Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-23, 21:26   #1471
julietta83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
3800 i 57 cm

Z wyprawka chciałam być miła i powybierac razem z tz rzeczy, bo dla mnie to ogromna przyjemność oglądać rzeczy dla maluszka, ale jak jemu się nie pali to sama pozamawiam i pojeżdżę po sklepach
witam znajomą z wątku książkowego

z wyprawki jeszcze nic nie mam
byliśmy przy okazji w jednym sklepie z wózkami, wpadł mi w oko roan bass soft, ale liczę, że uda się znaleźć coś używanego...
jakoś nie czuję się jeszcze zbyt pewnie, by kupować wszystkie te rzeczy, tyle się jeszcze może wydarzyć... może po połówkowych bardziej uwierzę, że jednak zostaniemy rodzicami
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 22:03   #1472
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

byliśmy przy okazji w jednym sklepie z wózkami, wpadł mi w oko roan bass soft, ale liczę, że uda się znaleźć coś używanego...
jakoś nie czuję się jeszcze zbyt pewnie, by kupować wszystkie te rzeczy, tyle się jeszcze może wydarzyć... może po połówkowych bardziej uwierzę, że jednak zostaniemy rodzicami

Też się trochę boję, że kupując takie "duże" rzeczy coś zapeszę akurat pojedziemy po polowkowych oglądać te wózki w dużym smyku.. W tej ciąży nawet nie czytałam żadnego poradnika, bałam się dołączyć do wątku, jakiś taki strach mi się włączył i czuję, że nie mija z czasem

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Kurcze pierwszy raz słyszę o tym że są jakieś mutacje powiązane z policystycznymi jajnikami... Też miałam problem z jajnikami, kilka lat brania tabletek i ciąża zaraz po odstawieniu. Nie robiłam w związku z tym żadnych specjalnych badań. Możesz rozwinąć temat jajników i tych mutacji?

No i przy okazji witam w gronie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak mi mówiła profesor, ale niestety nie znam szczegółów - trzeba koniecznie zrobić usg w 3dc (miałam odczekać do 3 @ po zabiegu) z oceną jajnikow, bo to się jakoś wiąże z mutacjami.. Ja te badania na mutacje robiłam sama z siebie, bo czułam że muszę zrobić cokolwiek po poronieniu, naczytałam się o trombofilii, a kilka dni po zabiegu pękła mi żyła i wyszły dużo za wysokie wyniki krzepliwosci więc stwierdziłam ze wydam te 300zl, a chociaż może lepiej się poczuję psychicznie.. Z wynikiem mutacji poszłam do swojej gin, a ona wysłała mnie do profesor specjalizujacej się w takich sprawach. Jedyne problemy jakie miałam z jajnikami to torbiele, raczej cykle regularne, w dodatku w obie ciąże udalo się zajść w 1cs, pewnie po ciąży zrobię z ciekawości takie usg, chociaż trochę mnie odrzuca od badania dopochwowego w trakcie okresu Na fb jestem w kilku grupach io i rzeczywiście sporo dziewczyn ma też mutacje i pcos, do tego często problemy z tarczyca i nadwaga. Widać wszystko jakoś idzie w pakiecie.. Profesor zapowiedziała, że po ciąży dalej będzie mnie badać na różne strony, zobaczę czy jeszcze będzie mnie stać, bo wizyty są koszmarnie drogie, może wrócę po prostu jak zachce mi się drugiego dziecka
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-23, 23:36   #1473
_Dolly
Rozeznanie

Ale M zrobiła sobie imprezę wieczorem 😍 nawet nagraliśmy te kopniaki, bo tak dawała czadu, że z daleka było widać 😀
Wasze dzieciaczki też wykazują aktywność szczególnie wieczorem? Rano zdarzy jej się kopnąć, ale to rzadko. A to było takie bailando przez jakieś dwie godziny, że aż mi się brzuch zmęczył 😁

Ja dziś próbowałam ogarnąć wyprawkę pod kątem smoczków, pieluszek wielorazowych i innej drobnicy i masakra... Już wolę wózek kupić 😉 plus taki, że znając płeć prościej wybierać wzory 😁
Idę spać, bo aż mnie wymęczyły te kopniaki😊
Stary 2017-10-24, 00:03   #1474
Pannkaka
Rozeznanie

Uff, nadrobilam Dziewczyny fajnie, że jesteście, bo nawet kiedy nie mam siły nic napisać, to samo czytanie jakoś mnie podnosi na duchu. Przeziębienie, nieprzyjemna sytuacja w pracy, nieudana próba zapisania córki do lekarza ("katar od dwóch miesięcy? przecież to normalne w tym wieku, nie ma potrzeby sprawdzać u lekarza" ), mało wspierająca postawa męża, a wszystko doprawione hormonami ciążowymi - trochę dzisiaj wymieklam. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Trzymam mocne kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 00:09   #1475
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość

Roan bass soft to był faworyt mojego męża, ostatecznie stanęło na Anex sport. Chyba mamy podobne podejście do tematu wyprawkowego. Pisałam już o swoich watpliwosciach, obawach 😕 sensownie byłoby mieć wszystko już przygotowane do połowy stycznia, ale u mnie pewnie wyjdzie w praniu.

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ale M zrobiła sobie imprezę wieczorem 😍 nawet nagraliśmy te kopniaki, bo tak dawała czadu, że z daleka było widać 😀
Wasze dzieciaczki też wykazują aktywność szczególnie wieczorem? Rano zdarzy jej się kopnąć, ale to rzadko. A to było takie bailando przez jakieś dwie godziny, że aż mi się brzuch zmęczył 😁

Ja dziś próbowałam ogarnąć wyprawkę pod kątem smoczków, pieluszek wielorazowych i innej drobnicy i masakra... Już wolę wózek kupić 😉 plus taki, że znając płeć prościej wybierać wzory 😁
Idę spać, bo aż mnie wymęczyły te kopniaki😊
Ooo u mnie jeszcze tak nie widać. Czuję go, teraz nawet w ciągu dnia. Dziś moja siostrzenica grała nam na gitarze i mały tak wtedy dokazywal 😍😍

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 06:57   #1476
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry w 19 tygodniu
Dzis połówkowe
Kciuki za wszystkie inne wizyty
My zaraz zbieramy sie na pierwszą czesc wycieczki po samochód

Dolly, mój jest aktywny po południu. Wieczorem jak leżę w łóżku tez zdarza mu sie ruszyć. Wtedy mowię tylko "O" i maz wie, ze Dziec sobie skacze

Pannkaka wszystko sie poukłada. Służba zdrowia w Szwecji to jednak dla mnie czarna magia, ze dziecka z ciągłym katarem nie chcą przyjąć

Bede sie starała Was podczytywać, bo z czasem dzis moze byc rożnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 07:07   #1477
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,

Pannkaka, każda z nas ma gorsze dni. Dzisiaj będzie lepiej

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, a jest ich trochę. Czekamy na wieści

Miłego dnia
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 07:28   #1478
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty Cudownie, ze zobaczycie dziś Wasze Maluszki Ja właśnie czekam w kolejce do pobrania krwi i zmykam do pracy.
Miłego dnia!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 07:31   #1479
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Kciuki za wizyty 😊

Do mojego połówkowego jeszcze 6 dni 😣
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 07:32   #1480
alleyezonme
Zakorzenienie

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Ja też dziś wizytuję

Pannkaka ja też mam takie odczucie. Jak mam gorszy dzień to sobie poczytam i jakoś mi lepiej, nawet jak nic nie odpiszę.
Wczoraj stałam w ogromnej kolejce w sklepie to wyciągnęłam telefon i nadrobiłam wątek - szybko mi ta kolejka minęła
Mam nadzieję, że dzisiaj jest lepiej u Ciebie

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 07:39   #1481
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry

kciuki za wizyty

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty 😊

Do mojego połówkowego jeszcze 6 dni 😣
do mojego też... już się nie mogę doczekać... chcę usłyszeć, że wszystko ok ( innej opcji w ogóle nie chcę dopuszczać ), chciałabym też poznać płeć... nie obraziłabym się na dziewuszkę

Znalazłam wczoraj fajny komis dla dzieciaczków, a dla siebie kupiłam tam spodnie ciążowe za 15 zł!
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 07:50   #1482
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Wstawałam w nocy 4 razy na siku, jakaś masakra.. Staram się dużo pić w ciągu dnia, a potem w nocy to przeklinam

Co do ruchów jeszcze - wczoraj rano miałam z prawej strony gule na brzuchu, chyba dziec mi się powykrecal dzisiaj musiałam szybko wstać, bo obudziłam się strasznie głodna i nie popatrzyłam
41/2018
Stary 2017-10-24, 07:54   #1483
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ych, idę dzisiaj do internisty po skierowanie na morfologię i planowałam od razu ją zrobić ale nie zauważyłam, że doktor zażyczył sobie także badania ogólne moczu Czyli jutro muszę wrócić. Ale przynajmniej dzisiaj mogę zjeść śniadanie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:07   #1484
dustinthewind
Rozeznanie

Hej Dziewczyny! Wczorajszy dzień był ciężki i bardzo intensywny, wieczorem padłam, nawet nie wiem kiedy. W nocy oczywiście chodziłam siku, ale tak jak dzisiaj, to nie pamiętam, kiedy ostatnio się tak wyspałam. Już siedzę w pracy i spijam kawę. Dziś znów maraton, wychodzę z pracy po 16, szybko do domu się ogarnąć, w samochód, godzinka drogi i wizyta na 18. Stresuję się, ale cieszę się, że to połówkowe, bo zobaczymy dokładnie naszego Bąbla Znów wrócimy wieczorem i pewnie od razu padnę spać.

Dostałam od mamy wczoraj fasolkę po bretońsku także będę zajadać ! I czytałam Was wczoraj, to narobiłyście mi ochoty na łazanki. U mnie też się robi z kiszonej kapusty. Jadłabym.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dajcie znać o której macie?

no i oczywiście czytałam Twoją wiadomość Fiole trzymam kciuki ogromnie za Ciebie, za Was
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:11   #1485
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej, ja dzis znowu na wyjezdzie a ze sama kieruje to wolalabym sloneczko a nie mgle

Kciuki za wizyty!!

Moj wczoraj czasami puknal w brzuch ale czesto robi cos takiego jakby sie rozciagal bo czuje czasami mocne napiecie z 2 stron a raz chyba glowke czulamnpod palcami, bo byla jakas gula ale nie wiem czy to to
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:16   #1486
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej, ja dzis znowu na wyjezdzie a ze sama kieruje to wolalabym sloneczko a nie mgle

Kciuki za wizyty!!

Moj wczoraj czasami puknal w brzuch ale czesto robi cos takiego jakby sie rozciagal bo czuje czasami mocne napiecie z 2 stron a raz chyba glowke czulamnpod palcami, bo byla jakas gula ale nie wiem czy to to
To uważaj na drodze tam! U mnie od kilku dni jest tak mgliście, że sama chyba nie odważyłabym się na jakąś dłuższą trasę.

Mnie Mały kopie intensywnie kilka razy dziennie, zauważyłam, że są to godziny ok 11, później 18 i 21. W trakcie dnia też się tam turla i pływa
Ale też miałam raz taką sytuację, że przesunął się tylko na jedną stronę i wyglądało to co najmniej dziwnie
Stary 2017-10-24, 08:21   #1487
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy na polowkowym mierzą szyjkę macicy usg dopochwowym? Wyczytałam o tym u mamyginekolog, z jednej strony super, niech sprawdzą co się da, ale z drugiej nie wiem w co się ubrać idę do tej samej przychodni co na prenatalne, a tam w gabinecie nie było żadnej łazienki, żadnych spodniczek.. Wolałabym nie skończyć jak ostatnio u swojej gin, z bluzką podwinieta do cycków, a reszta goła może chociaż lekarz pozwoli się ubrac po dopochwowym
41/2018
Stary 2017-10-24, 08:30   #1488
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Mąż pamiętał o rocznicy
Witam nowe mamusie
za dzisiejsze wizyty.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:36   #1489
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czy na polowkowym mierzą szyjkę macicy usg dopochwowym? Wyczytałam o tym u mamyginekolog, z jednej strony super, niech sprawdzą co się da, ale z drugiej nie wiem w co się ubrać idę do tej samej przychodni co na prenatalne, a tam w gabinecie nie było żadnej łazienki, żadnych spodniczek.. Wolałabym nie skończyć jak ostatnio u swojej gin, z bluzką podwinieta do cycków, a reszta goła może chociaż lekarz pozwoli się ubrac po dopochwowym
o kurczę, właśnie dziewczyny, jak to jest? W sumie nastawiłam się, że dzisiaj czeka mnie tylko usg przez brzuch! Ale by była niespodzianka
Stary 2017-10-24, 08:37   #1490
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ba prenatalnych nie kazał się rozbierać zsunęłam tylko spodnie z pupy, że miałam na wysokości ud, nie leżałam nago i uważam, że świetnie to rozwiązał.

Nawet nie wiem co to łazanki

W ogóle to dzień dobry. Obudziłam się rano z całą zalaną koszulką... miałam chyba z 4 plamy, partner zachwycony, bo coraz bardziej widzi, że organizm się przygotowuje na przyjście na świat jego córeczki, a ja nie umiem sobie z tym poradzić. Śpię bez stanika, ale chyba muszę kupić jakieś na noc...
W dzień aż tak źle nie jest, bo na stanikach mam małe plamki, ale dzisiaj rano się załamałam... któraś też ma taki problem? Jak sobie radzicie?

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:40   #1491
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Nie wiem, ile wcześniej przybrałaś, ale ja w 3 tyg. od ostatniej wizyty 0,8 kg, a ogólnie 2,5. Myślę, że gdyby nie ta hemoglobina (10,8) to by mnie tak nie dociskał z tym jedzeniem. Ja rano jeszcze mam apetyt, ale po obiedzie już jestem taka pełna, że nie wiem, gdzie mam to jedzenie wcisnąć

To, że ona 400 g nie przekroczyła, to byłam pewna, bo my mamy początek 21 tc. Po pełnym 21 tc już to 400 g będzie miała Poprzednio też była tak po środku tych centyli. Jest ok
Ale to chyba hemoglobina jest na granicy normy, u mnie pokazuje ze prawidłowa wartość od 11, a mam 10,9, ciekawe co lekarz powie...

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ufff, ale dzień mi strzelił, mam kocioł w pracy

Zaczynają robić problemy z moim wyczekanym urlopem, który miałam wziąć na tydzień od połowy tego tygodnia. Jestem taka niezastąpiona, że chcą mi go skrócić minimum o 1 dzień Niby szefowa nie chce tego robić, ale kierownik naszego zespołu nalega i wjeżdża mi na psychę. Wkurzyłam się
Nie daj sie i bierz cały tydzień. Należy Ci sie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Hej jadę zaraz po zwolnienie do gina, wtedy Was nadrobie

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja chyba tez bede musiała isc na zwolnienie szybciej niz planowałam.

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, proszę Was o kciuki jutro o 10.00. Mam wizytę serduszkową Niech tym razem zabije!

Nieustannie Was podczytuje i mocno Wam kibicuje. Niesamowite, jakie Wasze maluchy już są duże
Mocne !!!

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A moje się w tej chwili odgrzewają Z pierogów ruskich przerzuciłyśmy się na łazanki

Ja wróciłam po mega objazdówce, zaraz po nadrabiam, znów pewnie milion cytatów zrobię. Miałam dziś dwie wizyty (tak się złożyło, że na nfz i prywatnie musiałam mieć dziś) Pochwalę się tylko, że zdrowotnie u mnie wszystko ok, tokso ujemna, przeciwciała też Inne sprawy też ok, bałam się że po antybiotyku przypałęta się jakaś infekcja intymna ale na szczęście nie.

Kupiłam też w hm kurtkę W końcu będzie mi ciepło! Będę błogosławić ten sklep za to, że z głową projektują dla ciężarnych bo kurtka jest super, dużo miejsca na brzuszek ale nie wyglądam w niej jak czołg
Super, ze wszystko na wizytach ok
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:52   #1492
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mnie ba prenatalnych nie kazał się rozbierać zsunęłam tylko spodnie z pupy, że miałam na wysokości ud, nie leżałam nago i uważam, że świetnie to rozwiązał.

Nawet nie wiem co to łazanki

W ogóle to dzień dobry. Obudziłam się rano z całą zalaną koszulką... miałam chyba z 4 plamy, partner zachwycony, bo coraz bardziej widzi, że organizm się przygotowuje na przyjście na świat jego córeczki, a ja nie umiem sobie z tym poradzić. Śpię bez stanika, ale chyba muszę kupić jakieś na noc...
W dzień aż tak źle nie jest, bo na stanikach mam małe plamki, ale dzisiaj rano się załamałam... któraś też ma taki problem? Jak sobie radzicie?

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Leci ci siara? U mnie jeszcze nic, suchutko. Stosujesz wkładki laktacyjne?
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:52   #1493
julietta83
Zakorzenienie

czekamy na same dobre wieści z dzisiejszych wizyt

byłam wczoraj u endo, następnym razem spróbuję chyba na nfz, bo 120 zł za pięciominutową wizytę i wypisanie recepty to lekka przesada

tak kusicie fasolką, że muszę ugotować, dawno nie było
łazanki natomiast to zupełnie nie mój klimat, nie lubię kapusty

wczoraj dzieć mnie smyrał w okolicach pępka, najbardziej aktywny jest wieczorem i w nocy jak się przebudzę

jak mi się nie chce wstać z łóżka...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:52   #1494
Ilsa Lund
Zakorzenienie

U mnie było ostatnio USG tv i myślę, że na każdej wizycie będzie bo mówił coś, że pomaga to ocenić czy łożysko jest przodujące i czy na dalszej części szyjki nie ma gdzieś rozwarcia

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:55   #1495
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Leci ci siara? U mnie jeszcze nic, suchutko. Stosujesz wkładki laktacyjne?
Chyba tak, nie stosuję, nawet nie wiem co to... muszę poczytać...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:58   #1496
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cześć
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:05   #1497
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Chyba tak, nie stosuję, nawet nie wiem co to... muszę poczytać...

To wkładka która wkładasz do biustonosza i wchłania mleko. Coś takiego jak wkładka "majtkowa" jeżeli w ciągu dnia tez ci wycieka mleko to warto kupić żebyś miała trochę więcej komfortu
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:05   #1498
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
U mnie mierzył. Najpierw USG przez brzuch, a jak skończył to musislam lekko opuścić spodnie i sprawdzał dopochwowo długość szyjki.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:13   #1499
Mecassie
Zakorzenienie

Dzisiaj tyle wizyt za wszystkie trzymam kciuki

Aktualnie zastanawiam się czy na śniadanie zjeść tosty czy jogurt z owocami. Hmmm idę na tosty

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:14   #1500
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale jest ciemno w domu przez tą pogodę

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
I cała faza na łazanki przeze mnie
I bardzo Ci dziękuje za tą fazę, bo baaaardzo dawno nie jadłam łazanek i zjadłam je z wielkim smakiem

To, że później myślałam, że brzuch mi wybuchnie to już pominę

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości