Styczniówki 2018 - część II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 14:50   #3571
nikopoia
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się kilogramami! Zrzucisz wszystko po porodzie. Ja nawet nie wiem ile przytyłam, nie mam wagi w domu 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też nie mam wagi ale przed każdą wizytą każą się ważyć przed gabinetem. No mam nadzieję, że zrzucę, będę ćwiczyć! A tymczasem zjadłam drugi pasek czekolady
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:53   #3572
Marlena234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Ja też nie mam wagi ale przed każdą wizytą każą się ważyć przed gabinetem. No mam nadzieję, że zrzucę, będę ćwiczyć! A tymczasem zjadłam drugi pasek czekolady
A lekarz coś mówił o tych kilogramach? Bo mój ze jak nie chce być taką kulka to ciemne pieczywo wdrożyć no i odstawka słodycze... haha przecież to nie możliwe 😁. A ogólnie nie uważam ze się obzeram i po prostu tak mam i juz. Zobaczymy jak teraz będzie przyrastac może zwolni kto wie hehe

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:55   #3573
Kimitri
Zakorzenienie

nikopia ale duży chłopak!

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 14:57   #3574
didi9
Raczkowanie

Ja wolę koszule rozpinane na środku, ale moim zdaniem to kwestia indywidualna. N Na pewno lepiej brać na zatrzaski niż na guziki, bo się można zajechać z zapinaniem guziczków co chwilę :P

Jeśli chodzi o olx to cóż... taka uroda tego portalu, mnie już nic nie zdziwi, odkąd mnie ktoś naciągnął na monitor oddechu i straciłam kasę

Co do majtek siateczkowych to ja kupiłam l/xl. bo pamiętam, ze jak coś mnie uwierało po porodzie to mnie mega wkurzało... \
Inhalator u nas ciągle w użyciu, bo jak tylko widzę katar to od razu załączam inhalacje z soli fizjo, żeby go rozrzedzić i miał jak wypływać. Ja się zastanawiam nad zakupem nowego albo poproszeniem na gwiazdkę od dziadków, bo nasz był kupiony pierwszy lepszy napotkany w aptece na cito i nie bardzo go lubię.
Córce daje witamine D devikap w kropelkach, synkowi tez zamierzam.

jesi chodzi o kg to ja już mówiłam, ze w pierwszej ciązy przybrałam 28 kg? no, to tyle przybrałam, teraz trochę bardziej sie pilnuję, ale i tak widze, że ostatnimi czasy coraz bardziej "nabieram kształtów". Ile dokładnie mi przybyło dowiem się we wtorek...

Little cudny ten kombinezon, naprawdę extra, i ta cena <3

Edytowane przez didi9
Czas edycji: 2017-10-25 o 15:05
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:02   #3575
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o olx to cóż... taka uroda tego portalu, mnie już nic nie zdziwi, odkąd mnie ktoś naciągnął na monitor oddechu i straciłam kasę
i ja zostałam oszukana na dziecięcych rzeczach
Stary 2017-10-25, 15:06   #3576
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
nikopia ale duży chłopak!
No
Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
A lekarz coś mówił o tych kilogramach? Bo mój ze jak nie chce być taką kulka to ciemne pieczywo wdrożyć no i odstawka słodycze... haha przecież to nie możliwe 😁. A ogólnie nie uważam ze się obzeram i po prostu tak mam i juz. Zobaczymy jak teraz będzie przyrastac może zwolni kto wie hehe

Nic nie powiedział, bo prawdę mówiąc to u mnie nawet tego nie widać. Porozchodziły mi się te kg równomiernie, może ciut więcej w okolicach biustu, pupy i bioderek, przez co wyglądam nadal jak z doklejonym wielkim brzucholkiem. Pieczywo jem ciemne i w ogóle odżywiam się zdrowo, ale słodycze wciągam równo, nie mogę się powstrzymać. No i ja owszem, obżeram się
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ja wolę koszule rozpinane na środku, ale moim zdaniem to kwestia indywidualna. N Na pewno lepiej brać na zatrzaski niż na guziki, bo się można zajechać z zapinaniem guziczków co chwilę :P
Ja mam na guziczki, ale szybko mi z nimi idzie, nie stanowią problemu
Stary 2017-10-25, 15:27   #3577
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
cooosik no i super! wiesz już jaki kupujesz?
Amparo 16zł kosztował więc podwójnie zadowolona jestem
SweetChoco kto wie
Super opinie i cenę ok jest za koenic 296. Trochę się bałam firmy krzak, ale ludzie sobie chwalą i parametry ma lepsze niż np Bosch za 600zl
Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się kilogramami! Zrzucisz wszystko po porodzie. Ja nawet nie wiem ile przytyłam, nie mam wagi w domu 😂

Ja niestety mam wagę w domu i prawie codziennie się waze, muszę ja schować bo niedługo smutno mi będzie przy ważeniu
Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość

Też nie mogę jakoś tych słodyczy odstawić, straszne to jest, ale naprawdę mi strasznie smakują i poprawiają humor

nikopoia gratuluje udanej wizyty, nigdy nie wiadomo ile na końcówce będzie dzisiaj ważyć ale może zwolni
Co do wód to niestety ja mam w dolnej granicy, ale liczę na to, że póki mała to jeszcze uda jej się salto zrobić

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 15:54   #3578
Millygirl
Zadomowienie

Literape -wiem i kupiłam wit D tylko mi się literki popierdzieliły

Ja dziś kupiłam w Rossmannie żel do mycia ciała i włosów Hipp w opakowaniu z foczką i krem do ciała Hipp w opakowaniu w kształcie żółwika i chusteczki Babydream w pudełku bo też było ładne (składy wg sroki są w porządku )a poszłam tylko po witaminy bo mieli Pregnę w promocji...

Jeszcze chcę krem na wiatr i niepogodę i na odparzenia z Hippa.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Fiolek - głupia sytuacja z tą mufką

Na facebooku jest grupa La Millou, Elodie itp kupno - sprzedaż, może tam zobacz za nią ? Ten wzór jest chyba dość popularny
Stary 2017-10-25, 16:06   #3579
fiolek7317
Zakorzenienie

Ja tez mam wage w domu, ale staram sie wazyc raz na tydzien i jestem calkiem niezle. Nadal 4kg na plusie. Ale ostatnio nie jestem w stanie powstrzymac sie od slodyczy, wczoraj kolejne ciasto upieklam i dzisiaj juz ledwo co zostalo. Juz nawet nie chodzi o mnie, ale tz tez za slodkie odda zycie, tylko jemu szybciej chyba idzie w brzuch

Millygirl o widzisz dzieki za polecenie tych grup, zerkne sobie. Nie myslalam o uzywce, bo to jest najnowszy wzor, ale mufki byly wystawione na olc jako nowe wiec sie polasilam.

Stary 2017-10-25, 16:19   #3580
zori86
Zadomowienie

Kimitri brawo za wizyte 😀

Nikopoia

Fiolek nieładnie z jej strony. Jeszcze troche czasu, moze uda się znaleźć i nawet taniej.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

LittleBeetle :brawo:

Majaaaaa ladny, zgrabny brzuszek 😀

FlexiLyn ja te z canopolu wzielam wieksze i żałuję, boje sie ze nie beda trzymac podkladu. 4 lata temu byla inna rozmiarowka m/l i te mi pasowaly.

zori86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 16:22   #3581
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
Kimitri brawo za wizyte 😀

Nikopoia

Fiolek nieładnie z jej strony. Jeszcze troche czasu, moze uda się znaleźć i nawet taniej.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

LittleBeetle :brawo:

Majaaaaa ladny, zgrabny brzuszek 😀

FlexiLyn ja te z canopolu wzielam wieksze i żałuję, boje sie ze nie beda trzymac podkladu. 4 lata temu byla inna rozmiarowka m/l i te mi pasowaly.

To nosząc normalnie M lepiej wziąć S/L? Nie masz przypadkiem tam napisane jak ten rozmiar jest liczby? Bo Hartmann ma opisane, ale chciałam kilka sztuk tamtych i ten dwupak z Canpolu

FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 16:31   #3582
zori86
Zadomowienie

LittleBeetle super zakupy

Marlena to dobrze, ze sie uspokoiło. U mnie +4kg do przodu. W tym 1kg w 2 tygodnie Powiem szczerze, ze nie chcialabym dalej tak szybko przybierac 😀

Nikopoia gratuluje udanej wizyty 😀

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

FlexiLyn teraz wzielam l/xl. I wedlug mnie niezle sie rozciagaja. Najlepiej udac sie do rossmana i sobie zobaczyc.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

A na pudełku nie widze w liczbach.

Nadrobilam 😀 Odwiedzilam dzis siostre, ktora urodzila 3 tygodnie temu. Maluszek w porównaniu z moim 4 latkiem, to kruszynka. Totalnie zapomnialam, ze dzieci takie malutkie sa 😀

Stary 2017-10-25, 16:41   #3583
Cay
Wtajemniczenie

Little, super łowy!
Majaaaa, piękny brzuszek!
nikopoia, ale przecież masz dużo wód, to one na pewno tyle ważą

Serio na olx można tak oszukiwać? Nie mają żadnego systemu ochrony jak allegro?
Stary 2017-10-25, 17:02   #3584
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cay Pokaż wiadomość
nikopoia, ale przecież masz dużo wód, to one na pewno tyle ważą

Serio na olx można tak oszukiwać? Nie mają żadnego systemu ochrony jak allegro?
o to to to!

olx nie ma ubezpieczenia sprzedaży z tego co wiem. W dodatku słyszałam i o takich przypadkach, gdzie sprzedawca życzył sobie zaliczki i po jej wpłacie znikała kaska i nie przysyłał nic. A jako swój adres wpisywał jakikolwiek inny. Policja nic z tym nie może zrobić w dodatku. Dlatego ja uważam, że szkoda stresu, jeśli coś bym miała wziąć na olx to tylko z odbiorem osobistym w okolicy.
Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
nikopoia gratuluje udanej wizyty, nigdy nie wiadomo ile na końcówce będzie dzisiaj ważyć ale może zwolni
Co do wód to niestety ja mam w dolnej granicy, ale liczę na to, że póki mała to jeszcze uda jej się salto zrobić

Liczę po cichu, że zwolni pod koniec, położna mnie tak pociesza, że jeszcze nie jest przesądzony duży bernardyn
Tak jak już mówiłam, mocno trzymam kciuki za salta naszych maluszków, bądźmy dobrej myśli
Stary 2017-10-25, 17:07   #3585
amparo27
Zadomowienie

Nikopoia, gratuluję wizyty i dużego synusia 😊 co do ułożenia to na pewno się jeszcze nie raz przekręci.

Moja waga od 2 tygodni stoi w miejscu. 7kg na plusie. Dietka cukrzycowa swoje robi😉

Znowu mnie skurcze męczyły 😔 dostałam relanium na wyciszenie. Chyba czas stracić nadzieję, że mnie jutro wypiszą.

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:22   #3586
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie, grubcia ma się dobrze i waży 1300g (om 31tc, usg 30tc). Dalej pannica ustawiona tyleczkiem do wyjścia więc mocne kciuki żeby zrobiła niedługo salto kolejna wizyta za 3 tygodnie. Ja przytylam 600g więc w sumie tyle ile bobo, uff

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
i teraz mały raport po wczorajszej wizycie - wymogłam troche dłuzsze USG ;p
Młody dalej jest chłopcem, wazy 1134 g, obrócony głowkowo i twarzą do mojego kregosłupa więc nie pokazal twarzyczki ale za to znów pokazał podobieństwo do ojca - lezał sobie z rączka pod karkiem ;p

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
Wiecie jakie chamstwo?! Ostatnio tak sie cieszylam, ze udalo mi sie kupic mufke do wozka z La Millou nowiutkie na olx. Wchodze dzisiaj na konto, pieniadze zwrocone, wiec pisze do tej babki, a ona stwierdzila, ze sie jednak rozmyslila. Zadnej informacji, ani nic. Jestem zla, bo strasznie sie cieszylam, ze 50zl w kieszeni :/
eh
co za ludzie, ale dobrze że kasa jest.
Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
gratuluje udanych wizyt!
i ja miałam jednak dziś usg młody waży 1108 i obrócony dalej główką w dół więc możliwe, że tak zostanie

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Załącznik 7287241 Kluska Śląska pozdrawia Wizażowe Ciocie 😊
fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez FlexiLyn Pokaż wiadomość
I jeszcze jaką witaminę D kupowałyście?
bioaron

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
Już po wizycie, wszystko dobrze Gabryś waży jak to powiedział doktorek "1500 może 100g więcej" a to dopiero 28t2d. Wód jest dużo, przez co mały ma dużo miejsca do fikania i ułożył się miednicowo, lekarz powiedział, że jeszcze będzie się kręcił, więc ma czas na ułożenie główkowe. Ale oczywiście i tak się denerwuję, że nie jest główkowo jak do tej pory

gratuluje i zazdroszczę wizyt. ja jeszcze tydzień
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:25   #3587
zori86
Zadomowienie

Czy bakterie w moczu mogą szkodzić dzidziusiowi? We wcześniejszym badaniu też mi wyszły, a lekarz nic na to nie powiedział. Więc stwierdziłam, że jest ok. Aż dziś dało mi to domyślenia. I nie wiem czy męczyć go o jakiś lek?
Stary 2017-10-25, 17:41   #3588
literape
Raczkowanie

hej

co do wagi, to sprawdzalam niedawno: w pierwszej ciazy na tym etapie mialam +10 kg. teraz mam +5 kg. ale startowlam z wyzszej wagi

na olx rzadko zaglądam i jesli bym sie zdecydowala, to tylko w moim miescie czy okolicach z odbiorem osobistym. innych aukcji nie ogladam nawet
literape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:43   #3589
Lovvi23
Zadomowienie

Ja już chyba mam +10kg 😀 dowiem się w piątek.

Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 17:45   #3590
Barb83
Raczkowanie

cześć dziewczyny!

gratuluję udanych wizyt!

Amparo- trzyma kciuki za szybkie wyjście ze szpitala.

ja nie wiem ile ważę, ale dowiem się na wizycie w przyszłym tygodniu.
Barb83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 19:02   #3591
zori86
Zadomowienie

Ja po wizycie. Wszystko w porzadku 😀 malej nie ogladalismy bo brak usg. Ale serduszko pieknie bilo 😀 pytalam o te bakterie, pod uwage bierze sie rowniez leukocyty. Jak sa w normie to nie ma sie czym przejmować.

Marlena pytalam o ten wysilek. Pessar przy wysilku schodzi nisko z szyjka i mozna odczuwac ból. Jesli zaczyna sie wtedy krwawienie, to trzeba to szybko skonsultować.

Stary 2017-10-25, 20:33   #3592
Marlena234
Rozeznanie

Cytat:
Ja po wizycie. Wszystko w porzadku 😀 malej nie ogladalismy bo brak usg. Ale serduszko pieknie bilo 😀 pytalam o te bakterie, pod uwage bierze sie rowniez leukocyty. Jak sa w normie to nie ma sie czym przejmować.

Marlena pytalam o ten wysilek. Pessar przy wysilku schodzi nisko z szyjka i mozna odczuwac ból. Jesli zaczyna sie wtedy krwawienie, to trzeba to szybko skonsultować.

Dzięki kochana ;*.
To nie było czyste krwawienie tylko hm lekko rozowate i minęło odrazu wiec póki co jest dobrze. Jak ponownie się to powtórzy to zareaguje na pewno.... czuje Mala i wiem ze wszystko w porządku. Mam wizytę we wtorek obym dotrwala...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Amparo chyba na lutowkach jest Mamusia w ciazy bliźniaczej z tym ze z dziewczynami i podejrzenia cukrzycy jakby Cię to w ogóle interesowało ale jakoś tak pomyślałam o Tobie

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:35   #3593
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Czy bakterie w moczu mogą szkodzić dzidziusiowi? We wcześniejszym badaniu też mi wyszły, a lekarz nic na to nie powiedział. Więc stwierdziłam, że jest ok. Aż dziś dało mi to domyślenia. I nie wiem czy męczyć go o jakiś lek?
Może zrób posiew, bakterie nie zawsze oznaczają infekcje. Czasami próbka jest zanieczyszczona 😊
Cytat:

Gratuluję wizyty 😊

Wróciłam ze szkoły rodzenia, dużo fajnych informacji o porodzie itd.
Mój siedział jak na ruskim kazaniu a jak wyszliśmy to stwierdził że my kobiety mamy przerąbane. No w pewnych kwestiach to rzeczywiście mamy, ale i tak nie chciałabym być facetem 😂

Edytowane przez SweetChoco
Czas edycji: 2017-10-25 o 20:36
SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:59   #3594
amparo27
Zadomowienie

Marlena, dzięki za info 😘 podejrzę sobie lutówki.

Zori, szkoda, że bez usg, ale ważne, że jest ok😊

SweetChoco, dla facetów poród to abstrakcja. Mój po zajęciach o porodzie stwierdził, że chyba dobrze, że będę mieć cesarkę 😉

amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:29   #3595
fiolek7317
Zakorzenienie

Little super lupy!

Marlena234 dobrze, ze juz wiecej nie pojawila sie krew.

Co do tego olx, nigdy nic nie kupowalam, sama bardzo duzo sprzedaje na tym portalu, ale te mufki mnie urzekly i chcialam miec je od razu.
Kupilismy dla Bejbitka czapke w hmie, ale nie wiem czy nie za duza. Postaram sie wymienic na mniejsza.
Dzwonilam dzisiaj trzy razy do polozonych, raz nie mialy czas zadzwonic, dwa razy nie odbieraly i pozniej zapomnialam. Kolejny tydzien a ja nie zapisalam sie do tej szkoy!

Stary 2017-10-26, 07:36   #3596
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Hej! Staram się póki co na bieżąco czytać i pisać do Was, bo od piątku ostro bierzemy się już za przeprowadzkę i remonty - a jeszcze w przyszłym tyg jedziemy do Bydgoszczy na groby a ja na usg.

Dołączę do Waszych wyprawek wielkogabarytowych:

wózek gondola i spacerówka: X-lander
- https://x-lander.com/

fotelik samochodowy: Maxi Cosi Pebble
- http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/fotel...we/pebble.aspx

łózeczko: Zakład stolarski Andrzej Cieczko
- https://www.senmalucha.pl/pl/c/Lozec...f_producer_3/1

materac: Hevea Krzyś lateksowo-kokosowy
- https://www.senmalucha.pl/pl/p/Mater...reen-Power/843

komoda: IKEA Malm
- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...613/#/10214557

leżaczek-bujaczek: Fisher Price (tego jeszcze nie mamy, nadal się zastanawiam, ten mi się najbardziej podoba chyba)
- https://bemisie.istore.pl/pl/fisher-...sylka-24h.html

Kosmetyki będę kupować z Hipp albo Babydream (najlepsze składy i ceny wg bloga "Sroka o")

No to chyba tyle. Moja waga to ok +9kg (zaczynałam z wagą 48kg, mam teraz ok 57kg), ale wszystko idzie mi prosto w brzuch.

Polecacie jakieś torby do wózka/do szpitala dla Malucha? Bo tego nie mam i nie umiem się zdecydować.
Podoba mi się ta: http://allegro.pl/uniwersalna-duza-t...766735109.html - ale nie wiem czy będzie się nadawać.
Majaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:20   #3597
Kimitri
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:35   #3598
cooos_ik
Zadomowienie

Cześć
Córka wstała dzisiaj o 8 więc przewiduje dluuugi dzień

Co do toreb do wózka to nie pomogę bo ja miałam w zestawie jak wózek kupowałam.
Kciuki majaaa za przeprowadzkę, żeby wszystko poszło po waszej myśli

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:53   #3599
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Po jakm czasie dostawałyście przesyłki z Hubi?
Cooosik to o której Twoja córa normalnie wstaje, że się długi dzień zapowiada ?
Stary 2017-10-26, 09:53   #3600
fiolek7317
Zakorzenienie

Dzien dobry w ten sloneczny dzien!

Obudzil mnie taki bol kregoslupa. Najczesciej po nocy mnie boli.
Wrzucam czape z wczoraj jaka kupilismy IMG_1509004422.165306.jpg

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości