![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lokale na wesele w NIEPOŁOMICACH
A kościół w Grabiach? ?To w zasadzie przy granicy z Niepołomicami, może z 15 minut drogi od Novum. Ewentualnie kościól św.Stanisława w Szarowie, tez bardzo blisko.
![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
No to widze ze kolezanka bedzie miala podobna wielkosc wesela co u nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny. Też biorę ślub w niepołomicach ale w zajeździe celtyckim. Ja osobiście nie wybrałam hotelu novum gdyż bardzo wymyślne dania proponowali i małe porcje no ale każdy lubi co innego. Sala szafran jest cudna, nowoczesna ale fakt że mała. Bardzo tanio jest w azalii ale na max 100 osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
hej dziewczynki . odnośnie Azalii w szarowie maksymalnie goszczą 180 osób na weselu. cena za osobe zależy jak się ktoś z właścicielką dogada ja mam np. 170 zł/os. ale myśle że wybór sali zależy indywidualnie od osoby. Azalia jest przytulna i moim zdaniem mało trzeba kasy wlożyć żeby przyozdobić ja bo sama w sobie jest cudna. w przeciwieństwie do szafrantu które uważam w środku jako zimne.
a co do księży w niepołomicach. to polecam już Jazy. można znaleść w internecie kto tam jest proboszczem i najlepiej zadzwonić i zapytać co trzeba, kiedy można przyjechać i takie tam. nie polecam parafi w centrum niepołomice, dlaczgo?? moje wytłumaczenie brzmi : http://www.youtube.com/watch?v=YHoPC5u2Ehs no cóż. to słowa proboszcza a to proboszcz się zajmuje ślubami. ja osobiście polecam jazy lub zabierzów bocheński. powodzenia w przygotowaniach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Lokalem który warto polecić, a o którym zapomniano to Dom Weselny Anson w Niepołomicach na przeciwko coca-coli |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
a byłeś/ byłaś tam że tak polecach Anson w Niepołomicach?
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- a byleś/ byłaś tam że tak polecasz Anson w Niepołomicach? ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- a byłeś/ byłaś krasnoludku na weselu w Ansonie skoro tak polecasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Byłam na weselu i niedawno ze znajomymi byliśmy również na zabawie karnawałowej. Na obu imprezach bawiliśmy się świetnie, profesjonalna obsługa, dużo pysznego jedzenia w niskiej cenie (mówię o karnawale bo jakie są ceny wesel to nie wiem, ale myślę, że na ich stronie będzie wszystko podane, a jeśli nie to zawsze można zadzwonić). Sala oprócz obsługi ma również piękny wygląd, jest duża i nie ma ścisku a wesele było na ok 150os. Polecam gorąco!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
wesele i slub Mogiła, Huta
Słuchajcie wszyscy - podziało się koszmarnie, mam do odstąpienia termin ślubu w kościele w Opactwie Cystersów w Mogile i dom weselny pół kilometra dalej. 14 lipiec tego roku. Wesele może być na min. 80 osób, w świeżo odremontowanym Zajeździe Mogilskim. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy : alydka@poczta.onet.eu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Dot.: wesele i slub Mogiła, Huta
[QUOTE=frezja2233;32894103]
uuuuu nie zazdroszczę tyle przygotowań na darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Dotarłam jednak do tych Dobczyc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
no my juz wiemy ze 10.08.2013 slubujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Ja z czystym sumieniem mogę polecić wesela na zamku w Niepołomicach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Ja polecam restauracje szafrantu, byłam na weselu rok temu i naprawdę wszystko mi się podobało ! Bardzo ładna sala, szybka obsługa przynosząca pyszne jedzenie. Nawet po weselu trochę żałowałam że nie wybrałam tej restauracji na swoje wesele..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Ja póki co na etapie poczatkowego planowania (zastanawiamy się, czy zdecydować się na slub i wesele w Krakowie, czy w Niepołomicach).
Która z dziewczyn brała ślub w kościele w Niepołomicach? Czy możecie napisać, jak podejście ks. proboszcza do fotografów? Niestety TŻ mnie nastraszył, że w przypadku chrztów zdjęcia robi jedna osoba i nie da rady przeforsować innego fotografa. Boimy się, że może tak być również ze ślubami. Czy któraś z Was miała w 2013 wesele na Zamku? Byłyście zadowolone? TŻ-towi i mnie podoba się pomysł wesela w tym miejscu, ale siostra nastraszyła mnie, że zmienił się kucharz i wcale nie jest tak fajnie ![]() Cytat:
Co do samego wystroju - trochę nie w moim guście (ale to już mało istotne). Na minus - obsługa kelnerska. Mój stolik nie dostał w ogóle drugiego z ciepłych posiłków, mimo że na stole leżały sztucće przeznaczone do tego dania(!), dostawaliśmy z dużym opóźnieniem paterę z przekąskami na zimno. Wesele było kameralne, więc naprawdę dało się ogarnąć wszystkie stoły... Nie podobało mi się zabieranie talerza z posiłkiem, kiedy ktoś przypadkiem odszedł od stolika (sztućce położone na znak, że posiłek będzie kontynuowany). Jeden z panów kelnerów okropnie pachniał nikotyną (jak dla mnie niedopuszczalne...odechci ewało się jeść). Posiłki dla wegetarian wyglądają następująco: opcja dla mięsożernych, zastąpienie mięsa kotletem sojowym lub surówką. Tak więc dobrze wziąć pod uwagę ten czynnik przy organizacji wesela z gośćmi o określonych preferencjach żywieniowych. Nie podobało mi się również to, że na sali tanecznej cały czas był włączony telewizor z teledyskami z Vivy (czy jakiejś innej stacji muzycznej). Mimo iż miał wylączoną fonię, rozpraszało to podczas oczepin czy podziękowań dla rodziców.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
no moze tak byc bo ja tam bylam jakies 5 czy 6 lat temu i naprawde sie wybawilam, jak jest teraz to nie wiem, bo na weselu tam nie bylo jedynie na obiadch
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- kuzynka brala slub w tamtym roku w niepolomichach w kociele i nie bylo problemow z fotografem, miala swojego i mogl chodzic po calym kosciele |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładny kościół
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ja też polecam Szafrantu. Fajni, młodzi kontaktowi właściciele, świetna obsługa i bardzo ładnie urządzone wnętrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Spędziłam pół nocy na szukaniu sali i w końcu trafiłam na wielokrotnie wspomnianą tutaj Restaurację Szafrantu.. strzał w dziesiątkę !!!! Co prawda jest kawałek ale staram się zorientować w różnych miejscach. Mój entuzjazm został zgaszony liczbą osób, którą lokal mieści a też nie chcę sprawić żeby goście czuli się jak ściśnięte śledzie.. Wstępnie przewidujemy ok 150/170 osób choć wiadomo, że część z różnych przyczyn odmówi - to jasne ale do 90 pewnie nie uda się zejść. Jeśli ktoś może polecić miejsce podobne właśnie do R. Szafrantu i sprawdzone będę niesamowicie wdzięczna !!!! Szkoda że nie widziałyście mojej miny jak przeczytałam, że lokal idealny ale dla ok 90 osób...
![]() I jeśli któraś z Was kojarzy taki lokal bliżej Krakowa... ![]() Edytowane przez Maartikrk Czas edycji: 2013-12-18 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Witam,
Sala Akustyczna i sala Jagielońska odsprzedam termin po kosztach zarezerwowanych dwóch sal na zamku w Niepołomicach, data rezerwacji 23.08.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Czy słyszałyście może Drogie Forumowiczki jakieś opinie o hotelu Novum- zwłaszcza w kwestii jedzenia?
Wiem, że wcześniej pojawił się wątek Novum ale mamy końcówkę roku 2014, może posiada ktoś jakieś aktualne informacje.. W 2015 organizujemy tam ślub a doszła do mnie wczoraj informacja, ze jedzenie jest niedobre. To tylko jedna opinia ale teraz się zaczęłam martwić... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Witam,
Czy orientujecie się może ja jest z weselem w Hotelu Niepołomice? Jakieś opinie, warto czy nie warto? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.