Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-26, 09:06   #1981
niud
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja na aliexpres juz mam tyle zakladek, ze mi wyplaty niestarczy Juz sie boje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja czekam na dzisiejszą wypłatę i kupuję to co mam na wishliscie Nie dzieciowe ale inne niezbędne artykuły Akurat ciuszków kupiłam nie za wiele, ale mam kumpele którą kupuje i buty dla siebie i dzici i jest zadowolona.

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Tego się troszkę właśnie obawiam.
Kupowałam na alie nie raz, ale głównie jakieś psie gadżety, grzebyk ślubny i jakieś spodenki do biegania zastrzeżeń nie miałam, bo zdawałam sobie sprawę że to alie.
Z ciekawości popatrzę może coś fajnego się trafi, ale chyba większa frajdę będę miała w ciucholandzie poszperać no i na wyprzedażach
To mój plan od stycznia. Zwolnienie i buszowanie po second handach W pierszej ciąży bardzo mi to pasowało. Teraz będę też polowała na rzeczy dla siebie. O wiele łatwiej było być słonicą w lato

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7827370 1]A rampersy do rampersowania

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7827422 6]Gałganica w lipcu w 30stopniowym upale ... bo rampersy były brzydkie

dołożę do tego melissy z myszkami i porzygamy się obie tęczą [/QUOTE]

Cudo. Jak będę miała dziewczynkę to też będzie biegać w króliczych uszach

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Jakie rampersy ja się pytam?! Co to ku*wa jest?!
Moj tż w pierwszej ciąży zadawał to pytanie kilka razy Bardzo dobre do spania w lato.

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Zapomnialas o najwazniejszym,jeszcze poródNo i tym o to sposobem wszystkie pierworodki wpadły w czarną rozpacz i zastanawiają sie jak ukarac swoich tz ze ich w to wpakowali
No smaczki zawsze muszą byc
A serio to macierzynstwo jest przeciez piekne no nie?
Ja też miałam fajny poród, ale osobiście podobnych wspomnień znam niewiele

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:18   #1982
amarela
Zakorzenienie

Dzień dobry! Człowiek chcę się wyspać a tu tyle postów nastukałyście miałam jakieś koszmary nocy tak się rzucałam że aż mąż mnie budził.

Te które księżniczkują w domu, jaki macie kod na zwolnieniu? Możecie chodzić czy leżeć? Ja mam leżeć i chciałam iść z mężem do kina, ale chyba sobie odpuszczę. Jakbym spotkała kogoś z pracy, to bym miała przechlapane.

Stary 2017-10-26, 09:23   #1983
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:31   #1984
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Teraz mi przypomniała wyprawie dla młodego do szpitala

Naszykowalam się ubranej na 56 a mój syn urodził się 59 cm i 4220 klopsik w nic się nie mieścił i jak poprosiłam męża by mi przywiózł ubrania to owszem przywiózł ale chyba najgorsze z możliwych
Juz nie wspólne ze miałam przygotowane ubranka na wyjście w siateczce a przywiózł co innego
Cały mój mąż
dlatego teraz przygotuje na zapas większe tez do szpitala

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Nam się przydadza latem dla maluchów ��

Ja posłuchałam się mojej mamy i kupiłam wszystkie ubranka na 62cm jedne tylko półśpiochy miałam na 56. Synek urodził się 59cm 3860kg
To jeszcze nic! Szwagierka wychodząc ze szpitala chciała od męża żeby jej przywiózł bieliznę do wyjścia, przywiózł stringi
Ps. Tam gdzie ja rodziłam ciuszki na czas pobytu w szpitalu dostajesz ze szpitala, nie masz możliwości żeby ubrać swoje, a jak ubierzesz to zostają one w szpitalu. Kilka razy synek przyszedł w różowym kaftaniku, w końcu się odezwałam czy nie mają bardziej neutralnych rzeczy? Na co położna "jak jest koleżanka na zmianie to chłopcy są w różu no uważa, że słodko tak wyglądają" Ponoć prawdziwy facet różu się nie boi i tego się wtedy trzymałam hahha

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Człowiek chcę się wyspać a tu tyle postów nastukałyście miałam jakieś koszmary nocy tak się rzucałam że aż mąż mnie budził.

Te które księżniczkują w domu, jaki macie kod na zwolnieniu? Możecie chodzić czy leżeć? Ja mam leżeć i chciałam iść z mężem do kina, ale chyba sobie odpuszczę. Jakbym spotkała kogoś z pracy, to bym miała przechlapane.

Moja koleżanka przez całą ciąże miała L4 że ma leżeć, ciąża od początku przebiegała prawidłowo. Czysta głupota toć to ciąża, ciężarna powinna się ruszać chodzić na spacery, dotleniać się. Do tego mieszkała w bloku to też na plac przed dom nie wyjdzie na świeże powietrze.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2017-10-26 o 09:28
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:32   #1985
Sugar07
Przyczajenie

Ja mam na l4 chodzące teraz to nawet nie myśle o robieniu wyprawki itp chyba taki szał miałam przy pierwszym a teraz na spokojnie jeszcze dużo czasu 😀 Za tydzień wizyta u ginekologa a za dwa tygodnie orenatalne
Sugar07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:35   #1986
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym szła
przecież nie musizz leżeć 24/dobę

a propo wyprawki to ja coś tam oglądam - ale jestem tak niezdecydowana, że wczoraj nie umiałam peelingu kupić taki trudny wybór

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:45   #1987
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
ja bym szła
przecież nie musizz leżeć 24/dobę

a propo wyprawki to ja coś tam oglądam - ale jestem tak niezdecydowana, że wczoraj nie umiałam peelingu kupić taki trudny wybór
Teraz się trochę wymądrzę Dla dziewczyn które po raz pierwszy kompletują wyprawkę. Zwróćcie uwagę aby śpiochy miały napy między nogami, głupie w dzisiejszych czasach ale i takie bez się zdarzają. Ja się tak wpakowałam, kupiłam na allegro super wyprawkę a okazało się w domu, że są pełne. Za dnia to tam jeszcze ale w nocy szarp dzieckiem żeby mu ściągnąć całe śpiochy bo chcesz zmienić pampers. Masa ciuszków dla dzieci jest fajnych ale mało praktycznych, dobijały mnie ciuchy które otwór na szyje miały tak wąski, że bym głowę urwała przy ściąganiu, jakby nie mogli dać bocznych guzików. To są takie pierdoły ale z wielu ciuszków takich modnych zrezygnowałam, leżały w szafce bo wolałam aby dziecku było wygodnie.
Powiedziałam co wiedziałam

:
Stary 2017-10-26, 09:50   #1988
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Teraz się trochę wymądrzę Dla dziewczyn które po raz pierwszy kompletują wyprawkę. Zwróćcie uwagę aby śpiochy miały napy między nogami, głupie w dzisiejszych czasach ale i takie bez się zdarzają. Ja się tak wpakowałam, kupiłam na allegro super wyprawkę a okazało się w domu, że są pełne. Za dnia to tam jeszcze ale w nocy szarp dzieckiem żeby mu ściągnąć całe śpiochy bo chcesz zmienić pampers. Masa ciuszków dla dzieci jest fajnych ale mało praktycznych, dobijały mnie ciuchy które otwór na szyje miały tak wąski, że bym głowę urwała przy ściąganiu, jakby nie mogli dać bocznych guzików. To są takie pierdoły ale z wielu ciuszków takich modnych zrezygnowałam, leżały w szafce bo wolałam aby dziecku było wygodnie.
Cenna rada!
Ja w ogóle chciałabym żeby doświadczone dziewczyny się trochę "powymądrzały" bo jestem totalnie zielona a googlując "jak skompletować wyprawkę" albo "na co zwrócić uwagę przy kompletowaniu wyprawki" pojawia się milion pincet stron i człowiek jeszcze głupszy niż przed przeczytaniem tego wszystkiego.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:51   #1989
docik10
Zakorzenienie

Jeśli mogę dodać z tych kosmetyków co się u mnie nie sprawdziło to te wszystkie pieruństwa które mi proponowali na szkole rodzenia do pielęgnacji krocza po porodzie. Najlepiej sprawdził się octenisept psikałam nie dotykając ręką i przynosił megaaaa ulgę. Wszystkie płukanki itp. trafiły do kosza. Co do maści dla dziecka to polecali mi bepanthen który był przy moim synku daremny. Najlepsza była na odparzenia zwykła mąka ziemniaczana. Jak był trochę starszy to krem z nivea S.O.S do dziś go używamy. Teraz będę stawiać na próbki a nie na mega paki maści. Wybrałam też kosmetyki z jednej serii bo przy uczuleniu będę wiedziała jaka marka go uczula, bo jeśli produkty z kilku firm to trzeba eliminować kolejno żeby dość do tego co mu nie pasuje.

:
Stary 2017-10-26, 09:57   #1990
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Cudo. Jak będę miała dziewczynkę to też będzie biegać w króliczych uszach [
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Jest też wersja granatowa dla chłopców 😂

Cytat:

No u mnie niestety sprawa jest jasna i łazić nie wolno. Niemniej jednak akurat po kinach to bym nie ryzykowała, bo tam łatwo kogoś spotkać, a już zwłaszcza jak na złość w takiej sytuacji.
Sama bym poczuła niesmak gdybym była tą drugą stroną. Może nie rozpowiadałabym dookoła, ale swoje się pomyśli.

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:59   #1991
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
mam panele podłogowe (3 różne struktury i klasy ścieralności) i kafle.
Jak myjesz wzdłuż słojów, to nie ma raczej maziajów. Powiedziałabym, że są nieźle nabłyszczone (te które już są pościerane od używania)

A czy można do wszystkich nawierzchni- vileda mówi, że można panele, karcher tak nie do końca. Ja myje, bo jedna część mieszkania miała już mocno zrysowane i zużyte panele, więc uznaliśmy, że jak coś to prędzej wymienimy. Ale nic się nie działo. Nie podmokły nigdy ( bo para jednak ma wilgoć, może w brzegi powchodzić), myje, otwieram okno, żeby szybciej wyschło, chwila moment i suche.

woda

dlatego się zdecydowałam na karchera do mycia, bo detergenty mnie często uczulają, śmierdzą mi...

ja swój kupowałam w biedronce

jak był w gazetce, to był sporo taniej niż na ceneo, jak patrzyłam. Ale trafiłam jakoś po Nowym roku w wyprzedażowej biedronie jeszcze taniej. I kupiłam
polecam, więc popatrzeć tam

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

ja mimo, że to drugie dziecko, to też średnio ogarniam

body z długim, krótkim, spodnie i kombinezon (znaczy ten pajac cały). A czy ze stópkami, czy bez, to już mi bez różnicy. Znaczy w użyciu z, bo jak dziecko kopie tymi malutkimi nóżkami, to urocze skarpetki w misie zrzuca w trybie ekpresowym. A zakładając je po raz milionowy w ciągu godziny, już wiesz, do czego służą te spodenki ze stopami

przez pierwsze kilka miesięcy to głównie body + pajac zakłądaliśmy, albo body+ spodnie (ze stopami, lub bez).
Wszelkie sweterki, kaftaniki, czy inne kardigany, pięknie wyglądają, ale ciągle się podwijały, rozpinały, i mnie jednym słowem wkurzały :P

A dziecku bez różnicy na co uleje, czy obkupcia... najlepiej na wszystko na raz łącznie z naszą bluzką

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

pajac zapinany na plecach?
o rany! nie znaju!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

niech ciasto i obiad przyniosą

na pewno się przyda

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

oby moj drugi poród był przynajmniej taki jak pierwszy, to będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

STOKROTKA, ja bym powiedziała, że to bratowa cioteczna TŻ

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

pokaż te czerwone kapturki
No dokladnie,dziecku wszystko jedno co okupcia lub osika a jak juz to robi to caly zestaw hurtem
No milo by bylo jakby ciasto i obiad dali ale nawet na to nie liczepoprostu wiem ze cos przyniosą a te prezenty przy pierwszej vorce wygladaly jakby weszli do sklepu i kupili pierwsze lepsze ciuchy,niekoniecznie dobry rozmiar czy jakosc,na niektorych jeszcze cena byla
Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Ekstra

Tylko zastanawiam się ze skoro robicie nifty to po co pappa przecież nifty powie Wam wszystko.

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ----------

Dzień dobry tak w ogóle, ja już nie śpię od gidziny. Dzisiaj jeszcze zoostaje z synkiem w domu, chociaz w sumie już nic mu nie jest i mógłby pójść do p-kola. No ale jak już mam tą opiekę to zostanę.

Co do ciuchów itp to szybko ogarniecie i potem zycie zweryfikuje co wam pasuje a co nie. Ja w zasadzie uzywalam głównie body+polspochy/sppodnie albo pajace.
Tez pomyslalam po co pappa jak nifty chca zrobic,bo wydaje mi sie ze to tak ze usg,jak chcesz wiecej wiedziec to pappa a jak juz prawie wszystko to nifty i na moj ciążowy rozumek pappa nie potrzebna bo w nifty bedzie to co w pappa plus dodatkowe informacje no ale nie znam sie tak calkiem
Cytat:
Bardziej bym zwracala uwage zeby to byly zatrzaski a nie napy,bo napy to mi wiewydaje ze rzepy tak?body tez rozpinane nie tylko w kroku ale nawet na calej dlugosci i te bluzeczki przez glowe zeby mialy ze dwa zatrzaski z boku bo jak bedzie tylko przez glowe to sie szybko rozciagną i bedą do niczego
skorpio87 a ile u Was koszt pappa i nifty bo u mnie pappa 250zl a nifty 2500zl ale widze ze dziewczyny pisza ze u niektorych pappa np 140zl wiec jest spory rozrzut cenowy
amarela ty chyba nie dostalas bez powodu zwolnienia wiec nie ryzykuj wyjsciami,grzecznie wczuwaj sie w role ksiezniczki
nalesnikona kciuki za wizytę
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 09:59   #1992
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sugar07 Pokaż wiadomość
Ja mam na l4 chodzące teraz to nawet nie myśle o robieniu wyprawki itp chyba taki szał miałam przy pierwszym a teraz na spokojnie jeszcze dużo czasu 😀 Za tydzień wizyta u ginekologa a za dwa tygodnie orenatalne
Chyba jesteś u nas na wątku nowa? Napisz coś o sobie, żebyśmy miały okazję się poznać

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 10:00   #1993
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blaira
Super wieści!
A na nifty kiedy się wybierasz?
Cytat:
Napisane przez edzka1104
Tylko zastanawiam się ze skoro robicie nifty to po co pappa przecież nifty powie Wam wszystko.
Cytat:
Napisane przez _groooszek_
Nad tym samym się zastanawiałam
Z bardzo prostego powodu: usg+pappa mam refundowane, a jakbym chciała zrobić samo usg to bym musiała zapłacić z własnej kieszeni, zawsze to parę stów do przodu

Miałam nadzieję, że 8.11 będę mieć usg, pobraną krew na pappa i od razu na nifty, ale dzisiaj jak zadzwoniłam się umówić na konkretną godzinę to się okazało, że pomimo tego, że nifty pełnopłatne to oni mają tam taką procedurę, że dopiero po wynikach pappa można się zapisać na nifty, jeśli usg+pappa refundowane..... więc poczekam na nifty duuuużo dłużej, niż myślałam, jestem zła :/

Cytat:
Napisane przez Qazsew
skorpio87 a ile u Was koszt pappa i nifty bo u mnie pappa 250zl a nifty 2500zl ale widze ze dziewczyny pisza ze u niektorych pappa np 140zl wiec jest spory rozrzut cenowy
Kurczę nie zapytałam o usg+pappa, ale nifty ok.2300zł

Edytowane przez skorpio87
Czas edycji: 2017-10-26 o 10:03
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 10:02   #1994
Qazsew
Zakorzenienie

Jeszcze co do wyprawki to nie tylko ciuszki,kilka pieluch tetrowych sie zawsze przyda,ja do pupci uzywalam tormentiolu i nie bylo zadnych odparzen,niby brudzi,ale brudzil pampersy ktore i tak wyrzucalam
Stary 2017-10-26, 10:02   #1995
Sugar07
Przyczajenie

No to ja tez się może trochę powymądrzam 😆Jeśli będziecie kupować wózek to najlepiej z dużym koszykiem ( ja miałam mały koszyk to później reklamówki wszędzie były zawieszone) jeśli chodzi o przewijak to używałam przez pierwsze dwa tygodnie ... później najwygodniej było mi przewijać na łóżku i tak pozostało do dnia dzisiejszego a przewijak tylko był dla dekoracji i służył później jako polka na kosmetyki od małego. Oczywiście nie ma co kupować pełno paczek panpersow różnych firm bo to strata kasy. Kupcie najlepiej jedna firmę a jak będzie uczulone to wtedy inna. Ja najpierw używałam Dady bo wszyscy chętnie je polecali i nawet długo ich używałam ale skład się zmienił i młody dostał wysypki... teraz używamy tylko oryginalnych pampersow i cenowo wychodzą podobnie do dady. Oczywiście kremów do pupy/ pudrów itp miałam pełno ... z czego skończyło się na tym ze nic nie używaliśmy i nie używamy do tej pory. A jeśli chodzi o ubrania to i tak ubierałam młodego w rzeczy które najwygodniej mi się ubieralo ( najlepiej rozpinane pajace) koszulki przez głowę były dla mnie początkowo katorga 😂
Stary 2017-10-26, 10:05   #1996
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Z bardzo prostego powodu: usg+pappa mam refundowane, a jakbym chciała zrobić samo usg to bym musiała zapłacić z własnej kieszeni, zawsze to parę stów do przodu

Miałam nadzieję, że 8.11 będę mieć usg, pobraną krew na pappa i od razu na nifty, ale dzisiaj jak zadzwoniłam się umówić na konkretną godzinę to się okazało, że pomimo tego, że nifty pełnopłatne to oni mają tam taką procedurę, że dopiero po wynikach pappa można się zapisać na nifty, jeśli usg+pappa refundowane..... więc poczekam na nifty duuuużo dłużej, niż myślałam, jestem zła :/
No to jak tak to faktycznie pewnie tez bym pappa robila

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
No to ja tez się może trochę powymądrzam 😆Jeśli będziecie kupować wózek to najlepiej z dużym koszykiem ( ja miałam mały koszyk to później reklamówki wszędzie były zawieszone) jeśli chodzi o przewijak to używałam przez pierwsze dwa tygodnie ... później najwygodniej było mi przewijać na łóżku i tak pozostało do dnia dzisiejszego a przewijak tylko był dla dekoracji i służył później jako polka na kosmetyki od małego. Oczywiście nie ma co kupować pełno paczek panpersow różnych firm bo to strata kasy. Kupcie najlepiej jedna firmę a jak będzie uczulone to wtedy inna. Ja najpierw używałam Dady bo wszyscy chętnie je polecali i nawet długo ich używałam ale skład się zmienił i młody dostał wysypki... teraz używamy tylko oryginalnych pampersow i cenowo wychodzą podobnie do dady. Oczywiście kremów do pupy/ pudrów itp miałam pełno ... z czego skończyło się na tym ze nic nie używaliśmy i nie używamy do tej pory. A jeśli chodzi o ubrania to i tak ubierałam młodego w rzeczy które najwygodniej mi się ubieralo ( najlepiej rozpinane pajace) koszulki przez głowę były dla mnie początkowo katorga 😂
A moze napisz nam tez cos o sobiebo chyba dopiero dzis sie do nas odezwalas a my tu takie ciekawskie ze lubimy wiedziec kto z nami pisze
Stary 2017-10-26, 10:05   #1997
Sugar07
Przyczajenie

Tak tak jestem tu nowa to moja druga ciaza a termin +/- 27.05 ale będę miała pewnie cc Wiec dwa tyg wcześniej
Stary 2017-10-26, 10:07   #1998
docik10
Zakorzenienie

Qazsew
Właśnie o zatrzaski mi chodziło tylko ja na to napy mówię Dzięki za sprostowanie
Jak na całą długość zatrzaski to już nie są śpiochy a pajac, mi o zwykłe śpioszki chodziło

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Tak tak jestem tu nowa to moja druga ciaza a termin +/- 27.05 ale będę miała pewnie cc Wiec dwa tyg wcześniej
A mogę wiedzieć kiedy miałaś termin @ bo mi wyliczyli termin porodu na 29.05. a z moich wyliczeń co do dł cyklu wychodzi 27.05. Ja @ miałam ostatni raz 22.08.

:
Stary 2017-10-26, 10:07   #1999
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Qazsew
Właśnie o zatrzaski mi chodziło tylko ja na to napy mówię Dzięki za sprostowanie
Jak na całą długość zatrzaski to już nie są śpiochy a pajac, mi o zwykłe śpioszki chodziło
napy to zatrzaski😉

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 10:12   #2000
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
napy to zatrzaski😉

I wszystko jasne Wszystko byle nie rzepy

:
Stary 2017-10-26, 10:13   #2001
Mirabilka
Zakorzenienie

dlatego pajace kupuje tylko next one zazwyczaj maja 2 nogi rozpinane i nie trzeba dziecku na siłę nic wyginać.

Ogólnie 56-62 planuje body kr rękaw + pajace i nic wiecej no rampersy na lato jeszcze... żadne tam jeansy i inne - mialam przy synu pełno modnych rzeczy z Zary większość ani razu nie ubrana.

Nienawidze bodziaków na zakładkę bo się robi dekolt jak u pameli - lubię te z HM z 2 zatrzaskami po boku - ogólnie z HM lubię ciuszki i kappahl.

A co do kosmetyków - miałam kupione bubchuen i hipp ale mialam takiego alergika ze skazą i AZS że wszystko na nic i tylko balneum.
Teraz od razu kupuję balneum a jak bedzie ok po 1-2 m-c to na zwykłego hipp się przerzucę.

Pampersy ale to był rok 2011-2012 z pampersa wyłącznie - reszta twarda, zbita i przelatywało bokiem.

Ogólnie mam wrażenie, że ta wyprawka będzie mniejsza mimo, ze po 1 nie mam nic.

Na musthave list: butelki 4-5 + sterylziator na 6 butelek elektryczny na parę - to mi się bardzo sprawdziło - używalam do roku, zero zajadów, aft i innych w buzi.

A mleko hmmm mam nadzieję, że nie skończy się na nutramigen na receptę jak przy 1 dlatego HA wersje mam zamiar kupić od urodzenia.

Do d. linomag i sudocrem.

To tyle

lista jest ogólnie długgaaaaaaa ale mam wrażenie, że dużo bardziej przemyślana niż przy 1 ciązy.
Przewijak miałam nakładany na komodę zwykła - bardzo dlugo go użwałam żeby się nie schylać.

Stary 2017-10-26, 10:19   #2002
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jesteś u nas na wątku nowa? Napisz coś o sobie, żebyśmy miały okazję się poznać

Właśnie o tym samym pomyślałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 10:22   #2003
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
bo z nas fajne babki są

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-26, 10:23   #2004
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
napy to zatrzaski😉

U mnie napy to rzepy a zatrzaski to te metalowe koleczka małeo rozpinanie na calej dlugosci to mi bardziej o body chodzilo bo jak mialam takie tylko w kroku z dl rek to balam sie zakladac tak przez glowe na poczatku a jak mialam caly brzuszek rozpinany to babas chyc do palskiego i tylko zapinalam
Stary 2017-10-26, 10:24   #2005
Sugar07
Przyczajenie

Ja właśnie dokładnie nie pamietam kiedy miałam dokładnie miesiączkę coś około 16.08 i tak tez wychodzi na usg ...pierwszy raz w życiu nie zapisałam sobie daty @ i akurat masz tu babo placek 😂
Stary 2017-10-26, 10:25   #2006
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
bo z nas fajne babki są

He he krótko i na temat - dokładnie ten opis to o nas

Stary 2017-10-26, 10:32   #2007
_groooszek_
Zakorzenienie

Ja miałam ostatnią miesiączkę 16.08 i cykle 26-28 dni a termin na 23.05.

Chociaż kto wie, po ostatnim USG wyszło że młode większe i termin 17.05 w tym tempie to się jeszcze na kwiecień załapię

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-26, 10:34   #2008
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam ostatnią miesiączkę 16.08 i cykle 26-28 dni a termin na 23.05.

Chociaż kto wie, po ostatnim USG wyszło że młode większe i termin 17.05 w tym tempie to się jeszcze na kwiecień załapię

He he to może się razem będziemy wspierać na porodówce

Stary 2017-10-26, 10:35   #2009
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Hej dziewczyny jak to wyglada u was z l4 ? Jesteście już czy planujecie ? Szczerze przyznan ze w pierwszej ciazy chodziłam do pracy do samego końca... a teraz poszłam już w 10 tygodniu a wy jak ?
Ja już jestem na l4

Cytat:

Mam chodzace. Na leżącym balabym sie wychodzić z domu w razie kontroli z zusu

Cytat:
Świata racja! Podpisuje sie
Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Jeszcze co do wyprawki to nie tylko ciuszki,kilka pieluch tetrowych sie zawsze przyda,ja do pupci uzywalam tormentiolu i nie bylo zadnych odparzen,niby brudzi,ale brudzil pampersy ktore i tak wyrzucalam
Ja tormentiol używałam dopiero jak się jakieś odparzenie zrobiło.

Do pupci używałam linomag, uważam że jest dobry. Na pewno żadnych pudrow, zasypek nie będę kupowała bo nie używałam i stało. Przewijaka też nie kupuje bo wolałam na łóżku przebierać.
Na pewno kupię kilka butelek, podgrzewacz.

Po porodzie sprawdziło mi się tantum rossa do przemywania, octanisept i rivanol. Ale ja dość mocno peklam plus byłam nacinana.

W ogóle z drugim dzieckiem podejde do wszystkiego na luzie. Np. z synem w szpitalu praktycznie nie spałam, cały czas go karmiłam a on i tak płakał, straszyli, że nie puszcza nas do domu bo spadał z wagi. Dopiero któras położna pokazała mi, gdzie stoi mm i dopiero wtedy zobaczyłam że większość kobiet dokarmia i nie boją się tego. Mi wszyscy z otoczenia mówili że MUSZĘ kp, pierwszy miesiąc to był horror, nie cieszyłam się z dziecka tylko odliczalam kiedy znowu muszę wyjac pierś, zagryzc zęby. Teraz nie zrobię sobie tego. Po miesiącu przeszłam na mm i odzylam. Młody nie choruje, jest wszystko ok.
Ale póki co czekam na płeć, wtedy ruszam z zakupami

Stary 2017-10-26, 10:36   #2010
Qazsew
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
He he to może się razem będziemy wspierać na porodówce

I ja i jabo u mnie tez koniec kwietnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości