|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Oświadczyny - nie lada wyzwanie
Witajcie!
Nadszedł w moim życiu ten moment, gdy poczułem, że to już. Mam 24 lata, jesteśmy w związku z dziewczyną od 8 lat (dzisiaj rocznica) i planuję oświadczyny. W sumie to trochę spieprzyłem temat ale o tym zaraz. Otóż wiem o tym jakiś czas temu i w sumie temat zaczyna być bardzo głęboki. Z jej strony mam jasne sygnały, że to JUŻ. Byliśmy nawet u jubilera, gdzie na tacy dostałem rozmiar - 8/9, czyli bardzo mały. Planowałem oświadczyć się na naszym jesiennym wypadzie nad morze. W sumie oboje kochamy morze, okazja była nie lada. Problem taki, że nie mogłem nigdzie znaleźć pierścionka. A musi być on konkretnego typu: - Niezbyt drogi (bo "Masz oszczędzać na naszą przyszłość) - Sama pokazuje modele do 500zł jednak ja jestem gotów wydać do 1000zł jednak nie problem jest w cenie a w rozmiarze. - Wzór raczej rzadki - jeden centralny kamień ale na samym pierścionku małe kamyczki lub wiele małych kamyczków w formie takiego "kwiata" na szczycie pierścionka i wówczas sam pierścionek gładki, ewentualnie jeden centralny kamień otoczony mniejszymi - materiał żółte złoto, rozmiar 8/9 - takich pierścionków w moim mieście NIE MA. Nie ma i basta. Byłem praktycznie wszędzie, wszystkie w dużych rozmiarach i nie da się ich zmniejszyć, bo "Panie, jak by tu jeden kamień był to by dało radę a tak to mogą wyskoczyć jak za bardzo się naciągnie" i tyle. Poza tym modeli jest mega, mega mało. To tłumaczy, dlaczego przegapiłem szansę nad morzem. Pierścionek znajdę, jeśli nie tu, to pojadę do niego do innego miasta. Nie chcę kupować przez internet, bo w zaufanych znanych mi miejscach nie ma tego czego chcę a tak poza tym to się boję, bo gdy obejrzałem modele na stronie Apart i poszedłem do salonu to te same modele wyglądały na żywo ZUPEŁNIE inaczej i to co wydawało mi się ładne w internecie, na żywo rozczarowywało i odwrotnie. Także model to jeden problem - jeśli ktoś zna jakiś jubilerów internetowych, bądź w Toruniu to podpowiedzcie proszę. Drugi to wymagania co do samego momentu, zebrane na podstawie wielogodzinnych rozmów (w sumie rozmawiamy już o tym wprost, więc kwas trochę ale tak wyszło) i komentarzy odnośnie zaręczyn innych ludzi. Jakie więc musi spełniać wymogi "ten" moment: - Nie może być w miejscu publicznym - tylko intymna atmosfera - Nie może być w domu, bo nie mieszkamy razem i przy rodzicach "lipa" a ani jej ani moi nie ma szans by sobie wyszli - jej to za duży problem bo sami z siebie nigdy nigdzie nie chodzą, nawet jak byśmy kupili bilety to by zasypali nas gradem pytań, a mój ojciec jest chory i po prostu nie wysiedzi w kinie czy teatrze - Nie może być to "oklepane" czyli jak wyżej - gdzieś w kinie przed seansem, restauracji, kawiarni - Wyjazd raczej słabo bo "szkoda kasy" jak sama powiedziała (straszna sknera z niej, serio na każdym kroku), zresztą jak ją teraz gdzieś zabiorę to w sumie od razu będzie WIADOMO, bo już za dużo powiedziałem i ona wie, czego się po mnie spodziewać. - Musi być taka trochę magia i cudowna atmosfera, bo nie chcę by było to odbębnione. Mimo, że ona doskonale wie, że tego chcę i to planuję. - Myślałem o jej urodzinach 11 Grudnia ale wtedy jest zimno i brzydko na dworze, więc nawet jeśli byśmy poszli w "nasze" miejsce to nie będzie przyjemnie, bo jest po prostu zimno. - Nasza ulubiona pora roku to jesień - przegrałem ten termin a za rok, to już nieco za późno. Totalnie nie wiem jak ugryźć temat. Jakieś pomysły, by było intymnie, by jakkolwiek ją zaskoczyć? Jesteśmy już tak "głęboko" wgryzieni w swoje życia, że praktycznie ona wie dosłownie wszystko co robię, gdzie jestem, co planuję. Był pomysł, by przestać bawić się w kotka i myszkę i po prostu niejako "umówić" się na to ale mnie to nie przekonuje. To wyszło od niej bo "skoro ja wiem i Ty wiesz, że ja wiem, to po co udawać?" - Tylko to jest dla mnie strasznie słabe, bo która z Was chciałaby takie coś przeżyć, że zaplanujecie wyjazd z TŻ i wiecie, że on tam na tym wyjeździe zada pytanie, da pierścionek i nie będzie żadnych łez radości, uśmiechu tylko "Tak, ok" i .... pustka, nic. .. zaplanowane - Tak miało być. No chyba to lekko rozczarowujące. Nie chcę by była rozczarowana. |
|
|
|
|
#2 |
|
Regulator reniferów
|
Dot.: Oświadczyny - nie lada wyzwanie
Ale przeglądasz wizaż na prywatnym, nie? Bo tak to nici z niespodzianki...
Nosi okulary?
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wymagającą masz kobietę... Może jakieś planetarium?? Gwiazdy są romantyczne
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Oj sporo tych wymagań, życzę powodzenia..
![]() Masz w okolicy lodowisko? Może udałoby się wynająć na godzinę, załatwić romantyczne oświetlenie, puścić waszą piosenkę?
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Skoro i tak spieprzyłeś niespodziankę i ona o wszystkim wie...
To zostaję Ci zrobienie czegoś totalnie odjechanego: https://www.youtube.com/watch?v=hya9xxn7CA0 |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Co do sposobu Ci nie podpowiem niestety, pustka w głowie. Ale zgadzam się co do Twojego poglądu na to, że to powinna być niespodzianka - przyjemna dla Was obojga, żebyście to mogli latami miło wspominać.
Co do pierścionka no to powiem Ci, że faktycznie, dziewczyna jest wymagająca. A może Ty za bardzo chcesz jej dogodzić? Ej skoro ona Cię kocha to zgodzi się bez względu na wygląd pierścionka, a z tego co mówisz to Cię kocha Jubilerzy mają niestety rację. Może być ciężko, ale może Ci się uda. A tak z ciekawości interesują ją sztuczne czy szlachetne kamienie? Powodzenia
Edytowane przez fristi Czas edycji: 2017-10-24 o 23:34 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
@fristi - Kamienie nie mają znaczenia, pierścionek raczej nie będzie noszony - ona nie nosi żadnej biżuterii poza kolczykami, które lubi. Nie ma nawet 1 pierścionka na palcu, sama nie znała rozmiaru i powiedziała, że nie wie czy będzie nosić i jak będzie jej przeszkadzał to nie będzie i nie mam się gniewać.
@Gbur - na odjechane wariactwa nie ma miejsca @ruda_beksa - nawet dwa. 45 minut lodowiska jest jednak tak cholernie drogie, że szok ale jest to jakaś "opcja". W sumie 8 lat temu, w dniu kiedy zaczęliśmy być razem byliśmy na łyżwach i było nie było czasem chodzimy, umiemy, lubimy. Wynajęcie tafli tylko dla nas 2 jest jakąś tam opcją wartą rozważenia, mogłoby w sumie nosić znamiona niespodzianki, jeśli zaaranżowałbym to w formie normalnej ślizgawki, na której przypadkiem bylibyśmy sami - to znaczy byłby ktoś, kto sprzedałby nam bilety, kto by nam te bilety skasował i takie tam, bo wiadomo jak będzie pusta szatnia bez biletów i "obsługi" to wiadomo z daleka o co chodzi a taka akcja to jedyna jaka przyszła w ostatnim czasie, która może mieć znamiona niespodzianki i czegoś, czego ona się nie spodziewa. Warte rozważenia. @Irena77 - Gwiazdy kręcą mnie ale nie ją. Twardo stąpa po ziemi dosłownie jak i w przenośni. @Djuno - nosi ;p |
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lodowisko fajna sprawa, fajna "klamra" dla Waszego związku z tego co mówisz, tylko faktycznie słabo z tą pustą taflą bo się od razu zorientuje. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Regulator reniferów
|
To wystarczy zrobić cokolwiek w trakcie przejścia z zimnego do ciepłego - zaparowane szkła plus krople topniejącego śniegu tak fałszują obraz, że wszystko wygląda magicznie i jak z bajki. Tylko oświetlenie powinno być bardziej kameralne.
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Mój znajomy urządził oświadczyny w kinie. Poszli razem na film który chcieli obejrzeć, jak wchodzili światła były już zgaszone i leciały reklamy, więc ni było widać kto siedzi na sali. Po filmie zamiast napisów końcowych obsługa puściła krótką prezentację z ich zdjęciami i ulubioną piosenką, po jej zakończeniu włączyli światła na sali a kolega padł na jedno kolano. Wtedy okazało się też że na sali pomiędzy innymi osobami siedzą ich przyjaciele i najbliższa rodzina, więc mogli świętować razem z bliskimi im osobami. Kolega akurat zorganizował wszystko w multikinie (więc raczej trudno nazwać całość intymną atmosferą), ale na pewno bez problemu znajdziesz mniejsze kino z bardziej kameralną salą.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Pierścionek MA BYĆ ale ona nosić go nie będzie? bez sensu
kupiłabym kolczyki, albo jeśli nosi - łańcuszek z zawieszką taką jak ma być pierscionek |
|
|
|
|
#13 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zreszta Artur tez napisal, ze nie moze byc to w miejscu publicznym. |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro Twoja dziewczyna nie nosi pierścionków, to kup jej to co nosi - kolczyki. Moja babcia jako zaręczynowy prezent dostała szwajcarski zegarek i nigdy nie słyszałam, by miała z tego powodu żal do dziadka... Cytat:
dziewczyna wyraźnie określiła się, że wolałaby intymną atmosferę... |
||
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
To chcesz wydać 1000 zł (wg niej może być 500 zł), szukać po mieście lub po paru miastach, a potem ona go i tak nie będzie nosić i masz się tym nie przejmować? To ja chyba jestem jeszcze większą sknerą od niej, bo na to bym nie przystała i nie wydała tych pieniędzy w sumie nie wiadomo po co, chyba tylko żeby się przez krótki czas chwaliła koleżankom
![]() Jak w Toruniu nie ma to może Bydgoszcz? Przyjedź, obejdź najpierw wszystkie większe - Apart, W. Kruk, Briju, Yes (wszystko powinno być w Zielonych Arkadach i Focusie) a później zacznij chodzić po mniejszych - na Gdańskiej, Dworcowej na pewno są małe mniej znane sklepy i może właśnie trafisz Nie musi to być stricte podpisany pierścionek jako zaręczynowy.Swoją wypowiedź dalej podtrzymuję, ale życzę powodzenia |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Jakby moja dziewczyna miała tyle wymagań, a na końcu powiedziała, że i tak nie będzie nosić więc mam się nie gniewać (?) to bym kupiła pierwszy lepszy złoty pierścionek w zwykłym osiedlowym jubilerze. I oswiadczyłabym się też zwyczajnie, zabralabym ją w "wasze" miejsce (niezależnie od tego, czy będzie mokro i zimno), dała kwiatki i pierścionek i tyle. Albo nie wiem, wez ją do jakiegoś taniego hotelu, zgas światło, nakup świec i lampek choinkowych, będzie romantiko, na podłodze płatki róż (ofc sztuczne z Ali), i się oświadcz.
Masakra, tyle laska ma wymagań, nie w domu, nie w miejscu publicznym, nie oklepane, ale ma być magicznie i Romantycznie, ale nie na wyjeździe bo szkoda kasy, a na koniec "I TAK NIE BĘDĘ NOSIĆ". Zaproponowalabym lot balonem, ale pewnie za drogo dla niej. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2017-10-25 o 10:19 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Wrzucam kilka inspiracji do 500 zł http://yes.pl/zloty-pierscionek-z-cyrkonia-29697 http://yes.pl/41408-zloty-pierscione...07-d00-xeb0214 http://yes.pl/54997-pierscionek-z-cy...07-n00-xeb0630 Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2017-10-25 o 10:45 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Znalazłem spełniający warunki pierścionek na popularnym w PL serwisie z aukacjami pod nazwą "ZŁOTY PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY Z CYRKONIAMI 8k" za 199 zł. Są tam wszelkie możliwe rozmiary. Są zdjęcia jak wygląda solo, na palcu, z bliska z daleka. Znalazłem w około minutę.
Uważam, że skoro i tak ma leżeć w szufladzie, to możesz kupić, zwłaszcza jak sprzedawca ma 99.7% pozytywnych komentarzy i wszystko jest, nomen omen, jak na dłoni. Inna sprawa, że albo ona taka księżniczka, albo Ty taki zestresowany i malujesz ją nam taką jak ją przedstawiasz, czyli rozkapryszoną, znudzoną dziewczynkę. Znam taką jedną i współczuję jej mężowi, bo zawsze coś nie tak, bo jej mąż to najgłupszy facet, niedomyślny, leniwy itd. A jak na niego w końcu raczy spojrzeć, to niebo się otwiera, a chóry anielskie grają na trąbach, bo łaska jego pani na niego spływa. Cóż niektórzy lubią takie fetysze, parafilie. Różne rzeczy u ludzi stymulują podniety. Jednak mimo wszystko sądzę, że to Ty masz problem, a nie ona. Bo to Ty piszesz, że musi być tak, tak i tak. I basta. A jak nie będzie tej wszechmitycznej "magii", tylko będzie inna, to co? Obrazi się i rzuci Ci pierścionkiem w twarz? Bo szampan będzie miał za dużo bąbelków ![]() Sorry, Ty jesteś facet i to Ty decydujesz w jakim anturażu będziesz się oświadczał. Jej sugestie, to właśnie sugestie. Jasne, w Mac'u oświadczyn nie polecam, bo wyjdziesz na idiotę. Wystarczy, że będzie inaczej, w sposób specjalny, inny niż zwykle, chwila od Ciebie dla niej. I tyle. Jak nie będzie tak jak chciała, i o zgrozo odrzuci Twe oświadczyny, bo inaczej to sobie wyobrażała, to nic nie straciłeś. Uniknąłeś życiowego błędu. Sytuacja typu win-win. I tak powinieneś się cieszyć i tak. Edytowane przez clintjones Czas edycji: 2017-10-25 o 12:26 |
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Po trąbę szukasz określonego pierścionka w danym rozmiarze skoro ona i tak to nie będzie nosić? Do zdjęcia na fejsbuku czy żeby zmienić status związku może założyć jakikolwiek pierscionek
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Zbliża się okres wszelakich jarmarków Bożonarodzeniowych - może wypad do dużego miasta pod pretekstem jarmarku (wycieczka 1 dzień,nawet polskim busem) i w klimacie świątecznym znaleźć urocze miejsce?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem jednego - dlaczego zaręczyny mają być niespodzianką? To nie prezent urodzinowy, tylko propozycja zawarcia związku małżeńskiego. Przecież kiedy druga osoba się nie spodziewa to może się okazać, że wcale nie chce jeszcze się zaręczać. Więc to akurat plus, że jesteście z dziewczyną na tym samym etapie i omówiliście sobie wszystko.
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Dlaczego niby fakt bycia mężczyzną oznacza że to on decyduje o tym, jak będą wyglądać oświadczyny? To wydarzenie, w którym bierze udział dwoje ludzi, nie on sam. Równie dobrze mogliby razem zaplanować miejsce i wybrać pierścionek. |
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
Na ogół, z tego co wiem, to facet organizuje zaręczyny. Jasne, jak ktoś chce, to niech całą imprezę organizują we dwójkę.
Ale z tego co autor pisze on ma sam to zorganizować, a kobieta mu SUGERUJE jakby niektóre aspekty tego wydarzenia sobie wyobrażała |
|
|
|
|
#27 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W dodatku chodzi o pierscionek, ktorego dziewczyna nie ma zamiaru nosic, moze warto dodac
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
No i jest takich pierścionków od groma. Pisałem powyżej: minuta szukania.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak szczerze, to jak dziewczyna ma aż tyle wymagań odnośnie pierścionka (którego pewnie i tak nosić nie będzie), miejsca, czasu i jeszcze tego ile to wszystko będzie kosztowało to może niech sama się zajmie organizacją a Autor po prostu się pojawi i przyklęknie w odpowiednim momencie? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

Jubilerzy mają niestety rację. Może być ciężko, ale może Ci się uda. A tak z ciekawości interesują ją sztuczne czy szlachetne kamienie?