Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-24, 13:19   #1591
_Dolly
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Mamy serduszko i 1cm miłości!!!! rycze ze szczęścia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Ja niestety wcale nie jestem głodna 😑 a dziś to w ogóle mam dzień wymiotowania. Nie jestem w stanie nawet myśleć o obiedzie 😢😢😢😭

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj się wyjątkowo paskudnie czuje. Juz dwa razy wymiotowalam
Dziewczyny tak mi was szkoda podziwiam jak dajecie radę funkcjonować
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Moja rano rusza się, przed 8 zaczyna spać, potem popołudniu ją czuję, potem około 17 i wieczorem przed spaniem
Jak wstaję siku w nocy, to czasem też się kręci. Będzie wesoło
Też widać już przez brzuch
Doczekałyśmy się
Moja ma takie cykle 13, 16, 21 Ale zauważam, że zaczyna coraz więcej łobuzować Wczoraj nie dość, że wieczorem szalała, to nad ranem jak tż wstawał do pracy też czułam, że plumka sobie Ale jednak popołudnia i wieczory należą do niej
Moja mama mówi, że ja byłam większym leniuszkiem w brzuchu. Położne ją zapewniały, że będzie miała spokojne dziecko. Nie byłam spokojnym dzieckiem Może jak nasza taki szaleniec, to po urodzeniu będzie grzeczniutkim aniołkiem
W sumie tż ponoć był bardzo grzeczny, byle był najedzony i miał sucho
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:19   #1592
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Haha, no raczej może to być kiepski pomysł

Ja przed wizytą jem coś słodkiego żeby maluch wykazywał większą aktywność
To jest bardzo dobry pomysl. Tez tak zrobie, moze mnie nie cofnie az tak.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:19   #1593
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Mamy serduszko i 1cm miłości!!!! rycze ze szczęścia

Wspaniale! Rycz do woli, ale tylko ze szczęścia

Cytat:
Świetnieeeeeee
Gratulacje !!!!!

Oby moja wizyta też tak wzorowo poszła

Cytat:
Też dzisiaj masz? Na którą? Ja dopiero 17:30 i pewnie wejdę dopiero ok 18
Oby moja tez poszła gładko. Ja tez na 17.30...
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:21   #1594
lelowa
Zakorzenienie

Dziewczyny jak macie problem z zelazem, a nie mozecie np jesc burakow czy innych takich to polecam burak w tabletkach. Mnie to ratowalo przed braniem zelaza i ladnie podnosilo hemoglobine no i przedewszystkim nie zapieralo. Juz sobie na zas kupilam choc na razie morfologia wychodzi super.
Stary 2017-10-24, 13:23   #1595
parapet
Zadomowienie

U mnie króluje kaki. Po niecałe 5 zł było w lidlu

Torrence, pytałaś o przepływy. Sprawdzał na poprzedniej wizycie, na tej już nie. Przypuszczam, że nie chciał mnie spinać, bo ja się tym pomiarem bardzo denerwuję. Sprawdził u Małej przepływ pępkowy i jest piękny.
Ale wyszliśmy z wizyty i mi się w aucie przypomniało o przepływach, następnym razem się upomnę

Leukocyty i neutrofile powiedział, że są ok.

Wiecie, że to ja zasiałam ten zamęt z fasolką i do tej pory jej nie zrobiłam Ciągle jakieś nowe smaki wypływają.
Ja już po drugim śniadaniu. Puszce sardynek w sosie pomidorowym

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2017-10-24 o 14:23
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:24   #1596
robinsonka2
Raczkowanie

właśnie dzwoniłam się podpytać o zajęcia aquamama, mam taką "zachciankę ciążową", żeby się trochę wymoczyć

nie zalecają uczęszczać na basen w ostatnim miesiącu ciąży, także w sumie zostało mi jakieś 3,5 miesiąca... trzeba się zebrać i iść...

myślicie, że mogę z widocznym już brzuchem wyskoczyć w bikini? czy raczej ogarnąć jakiś strój 1 częściowy? tankini czy coś?

któraś z dziewczyn z forum, przepraszam nie pamiętam która, chodzi na basen... a w czym chodzisz?
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:25   #1597
muszkaaa8
Zakorzenienie

Wy jak zwykle o jedzeniu a ja jeść przed tym usg nie mogę

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak macie problem z zelazem, a nie mozecie np jesc burakow czy innych takich to polecam burak w tabletkach. Mnie to ratowalo przed braniem zelaza i ladnie podnosilo hemoglobine no i przedewszystkim nie zapieralo. Juz sobie na zas kupilam choc na razie morfologia wychodzi super.
O, nie słyszałam o czymś takim, dzięki
Na razie staram się jeść codziennie małą porcje indyka gotowanego, bo z jedzeniem mięsa to u mnie różnie. Jem bardzo mało

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:26   #1598
lelowa
Zakorzenienie

Ja wlasnie teraz gotowanego miesa nie trawie, sok z buraka tez nie bardzo.
Stary 2017-10-24, 13:32   #1599
parapet
Zadomowienie

Ja spróbuję jeszcze ukisić buraki

Buraków jem dużo, ale to kropla w morzu potrzeb. Najlepiej wsuwać strączki, jak się nie lubi mięsa. Przeprosiłam się z hummusem
Dam wam znać jak zrobię morfologię, czy to wszystko działa
Stary 2017-10-24, 13:35   #1600
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
właśnie dzwoniłam się podpytać o zajęcia aquamama, mam taką "zachciankę ciążową", żeby się trochę wymoczyć

nie zalecają uczęszczać na basen w ostatnim miesiącu ciąży, także w sumie zostało mi jakieś 3,5 miesiąca... trzeba się zebrać i iść...

myślicie, że mogę z widocznym już brzuchem wyskoczyć w bikini? czy raczej ogarnąć jakiś strój 1 częściowy? tankini czy coś?

któraś z dziewczyn z forum, przepraszam nie pamiętam która, chodzi na basen... a w czym chodzisz?
kiedyś kupiłam kostium o rozmiar za duży i teraz jest jeszcze do przyjęcia - mam dwuczęściowy, nie zauważyłam ciekawskich spojrzeń na brzuszek, zresztą większość czasu spędzam w wodzie
nie chciałam kupować nic nowego, bo nie wiadomo, jak długo będę jeszcze chodzić, a przy takim rozmiarze (obecnie jakieś 65 g) ciężko znaleźć coś w rozsądnej cenie, w końcu nie sezon na takie rzeczy
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 13:57   #1601
Ojoanna29
Zakorzenienie

Też mam problem z mięsem, właściwie tylko szynkę na kanapkach jadam. Teraz na obiad wciągnęłam paluszki rybne, takiego miałam smaka na szczęście fasolki nie lubię, w niedzielę skusiłam się na gołąbka.. Nie dość, że mi nie smakował, to jeszcze miałam okrutne wzdecia, wczoraj cały dzień mnie brzuch bolał

Pytałam w aptece o te paski lakmusowe, pan zrobił tylko minę i powiedział że nie mają takich rzeczy. Szkoda, że akurat na niego trafiłam, zawsze mnie olewa przy okienku
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:02   #1602
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Buraków jem dużo, ale to kropla w morzu potrzeb. Najlepiej wsuwać strączki, jak się nie lubi mięsa. Przeprosiłam się z hummusem
Daj znac Ja ukisilam i jakos mi nie podeszly, zrobilam z tego barszcz i juz lepiej ale i tak malo jem profuktow bogatych w zelazo niestety.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja z mies to tylko smazone bym jadla i najlepiej wieprzowina, wolowina bo kurczak tez srednio. Ale zeby jeszcze taki odrzut od gotowanego mnie trzymal, hmmm dziwne. Moje ukochane zupy w odstawke poszly. Dzis gotuje kalafiorowa i nie mam w ogole smaka na nia.
Stary 2017-10-24, 14:04   #1603
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość

Ja chodzę. I jak tylko zaczęło mi widać brzuszek to od razu zakupiłam 1-czesciowy. Na początku było mi mega dziwnie ale teraz nie wyobrażam sobie paradowac tam w bikini ż wywalonym brzuchem. 😊 nie tyle że się wstydzę go czy coś ale po prostu jakoś mi tak bezpieczniej, wiem że ten materiał żadnej ochrony nie zapewnia, ale takie mam odczucie 😀

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:09   #1604
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Daj znac Ja ukisilam i jakos mi nie podeszly, zrobilam z tego barszcz i juz lepiej ale i tak malo jem profuktow bogatych w zelazo niestety.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja z mies to tylko smazone bym jadla i najlepiej wieprzowina, wolowina bo kurczak tez srednio. Ale zeby jeszcze taki odrzut od gotowanego mnie trzymal, hmmm dziwne. Moje ukochane zupy w odstawke poszly. Dzis gotuje kalafiorowa i nie mam w ogole smaka na nia.
U mnie na odwrót mogłabym jeść tylko zupy. No i jeszcze makarony reszty mogłoby nie być
Właśnie gotuje brokułową
Stary 2017-10-24, 14:11   #1605
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
U mnie na odwrót mogłabym jeść tylko zupy. No i jeszcze makarony reszty mogłoby nie być
Właśnie gotuje brokułową
Mam tak samo
Ostatnio robiłam makaron w sosie śmietanowym z brokułami

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:24   #1606
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo się cieszę Świetna wiadomość!

Ja też dzisiaj się wyjątkowo paskudnie czuje. Juz dwa razy wymiotowalam
To już chyba nawet na współczucie się nie kwalifikuje 😕 po prostu tragedia. Pracujesz jeszcze?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

Przystapilam do koszenia buraków w zeszłym tygodniu. Niestety, zaniedbalam temat i wdala mi się malutka pleśń, dokładnie kropeczka. Wystraszylam się i muszę nastawić nowe 😑😑

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:32   #1607
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo. Mięso ogólnie jem jeśli jest smażone z wyjątkiem drobiu. Albo nawet nie drobiu co samej piersi z kurczaka. Nieważne jak zrobię, nie przechodzi przez gardło. Wołowina tez niekoniecznie. Najlepiej karkówka albo schab :P mogą być duszone albo smażone- bez różnicy
Stary 2017-10-24, 14:32   #1608
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
kiedyś kupiłam kostium o rozmiar za duży i teraz jest jeszcze do przyjęcia - mam dwuczęściowy, nie zauważyłam ciekawskich spojrzeń na brzuszek, zresztą większość czasu spędzam w wodzie
nie chciałam kupować nic nowego, bo nie wiadomo, jak długo będę jeszcze chodzić, a przy takim rozmiarze (obecnie jakieś 65 g) ciężko znaleźć coś w rozsądnej cenie, w końcu nie sezon na takie rzeczy
ja własnie też nie chcę nic kupować specjalnie na te kilka raptem wejść na basen...

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Też mam problem z mięsem, właściwie tylko szynkę na kanapkach jadam.
a ja w ogóle nie jem mięsa...od jakiś 7 lat, nie miałam w tym czasie problemów z żelazem, nadal nie mam, nie wiem jak to będzie dalej, ale jestem dobrej myśli... jest tyle matek wege, które są zdrowe i rodzą zdrowe dzieci, że nie ma co się martwić... jeśli chwilowo nie macie apetytu na mięso tym bardziej

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ja chodzę. I jak tylko zaczęło mi widać brzuszek to od razu zakupiłam 1-czesciowy. Na początku było mi mega dziwnie ale teraz nie wyobrażam sobie paradowac tam w bikini ż wywalonym brzuchem. 😊 nie tyle że się wstydzę go czy coś ale po prostu jakoś mi tak bezpieczniej, wiem że ten materiał żadnej ochrony nie zapewnia, ale takie mam odczucie 😀

no właśnie ja też się nie wstydzę ale z jakiegoś dziwnego powodu to bikini teraz nie pasuje na wyjście na basen... nie potrafię tego wytłumaczyć...
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:45   #1609
dustinthewind
Rozeznanie

Dziewczyny, już mam stresa przed wizytą
W pracy jeszcze godzina i 15 min, a do wizyty 3 godziny i trochę
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:56   #1610
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
No i mam ochotę na spaghetti przez Ciebie
A nie mam dzisiaj kompletnie czasu na zrobienie
Podzielisz się?
Pewnie zapraszam akurat zrobiłam na trzy osoby

Parapet jestem pod wrażeniem że umiesz się tak zdrowo odżywiać mi takie coś w ogóle nie smakuje... pszenica i wszystko co z niej jest dla mnie.najsmaczniejsze, nabiał uwielbiam a słodkie to w sumie tylko w ciąży.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mam to samo. Mięso ogólnie jem jeśli jest smażone z wyjątkiem drobiu. Albo nawet nie drobiu co samej piersi z kurczaka. Nieważne jak zrobię, nie przechodzi przez gardło. Wołowina tez niekoniecznie. Najlepiej karkówka albo schab mogą być duszone albo smażone- bez różnicy
Kurczak rzygi nie smakuje mi w ciąży. Za to smażone kotlety wieprzowe czy inne wieprzowe bądź wołowe to jak najbardziej i szyneczka też normalnie wchodzi dobrze że z moją hemoglobiną okej

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 14:59   #1611
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
To już chyba nawet na współczucie się nie kwalifikuje 😕 po prostu tragedia. Pracujesz jeszcze?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Przystapilam do koszenia buraków w zeszłym tygodniu. Niestety, zaniedbalam temat i wdala mi się malutka pleśń, dokładnie kropeczka. Wystraszylam się i muszę nastawić nowe 😑😑

Tak, do 8 listopada.
Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dziewczyny, już mam stresa przed wizytą
W pracy jeszcze godzina i 15 min, a do wizyty 3 godziny i trochę
Spokojnie, przecież musi być dobrze. Innej opcji nie ma

Łazanek bym zjadła. Przez Was!
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 15:14   #1612
dustinthewind
Rozeznanie

Proszę bardzo, Łazanek
Tak mi się skojarzyło (dla niewtajemniczonych, gościu z Pierwszej Miłości - pan Łazanek) do schrupania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maxresdefault.jpg (181,2 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez dustinthewind
Czas edycji: 2017-10-24 o 15:22
Stary 2017-10-24, 15:16   #1613
Jolinko
Zadomowienie

A mnie nigdy do miesa ze swini nie ciagnelo, w ogóle takie czerwona wołowina mnie też przeraza, wszystko co zylaste, poprzerastane tłuszczem i jakimiś nablonkami mnie obrzydza. 😛 jedynie do kurczaka mam jako takie zaufanie, tym bardziej że mamy takie domowe broilery, wiem jak są chowane i że zdrowe, więc nawet jem, chociaż też nie ż jakiegoś wielkiego Love. Ale chyba będę się jakoś przyzwyczajać powoli do wołowiny, podobno w 3 trymestrze warto.

Stary 2017-10-24, 15:29   #1614
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Musisz złożyć zamówienie u męża

Chciałam ostatnio tym serkiem z krówką zgrzeszyć, to go jeszcze nie spotkałam. Patrzyłam w dwóch Biedronkach i nie ma
Stary 2017-10-24, 15:31   #1615
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę bardzo, Łazanek
Tak mi się skojarzyło (dla niewtajemniczonych, gościu z Pierwszej Miłości - pan Łazanek) do schrupania
Jak czytałam tu o łazankach to tez mi się kojarzyło z pierwszą miłością

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A mnie nigdy do miesa ze swini nie ciagnelo, w ogóle takie czerwona wołowina mnie też przeraza, wszystko co zylaste, poprzerastane tłuszczem i jakimiś nablonkami mnie obrzydza. 😛 jedynie do kurczaka mam jako takie zaufanie, tym bardziej że mamy takie domowe broilery, wiem jak są chowane i że zdrowe, więc nawet jem, chociaż też nie ż jakiegoś wielkiego Love. Ale chyba będę się jakoś przyzwyczajać powoli do wołowiny, podobno w 3 trymestrze warto.

Dla mnie wolowina jest spoko tylko duszona z warzywami steka tez chętnie wciagne ale lubię średnio wysmazonego a taki raczej nie jest najlepszym pomysłem przy moim braku przeciwciał.

Półtorej godziny do wizyty i juz mi serce wali. Denerwuje się bardziej niż przed prenatalnymi...
Stary 2017-10-24, 15:35   #1616
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:

Dla mnie wolowina jest spoko tylko duszona z warzywami steka tez chętnie wciagne ale lubię średnio wysmazonego a taki raczej nie jest najlepszym pomysłem przy moim braku przeciwciał.

Półtorej godziny do wizyty i juz mi serce wali. Denerwuje się bardziej niż przed prenatalnymi...
aaaaa, no ja dokładnie to samo, też się bardziej denerwuję, ale w sumie wszystko musi być dobrze i na pewno jest dobrze
Zobaczymy nasze Maluszki o tym trzeba myśleć!
Stary 2017-10-24, 15:44   #1617
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo. Mięso ogólnie jem jeśli jest smażone z wyjątkiem drobiu. Albo nawet nie drobiu co samej piersi z kurczaka. Nieważne jak zrobię, nie przechodzi przez gardło. Wołowina tez niekoniecznie. Najlepiej karkówka albo schabmogą być duszone albo smażone- bez różnicy
O widzisz
Ja tak na codzien tez bardzo lubie mieso, nie wyobrazam sobie go nie jesc, wieprzowina najlepsza Piers jest sucha, moze dlatego nie lodchodzi tobie, ja tez nie przepadam. Juz wole pieczone udka. Z drobiu najlepiej wchodzi mi kaczka i ges.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Tak, do 8 listopada.

Spokojnie, przecież musi być dobrze. Innej opcji nie ma

Musisz dac rade, bardzo ci wspolczuje, choc tak jak dziewczyny pisaly to juz jest przegiecie tyle czasu wymiotowac. Trzymaj sie
Cytat:

Mocne kciuki, rozumiem twoj strach ale bedzie wszystko ok
Stary 2017-10-24, 15:45   #1618
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wróciłam z "Ach śpij kochanie" - jakoś mnie nie zachwycił Bo nie pokazali czemu facet zabijał, co sprawiało, że dostawał tego impulsu tylko bardziej pokazywali partyjną rzeczywistość tamtych czasów

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 15:46   #1619
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Musisz złożyć zamówienie u męża

Chciałam ostatnio tym serkiem z krówką zgrzeszyć, to go jeszcze nie spotkałam. Patrzyłam w dwóch Biedronkach i nie ma
Dzisiaj mu powiem 😎
Cytat:
Proszę bardzo, Łazanek
Nie znam chłopa 😂😁
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 15:59   #1620
Jolinko
Zadomowienie

No na takiego lazanka to każda miałaby chrapkę... 😁 mniam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości