Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-22, 08:25   #1111
bloody_marry
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Po porodzie nie mogłam urodzić łożyska. Okazało się że jest wrośnięte w macice. Za długo już to trwało i musieli mi wydobywać ręcznie, wtedy dostałam krwotoku i nie mogli go zatamować . Ledwo mnie odratowali. Mialam dwa razy transfuzje krwi.
Leżałam dwie doby na oiomie pod aparaturą wycięta z życia.
O rany, niemiłe atrakcje

Witam się z rana. Jak zawsze kiedy można pospać dłużej mam oczy jak 5 zł od 6 rano... Mimo takiego początku dnia mam nadzieję że będzie udany, i tego Wam też życzę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 08:58   #1112
Mecassie
Zakorzenienie

Czaro-dziejka współczuję przeżyć poporodowych

Witam się w niedzielę, od wczoraj jestem spięta z mężem czyli weekend do

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:20   #1113
alleyezonme
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem że w ciąży obfitsze upławy to nic nadzwyczajnego ale dzisiaj miałam taką dziwną sytuację że poczułam się mokro, poszłam do łazienki a tam mokra plama na bieliźnie przezroczysta - oczywiście już zaczęłąm czytać że to może być sączenie się wód płodowych blablabla i wpadłam w panikę. Czy któraś miała coś takiego?
Dobrze że mam wizytę we wtorek bo bym chyba oszalała. Na razie jednorazowa akacja i się nie powtórzyła ale chodzę co chwilę do łazienki

A w 5.10.15 wyprzedaż -50% na wszystko
Któraś chciała tą bluzę 'tato pożycz brykę' jest dzisiaj za 15 zł. Też chyba ją wezmę

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:35   #1114
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Mąż śpi po nocce, a my z Zosia oglądamy.Reksia
Jolinko jeżeli będziemy mieli drugą córkę to imię juz mam, natomiast imię dla syna to Chyba będę wybierać do samego porodu

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:38   #1115
marcia45
Zadomowienie

Oj ja tak samo. Dla dziewczynki mam kilka dla chłopaków pustka.

My upiekliśmy chałkę i zajadamy. Chyba Ikea dziś w planach bo pogody brak.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:39   #1116
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem że w ciąży obfitsze upławy to nic nadzwyczajnego ale dzisiaj miałam taką dziwną sytuację że poczułam się mokro, poszłam do łazienki a tam mokra plama na bieliźnie przezroczysta - oczywiście już zaczęłąm czytać że to może być sączenie się wód płodowych blablabla i wpadłam w panikę. Czy któraś miała coś takiego?
Dobrze że mam wizytę we wtorek bo bym chyba oszalała. Na razie jednorazowa akacja i się nie powtórzyła ale chodzę co chwilę do łazienki

Któraś chciała tą bluzę 'tato pożycz brykę' jest dzisiaj za 15 zł. Też chyba ją wezmę
Alley ja mam niekiedy takie upławy że wkładka przecieknie.. także myślę że to nie są sączące się wody bo temu chyba powinien towarzyszyć jeszcze ból z tego co się orientuję?

Stary 2017-10-22, 09:44   #1117
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Dzień dobry 😊 uplawy ? Ostatnio coraz bardziej, wkładkę za wkładka muszę zmieniać. A te myśli dotyczące saczacych się wod plodowych...Alley...prosz ę odrzuc daleko. Ginekolog mi mówił, że to normalne

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:47   #1118
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Jakie głupoty mi się śniły... Dopiero się obudziłam... masakra.
chociaż jest ładna pogoda (nie pada, chyba tylko wieje) to pojedziemy na cmentarz, bo nie chcę się pchać później w te tłumy.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:49   #1119
alleyezonme
Zakorzenienie

Dobra, przestaję panikować.
Upławy miałam cały czas ale dzisiaj to coś innego, tak mi chlusnęło na raz
We wtorek mam na szczęście wizytę.

Kupię coś dla malucha w 5.10.15 na pocieszenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1e8aac0137a3dfb1f4a2f697943a65df.jpg (64,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ba48aa234d069a2210946a1c48e81400.jpg (103,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 769cd96925e6b2fc03a615d02f794b37.jpg (31,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 97f7c403c3e1a9d53532aec0dd55cf11.jpg (87,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 60690c9e2e864d4149296a0ab07efaad.jpg (89,7 KB, 50 załadowań)

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 09:53   #1120
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Kasia - bardzo ładny wózek. My też chyba wózek kupimy stacjonarnie z tych samych powodów co Wy

Fallen - mój mąż bedzie ze mną na pewno przez całą 1 fazę porodu, na razie się wzbrania przed 2 fazą bo też ma lęk przed krwą. Ale ja nie naciskam. Dla mnie najważniejsze jest że będzie w najdłuższej, 1 fazie. Ustaliliśmy że co do 2 i 3 fazy podejmiemy decyzję po szkole rodzinie

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 10:27   #1121
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Alley ja mam niekiedy takie upławy że wkładka przecieknie.. także myślę że to nie są sączące się wody bo temu chyba powinien towarzyszyć jeszcze ból z tego co się orientuję?

Chyba bol nie musi towarzyszyć. Ja np nie mam ani jakiegoś nadmiernego śluzu ani uczucia wilgoci. A jeżeli coś się leje to jest to ewidentnie śluz.

Śnił mi się dzidziuś juz urodzony. Taki zaraz po porodzie- nie był podobny do męża tylko do mojego kuzyna a potem śnił mi się drugi raz już taki kilkumiesieczny i leżał u mnie na brzuchu i się śmiał

Dzisiaj jestem pół leżąca bo znów mnie pobolewa podbrzusze. Zauwazylam ze boli mnie co jakiś czas przez jeden, dwa dni i przechodzi.

Byliśmy wczoraj u znajomych którzy maja dwójkę dzieci w wieku 4-5 lat i dziewczynka rzuciła się na mnie żeby mnie przytulic. Jej mama oczywiście w panice ze uderzyla w brzuch i w ogóle a ja mówię do małej ze musi uważać bo w brzuszku jest dzidziuś. No I się zafascynowala jak to w brzuszku jest dzidziuś i nie mogła uwierzyć a potem jej brat pytał czy on tez był w brzuszku a jak mama mu powiedziała ze tak to powiedział ze w takim razie on chce jeszcze raz tam być dzieci są urocze z ta swoją prostotą myślenia
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 10:43   #1122
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Porod nie rodzinny tzn jestes na zwyklej sali, maz moze byc z toba ale na koncowa akcje na fotel porodowy idziesz sama z polozna.
A jak jest porod rodzinny to macie osobna sale przedporodowa, maz jest caly czas przy tobie, nastepuje porod pozniej jesli chcecie macie sale poporodowa tylko dla siebie, tzn maz moze nocowac. Przynajmniej tak jest w moim szpitalu.
Hmm ciekawa jestem ile takich sal rodzinnych jest w szpitalach, bede musiala sie zorientowac bo co jak każda obecna na porodowce bedzie chciala rodzic rodzinnie?

Dzien dobry, dzis ostatni dzien w pracy smutno mi jakos

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 10:54   #1123
Mecassie
Zakorzenienie

Asiula to w sumie nie wiem. Znajoma była kiedyś u lekarza bo też myślała że sączą jej się wody i on powiedział że jak nie towarzyszą temu skurcze to jest to śluz

Stary 2017-10-22, 10:55   #1124
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry
My o porodzie jeszcze w ogóle nie rozmawiamy. Dopiero próbuje wprowadzić temat szkoły rodzenia, ale po wczorajszym ogólnie ciezko sie o czymkolwiek rozmawia.

Alley czytałam, ze w II trymestrze takie intensywne upławy sa dosc powszechne. Pójdziesz do gin i sie upewnisz śliczne ciuszki. Moze dzis do stacjonarnego podejdę i cos pooglądam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 11:00   #1125
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnie, moze tak sie dziac, ja mam tak czesto. Czasami nawet wkladka nie starcza.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Hmm ciekawa jestem ile takich sal rodzinnych jest w szpitalach, bede musiala sie zorientowac bo co jak każda obecna na porodowce bedzie chciala rodzic rodzinnie?

U nas np tylko jedna wiec jak wiecej rodzi to kto pierwszy ten lepszy.

No i co do tego pobytu meza na sali z rodzaca jesli nie wykupuje sie porodu rodzinnego to musicie sie dziewczyny w swoich szpitalach zorientowac jak to jest bo niekiedy od razu wypraszaja, dwie moje kolezanki same musialy niesc torby na sale bo nie wpuscili dalej mezow nie mowiac o byciu przy zonie przed porodem
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 11:01   #1126
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula to w sumie nie wiem. Znajoma była kiedyś u lekarza bo też myślała że sączą jej się wody i on powiedział że jak nie towarzyszą temu skurcze to jest to śluz

A no widzisz, to chyba trzeba się trzymać tego co mówi lekarz. W ogóle oni chyba mają zdrowe podejście. Moja mi mówi ze nie ma co panikować póki nie boli za bardzo (bo bóle są normalne o ile przechodzą po jakimś czasie albo normalnie się z nimi funkcjonuje i się nie nasilają) i póki nie ma krwawienia. A internet to zło :P ale powiem wam ze tu na wątku fajne jest to ze nie ma siania paniki. Podoba mi się ze umiemy się uspokoić a nie jeszcze nakręcić na jeżdżenie po szpitalach
Stary 2017-10-22, 11:02   #1127
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Co do tego spiworka, on też mi wpadł na stronie hm wczoraj w oko, tylko pod kolor wózka. Zastanawiało mnie tylko jedno, on chyba się nie nadaje na wyjście ze szpitala, bo jak dziecko w nim upiac do nosidełka? Taka mnie refleksja naszla3
Do fotelika można kupić taki specjalny śpiworek z dziurami na pasy. Wrzucam przypadkowy https://www.bialymotylek.pl/spiwor-d...er-p-5880.html
On potem tez do spacerówki jest ok.

Koma, jak już będzie czas, to ci wyprawkę zrobimy. Będziemy ci podsyłać przykłady, coś na pewno wybierzesz, a teraz to jeszcze spokojnie

Ja kupowałam rzeczy, bo byłam pewna, że nie mamy po kim dostać, a tu się okazało, że jednak ktoś się znalazł. Więc może cię ktoś nagle zaskoczyć wyprawką po swoim dziecku

Cytat:
Byłam rano u kosmetyczki na rzęsach i tak się zastanawiam, jak ja teraz nie mam praktycznie brzucha i juz mi ciężko było leżeć te 1,5h na plecach, to co będzie później :/
Ale mam dylematy
Tez obserwuję spadek sprawności. Jeszcze nie ma dramatu, ale uznałam, że trzeba się jednak gimnastykować

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że przed nami jeszcze dużo czasu, ale czy rozmawiałyście już ze swoimi partnerami o ich obecności przy porodzie??
Mój mąż wzbrania się rękami i nogami przed porodówką
Rodzi ze mną. Sam chce, boi się cholernie, ale powiedział, że mnie nie zostawi

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze problem ze szkołą rodzenia. Chciałam z mężem, ale w ten dzień kiedy są zajęcia on pracuje popołudniu. A ta szkoła jest kawałek od nas. W innym mieście. Nie będę miała nawet czym jechać, bo on potrzebuje samochód. I nie wiem co teraz.
Poszukaj, może są weekendowe. U nas coś takiego spotkałam

Cytat:
Po porodzie nie mogłam urodzić łożyska. Okazało się że jest wrośnięte w macice. Za długo już to trwało i musieli mi wydobywać ręcznie, wtedy dostałam krwotoku i nie mogli go zatamować . Ledwo mnie odratowali. Mialam dwa razy transfuzje krwi.
Leżałam dwie doby na oiomie pod aparaturą wycięta z życia.
Rany boskie, współczuję przeżyć. Jesteś twardzielka

Cytat:
Ja mam Też poczytałam o sączeniu, a jakże
Póki jest czop i szyjka długa raczej się nic nie sączy.
Nie wiem, czy potrafisz stwierdzić, z której to dziurki, ale podpowiem ci, że czasem jest to mocz Wczoraj podniosłam głowę, żeby poduszkę poprawić i zrobiłam klasycznego brzuszka i się wszystko niekorzystnie ścisnęło W II trymestrze też zwiększa się mokrość pochwy
Jutro będę pytać gina o to. Napiszę, co powiedział.
Wszystkich niezainteresowanych przepraszam za obrzydliwość powyższego opisu.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 11:10   #1128
lelowa
Zakorzenienie

Jakby co to na tosia.pl widzialam wczoraj przeceny fotelikow, nie duze ale zawsze cos
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 11:27   #1129
Mecassie
Zakorzenienie

Chciałam podzielić te ciuszki na rozmiary i rodzaje ale w większości rozmiar na metce nie jest podany (mam ciuszki używane) i teraz nie wiem jedne sa dlugie ale mają krótkie nogi a drugie maleńkie z dlugimi konczynami nigdy się za to nie wezmę. Najchetniej kupiłabym wsio nowe ale szkoda kasy jednak.

Stary 2017-10-22, 11:38   #1130
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Kochana, u mnie w szpitalu jest jedną sala 😑 więc albo się trafi, albo nie...dodatkowo się dowiedziałam, że nie można opłacić położnej, żeby była z Tobą przy porodzie. Podobno się klocily wiadomo o co - o pieniądze. Dlatego u nas jest tak, że jak wynajmuje sobie położna i zaczynam rodzic, ona przyjedzie do mnie do domu, sprawdzi co i jak, pomoże się przygotować, wykąpać czy co tam trzeba, pojedzie do szpitala, ale nie może wejść na oddział 😕 jaki jest wtedy sens płacenia 800zl? Ja tylko go nie widzę? Później ponoć pomaga w pierwszej kąpieli, doglada szwów i takie tam...

Stary 2017-10-22, 11:40   #1131
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Chciałam podzielić te ciuszki na rozmiary i rodzaje ale w większości rozmiar na metce nie jest podany (mam ciuszki używane) i teraz nie wiem jedne sa dlugie ale mają krótkie nogi a drugie maleńkie z dlugimi konczynami nigdy się za to nie wezmę. Najchetniej kupiłabym wsio nowe ale szkoda kasy jednak.
Też wczoraj z tym walczyłam. Moje mają metki, ale rozmiar rozmiarowi nierówny.
Wybrałam jakiegoś bodziaka jako wzorzec i do niego przykładałam. Kupki są bardzo orientacyjne

Lelowa, gdyby nie twój strach o maleństwo pewnie nie zastanawiałabyś się tak nad zachowaniem lekarki, stwierdziłabyś, że ot gorszy dzień. Ale masz zmartwienie i liczyłaś, że cię uspokoi, czegoś się dowiesz, a tu taka kiepska wizyta. Dobrze, że masz prywatne połówkowe!
Może na to nowe usg załapiesz się ten jeden ostatni raz? Chyba, że ona dalej go nie opanuje Jakieś głupoty wymyślają, nowoczesne technologie, phi
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 11:42   #1132
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
A no widzisz, to chyba trzeba się trzymać tego co mówi lekarz. W ogóle oni chyba mają zdrowe podejście. Moja mi mówi ze nie ma co panikować póki nie boli za bardzo (bo bóle są normalne o ile przechodzą po jakimś czasie albo normalnie się z nimi funkcjonuje i się nie nasilają) i póki nie ma krwawienia. A internet to zło ale powiem wam ze tu na wątku fajne jest to ze nie ma siania paniki. Podoba mi się ze umiemy się uspokoić a nie jeszcze nakręcić na jeżdżenie po szpitalach
Właśnie o to chodzi. Dobrze mi z wami pogadać, bo nie ma tej zbędnej paniki. Wiem, że gdybym zaczęła się negatywnie nakrecac to pewnie bym się wycofała. Ja z natury nie szukam odpowiedzi w internecie, instynktownie podchodzę do ciąży- coś zaczyna pobolewac to szybciutko do łóżka na pół godziny, uplawy mam, ale mój dr i aplikacja mówią, że to normalne więc nauczyłam się z tym jakoś żyć 🤔

Stary 2017-10-22, 11:44   #1133
FallenAnn
Rozeznanie

A co z ciuszkami 0-3 miesięcy? Bo też takowe mam. Czy faktycznie będą sie nadawaly juz na noworodka?

Stary 2017-10-22, 11:44   #1134
Koma1002
Zadomowienie

Parapet 😚😚😚❤❤ moje przerażenie tymi tematami jest ogromne 😭😭 dlatego dzięki za otuchę😚⚘⚘

Stary 2017-10-22, 11:51   #1135
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Moje śpiochy i pajacyki miały rozmiar na metce schowanej w nóżkach, moze tam sprawdz? Czy wszystkie metki masz poucinane?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 11:59   #1136
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Moje śpiochy i pajacyki miały rozmiar na metce schowanej w nóżkach, moze tam sprawdz? Czy wszystkie metki masz poucinane?
Większość jest właśnie wycieta albo sprana...

Sprawdziłam dzisiaj ceny biletów do kina i doznałam szoku... 24 zl od osoby ?! kiedy to poszło tak w górę ? Jeszcze niedawno placilam 19zl i to już było dla mnie mega dużo. Wolę zjeść duża pizzę za to

Stary 2017-10-22, 12:21   #1137
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Chwile nie pisałam ale podczytuje mniej więcej na bieżąco

Byłam na wizycie, wszystko jest ok, łożysko się podniosło więc odetchnęłam, chłopak się potwierdził więc nadal szaleje z zakupami Młody ma już 10 cm ale wagi jeszcze nie podawał bo mówił, że robi to od ok. 18 tyg, więc dopiero na następnej wizycie będę wiedziała

Wczoraj miałam też małą przygodę. Rano obudził mnie ból w lewym boku. Jak spróbowałam wstać to zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami i ból się tak nasilił, że jak padłam na łóżko tak nie mogłam wstać przez 20 min. Ból był OKROPNY. Tż wezwał karetkę bo nie byłam w stanie się podnieść. Jak karetka przyjechała to ból trochę ustał ale i tak mnie wzięli na sor no bo jestem w ciąży i leków dać nie mogli. Jeśli chodzi o sor to się wypowiadać może nie będę. Stwierdzili kolkę nerkową, zrobili badanie moczu i krwi, dali 3 kroplówki, ból przeszedł a że lekarze operowali i nie miał mnie kto zbadać to puścili do domu. Mieli zrobić usg nerki, żeby zobaczyć czy nie ma tam nic ale nie mieli usg bo im ktoś zabrał Dostałam skierowanie do nefrologa/urologa cytuje 'Jeśli zajdzie taka potrzeba to niech Pani idzie na kontrole' Pomacał brzuch, napisał, że brzuch miękki bez żadnych patologii, pić dużo wody i tyle. Powiedział, że łożysko może uciskać i może się to powtórzyć no i jeśli mam predyspozycje to też.
Ból był taki, że nie życzę tego nikomu i jakby trwał dużej niż te 20-30 min to bym chyba zeszła.

Dzwoniłam do swojego gina, żeby go o tym poinformować i powiedział, że jak kiedykolwiek się coś takiego powtórzy albo cokolwiek stanie to mam się zgłosić do niego na szpital na patologie ciąży bo na sorze to mi nikt nie pomoże bo tam nie ma lekarzy tylko jakiś stażysta Kazał brać furaginę, nospe i za 3-4 dni powtórzyć mocz i do niego zadzwonić. Powiedział, że usg nie jest konieczne ale i tak się trochę martwię bo kolejna wizyta dopiero 9 listopada.

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 12:31   #1138
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Chwile nie pisałam ale podczytuje mniej więcej na bieżąco

Byłam na wizycie, wszystko jest ok, łożysko się podniosło więc odetchnęłam, chłopak się potwierdził więc nadal szaleje z zakupami Młody ma już 10 cm ale wagi jeszcze nie podawał bo mówił, że robi to od ok. 18 tyg, więc dopiero na następnej wizycie będę wiedziała

Wczoraj miałam też małą przygodę. Rano obudził mnie ból w lewym boku. Jak spróbowałam wstać to zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami i ból się tak nasilił, że jak padłam na łóżko tak nie mogłam wstać przez 20 min. Ból był OKROPNY. Tż wezwał karetkę bo nie byłam w stanie się podnieść. Jak karetka przyjechała to ból trochę ustał ale i tak mnie wzięli na sor no bo jestem w ciąży i leków dać nie mogli. Jeśli chodzi o sor to się wypowiadać może nie będę. Stwierdzili kolkę nerkową, zrobili badanie moczu i krwi, dali 3 kroplówki, ból przeszedł a że lekarze operowali i nie miał mnie kto zbadać to puścili do domu. Mieli zrobić usg nerki, żeby zobaczyć czy nie ma tam nic ale nie mieli usg bo im ktoś zabrał Dostałam skierowanie do nefrologa/urologa cytuje 'Jeśli zajdzie taka potrzeba to niech Pani idzie na kontrole' Pomacał brzuch, napisał, że brzuch miękki bez żadnych patologii, pić dużo wody i tyle. Powiedział, że łożysko może uciskać i może się to powtórzyć no i jeśli mam predyspozycje to też.
Ból był taki, że nie życzę tego nikomu i jakby trwał dużej niż te 20-30 min to bym chyba zeszła.

Dzwoniłam do swojego gina, żeby go o tym poinformować i powiedział, że jak kiedykolwiek się coś takiego powtórzy albo cokolwiek stanie to mam się zgłosić do niego na szpital na patologie ciąży bo na sorze to mi nikt nie pomoże bo tam nie ma lekarzy tylko jakiś stażysta Kazał brać furaginę, nospe i za 3-4 dni powtórzyć mocz i do niego zadzwonić. Powiedział, że usg nie jest konieczne ale i tak się trochę martwię bo kolejna wizyta dopiero 9 listopada.
O kurcze, to miałaś przeżycie oby to było jednorazowe.

Ja dzisiaj w nocy się obudziłam i chciałam zmienić pozycję ale w połowie obracania poczułam ze nadchodzi skurcz wiezadla wiec znieruchomialam w tej pozycji w "półobrocie" i czekałam aż tam się wszystko ułoży jak powinno. I zaciskalam zęby bo i tak już zaczęło boleć ale nie doszło do apogeum
Stary 2017-10-22, 12:39   #1139
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry. 😀 u nas była taka piękna pogoda a teraz w drodze do krk pada i jest paskudnie. Szykuje mi się miły dzien: Ikea, oglądanie rzeczy dla bobasa, ciuszki, dobre jedzonko.... ☺

Muszka współczuję wczorajszych przeżyć. Życzę Ci dużo zdrowia i oby już ten ból nie wrócił.

Miłej i dobrej niedzieli kochane.☺ fajne to nasze forum 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 12:59   #1140
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
A co z ciuszkami 0-3 miesięcy? Bo też takowe mam. Czy faktycznie będą sie nadawaly juz na noworodka?

To chyba zależy jakie się dziecko urodzi
Moja kuzynka urodziła niedawno synka i mimo tego, że nie był długi bo miał chyba 52-53 cm to miał 4kg i wszystkie ciuszki 56 były na niego za małe

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
A no widzisz, to chyba trzeba się trzymać tego co mówi lekarz. W ogóle oni chyba mają zdrowe podejście. Moja mi mówi ze nie ma co panikować póki nie boli za bardzo (bo bóle są normalne o ile przechodzą po jakimś czasie albo normalnie się z nimi funkcjonuje i się nie nasilają) i póki nie ma krwawienia. A internet to zło :P ale powiem wam ze tu na wątku fajne jest to ze nie ma siania paniki. Podoba mi się ze umiemy się uspokoić a nie jeszcze nakręcić na jeżdżenie po szpitalach
O tak
Mój gin właśnie mi ostatnio mówił, żebym internetu nie czytała bo tam takie głupoty piszą, że można zwariować jakby się tak zacząć wczytywać i porównywać wszystko

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Byliśmy wczoraj u znajomych którzy maja dwójkę dzieci w wieku 4-5 lat i dziewczynka rzuciła się na mnie żeby mnie przytulic. Jej mama oczywiście w panice ze uderzyla w brzuch i w ogóle a ja mówię do małej ze musi uważać bo w brzuszku jest dzidziuś. No I się zafascynowala jak to w brzuszku jest dzidziuś i nie mogła uwierzyć a potem jej brat pytał czy on tez był w brzuszku a jak mama mu powiedziała ze tak to powiedział ze w takim razie on chce jeszcze raz tam być dzieci są urocze z ta swoją prostotą myślenia
Też uwielbiam to myślenie dzieci
Ostatnio jak byliśmy u teściowej to przyjechała siostra Tżta z 4letnim synem. Miał cukierki i dawał mi co jakiś czas jednego dla mnie a drugiego dla Henia. Za którymś razem stwierdził, że nie mogę jeść tyle cukierków bo Henio będzie miał zepsute zęby

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości