|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Hey
![]() U mnie zakupy jeszcze w planach. Czekam na pomalowania pokoi - ale dzieło już rozpoczęte więc myślę że w listopadzie tusze z zakupami tak jak od początku planowałam ;pMiłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogę niestety spać ![]() Moja pozycja w łóżku to tylko na brzuchu.. no a teraz nie mogę, to się przekręcam z boku na bok.. a nad ranem to mam w ręce mrowienie, bo pewnie mocno dociskam podczas snu
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Mnie od wczoraj męczy zgaga 😈 masakra.
Byłam w laboratorium , ciekawe czy moja morfologia się poprawiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i po nocy mam w ręce ![]() Wkurza mnie to okrutnie, ale to pewnie jakiejś witaminy, bo przed ciążą tylko czasami mi się to zdarzało... ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
LittleBeetle zdrówka dla córki.
U mnie z wyprawki to tylko czekam na ciuszki do grudnia, sprawdze co jest i ewentualnie dokupie i musze zdecydować sie na ochraniacz. I to by bylo wszystko. Kosmetyki tez juz zakupilam. Jeszcze w piwnicy musze znaleźć laktator i sprawdzić czy sie nadaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy pierwszej miałam jakąś tam kupioną, ale użyłam parę razy i stwierdziłam, że nie ma sensu ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
), bez żadnych dodatków plastikowych, bez zapięć.. (to mnie najbardziej wkurzało podczas spania)
|
|||
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Wstalam o 5 rano i jestem z siebie dumna 😁 no i witam się ze szpitala. Siedzę sobie i nie wiem co dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Djerba - nawet jak się nie przyda przescieradlo to 10 zł nie szkoda 😁 jakbym miała tak na wszystkim oszczędzać to... mialabym tylko 2 pary body i kocyk 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu nie czuję potrzeby..wolę kupić kocyk, bo nie dość że się przyda później, to jeszcze moje córy się nimi bawią.. w sensie okrywają lalki w łóżeczkach ![]() Jedna z córek bardzo długo spała z pewnym kocykiem i zabierała go wszędzie, do spania itp.. to był jej "koki"
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
djerba o 5 - szalona!
i ja z tych co nie używały prześcieradła do wózka jak mi się znudził standardowy kolor to dawałam sobie pieluszki flanelowe, ładnie wyglądało a mogłam sobie zmieniać ![]() zori86 Kurczę mam sapdek sił totalny, mogłabym zasnąć a tu nie ma jak. Jutro mam lekarza a w sobotę usg. Ciekawe co u młodego bo ostatni raz jak widziałam go to ważył 0,5kg.
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-10-24 o 09:19 |
|
|
|
#3461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też bym pokimała, pogoda okropna.. ale niestety trza ruszyć pupę , bo jednej muszę kupić nowe kapcie do przedszkola, a drugiej za zimno w szkole, więc jakieś bluzy czy swetry wylukać ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
czy mogłabyś mnie usunąć na liście z tego 1go stycznia, bo widzę, że rodzę 2 razy |
||
|
|
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedzenia w szpitalu ! To jakaś kontrolna wizyta? Dzisiaj jadę do dentysty na kontrolę, mam nadzieję że jest ok i nie mam ubytków żadnych. 😂 Ja nie mam prześcieradeł, mam grubą flanele i mam zamiar ją pociąć na kawałki i zrobić z niej prześcieradła i do łóżeczka i do wózka 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja kupiłam prześcieradła do wózka, grosze a może jednak się przydadzą Jedną paczką ze wszystkim przyjdzie więc co mi tam ![]() Dopieero wstałam, masakra jakaś. Witam się znad śniadania, czas się szybko ogarnąć i iść na spacer z psiurkiem. Pogoda dziś okropna- tylko kakao i kocyk |
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny!
Pogoda srednia, ale na szczescie dzisiaj nie mam zbyt duzo w planach. Nakupowalam juz podkladow, majtek i wkladek laktacyjnych, ale nie mam pojecia z jakiej firmy. Wychodze z zalozenia, ze wszystko robione na jedno kopyto. Co do wyprawki to jestesmy na ostatniej prostej, brakuje nam lozeczka z materacem i przescieradla, wozek, smoczek, ciepla czapka, wanienka i kilka rzeczy dla mnie do szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
SweetChoco, jestem w szpitalu przez moją cukrzycę, mam mieć dodatkowe badania.
Mi dzisiaj pogoda nie przeszkadza. Szaro i buro, ale przynajmniej mniej mi żal, że siedzę w szpitalu 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No jak dziecko łyse jak kolano to faktycznie nie ma co czesać ![]() Cytat:
), o których pisałyśmy |
|||
|
|
|
#3467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa no tak Amparo szalona Cytat:
tzn na pewno z wkładkami laktacyjnymi są różnice ale na to będzie czas by wypróbować ja na pierwszy raz kupuje zwykłe jakieś. Co do podkładów miałam najtańsze i chyba najbardziej polecane bella mama. Dla mnie były ok (choć grube!:p), no a majtki to nie wiem jaka różnica. Jak rodziłam córę to mówili, że Hartmana są najlepsze więc teraz też je z automatu wrzuciłam.
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Ja mam 1 przescieradlo do wozka po M. Ale rzadko je używałam, raczej kładliśmy kocyk ![]() Zrobiłam w piątek zamówienie w Gemini i już przyszło potrzebowałam witamin dla siebie i córki i paru drobiazgów. Z wyprawkowych dorzuciłam butelkę, smoczki, wit K, Tantum Rosa.W sumie to juz wszystko mam poza kosmetykami, art. higienicznymi - pieluchy jednorazowe, chusteczki, podklady na łóżko itp. I suszarką bębnową która dla mnie jest elementem wyprawki. Ciuchy niby mam ale jak coś mi wpadnie w oko to i tak zamawiam Ja mam majtki wielorazowe Canpola 1 paczkę, wkładki laktacyjne wielorazowe Mommy Mouse, Podkładów poporodowych nie kupuję na zapas a staniki po porodzie
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Po wczorajszej wizycie okazało się, że moja mała waży już 1300g (choć +/- 200). W sumie myślałam, że jej więcej przybędzie w ciągu 3 tyg. Szczególnie, że ja jestem +10kg ;p Tylko, że na razie jest kiepsko ułożona, idealnie tyłeczek na dole... Mam nadzieję, że się jeszcze obróci, szczególnie, że o ile na początku byłam bardzo nastawiona na cesarkę to teraz jestem na naturalny (a dostałam zielone światło od okulistki tak przy okazji). No i szyjka mi się skróciła, mam odpoczywać. Tylko nie wiem ile się skróciła, bo mój lekarz mierzy na palce, ale kazał być spokojną, bo ma to pod kontrolą...no ok, w sumie ufam mu, więc słucham. Przy okazji chyba mnie jeszcze coś bierze, pomagam sobie domowymi sposobami, bo nie chce czegoś mocniejszego, mimo iż pytałam też o to i niby teraz już można. Powiedzcie mi, czy te wkładki i podkłady w aptekach kupujecie czy na allegro gdzieś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za podpowiedzi odnośnie prześcieradel i szczotki
Cytat:
Powodzenia ![]() A ja czekam u okulisty, trzeba u mnie sprawdzić siatkówki, bo miałam jedna klejona a druga do obserwacji. Już mi dali kropelki na rozszerzenie źrenic, zaraz przestanę widzieć trzymajcie kciuki - jak z oczami będzie ok, to mam zielone światło dla porodu SN ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi poleciala hemoglobina. Miesiąc temu wynik 11.1 , od razu zaczęłam lykac żelazo. A dziś wynik 10.5 😱
Nie rozumiem o co tu chodzi. 😱 Doktorka nie będzie zachwycona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3472 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
emeczka kciuki ![]() Cytat:
FlexiLyn ja bym do końca tak nie polegała na tych pomiarach wagi, bo wystarczy że jakiegoś milimetra nie złapie w pomiarze i już duża różnica wagi, nie przejmuj się mam nadzieję, że z szyjką będzie wszystko ok.Cytat:
![]() Cytat:
, ja mam nadzieję jutro zobaczyć mojego okruszka na wizycie.Zdrówka dla córeczki, biedna tak ciągle choruje. Ja też miałam fatalną noc, od 3 nie spałam do 6, włączając w to wszystko refluks, nudności, skopanie pęcherza, że aż się zsikałam.
|
|||
|
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak tam moja hemoglobina idę pojutrze na badania... U dentysty spoko, zęby wyleczone nie ma ubytków. Ja z wyprawki jeszcze jestem w tyle, ale powoli zaczybam gromadzić wszystko. Dalej nie wiem jaki wózek kupić 😧 amparo napisz jak ta cukrzyca, bo ostatnio wyniki miałaś już ładne 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Nikopoia - robię tak jak mówiła mi doktorka. Jedna tabletkę z samego rana na czczo, popijac czymś kwasnym (U mnie to woda z cytryna - mówiła,że ok ) czekam pół godziny i jem śniadanie.
Zaparc nie mam 🤔 A tak polecialo w dół, myślę jak to możliwe 😂 muszę coś robić źle... Mój Tz przerażony i wygania mnie już dziś do doktorki 🤔 Ale bez sensu , poczekam już do tego piątku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też wcześniej brałam jedno żelazo i mi spadała dalej hemoglobina, ale wiadomo, każdy może mieć inaczej. Też bym nie panikowała i czekała do piątku, to już za moment ![]() SweetChoco super, że ząbki zdrowe, powodzenia z wyborem wózka cieszę się, że nie muszę wybierać
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Lovvi, może Ci dawkę lekarka zwiększy? Albo spróbuj pojadac produkty bogate w żelazo? Sama nie wiem...
Ja już po wizycie, siatkówka ok, mogę rodzic ![]() ![]() ![]() Przyszło łóżeczko i szuflada. Męża nie ma, więc jestem w stanie rozpakować tylko szufladę. Wygląda o wiele lepiej niż Drewex, ALE.... Wysłali mi zła szufladę, bez przykrycia ja zwariuje z tymi łóżeczkami. Potem zobaczymy, czy łóżeczko całe u będę dzwonić do woodies, co robimy. Problem jest taki, że ta szuflada, która rzekomo zamówiłam, jest już niedostępna (brak e magazynie). No. Więc nie odkładajcie takich zakupów na koniec, bo może się okazać, że zajmie Wam to więcej czasu niż myślicie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja dziś tez wizyta - ostatnio go mierzylismy jak miał 409 g wiec mam nadzieję, ze dziś się dowiem więcej zwłaszcza, że to było 8 tyg temu ;p przytyłam 5,3 kg więc zobaczymy ile z tego to Dzieć ;p Cytat:
my wczoraj bylismy na SR i mam do Was pytanie - czy wy liczycie ilość ruchów dziecka? |
|||
|
|
|
#3478 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi23 szkoda, że poleciało ale myślę że do piątku to żadnej różnicy nie będzie więc poczekać można na wizytę
![]() W tym tygodniu też się musze wybrać do laboratorium ciekawe jak tam moje wyniki ![]() amparo27 kciuki! emeczka ale macie przygody :/ niech coś kombinują albo z ceny spuszczą skoro nie to przyszło co zamawiałaś Kimitri liczyłam tylko raz jak mi sie wydawało, że mała się mało rusza. Tak to zazwyczaj coś tam czuję w brzuchu i jestem spokojna A jak wstaję i są od razu kopniaczki to już cały dzień jest piękny |
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja już mam taką liczbę, że oczekuje uwag lekarza ![]() Nie liczę ale mam mniej więcej stałe godziny gdzie się rusza. Z córką też nie liczyłam. Wydaje mi się, że bardzo indywidualna sprawa. Córa była baaaaardzo ruchliwa, synek teraz powiedziałabym, że spokojny bardziej (choć wczoraj tak mnie skopał po żebrach )Emeczka no i super! SweetChoco a masz jakieś typy? dobrze, że u dentysty ok ja mam kontrolne 30 października, liczę, że będzie ok
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-10-24 o 12:59 |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Co do dentysty - ja idę jutro. Yh, już się nie mogę doczekać 😱
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

tak jak od początku planowałam ;p

), o których pisałyśmy 
no i witam się ze szpitala. Siedzę sobie i nie wiem co dalej.
ja zwariuje z tymi łóżeczkami. Potem zobaczymy, czy łóżeczko całe u będę dzwonić do woodies, co robimy. Problem jest taki, że ta szuflada, która rzekomo zamówiłam, jest już niedostępna (brak e magazynie). No. Więc nie odkładajcie takich zakupów na koniec, bo może się okazać, że zajmie Wam to więcej czasu niż myślicie.