|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
super!! Gratuluję Asiula i Dustin z tak owocnych wizyt
![]() No mnie wtedy na połówkowych gina wywaliła do WC bo powiedziała że pęcherz pełny i uciska na dziecko i ma zakłócenia na wizji A mi tak teraz brzuch wywaliło że sama siebie nie poznaję
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny pokażę Wam jeszcze co kupiłam wczoraj w lumpie.
Kombinezony zimowe: szary z H&M rozm. 86, brązowy 76/80. Będą akurat na następną zimę Oba w stanie idealnym. Nad tym brązowym się zastanawiałam, bo nie do końca jest w mim guście, ale wczoraj było 8 zł/szt., więc nawet gdybym go nie ubrała albo miała go komuś wydać to nie będzie szkoda ![]() No i dla siebie prezent Nowiutki sweterek z H&M z metką. Też za 8 zł tylko jest z tych krótszych i się zastanawiam czy zdążę go ubrać, bo jak brzuchol mi wywali to sweter całego nie przykryje
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() do pogrubionego: te "terminy" są straszne... Ja jak czasami czytam opisy ciąż (prawidłowych) to normalnie włosy na głowie się jeżą...
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Alley, Lunak dla was też oczywiście gratulacje. Super że wszystko dobrze
![]() Teraz zasłużony odpoczynek i relax |
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley dla Ciebie tez wielkie brawa, bo mi wczesniej umknęło
![]() Jolinko, mąż mi już kakao robi, bo podobno po nim sie uspokajam ![]() Tak mi tą głowicą wyjeździł, ze cały brzuch mnie boli. A podbrzusze to juz w ogóle. Jak serducho mierzył i sprawdzał to az mnie kłuło dobrze, ze juz po. Ulga wielkaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dziś udany dzień. Fiole z przytupem zaczęła ![]() Lunak, moja śpi na wizytach, lekarz zawsze najpierw szuka serca. Też się spinam, ale wiem, że to taka lekarska rutyna
|
||
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i odwołuje to co mówiłam ze maz się nie kwapi do jazdy po sklepach. Mówię teraz ze czas zabrać się za rajd po sklepach bo w grudniu chciałabym zamawiać wózek. A on do mnie ze w takim razie w sobotę pojeździmy po sklepach kolo nas a w następny weekend pojedziemy na drugą stronę miasta :P aha, nie pisałam wam bo zapomnialam- tata mi podrzucil dziś książkę "pierwszy rok życia dziecka"- to druga część tego poradnika "w oczekiwaniu na dziecko"- jest naprawdę spoko. Świetnie jest opisane karmienie piersią i butelką, za i przeciw, metody, jak trzymać dziecko, na co zwracać uwagę itp. Cała wyprawka jest opisana od ubranek przez środki higieniczne po mebelki. Pierwsza pomoc, kolejne miesiące z życia dziecka i jest rozdział dla tatusiów- bardzo przydatny głównie jeśli chodzi o wsparcie i zrozumienie dla młodej mamy. Przyznam że ta książka jest dla mnie bardziej wartościowa niż ta pierwsza część o ciąży. Jeżeli chcecie to mogę wrzucić zdjęcia stron z wyprawka czy innymi takimi- może się przyda ![]() A jutro jadę do Ikei- obiecuje sobie ze nie kupię nic co nie jest na liście zakupów ale hmmm... różnie może być... ostatnio weszłam po pudełko i kubeł a wydałam prawie 200zl na duperele Mój maluch się też rozbrykal po badaniu. Teraz czuję jak się wierci ![]() No i dziewczyny, ciesze się ze wasze wizyty tez przebiegły ok
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-24 o 20:01 |
|
|
|
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1690 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale fajnie, dzis same pozytywne wiadomosci płeć potwierdzona?Te medyczne określenia rządzą sie swoimi prawami... Uh Cytat:
Super łupy! ![]() Ja tez po wizycie, ale u mnie bez badania i usg. Moja infekcja to grzybek dostałam zwolnienie, bo lekarzowi sie nie podoba, ze tak pslablam, No i żelazo na anemię, bo słaby wynik... takze tak.Troche mi smutno ze szybciej z pracy odejść musze, bo myślałam ze dłużej popracuje, No ale dziecko najważniejsze. Mam nadzieje ze uda mi sie lepiej zadbać o dietę teraz
|
||||
|
|
|
#1691 | |
|
Wtajemniczenie
|
O w dobrym momencie wróciłam, mam wszystkie relacje - Dziewczynki baaardzo się cieszę Waszym szczęściem!!
Asiula lekarka na moich połówkowych też długo walczyła żeby złapać aortę, przekładała mnie kilka razy z placów na bok i Małą próbowała przegonić głowicą kilka razy Także żeby nie przyszło Ci do głowy martwić się o to! A szyjka to nie długa tylko mega długa! Ja mam 3,7 cm i lekarze zwykle mi mówią że ładna i długa to Twoja to już wogóle ![]() Muszka cieszę się, że udało Ci się zrobić to usg i że wszystko poszło dobrze! Mam nadzieję, że obie problem z układem moczowym mamy za sobą Cytat:
![]() Oglądałyście może doradcę smaku na tvn przed chwilą? Michael robił naleśniki waniliowe z... serkiem z krówką!!! ![]() A ja się dziś dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży!! To już siódma ciężarna wśród moich koleżanek lub rodziny!
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-10-24 o 20:24 |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt
![]() Boli mnie brzuch, czuję takie klucia w dole po prawej stronie wcześniej czułam coś podobnego przed wizytą w toalecie, ale teraz nie mam ochoty.. Jak do jutra nie przejdzie to chyba się przejadę na ip, najwyżej wyjdę na panikarę
|
|
#1693 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||||
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak się cieszę z udanych wizyt!
super czyta się takie piękne wieści!!My już w domku, odpoczywamy po intensywnym dniu. ![]() Po drodze wjechaliśmy do mcdonalda, zjadłam jedną malą bulkę, a tak się najadłam,że chyba nie zmieszczę już fasolki po bretońsku
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Torrence widziałam
uwielbiam takie słodkości U mnie na kolacje parówki będzie mi się pewnie cały wieczór Nimi odbijało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham dziewczynkę z reklamy z małych gigantów TVN która mówi że mam lat 5 i pół
|
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do szyjki to się też zdziwiłam bo na ostatniej wizycie miałam 3,7cm i mówię lekarce ze ostatnio była krótsza a ona mówi ze tamta tez była ok i ze mogą się zmieniać długości. A zeschizowalam z ta szyjka bo na prenatalnym lekarka mi mówiła ze szyjka ma ponad 4 cm wiec jak potem na kolejnym badaniu usłyszałam ze ma mniej to miałam wizję ze dzis będzie dramatycznie krótka. A tu prosze- wydłuża się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To forum jest złe bo powoduje że myślę juz prawie obsesyjnie o serku z krówką chociaż nie mam pojęcia co to jest i zamierzam go jutro znaleźć, kupić i zjeść choćbym miała pół miasta zjechać.... Cytat:
uwielbiam takie dzieci, mają słodkie głosiki i są takie rezolutne chciałabym żeby mój synek tez był taki wygadany ![]() Koma, jutro albo pojutrze przejrze co jest wartego uwagi i wrzucę wam zdjęcia. A poza tym to mama dzwoniła do mnie ze dotarła paczka z zalando dla dziecka i w niedziele jadę zobaczyć i zmacac jest tego dużo wiec nie wiem czy uda mi się wszystko sfotografować ale może zrobię jakimiś partiami kilka zdjęć
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-24 o 20:48 |
|||
|
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
ScarlettO, tak płeć potwierdzona. Chociaż mogłam udać, ze dalej nie wiem i czekać co powie. Ale pozniej sam dopytał czy po prenatalnych było wiadomo to mu powiedziałam, ze nie, ale gin prowadząca dojrzała ostatnio to wiedziałam.
Koniecznie musisz dbać o siebie i dziecko w domu odpoczniesz. Dostałaś 2ke na zwolnieniu?Przeczytałam te kartki co od niego dostałam. Szyjka 3,9 (na ostatniej wizycie gin mi mowila, ze 3,7) i zamknięta, wiec spokojna jestem. Asiula tez mam te ksiazke, ale jeszcze jej nawet nie przeglądałam. Dopiero utknęłam na tej o ciąży i jakoś nie mam weny skończyć. Chyba najgorsze są pomiary serduszka i pierwsze minuty badania jak jesteśmy zestresowane. Wszystkim jeszcze raz gratuluje spokojnych wizyt i uciekam spac, bo mnie zmęczenie dopadło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, super , ze wizyty udane, świetne wieści!!!
Gratuluję ![]() Mój synek mnie dzisiaj zabił pytaniem: " Mamusiu, a gdzie idzie dzień jak się kończy? Gdzie on się unosi? Tak sam sobie idzie? Nie jest mu smutno? " Mam ochotę go zacałować z miłości |
|
|
|
#1705 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fakt, forum jest złe jeśli chodzi o te inspiracje
|
|
|
#1706 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim udanych wizyt ! Bardzo miło się to czyta i aż Wam zazdroszczę bo do mojego polowkowego jeszcze 3 tyg , nie czułam jeszcze ruchów więc jestem lekko zacofana w przeżyciach. Mam nadzieję że wszystko jest tam w ogóle w porządku i maluszek rozwija się prawidłowo. Usg powinno być co ok 3 tyg , wtedy byłabym spokojna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
O tak najgorsze są pierwsze 2minuty badania
zawsze szukam tylko serduszka. Z tym twardnieniem brzucha to ja mam i to prawie codziennie. Muszę powiedzieć o tym mojemu ginekologowi na następnej wizycie. Bo wtedy nawet stać nie mogę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fakt, wypatrywalam tylko czy dziecko się rusza i czy serce bije. A bije jak dzwon, jeszcze głośność była jakaś wielka i na cały gabinet się rozdarlo Nic więcej już się nie liczyło ![]() A książka ta pierwsza leży na honorowym miejscu ale służy mi raczej do podczytywania tych działów "co może niepokoić" itp. Ostatnio czytałam o nieregularnych ruchach i się mocno uspokoilam jak poczytałam ze to zupełnie normalne (myślałam nawet ze przykład taki jak moj- dziecko się rusza mocno a potem dwa, trzy dni nic). Za to ta druga część od razu mi się spodobała. Zabrałam się do niej z ciekawości bo sądziłam ze będzie raczej o rozwoju dziecka ale bardzo dużo poświęcili miejsca wyprawce i pierwszym chwilom po porodzie. Cytat:
![]() Mecassie, powiedz koniecznie- moja gin na każdej wizycie o to pyta jakby to było faktycznie coś istotnego. Nie wiem co to oznacza w praktyce i z czym się wiąże ale wygląda to tak jakby dla niej to była bardzo istotna informacja. To tak samo jak ostatnio na wizycie mówiłam jej ze zdarzyło mi się takie jakby dretwienie brzucha to się zaniepokoila. Na szczęście potem już się nie powtórzyło Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-10-24 o 21:08 |
||
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę tak mówicie o tej długości szyjki a mi nic takiego lekarz nie mówił
Jak on wam to mierzy ? Cytat:
Kochana ja takie kłucia mam często ale dopóki nie boli bardzo intensywnie i długo czy często to się nie przejmuje Zresztą moj gin tez mi mówił, ze to normalne. Macica się rozciąga, jednak mamy tam w środku żywego ludka wiec moze uciskać tu i ówdzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkich wizyt dzisiejszych
![]() Ja po spotkaniu z polozna, pozapisywane co zabrac do szpitala, co w moim sie przyda a co nie. To bylo dzisiaj glownie, ale kazda z nas na poczatku wziela na sluchanie serduszek i moglam posluchac w koncu jak bije ![]() 20171024_211208.jpg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

Uspokoilam się na maxa. Serduszko bije, mały się kręci i też już ponad 300g 

dobrze, ze juz po. Ulga wielka

dostałam zwolnienie, bo lekarzowi sie nie podoba, ze tak pslablam, No i żelazo na anemię, bo słaby wynik... takze tak.

super czyta się takie piękne wieści!!
zawsze szukam tylko serduszka.