stary 2017-10-20, 19:51   #986
Koma1002
Zadomowienie

Ciekawa byłam jak film, bo w zeszłym tygodniu czytałam książkę 😊 może pójdziemy, ale to po wypłacie, bo na koncie pustki.

Dziewczyny nasze! Gratulacje zdrowych maluszków 😙😙

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 19:52   #987
Torrence
Wtajemniczenie

Ja zabawki będę kupowała raczej po porodzie, po fali gości którzy będą nas oglądać i obdarowywać
Stary 2017-10-20, 19:53   #988
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez a chciałabym już zacząć Małej czytać...
...
Lelowa czekam na wieści!!
Ale nie ma znaczenia co czytamy? Bo ja teraz na głos czytam Kamieniarza Camilli Lackberg 😁😁

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-20, 19:55   #989
parapet
Zadomowienie

Ja miałabym jej ochotę czytać to:
http://www.empik.com/opowiesci-na-do...0258,ksiazka-p
Stary 2017-10-20, 19:58   #990
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ale nie ma znaczenia co czytamy? Bo ja teraz na głos czytam Kamieniarza Camilli Lackberg 😁😁

Nawet gazety można czytać Ale jakąś literaturę dziecięcą chciałabym już mieć, jakieś baśnie, wierszyki, taką klasykę i podczytywać już

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Ja miałabym jej ochotę czytać to:
http://www.empik.com/opowiesci-na-do...0258,ksiazka-p
Opis brzmi mega! W poniedziałek będę w centrum handlowym gdzie jest Empik i poszukam tej książki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości