Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-22, 13:04   #1141
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
To chyba zależy jakie się dziecko urodzi
Moja kuzynka urodziła niedawno synka i mimo tego, że nie był długi bo miał chyba 52-53 cm to miał 4kg i wszystkie ciuszki 56 były na niego za małe

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

O tak
Mój gin właśnie mi ostatnio mówił, żebym internetu nie czytała bo tam takie głupoty piszą, że można zwariować jakby się tak zacząć wczytywać i porównywać wszystko

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Też uwielbiam to myślenie dzieci
Ostatnio jak byliśmy u teściowej to przyjechała siostra Tżta z 4letnim synem. Miał cukierki i dawał mi co jakiś czas jednego dla mnie a drugiego dla Henia. Za którymś razem stwierdził, że nie mogę jeść tyle cukierków bo Henio będzie miał zepsute zęby
O proszę jaki świadomy
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:15   #1142
parapet
Zadomowienie

Mecassie, ja chodzę w te tanie dni Mam czas, mogę się dostosować
Muszka, ale makabra. Kolka nerkowa jest straszna. Podobno woda Jana na to, ale nie wiem, czy w ciąży można Nefrolog pewnie zaleci usg.

Ja śpię średnio ostatnio. Jak wstanę do toalety, to potem mam kłopot z zaśnięciem. Podejrzewam, że to spina przed połówkowym Moja Mała o 2 w nocy też dziś nie spała
Jak zasnęłam, to śniło mi się, że byłam z Mariuszem Szczygłem w teatrze. Tak po koleżeńsku Miło było, sztuki nie pamiętam
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:18   #1143
Torrence
Wtajemniczenie

Muszka nie wiem, czy wiesz ale miałam podobną przygodę.
A co wyszło w moczu? Bo mi to pierwsze co to pobrali mocz i po pół godzinie były wyniki i wiadomo co i jak.
I usg też miałam od razu, jak tylko przekazałam mocz na badanie. Dr sprawdziła mi najpierw dziecię, potem szyjkę i moje nerki. I szczerze mówiąc bardzo mnie dziwi, że nie zrobili Ci usg... Bardzo dziwne było też tłumaczenie
Stary 2017-10-22, 13:24   #1144
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Też wczoraj z tym walczyłam. Moje mają metki, ale rozmiar rozmiarowi nierówny.
Wybrałam jakiegoś bodziaka jako wzorzec i do niego przykładałam. Kupki są bardzo orientacyjne

Lelowa, gdyby nie twój strach o maleństwo pewnie nie zastanawiałabyś się tak nad zachowaniem lekarki, stwierdziłabyś, że ot gorszy dzień. Ale masz zmartwienie i liczyłaś, że cię uspokoi, czegoś się dowiesz, a tu taka kiepska wizyta. Dobrze, że masz prywatne połówkowe!
Może na to nowe usg załapiesz się ten jeden ostatni raz? Chyba, że ona dalej go nie opanuje Jakieś głupoty wymyślają, nowoczesne technologie, phi
Taj zdecydowanie martwie sie i to wszystko sie zlozylo.
Wiesz co z tym nowym sprzetem planuje zapytac polozna przed nastepna wizyta czy ten mlody gin przyjmuje prywatnie bo wiem tylko, ze nie prowadzi ciaz ale moze usg by robil chociaz prywatnie to zawsze mialabym blizej niz teraz tam gdzie jezdze. Bo liczyc, ze babka ogarnie i zrobi mi na tym usg w 30 tc to jak liczyc na cud.
Cytat:
Cześć dziewczyny Chwile nie pisałam ale podczytuje mniej więcej na bieżąco

Byłam na wizycie, wszystko jest ok, łożysko się podniosło więc odetchnęłam, chłopak się potwierdził więc nadal szaleje z zakupami Młody ma już 10 cm ale wagi jeszcze nie podawał bo mówił, że robi to od ok. 18 tyg, więc dopiero na następnej wizycie będę wiedziała

Wczoraj miałam też małą przygodę. Rano obudził mnie ból w lewym boku. Jak spróbowałam wstać to zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami i ból się tak nasilił, że jak padłam na łóżko tak nie mogłam wstać przez 20 min. Ból był OKROPNY. Tż wezwał karetkę bo nie byłam w stanie się podnieść. Jak karetka przyjechała to ból trochę ustał ale i tak mnie wzięli na sor no bo jestem w ciąży i leków dać nie mogli. Jeśli chodzi o sor to się wypowiadać może nie będę. Stwierdzili kolkę nerkową, zrobili badanie moczu i krwi, dali 3 kroplówki, ból przeszedł a że lekarze operowali i nie miał mnie kto zbadać to puścili do domu. Mieli zrobić usg nerki, żeby zobaczyć czy nie ma tam nic ale nie mieli usg bo im ktoś zabrał Dostałam skierowanie do nefrologa/urologa cytuje 'Jeśli zajdzie taka potrzeba to niech Pani idzie na kontrole' Pomacał brzuch, napisał, że brzuch miękki bez żadnych patologii, pić dużo wody i tyle. Powiedział, że łożysko może uciskać i może się to powtórzyć no i jeśli mam predyspozycje to też.
Ból był taki, że nie życzę tego nikomu i jakby trwał dużej niż te 20-30 min to bym chyba zeszła.

Dzwoniłam do swojego gina, żeby go o tym poinformować i powiedział, że jak kiedykolwiek się coś takiego powtórzy albo cokolwiek stanie to mam się zgłosić do niego na szpital na patologie ciąży bo na sorze to mi nikt nie pomoże bo tam nie ma lekarzy tylko jakiś stażysta Kazał brać furaginę, nospe i za 3-4 dni powtórzyć mocz i do niego zadzwonić. Powiedział, że usg nie jest konieczne ale i tak się trochę martwię bo kolejna wizyta dopiero 9 listopada.
Super, ze wizyta ok. Ja mialam w piatek podobny napad bolu tyle, ze z prawego boku i tez mialam jechac na ip ale po godzinie przeszlo. Ja podejrzewam kolke jelitowa bo jak w necie czytalam opisy to by sie zgadzalo. Nerkowa to chyba bardziej boli.
Najgorsze, ze to moze sie powtorzyc.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:28   #1145
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Muszka, ale makabra. Kolka nerkowa jest straszna. Podobno woda Jana na to, ale nie wiem, czy w ciąży można Nefrolog pewnie zaleci usg.
No, ból był okropny
A co to ta woda Jana ? Nie słyszałam o tym

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Muszka nie wiem, czy wiesz ale miałam podobną przygodę.
A co wyszło w moczu? Bo mi to pierwsze co to pobrali mocz i po pół godzinie były wyniki i wiadomo co i jak.
I usg też miałam od razu, jak tylko przekazałam mocz na badanie. Dr sprawdziła mi najpierw dziecię, potem szyjkę i moje nerki. I szczerze mówiąc bardzo mnie dziwi, że nie zrobili Ci usg... Bardzo dziwne było też tłumaczenie
Dlatego napisałam, że się nie będę wypowiadała na temat opieki tam
Jedyne co właśnie zrobili to pobrali krew i mocz. W sumie nawet mi ten gość nie powiedział co tam wyszło, tylko dopiero jak dostałam kartę na wychodne to tam były wyniki badań. Parametry nieprawidłowe to :
Mocznik 2,3 przy normie min 3,1
A z morfologii
WBC 11,3 przy normie max 10
HCT 35,4 przy normie min 37

W opisie mam napisane : ' W badaniach lab. bez istotnych odchyleń'

Chciał mi zrobić usg nerki ale usg gdzieś zabrali więc nie zrobił

A Tobie jak wyszły wyniki ? Miałaś jakiś osad w nerkach ?

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:34   #1146
Torrence
Wtajemniczenie

Ja to ostatnio śpię jak zbita, a sny mam tak durne, że szkoda gadać

Miałam wczoraj szalony dzień... Zaczął się źle bo w drodze na uczelnię urwał mi się wydech w samochodzie Jakoś dojechałam ale mąż musiał przyjeżdzać i ratować sytuację. I niestety zostaję bez samochodu bo moim staruszkiem już strach jeździć
Potem było już lepiej. Wieczorem robiliśmy dosyć solidne porządki. Dużo gratów poszło na śmietnik a do naszej kanciapki, w której trzymamy ogólnie pojęte wszystko wstawiliśmy regały więc zrobiło się dużo miejsca. Właściwie to dopiero co skończyliśmy te prace bo jeszcze trzeba było posprzątać po sprzątaniu Wczoraj doszłam do wniosku, że u mojego męża również odezwał się syndrom wicia gniazda
Zaraz będę się ogarniać bo jedziemy do moich rodziców. Mama narobiła łazanek
Stary 2017-10-22, 13:35   #1147
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Muszka wspolczuje przeżyć. Dobrze, że już jest ok

Co do dzieci moja siostrzenica nauczona doświadczeniem przy jej 2 miesięcznym bracie zapytała czy dzidzia w brzuszku też płacze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:53   #1148
bloody_marry
Rozeznanie

Kupiłam wreszcie te ciążowe spodnie które tak zachwalacie. Rzeczywiście dawno nie czułam takiej wygody. Spodnie w c&a okazały się jakieś przedpotopowe, dramat. Wróciłam do h&m i tam był większy wybór, kupiłam czarne bo zależało mi żeby ten pas był czarny. A w dżinsach był zawsze niebieski. Niestety jakość tych wszystkich spodni jest tragiczna, jak jegginsy z Lidla za 50zl a kosztują 3 razy tyle...

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:55   #1149
Koma1002
Zadomowienie

Myszka, faktycznie musiałaś najeść się strachu! Współczuję ⚘

Torrence, wstawialas może link do ddTVN? Mogłam przeoczyć🤔🤔

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 13:55   #1150
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
W opisie mam napisane : ' W badaniach lab. bez istotnych odchyleń'

Chciał mi zrobić usg nerki ale usg gdzieś zabrali więc nie zrobił

A Tobie jak wyszły wyniki ? Miałaś jakiś osad w nerkach ?
No naprawdę brak słów... Ja i przed ciążą miewałam problemy z układem moczowym i kiedyś też wylądowałam na IP to wtedy nawet badania moczu mi nie zrobili! Powiatowe szpitale...

Ja miałam bakteryjne zakażenie ale dolnych dróg moczowych. W nerkach nic się nie działo, w badaniach nawet piasku nie było. Ale za to i w krwi i w moczu cały festiwal: w krwi przede wszystkim lekki stan zapalny a w moczu to leukocyty, erytrocyty, trochę białka no i bakterie. Dostałam kroplówkę i zastrzyk przeciwbólwy.
Ponadto lekarka była tak miła, że zleciła także, żebym zostawiła u nich mocz na posiew. Gdyby powiedziała mi "niech pani poczeka do rana i odda w swojej przychodni" to z wzięciem leku na bakterie też musiałabym czekać do czasu aż pobiorę mocz na posiew.
Byłam ze dwie godziny w tym szpitalu i wyszłam stamtąd jak nowonarodzona, wróciłam do domu, wzięłam lek który miał wstępnie wybić bakterie a po wynikach posiewu dostałam jeszcze antybiotyk celowany konkretnie w te bakterie.
Teraz jest wszystko ok, mocz jest czysty, posiew też czego i Tobie życzę
Dodam tylko, że na IP byłam w szpitalu stricte o profilu ginekologiczno-położniczym
Stary 2017-10-22, 13:58   #1151
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Cześć dziewczyny Chwile nie pisałam ale podczytuje mniej więcej na bieżąco

Byłam na wizycie, wszystko jest ok, łożysko się podniosło więc odetchnęłam, chłopak się potwierdził więc nadal szaleje z zakupami Młody ma już 10 cm ale wagi jeszcze nie podawał bo mówił, że robi to od ok. 18 tyg, więc dopiero na następnej wizycie będę wiedziała

Wczoraj miałam też małą przygodę. Rano obudził mnie ból w lewym boku. Jak spróbowałam wstać to zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami i ból się tak nasilił, że jak padłam na łóżko tak nie mogłam wstać przez 20 min. Ból był OKROPNY. Tż wezwał karetkę bo nie byłam w stanie się podnieść. Jak karetka przyjechała to ból trochę ustał ale i tak mnie wzięli na sor no bo jestem w ciąży i leków dać nie mogli. Jeśli chodzi o sor to się wypowiadać może nie będę. Stwierdzili kolkę nerkową, zrobili badanie moczu i krwi, dali 3 kroplówki, ból przeszedł a że lekarze operowali i nie miał mnie kto zbadać to puścili do domu. Mieli zrobić usg nerki, żeby zobaczyć czy nie ma tam nic ale nie mieli usg bo im ktoś zabrał Dostałam skierowanie do nefrologa/urologa cytuje 'Jeśli zajdzie taka potrzeba to niech Pani idzie na kontrole' Pomacał brzuch, napisał, że brzuch miękki bez żadnych patologii, pić dużo wody i tyle. Powiedział, że łożysko może uciskać i może się to powtórzyć no i jeśli mam predyspozycje to też.
Ból był taki, że nie życzę tego nikomu i jakby trwał dużej niż te 20-30 min to bym chyba zeszła.

Dzwoniłam do swojego gina, żeby go o tym poinformować i powiedział, że jak kiedykolwiek się coś takiego powtórzy albo cokolwiek stanie to mam się zgłosić do niego na szpital na patologie ciąży bo na sorze to mi nikt nie pomoże bo tam nie ma lekarzy tylko jakiś stażysta Kazał brać furaginę, nospe i za 3-4 dni powtórzyć mocz i do niego zadzwonić. Powiedział, że usg nie jest konieczne ale i tak się trochę martwię bo kolejna wizyta dopiero 9 listopada.
Jeju współczuje tego bóli oby sie wiecej nie powtorzylo!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 14:07   #1152
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Torrence, wstawialas może link do ddTVN? Mogłam przeoczyć🤔🤔

Szczerze to nie miałam kiedy poszukać Ale zrobię to jutro
...
Pochwalę się jeszcze, że mam dwa nowe nabytki dla córeczki
Zdecydowałam się ostatecznie (wspominałam jakiś czas temu że się waham) odkupić od koleżanki nosidło Tula i huśtawkę.
Huśtawka wygląda tak:
WP_20171022_11_02_54_Pro.jpg
I przysięgam, że to całkowity przypadek, że jest z króliczkowym motywem

Ech znowu wstawiło się poziomo Co za gó...no!

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-22 o 14:10
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 14:16   #1153
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
No naprawdę brak słów... Ja i przed ciążą miewałam problemy z układem moczowym i kiedyś też wylądowałam na IP to wtedy nawet badania moczu mi nie zrobili! Powiatowe szpitale...

Ja miałam bakteryjne zakażenie ale dolnych dróg moczowych. W nerkach nic się nie działo, w badaniach nawet piasku nie było. Ale za to i w krwi i w moczu cały festiwal: w krwi przede wszystkim lekki stan zapalny a w moczu to leukocyty, erytrocyty, trochę białka no i bakterie. Dostałam kroplówkę i zastrzyk przeciwbólwy.
Ponadto lekarka była tak miła, że zleciła także, żebym zostawiła u nich mocz na posiew. Gdyby powiedziała mi "niech pani poczeka do rana i odda w swojej przychodni" to z wzięciem leku na bakterie też musiałabym czekać do czasu aż pobiorę mocz na posiew.
Byłam ze dwie godziny w tym szpitalu i wyszłam stamtąd jak nowonarodzona, wróciłam do domu, wzięłam lek który miał wstępnie wybić bakterie a po wynikach posiewu dostałam jeszcze antybiotyk celowany konkretnie w te bakterie.
Teraz jest wszystko ok, mocz jest czysty, posiew też czego i Tobie życzę
Dodam tylko, że na IP byłam w szpitalu stricte o profilu ginekologiczno-położniczym
Też przed ciążą miałam problemy, trochę z mojej winy bo cofnął mi się mocz do nerki (przez wstrzymywanie sikania ). Raz byłam w szpitalu na jeden dzień a drugi raz obeszło się bez szpitala ale leki i ból był. No ale teraz naprawdę chodzę siku jak tylko mi się zachce, z tym, że nie piłam jakoś dużo wody.
Od wczoraj pije dosłownie cały czas i chodzę sikać też cały czas więc mam nadzieje, że się to już nie powtórzy

No ja właśnie zrobiłam błąd bo zadzwoniliśmy po karetkę a dyżur miał ten drugi (dużo gorszy) szpital. Z tym, że nie bardzo wiedziałam co się dzieje, co mnie boli i kiedy przestanie a nie byłam w stanie się podnieść, więc o zejściu do samochodu i pojechaniu z Tżtem nie było mowy. Jakbym poczekała te 20 min to by przeszło i mogłabym zadzwonić do gina i jechać właśnie tam gdzie on przyjmuje na patologie ciąży

20.05.2017
Stary 2017-10-22, 14:26   #1154
Torrence
Wtajemniczenie

My jechaliśmy sami do szpitala, jakoś udało mi się dojąć do samochodu ale powiem Ci, że po drodze zastanawiałam się czy nie lepiej było wezwać pogotowie... I podobnie jak Ty nie wiedziałam co to za ból, przerażona byłam, że to mogą być skurcze.
Musimy dużo pić. Ja też się tak urządziłam trochę na własne życzenie bo jak zrobiło się chłodniej to piłam mniej i przestałam tego pilnować. Teraz już pilnuję, żeby cała butelka dziennie szła plus jakieś herbatki, zupy itp.
Stary 2017-10-22, 14:26   #1155
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Kochana, u mnie w szpitalu jest jedną sala 😑 więc albo się trafi, albo nie...dodatkowo się dowiedziałam, że nie można opłacić położnej, żeby była z Tobą przy porodzie. Podobno się klocily wiadomo o co - o pieniądze. Dlatego u nas jest tak, że jak wynajmuje sobie położna i zaczynam rodzic, ona przyjedzie do mnie do domu, sprawdzi co i jak, pomoże się przygotować, wykąpać czy co tam trzeba, pojedzie do szpitala, ale nie może wejść na oddział 😕 jaki jest wtedy sens płacenia 800zl? Ja tylko go nie widzę? Później ponoć pomaga w pierwszej kąpieli, doglada szwów i takie tam...

Dla mnie totalnie bez sensu. Torbę do szpitala i tak będziesz miała przecież juz spakowaną, a wykąpać się dasz radę sama albo pomoże Ci mąż.

muszka wspolczuje przeżyć. Wizyta na SOR faktycznie bez komentarza.

Przespałam się godzinę i jestem nie do życia :/ Nie mogę się obudzić :/
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 14:46   #1156
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowałam się ostatecznie (wspominałam jakiś czas temu że się waham) odkupić od koleżanki nosidło Tula i huśtawkę.
Huśtawka wygląda tak:

Super Kolejna rzecz z głowy

Wszystkie kupujecie/macie takie huśtawki/bujaki ?
Ja chyba sobie póki co odpuszczę i zobaczę jak będzie, jak się dziecko urodzi.
Moja mama mnie w ogóle nie bujała. Ani na rękach, do spania też nie i radziła mi nie uczyć tego dziecka. U niej się to sprawdziło bo byłam dzieckiem aniołem Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie (taaaa, naiwna ja )
Wiadomo, że każde dziecko jest inne i może się okazać, że taka huśtawka jest must have ale najwyżej dokupię po porodzie

Cytat:
My jechaliśmy sami do szpitala, jakoś udało mi się dojąć do samochodu ale powiem Ci, że po drodze zastanawiałam się czy nie lepiej było wezwać pogotowie... I podobnie jak Ty nie wiedziałam co to za ból, przerażona byłam, że to mogą być skurcze.
Musimy dużo pić. Ja też się tak urządziłam trochę na własne życzenie bo jak zrobiło się chłodniej to piłam mniej i przestałam tego pilnować. Teraz już pilnuję, żeby cała butelka dziennie szła plus jakieś herbatki, zupy itp.
Ja nie pomyślałam nawet, że to mogą być skurcze, bo bolało mnie w lewym boku a nie całym brzuchu (a tak właśnie wyobrażam sobie skurcze ) ale to był taki ścisk, że myślałam, że mi dzidka zgniecie z jednej strony
Tak, teraz nie rozstaje się z wodą i mam nadzieje, że już będzie ok.

20.05.2017
Stary 2017-10-22, 14:50   #1157
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ja nie mam i na ten moment też nie planuję kupować huśtawki 😊 zobaczymy co będzie po porodzie 😊
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 14:55   #1158
bloody_marry
Rozeznanie

Nie wiem dokładnie co macie na myśli przez bujaki, ale do tej pory u znajomych widziałam takie krzaczki z opcją bujania, ale były bardzo niskie, dziecko leżało na wysokości łydek dorosłego. Ale raz widziałam taki fajny leżaczek na długich nóżkach gdzie dziecko było na wysokości oczu siedzącego na krześle dorosłego. To chyba bardziej praktyczne.

Współczuję wam tych przeżyć bólowych i szpitalnych. Mama mnie ostatnio chwaliła że tak dobrze znoszę ciążę mimo że jestem taka panikarą. Myślała że będę się zamartwiać i panikować z byle powodu. Ale prawda jest taka że właśnie nie mam żadnego powodu, ciąża przebiega bez niemiłych niespodzianek. Jakbym była na waszym miejscu to pewnie bym że stresu zeszła :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 15:04   #1159
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Huśtawka wygląda tak:

Fajna huśtawka ona jest do jakiej wagi?
Ja planuje tez kupic jakas uzywana hustawke, wiadomo ze nie przy kazdym dziecku sie sprawdzi, ale jak dzieki niej bede mogla cos w domu ogarnac a dziecko zajmie sie soba lub w niej pospi to czemu nie

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 15:08   #1160
robinsonka2
Raczkowanie

Dzień dobry w niedzielne popołudnie... jakieś takie bez energii...ale pewnie pogoda robi swoje... jak ma być tak szaro i buro to niech chociaż powieje, żeby bursztyn był... a nie dopiero wtedy, jak przez wielki brzuch nie będę mogła się po nie schylić... mam jakieś takie przeczucie, że niebawem pojawią się tego typu utrudnienia... no i ubieranie butów...i odkurzanie pod łóżkiem!

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Chciałam podzielić te ciuszki na rozmiary i rodzaje ale w większości rozmiar na metce nie jest podany (mam ciuszki używane) i teraz nie wiem jedne sa dlugie ale mają krótkie nogi a drugie maleńkie z dlugimi konczynami nigdy się za to nie wezmę. Najchetniej kupiłabym wsio nowe ale szkoda kasy jednak.

ja mam już ogromny karton ciuszków od szwagierki.... i mam ogromny problem, zęby je przebrać....rozmiary są bardzo "rozjechane"

Cytat:

Moja mama mnie w ogóle nie bujała. Ani na rękach, do spania też nie i radziła mi nie uczyć tego dziecka. U niej się to sprawdziło bo byłam dzieckiem aniołem Bez kolek, tylko jadłam i spałam. Nawet mnie trzeba było budzić czasem do jedzenia. Po cichu liczę na to, że moje dziecko też będzie takie (taaaa, naiwna ja )
Wiadomo, że każde dziecko jest inne i może się okazać, że taka huśtawka jest must have ale najwyżej dokupię po porodzie
tez byłam taka grzeczna i tez chcę takie dziecko....ale chłop mój to był istny czort...więc może być różnie...a bujaczek też już mam, dostałam używany

Bardzo Tobie i innym dziewczynom, które mają przygody kończące się na izbie przyjęć współczuję... ale ważne, że z dziećmi ok

dużo zdrowia! i miłej niedzieli
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 15:13   #1161
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

.
Ja mam taki leżaczek bujaczek. On jest fajny bo wsadzisz dziecko i możesz przenieść ze sobą do kuchni czy pokoju. Ja na wyjazdach tez w nim karmiłam młodego, bo po podniesieniu oparcia robi się z niego takie małe krzesełko. Screenshot_2017-10-22-15-04-24_com.android.chrome.png

A hustawke mam taka, ona jest już duża i ciężka. Ma kilka prędkości bujania, no i buja albo przód tył, albo na boki. Wsadzałam też młodego czasem, jak musiałam coś zrobić. Ogólnie te rzeczy mi się przydały.

No i wiadomo, że bujaki huśtawki nie nadają się dla noworodków, tylko trochę starszych dzieci tak od 3miesiąca.
Screenshot_2017-10-22-15-06-39_com.android.chrome.png
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 15:21   #1162
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie pomyślałam nawet, że to mogą być skurcze, bo bolało mnie w lewym boku a nie całym brzuchu (a tak właśnie wyobrażam sobie skurcze ) ale to był taki ścisk, że myślałam, że mi dzidka zgniecie z jednej strony
Ja na pewno kupię bujak bo moja mama mówiła ze bardzo się przydaje
Stary 2017-10-22, 15:22   #1163
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Nie wiem dokładnie co macie na myśli przez bujaki, ale do tej pory u znajomych widziałam takie krzaczki z opcją bujania, ale były bardzo niskie, dziecko leżało na wysokości łydek dorosłego. Ale raz widziałam taki fajny leżaczek na długich nóżkach gdzie dziecko było na wysokości oczu siedzącego na krześle dorosłego. To chyba bardziej praktyczne.
Mi chodzi o takie niskie właśnie, gdzie można położyć dziecko i można bujać np. nogą albo włączyć bujanie

Mi się podobają te z BabyBjorn ale jak zobaczyłam cenę to już mi się tak nie podobają

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
ja mam już ogromny karton ciuszków od szwagierki.... i mam ogromny problem, zęby je przebrać....rozmiary są bardzo "rozjechane"

Bardzo Tobie i innym dziewczynom, które mają przygody kończące się na izbie przyjęć współczuję... ale ważne, że z dziećmi ok

Do nas dziś dzwoniła siostra TŻta, że ma już ciuszki ale taka pogoda, że chyba nie będziemy wychodzić z domu

20.05.2017
Stary 2017-10-22, 15:23   #1164
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze to nie miałam kiedy poszukać Ale zrobię to jutro
...
Huśtawka wygląda tak:
Załącznik 7283636

Ech znowu wstawiło się poziomo Co za gó...no!
Super leżaczek!! Chyba też bym taki chciała mieć 🤔🤔😍

Stary 2017-10-22, 15:41   #1165
Lunak
Wtajemniczenie

Muszka współczuje przeżyć :głaszcze: mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko dobrze

Ja póki co nie planuje kupowac żadnego bujaczka. Zobaczę pozniej. Ale pewnie skłaniałbym sie do takiego co Czarodziejka wklejała, bo miałam z nimi styczność i fajnie sie sprawdzają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 15:53   #1166
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Muszka współczuje przeżyć :głaszcze: mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko dobrze

Ja póki co nie planuje kupowac żadnego bujaczka. Zobaczę pozniej. Ale pewnie skłaniałbym sie do takiego co Czarodziejka wklejała, bo miałam z nimi styczność i fajnie sie sprawdzają

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kurcze, nawet nie wiedziałam, że są takie bujajace 😲 myślałam o zwykłym lezaczku jak pisała Czaro_dziejkaa, co to by wziąć malucha do kuchni czy na dół przenieść ze sobą

Stary 2017-10-22, 15:56   #1167
asiula1306
Zakorzenienie

Powiedzcie mi czy macie czasem wrażenie ze dzidziuś ułożył się nisko i powoduje takie uczucie ciezkosci w dole brzucha? Bo u mnie dzisiaj tak jest i nawet ruchy czuje bardzo nisko w podbrzuszu. Na ogół czuje wyżej i nie czuje ich przez skórę a dziś udało mi się wyczuć go pod ręką jak się obracał dość intensywnie po jedzeniu. Poprzednio jak udało mi się wyczuć ruchy pod ręką to tez to było tak nisko
Stary 2017-10-22, 16:05   #1168
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam bujaczek lezaczek i jeszcze jeden chyba kupie. Przy mlodej mialam dwa, ten jeden byl pozyczony, z fisher price rozkladajacy sie prawie calkowicie. Nie tyle sluzyl nam do bujania, a bardziej, ze moglam polozyc dziecko i cos porobic, a tymbardziej u nas sie przyda przy starszej zeby przypadkiem na malucha nie wlazla. No i kladlam dopiero po 1 mcu zycia, nie wczesniej. Pozniej sie fajnie sprawdza do karmienia jak dziecko jeszcze nie siedzi, a zaczynamy rozszerzac diete.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość

]
Poki dziecko malutkie i sie nie obraca i nie probuje wyswobodzic z pasow to tak ale pozniej srednio. Wole te przyziemne

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja mam taki leżaczek bujaczek. On jest fajny bo wsadzisz dziecko i możesz przenieść ze sobą do kuchni czy pokoju. Ja na wyjazdach tez w nim karmiłam młodego, bo po podniesieniu oparcia robi się z niego takie małe krzesełko. Załącznik 7283701

A hustawke mam taka, ona jest już duża i ciężka. Ma kilka prędkości bujania, no i buja albo przód tył, albo na boki. Wsadzałam też młodego czasem, jak musiałam coś zrobić. Ogólnie te rzeczy mi się przydały.

No i wiadomo, że bujaki huśtawki nie nadają się dla noworodków, tylko trochę starszych dzieci tak od 3miesiąca.
Załącznik 7283711
Mialam identyczny pozyczony bujaczek Wlasnie chce kupic taki sam teraz, mam jeszcze taki z bright stars ale on jest bez regulacji i wg mnie dla starszych niemowląt, dla takich malutkich lepszy jest wlasnie rozkladany.
A hustawki nie mam i chyba nie kupuje.
Stary 2017-10-22, 16:05   #1169
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

My nie kupujemy. Zobaczymy jaka panienka będzie wybredna i wtedy będziemy myśleć
Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w niedzielne popołudnie... jakieś takie bez energii...ale pewnie pogoda robi swoje... jak ma być tak szaro i buro to niech chociaż powieje, żeby bursztyn był... a nie dopiero wtedy, jak przez wielki brzuch nie będę mogła się po nie schylić... mam jakieś takie przeczucie, że niebawem pojawią się tego typu utrudnienia... no i ubieranie butów...i odkurzanie pod łóżkiem!

tez byłam taka grzeczna i tez chcę takie dziecko....ale chłop mój to był istny czort...więc może być różnie...a bujaczek też już mam, dostałam używany

dużo zdrowia! i miłej niedzieli
Ja nie dość, że wstałam ok 10 to o 12 padłam, i wstałam po 14 nie przytomna, a zaczęło padać to tym bardziej nigdzie nie poszliśmy i jestem taka rozbita...

Oglądamy drugi sezon serialu, a ja ledwo patrzę.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2017-10-22 o 16:06
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-22, 16:06   #1170
lelowa
Zakorzenienie

Asiula ja caly czas czuje malucha bardzo nisko. Z corka tez tak mialam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości