mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 22:34   #571
adatka
Zakorzenienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
z moja dzidzia wszytko ok zagniezdzial sie tam gdzie powinna mam sie zjawic za ok 10 dni powinno juz byc serduszko aha dzidzia ma 7,45 mm
Po porodzie to ja sobie porozmawiam z tym szkrabem zeby tak meczyc mame nudnosciami chyba oszaleje okropnie dzis mnie mdli jutro z rana musze polecec po jakis imbir
Justynko skarbie ty moje ,ciesze sie niesamowicie z Twojego a raczej z Waszego szczescia
a mdłosci świadczą o tym ze jest wszystko ok. moje tez były takie paskudne i trwały praktycznie cała dobę - piłam herbatki imbirowe jadłam paluszki a najbardziej pomagała mi mięta - parzyłam sobie i popijałam po łyczku - nawed musiałam wozic wszedzie ze sobą- do słoiczka brałam jak do lekarza jechałam albo do sklepu
aha i zawsze na rano szykowałam sobie kanapke z masłem -jak tylko otwarłam oczy to juz musiałam zjesc bo inaczej było cięzko.
pozdrawiam i ogromniast buziaczki dla Ciebie i fasolci

Kasiu-Roxi kochanie a co tam u ciebie- jak samopoczucie???
Stary 2008-06-06, 23:39   #572
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie szczególnie do tych które sa koło 9 tyg ciąży ,czy bola was piersi?
bo mnie praktycznie przestały bolec ,a wczesniej były bardzo bolesne,zraz nachodza mnie złe mysli.jak to u was jest
to normalne, ze przestaja. jeszcze Cie potem pobola

a na ostre nudnosci lekarz moze przepisac torecan (mialam calodniowe, nie jadlam, czasem nie moglam nawet pic i w szpitalu lekarz dal mi recepte na te czopki)

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 00:03   #573
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Witam Was kochane bardzo serdecznie
Mam juz dosc tych mdlosci i wiecznego spania i spania
Martwia mnie jednak moje piersi,sa jak balony bardzo spuchniete i brodawki olbrzymie mam w nich silikon i martwie sie co to bedzie dalej jak beda sie powiekszac i powiekszac

dziewczynki mam pytanko
jak to jest u Was z sexem?
Po 1 piersi stracily czucie,a zawsze byly bardzo wrazliwe
po 2 nie moge osiagnac orgazmu pochwowego gdzie wczesniej nigdy nie mialam z tym problemu
Mam wrazenie,jakby pochwa byla zdretwiala i w srodku spuchnietaMartwi mnie to
Ktoras ma podobne odczucia?

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Ja cie witam, widze ze tez Wrocław
Masz już wybranego lekarza?

Chodze do Artura Kucharskiego pl.Hirszfelda,ale nie wiem jeszcze gdzie bede rodzic.
Na pewno bede sobie szukala prywatnej poloznej,ale co do szpitala to wciaz rozmyslam,a Ty?

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 08:40   #574
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie szczególnie do tych które sa koło 9 tyg ciąży ,czy bola was piersi?
bo mnie praktycznie przestały bolec ,a wczesniej były bardzo bolesne,zraz nachodza mnie złe mysli.jak to u was jest
Trochę mnie uspokoiłaś.U mnie to samo, schizy dostaje.Mnie co prawda najbardziej bolały brodawki, a teraz już wcale.I w ogóle te objawy jakoś się zmniejszyły.Przez kilka dni wcale mnie nie mdliło, wczoraj myślałam że padnę wszystko wróciło.I jeszcze wieczorem te napady głodu , póki coś szybko nie zjem to jestem tak nie mila dla bliskich że aż przykro.
aniaszew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 09:58   #575
madziarkapl
Raczkowanie

witam. mam pytanie. kiedy wam się pojawiały mdłości. bo ja jestem przy końcu 5 tyg. i nic takiego nie mam. jedyna oznaka ciąży to są właśnie bolące piersi i nic więcej. nie wiem czy to źle, że dzidzia nie daję znać poprzez brak mdłości
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 09:58   #576
dalicja
Raczkowanie

Cytat:
U mnie dzisiaj 9 tydzień stuknął i nie bolą mnie piersi. Ale mnie piersi w ogóle nie bolały ani jednego dnia w tej ciąży.
dalicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 10:00   #577
dalicja
Raczkowanie

Cytat:
bo juz sie bałam ,że moze jakies poronienie skoro cycki przestaja bolec ,jedyne co mi dolega w ciąży .
bo pozatym to nic mi nie dolega!
A mi w ogóle nic nie dolega i co mam powiedzieć? Żadnych mdłości, zachcianek, bóli brzucha, piersi, no kompletnie nic. Czuję się identycznie jak wtedy zanim zaszłam w ciążę DD.
Stary 2008-06-07, 10:48   #578
Sasza1
Przyczajenie

Mnie piersi też przestały boleć i nie są obrzmiałe. Przez ostatnie 2 tygodnie nie mogłam spać na brzuchu ani na plecach , a teraz jak przed ciążą.
Myślałam nawet, że coś się dzieje ,że przestały boleć. Pocieszyłyście mnie ,że wam też dolegliwości mijają.
Wpatruje się w swoje ciało jak nie normalna ,ale moja ciąża jest zagrożona i boje się o moje maleństwo.
Sasza1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 11:03   #579
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
witam. mam pytanie. kiedy wam się pojawiały mdłości. bo ja jestem przy końcu 5 tyg. i nic takiego nie mam. jedyna oznaka ciąży to są właśnie bolące piersi i nic więcej. nie wiem czy to źle, że dzidzia nie daję znać poprzez brak mdłości
Każda ciąża jest inna.Mnie np na pocz wcale nie bolały piersi, co gorsza były takie flaki jak nigdy.Co ja się wtedy naczytałam na temat bólu piersi w ciązy.Mdłości zaczęły się chyba około 6 tyg ale we wcześniejszych ciążach nie miałam wcale.Więc to różnie.Znam dziewczynę która wymiotowała do 5 miesiąca a nie mdliło jej tylko po zupkach z tarebki.Tak że mdłości nie zawsze się zdarzają i w sumie to chyba trzeba się z tego cieszyć bo to nic przyjemnego.
Stary 2008-06-07, 11:12   #580
madziarkapl
Raczkowanie

wiem, że każda ciąża jest inna ale wszystkie piszecie o tych mdłościach, że zaczęłam się martwić, że ja ich nie mam. ale wiem, że to nic przyjemnego i wolałabym ich nie mieć skoro to niekonieczne
Stary 2008-06-07, 12:10   #581
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

[quote=Sandrunia Niepoń;7801003]Witam Was kochane bardzo serdecznie
Mam juz dosc tych mdlosci i wiecznego spania i spania
Martwia mnie jednak moje piersi,sa jak balony bardzo spuchniete i brodawki olbrzymie mam w nich silikon i martwie sie co to bedzie dalej jak beda sie powiekszac i powiekszac

szkoda że tych silikonów nie wstawiłas po ciąży .
bo w ciazy piersi powiekszaja sie do sporych rozmiarów ,rozciaga sie skóra i to znacznie.
moje piersi po pierwszej ciąży dochodziły do siebie rok czasu i niestety nie sa takie jak były,sa mniej jedrne,takie troche miekkie.jednym słowem straciły na swojej urodzie!po ciazy piersi wróca do normalnego rozmiaru a skóra na nich ta rozciagnieta wyglada strasznie!

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 12:25   #582
pani z herbata
Zadomowienie

ja mam rano wielka ochote na seks, tylko rano nie mam mdlosci

Sandra zabilas mnie tym silikonem, nigdy nie myslalam co sie wtedy moze dziac
moze to glupie pytanie ale co z produkcja mleka, jezeli masz silikony to chyba nie mozesz karmic piersia?

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 13:12   #583
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ze slikonami mozna karmic piersia bo nie uszkadzaja czegos tam (zapomnailam czego)

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 14:05   #584
pani z herbata
Zadomowienie

aaa dzieki bardzo
sliczny avek Aniu

Stary 2008-06-07, 21:53   #585
siobhan1
Zadomowienie

Witam dziewczynki po przerwie.

W pierwszej kolejnosci chialam przywitac nowe mamusie - gratulki!!!!

Jak pisala jakis czas temu jestem na urlopiku i wyleguje sie w Italii
Jak to zwylke u nas bywa urlop mija z przygodami - mielismy wypadek, auto rozwalone, ale wszyscy sa cali i zdrowi! Musi mi brzucho rosnac, bo ludzie z wypadku od razu sie zorientowali, ze jestem w ciazy i traktowali nas ulgowo.
Pozostala czesc urlopu mija doskonale choc od 3 dni mecza mnie potworne mdlosci i nawet wymioty. Przespalam dzis caly dzien i korzystajac z goscinnosci znajomych chcial was odwiedzic i zobaczyc co slychac.

Za kilka dni bede juz w Ire wiec bede zagladac regularnie

Bozenko prosze o dopisanie imion: Marta i Pawel

Wysylam sloneczne pozdrowionka i caluski.
A
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 10:13   #586
pani z herbata
Zadomowienie

Fasolowa Grzadka

obecnie 24!!! fasolowych tyczek

krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 Julia lub ?
Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 Marta lub Pawel
j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 06/01/09
aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 Monika lub Mikolaj
Mbu83 (Gosia, 24 lata)Wroclaw tp. 06/01/09 Gabriela lub Gabriel
pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 Polina lub Rotmir
dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 Rozalia lub Ignacy
arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09
monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09
slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 ? lub Filip
Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 Lena lub Olaf
mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09
bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 Gabriela lub Dawid
roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 21/01/09 Magdalena lub Patryk
Agusia26 (Agata 27 lat)Zawiercie tp. 24/01/09
Sandrunia Niepon (Sandra ? lat)Wroclaw tp. 24/01/09 Monika lub ?
Sasza1 (Ola, 26 lat)Gdansk tp. 25/01/09 Anielka lub Krzys
g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09
freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 23/01/09 Hania lub ?
Madziarkapl (Magda, ? lata) tp. 30/01/09 Klaudia lub Kacper
Glizda87 (Agnieszka, 21 lat)Wlkp tp. 01/02/09 Julia lub Kacper
anna1593 (Anna 25 lat )Lublin tp. 14/02/09 ? Hania lub Maksymilian
Paula22 (Paulina, 22 lata)tp. 15/02/09 ? lub ?
jukol (Justyna 22 lata ) tp. ??/02/09 Lucja lub Aleksander

Stary 2008-06-08, 10:24   #587
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Hej kochane powiem Wam ze nie wybawilam sie na weselu jedna piosenke z tz przetanczylam potem musialam "ratowac" kumpelki bo z rozpaczy na swoich tz za duzo wypily a potem dzidzia nie dala nam sie bawic bo zle sie czulam ok1 w domu juz bylismy.dzis poprawiny mam nadzieje ze bedzie lepiej
Najlepszy patent na weselu ... posmakowalay mi ciastka i mowie do tz ze dobre a on pochodzil po stolikach i dla mnie pozbieral wszytkie te ciastka i polozyl na talerzu ale to wygladalo nikt potem nie mial watpliwosci ze jestem w ciazy haha

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 11:34   #588
Paula__22
Raczkowanie

Bardzo proszę o zmiane. mam 23 lata. Imię dla dziewczynki Julia (zaplanowane od bardzo dawna), a dla chłopca Dawid. Chciałam was zapytać, kiedy byłyście pierwszy raz u lekarza, ja zaczęłam własnie 5 tydzień i zastanawiam się czy iśc w tym tygodniu czy w następnym. Moja ginka jeszcze jak byłam przed planowanymi starankami to mówiła że najlepiej po 2 tygodniach od planowanej @ która nie przyszła . Z objawów ciążowych, mam obolałe i opuchniete piersi, urosły chyba juz o 1 rozmiar i brodawki poprzecinane fioletowymi żyłkami, delikatne bóle w podbrzuszu i oczywiście mdłości. Pozdrawiam was gorąco i zyczę miłego dnia.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 11:40   #589
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o zmiane. mam 23 lata. Imię dla dziewczynki Julia (zaplanowane od bardzo dawna), a dla chłopca Dawid. Chciałam was zapytać, kiedy byłyście pierwszy raz u lekarza, ja zaczęłam własnie 5 tydzień i zastanawiam się czy iśc w tym tygodniu czy w następnym. Moja ginka jeszcze jak byłam przed planowanymi starankami to mówiła że najlepiej po 2 tygodniach od planowanej @ która nie przyszła . Z objawów ciążowych, mam obolałe i opuchniete piersi, urosły chyba juz o 1 rozmiar i brodawki poprzecinane fioletowymi żyłkami, delikatne bóle w podbrzuszu i oczywiście mdłości. Pozdrawiam was gorąco i zyczę miłego dnia.
Ja byłam w 6 tygodniu licząć od pierwszego dnia cyklu. Na USG było widać pęcherzyk z ciałkiem zółtym, następną wizytę mam za dwa tygodnie. Wtedy będę w ok. 10 tygodniu.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 12:54   #590
dalicja
Raczkowanie

Cytat:
U mnie 9 tc i jeszcze nie zapisałam się na pierwszą wizytę do gin. Moja ginekolog mówiła, żeby przyjść 4 tygodnie od planowanej @, która nie przyszła. U mnie już minęło 5 tygodni i 1 dzień ), ale w przyszłym tygodniu zamierzam już się umówić na wizytę.
Stary 2008-06-08, 15:28   #591
aniaszew
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam w 6 tc.Lekarz stwierdził ciążę i dał mi skierowanie na usg.Ale u nas w przychodni takie terminy że trzeba czekać miesiąc.w sumie to by był około 11 tc i by było od razu usg genetyczne, ale po przejściach z ost ciązą poszłam prywatnie w 7 tc i było widać piękne maleństwo.
Stary 2008-06-08, 15:57   #592
madziarkapl
Raczkowanie

a ja byłam u lekarza w tygodniu w którym spóźnił mi się okres i od razu po zrobieniu testu, ze względu na pierwsze poronienie w 6 tc. no i to był 3 tydzień ciąży i nie było nic widać tylko powiększoną śluzówkę. Kazał mi przyjść po dwóch tyg. czyli w 5 tc. no i widać pęcherzyk 7mm. następna wizyta 7.07 i mam nadzieję, że pokaże mi już bijące serduszko. siedzę jak na szpilkach do następnej wizyty. bo jestem przewrażliwiona po ostatnim wypadku. ale najważniejsze że na zdjęciu mam swój mały pęcherzyk.
Stary 2008-06-09, 09:42   #593
madziarkapl
Raczkowanie

witam. mam pytanie. czy któraś z Was brała duphaston? martwi mnie śluz i nie wiem czy to od tego. bo nie jest biały tylko bardziej kremowy a raz na kilka dni nawet podchodzi pod brąz.tylko że nie ma go dużo. czy to jakiś zły znak? bo zaczynam sie martwić.
Stary 2008-06-09, 09:48   #594
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
witam. mam pytanie. czy któraś z Was brała duphaston? martwi mnie śluz i nie wiem czy to od tego. bo nie jest biały tylko bardziej kremowy a raz na kilka dni nawet podchodzi pod brąz.tylko że nie ma go dużo. czy to jakiś zły znak? bo zaczynam sie martwić.
Ja biorę Duphaston od początku ciąży, akurat nie mam żadnych tego typu upławów. Wydaje mi się, że każdy organizm jest inny i być może tak reagujesz na progesteron, ale wiadomo, że jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to na Twoim miejscu zadzwoniłabym po prostu do lekarza.
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 10:16   #595
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

Odnośnie Duphastonu, ja biorę od 4 tygodni, obecnie jestem w 10tc i od jutra kończę...tak mi zalecił lekarz...mam nadzieję, że będzie oki
arletap110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 10:28   #596
bezsenność
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

U mnie troszku lepiej, lekko ulzyła mi alergia więc odżywam. W sobotę miałam dwie sesje, zaraz uciekam na kolejną. Czyli jak zawsze kobieta intensywnie pracująca. Za tydzien mam wizyte u gina- juz nie mogę się doczekać

Pozdrawiam!
Stary 2008-06-09, 11:19   #597
Sasza1
Przyczajenie

Ja biore Duphaston 3 razy dziennie. Mam podbarwiony śluz ale u mnie wynik krwawienia macicy. Czasem jest kremowy a czasem nawet brunatny. No chyba że krwawie to inna sytuacja .
Sasza1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 11:21   #598
Glizda87
Rozeznanie

Wiecie co ja poprostu chyba mam jakies chody tam na górze bo puki co koncze 7 tydzien a jedyny objaw jaki mam to zmeczenie i sennosc... zadnych mdlosci, wymiotow, zgagi nic zupelnie... Dobre ze w piatek ide do gina bo juz zaczynam miec watpliwosci czy to na pewno ciaza:P

W sobote bylam na weselu kuzyna i duza czesc mojej rodziny dowiedziala sie ze jestem w ciazy, wszyscy szczesliwi zadowoleni, co chwile mi ktos gratulowal. Jedyne co mnie wkurza to, to ze troche napieraja na slub... Ale grzecznie i cierpliwie wszystkim tlumacze ze slub bedzie ze spokojem jak juz sie robaczek urodzi bo teraz tak na szybko to bez sensu...
Stary 2008-06-09, 12:43   #599
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja też mam chody tam na górze ,czuje sie jak nie na ciaze ale to same plusy bo wiem co to znaczy czuc sie ciążowo ...w pierwszej ciąży miałam wszystkie mozliwe objawy i dziekuje .zeby te chody trwały az do porodu bo ten pierwszy trwał 19 godzin az sie boje co teraz bedzie

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 13:05   #600
madziarkapl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sasza1 Pokaż wiadomość
Ja biore Duphaston 3 razy dziennie. Mam podbarwiony śluz ale u mnie wynik krwawienia macicy. Czasem jest kremowy a czasem nawet brunatny. No chyba że krwawie to inna sytuacja .
czy to znaczy że tak może się dziać po tym leku? ja nie mam tak cały czas tylko trochę jak narazie co jakiś czas. myślisz, że wszystko jest ok?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości