|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
a mdłosci świadczą o tym ze jest wszystko ok. aha i zawsze na rano szykowałam sobie kanapke z masłem -jak tylko otwarłam oczy to juz musiałam zjesc bo inaczej było cięzko. pozdrawiam i ogromniast buziaczki dla Ciebie i fasolci Kasiu-Roxi kochanie a co tam u ciebie- jak samopoczucie???
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na ostre nudnosci lekarz moze przepisac torecan (mialam calodniowe, nie jadlam, czasem nie moglam nawet pic i w szpitalu lekarz dal mi recepte na te czopki)
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane bardzo serdecznie
Mam juz dosc tych mdlosci i wiecznego spania i spania ![]() Martwia mnie jednak moje piersi,sa jak balony bardzo spuchniete i brodawki olbrzymie mam w nich silikon i martwie sie co to bedzie dalej jak beda sie powiekszac i powiekszac ![]() dziewczynki mam pytanko jak to jest u Was z sexem? Po 1 piersi stracily czucie,a zawsze byly bardzo wrazliwe po 2 nie moge osiagnac orgazmu pochwowego gdzie wczesniej nigdy nie mialam z tym problemu Mam wrazenie,jakby pochwa byla zdretwiala i w srodku spuchnieta Ktoras ma podobne odczucia? Chodze do Artura Kucharskiego pl.Hirszfelda,ale nie wiem jeszcze gdzie bede rodzic. Na pewno bede sobie szukala prywatnej poloznej,ale co do szpitala to wciaz rozmyslam,a Ty?
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
Trochę mnie uspokoiłaś.U mnie to samo, schizy dostaje.Mnie co prawda najbardziej bolały brodawki, a teraz już wcale.I w ogóle te objawy jakoś się zmniejszyły.Przez kilka dni wcale mnie nie mdliło, wczoraj myślałam że padnę wszystko wróciło.I jeszcze wieczorem te napady głodu , póki coś szybko nie zjem to jestem tak nie mila dla bliskich że aż przykro.
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
witam. mam pytanie. kiedy wam się pojawiały mdłości. bo ja jestem przy końcu 5 tyg. i nic takiego nie mam. jedyna oznaka ciąży to są właśnie bolące piersi i nic więcej. nie wiem czy to źle, że dzidzia nie daję znać poprzez brak mdłości
|
|
|
|
#576 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj 9 tydzień stuknął i nie bolą mnie piersi. Ale mnie piersi w ogóle nie bolały ani jednego dnia w tej ciąży.
|
|
|
|
#577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żadnych mdłości, zachcianek, bóli brzucha, piersi, no kompletnie nic. Czuję się identycznie jak wtedy zanim zaszłam w ciążę DD.
|
|
|
|
|
#578 |
|
Przyczajenie
|
Mnie piersi też przestały boleć i nie są obrzmiałe. Przez ostatnie 2 tygodnie nie mogłam spać na brzuchu ani na plecach , a teraz jak przed ciążą.
Myślałam nawet, że coś się dzieje ,że przestały boleć. Pocieszyłyście mnie ,że wam też dolegliwości mijają. Wpatruje się w swoje ciało jak nie normalna ,ale moja ciąża jest zagrożona i boje się o moje maleństwo. |
|
|
|
#579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Mdłości zaczęły się chyba około 6 tyg ale we wcześniejszych ciążach nie miałam wcale.Więc to różnie.Znam dziewczynę która wymiotowała do 5 miesiąca a nie mdliło jej tylko po zupkach z tarebki.Tak że mdłości nie zawsze się zdarzają i w sumie to chyba trzeba się z tego cieszyć bo to nic przyjemnego.
|
|
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że każda ciąża jest inna ale wszystkie piszecie o tych mdłościach, że zaczęłam się martwić, że ja ich nie mam. ale wiem, że to nic przyjemnego i wolałabym ich nie mieć skoro to niekonieczne
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
[quote=Sandrunia Niepoń;7801003]Witam Was kochane bardzo serdecznie
Mam juz dosc tych mdlosci i wiecznego spania i spania ![]() Martwia mnie jednak moje piersi,sa jak balony bardzo spuchniete i brodawki olbrzymie mam w nich silikon i martwie sie co to bedzie dalej jak beda sie powiekszac i powiekszac ![]() szkoda że tych silikonów nie wstawiłas po ciąży . bo w ciazy piersi powiekszaja sie do sporych rozmiarów ,rozciaga sie skóra i to znacznie. moje piersi po pierwszej ciąży dochodziły do siebie rok czasu i niestety nie sa takie jak były,sa mniej jedrne,takie troche miekkie.jednym słowem straciły na swojej urodzie!po ciazy piersi wróca do normalnego rozmiaru a skóra na nich ta rozciagnieta wyglada strasznie! |
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
ja mam rano wielka ochote na seks, tylko rano nie mam mdlosci
Sandra zabilas mnie tym silikonem, nigdy nie myslalam co sie wtedy moze dziac moze to glupie pytanie ale co z produkcja mleka, jezeli masz silikony to chyba nie mozesz karmic piersia?
|
#583 |
|
Wtajemniczenie
|
ze slikonami mozna karmic piersia bo nie uszkadzaja czegos tam (zapomnailam czego)
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
aaa dzieki bardzo
sliczny avek Aniu
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki po przerwie.
W pierwszej kolejnosci chialam przywitac nowe mamusie - gratulki!!!! Jak pisala jakis czas temu jestem na urlopiku i wyleguje sie w Italii ![]() Jak to zwylke u nas bywa urlop mija z przygodami - mielismy wypadek, auto rozwalone, ale wszyscy sa cali i zdrowi! Musi mi brzucho rosnac, bo ludzie z wypadku od razu sie zorientowali, ze jestem w ciazy i traktowali nas ulgowo. Pozostala czesc urlopu mija doskonale choc od 3 dni mecza mnie potworne mdlosci i nawet wymioty. Przespalam dzis caly dzien i korzystajac z goscinnosci znajomych chcial was odwiedzic i zobaczyc co slychac. Za kilka dni bede juz w Ire wiec bede zagladac regularnie ![]() Bozenko prosze o dopisanie imion: Marta i Pawel Wysylam sloneczne pozdrowionka i caluski. A |
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
obecnie 24!!! fasolowych tyczek ![]() krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 Julia lub ? Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 Marta lub Pawel j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 06/01/09 aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 Monika lub Mikolaj Mbu83 (Gosia, 24 lata)Wroclaw tp. 06/01/09 Gabriela lub Gabriel pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 Polina lub Rotmir dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 Rozalia lub Ignacy arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09 monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09 slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 ? lub Filip Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 Lena lub Olaf mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09 bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 Gabriela lub Dawid roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 21/01/09 Magdalena lub Patryk Agusia26 (Agata 27 lat)Zawiercie tp. 24/01/09 Sandrunia Niepon (Sandra ? lat)Wroclaw tp. 24/01/09 Monika lub ? Sasza1 (Ola, 26 lat)Gdansk tp. 25/01/09 Anielka lub Krzys g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09 freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 23/01/09 Hania lub ? Madziarkapl (Magda, ? lata) tp. 30/01/09 Klaudia lub Kacper Glizda87 (Agnieszka, 21 lat)Wlkp tp. 01/02/09 Julia lub Kacper anna1593 (Anna 25 lat )Lublin tp. 14/02/09 ? Hania lub Maksymilian Paula22 (Paulina, 22 lata)tp. 15/02/09 ? lub ? jukol (Justyna 22 lata ) tp. ??/02/09 Lucja lub Aleksander
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
jedna piosenke z tz przetanczylam potem musialam "ratowac" kumpelki bo z rozpaczy na swoich tz za duzo wypily a potem dzidzia nie dala nam sie bawic bo zle sie czulam ok1 w domu juz bylismy.dzis poprawiny mam nadzieje ze bedzie lepiej Najlepszy patent na weselu ... posmakowalay mi ciastka i mowie do tz ze dobre a on pochodzil po stolikach i dla mnie pozbieral wszytkie te ciastka i polozyl na talerzu ale to wygladalo nikt potem nie mial watpliwosci ze jestem w ciazy haha
|
|
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o zmiane. mam 23 lata. Imię dla dziewczynki Julia (zaplanowane od bardzo dawna), a dla chłopca Dawid. Chciałam was zapytać, kiedy byłyście pierwszy raz u lekarza, ja zaczęłam własnie 5 tydzień i zastanawiam się czy iśc w tym tygodniu czy w następnym. Moja ginka jeszcze jak byłam przed planowanymi starankami to mówiła że najlepiej po 2 tygodniach od planowanej @ która nie przyszła
|
#589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. U mnie już minęło 5 tygodni i 1 dzień ), ale w przyszłym tygodniu zamierzam już się umówić na wizytę.
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
a ja byłam u lekarza w tygodniu w którym spóźnił mi się okres i od razu po zrobieniu testu, ze względu na pierwsze poronienie w 6 tc. no i to był 3 tydzień ciąży i nie było nic widać tylko powiększoną śluzówkę. Kazał mi przyjść po dwóch tyg. czyli w 5 tc. no i widać pęcherzyk 7mm. następna wizyta 7.07 i mam nadzieję, że pokaże mi już bijące serduszko. siedzę jak na szpilkach do następnej wizyty. bo jestem przewrażliwiona po ostatnim wypadku. ale najważniejsze że na zdjęciu mam swój mały pęcherzyk.
|
|
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
witam. mam pytanie. czy któraś z Was brała duphaston? martwi mnie śluz i nie wiem czy to od tego. bo nie jest biały tylko bardziej kremowy a raz na kilka dni nawet podchodzi pod brąz.tylko że nie ma go dużo. czy to jakiś zły znak? bo zaczynam sie martwić.
|
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę Duphaston od początku ciąży, akurat nie mam żadnych tego typu upławów. Wydaje mi się, że każdy organizm jest inny i być może tak reagujesz na progesteron, ale wiadomo, że jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, to na Twoim miejscu zadzwoniłabym po prostu do lekarza.
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie Duphastonu, ja biorę od 4 tygodni, obecnie jestem w 10tc i od jutra kończę...tak mi zalecił lekarz...mam nadzieję, że będzie oki
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
U mnie troszku lepiej, lekko ulzyła mi alergia więc odżywam. W sobotę miałam dwie sesje, zaraz uciekam na kolejną. Czyli jak zawsze kobieta intensywnie pracująca. Za tydzien mam wizyte u gina- juz nie mogę się doczekać ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#597 |
|
Przyczajenie
|
Ja biore Duphaston 3 razy dziennie. Mam podbarwiony śluz ale u mnie wynik krwawienia macicy. Czasem jest kremowy a czasem nawet brunatny. No chyba że krwawie to inna sytuacja .
|
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co ja poprostu chyba mam jakies chody tam na górze bo puki co koncze 7 tydzien a jedyny objaw jaki mam to zmeczenie i sennosc... zadnych mdlosci, wymiotow, zgagi nic zupelnie... Dobre ze w piatek ide do gina bo juz zaczynam miec watpliwosci czy to na pewno ciaza:P
W sobote bylam na weselu kuzyna i duza czesc mojej rodziny dowiedziala sie ze jestem w ciazy, wszyscy szczesliwi zadowoleni, co chwile mi ktos gratulowal. Jedyne co mnie wkurza to, to ze troche napieraja na slub... Ale grzecznie i cierpliwie wszystkim tlumacze ze slub bedzie ze spokojem jak juz sie robaczek urodzi bo teraz tak na szybko to bez sensu...
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam chody tam na górze ,czuje sie jak nie na ciaze ale to same plusy bo wiem co to znaczy czuc sie ciążowo ...w pierwszej ciąży miałam wszystkie mozliwe objawy i dziekuje .zeby te chody trwały az do porodu bo ten pierwszy trwał 19 godzin az sie boje co teraz bedzie
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
czy to znaczy że tak może się dziać po tym leku? ja nie mam tak cały czas tylko trochę jak narazie co jakiś czas. myślisz, że wszystko jest ok?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

zagniezdzial sie tam gdzie powinna mam sie zjawic za ok 10 dni powinno juz byc serduszko
jutro z rana musze polecec po jakis imbir

.Mdłości zaczęły się chyba około 6 tyg ale we wcześniejszych ciążach nie miałam wcale.Więc to różnie.Znam dziewczynę która wymiotowała do 5 miesiąca a nie mdliło jej tylko po zupkach z tarebki.Tak że mdłości nie zawsze się zdarzają i w sumie to chyba trzeba się z tego cieszyć bo to nic przyjemnego.
Adaś