Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 09:54   #1711
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Ja też raczej z tych niedotykalskich nie chcę żeby ktoś dotykał oprócz męża
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:54   #1712
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie z innej beczki. Tez macie tyle sluzu? Ja wiem ze w ciazy jest tego sluzu wiecej ale wczoraj jak prowadzilam mlodego do przedszkola to mialam wrazenie ze jakbym bez spodni szla to bym robila slady jak slimak

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

ślady jak ślimak
U mnie to samo bez wkładek ani rusz - dobrze ze są nogi bo byłoby ciężko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:58   #1713
Edzik_87
Zadomowienie

Hej
Ja jestem permanentnie niewyspana..już dobijają mnie nocne pobudki synka..później wstaje jak zombie..nie wiem jak ja funkcjonuje.. tymbardziej że od kilku tygodni nie mogę patrzeć na kawę..
Do tego mega mdłości.. odrzuca mnie od mięsa..nie jem prawie obiadów..czasem jakąś zupę..ale po niej i tak mi niedobrze.. wafle ryżowe, i jabłka jem ze 3 dziennie..Plus banany i winogrona, no i rano obowiązkowo kanapka z serem..poza tym mało co mi przechodzi przez gardło.. :/ kiedy to wreszcie minie...

Ja mam następna wizytę 2 listopada.. ile to jeszcze czasuuuu...

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Witam się po moim mini urlopie w Polsce
Nadrobiłam 2 wątki
Co u was słychać, jak się czujecie?
Ja dziś 11+6, nawrót delikatnych mdłości i od 3 dni ból głowy.
Tyjecie już trochę? U mnie nadal - 2 kg.
Długo już mieszkasz poza Polską?
Zadowolona jesteś?
4 lata temu miałam możliwość pracować we Frankfurcie nad Menem ( branża finansowa)..chciałam tam zamieszkać, ale dużo spraw tu na miejscu mnie zatrzymało i tez to że mąż nie bardzo chciał wyprowadzki..a teraz trochę żałuję że nie zaryzykowalam
Teraz z dwójką dzieci raczej ciężko by było..

Samopoczucie słabe głównie przez mdłości.. póki co na minusie 2 kg.. z tym że u mnie 9t1d

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się

Za oknem ponuro deszczowo i mega zimno... Z młodym jeszcze pod kołderką jesteśmy ��

Jak to i was z jedzeniem?
Mi wchodzi tylko nabiał i to na słodko, budyń, płatki z mlekiem, jogurty. No i jabłka i mandarynki
Przed to mam juz 3,8 kg na minus.
Niby dobrze bo był nadbagaż ale czuje się słabsza i mój organizm potrzebuje czegoś sytszego ale obiadu nie jestem w stanie wcisnąć bo zaraz mi niedobrze i wymiotuje ��

Dobrze ze z węchem już lepiej i jestem w stanie ugotować obiad chłopakom ��
Muszę was trochę ponadrabiać ��

U mnie podobnie z jedzeniem... owoce mogę jeść, ale obiadowe dania w ogóle mi nie wchodzą..
Na szczęście gotuje tylko w weekendy bo w tygodniu synek je w żłobku a mąż chodzi na lunch w pracy..

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
u mnie z jedzeniem kiepsko
sniadanie zazwyczaj sucha buła lub buła z serem
potem 2 jabłka
obiad hmmm na nic nie mam ochoty - coś podzióbię i tyle
podwieczorek coś slodkiego wciskam
kolacja zazwyczaj rumianek + sucharki albo zaś sucha buła

mam nadzieję, że mi to przejdzie bo prawie warzyw nie jem... jabłka + banany przy życiu mnie trzymają
Piona U mnie dokładnie to samo..

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7825080 1]No jakoś ostatecznie ekipa udzielająca się już chyba uformowała, (troch e inna niż zapowiadał początek) może to i dobrze, bo przynajmniej już kojarzymy się bardziej.
Też mam nadzieję, że dziewczyny, które się nie udzielają po prostu są zalatane lub gorzej znoszą ciąże, ale wszystko jest dobrze.

Bigosik zaliczony? U mnie na 0 dalej ��

To tak jak u mnie, cycki trochę ruszyły.
Brzuch wizualnie płaski jest, ale wzdęcie pod ręką czuć �� - nawet teściowa wczoraj z łapami się rzuciła i coś tam wynalazła. Swoją drogą jaki macie stosunek do macania brzucha przez osoby trzecie?
Teściowa skoczyła w ułamku sekundy, komfortowe to nie było - byłam w szoku i nic jej nie powiedziałam, ale no ... zastanawiam się jak to rozwiązać. Co innego jak dzieć już kopie i ja daję komuś sygnał, że może macnąć, a co innego ładować mi bez pytania ręce pod bluzę ��

U mnie luzik jem wszystko, ale mam taki graniczny próg, że np. dwa kęsy przed końcem odstawiam talerz i już nie zjem, bo mi się robi niedobrze jak za dużo jem naraz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jak tesciowa już leci z łapami do brzucha to ciekawe jak będzie później...
W pierwszej ciąży nie zdążyło mi się żeby ktoś poza mężem dotykał mojego brzucha..więc raczej w tej będzie podobnie.. plus synek będzie miał pozwolenie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Nt prawidłowe, kość nosowa jest, pozostałe parametry też ok. Uff może trochę wyluzuje. Nastepna wizyta 21.11.

Dodatkowo siedzę z synem od wczoraj w domu bo z niewiadomych przyczyn jakas gorączka mu sir przypaletala, ale dzisiaj na razie jest ok. Jak jechalam na wizytę teściowa musiała z pracy sie urwać i do niego przyjechać. To kombinowanie z opieką zawsze jest męczące.
Super wiadomość! Bardzo sie cieszę że wszystko dobrze !
Zdrówka dla Hubcia.. to kombinowanie z opieką jest straszne.. a co dopiero będzie przy dwójce dzieci..

rumiankowa
Doczytałam o wizycie! Super że wszystko dobrze ! Oszczędzaj się i krwiak na pewno się wchłonie
A i gratuluję córy

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edytowane przez Edzik_87
Czas edycji: 2017-10-25 o 10:00
Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:00   #1714
domii29
Zakorzenienie

Przyjmie mnie, jest 11 a tu jeszcze 8 pacjentek

Aleee... Schudlam 0.5kg to akurat bardzo na plus

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:01   #1715
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyjmie mnie, jest 11 a tu jeszcze 8 pacjentek

Telefon naładowany?
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:02   #1716
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Wszyscy zgodnie widzę na nie z macankiem.
Masakra, już myślałam, że coś ze mną nie tak ... też jestem niedotykalska i jakbym stała to może bym się zdążyła uchylić, ale na krześle się nie dało.

No takich mam teściów - bezpośrednich, spontanicznych i rozwrzeszczanych - do głowy teściowej nie przyszło, że dla mnie to jest zbyt intymny kontakt.

Wyślę TŻta żeby jej przetłumaczył, że to nie na miejscu zachowanie.

Matko poszłam się zważyć i stwierdzam, że jednak spadłam 2kg. To akurat u mnie bardzo źle ... eh idę coś zjeść

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:07   #1717
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Telefon naładowany?
Na maksiora

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-25, 10:07   #1718
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej
Zadowolona jesteś?
4 lata temu miałam możliwość pracować we Frankfurcie nad Menem ( branża finansowa)..chciałam tam zamieszkać, ale dużo spraw tu na miejscu mnie zatrzymało i tez to że mąż nie bardzo chciał wyprowadzki..a teraz trochę żałuję że nie zaryzykowalam
Prawie 3 lata. Przeprowadziłam się do chłopaka, który jest teraz moim mężem i z którym spodziewam się dziecka więc mogę być tylko szczęśliwa ) Co do samego miejsca zamieszkania, cóż, są plusy i minusy, ale już się przyzwyczaiłam.
Stary 2017-10-25, 10:08   #1719
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Telefon naładowany?
Właśnie? Nie popełniaj moich błędów!

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:08   #1720
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Raz sie zdarzylo i wiecej nie, ale bylam 2 razy przed tym w wc wiec moze to z "wysilku" 🤔

Czekam i ciekawa jestem czy mnie w ogole przyjmie. Jak dzwonilam sie zapisac to mi polozna powiedziala ze nie ma miejsca ale skoro mi pan doktor kazal to mam przyjsc i wejde jako ostatnia. Dzis juz mi polozna z fochem wyskoczyla ze sobie nie przypomina i jak lekarz potwierdzi to wejde

Niektore polozne sa okropne...
Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Wracam z pracy. Wszyscy przyjęli to nadspodziewanie dobrze. Na serio dużo gorzej się spodziewałam. Kierownik tylko powiedział żebym powiedziała jak pójdę na zwolnienie na stałe, bo będzie pewnie musiał kogoś zatrudnić na zastępstwo. Koleżanka z biurka obok nawet ok to przyjęła. To teraz jadę do domu księżniczkować.

Mnie nikt nie maca po brzuchu i na pewno bym coś powiedziała, bo ja niedotykalska jestem

Super, ze dobrze w pracy przyjeli wiadomosc o L4 👍
Co do macania po brzuchu ja ze wzgledu na moja nadwage to nawet nie przepadam jak maz dotyka mojego brzucha choc teraz w ciazy inaczej do tego podchodze. Mysle ze jak najblizsza rodzina bedzie chciala dotknac przez ubranie to pozwole oczywiscie jesli zapyta ta osoba bo jak wystartuje z lapami bez pytania to nie bede zadowolona.
A co do sladow jak slimak to slyszalam kiedys taki brzydki "dowcip"
- Dlaczego Bog dal kobiecie nogi?
- Bo gdyby ich nie miala to by zostawiala slady jak slimak 🐌
Suchar roku

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2017-10-25 o 10:10
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:09   #1721
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Właśnie? Nie popełniaj moich błędów!
Mam powerbanka czy jak to sie tam pisze 😎😎

Stary 2017-10-25, 10:10   #1722
_groooszek_
Zakorzenienie

U mnie waga stoi w miejscu, ale trochę się dziwię patrząc na to jakie ilości jedzenia pochłaniam

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

A i powiem tylko tyle, że macaniu mówię nie. Od tego mam męża

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-25, 10:11   #1723
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie waga stoi w miejscu, ale trochę się dziwię patrząc na to jakie ilości jedzenia pochłaniam
Czytałam, że w pierwszym trymestrze metabolizm zapiernicza o 25 % szybciej niż przed ciążą więc nawet jak jesz sporo więcej, organizm błyskawicznie spala, dlatego waga stoi w miejscu. Ale to dobrze akurat
Stary 2017-10-25, 10:13   #1724
amarela
Zakorzenienie

Wagę mam dalej trochę na minusie. A śluzu mam dużo i też zostawiam ślady jak ślimak

Stary 2017-10-25, 10:18   #1725
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Czytałam, że w pierwszym trymestrze metabolizm zapiernicza o 25 % szybciej niż przed ciążą więc nawet jak jesz sporo więcej, organizm błyskawicznie spala, dlatego waga stoi w miejscu. Ale to dobrze akurat
Brzmi wspaniale! Myślałam, że mój metabolizm nie może już przyspieszyć 😂

Ważę w tym momencie dokładnie połowę mojego szczupłego męża. Dobrze, że jestem 30cm niższa 😉

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:18   #1726
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ja jestem permanentnie niewyspana..już dobijają mnie nocne pobudki synka..później wstaje jak zombie..nie wiem jak ja funkcjonuje.. tymbardziej że od kilku tygodni nie mogę patrzeć na kawę..
Do tego mega mdłości.. odrzuca mnie od mięsa..nie jem prawie obiadów..czasem jakąś zupę..ale po niej i tak mi niedobrze.. wafle ryżowe, i jabłka jem ze 3 dziennie..Plus banany i winogrona, no i rano obowiązkowo kanapka z serem..poza tym mało co mi przechodzi przez gardło.. :/ kiedy to wreszcie minie...

Ja mam następna wizytę 2 listopada.. ile to jeszcze czasuuuu...

Zadowolona jesteś?

Samopoczucie słabe głównie przez mdłości.. póki co na minusie 2 kg.. z tym że u mnie 9t1d

U mnie podobnie z jedzeniem... owoce mogę jeść, ale obiadowe dania w ogóle mi nie wchodzą..
Na szczęście gotuje tylko w weekendy bo w tygodniu synek je w żłobku a mąż chodzi na lunch w pracy..

Piona U mnie dokładnie to samo..

Jak tesciowa już leci z łapami do brzucha to ciekawe jak będzie później...
W pierwszej ciąży nie zdążyło mi się żeby ktoś poza mężem dotykał mojego brzucha..więc raczej w tej będzie podobnie.. plus synek będzie miał pozwolenie

Zdrówka dla Hubcia.. to kombinowanie z opieką jest straszne.. a co dopiero będzie przy dwójce dzieci..

rumiankowa
Doczytałam o wizycie! Super że wszystko dobrze ! Oszczędzaj się i krwiak na pewno się wchłonie
A i gratuluję córy
oo mamy wizytę tego samego dnia😌
tez obiady za bardzo mi nie wchodzą😉

dobre teksty ze ślimakiem

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:21   #1727
brunetka2000
Zakorzenienie

Hej mamcie Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty🤜🤜🤜 Co do ksiezniczek ja juz tak księżniczkuje ponad miesiac 😂😂😂 nie powiem, ze nic w domu nie robie bo bym sklamala. Dopisuje sie do klubu ślimaka 😂😂😂

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:28   #1728
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
W moim przypadku bardzo dobrze, bo startuję z dużą nadwagą

Chciałam zrobić zamówienie na HM korzystając ze zniżki 15% i darmowej dostawy dla członków HM Club ale nie nalicza się myślicie, że to znak żeby nie robić zakupów?

A taka ładna miłość...

Stary 2017-10-25, 10:32   #1729
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
herbatka z cytryna - moje uzależnienie w tej ciąży
bo to może jednak serio na dziewczynkę?

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Myślę żeby wrócić, bo mam jeszcze parę rzeczy do skończenia. Ja raczej jestem aktywna i w domu będzie mi się nudzić. Zobaczymy jak będę się czuła i jak wyjdzie UG.
ja też z tych co w domu nie lubia siedzieć, ale mam zamiar na spokojnie święta, pierniki, ozdoby no i mieć w końcu więcej czasu dla syna bo jakiś taki zawsze wszystko w biegu robimy.

Cytat:
odrzuca mnie od mięsa..nie jem prawie obiadów..czasem jakąś zupę..ale po niej i tak mi niedobrze.. wafle ryżowe, i jabłka jem ze 3 dziennie..Plus banany i winogrona, no i rano obowiązkowo kanapka z serem..poza tym mało co mi przechodzi przez gardło.. :/ kiedy to wreszcie minie...
moje menu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

Chciałam zrobić zamówienie na HM korzystając ze zniżki 15% i darmowej dostawy dla członków HM Club ale nie nalicza się myślicie, że to znak żeby nie robić zakupów?
kurde własnie tez próbuje i lipa - coś chciałam na haloween młodemu do przedszkola.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

edit: działa HM
po zaakceptowaniu koszyka dodaje się bon osobno i nalicza nawet na coś co już w promo jest

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:32   #1730
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe może coś się zawiesiło lub jakoś nie chce skumulować rabatu + clubu...choć to dziwne.

A co kupujesz?

Dziewczyny w poniedziałek w lidlu spioszki bawełniane w bardzo dobrej cenie, któraś planuje polowanie?
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:33   #1731
domii29
Zakorzenienie

Wy sie tu smiejecie ze slimaka a ja przezywalam wczoraj chwile grozy bo mi sie wydawalo ze jak przebieram nogami to mlaskam

Stary 2017-10-25, 10:39   #1732
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Haha mam podobnie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Nie było widać jeszcze plci ?
Nie moja lekarka mówi dopiero jak ma 100% pewności.

Cytat:

rumiankowa
A i gratuluję córy
Dzięki.
Ja Wam współczuję tych wszystkich mdłości.
Ale za to ja mam juz ponad 2 kg na plusie.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:39   #1733
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
u mnie z obcych chyba nikt nie miał fazy na dotykanie brzucha😌

to jestes bardzo szczuplutka😉

w pierwszej ciąży przytyłam 16, po samym porodze zeszło 9, a później schudłam jeszcze 16 ciekawe ile przytyję teraz...

Mi w pierwszej przybylo ok 10kg, do porodu bylo 60 a startowalam chyba z 49.5 ja jestem raczej drobnej budowy

Domii kciuki
I za pozostale wizyty tez kciuki trzymam
Jejuuu a ja mam wizyte dopiero 13.11 to jeszcze tyyyle czasu

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2017-10-25 o 10:41
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:40   #1734
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wy sie tu smiejecie ze slimaka a ja przezywalam wczoraj chwile grozy bo mi sie wydawalo ze jak przebieram nogami to mlaskam

Stary 2017-10-25, 10:42   #1735
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Domii jestes najlepsze leżę i płaczę 😂😂😂😂😂😂😂😂

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:43   #1736
docik10
Zakorzenienie

edzka1104 Mój gin to samo, nie powie Ci np. na 70% taka płeć, czeka aż sam będzie pewien na 100%. I wolę tak niż potem miałby zmieniać jak ja już się nastawię na płeć którą mi najpierw powiedział.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:43   #1737
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
kurde własnie tez próbuje i lipa - coś chciałam na haloween młodemu do przedszkola.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

edit: działa HM
po zaakceptowaniu koszyka dodaje się bon osobno i nalicza nawet na coś co już w promo jest
Dobra już ogarnęłam! Dzięki Ci kobieto
Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Hehe może coś się zawiesiło lub jakoś nie chce skumulować rabatu + clubu...choć to dziwne.

A co kupujesz?

Dziewczyny w poniedziałek w lidlu spioszki bawełniane w bardzo dobrej cenie, któraś planuje polowanie?
Sukienkę i joggery

Co do lidla to nie wiem, w sumie to ja nawet nie wiem co się kupuje, w jakich ilościach i w jakich rozmiarach więc no

A taka ładna miłość...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-25, 10:44   #1738
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz będzie beka z mamuś jak nic

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:44   #1739
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
edzka1104 Mój gin to samo, nie powie Ci np. na 70% taka płeć, czeka aż sam będzie pewien na 100%. I wolę tak niż potem miałby zmieniać jak ja już się nastawię na płeć którą mi najpierw powiedział.
Ja też, bo tu może bym się nakręciła a potem zmiana
Stary 2017-10-25, 10:46   #1740
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

Zaraz będzie beka z mamuś jak nic

Odprezam sie przed wizyta 😎

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości