Styczniówki 2018 - część II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-24, 08:34   #3451
Kimitri
Zakorzenienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Hey

U mnie zakupy jeszcze w planach. Czekam na pomalowania pokoi - ale dzieło już rozpoczęte więc myślę że w listopadzie tusze z zakupami tak jak od początku planowałam ;p

Miłego dnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:41   #3452
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Hej nie śpię już od 1,5h
Czy wy też macie takie problemy ze spaniem?

Dzień dobry!

Ja nie mogę niestety spać
Moja pozycja w łóżku to tylko na brzuchu.. no a teraz nie mogę, to się przekręcam z boku na bok.. a nad ranem to mam w ręce mrowienie, bo pewnie mocno dociskam podczas snu
Stary 2017-10-24, 08:45   #3453
Lovvi23
Zadomowienie

Mnie od wczoraj męczy zgaga 😈 masakra.

Byłam w laboratorium , ciekawe czy moja morfologia się poprawiła

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 08:55   #3454
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny czy wy też macie takie dziwne uczucie w nogach? Z córka też tak miałam i to straszne jest, tak jakby coś na jakiś nerw uciskalo i tak ciągle ruszyć je muszę

Jedynie co mam to mrowienie w nogach, które przebiega aż do okolic intymnych po siedzeniu dłużej w jednej pozycji.
No i po nocy mam w ręce
Wkurza mnie to okrutnie, ale to pewnie jakiejś witaminy, bo przed ciążą tylko czasami mi się to zdarzało...

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez _toja Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tego co pamiętam to polecałyście to majtki jednorazowe z canpolu- jak to jest z ich rozmiarem? taki jak zwykłe czy je się mniejsze/ większe kupuje?

Z jakiej firmy polecacie podkłady poporodowe (bella mama są ok?)

Z jakiej firmy wkładki laktacyjne?

Szczotka do włosów miękka- ale z naturalnego włosia czy nie?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Help
Dzisiaj zamówiłam od znajomej, która pracuje w gemini jakieś podkłady molimed premium.. słyszałam, że są dobre
Stary 2017-10-24, 08:58   #3455
zori86
Zadomowienie

LittleBeetle zdrówka dla córki.

U mnie z wyprawki to tylko czekam na ciuszki do grudnia, sprawdze co jest i ewentualnie dokupie i musze zdecydować sie na ochraniacz. I to by bylo wszystko. Kosmetyki tez juz zakupilam. Jeszcze w piwnicy musze znaleźć laktator i sprawdzić czy sie nadaje.

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:05   #3456
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez literape Pokaż wiadomość
hej. dzisisj miałam urlop i ledwo siadłam na tyłku.

ale odwiedziłam endo, okulistkę i nieplanowanie dentystę. tarczyca pod kontrolą, oczy pozwalalają na poród sn a zęby wyleczone.

ja w sumie jakos sie nad ta szczotką nie zastanawiam. z synem uzywalam ją moze przez tydzien? ale nie mielismy problemów z ciemieniuchą a włosy mial, ale nie platały mu sie ani nic.... a moze teraz podchodze do tego jeszcze bardziej na luzie?

gratuluję zakupów! my chyba w koncu odzyskamy nasz wozek 3 w 1 . musze sie mu przyjrzec, aczkolwiek wcale nie chce mi sie kupowac nowego.
moje córki miały dużo włosów po urodzeniu i nie używałam żadnej szczotki
przy pierwszej miałam jakąś tam kupioną, ale użyłam parę razy i stwierdziłam, że nie ma sensu

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wkładki laktacyjne z Belli, te pieluchy poporodowe dla mnie Bella mamma, majtki 1 paczka z canpol i jedna z Belli (czyli łącznie 4 sztuki, siateczkowe) w dużym rozmiarze, bo po pierwsze mam szerokie biodra, po drugie muszę sobie zmieścić tę pieluchę poporodową.

Podkłady na łóżko dostanę od mamy.

I wracam do pytania: po co jest szczotka dla noworodka?

I przy okazji (temat był niedawno poruszony): jak mam gondolę i w niej jest takie prześcieradło, to czym jeszcze się wyścieła gondolę? Dokupuje się prześcieradła? Kupuje się jakąś dodatkową warstwę?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja nie używałam w ogóle prześcieradeł do wózka.. po prostu wkładałam jakiś kocyk i tyle.. kocyk się później przydaje.. prześcieradło raczej już nie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Szczoteczka jest no do ciemieniuchy, moja córka miała długie czarne włosy i w sumie że szczoteczki korzystałam, ale miałam wtedy taka z miękkim włosiem i średnio Sobie z ciemieniucha radziła

Co do wózka to właśnie wszędzie widzę że prześcieradła do wózka, ale ja nic takiego nie miałam, młoda w sumie wszędzie na tej podusi z kompletu pościeli nosiłam

Miałam alles mama i esotiq i ten drugi mi jakoś lepiej podszedł na przemian że stanikiem sportowym bo wygodny był

Ja też będę miała coś ala sportowy stanik, ale taki mięciutki bawełniany (z tk maxxa ), bez żadnych dodatków plastikowych, bez zapięć.. (to mnie najbardziej wkurzało podczas spania)
Stary 2017-10-24, 09:06   #3457
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Wstalam o 5 rano i jestem z siebie dumna 😁 no i witam się ze szpitala. Siedzę sobie i nie wiem co dalej.

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:06   #3458
Lovvi23
Zadomowienie

Djerba - nawet jak się nie przyda przescieradlo to 10 zł nie szkoda 😁 jakbym miała tak na wszystkim oszczędzać to... mialabym tylko 2 pary body i kocyk 😂

Stary 2017-10-24, 09:12   #3459
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lovvi23 Pokaż wiadomość
Djerba - nawet jak się nie przyda przescieradlo to 10 zł nie szkoda 😁 jakbym miała tak na wszystkim oszczędzać to... mialabym tylko 2 pary body i kocyk 😂

Rozumiem, ale u mnie to nie kwestia oszczędzania.. bez przesady
Po prostu nie czuję potrzeby..wolę kupić kocyk, bo nie dość że się przyda później, to jeszcze moje córy się nimi bawią.. w sensie okrywają lalki w łóżeczkach
Jedna z córek bardzo długo spała z pewnym kocykiem i zabierała go wszędzie, do spania itp.. to był jej "koki"
Stary 2017-10-24, 09:18   #3460
LittleBeetle
Zakorzenienie

djerba o 5 - szalona!
i ja z tych co nie używały prześcieradła do wózka jak mi się znudził standardowy kolor to dawałam sobie pieluszki flanelowe, ładnie wyglądało a mogłam sobie zmieniać
zori86

Kurczę mam sapdek sił totalny, mogłabym zasnąć a tu nie ma jak.
Jutro mam lekarza a w sobotę usg. Ciekawe co u młodego bo ostatni raz jak widziałam go to ważył 0,5kg.

Edytowane przez LittleBeetle
Czas edycji: 2017-10-24 o 09:19
LittleBeetle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:25   #3461
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
djerba o 5 - szalona!
i ja z tych co nie używały prześcieradła do wózka jak mi się znudził standardowy kolor to dawałam sobie pieluszki flanelowe, ładnie wyglądało a mogłam sobie zmieniać
zori86

Jutro mam lekarza a w sobotę usg. Ciekawe co u młodego bo ostatni raz jak widziałam go to ważył 0,5kg.
to nie ja , to amparo wstała o 5

ja też bym pokimała, pogoda okropna.. ale niestety trza ruszyć pupę , bo jednej muszę kupić nowe kapcie do przedszkola, a drugiej za zimno w szkole, więc jakieś bluzy czy swetry wylukać

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
djerba o 5 - szalona!
zori86

a właśnie, mam prośbę czy mogłabyś mnie usunąć na liście z tego 1go stycznia, bo widzę, że rodzę 2 razy
Stary 2017-10-24, 09:36   #3462
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

Wstalam o 5 rano i jestem z siebie dumna 😁 no i witam się ze szpitala. Siedzę sobie i nie wiem co dalej.

O rany, ja o 8.00 i się dobudzić nie mogę.
Powiedzenia w szpitalu ! To jakaś kontrolna wizyta?

Dzisiaj jadę do dentysty na kontrolę, mam nadzieję że jest ok i nie mam ubytków żadnych. 😂
Ja nie mam prześcieradeł, mam grubą flanele i mam zamiar ją pociąć na kawałki i zrobić z niej prześcieradła i do łóżeczka i do wózka 😊

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:41   #3463
_toja
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ja kupiłam prześcieradła do wózka, grosze a może jednak się przydadzą Jedną paczką ze wszystkim przyjdzie więc co mi tam

Dopieero wstałam, masakra jakaś. Witam się znad śniadania, czas się szybko ogarnąć i iść na spacer z psiurkiem. Pogoda dziś okropna- tylko kakao i kocyk
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:42   #3464
fiolek7317
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny!

Pogoda srednia, ale na szczescie dzisiaj nie mam zbyt duzo w planach.

Nakupowalam juz podkladow, majtek i wkladek laktacyjnych, ale nie mam pojecia z jakiej firmy. Wychodze z zalozenia, ze wszystko robione na jedno kopyto.

Co do wyprawki to jestesmy na ostatniej prostej, brakuje nam lozeczka z materacem i przescieradla, wozek, smoczek, ciepla czapka, wanienka i kilka rzeczy dla mnie do szpitala.

Stary 2017-10-24, 09:58   #3465
amparo27
Zadomowienie

SweetChoco, jestem w szpitalu przez moją cukrzycę, mam mieć dodatkowe badania.

Mi dzisiaj pogoda nie przeszkadza. Szaro i buro, ale przynajmniej mniej mi żal, że siedzę w szpitalu 😉

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 10:05   #3466
Cay
Wtajemniczenie

Cytat:
To zależy, ja mam dwa opakowania, po tygodniu mi wystarczało zwykle podpaski na noc. Co do wkładek laktacyjnych to to idzie, ale szczerze mówiąc nawet w pepco je spokojnie można później dokupić.

Cytat:

sprawa indywidualna bardzo. Ale kup 2-3 opakowania podkładów gdyby brakło to je wszędzie dostaniesz
Co do wkładek to jedno opakowanie na początek. Moja córa była z tych niewiszących dzieci i w zasadzie wcale praktycznie nie potrzebowałam wkładek (wisiała 3-5 minut i koniec więc jakoś bardzo laktacji mi nie rozkręciła ).
Faktycznie jak coś to się dokupi gdziekolwiek, dzięki!

Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
Cay możliwe, ze u każdej z nas inaczej to będzie wyglądać 😀
No jak dziecko łyse jak kolano to faktycznie nie ma co czesać

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Dzisiaj zamówiłam od znajomej, która pracuje w gemini jakieś podkłady molimed premium.. słyszałam, że są dobre
To są właśnie te Hartmanna (bądź Hardmama, jak kto woli ), o których pisałyśmy
Stary 2017-10-24, 10:08   #3467
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
to nie ja , to amparo wstała o 5

a właśnie, mam prośbę czy mogłabyś mnie usunąć na liście z tego 1go stycznia, bo widzę, że rodzę 2 razy
nie chciałabyś dwa razy ? a tak serio to przeoczyłam, przepraszam usunięte

Aaaa no tak Amparo szalona
Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Nakupowalam juz podkladow, majtek i wkladek laktacyjnych, ale nie mam pojecia z jakiej firmy. Wychodze z zalozenia, ze wszystko robione na jedno kopyto.
tzn one różnią się ale chyba nie aż tak tzn na pewno z wkładkami laktacyjnymi są różnice ale na to będzie czas by wypróbować ja na pierwszy raz kupuje zwykłe jakieś. Co do podkładów miałam najtańsze i chyba najbardziej polecane bella mama. Dla mnie były ok (choć grube!:p), no a majtki to nie wiem jaka różnica. Jak rodziłam córę to mówili, że Hartmana są najlepsze więc teraz też je z automatu wrzuciłam.
Stary 2017-10-24, 10:19   #3468
Millygirl
Zadomowienie

Bry

Ja mam 1 przescieradlo do wozka po M. Ale rzadko je używałam, raczej kładliśmy kocyk

Zrobiłam w piątek zamówienie w Gemini i już przyszło potrzebowałam witamin dla siebie i córki i paru drobiazgów. Z wyprawkowych dorzuciłam butelkę, smoczki, wit K, Tantum Rosa.

W sumie to juz wszystko mam poza kosmetykami, art. higienicznymi - pieluchy jednorazowe, chusteczki, podklady na łóżko itp.

I suszarką bębnową która dla mnie jest elementem wyprawki.

Ciuchy niby mam ale jak coś mi wpadnie w oko to i tak zamawiam

Ja mam majtki wielorazowe Canpola 1 paczkę, wkładki laktacyjne wielorazowe Mommy Mouse,

Podkładów poporodowych nie kupuję na zapas

a staniki po porodzie
Stary 2017-10-24, 10:39   #3469
FlexiLyn
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny

Po wczorajszej wizycie okazało się, że moja mała waży już 1300g (choć +/- 200). W sumie myślałam, że jej więcej przybędzie w ciągu 3 tyg. Szczególnie, że ja jestem +10kg ;p
Tylko, że na razie jest kiepsko ułożona, idealnie tyłeczek na dole... Mam nadzieję, że się jeszcze obróci, szczególnie, że o ile na początku byłam bardzo nastawiona na cesarkę to teraz jestem na naturalny (a dostałam zielone światło od okulistki tak przy okazji). No i szyjka mi się skróciła, mam odpoczywać. Tylko nie wiem ile się skróciła, bo mój lekarz mierzy na palce, ale kazał być spokojną, bo ma to pod kontrolą...no ok, w sumie ufam mu, więc słucham.

Przy okazji chyba mnie jeszcze coś bierze, pomagam sobie domowymi sposobami, bo nie chce czegoś mocniejszego, mimo iż pytałam też o to i niby teraz już można.

Powiedzcie mi, czy te wkładki i podkłady w aptekach kupujecie czy na allegro gdzieś?

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 10:47   #3470
emeczka
Wtajemniczenie

Dzięki za podpowiedzi odnośnie prześcieradel i szczotki

Cytat:
Dzień dobry

Wstalam o 5 rano i jestem z siebie dumna no i witam się ze szpitala. Siedzę sobie i nie wiem co dalej.

Powodzenia

A ja czekam u okulisty, trzeba u mnie sprawdzić siatkówki, bo miałam jedna klejona a druga do obserwacji. Już mi dali kropelki na rozszerzenie źrenic, zaraz przestanę widzieć trzymajcie kciuki - jak z oczami będzie ok, to mam zielone światło dla porodu SN

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 11:51   #3471
Lovvi23
Zadomowienie

Ale mi poleciala hemoglobina. Miesiąc temu wynik 11.1 , od razu zaczęłam lykac żelazo. A dziś wynik 10.5 😱
Nie rozumiem o co tu chodzi. 😱
Doktorka nie będzie zachwycona.

Stary 2017-10-24, 12:08   #3472
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry,
emeczka kciuki
Cytat:
Ale mi poleciala hemoglobina. Miesiąc temu wynik 11.1 , od razu zaczęłam lykac żelazo. A dziś wynik 10.5 😱

ojej, rzeczywiście trochę spadło, a ile tego żelaza bierzesz? Jakby co do zelaza trzeba zakwaszać żołądek, żeby się wchłaniało (mąż wyczytał, ze jeśli żelazo powoduje zaparcia, to znaczy że się nie wchłania). Ja biorę dwie tabl Tardyferon 80mg i jeszcze w Prenatalu jest 60mg i dopiero po tej dawce ruszyła mi do przodu hemoglobina.

FlexiLyn ja bym do końca tak nie polegała na tych pomiarach wagi, bo wystarczy że jakiegoś milimetra nie złapie w pomiarze i już duża różnica wagi, nie przejmuj się mam nadzieję, że z szyjką będzie wszystko ok.
Cytat:
Dzień dobry 😊

Powodzenia w szpitalu, niech szybko zleci i miło
Cytat:
djerba o 5 - szalona!
zori86

Ja też nie kupuję prześcieradeł do wózka. Kciuki za sobotnie USG, dawno się z maluszkiem nie widzieliście, ja mam nadzieję jutro zobaczyć mojego okruszka na wizycie.
Zdrówka dla córeczki, biedna tak ciągle choruje.

Ja też miałam fatalną noc, od 3 nie spałam do 6, włączając w to wszystko refluks, nudności, skopanie pęcherza, że aż się zsikałam.
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 12:14   #3473
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:

To dobrze że brałaś żelazo bo dopiero byłby wynik fatalny!
Ciekawe jak tam moja hemoglobina idę pojutrze na badania...

U dentysty spoko, zęby wyleczone nie ma ubytków. Ja z wyprawki jeszcze jestem w tyle, ale powoli zaczybam gromadzić wszystko. Dalej nie wiem jaki wózek kupić 😧

amparo napisz jak ta cukrzyca, bo ostatnio wyniki miałaś już ładne 😊

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 12:19   #3474
Lovvi23
Zadomowienie

Nikopoia - robię tak jak mówiła mi doktorka. Jedna tabletkę z samego rana na czczo, popijac czymś kwasnym (U mnie to woda z cytryna - mówiła,że ok ) czekam pół godziny i jem śniadanie.
Zaparc nie mam 🤔
A tak polecialo w dół, myślę jak to możliwe 😂 muszę coś robić źle...

Mój Tz przerażony i wygania mnie już dziś do doktorki 🤔 Ale bez sensu , poczekam już do tego piątku

Stary 2017-10-24, 12:26   #3475
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Nikopoia - robię tak jak mówiła mi doktorka. Jedna tabletkę z samego rana na czczo, popijac czymś kwasnym (U mnie to woda z cytryna - mówiła,że ok ) czekam pół godziny i jem śniadanie.
Zaparc nie mam 🤔
A tak polecialo w dół, myślę jak to możliwe 😂 muszę coś robić źle...

Mój Tz przerażony i wygania mnie już dziś do doktorki 🤔 Ale bez sensu , poczekam już do tego piątku

Doktorka na pewno coś Ci doradzi ja też wcześniej brałam jedno żelazo i mi spadała dalej hemoglobina, ale wiadomo, każdy może mieć inaczej. Też bym nie panikowała i czekała do piątku, to już za moment

SweetChoco super, że ząbki zdrowe, powodzenia z wyborem wózka cieszę się, że nie muszę wybierać
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 12:37   #3476
emeczka
Wtajemniczenie

Lovvi, może Ci dawkę lekarka zwiększy? Albo spróbuj pojadac produkty bogate w żelazo? Sama nie wiem...

Ja już po wizycie, siatkówka ok, mogę rodzic

Przyszło łóżeczko i szuflada. Męża nie ma, więc jestem w stanie rozpakować tylko szufladę. Wygląda o wiele lepiej niż Drewex, ALE.... Wysłali mi zła szufladę, bez przykrycia ja zwariuje z tymi łóżeczkami. Potem zobaczymy, czy łóżeczko całe u będę dzwonić do woodies, co robimy. Problem jest taki, że ta szuflada, która rzekomo zamówiłam, jest już niedostępna (brak e magazynie). No. Więc nie odkładajcie takich zakupów na koniec, bo może się okazać, że zajmie Wam to więcej czasu niż myślicie.

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 12:38   #3477
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry 😊

oby szybko Cie wypuścili i zeby wszystko było w porządku

Cytat:
zori86

fajny pomysł z tymi flanelami - one mają takie fajne wzory

ja dziś tez wizyta - ostatnio go mierzylismy jak miał 409 g wiec mam nadzieję, ze dziś się dowiem więcej zwłaszcza, że to było 8 tyg temu ;p przytyłam 5,3 kg więc zobaczymy ile z tego to Dzieć ;p

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
A ja czekam u okulisty, trzeba u mnie sprawdzić siatkówki, bo miałam jedna klejona a druga do obserwacji. Już mi dali kropelki na rozszerzenie źrenic, zaraz przestanę widzieć trzymajcie kciuki - jak z oczami będzie ok, to mam zielone światło dla porodu SN
powodzenia!

my wczoraj bylismy na SR i mam do Was pytanie - czy wy liczycie ilość ruchów dziecka?

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 12:45   #3478
_toja
Zadomowienie

Lovvi23 szkoda, że poleciało ale myślę że do piątku to żadnej różnicy nie będzie więc poczekać można na wizytę
W tym tygodniu też się musze wybrać do laboratorium ciekawe jak tam moje wyniki

amparo27 kciuki!

emeczka ale macie przygody :/ niech coś kombinują albo z ceny spuszczą skoro nie to przyszło co zamawiałaś

Kimitri liczyłam tylko raz jak mi sie wydawało, że mała się mało rusza. Tak to zazwyczaj coś tam czuję w brzuchu i jestem spokojna A jak wstaję i są od razu kopniaczki to już cały dzień jest piękny
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 12:58   #3479
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
]
ja dziś tez wizyta - ostatnio go mierzylismy jak miał 409 g wiec mam nadzieję, ze dziś się dowiem więcej zwłaszcza, że to było 8 tyg temu ;p przytyłam 5,3 kg więc zobaczymy ile z tego to Dzieć ;p

my wczoraj bylismy na SR i mam do Was pytanie - czy wy liczycie ilość ruchów dziecka?
O której masz?
no ja już mam taką liczbę, że oczekuje uwag lekarza
Nie liczę ale mam mniej więcej stałe godziny gdzie się rusza. Z córką też nie liczyłam. Wydaje mi się, że bardzo indywidualna sprawa. Córa była baaaaardzo ruchliwa, synek teraz powiedziałabym, że spokojny bardziej (choć wczoraj tak mnie skopał po żebrach )

Emeczka no i super!
SweetChoco a masz jakieś typy? dobrze, że u dentysty ok ja mam kontrolne 30 października, liczę, że będzie ok

Edytowane przez LittleBeetle
Czas edycji: 2017-10-24 o 12:59
LittleBeetle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:04   #3480
Lovvi23
Zadomowienie

Co do dentysty - ja idę jutro. Yh, już się nie mogę doczekać 😱

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości