Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 08:30   #1681
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Już wróciłam :-(
W Polszy było suuuuuper! Mama zrobiłą bigosik, ciacho, kupowałyśmy babeczki z kajmakiem, byłyśmy też na zakupach.
Trochę poksiężniczkowałam na miejscu bo nie wolno mi było rozkładać ani przesuwać kanapy, targać zakupów, wchodzić na górę bo tam zimno i wiele innych przykładów

uwielbiam ksieżniczkować w weekend jak mąż jest

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:32   #1682
_Nat_
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7825080 1]No jakoś ostatecznie ekipa udzielająca się już chyba uformowała, (troch e inna niż zapowiadał początek) może to i dobrze, bo przynajmniej już kojarzymy się bardziej.
Też mam nadzieję, że dziewczyny, które się nie udzielają po prostu są zalatane lub gorzej znoszą ciąże, ale wszystko jest dobrze.

Bigosik zaliczony? U mnie na 0 dalej 😜

To tak jak u mnie, cycki trochę ruszyły.
Brzuch wizualnie płaski jest, ale wzdęcie pod ręką czuć 😂 - nawet teściowa wczoraj z łapami się rzuciła i coś tam wynalazła. Swoją drogą jaki macie stosunek do macania brzucha przez osoby trzecie?
Teściowa skoczyła w ułamku sekundy, komfortowe to nie było - byłam w szoku i nic jej nie powiedziałam, ale no ... zastanawiam się jak to rozwiązać. Co innego jak dzieć już kopie i ja daję komuś sygnał, że może macnąć, a co innego ładować mi bez pytania ręce pod bluzę 😲

[/QUOTE]

Zaliczony
U mnie to samo - wizualnie brzuch płaski ale jak leżę i dotykam to takie wybrzuszenie jak przy pełnym pęcherzu.
Mnie jeszcze nikt po brzuchu nie macał, ale chyba nie będę lubić ładowania rąk bez pytania.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:32   #1683
Mirabilka
Zakorzenienie

Rumians co do macania to w życiu , żeby mnie ktoś tam* dotykał poza mężem no i syn może macać do woli on myśli, że dziecko jest w jajku....jakimś wyimaginowanym
*) tam w sensie po brzuchu

Stary 2017-10-25, 08:34   #1684
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

uwielbiam ksieżniczkować w weekend jak mąż jest
Czasami fajnie jest poksiężniczkować, ale staram się tak księżniczkować żeby nie przeksiężniczkować i się nie rozleniwić
Stary 2017-10-25, 08:37   #1685
Mirabilka
Zakorzenienie

ojj tak przeksiężniczkowanie ogólnie jest niewskazane szczególnie w I trymestrze myślę, że w III wszystko już wolno

Stary 2017-10-25, 08:39   #1686
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Zauważyłam ze strasznie zespokojnial nam wątek
Niby polecialysmy z pierwsza częścią a z tego co patrzę na pierwsza stronę to kilka Dziewczyn w ogóle przestało się udzielać
No nic ... takie przemyślenia znad kawki
Jakie plany obiadowe ? He ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Będzie skreślanko

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:44   #1687
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:44   #1688
edzka1104
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Nt prawidłowe, kość nosowa jest, pozostałe parametry też ok. Uff może trochę wyluzuje. Nastepna wizyta 21.11.

Dodatkowo siedzę z synem od wczoraj w domu bo z niewiadomych przyczyn jakas gorączka mu sir przypaletala, ale dzisiaj na razie jest ok. Jak jechalam na wizytę teściowa musiała z pracy sie urwać i do niego przyjechać. To kombinowanie z opieką zawsze jest męczące.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:44   #1689
awgusta
Та еще штучка ^^

Hej dziewczyny
Juz wkroczylismy 12 tc,czuję poprawę samopoczucia,moge wiecej zrobić w domu
Zupke cebulowa tez zrobilam wczoraj,jeszcze bedzie na dzis. Polecam w wersji zblendowanej.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Po brzuchu niedaje sie dotknąć nikomu oprócz meza i synka,no i lekarzowi oczywiscie :d

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-10-25, 08:44   #1690
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Kciuki żaby wszystko gładko poszło z tym zwolnieniem ✊️ daj znać jaka będzie reakcja

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Zauważyłam ze strasznie zespokojnial nam wątek
Niby polecialysmy z pierwsza częścią a z tego co patrzę na pierwsza stronę to kilka Dziewczyn w ogóle przestało się udzielać
No nic ... takie przemyślenia znad kawki
Jakie plany obiadowe ? He ?

U mnie dziś kurczak z ryżem i warzywami, chociaż ja zjem sam ryż z warzywami bo na sama myśl o mięsie to mi się podnosi

Cytat:
Witam się po moim mini urlopie w Polsce
Nadrobiłam 2 wątki
Co u was słychać, jak się czujecie?
Ja dziś 11+6, nawrót delikatnych mdłości i od 3 dni ból głowy.
Tyjecie już trochę? U mnie nadal - 2 kg.
Ja od wizyty do wizyty czyli 3 tyg przytylam 1 kg
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki. Tez macie tyle sluzu? Ja wiem ze w ciazy jest tego sluzu wiecej ale wczoraj jak prowadzilam mlodego do przedszkola to mialam wrazenie ze jakbym bez spodni szla to bym robila slady jak slimak 😂😂

Nooo czasem mam tam tak mokro że zanim pójdę do toalety to się schizuje, że to krew

Stary 2017-10-25, 08:45   #1691
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Nt prawidłowe, kość nosowa jest, pozostałe parametry też ok. Uff może trochę wyluzuje. Nastepna wizyta 21.11.
Super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-25, 08:55   #1692
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po moim mini urlopie w Polsce
Nadrobiłam 2 wątki
Co u was słychać, jak się czujecie?
Ja dziś 11+6, nawrót delikatnych mdłości i od 3 dni ból głowy.
Tyjecie już trochę? U mnie nadal - 2 kg.
współczuję bólu głowy nie wiem czy przytyłam, bo niedawno waga mi padła i pokazuje jakies -12kg😂😁 mam nadzieję, że nowa bateria wystarczy😁 położnej powiedziałam, że sama będę ważyć się przed wizytami😉

Cytat:

Dodatkowo siedzę z synem od wczoraj w domu bo z niewiadomych przyczyn jakas gorączka mu sir przypaletala, ale dzisiaj na razie jest ok. Jak jechalam na wizytę teściowa musiała z pracy sie urwać i do niego przyjechać. To kombinowanie z opieką zawsze jest męczące.
dobrze, że wszystko ok😗 zdrówka dla synka😌

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:02   #1693
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:

super ze wizyta udana
domii ślimak mnie rozwalił
U mnie dzis bedą gołąbki
Co do macania brzucha to w pierwszej ciazy z tego co pamiatam tylko mąż macał,teraz mąż i córkanie lubie jak ktos obcy mnie dotyka,obcy to dla mnie tez rodzina mężaa moi rodzice i rodzensrwo nigdy sie nie pchali do macaniano i zawsze jak jest temat dotykania brzucha to mi sie przypomina tekst z "Przyjaciól" jak Monica macala brzuch Ericy ktora im miala dziecko urodzic,zapytala czy jej nie przeszkadza,a ona ze moze dotykac tylko niech nie blokuje wyjsciano ogolnie dla mnie to troche chamskie jak ktos calkiem obcy np jakis znajomy na ulicy widzi cie z brzuszkiem i rzuca sie do macania,albo macanie i mowienie do innych kobiet zeby macaly to moze sie zarażą,jakby to jakaś choroba byla

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
współczuję bólu głowy nie wiem czy przytyłam, bo niedawno waga mi padła i pokazuje jakies -12kg😂😁 mam nadzieję, że nowa bateria wystarczy😁 położnej powiedziałam, że sama będę ważyć się przed wizytami😉

dobrze, że wszystko ok😗 zdrówka dla synka😌

Oj tam popsulawyjdz z zalozenia ze mozesz wiecej bo sporo juz schudlas na starcie

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

domii nalesnikona trzymam kciuki za Was
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:02   #1694
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dzien dobry

super ze wizyta udana
domii ślimak mnie rozwalił
U mnie dzis bedą gołąbki
Co do macania brzucha to w pierwszej ciazy z tego co pamiatam tylko mąż macał,teraz mąż i córkanie lubie jak ktos obcy mnie dotyka,obcy to dla mnie tez rodzina mężaa moi rodzice i rodzensrwo nigdy sie nie pchali do macaniano i zawsze jak jest temat dotykania brzucha to mi sie przypomina tekst z "Przyjaciól" jak Monica macala brzuch Ericy ktora im miala dziecko urodzic,zapytala czy jej nie przeszkadza,a ona ze moze dotykac tylko niech nie blokuje wyjsciano ogolnie dla mnie to troche chamskie jak ktos calkiem obcy np jakis znajomy na ulicy widzi cie z brzuszkiem i rzuca sie do macania,albo macanie i mowienie do innych kobiet zeby macaly to moze sie zarażą,jakby to jakaś choroba byla

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Oj tam popsulawyjdz z zalozenia ze mozesz wiecej bo sporo juz schudlas na starcie
hahaha, pozniej dojdzie do tego, że będę myślała, że jest np 80 a będzie 100😂

Stary 2017-10-25, 09:09   #1695
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość

Nooo czasem mam tam tak mokro że zanim pójdę do toalety to się schizuje, że to krew

Mam to samo, identycznie.
Zaczynam Wam zazdrościć tych wszystkich niedogodności ciążowych, ja nie mam nic jedynie to piersi bolą przy dotyku i odbija mi się często. Zaczęłam 10 tydz więc raczej już mnie nie dopadną mdłości itp. Mogłoby mnie chociaż raz na dzień przeczyścić górą wtedy bym wiedziała, że ciąża się rozwija
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:11   #1696
reniferek01
Zakorzenienie

Ja przewaznie nie mialam nic przeciwko dotykaniu brzucha obile ktos wczesniej zapytal czy moze dotknąc, z zaskoczenia nie lubilam.

Wazyc sie raczej nie waze, waga mi nie po drodze wiec pewnie tylko u lekarza bede
Zaczynam zawrotnym wynikiem 50kg...

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:15   #1697
docik10
Zakorzenienie

domii29 Już wszystko ok z tym śluzem, były to Twoje przewidzenia czy było zabarwienie różowe? Nie widziałam żebyś pisała jak to się rozwinęło?
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:20   #1698
blaira
Wtajemniczenie

Na wstępie kciuki za wizyty

Edzka, super wiadomość

Ehhh o samopoczuciu nie będę wam dziś tu marudzić, bo ja nadal zasmarkana i nie ukrywam, że już jestem mocno osłabiona.

U mnie dziś na obiad kapuśniak, wczoraj skończyłam go o 22:00 i powiem wam, że miałam straszną ochotę na niego i wyszedł naprawdę dobry. Pasują mi cały czas smaki kwaśne i słone.

Co do wagi u mnie idzie cały czas na + ok 1,5kg ale nie wiem jak to jest, bo ostatnio jem mniej z powodu choroby i nawet nie widzę żeby mnie teraz gdzieś przybywało, a waga rośnie.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:20   #1699
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanie z innej beczki. Tez macie tyle sluzu? Ja wiem ze w ciazy jest tego sluzu wiecej ale wczoraj jak prowadzilam mlodego do przedszkola to mialam wrazenie ze jakbym bez spodni szla to bym robila slady jak slimak 😂😂

U mnie to samo. Już przed ciążą chodziłam z wkładką a teraz to już w ogóle. Jeszcze luteina do kompletu i jest ciekawie

A taka ładna miłość...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-25, 09:29   #1700
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Już przed ciążą chodziłam z wkładką a teraz to już w ogóle. Jeszcze luteina do kompletu i jest ciekawie
u mnie też "pływająco"

Stary 2017-10-25, 09:30   #1701
niud
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7824186 1]Nie mogłam się dotoczyć, bo najpierw z mamą gadałam przez telefon godzinę potem zahaczyliśmy o teściów i też nie da się wyjść po 5 minutach ...

No ale tak:
Gałgan rośnie prawidłowo, trochę poszturchany kręcił się niemiłosiernie - super widok na usg 3d

Krwiak zmalał minimalnie, ale jest już troszeczkę mniejszy od gałgana. Dostałam kolejne zwolnienie no i mam na siebie uważać w dalszym ciągu mocno, bo jednak ciąża nadal jest zagrożona.

No i gałgan prawdopodobnie jest gałganicą!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Super wieści Odpoczywaj coby gałganica dalej pięknie rosła.

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Widziałyście na fb może taki filmik jak dzidziuś po raz pierwszy słyszy glos swojej mamy? (ma zalozony aparat słuchowy na uszko). Własnie oglądałam i się popłakałam
Widziałam, piękny

Ja się po brzuchu nie dam nikomu macać. No way. Nie znoszę tego. Mówię nie i basta

Mnie wczoraj tak połamało, że nie byłam się w stanie ruszyć. Po powrócie do domu wskoczyłam pod kołdrę, bablowi puściłam bajki i 3h czekałam aż tż wróci. Dziś zostałam w domu leżę połamama i nie mam nawet siły do lekarza się umawić... echs... o 15.30 i tak muszę jechać po bąbla do żłobka...
Także się wyżaliłam...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:30   #1702
niud
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7824186 1]Nie mogłam się dotoczyć, bo najpierw z mamą gadałam przez telefon godzinę potem zahaczyliśmy o teściów i też nie da się wyjść po 5 minutach ...

No ale tak:
Gałgan rośnie prawidłowo, trochę poszturchany kręcił się niemiłosiernie - super widok na usg 3d

Krwiak zmalał minimalnie, ale jest już troszeczkę mniejszy od gałgana. Dostałam kolejne zwolnienie no i mam na siebie uważać w dalszym ciągu mocno, bo jednak ciąża nadal jest zagrożona.

No i gałgan prawdopodobnie jest gałganicą!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Super wieści Odpoczywaj coby gałganica dalej pięknie rosła.

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Widziałyście na fb może taki filmik jak dzidziuś po raz pierwszy słyszy glos swojej mamy? (ma zalozony aparat słuchowy na uszko). Własnie oglądałam i się popłakałam
Widziałam, piękny

Ja się po brzuchu nie dam nikomu macać. No way. Nie znoszę tego. Mówię nie i basta

Mnie wczoraj tak połamało, że nie byłam się w stanie ruszyć. Po powrócie do domu wskoczyłam pod kołdrę, bablowi puściłam bajki i 3h czekałam aż tż wróci. Dziś zostałam w domu leżę połamama i nie mam nawet siły do lekarza się umawić... echs... o 15.30 i tak muszę jechać po bąbla do żłobka...
Także się wyżaliłam...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:32   #1703
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
domii29 Już wszystko ok z tym śluzem, były to Twoje przewidzenia czy było zabarwienie różowe? Nie widziałam żebyś pisała jak to się rozwinęło?
Raz sie zdarzylo i wiecej nie, ale bylam 2 razy przed tym w wc wiec moze to z "wysilku" 🤔

Czekam i ciekawa jestem czy mnie w ogole przyjmie. Jak dzwonilam sie zapisac to mi polozna powiedziala ze nie ma miejsca ale skoro mi pan doktor kazal to mam przyjsc i wejde jako ostatnia. Dzis juz mi polozna z fochem wyskoczyla ze sobie nie przypomina i jak lekarz potwierdzi to wejde

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-25, 09:32   #1704
amarela
Zakorzenienie

Wracam z pracy. Wszyscy przyjęli to nadspodziewanie dobrze. Na serio dużo gorzej się spodziewałam. Kierownik tylko powiedział żebym powiedziała jak pójdę na zwolnienie na stałe, bo będzie pewnie musiał kogoś zatrudnić na zastępstwo. Koleżanka z biurka obok nawet ok to przyjęła. To teraz jadę do domu księżniczkować.

Mnie nikt nie maca po brzuchu i na pewno bym coś powiedziała, bo ja niedotykalska jestem

Stary 2017-10-25, 09:33   #1705
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Ja przewaznie nie mialam nic przeciwko dotykaniu brzucha obile ktos wczesniej zapytal czy moze dotknąc, z zaskoczenia nie lubilam.

Wazyc sie raczej nie waze, waga mi nie po drodze wiec pewnie tylko u lekarza bede
Zaczynam zawrotnym wynikiem 50kg...
u mnie z obcych chyba nikt nie miał fazy na dotykanie brzucha😌

to jestes bardzo szczuplutka😉

w pierwszej ciąży przytyłam 16, po samym porodze zeszło 9, a później schudłam jeszcze 16 ciekawe ile przytyję teraz...

Stary 2017-10-25, 09:44   #1706
Mirabilka
Zakorzenienie

Amarela ale chyba nie masz zamiaru już wracać, co?

z tego co wiem od płacowej nie wyjdziesz na wracaniu finansowo dobrze, a jak jeszcze macie miesięczne premie, które na l4 nie sa wypłacane to na bank nie.

Stary 2017-10-25, 09:48   #1707
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
mam zupę jarzynową z wczoraj
ale nie wiem czy mam na nią ochotę nadal

ogólnie na nic nie mam ochoty - poza herbatą z cytryną

herbatka z cytryna - moje uzależnienie w tej ciąży

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-25, 09:49   #1708
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mam to samo, identycznie.
Zaczynam Wam zazdrościć tych wszystkich niedogodności ciążowych, ja nie mam nic jedynie to piersi bolą przy dotyku i odbija mi się często. Zaczęłam 10 tydz więc raczej już mnie nie dopadną mdłości itp. Mogłoby mnie chociaż raz na dzień przeczyścić górą wtedy bym wiedziała, że ciąża się rozwija
Spoko, ja też nie mam żadnych objawów oprócz bólu piersi i senności. Ale ja nie zazdroszczę, bo gdybym miała wisieć nad toaletą 3 miesiące to podziękuję

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-25, 09:51   #1709
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Haha mam podobnie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:

Nie było widać jeszcze plci ?
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:51   #1710
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Amarela ale chyba nie masz zamiaru już wracać, co?

z tego co wiem od płacowej nie wyjdziesz na wracaniu finansowo dobrze, a jak jeszcze macie miesięczne premie, które na l4 nie sa wypłacane to na bank nie.
Myślę żeby wrócić, bo mam jeszcze parę rzeczy do skończenia. Ja raczej jestem aktywna i w domu będzie mi się nudzić. Zobaczymy jak będę się czuła i jak wyjdzie UG.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości