|
|
#2311 | ||
|
Żelkożerca
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
I czytalam dokladnie ![]() Ze mna ma pojechac kolezanka, ale czuje ze mnie do wiatru wystawi. Cytat:
Egzamin mam w MORDzie w Krakowie. Najpierw zdaje teorie o 17.30 wiec nie wiem o ktorej znajdzie sie dla mnie wolny egzaminator. Wzielam podwojny egzamin.[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7811089]glam_star jak to nie umiesz jeździć, parkować .... , przecież instruktor by Ci nie wydał papierów na egzamin w takim przypadku Tak że na pewno tylko tak Ci się wydaje a w rzeczywistości jest znacznie lepiej Teraz masz jeszcze ponad dwa tygodnie do egzaminu - jak czujesz że coś jest nie tak, to wykup jakieś 2-3 h, lub więcej jeśli masz możliwość, powiedz instruktorowi co chcesz przećwiczyć i jeszcze możesz troszkę wszystko dopracować. Nie szkoda Ci tego terminu egzaminu - nie wiem jak długo musiałabyś czekać na następny, teraz jeszcze trochę czasu jest, jeśli nie chcesz jeździć ze swoim instruktorem poszukaj kogoś innego kto oceni tak zupełnie bezstronnie Twoją jazdę i powie Ci co i jak. Im dłużej będziesz zwlekać z egzaminem tym więcej godzin Ci będzie później potrzebne, tak że według mnie nie ma co rezygnować A w ogóle nie podchodzić do egzaminu, jeśli się już tyle pieniędzy wydało na kurs też trochę szkoda. Przemyśl to jeszcze na spokojnie i od jutra zacznij działać żeby pójść na egzamin jak najlepiej przygotowana, powodzenia No niestety tak jest, instruktor nie przepadal za mna i chcial sie mnie ewidentnie szybko pozbyc [pierwszy wytrzymal ze mna tylko 4 godziny i powiedzial ze mnie uczyc nie bedzie i dal mi numer do tego]. Parkowalam tylko raz z kazdego rodzaju i tyle. Po ulicach masakra co wyprawiam :P Wykupilam 5 godzin, od jura zaczynam, tym razem u kobiety. Moze ona mnie oswieci jakos, bo jak nie to czuje ze bedzie niezla kompromitacja we wtorek 24. Dusia2704 ja skończyłam cały kurs ponad miesiąc temu i wyjeździłam całe 30 godzin, ale nie miałam szczęcia do instruktorów. Zaden mnie nie chcial IR1988 parkuje z dwójki z nerwow 30/h i wjezdzam na krawezniki wiec nie umiem |
||
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to będę czekać, jak do czw-pt nic się nie zmieni, to zadzwonię do urzędu.
|
#2313 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.Szkoda że tak Ci nie wyszło z tym niemieckim - życzę powodzenia w odzyskiwaniu pieniędzy Mnie też na tej stronce wyświetla się ten komunikat o niezgodności certyfikatu. Ja zdawałam we wtorek egzamin, komunikat wyświetlił mi się we wtorek po południu że jest postępowanie, do urzędu dzwoniłam w poniedziałek to jeszcze wtedy nie mieli moich dokumentów - długo trwało to wysyłanie z WORDu do urzędu ![]() Cytat:
.Mam nadzieję że teraz ta kobieta pomoże Ci troszkę to nadrobić, gdybyś widziała że dalej nie tak, a masz możliwość to wykup jeszcze jakieś godzinki oprócz tych 5 - najlepiej spytaj instruktorki po pierwszej godzinie, ile według niej powinnaś wyjeździć żeby mieć szanse zdania egzaminu. Trzymam kciuki żeby ta instruktorka okazała się lepsza, napisz jak bedziesz po jeździe z nią jak było A mnie właśnie pojawił się komunikat: (2008-06-09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie To jeszcze dzwonię do urzędu żeby się upewnić że już jest i dziś odbieram
Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-06-09 o 11:14 |
|||
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
Co ten stres robi z człowiekiem
![]() Parę osób pisało o parkowaniu z dwójki, a że mam koszmarny mętlik w głowie więc już teraz sama nie wiem, nie można z 2 parkować? Ja tak zawsze robiłam, bo mi tak instr. kazał ( prostopadle lub skośnie) |
|
|
|
#2315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7820731]
A mnie właśnie pojawił się komunikat: (2008-06-09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie To jeszcze dzwonię do urzędu żeby się upewnić że już jest i dziś odbieram [/quote]super Dusiu napisz jak odbierzesz i po pierwszej jeździe też, nie zapomnij!! ja tu ciągle zaglądam i czytam ![]() Cytat:
ja tak robiłam i mnie nikt nie okrzyczał
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7820940]Yen ja parkuję z jedynki, na półsprzęgle, bo jadę bardzo powoli
A mi kazał tak: jadę, widzę że samochód obok którego chce zaparkować ( prostopadle w tym wypadku) jest na wysokości mojej głowy i wtedy szybko kręcę kierownicą do końca ( w zależności oczywiście od strony po której mam parkować ) wjeżdżam wtedy idealnie i odkręcam małe sprostowanie: idealnie to wjeżdżam zawsze kiedy jest instruktor a jak go zabraknie to pewnie juz tak nie będzie ![]() Świetnie, że już masz dokumencik do odbioru wdowa_po_leninie dzięki za uspokojenie bo chyba tez będę robić z dwójki, chociaż postaram się wolniutko żeby w coś nie przywalić ![]() Nooooo ciekawe jak tam nasze dziewczyny
|
|
|
|
#2318 |
|
Żelkożerca
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7820731]to miałaś strasznego pecha do instruktorów, szkoda że nie zmieniłaś jeszcze raz, albo że nie zmieniłaś w ogóle szkoły
.Mam nadzieję że teraz ta kobieta pomoże Ci troszkę to nadrobić, gdybyś widziała że dalej nie tak, a masz możliwość to wykup jeszcze jakieś godzinki oprócz tych 5 - najlepiej spytaj instruktorki po pierwszej godzinie, ile według niej powinnaś wyjeździć żeby mieć szanse zdania egzaminu. Trzymam kciuki żeby ta instruktorka okazała się lepsza, napisz jak bedziesz po jeździe z nią jak było A mnie właśnie pojawił się komunikat: (2008-06-09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie To jeszcze dzwonię do urzędu żeby się upewnić że już jest i dziś odbieram [/QUOTE]Nie zmienilam szkoly bo by pieniadze pewnie przepadly, a do wyboru mialam dwoch innych instruktorow ale nie wygladali za sympatycznie :P A ta babka to teraz im doszla to moze nie jest taka wymeczona kursantami. Jutro zrelacjonuje jak z nia sie jedzilo jesli zdaze na wolnego kompa. Gratuluje prawka Ja za parkowanie z dwojki dostalam bure, mnie facio kazal zwolnic na jedynke, a najlepiej zatrzymac sie i jechac na polsprzegle, powoli. |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet na dwójce robiłam półsprzęgło.. i ewentualnie jak było np ciasno i trzeba było wjeżdżać bardzo powoli to przerzucałam się na jedynkę, żeby w razie W za bardzo nie szarpnąć ![]() glam_star - radzę uważać z tym zatrzymaniem się przed parkowaniem.. pewna Pani z naszego wątku tak zrobiła i egzaminator nie był zadowolony ;p |
|
|
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
no niestety nie udało się
![]() nie zdałam... ![]() ![]() straszne były nerwy... i jeszcze w dodatku dostałam tego samego egzaminatora co poprzednio... stary... dziwny... nie lubię go...:/;/ plac na szczęście poszedł okej, ale na mieście zawaliłam,... ale opowiem wam później... muszę mieć troszkę wiecej czasu... ale baardzo wam dziękuję za wsparcie,.. jak teraz czytam sobie te wasze dzsiejsze posty o aż sam uśmiech pokazuje się na twarzy ( mimo tego, że jest mi smutno że znowu oblałam) kochane jesteście ![]()
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Nataliaa, uda się następnym razem
![]() Dusia, gratulacje że prawko już niedługo będzie u Ciebie ![]() Moje już do odbioru od 3 czerwca, ale nie mogę narazie odebrać i tak leży tam biedne, samo ![]() Malamama, ja miałam dokładnie to samo przez ponad 2 tyg. Już najgorsze myśli, że pewnie nie zdałam a mi się pomyliło, a jak zdałam to zgubili zaświadczenie
|
#2322 |
|
Żelkożerca
|
wdowa_po_leninie czytałam właśnie o tym, ze egzaminator nie byl zadowolony z zatrzymania przed parkowaniem. Zapytam jutro instruktorki o to jak nie zapomne.
nataliaa w koncu sie uda
|
|
|
|
#2323 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, wielka szkoda że tym razem nie wyszło, ale przynajmniej pojeździłaś trochę po mieście. Mam nadzieję że w Twoim przypadku będzie do trzech razy sztuka ![]() Następny raz już musi być udany Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2324 |
|
Moderatoreska
|
Nataliaa głowa do góry następnym razem będzie lepiej
![]() Ja już po jazdach, pierwszy raz w grande punto, wydaje mi się, że nie było tak zle, chyba ze 4 razy mi zgasł na samym początku, pózniej już było ok, czasmi też dawałam za dużo gazu, kurcze w tym samochodzie to wszystko trzeba delikatnie, sprzęgło szybciej bierze, hamować trzeba bardzo delikatnie no i naciskać gaz również Ale wydaje mi się, że jak na pierwszy raz tym autem to było dobrze. Na mieście, żadnych błędów nie zrobiłam, tylko parkowanie równoległe tyłem mi raz nie wyszło. Plac manewrowy ok, na kilka razy raz najechałam na linie na łuku. No i mój nieszczęsny ręczny, parę razy go ćwiczyłam na górce ze względu na oblany egzamin, a tu na jazdach nie miałam, żednego problemu za każdym razem ruszyłam z ręcznego. Ach co ten stres może zrobić z człowiekiem. Dziś jak na razie wcale się nie denerwuję, oby tak było i jutro ![]() edit: no i zapomaiałam dodac, że u mnie na egzaminie jezdzi się już tylko grande punto. |
|
|
|
#2325 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i tego stresu nie dopuszczaj do siebie, zostaw go nam
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
napisalam Wam posta o 5;40 ale widze ,ze go nie ma, hmm
![]() No nic.. NIE ZDAŁAM STres duży,ale starałam sie opanowac, do ELki wsiadłam o 9:35.Miałam barzdo miłego instruktora! nie warczał, mówił spokojnie , nie poganiał a jak nie zdałam to ze mna normalnie rozmawiał ![]() AL epo koleji.. Placyk pięknie wszystko, bałąm siełuku, bo przede mną dużo osób łuk zawaliło, górka z piskiem opon i na miasto... Na miescie: Dwa razy zgasł mi samochód, raz nie skręciłam tam ,gdzie mi kazał instruktor(nie zauważyłąm wjazdu). 43 minuty od wyjechania na miasto nakazał mi zaparkować prostopadle, za szarym polonezem... A że ja nie umiem parkowac(a przynajmniej tak sobie wkręciłąm, bo przypomnę że, wczoraj dopiero uczyłam sie parkowac równolegle i tyłem) spanikowałam, zaczelam skręcać za wczesnie,z trójki Efekt- moje lusterko znajdowalo sie 3 cm od lusterka poloneza w momencie kiedy facet nacinął hamulec.... Wszysto przez stres , bo za tym polonezem było z 8 metrów miejsca i jak to powiedział instruktor" ni musi się pani tak przytulać do tego poloneza, przeciez tam bylo tyle miejsca". Ubzdurało mi się w główce,że musze blisko poloneza i tyle..Egzaminator dodał jeszcze,że wielka szkoda , bo to było moje ostatnie zadanie i ostatnie 2 minuty egzaminu.... ![]() NIe jestem załamana, ytlko zła , bo nie zdałam przez włąsną głupotę. Za drugim razem taki fajny egzaminator pewnie mi sie nie trafi... dzięki za wsparcie ![]() Prosze wpisać moja poprawkę 11 lipca, godz 12
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia przykro mi
. Naprawdę chciałam dobrze i wierzyłam. Kocimiętka, kurczę, szkoda no. Następnym razem będzie lepiej.
|
#2328 |
|
Konto usunięte
|
Kocimietka no wielka szkoda że Ci się nie udało, już tak blisko było do szczęścia
, ale teraz podszlifujesz te parkowania i następnym razem już będzie super Będziemy trzymać za Ciebie kciuki w lipcu ![]() A egzaminator za drugim razem też Ci się może fajny trafić - ja obydwu miałam fajnych - też życzę Ci żeby ten drugi w Twoim przypadku również był fajny |
|
|
|
#2329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przejmować się. Zrobić sobie 1-2 dni przerwy. Zafundować sobie cos przyjemnego. Ksiązka, film, spacer, kino, ciastko (dwa ciastka...., trzy ciastka... tabliczka czekolady...) i za kilka dni znowu. Kocimietka... spójrz na to z innej storny. Zobacz jak daleko doszłaś... 3 minuty przed koncem to "prawie zdany egzamin". I nieprawda, że następny egzaminator już nie będzie taki fajny. Fajnych ludzi można spoktkać w najdziwniejszych miejscach - forum jest tego najlepszym przykładem. Buźka dziewczyny! Max.
|
|
|
#2330 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7822469]Kocimietka no wielka szkoda że Ci się nie udało, już tak blisko było do szczęścia
, ale teraz podszlifujesz te parkowania i następnym razem już będzie super Będziemy trzymać za Ciebie kciuki w lipcu ![]() A egzaminator za drugim razem też Ci się może fajny trafić - ja obydwu miałam fajnych - też życzę Ci żeby ten drugi w Twoim przypadku również był fajny Jeśli trafię na jakeigoś fajnego egzamin. to zdam na pewno bo wiem,że dobrz ejeżdzę Tylko te parkowania.. ale to jest do pocwiczenia![]() Cytat:
U Natalii też![]() Cytat:
WIem ,że to aż 42 minuty, prawie cały egzamin dlatego przed poprawką nie będę mieć takiego stresu i zdam, jeśli oczywiscie parkowania nie sknocę:P Naprawdę liczę na fanego egzaminatora. Dzis ludzie pokazywali mi tych,którzy lubią udupić... Jeden puszył si ejak indyk(moze miał lordoze?:P ) ,drugi szyderczo na wszystkich patrzył. Oczywiscie,jesli trafię na nich i zdam to będę mieć podwójną satysfakcje;D
|
|
|
#2331 |
|
Moderatoreska
|
Kocimietka no szkoda, ale mówi sie trudno i tak daleko zaszłaś ja za pierwszym nawet z placu nie wyjechałam. Będę trzymać kciuki w lipcu
![]() Dusia jak nie będzie mi gasł jak dzisiaj i będę jezdzić tak jak na jazdach to chyba będzie dobrze Wszystko okaże się jutro, choć ja nie mam wcale szczęścia i ciekawe na jakiego gbura znowu trafię
|
|
|
|
#2332 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7820731]
A mnie właśnie pojawił się komunikat: (2008-06-09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie To jeszcze dzwonię do urzędu żeby się upewnić że już jest i dziś odbieram [/quote]ale faaaajnie .. Cytat:
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7820940]Yen ja parkuję z jedynki, na półsprzęgle, bo jadę bardzo powoli ja to samo ![]() szkoda .. nastepnym razem sie uda ![]() a mnie już zaczyna skręcać z tego stresu dzisiaj poł nocy spać nie mogłam .. grr czemu ja to tak przeżywam ;/ .. jak ja bym chciała zdać !
|
|
#2334 |
|
Moderatoreska
|
Ja zawsze parkuję z jedynki na pół sprzęgle, nigdy nie robiłam inaczej
![]() Angelka ja jutro zdaję o 7 rano Ale znając zycie posiedzę sobie tam pewnie do 11 bo ja mam nazwisko na Z. Na razie stresu, ani widu ani słychu I oby tak dalej to będzie dobrze
|
|
|
|
#2335 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.. oj ja już stresa mam ;| .. tzn nie czuje tak tego stresu tylko taki dziwny niepokój ;| ..
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
oni to jakoś losowo biorą :P
u mnie tak w sumie skakali - A, D, G, K, O, S i potem znów kolejka od początku tj. np B, E, H, J, L, R.... :P ja czekałam od 9:45 i jakoś o 11 mnie wyczytali, a nazwisko mam na Ś :P |
|
|
|
#2338 |
|
Moderatoreska
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7823543]A to oni biora po nazwiskach?myslalam, ze to losowanie jest
[/quote]No u mnie biorą według alfabetu, przynajmniej za pierwszym razem tak było. Angelka eee to pewnie wcześniej będziesz zdawać, no w sumie zależy jakie bedą nazwiska i ile osób w grupie. U mnie jak będzie grupa 5 osobowa to właśnie będę zdawać gdzieś koło 11. |
|
|
|
#2339 |
|
Raczkowanie
|
Kocimietka, przykre to jest
![]() zastanawia mnie dlaczego nie dał Ci szansy na powtórzenie parkowania. Słyszałam, że powtarza się 2x w razie niepowodzenia ( tak samo jak manewry na placu) Nataliaa następnym razem pewnie się uda. Nie poddawajcie się. |
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
mój egzamin będzie 21 lipca o 11 rano
)) proszę o wpisanie^^ byłam w bezterminowych narazie;p
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

I czytalam dokladnie 
Egzamin mam w MORDzie w Krakowie. Najpierw zdaje teorie o 17.30 wiec nie wiem o ktorej znajdzie sie dla mnie wolny egzaminator. Wzielam podwojny egzamin.
, przecież instruktor by Ci nie wydał papierów na egzamin w takim przypadku 

.
- życzę powodzenia w odzyskiwaniu pieniędzy 

Efekt- moje lusterko znajdowalo sie 3 cm od lusterka poloneza w momencie kiedy facet nacinął hamulec.... Wszysto przez stres , bo za tym polonezem było z 8 metrów miejsca i jak to powiedział instruktor" ni musi się pani tak przytulać do tego poloneza, przeciez tam bylo tyle miejsca". Ubzdurało mi się w główce,że musze blisko poloneza i tyle..

51-50-49-48-47-46-45-...

27-25-23-21...