Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 11:34   #1801
robinsonka2
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Parapet do mnie już kilka paczek z Alie przyszło, między innymi bodziaki chcesz znać jakość czy fotkę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
też jestem ciekawa... w życiu nic nie zamówiłam z alie... mój luby czasem zamawia różne pierdoły i z większości zakupów jest zadowolony... może jakbym miała sprawdzone opinie to bym coś zgapiła... :0

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziewczyny czy któraś zmaga się zza niskim ciśnieniem? Moje dzisiejsze to 97/42 i tak mnie głowa boli że ledwo funkcjonuje
mi w ciąży strasznie spadło... wcześniej znałam tylko pomiary przy okazji np badań pracowniczych, bo nigdy nie kontrolowałam... miałam nieznacznie wyższe niż książkowe a w ciąży? np 90/58 ! na początku strasznie się czułam...ale chyba można się przyzwyczaić, teraz kontroluje i jest tendencja rosnąca na szczęście... i pozwalam sobie zazwyczaj na 2 kawy dziennie mój ciążowy przysmak to kawa z mlekiem w proszku a wcześniej gardziłam kawą z mlekiem

a propos zachcianek... na obiad zachciało mi się fasolki , już się robi
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 11:36   #1802
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Dziekuje
U mnie niestety czasami za wysokie jest. A co twoj gin na to?
Powiem jej na następnej wizycie bo wcześniej jakoś nie zwracałam na to uwagi. Bardziej myślałam że mam za wysokie (mama i babcia mają spore nadciśnienie), ale ostatnio kupiłam ciśnieniomierz i się okazało że jest takie niskie.
Stary 2017-10-25, 11:39   #1803
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem jej na następnej wizycie bo wcześniej jakoś nie zwracałam na to uwagi. Bardziej myślałam że mam za wysokie (mama i babcia mają spore nadciśnienie), ale ostatnio kupiłam ciśnieniomierz i się okazało że jest takie niskie.
Koniecznie powiedz, z cisnieniem w ciazy nie ma zartow.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 11:41   #1804
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Zamówiłam w niedzielę, a dzisiaj rano dostałam smsa że już jest w sklepie do odbioru
To mamuśka zdąży odebrać przed sobotą Podziel się opinią jak już będziesz w posiadaniu swoich

Mała zlitowała się nad panikującą matką i dała kilka solidnych kopniaków
Przekupiłam ją bananem łasa na jedzenie, po tacie
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 11:44   #1805
Ojoanna29
Zakorzenienie

U mnie właśnie to BPD, niby w normie, ale poniżej średniej.. Tż ma dużą głowę ja raczej normalną, w zeszłym roku kupiliśmy sobie takie same czapki i jak przypadkiem zakładałam jego to mi zjeżdżała na oczy chyba nie będę mogła zasnąć z tego stresu przed jutrzejszymi badaniami.

Magnez bierzecie ten Magne b6? Ostatnio prosiłam tż, żeby mi kupił w aptece to kupił max i nie wiem czy mogę łykać taki czy kupić zwykły.

Ja też zawsze z za niskim ciśnieniem, ale nie pijam nigdy kawy, herbata mi trochę podnosi. Mój rekord to 80/56 - napiłam się mocnej herbaty i trochę podskoczyło, oczywiście u lekarza nigdy takie niskie się nie pokazuje.

Już się nie mogę doczekać mieszkania i szaleństw z ubrankami czeka nas przeprowadzka i nie chcę na razie za dużo przewozić i trzymać w kartonach.. Ale znowu kiedy przeprowadzka też nie wiadomo
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 11:45   #1806
Pannkaka
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, troche nadrobilam, ale do odpisywania ciagle brak weny. Przynajmniej w pracy skonczylam z rzeczami "na juz" i teraz mam chwile oddechu. Rano bylam w przychodni zbadac tarczyce, to skorzystalam i przy okazji weszlam na wizyte bez zapisu, zeby ocenili to moje przeziebienie. To dziala tak, ze najpierw sie idzie do pielegniarki i ona robi wstepna ocene, jesli uwaza, ze potrzebny lekarz to przyznaja czas tego samego dnia. Na ogol badaja CRP i na podstawie tego mowia po prostu "wirus, odpoczywac, sam musi przejsc" I to wlasnie uslyszalam. No i ok, nie to ze chcialabym brac antybiotyk, ale takiego gestego i zielonego kataru u siebie to nie pamietam, meczy mnie 10 dni, wiec chcialam sprawdzic.

Jesli wezme corke do przychodni, to bedzie ta sama droga, najpierw pielegniarka, zrobia badanie i powiedza, ze przeciez dziecko szczesliwe, je, spi bez problemu, nie ma co z tym zrobic. Jeszcze mi powiedziala, ze jak wyjdzie powazniejsza infekcja, ale dotyczy zatok to najczesciej i tak antybiotyku nie daja. Ale pewnie mimo wszystko pojdziemy...

Stresuje sie dodatkowo, bo dzisiaj deszcz i wiatr straszny, a jak mi maz napisal rano, ze dzieci w przedszkolu byly na zewnatrz i jak mala ubral to sie prawie poplakalam. Mam nadzieje, ze jak jej bedzie zimno to sie poskarzy i ja ubiora cieplej
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 11:46   #1807
Jolinko
Zadomowienie

LUNAK z tym luxmedem to jest chyba różnie. U mnie wygląda to tak że przychodzę i siadam w kolejce do pobrania i nie zgłaszam nic na recepcji a dopiero w gabinecie mówię że badanie na polisę w luxmed. No a na wizytę do lekarza to już się normalnie rejestruje 🙂 to chyba zależy od placówki.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 11:57   #1808
Ojoanna29
Zakorzenienie

A z takiej strony Patpat któraś coś zamawiała? Ciągle pokazują mi się reklamy
41/2018
Stary 2017-10-25, 11:58   #1809
Pannkaka
Rozeznanie

A z takich bardziej pozytywnych rzeczy, to mam dzis 22t0d Nie wiem jak u was, ale u mnie to taka troche magiczna granica, od dzisiaj jesli cos sie dzieje musze jechac na oddzial polozniczy, juz nie ginekologiczny. I zaczyna dzialac moje dodatkowe ubezpieczenie ciazowe

Na wadze zamienilam 5 z przodu na 6, drugi raz w zyciu, tylko w ciazy dobijam do takiej wagi. Co znaczy, ze jest juz +5kg, jesli nie wiecej
Stary 2017-10-25, 12:04   #1810
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
A z takiej strony Patpat któraś coś zamawiała? Ciągle pokazują mi się reklamy
Ja mam wrażenie, że to wszystko jest właśnie z Alli

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
A z takich bardziej pozytywnych rzeczy, to mam dzis 22t0d Nie wiem jak u was, ale u mnie to taka troche magiczna granica, od dzisiaj jesli cos sie dzieje musze jechac na oddzial polozniczy, juz nie ginekologiczny. I zaczyna dzialac moje dodatkowe ubezpieczenie ciazowe

Na wadze zamienilam 5 z przodu na 6, drugi raz w zyciu, tylko w ciazy dobijam do takiej wagi. Co znaczy, ze jest juz +5kg, jesli nie wiecej
Ostatnio widziałam na instagramie profil laski, która urodziła bliźniaki w 26 t Aż ciężko uwierzyć, że dziecko jest już na tyle rozwinięte, że może przeżyć

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:07   #1811
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie właśnie to BPD, niby w normie, ale poniżej średniej.. Tż ma dużą głowę ja raczej normalną, w zeszłym roku kupiliśmy sobie takie same czapki i jak przypadkiem zakładałam jego to mi zjeżdżała na oczy chyba nie będę mogła zasnąć z tego stresu przed jutrzejszymi badaniami.

Magnez bierzecie ten Magne b6? Ostatnio prosiłam tż, żeby mi kupił w aptece to kupił max i nie wiem czy mogę łykać taki czy kupić zwykły.

Ja też zawsze z za niskim ciśnieniem, ale nie pijam nigdy kawy, herbata mi trochę podnosi. Mój rekord to 80/56 - napiłam się mocnej herbaty i trochę podskoczyło, oczywiście u lekarza nigdy takie niskie się nie pokazuje.

Już się nie mogę doczekać mieszkania i szaleństw z ubrankami czeka nas przeprowadzka i nie chcę na razie za dużo przewozić i trzymać w kartonach.. Ale znowu kiedy przeprowadzka też nie wiadomo
Ja mam magnefar do wykonczenia kilka tabletek i wtedy magne b6. Chcialam tez ten magne b6 max zamowic ale na nim pisze suplement, a na zwyklym nie i wzielam zwykly. Po prostu tego max bierz mniej.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:12   #1812
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak jak Parapet pisała, nie ma co się przejmować, porównywać itd. Wyszło w średniej. Jakby coś było źle to lekarz na pewno by powiedział. Teraz mam wizytę za 2 tygodnie, to się zapytam i będę wiedzieć. Dzieć mi się ruszył jak te papiery przeglądałam, czyli jest znak, że mam odpuścić
Ja biorę magne b6 ten zwykły. Nie wiem jak jest z dawką w max, więc może porównaj

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
LUNAK z tym luxmedem to jest chyba różnie. U mnie wygląda to tak że przychodzę i siadam w kolejce do pobrania i nie zgłaszam nic na recepcji a dopiero w gabinecie mówię że badanie na polisę w luxmed. No a na wizytę do lekarza to już się normalnie rejestruje 🙂 to chyba zależy od placówki.

To chyba jutro się tam przejdę i zapytam. Albo nawet dziś jak w końcu kuriera odbiorę Bo chcę zrobić badania w poniedziałek, w piątek mam do endo iść, a mówiła, że na jeden wynik się czeka kilka dni. A wiadomo, że w środę przerwa w pracy.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:17   #1813
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam na instagramie profil laski, która urodziła bliźniaki w 26 t Aż ciężko uwierzyć, że dziecko jest już na tyle rozwinięte, że może przeżyć
No wlasnie, to niesamowite. 22 tygodnie to jednak ciagle tylko minimalne szanse, ale sa dzieci urodzone tak wczesnie ktore przezyly. Kazdy dodatkowy tydzien zwieksza te szanse znaczaco.

Ale oczywiscie zadnej z nas nie zycze wczesniaka, trzymamy sie wszystkie mocno przynajmniej do skonczonego 37 tygodnia, ok?
Stary 2017-10-25, 12:19   #1814
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co doszły tylko te bodziaki i skarpetki, ale czekam jeszcze na jedną pake z fajnymi zestawami
Bodziaki te 3 mają świetna jakość, nawet nie wiem czy nie lepsza niż H&M, na grupie fb ktoś je polecał i się skusilam na próbę, motyw dziewczęcy no ale taki mi się podobał
Maja napisane w środku: Mother Kids, są na wiek niby 4-6 msc ale to takie nasze 74 (są długie i wąskie).
A te dwa bodziaki kolejne to jakość średnia, ale nie mają też żadnej firmy napisanej w środku, tylko że rozmiar 70 i 100% bawełna wzięłam bo wzór mi się spodobał
Ogólnie polecam, ale właśnie najlepiej to zapisać się do grupy na fb i tam jest duuuuzo recenzji i opinii Ja napewno coś jeszcze zamówię
Załącznik 7287091
Załącznik 7287096

Śliczne A jaka to grupa na facebooku ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:20   #1815
muszkaaa8
Zakorzenienie

Mam już wyniki. Hemoglobina się pięknie podniosła bo z 7 zrobiło się 11,2
Mocz jest chyba ok ale w krwi wyszły mi podwyższone leukocyty i neutrofile a poniżej normy mam erytrocyty, hematokryt i neutrofile. Przy leukocytach mam na czerwono, że wskazana kontrola
To jest jakiś stan zapalny czy jak?

Edit : Doczytałam, że leukocyty w ciąży mogą być podwyższone.

20.05.2017

Edytowane przez muszkaaa8
Czas edycji: 2017-10-25 o 12:22
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:21   #1816
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Ehem widziałam też... to jest ta z listopadówek ktora miała zagrożenie życia ?

Swoja droga jak patrzyłam po innych wątkach to przed terminem rodzą się głównie chłopcy

Moja apka mówi ze jak teraz coś się stanie tfu tfu to nie jest to poronienie a przedwczesny poród (22+0)

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:22   #1817
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ja polecam tą https://www.facebook.com/groups/774585069286476/
Stary 2017-10-25, 12:25   #1818
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Chętnie bym dołączyła ale nie chcę żeby znajomi widzieli

Stary 2017-10-25, 12:28   #1819
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

no no... gratuluję takiej zmiany to już brzmi baaaardzo poważnie, taki oddział położniczy. Oczywiście nie życzę Ci tam wizyt, ale racja to magiczna granica ewidentnie. Ja pierwszy raz w życiu będę balansować przy wadze ponad 60 kg. WOW Moja standardowa waga to jakieś 50-52 kg więc będę pewnie przeżywać te 6 z przodu
Stary 2017-10-25, 12:30   #1820
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odbierzesz to czekamy na zdjęcia
Postaram się dzisiaj zrobić

Cytat:
Póki co doszły tylko te bodziaki i skarpetki, ale czekam jeszcze na jedną pake z fajnymi zestawami
Bodziaki te 3 mają świetna jakość, nawet nie wiem czy nie lepsza niż H&M, na grupie fb ktoś je polecał i się skusilam na próbę, motyw dziewczęcy no ale taki mi się podobał
Maja napisane w środku: Mother Kids, są na wiek niby 4-6 msc ale to takie nasze 74 (są długie i wąskie).
A te dwa bodziaki kolejne to jakość średnia, ale nie mają też żadnej firmy napisanej w środku, tylko że rozmiar 70 i 100% bawełna wzięłam bo wzór mi się spodobał
Ogólnie polecam, ale właśnie najlepiej to zapisać się do grupy na fb i tam jest duuuuzo recenzji i opinii Ja napewno coś jeszcze zamówię
Załącznik 7287091
Załącznik 7287096

Śliczne
Podasz aukcje do tych, które polecasz?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Ja tak samo

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:33   #1821
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:

Też jakoś na początku nie chciałam z tego powodu, ale później stwierdziłam że nie mam się przecież czego wstydzić
Stary 2017-10-25, 12:34   #1822
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
No wlasnie, to niesamowite. 22 tygodnie to jednak ciagle tylko minimalne szanse, ale sa dzieci urodzone tak wczesnie ktore przezyly. Kazdy dodatkowy tydzien zwieksza te szanse znaczaco.

Ale oczywiscie zadnej z nas nie zycze wczesniaka, trzymamy sie wszystkie mocno przynajmniej do skonczonego 37 tygodnia, ok?
Cytat:
Ehem widziałam też... to jest ta z listopadówek ktora miała zagrożenie życia ?

Swoja droga jak patrzyłam po innych wątkach to przed terminem rodzą się głównie chłopcy

Moja apka mówi ze jak teraz coś się stanie tfu tfu to nie jest to poronienie a przedwczesny poród (22+0)

Dziewczyny, nie piszcie o takich sprawach, bo od razu mi się czarne scenariusze włączają. Mój mąż jest wcześniakiem i strasznie się tym stresuje.
Też czytałam opis porodu mamy z listopadówek. Popłakałam się aż wtedy. Ogólnie chciałam przeczytać tego bloga, ale nie dałam rady.
Tak jak Pannaka pisze. Trzymamy kciuki za 37 tydzień
Stary 2017-10-25, 12:36   #1823
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miewam nieraz 90/60 i nikt nie mowil ze za niskie. W poprzedniej ciazy tez tak mialam
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:36   #1824
Jolinko
Zadomowienie

i wiecie co? jak jeszcze w zeszłym tyg rano patrzyłam na swój brzuch to mi się wydawał raczej niewielki, ale od kilku dni stwierdzam, że już nawet rano jest duży to już nie przypomina brzucha z przejedzenia w żadnej porze dnia. już nikt nie pomyśli, że się J nażarła kapuchy albo grochu i ją wzdęło...

A tak w ogóle to chyba nadchodzi pora na gotowanie barszczu czerwonego. Chodzi za mną. Będzie jutro!!
Stary 2017-10-25, 12:37   #1825
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
a ja chętnie sprawdzę, dzięki za link
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:39   #1826
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie piszcie o takich sprawach, bo od razu mi się czarne scenariusze włączają. Mój mąż jest wcześniakiem i strasznie się tym stresuje.
Też czytałam opis porodu mamy z listopadówek. Popłakałam się aż wtedy. Ogólnie chciałam przeczytać tego bloga, ale nie dałam rady.
Tak jak Pannaka pisze. Trzymamy kciuki za 37 tydzień
Ja bardziej sobie to tłumacze tym ze od 22tygodnia dzieciatko ma wieksze szansę na przeżycie broń boże nie chce nikogo straszyc. Czekamy do 37tygodnia i koniec

Stary 2017-10-25, 12:43   #1827
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja jestem akurat w Alieexpres.com - dla dzieci

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:44   #1828
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie tak.. No i na pewno na alie będzie taniej Może się porozglądam za takimi pięknotami. Szkoda, że te wszystkie kombinezony są bez stópek, potrzebuję na pewno kilka pajaców dokupić.

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja mam magnefar do wykonczenia kilka tabletek i wtedy magne b6. Chcialam tez ten magne b6 max zamowic ale na nim pisze suplement, a na zwyklym nie i wzielam zwykly. Po prostu tego max bierz mniej.
Póki co brałam sporadycznie 1 dziennie jak mi oko latało albo złapał skurcz w łydce, ale może dołączę do swojego zestawu leków i łyknę z 1 dziennie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Tak jak Parapet pisała, nie ma co się przejmować, porównywać itd. Wyszło w średniej. Jakby coś było źle to lekarz na pewno by powiedział. Teraz mam wizytę za 2 tygodnie, to się zapytam i będę wiedzieć. Dzieć mi się ruszył jak te papiery przeglądałam, czyli jest znak, że mam odpuścić
Ja biorę magne b6 ten zwykły. Nie wiem jak jest z dawką w max, więc może porównaj

To chyba jutro się tam przejdę i zapytam. Albo nawet dziś jak w końcu kuriera odbiorę Bo chcę zrobić badania w poniedziałek, w piątek mam do endo iść, a mówiła, że na jeden wynik się czeka kilka dni. A wiadomo, że w środę przerwa w pracy.
Najlepsze jest to, że moja gin nawet nie oglądała tych wyników tylko zapytała czy wszystko wyszło ok, profesor na szczęście stwierdziła, że jest ok i nie trzeba robić bardziej szczegółowych badań, a lekarz na badaniu niby wszystko tłumaczył i pokazywał i mówił, że nie ma żadnych niepokojących rzeczy.

Cytat:

Ja ostatnio dołączyłam do ubrań ciążowych a wcześniej do cukrzycy ciążowej i insulinooporności w ciąży, nikt nic nie skomentował, ci co mają wiedzieć to już wiedzą, reszta niech sobie myśli co chce
41/2018
Stary 2017-10-25, 12:45   #1829
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Postaram się dzisiaj zrobić

Śliczne
Podasz aukcje do tych, które polecasz?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Ja tak samo
Później jak będę na komputerze to poszukam i podam aukcje jest mega dużo wzorów do wyboru

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 12:48   #1830
Lunak
Wtajemniczenie

kurier był i mogę z domu wyjść. Dostaliśmy te papiery, których wczoraj nie udało się załatwić. Zaczyna się układać

Muszę iść zrobić zdjęcia do prawa jazdy , bo się w 2016 roku wzór zmienił i wymagania nie wiem czy wiecie, ale aktualne są gorsze niż do dowodu . Normalnie morderca poszukiwany listem gończym :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości