|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Mecassie, ja chodzę w te tanie dni
Mam czas, mogę się dostosować![]() Muszka, ale makabra. Kolka nerkowa jest straszna. Podobno woda Jana na to, ale nie wiem, czy w ciąży można Nefrolog pewnie zaleci usg.Ja śpię średnio ostatnio. Jak wstanę do toalety, to potem mam kłopot z zaśnięciem. Podejrzewam, że to spina przed połówkowym Moja Mała o 2 w nocy też dziś nie spała![]() Jak zasnęłam, to śniło mi się, że byłam z Mariuszem Szczygłem w teatrze. Tak po koleżeńsku Miło było, sztuki nie pamiętam |
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszka nie wiem, czy wiesz ale miałam podobną przygodę.
A co wyszło w moczu? Bo mi to pierwsze co to pobrali mocz i po pół godzinie były wyniki i wiadomo co i jak. I usg też miałam od razu, jak tylko przekazałam mocz na badanie. Dr sprawdziła mi najpierw dziecię, potem szyjkę i moje nerki. I szczerze mówiąc bardzo mnie dziwi, że nie zrobili Ci usg... Bardzo dziwne było też tłumaczenie
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co z tym nowym sprzetem planuje zapytac polozna przed nastepna wizyta czy ten mlody gin przyjmuje prywatnie bo wiem tylko, ze nie prowadzi ciaz ale moze usg by robil chociaz prywatnie to zawsze mialabym blizej niz teraz tam gdzie jezdze. Bo liczyc, ze babka ogarnie i zrobi mi na tym usg w 30 tc to jak liczyc na cud. Cytat:
Najgorsze, ze to moze sie powtorzyc. |
||
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to ta woda Jana ? Nie słyszałam o tym Cytat:
Jedyne co właśnie zrobili to pobrali krew i mocz. W sumie nawet mi ten gość nie powiedział co tam wyszło, tylko dopiero jak dostałam kartę na wychodne to tam były wyniki badań. Parametry nieprawidłowe to : Mocznik 2,3 przy normie min 3,1 A z morfologii WBC 11,3 przy normie max 10 HCT 35,4 przy normie min 37 W opisie mam napisane : ' W badaniach lab. bez istotnych odchyleń' Chciał mi zrobić usg nerki ale usg gdzieś zabrali więc nie zrobił A Tobie jak wyszły wyniki ? Miałaś jakiś osad w nerkach ? |
||
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to ostatnio śpię jak zbita, a sny mam tak durne, że szkoda gadać
Miałam wczoraj szalony dzień... Zaczął się źle bo w drodze na uczelnię urwał mi się wydech w samochodzie Jakoś dojechałam ale mąż musiał przyjeżdzać i ratować sytuację. I niestety zostaję bez samochodu bo moim staruszkiem już strach jeździć Potem było już lepiej. Wieczorem robiliśmy dosyć solidne porządki. Dużo gratów poszło na śmietnik a do naszej kanciapki, w której trzymamy ogólnie pojęte wszystko wstawiliśmy regały więc zrobiło się dużo miejsca. Właściwie to dopiero co skończyliśmy te prace bo jeszcze trzeba było posprzątać po sprzątaniu Wczoraj doszłam do wniosku, że u mojego męża również odezwał się syndrom wicia gniazda Zaraz będę się ogarniać bo jedziemy do moich rodziców. Mama narobiła łazanek
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszka wspolczuje przeżyć. Dobrze, że już jest ok
![]() Co do dzieci moja siostrzenica nauczona doświadczeniem przy jej 2 miesięcznym bracie zapytała czy dzidzia w brzuszku też płacze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1148 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam wreszcie te ciążowe spodnie które tak zachwalacie. Rzeczywiście dawno nie czułam takiej wygody. Spodnie w c&a okazały się jakieś przedpotopowe, dramat. Wróciłam do h&m i tam był większy wybór, kupiłam czarne bo zależało mi żeby ten pas był czarny. A w dżinsach był zawsze niebieski. Niestety jakość tych wszystkich spodni jest tragiczna, jak jegginsy z Lidla za 50zl a kosztują 3 razy tyle...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Myszka, faktycznie musiałaś najeść się strachu! Współczuję ⚘
Torrence, wstawialas może link do ddTVN? Mogłam przeoczyć🤔🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam bakteryjne zakażenie ale dolnych dróg moczowych. W nerkach nic się nie działo, w badaniach nawet piasku nie było. Ale za to i w krwi i w moczu cały festiwal: w krwi przede wszystkim lekki stan zapalny a w moczu to leukocyty, erytrocyty, trochę białka no i bakterie. Dostałam kroplówkę i zastrzyk przeciwbólwy. Ponadto lekarka była tak miła, że zleciła także, żebym zostawiła u nich mocz na posiew. Gdyby powiedziała mi "niech pani poczeka do rana i odda w swojej przychodni" to z wzięciem leku na bakterie też musiałabym czekać do czasu aż pobiorę mocz na posiew. Byłam ze dwie godziny w tym szpitalu i wyszłam stamtąd jak nowonarodzona, wróciłam do domu, wzięłam lek który miał wstępnie wybić bakterie a po wynikach posiewu dostałam jeszcze antybiotyk celowany konkretnie w te bakterie. Teraz jest wszystko ok, mocz jest czysty, posiew też czego i Tobie życzę Dodam tylko, że na IP byłam w szpitalu stricte o profilu ginekologiczno-położniczym
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sie wiecej nie powtorzylo!
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zrobię to jutro ![]() ... Pochwalę się jeszcze, że mam dwa nowe nabytki dla córeczki Zdecydowałam się ostatecznie (wspominałam jakiś czas temu że się waham) odkupić od koleżanki nosidło Tula i huśtawkę. Huśtawka wygląda tak: WP_20171022_11_02_54_Pro.jpg I przysięgam, że to całkowity przypadek, że jest z króliczkowym motywem ![]() Ech znowu wstawiło się poziomo Co za gó...no!
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-22 o 14:10 |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
). Raz byłam w szpitalu na jeden dzień a drugi raz obeszło się bez szpitala ale leki i ból był. No ale teraz naprawdę chodzę siku jak tylko mi się zachce, z tym, że nie piłam jakoś dużo wody. Od wczoraj pije dosłownie cały czas i chodzę sikać też cały czas więc mam nadzieje, że się to już nie powtórzy ![]() No ja właśnie zrobiłam błąd bo zadzwoniliśmy po karetkę a dyżur miał ten drugi (dużo gorszy) szpital. Z tym, że nie bardzo wiedziałam co się dzieje, co mnie boli i kiedy przestanie a nie byłam w stanie się podnieść, więc o zejściu do samochodu i pojechaniu z Tżtem nie było mowy. Jakbym poczekała te 20 min to by przeszło i mogłabym zadzwonić do gina i jechać właśnie tam gdzie on przyjmuje na patologie ciąży |
|
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
My jechaliśmy sami do szpitala, jakoś udało mi się dojąć do samochodu ale powiem Ci, że po drodze zastanawiałam się czy nie lepiej było wezwać pogotowie... I podobnie jak Ty nie wiedziałam co to za ból, przerażona byłam, że to mogą być skurcze.
Musimy dużo pić. Ja też się tak urządziłam trochę na własne życzenie bo jak zrobiło się chłodniej to piłam mniej i przestałam tego pilnować. Teraz już pilnuję, żeby cała butelka dziennie szła plus jakieś herbatki, zupy itp.
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszka wspolczuje przeżyć. Wizyta na SOR faktycznie bez komentarza. Przespałam się godzinę i jestem nie do życia :/ Nie mogę się obudzić :/ |
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna rzecz z głowy ![]() Wszystkie kupujecie/macie takie huśtawki/bujaki ? Ja chyba sobie póki co odpuszczę i zobaczę jak będzie, jak się dziecko urodzi. Moja mama mnie w ogóle nie bujała. Ani na rękach, do spania też nie i radziła mi nie uczyć tego dziecka. U niej się to sprawdziło bo byłam dzieckiem aniołem Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie (taaaa, naiwna ja ) Wiadomo, że każde dziecko jest inne i może się okazać, że taka huśtawka jest must have ale najwyżej dokupię po porodzie Cytat:
) ale to był taki ścisk, że myślałam, że mi dzidka zgniecie z jednej strony ![]() Tak, teraz nie rozstaje się z wodą i mam nadzieje, że już będzie ok. |
||
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam i na ten moment też nie planuję kupować huśtawki 😊 zobaczymy co będzie po porodzie 😊
|
|
|
|
#1158 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem dokładnie co macie na myśli przez bujaki, ale do tej pory u znajomych widziałam takie krzaczki z opcją bujania, ale były bardzo niskie, dziecko leżało na wysokości łydek dorosłego. Ale raz widziałam taki fajny leżaczek na długich nóżkach gdzie dziecko było na wysokości oczu siedzącego na krześle dorosłego. To chyba bardziej praktyczne.
Współczuję wam tych przeżyć bólowych i szpitalnych. Mama mnie ostatnio chwaliła że tak dobrze znoszę ciążę mimo że jestem taka panikarą. Myślała że będę się zamartwiać i panikować z byle powodu. Ale prawda jest taka że właśnie nie mam żadnego powodu, ciąża przebiega bez niemiłych niespodzianek. Jakbym była na waszym miejscu to pewnie bym że stresu zeszła :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jest do jakiej wagi? Ja planuje tez kupic jakas uzywana hustawke, wiadomo ze nie przy kazdym dziecku sie sprawdzi, ale jak dzieki niej bede mogla cos w domu ogarnac a dziecko zajmie sie soba lub w niej pospi to czemu nie
|
|
|
|
|
#1160 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w niedzielne popołudnie... jakieś takie bez energii...ale pewnie pogoda robi swoje... jak ma być tak szaro i buro to niech chociaż powieje, żeby bursztyn był... a nie dopiero wtedy, jak przez wielki brzuch nie będę mogła się po nie schylić... mam jakieś takie przeczucie, że niebawem pojawią się tego typu utrudnienia... no i ubieranie butów...i odkurzanie pod łóżkiem!
Cytat:
Cytat:
i tez chcę takie dziecko....ale chłop mój to był istny czort...więc może być różnie...a bujaczek też już mam, dostałam używanyBardzo Tobie i innym dziewczynom, które mają przygody kończące się na izbie przyjęć współczuję... ale ważne, że z dziećmi ok dużo zdrowia! i miłej niedzieli |
||
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A hustawke mam taka, ona jest już duża i ciężka. Ma kilka prędkości bujania, no i buja albo przód tył, albo na boki. Wsadzałam też młodego czasem, jak musiałam coś zrobić. Ogólnie te rzeczy mi się przydały. No i wiadomo, że bujaki huśtawki nie nadają się dla noworodków, tylko trochę starszych dzieci tak od 3miesiąca. Screenshot_2017-10-22-15-06-39_com.android.chrome.png |
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się podobają te z BabyBjorn ale jak zobaczyłam cenę to już mi się tak nie podobają ![]() Cytat:
Do nas dziś dzwoniła siostra TŻta, że ma już ciuszki ale taka pogoda, że chyba nie będziemy wychodzić z domu
|
||
|
|
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszka współczuje przeżyć :głaszcze: mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko dobrze
![]() Ja póki co nie planuje kupowac żadnego bujaczka. Zobaczę pozniej. Ale pewnie skłaniałbym sie do takiego co Czarodziejka wklejała, bo miałam z nimi styczność i fajnie sie sprawdzają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi czy macie czasem wrażenie ze dzidziuś ułożył się nisko i powoduje takie uczucie ciezkosci w dole brzucha? Bo u mnie dzisiaj tak jest i nawet ruchy czuje bardzo nisko w podbrzuszu. Na ogół czuje wyżej i nie czuje ich przez skórę a dziś udało mi się wyczuć go pod ręką jak się obracał dość intensywnie po jedzeniu. Poprzednio jak udało mi się wyczuć ruchy pod ręką to tez to było tak nisko
|
|
|
|
#1168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Wlasnie chce kupic taki sam teraz, mam jeszcze taki z bright stars ale on jest bez regulacji i wg mnie dla starszych niemowląt, dla takich malutkich lepszy jest wlasnie rozkladany. A hustawki nie mam i chyba nie kupuje. |
|||
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oglądamy drugi sezon serialu, a ja ledwo patrzę. ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Edytowane przez _Selina_ Czas edycji: 2017-10-22 o 16:06 |
||
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula ja caly czas czuje malucha bardzo nisko. Z corka tez tak mialam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Mam czas, mogę się dostosować
Młody ma już 10 cm ale wagi jeszcze nie podawał bo mówił, że robi to od ok. 18 tyg, więc dopiero na następnej wizycie będę wiedziała
Dostałam skierowanie do nefrologa/urologa cytuje 'Jeśli zajdzie taka potrzeba to niech Pani idzie na kontrole' 

oby sie wiecej nie powtorzylo!

). Raz byłam w szpitalu na jeden dzień a drugi raz obeszło się bez szpitala ale leki i ból był. No ale teraz naprawdę chodzę siku jak tylko mi się zachce, z tym, że nie piłam jakoś dużo wody. 
Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie