Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-24, 19:41   #1681
Jolinko
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

super!! Gratuluję Asiula i Dustin z tak owocnych wizyt Budujące jest tak wszystko pooglądać, nawet jak nie bardzo widzimy co jest czym

No mnie wtedy na połówkowych gina wywaliła do WC bo powiedziała że pęcherz pełny i uciska na dziecko i ma zakłócenia na wizji

A mi tak teraz brzuch wywaliło że sama siebie nie poznaję Chyba za dużo dziś pojadłam, ale teraz poćwiczyłam 40 min i trochę mi lepiej, jakąś częściową lekkość odzyskałam.
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 19:41   #1682
kasia6713
Zakorzenienie

a dziewczyny pokażę Wam jeszcze co kupiłam wczoraj w lumpie.
Kombinezony zimowe: szary z H&M rozm. 86, brązowy 76/80. Będą akurat na następną zimę
Oba w stanie idealnym. Nad tym brązowym się zastanawiałam, bo nie do końca jest w mim guście, ale wczoraj było 8 zł/szt., więc nawet gdybym go nie ubrała albo miała go komuś wydać to nie będzie szkoda

No i dla siebie prezent Nowiutki sweterek z H&M z metką. Też za 8 zł
tylko jest z tych krótszych i się zastanawiam czy zdążę go ubrać, bo jak brzuchol mi wywali to sweter całego nie przykryje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171023_200919.jpg (122,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20171023_201009.jpg (126,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2017-10-24, 19:44   #1683
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja też już po i też wszystko dobrze Uspokoilam się na maxa. Serduszko bije, mały się kręci i też już ponad 300g
Za dwa tygodnie mam połówkowe. A jutro muszę zrobić stopień czystości że względu na te upławy.
Uff

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pięknie

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja tez juz po. Głowa mnie boli strasznie. Ciśnienie z całego dnia ze mnie zeszło. Doktor skomentował, ze wszystko prawidłowe. To u niego słowo klucz. Strasznie długo oglądał serduszko i ja juz miałam czarne myśli, ale jest ok . Ma dalej potwierdzane 19 tygodni, wazy 278g. Znowu sie tak słodko raczka zasłaniał jak na prenatalnych. Nie wiem co jeszcze mowil. Łożysko, szyjka, ilośc wód tez prawidłowa. Ogólnie zostałam uspokojona.
Jeszcze na początek mnie zdenerwował, bo pierwsze co zaczął mowic to "ciąża żywa, akcja serca stwierdzona". A ja juz miałam najgorsza wizje (głupia przewrażliwiona matka)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
super, że jest ok

do pogrubionego: te "terminy" są straszne... Ja jak czasami czytam opisy ciąż (prawidłowych) to normalnie włosy na głowie się jeżą...
Stary 2017-10-24, 19:45   #1684
Jolinko
Zadomowienie

Alley, Lunak dla was też oczywiście gratulacje. Super że wszystko dobrze
Teraz zasłużony odpoczynek i relax po tak stresującym dniu lampka soku jak nic się należy... albo chociaż melisa
Stary 2017-10-24, 19:47   #1685
Lunak
Wtajemniczenie

Alley dla Ciebie tez wielkie brawa, bo mi wczesniej umknęło

Jolinko, mąż mi już kakao robi, bo podobno po nim sie uspokajam

Tak mi tą głowicą wyjeździł, ze cały brzuch mnie boli. A podbrzusze to juz w ogóle. Jak serducho mierzył i sprawdzał to az mnie kłuło dobrze, ze juz po. Ulga wielka

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 19:51   #1686
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Alley dla Ciebie tez wielkie brawa, bo mi wczesniej umknęło

Jolinko, mąż mi już kakao robi, bo podobno po nim sie uspokajam

Tak mi tą głowicą wyjeździł, ze cały brzuch mnie boli. A podbrzusze to juz w ogóle. Jak serducho mierzył i sprawdzał to az mnie kłuło dobrze, ze juz po. Ulga wielka

Wróże Ci, że dziś Twój bobas będzie bardzo aktywny po tych macaniach i naciskach. Przynajmniej ja tak miała, że pierwszy raz własnie po połówkowych tak mocniej poczułam jak tam mały bryka.
Stary 2017-10-24, 19:55   #1687
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Ja też już po i też wszystko dobrze Uspokoilam się na maxa. Serduszko bije, mały się kręci i też już ponad 300g
Za dwa tygodnie mam połówkowe. A jutro muszę zrobić stopień czystości że względu na te upławy.
Uff

Cytat:
Ja tez juz po. Głowa mnie boli strasznie. Ciśnienie z całego dnia ze mnie zeszło. Doktor skomentował, ze wszystko prawidłowe. To u niego słowo klucz. Strasznie długo oglądał serduszko i ja juz miałam czarne myśli, ale jest ok . Ma dalej potwierdzane 19 tygodni, wazy 278g. Znowu sie tak słodko raczka zasłaniał jak na prenatalnych. Nie wiem co jeszcze mowil. Łożysko, szyjka, ilośc wód tez prawidłowa. Ogólnie zostałam uspokojona.
Jeszcze na początek mnie zdenerwował, bo pierwsze co zaczął mowic to "ciąża żywa, akcja serca stwierdzona". A ja juz miałam najgorsza wizje (głupia przewrażliwiona matka)
Dziewczyny, super wiadomości Ale dziś udany dzień. Fiole z przytupem zaczęła
Lunak, moja śpi na wizytach, lekarz zawsze najpierw szuka serca. Też się spinam, ale wiem, że to taka lekarska rutyna
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 19:59   #1688
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie długo oglądała chyba ta aorte i juz miałam pytać czy coś nie tak bo się nic nie odzywala. Człowiek to sobie różne durne rzeczy wymyśla w głowie

A i odwołuje to co mówiłam ze maz się nie kwapi do jazdy po sklepach. Mówię teraz ze czas zabrać się za rajd po sklepach bo w grudniu chciałabym zamawiać wózek. A on do mnie ze w takim razie w sobotę pojeździmy po sklepach kolo nas a w następny weekend pojedziemy na drugą stronę miasta :P

aha, nie pisałam wam bo zapomnialam- tata mi podrzucil dziś książkę "pierwszy rok życia dziecka"- to druga część tego poradnika "w oczekiwaniu na dziecko"- jest naprawdę spoko. Świetnie jest opisane karmienie piersią i butelką, za i przeciw, metody, jak trzymać dziecko, na co zwracać uwagę itp. Cała wyprawka jest opisana od ubranek przez środki higieniczne po mebelki. Pierwsza pomoc, kolejne miesiące z życia dziecka i jest rozdział dla tatusiów- bardzo przydatny głównie jeśli chodzi o wsparcie i zrozumienie dla młodej mamy. Przyznam że ta książka jest dla mnie bardziej wartościowa niż ta pierwsza część o ciąży. Jeżeli chcecie to mogę wrzucić zdjęcia stron z wyprawka czy innymi takimi- może się przyda

A jutro jadę do Ikei- obiecuje sobie ze nie kupię nic co nie jest na liście zakupów ale hmmm... różnie może być... ostatnio weszłam po pudełko i kubeł a wydałam prawie 200zl na duperele

Mój maluch się też rozbrykal po badaniu. Teraz czuję jak się wierci

No i dziewczyny, ciesze się ze wasze wizyty tez przebiegły ok

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-10-24 o 20:01
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:00   #1689
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Uff

Super
Cytat:

Kolejne super wieści

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:19   #1690
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ile wizyt tyle kciuksów

Scarlett, ja zjechałam z 12,5 Normalnie płakać mi się chciało, jak zobaczyłam w karcie, że tyle miałam.

Dustin, Asiula, ale super Asiula, podniesie się

Kasia, mama ginekolog mówiła, że lepiej mieć pełny, bo czasem lepiej widać, jak będzie potrzeba opróżnić, to lekarz powie i się pójdziesz wysikać, a jak przydałby się pełny pęcherz, to nie ma co zrobić
Spoko, tez dostałam żelazo... takze łącze sie w bólu. No i oczywiście odpowiednia dieta

Cytat:
Uff

Super!!

Cytat:

Extra ale fajnie, dzis same pozytywne wiadomosci płeć potwierdzona?

Te medyczne określenia rządzą sie swoimi prawami... Uh

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
a dziewczyny pokażę Wam jeszcze co kupiłam wczoraj w lumpie.

Kombinezony zimowe: szary z H&M rozm. 86, brązowy 76/80. Będą akurat na następną zimę

Oba w stanie idealnym. Nad tym brązowym się zastanawiałam, bo nie do końca jest w mim guście, ale wczoraj było 8 zł/szt., więc nawet gdybym go nie ubrała albo miała go komuś wydać to nie będzie szkoda

No i dla siebie prezent Nowiutki sweterek z H&M z metką. Też za 8 zł

tylko jest z tych krótszych i się zastanawiam czy zdążę go ubrać, bo jak brzuchol mi wywali to sweter całego nie przykryje

Super łupy!

Ja tez po wizycie, ale u mnie bez badania i usg. Moja infekcja to grzybek dostałam zwolnienie, bo lekarzowi sie nie podoba, ze tak pslablam, No i żelazo na anemię, bo słaby wynik... takze tak.

Troche mi smutno ze szybciej z pracy odejść musze, bo myślałam ze dłużej popracuje, No ale dziecko najważniejsze. Mam nadzieje ze uda mi sie lepiej zadbać o dietę teraz
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:23   #1691
Torrence
Wtajemniczenie

O w dobrym momencie wróciłam, mam wszystkie relacje - Dziewczynki baaardzo się cieszę Waszym szczęściem!!
Asiula lekarka na moich połówkowych też długo walczyła żeby złapać aortę, przekładała mnie kilka razy z placów na bok i Małą próbowała przegonić głowicą kilka razy Także żeby nie przyszło Ci do głowy martwić się o to! A szyjka to nie długa tylko mega długa! Ja mam 3,7 cm i lekarze zwykle mi mówią że ładna i długa to Twoja to już wogóle
Muszka cieszę się, że udało Ci się zrobić to usg i że wszystko poszło dobrze! Mam nadzieję, że obie problem z układem moczowym mamy za sobą
Cytat:
ja mam od jakiegoś miesiąca fazę na te soki jednodniowe, wyciskane prosto z owoców
a mandarynkowy z Biedronki - mistrzostwo świata!
Ja też I faktycznie mandarynkowy jest pychotka

Oglądałyście może doradcę smaku na tvn przed chwilą? Michael robił naleśniki waniliowe z... serkiem z krówką!!! A do tego maliny, truskawki, podduszone jabłka...

A ja się dziś dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży!! To już siódma ciężarna wśród moich koleżanek lub rodziny!

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-10-24 o 20:24
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:27   #1692
Ojoanna29
Zakorzenienie

Gratuluję wizyt super, że wszystko dobrze, mam nadzieję, że reszta też będzie tak miała

Boli mnie brzuch, czuję takie klucia w dole po prawej stronie wcześniej czułam coś podobnego przed wizytą w toalecie, ale teraz nie mam ochoty.. Jak do jutra nie przejdzie to chyba się przejadę na ip, najwyżej wyjdę na panikarę
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:29   #1693
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Już po wizycie! Dzięki Bogu wszystko jest ok, wszystkie struktury prawidłowe, Dzieć waży 380g i serduszko bije miarowo. Jedyne co musimy doogladac to aorta bo teraz było słabo widać ale lekarka mówi ze z tego co widzi to jest wszystko prawidłowo tylko woli jeszcze spojrzeć jak będzie większy. A no i obserwujemy łożysko bo jeszcze jest nisko ale mamy czas żeby się podniosło. Kamień z serca bo się okropnie stresowalam :P
Super! Super ❤❤❤

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Ja już po! No i zostaje chłopak,widzieliśmy jajka ! Całe 383g szczęścia! Wszystko rozwija się idealnie i jest dobrze !
Niestety nie mamy zdjeć, bo Mały nie chciał w ogole zapozować, odwrócił się buzią w stronę mojego kręgosłupa i nie było na Niego sposobu!!
Ale machał nam rączką
Ufff, już po stresach !
Ale fajowo ❤ najważniejsze, że maluch zdrowy 😉😉

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:32   #1694
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
U mnie w biedronce też nie ma tego serka, za to w Tesco na szczęście jest

Wracam właśnie z IKEA, meble do pokoju dziecięcego zakupione

Super! My w niedzielę chyba jedziemy po przewijak póki mamy kaskę
Cytat:
Już po wizycie! Dzięki Bogu wszystko jest ok, wszystkie struktury prawidłowe, Dzieć waży 380g i serduszko bije miarowo. Jedyne co musimy doogladac to aorta bo teraz było słabo widać ale lekarka mówi ze z tego co widzi to jest wszystko prawidłowo tylko woli jeszcze spojrzeć jak będzie większy. A no i obserwujemy łożysko bo jeszcze jest nisko ale mamy czas żeby się podniosło. Kamień z serca bo się okropnie stresowalam :P
Cytat:
Ja już po! No i zostaje chłopak,widzieliśmy jajka ! Całe 383g szczęścia! Wszystko rozwija się idealnie i jest dobrze !
Niestety nie mamy zdjeć, bo Mały nie chciał w ogole zapozować, odwrócił się buzią w stronę mojego kręgosłupa i nie było na Niego sposobu!!
Ale machał nam rączką
Ufff, już po stresach !
Gratulacje kochaneeee ! Coraz wieksze maleństwa :brawo:
Cytat:
ja mam od jakiegoś miesiąca fazę na te soki jednodniowe, wyciskane prosto z owoców
a mandarynkowy z Biedronki - mistrzostwo świata!
Właśnie wypiłam marchwiowy
Cytat:
Uff

Cytat:

Kolejne gratulacje! Wspaniały dzień tyle pozytywnych wieści od Was

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:34   #1695
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Uff

Cudowne wieści 😍 gratulacje

Stary 2017-10-24, 20:34   #1696
dustinthewind
Rozeznanie

Dziewczyny tak się cieszę z udanych wizyt! super czyta się takie piękne wieści!!
My już w domku, odpoczywamy po intensywnym dniu.
Po drodze wjechaliśmy do mcdonalda, zjadłam jedną malą bulkę, a tak się najadłam,że chyba nie zmieszczę już fasolki po bretońsku no może za pół godzinki...
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:34   #1697
Mecassie
Zakorzenienie

Torrence widziałam uwielbiam takie słodkości tylko trochę bardziej bym je podpiekła na patelni, taka jestem wybredna.
U mnie na kolacje parówki będzie mi się pewnie cały wieczór Nimi odbijało

Stary 2017-10-24, 20:36   #1698
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

No ! Tak miało być, że każda wizyta dzisiaj będzie udana!! Piękne gratulacje ❤❤

Stary 2017-10-24, 20:38   #1699
Mecassie
Zakorzenienie

Kocham dziewczynkę z reklamy z małych gigantów TVN która mówi że mam lat 5 i pół zawsze się śmieje do tv jak leci hehe

Stary 2017-10-24, 20:38   #1700
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O w dobrym momencie wróciłam, mam wszystkie relacje - Dziewczynki baaardzo się cieszę Waszym szczęściem!!
Asiula lekarka na moich połówkowych też długo walczyła żeby złapać aortę, przekładała mnie kilka razy z placów na bok i Małą próbowała przegonić głowicą kilka razy Także żeby nie przyszło Ci do głowy martwić się o to! A szyjka to nie długa tylko mega długa! Ja mam 3,7 cm i lekarze zwykle mi mówią że ładna i długa to Twoja to już wogóle
Muszka cieszę się, że udało Ci się zrobić to usg i że wszystko poszło dobrze! Mam nadzieję, że obie problem z układem moczowym mamy za sobą

Ja też I faktycznie mandarynkowy jest pychotka

Oglądałyście może doradcę smaku na tvn przed chwilą? Michael robił naleśniki waniliowe z... serkiem z krówką!!! A do tego maliny, truskawki, podduszone jabłka...

A ja się dziś dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży!! To już siódma ciężarna wśród moich koleżanek lub rodziny!
Zdążyłam się już zmartwic jak mówiła ze nie widzi teraz dokladnie ale jak dodała ze wygląda ze jest ok ale woli się upewnić to się uspokoilam

A co do szyjki to się też zdziwiłam bo na ostatniej wizycie miałam 3,7cm i mówię lekarce ze ostatnio była krótsza a ona mówi ze tamta tez była ok i ze mogą się zmieniać długości. A zeschizowalam z ta szyjka bo na prenatalnym lekarka mi mówiła ze szyjka ma ponad 4 cm wiec jak potem na kolejnym badaniu usłyszałam ze ma mniej to miałam wizję ze dzis będzie dramatycznie krótka. A tu prosze- wydłuża się

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyt super, że wszystko dobrze, mam nadzieję, że reszta też będzie tak miała

Boli mnie brzuch, czuję takie klucia w dole po prawej stronie wcześniej czułam coś podobnego przed wizytą w toalecie, ale teraz nie mam ochoty.. Jak do jutra nie przejdzie to chyba się przejadę na ip, najwyżej wyjdę na panikarę
Ja tez miewam takie klucia. Zdarzają się średnio raz w tygodniu bo tak miewam bóle brzucha i wtedy też dochodzą te klucia. Stają się mocniejsze jak mam pełny pęcherz. Lekarka mówi ze to nic dziwnego i złego bo należy pamiętać ze macica to mięsień i się naciąga, rozciąga i może pobolewac. Ogólnie ostrzegala mnie przed silnym bólem, wysokim ciśnieniem pomimo leków, wymiotami i bólem w boku ale na gorze- wskazała lewa stronę ciała ale nie wiem czy tylko lewa może boleć czy ogólnie (łączy to z moim nadciśnieniem) no i oczywiście krwawieniem. Pytała czy mam twardnienie brzucha. Mówię że w sumie nie wiem, od czasu do czasu boli ale nie wiem czy to twardnienie. Określiła to jako bol brzucha, mocne uczucie napięcia powtarzające się nawet kilka razy na godzinę. To na pewno tego nie mam :P brzuch boli mnie już rzadko i nie powoduje jakiegoś większego dyskomfortu
Stary 2017-10-24, 20:39   #1701
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
U mnie długo oglądała chyba ta aorte i juz miałam pytać czy coś nie tak bo się nic nie odzywala. Człowiek to sobie różne durne rzeczy wymyśla w głowie

A i odwołuje to co mówiłam ze maz się nie kwapi do jazdy po sklepach. Mówię teraz ze czas zabrać się za rajd po sklepach bo w grudniu chciałabym zamawiać wózek. A on do mnie ze w takim razie w sobotę pojeździmy po sklepach kolo nas a w następny weekend pojedziemy na drugą stronę miasta

aha, nie pisałam wam bo zapomnialam- tata mi podrzucil dziś książkę "pierwszy rok życia dziecka"- to druga część tego poradnika "w oczekiwaniu na dziecko"- jest naprawdę spoko. Świetnie jest opisane karmienie piersią i butelką, za i przeciw, metody, jak trzymać dziecko, na co zwracać uwagę itp. Cała wyprawka jest opisana od ubranek przez środki higieniczne po mebelki. Pierwsza pomoc, kolejne miesiące z życia dziecka i jest rozdział dla tatusiów- bardzo przydatny głównie jeśli chodzi o wsparcie i zrozumienie dla młodej mamy. Przyznam że ta książka jest dla mnie bardziej wartościowa niż ta pierwsza część o ciąży. Jeżeli chcecie to mogę wrzucić zdjęcia stron z wyprawka czy innymi takimi- może się przyda

A jutro jadę do Ikei- obiecuje sobie ze nie kupię nic co nie jest na liście zakupów ale hmmm... różnie może być... ostatnio weszłam po pudełko i kubeł a wydałam prawie 200zl na duperele

Mój maluch się też rozbrykal po badaniu. Teraz czuję jak się wierci

No i dziewczyny, ciesze się ze wasze wizyty tez przebiegły ok
Oo świetnie, jeśli możesz to wrzuć te zdjęcia. Super pomysł

Stary 2017-10-24, 20:46   #1702
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tak się cieszę z udanych wizyt! super czyta się takie piękne wieści!!
My już w domku, odpoczywamy po intensywnym dniu.
Po drodze wjechaliśmy do mcdonalda, zjadłam jedną malą bulkę, a tak się najadłam,że chyba nie zmieszczę już fasolki po bretońsku no może za pół godzinki...
Ja jestem okropna. Pani doktor pochwaliła ze póki co mało przytyłam wiec po wizycie poszłam do mcdonalda i zezarlam zestaw :/ ale biorąc pod uwagę ze moja super "zdrowa" dieta nie powoduje dramatycznego przyrostu wagi to sobie pozwoliłam :P

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Torrence widziałam uwielbiam takie słodkości tylko trochę bardziej bym je podpiekła na patelni, taka jestem wybredna.
U mnie na kolacje parówki będzie mi się pewnie cały wieczór Nimi odbijało

To forum jest złe bo powoduje że myślę juz prawie obsesyjnie o serku z krówką chociaż nie mam pojęcia co to jest i zamierzam go jutro znaleźć, kupić i zjeść choćbym miała pół miasta zjechać....

Cytat:
Kocham dziewczynkę z reklamy z małych gigantów TVN która mówi że mam lat 5 i pół zawsze się śmieje do tv jak leci hehe

Tez ja pokochałam jak tylko zobaczyłam zwiastun uwielbiam takie dzieci, mają słodkie głosiki i są takie rezolutne chciałabym żeby mój synek tez był taki wygadany

Koma, jutro albo pojutrze przejrze co jest wartego uwagi i wrzucę wam zdjęcia.

A poza tym to mama dzwoniła do mnie ze dotarła paczka z zalando dla dziecka i w niedziele jadę zobaczyć i zmacac jest tego dużo wiec nie wiem czy uda mi się wszystko sfotografować ale może zrobię jakimiś partiami kilka zdjęć

Czas edycji: 2017-10-24 o 20:48
Stary 2017-10-24, 20:56   #1703
Lunak
Wtajemniczenie

ScarlettO, tak płeć potwierdzona. Chociaż mogłam udać, ze dalej nie wiem i czekać co powie. Ale pozniej sam dopytał czy po prenatalnych było wiadomo to mu powiedziałam, ze nie, ale gin prowadząca dojrzała ostatnio to wiedziałam.
Koniecznie musisz dbać o siebie i dziecko w domu odpoczniesz. Dostałaś 2ke na zwolnieniu?

Przeczytałam te kartki co od niego dostałam. Szyjka 3,9 (na ostatniej wizycie gin mi mowila, ze 3,7) i zamknięta, wiec spokojna jestem.

Asiula tez mam te ksiazke, ale jeszcze jej nawet nie przeglądałam. Dopiero utknęłam na tej o ciąży i jakoś nie mam weny skończyć.

Chyba najgorsze są pomiary serduszka i pierwsze minuty badania jak jesteśmy zestresowane.

Wszystkim jeszcze raz gratuluje spokojnych wizyt i uciekam spac, bo mnie zmęczenie dopadło

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:56   #1704
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dziewczyny, super , ze wizyty udane, świetne wieści!!!
Gratuluję

Mój synek mnie dzisiaj zabił pytaniem: " Mamusiu, a gdzie idzie dzień jak się kończy? Gdzie on się unosi? Tak sam sobie idzie? Nie jest mu smutno? "
Mam ochotę go zacałować z miłości
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 20:57   #1705
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama też zawsze podsmaża po nadzianiu serkiem, ja z kolei wolę takie miękkie. Ale połączenie serek z krówką + naleśniki już wpadłam jakiś czas temu. A najlepszy najpierw dżem i serek z krówką
Cytat:
To forum jest złe bo powoduje że myślę juz prawie obsesyjnie o serku z krówką chociaż nie mam pojęcia co to jest i zamierzam go jutro znaleźć, kupić i zjeść choćbym miała pół miasta zjechać....
Dobre!
Ale fakt, forum jest złe jeśli chodzi o te inspiracje
Stary 2017-10-24, 20:58   #1706
ullcia92
Raczkowanie

Gratuluję wszystkim udanych wizyt ! Bardzo miło się to czyta i aż Wam zazdroszczę bo do mojego polowkowego jeszcze 3 tyg , nie czułam jeszcze ruchów więc jestem lekko zacofana w przeżyciach. Mam nadzieję że wszystko jest tam w ogóle w porządku i maluszek rozwija się prawidłowo. Usg powinno być co ok 3 tyg , wtedy byłabym spokojna

ullcia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 21:00   #1707
Mecassie
Zakorzenienie

O tak najgorsze są pierwsze 2minuty badania zawsze szukam tylko serduszka.

Z tym twardnieniem brzucha to ja mam i to prawie codziennie. Muszę powiedzieć o tym mojemu ginekologowi na następnej wizycie. Bo wtedy nawet stać nie mogę

Stary 2017-10-24, 21:04   #1708
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
ScarlettO, tak płeć potwierdzona. Chociaż mogłam udać, ze dalej nie wiem i czekać co powie. Ale pozniej sam dopytał czy po prenatalnych było wiadomo to mu powiedziałam, ze nie, ale gin prowadząca dojrzała ostatnio to wiedziałam.
Koniecznie musisz dbać o siebie i dziecko w domu odpoczniesz. Dostałaś 2ke na zwolnieniu?

Przeczytałam te kartki co od niego dostałam. Szyjka 3,9 (na ostatniej wizycie gin mi mowila, ze 3,7) i zamknięta, wiec spokojna jestem.

Asiula tez mam te ksiazke, ale jeszcze jej nawet nie przeglądałam. Dopiero utknęłam na tej o ciąży i jakoś nie mam weny skończyć.

Chyba najgorsze są pomiary serduszka i pierwsze minuty badania jak jesteśmy zestresowane.

Wszystkim jeszcze raz gratuluje spokojnych wizyt i uciekam spac, bo mnie zmęczenie dopadło

Taaa moja mówi "no to zmierzymy ciśnienie" wiec jej mówię że w sumie bez sensu bo jestem masakrycznie zdenerwowana. Ale było 135/75 wiec dramatu nie ma i fakt, wypatrywalam tylko czy dziecko się rusza i czy serce bije. A bije jak dzwon, jeszcze głośność była jakaś wielka i na cały gabinet się rozdarlo Nic więcej już się nie liczyło

A książka ta pierwsza leży na honorowym miejscu ale służy mi raczej do podczytywania tych działów "co może niepokoić" itp. Ostatnio czytałam o nieregularnych ruchach i się mocno uspokoilam jak poczytałam ze to zupełnie normalne (myślałam nawet ze przykład taki jak moj- dziecko się rusza mocno a potem dwa, trzy dni nic). Za to ta druga część od razu mi się spodobała. Zabrałam się do niej z ciekawości bo sądziłam ze będzie raczej o rozwoju dziecka ale bardzo dużo poświęcili miejsca wyprawce i pierwszym chwilom po porodzie.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, super , ze wizyty udane, świetne wieści!!!
Gratuluję

Mój synek mnie dzisiaj zabił pytaniem: " Mamusiu, a gdzie idzie dzień jak się kończy? Gdzie on się unosi? Tak sam sobie idzie? Nie jest mu smutno? "
Mam ochotę go zacałować z miłości
Sama słodycz juz nie mogę się doczekać mojego szkraba

Mecassie, powiedz koniecznie- moja gin na każdej wizycie o to pyta jakby to było faktycznie coś istotnego. Nie wiem co to oznacza w praktyce i z czym się wiąże ale wygląda to tak jakby dla niej to była bardzo istotna informacja. To tak samo jak ostatnio na wizycie mówiłam jej ze zdarzyło mi się takie jakby dretwienie brzucha to się zaniepokoila. Na szczęście potem już się nie powtórzyło

Czas edycji: 2017-10-24 o 21:08
Stary 2017-10-24, 21:13   #1709
muszkaaa8
Zakorzenienie

Kurczę tak mówicie o tej długości szyjki a mi nic takiego lekarz nie mówił Jak on wam to mierzy ?

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość

Kochana ja takie kłucia mam często ale dopóki nie boli bardzo intensywnie i długo czy często to się nie przejmuje Zresztą moj gin tez mi mówił, ze to normalne. Macica się rozciąga, jednak mamy tam w środku żywego ludka wiec moze uciskać tu i ówdzie

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 21:18   #1710
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Gratuluje wszystkich wizyt dzisiejszych

Ja po spotkaniu z polozna, pozapisywane co zabrac do szpitala, co w moim sie przyda a co nie. To bylo dzisiaj glownie, ale kazda z nas na poczatku wziela na sluchanie serduszek i moglam posluchac w koncu jak bije bo moj gin dotychczasowy nie ma dzwieku no i dala nam po siatce gadzetow i ulotek, nawet buteleczke dostalam
20171024_211208.jpg
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości