|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Witam się z rana. Jak zawsze kiedy można pospać dłużej mam oczy jak 5 zł od 6 rano... Mimo takiego początku dnia mam nadzieję że będzie udany, i tego Wam też życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Czaro-dziejka współczuję przeżyć poporodowych
Witam się w niedzielę, od wczoraj jestem spięta z mężem czyli weekend do Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem że w ciąży obfitsze upławy to nic nadzwyczajnego ale dzisiaj miałam taką dziwną sytuację że poczułam się mokro, poszłam do łazienki a tam mokra plama na bieliźnie przezroczysta - oczywiście już zaczęłąm czytać że to może być sączenie się wód płodowych blablabla i wpadłam w panikę. Czy któraś miała coś takiego?
Dobrze że mam wizytę we wtorek bo bym chyba oszalała. Na razie jednorazowa akacja i się nie powtórzyła ale chodzę co chwilę do łazienki A w 5.10.15 wyprzedaż -50% na wszystko Któraś chciała tą bluzę 'tato pożycz brykę' jest dzisiaj za 15 zł. Też chyba ją wezmę
|
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mąż śpi po nocce, a my z Zosia oglądamy.Reksia ![]() Jolinko jeżeli będziemy mieli drugą córkę to imię juz mam, natomiast imię dla syna to Chyba będę wybierać do samego porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja tak samo. Dla dziewczynki mam kilka dla chłopaków pustka.
My upiekliśmy chałkę i zajadamy. Chyba Ikea dziś w planach bo pogody brak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Jakie głupoty mi się śniły... Dopiero się obudziłam... masakra.
chociaż jest ładna pogoda (nie pada, chyba tylko wieje) to pojedziemy na cmentarz, bo nie chcę się pchać później w te tłumy. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, przestaję panikować.
Upławy miałam cały czas ale dzisiaj to coś innego, tak mi chlusnęło na raz We wtorek mam na szczęście wizytę. Kupię coś dla malucha w 5.10.15 na pocieszenie
|
|
|
|
#1120 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia - bardzo ładny wózek. My też chyba wózek kupimy stacjonarnie z tych samych powodów co Wy
![]() Fallen - mój mąż bedzie ze mną na pewno przez całą 1 fazę porodu, na razie się wzbrania przed 2 fazą bo też ma lęk przed krwą. Ale ja nie naciskam. Dla mnie najważniejsze jest że będzie w najdłuższej, 1 fazie. Ustaliliśmy że co do 2 i 3 fazy podejmiemy decyzję po szkole rodzinie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śnił mi się dzidziuś juz urodzony. Taki zaraz po porodzie- nie był podobny do męża tylko do mojego kuzyna Dzisiaj jestem pół leżąca bo znów mnie pobolewa podbrzusze. Zauwazylam ze boli mnie co jakiś czas przez jeden, dwa dni i przechodzi. Byliśmy wczoraj u znajomych którzy maja dwójkę dzieci w wieku 4-5 lat i dziewczynka rzuciła się na mnie żeby mnie przytulic. Jej mama oczywiście w panice ze uderzyla w brzuch i w ogóle a ja mówię do małej ze musi uważać bo w brzuszku jest dzidziuś. No I się zafascynowala jak to w brzuszku jest dzidziuś i nie mogła uwierzyć a potem jej brat pytał czy on tez był w brzuszku a jak mama mu powiedziała ze tak to powiedział ze w takim razie on chce jeszcze raz tam być dzieci są urocze z ta swoją prostotą myślenia
|
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry, dzis ostatni dzien w pracy smutno mi jakos
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula to w sumie nie wiem. Znajoma była kiedyś u lekarza bo też myślała że sączą jej się wody i on powiedział że jak nie towarzyszą temu skurcze to jest to śluz
|
|
|
#1124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My o porodzie jeszcze w ogóle nie rozmawiamy. Dopiero próbuje wprowadzić temat szkoły rodzenia, ale po wczorajszym ogólnie ciezko sie o czymkolwiek rozmawia. Alley czytałam, ze w II trymestrze takie intensywne upławy sa dosc powszechne. Pójdziesz do gin i sie upewnisz śliczne ciuszki. Moze dzis do stacjonarnego podejdę i cos pooglądam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
No i co do tego pobytu meza na sali z rodzaca jesli nie wykupuje sie porodu rodzinnego to musicie sie dziewczyny w swoich szpitalach zorientowac jak to jest bo niekiedy od razu wypraszaja, dwie moje kolezanki same musialy niesc torby na sale bo nie wpuscili dalej mezow nie mowiac o byciu przy zonie przed porodem
|
||
|
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On potem tez do spacerówki jest ok. Koma, jak już będzie czas, to ci wyprawkę zrobimy. Będziemy ci podsyłać przykłady, coś na pewno wybierzesz, a teraz to jeszcze spokojnie ![]() Ja kupowałam rzeczy, bo byłam pewna, że nie mamy po kim dostać, a tu się okazało, że jednak ktoś się znalazł. Więc może cię ktoś nagle zaskoczyć wyprawką po swoim dziecku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też poczytałam o sączeniu, a jakże ![]() Póki jest czop i szyjka długa raczej się nic nie sączy. Nie wiem, czy potrafisz stwierdzić, z której to dziurki, ale podpowiem ci, że czasem jest to mocz W II trymestrze też zwiększa się mokrość pochwy ![]() Jutro będę pytać gina o to. Napiszę, co powiedział. Wszystkich niezainteresowanych przepraszam za obrzydliwość powyższego opisu. |
||||||
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby co to na tosia.pl widzialam wczoraj przeceny fotelikow, nie duze ale zawsze cos
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam podzielić te ciuszki na rozmiary i rodzaje ale w większości rozmiar na metce nie jest podany (mam ciuszki używane) i teraz nie wiem
jedne sa dlugie ale mają krótkie nogi a drugie maleńkie z dlugimi konczynami nigdy się za to nie wezmę. Najchetniej kupiłabym wsio nowe ale szkoda kasy jednak.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybrałam jakiegoś bodziaka jako wzorzec i do niego przykładałam. Kupki są bardzo orientacyjne ![]() Lelowa, gdyby nie twój strach o maleństwo pewnie nie zastanawiałabyś się tak nad zachowaniem lekarki, stwierdziłabyś, że ot gorszy dzień. Ale masz zmartwienie i liczyłaś, że cię uspokoi, czegoś się dowiesz, a tu taka kiepska wizyta. Dobrze, że masz prywatne połówkowe! Może na to nowe usg załapiesz się ten jeden ostatni raz? Chyba, że ona dalej go nie opanuje
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
A co z ciuszkami 0-3 miesięcy? Bo też takowe mam. Czy faktycznie będą sie nadawaly juz na noworodka?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Parapet 😚😚😚❤❤ moje przerażenie tymi tematami jest ogromne 😭😭 dlatego dzięki za otuchę😚⚘⚘
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdziłam dzisiaj ceny biletów do kina i doznałam szoku... 24 zl od osoby ?! kiedy to poszło tak w górę ? Jeszcze niedawno placilam 19zl i to już było dla mnie mega dużo. Wolę zjeść duża pizzę za to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Byłam na wizycie, wszystko jest ok, łożysko się podniosło więc odetchnęłam, chłopak się potwierdził więc nadal szaleje z zakupami Młody ma już 10 cm ale wagi jeszcze nie podawał bo mówił, że robi to od ok. 18 tyg, więc dopiero na następnej wizycie będę wiedziała Wczoraj miałam też małą przygodę. Rano obudził mnie ból w lewym boku. Jak spróbowałam wstać to zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami i ból się tak nasilił, że jak padłam na łóżko tak nie mogłam wstać przez 20 min. Ból był OKROPNY. Tż wezwał karetkę bo nie byłam w stanie się podnieść. Jak karetka przyjechała to ból trochę ustał ale i tak mnie wzięli na sor no bo jestem w ciąży i leków dać nie mogli. Jeśli chodzi o sor to się wypowiadać może nie będę. Stwierdzili kolkę nerkową, zrobili badanie moczu i krwi, dali 3 kroplówki, ból przeszedł a że lekarze operowali i nie miał mnie kto zbadać to puścili do domu. Mieli zrobić usg nerki, żeby zobaczyć czy nie ma tam nic ale nie mieli usg bo im ktoś zabrał Dostałam skierowanie do nefrologa/urologa cytuje 'Jeśli zajdzie taka potrzeba to niech Pani idzie na kontrole' Ból był taki, że nie życzę tego nikomu i jakby trwał dużej niż te 20-30 min to bym chyba zeszła. Dzwoniłam do swojego gina, żeby go o tym poinformować i powiedział, że jak kiedykolwiek się coś takiego powtórzy albo cokolwiek stanie to mam się zgłosić do niego na szpital na patologie ciąży bo na sorze to mi nikt nie pomoże bo tam nie ma lekarzy tylko jakiś stażysta Kazał brać furaginę, nospe i za 3-4 dni powtórzyć mocz i do niego zadzwonić. Powiedział, że usg nie jest konieczne ale i tak się trochę martwię bo kolejna wizyta dopiero 9 listopada.
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to było jednorazowe. Ja dzisiaj w nocy się obudziłam i chciałam zmienić pozycję ale w połowie obracania poczułam ze nadchodzi skurcz wiezadla wiec znieruchomialam w tej pozycji w "półobrocie" i czekałam aż tam się wszystko ułoży jak powinno. I zaciskalam zęby bo i tak już zaczęło boleć ale nie doszło do apogeum
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. 😀 u nas była taka piękna pogoda a teraz w drodze do krk pada i jest paskudnie. Szykuje mi się miły dzien: Ikea, oglądanie rzeczy dla bobasa, ciuszki, dobre jedzonko.... ☺
Muszka współczuję wczorajszych przeżyć. Życzę Ci dużo zdrowia i oby już ten ból nie wrócił. Miłej i dobrej niedzieli kochane.☺ fajne to nasze forum 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kuzynka urodziła niedawno synka i mimo tego, że nie był długi bo miał chyba 52-53 cm to miał 4kg i wszystkie ciuszki 56 były na niego za małe ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Mój gin właśnie mi ostatnio mówił, żebym internetu nie czytała bo tam takie głupoty piszą, że można zwariować jakby się tak zacząć wczytywać i porównywać wszystko ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Ostatnio jak byliśmy u teściowej to przyjechała siostra Tżta z 4letnim synem. Miał cukierki i dawał mi co jakiś czas jednego dla mnie a drugiego dla Henia. Za którymś razem stwierdził, że nie mogę jeść tyle cukierków bo Henio będzie miał zepsute zęby |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

___
a potem jej brat pytał czy on tez był w brzuszku a jak mama mu powiedziała ze tak to powiedział ze w takim razie on chce jeszcze raz tam być 

smutno mi jakos

nigdy się za to nie wezmę. Najchetniej kupiłabym wsio nowe ale szkoda kasy jednak.
kiedy to poszło tak w górę ? Jeszcze niedawno placilam 19zl i to już było dla mnie mega dużo. Wolę zjeść duża pizzę za to