|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Madziarkapl widze,że Cię przestraszyłam. Po duphastonie nie powinno być takich objawów. Ja biore duphaston żeby właśnie nie mieć plamień bo mam zagrożoną ciażę. Muszę leżeć plackiem i wstaje tylko do toalety. Dbam na moje maleństwo
Jeśli masz jakieś wątpliwości to zadzwoń do swojego lekarza. Tak będzie najlepiej. Na forum dostaniesz różne odpowiedzi i możesz się niepotrzebnie zdenerwować. Z twoją fasolką może być wszystko o.k Pozdrawiam |
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
No to sie w końcu legalnie moge zameldowac na wątku. Zaglądam od jakiegos czasu, ale czekałam na formalne potwierdzenie - i jestem
![]() Dzisiaj byłam na pierwszym USG. Okrąglutki pecherzyk ciążowy i maleńka kropeczka, ktorej pulsuje serduszko! Ledwo co ją widać, nie da sie nawet konkretnie zmierzyc, a już pika - niesamowity widok No i mam już kartę ciązy. Jestem przeszczęśliwa Tak więc proszę o wpisanie na listę, termin porodu dr wyznaczyła na 3 lutego 2009. Czuje sie świetnie, nie mam absolutnie żdnych dolegliwości i obym się ich nie doczekała. PS Mam na imię Ania, jestem z Warszawy i mam 29 lat. |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze zdrowiutkiej i bezkonfliktowej ciazy i szybkiego prawie niebolesnego rozwiazania ![]() Ja juz jedna noga na porodowce jestem i 9 miesiac to sa takie dziwne dolegliwosci, ze z mila checia oczekuje skurczow porodowych Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania - serdeczne i ogromniaste gratulacje!!! Intuicja mnie tu przywiodła, bo ostatnio o Tobie myślałam
I proszę ![]() Buziaki dla brzuszków
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaglądam co jakiś czas na Wasz wąteczek i strasznie mnie cieszy, że pojawia się tu tyle staraczek! Obyście przechodziły ciążę jak najlepiej i doczekały sie zdrowych, rumianych szkrabciów |
|
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
obecnie 25!!! fasolowych tyczek ![]() krolowaa (Malgorzata 29 lat) Rumia tp. 02/01/09 Julia lub ? Siobhan (Joanna 29 lat) Dublin tp. 05/01/09 Marta lub Pawel j.kwiatek (Justyna, lat 29)Siedlce tp. 06/01/09 aniaszew (Ania, 33 lata)Warszawa tp. 06/01/09 Monika lub Mikolaj Mbu83 (Gosia, 24 lata)Wroclaw tp. 06/01/09 Gabriela lub Gabriel pani z herbata (Bozena 27 lat) Shannon tp. 08/01/09 Polina lub Rotmir dalicja (Ania 23 lata) tp. 09/01/09 Rozalia lub Ignacy arletap110 (Arleta)Lask tp. 09/01/09 monisia22(Monika, 26lat)dolnoslaskie tp. 10/01/09 slaby wielblad(Monika 31 lat) tp. 10/01/09 Lena lub Olaf Nika83 (Monika, 25 lat) Siemianowice tp. 15/01/09 ? lub Filip mumi24 (Paulina, 25 lat) tp. ??/01/09 bezsennosc (Basia,24 lata)Boleslawiec tp. ??/01/09 Gabriela lub Dawid roxi (Kasia,27 lat)Sosnowiec tp. 21/01/09 Magdalena lub Patryk freshona (Agnieszka, 33 lata)Slask tp. 23/01/09 Hania lub ? Agusia26 (Agata 27 lat)Zawiercie tp. 24/01/09 Sandrunia Niepon (Sandra ? lat)Wroclaw tp. 24/01/09 Monika lub ? Sasza1 (Ola, 26 lat)Gdansk tp. 25/01/09 Anielka lub Krzys g85 (Gosia, 23 lata) tp. 26/01/09 Madziarkapl (Magda, ? lata) tp. 30/01/09 Klaudia lub Kacper Glizda87 (Agnieszka, 21 lat)Wlkp tp. 01/02/09 Julia lub Kacper Amilamija (Ania, 29 lat)Warszawa tp. 03/02/09 ? lub ? anna1593 (Anna 25 lat )Lublin tp. 14/02/09 Hania lub Maksymilian Paula22 (Paulina, 22 lata)tp. 15/02/09 ? lub ? jukol (Justyna 22 lata ) tp. ??/02/09 Lucja lub Aleksander
trying so hard lots of things not to do Edytowane przez pani z herbata Czas edycji: 2008-06-11 o 16:24 |
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Ami witam goraco
|
#608 |
|
BAN stały
|
Mam pytanie do WAS. Do jakiego ginekologa chodzicie tzn chodzi mi czy macie lekarza który jest ginekologiem - położnikiem?? Bo mój lekarz był kiedyś połoznikiem teraz już z kwestii wieku nie odbiera porodów i mam dylemat czy zostać u niego czy szukać jakiegos polożnika na siłe... Tym bardziej, że orientowałam sie jak to w moim mieście jest i powiem szczerze przeraża mnie wizja bo praktycznie każdy dobry połoznik przyjmuje jedynie prywatnie. I wszytko było by oki ale np wizyta = 60zł (wiem że to nie aż tak drogo) USG z wizyta to już 120 zł za każde badanie trzeba płacić. Czy to nie jest lekka przesada?? Wiem, że na malucha wyda sie każdą kasę aby potem nie mieć do siebie pretensji ze skapiło sie na wizycie ale... moim zdaniem lekarze sie uczą aby nam pomagać, nas leczyć a nie zdzierać kupe kasy za jdna wizyte.
Proszę WAS o opinie i info do jakich lekarzy chodzicie i co o tym myślicie. W sumie myślę, że mój lekarz zdaje sobie sprawę, że później musi mi jakiegoś położnika zaproponować. Chociaż czy on na pewno musi to nie wiem
|
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
Zdaje mi sie że wybór lekarza prowadzącego to nasza kwestja, a panstwowo z połoznikiem jest tak, że który ma dyzur w szpitalu, ten odbierze poród.
Ja zdecydowałam się chodzic prywatnie do lekarza który ma dość dobra opinię. Pracuje tez w szpitalu jako połoznik, ale wiem, że na wieść o porodzie swoich pacjentek, zjawia się w szpitalu by odebrać poród. Wizyta ok. 90 zł. Boję się państwowych lekarzy, nasi to straszni leserzy i naczytałam się jakie to niespodzianki sprzedaja pacjetka ( to nie wyjęte łozysko, tam wyłamana nózka, tu zarażenie gronkowcem...) |
|
|
|
#610 |
|
BAN stały
|
Akurat w kwestii "zaufania" (jeśli takie coś wogóle istnieje) nie mam wątpliwości po jest to jeden z lepszych ginekologów u mnie w mieście. Dlatego się zastanawiam czy mam go zmienić tylko dlatego że nie jest położnikiem?
|
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno ja będę musiała obejrzeć się za położnikiem, gdyż moja gin nie prowadzi ciąż. |
|
|
|
|
#612 |
|
Przyczajenie
|
Nika83 myślę, że 60 zł za wizytę to nie jest zdzierstwo. Ja chodzę prywatnie i juz od lat wizyta to od 80 do 150 zł a to i tak nie najdroższy lekarz, bo sławy z mojego miasta biorą i po 300 za wizytę.
A co do twojej wypowiedzi ,ze lekarz uczy się żeby nam pomagać to masz racje ,ale to nie znaczy ,że mają robić to za darmo. Zawód lekarza wymaga bardzo wiele poświęcenia i nauki która nie jest za darmo. Każde szkolenie to kwestia paru tysięcy złotych. Wszyscy ceniący się lekarze wydają majątek na zdobywanie nowych umiejętności i nie dziwmy się, że wizyta u dobrego specjalisty kosztuje. Płacisz za kompetencje twojego lekarza. Może się mądrze, ale ja jestem lekarzem i znam tą sytuację z innej strony. Co do Twojego pytania to jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to ciaże możesz u niego prowadzić. Nie koniecznie ten sam lekarz musi odbierać poród. |
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
Ale się właśnie wnerwiłam....
Czuję się gorzej niż paskudnie, zadzwoniłam do mojego lekarza (ponoć opieka nad kobietą w ciąży w Ire jest bezpłatna!!!) i mi powiedziała, że jak najbardziej moge przyjść ona wystawi mi zwolnienie, ale będe musiała zapłacić E50 za wizytę! To kurka na wacie jak to jest, człowiek ledwo zipie, rzyga dalej niż widzi ale do roboty mam zasuwać? W ramach buntu chyba jutro tak zrobie i postaram sie wyrzygac pod biurkiem, ciekawe czy sie ucieszą!!!!!! Ale mi ciśnienie dzwigła!!!!! Bożenko, byłam na wizycie w polskiej klinice i ponieważ wszystkie badania mam bardzo świeże to lekarz kazał zrobić tylko gluokze i WR. U GP g..no. Badania będę miała dopiero w szpitalu (może) w 17tc. Zaczynam co raz bardziej kochać ten kraj!!!!!! |
|
|
|
#614 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego w nawiasie napisałam ze 60 zł to nie jest dużo. A co do reszty to oki zgadzam się że zawód lekarza nie należy do łatwych i wymaga poświecenia. Wiem, jak to w naszym kraju wygląda z zarobkami jednak chyba każdy wybierając swój zawód wie na co sie porywa. Pozatym to że lekarzowi płacisz za każda wizyte nie zawsze świadczy to o jego kompetencji... jest wielu którzy nie maja nic wspólnego z dobrym i fachowym lekarzem a jednak kase dobra czepią. Wiem, że w tej kwestii będa zdania podzielone. I nie znajdziemy złotego środka. Każdy na ten temat ma inne zdanie. |
|
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Asiu ja mialam robione badania krwi i moczu jak bylam w szpitalu ale mi nikt nie wyjawil wynikow.
![]() nastepny skan mam na 10 lipca i spotkanie z konsultantem (?) mam nadzieje ze mi powiedza wtedy i bede sie dopraszac badan na toxoqrde az dziwne ze chcieli za wizyte... ja musze do GP isc na zwykla kontrolna wtym tyg i nie wiem po co mi badanie cisnienia bo tylko to mi zrobi
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj byłam u lekarza i za wizyte z usg zapłaciłam 70 zł to i tak niemało !dzidzia ma 10 tyg i 4 dni ,fajnie było ja widac na usg raczki ,nózki taka słodzinka z niej!za dwa tygodnie jade na usg 3d juz nie moge sie doczekac ,koszt koło 180 zł.mam nadzieje ze bedzie widac co za płec
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Bożenko, patrzę tak na tę naszą grządkę - nie żebym się czepiała - ale czy nie powinnam znajdować się gdzieś tak pod roxi?
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze wczoraj sie chwalilam ze tak lagodnie przechodze ta ciaze i ze objawy zadne mi nie dokuczaja... no i zapeszylam;/ dzisiaj leze przyklejona do kanapy i zdycham - zmeczenie, sennosc, humory, placzliwosc i te pierunskie mdlosci mnie dobijaja;/
U mnie prosze Julie zmienić na Julianne (niby to samo a jakoś tak bardziej oryginalnie)
|
|
#619 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny!
Ja juz ledwo zipię, dobrze, że u nas dziś już chłodniej się zrobiło, bo te upały masakryczne i ciągle tylko niby na burzę się zbiera i zebrać się nie może. Dobijają mnie egzaminy, mam sesję w najbliższy weekend i zakończenie studiów podyplomowych, ciągle tylko siedzę na tyłku przed kompem i tworzę zaliczeniowe wygibaski, a do głowy jakby mniej niż zwykle wchodzi...koleżanka wyczytała w poważnym czasopiśmie, że mózg kobiety ciężarnej pracuje jak mózg 65 letniej kobiety i tak też właśnie to czuję A mam do Was pytanie, czy dozwolone są w naszym stanie jakieś preparaty przeciw chorobie lokomocyjnej? Takie np. jak wyciąg z imbiru. Czeka mnie podróż busem i nie wiem, jak to przeżyję...
|
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli się boisz brać coś na własną rękę, to może jakaś herbatka imbirowa? |
|
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Wybrałam ją tylko i wyłącznie dlatego, że gdy leżałam w szpitalu w ciąży po terminie, to ona uratowała życie mojej córki i w ogóle zainteresowała się mną, mimo, że mnie kompletnie nie znała. Gdyby nie ona, to prawdopodobnie mojej córeczki nie byłoby teraz na świecie, więc nie wyobrażam sobie, aby chodzić do kogoś innego. Wiem, że to kompetentna osoba. Dla mnie najważniejsze jest to, aby mieć poczucie bezpieczeństwa i pewność, że jest się pod dobrą opieką. Mam do niej pełne zaufanie, natomiast bardzo dużo żalu do gin., która prowadziła moją pierwszą ciążę.Wczoraj byłam u niej na pierwszej wizycie ginekologicznej (10 tc.). Przebadała mnie, zrobiła USG, gdzie ślicznie było widać maleństwo. Wzięła 80 złotych za wizytę i powiedziała, żeby w przyszłym tygodniu do niej zadzwonić, to ona umówi się ze mną na państwową wizytę w szpitalu, gdzie zrobi mi cytologię, USG, a wszystko oczywiście za darmo . Ale myślę, że tylko ja mam u niej takie chody.
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym nie poszla do polskiego lekarza to pierwsza wizyte mialabym z konsultantem w szpitalu w 21tc!!!!! do tej pory nic. Zreszta, i tak nikt mi do tej wizyty zadnych badan nie zrobi, chyba ze sobie sama za nie zaplace.... I takim sposobem kasa leci, ale mnie bedzie to dziecko kosztowac... ale co poradzic, sama sie prosilam....
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zadomowienie
|
no niestety, dzieciaczki juz od chwili poczecia ciągną kasiorę ( testy, póżniej soczki, owocki, wizyty, badania... ciuszki, ksiązki... studia
)Takie realia. U mnie wreszcie minął słony smak w ustach, przez cały czas się czułam, jakbym lizałam kostke soli. Wychodzi na to że w przyszły wtorek musze jechac w interesach do wiednia, mam nadzieję że przetrwam podróż ![]() Pozdrawiaki! |
|
|
|
#624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czlowiek jest podekscytowany i jakos inaczej sie to wszystko wtedy odbiera. Dasz rade
|
||
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
![]() że dam radę , to jestem pewnia, Bo kto ma dać radę jak nie ja? hehe |
|
|
|
#626 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Więc, ogólnie nie ważne do jakiego lekarza się chodzi ważne, że ma się do niego 100% zaufanie ![]() Dzieki, za opinie i wypowiedzi... nie zmieniam jednak lekarza
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzis spokojnie laseczki.....
znowu mnie mdlosci mecza i juz nie umiem sie doczekac 4.... moze jakos przezyje.... chyba nie mam wyjscia, co.... hihihhihi |
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Monia ja mam takie opaski na nadgarstki z magnesem ktore maja uciskac punkt akupresury odpowidzialny za mdlosci one sa wlasnie dla podroznych (mi pomagaly- mam chorobe lokomocyna i morska) niby na same mdlosci ciazowe tez maja pomagac ale mi niestety nie pomagalo nic.
|
#629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mozna karmic,bo wkladka jest pod gruczolem mlekowym Nie bola juz mnie tak strasznie,a zle sie czuje caly czas!!!!!!!!!!! ![]() Przed wczoraj tylko bylo ok,a tak to ciagle mi niedobrze
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Ja troszkę z innej beczki, ale jak Wasze brzuszki? Czy już cosik widac?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Jeśli masz jakieś wątpliwości to zadzwoń do swojego lekarza. Tak będzie najlepiej. Na forum dostaniesz różne odpowiedzi i możesz się niepotrzebnie zdenerwować. Z twoją fasolką może być wszystko o.k 

No i mam już kartę ciązy. Jestem przeszczęśliwa 

mam nadzieje ze mi powiedza wtedy i bede sie dopraszac badan na toxo
Adaś
. Ale myślę, że tylko ja mam u niej takie chody.