|
|
#1981 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Cytat:
Nie dzieciowe ale inne niezbędne artykuły Akurat ciuszków kupiłam nie za wiele, ale mam kumpele którą kupuje i buty dla siebie i dzici i jest zadowolona.Cytat:
W pierszej ciąży bardzo mi to pasowało. Teraz będę też polowała na rzeczy dla siebie. O wiele łatwiej było być słonicą w lato ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7827370 1]A rampersy do rampersowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7827422 6]Gałganica w lipcu w 30stopniowym upale ... bo rampersy były brzydkie ![]() ![]() dołożę do tego melissy z myszkami i porzygamy się obie tęczą [/QUOTE]Cudo. Jak będę miała dziewczynkę to też będzie biegać w króliczych uszach ![]() Moj tż w pierwszej ciąży zadawał to pytanie kilka razy Bardzo dobre do spania w lato.Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Człowiek chcę się wyspać a tu tyle postów nastukałyście
miałam jakieś koszmary nocy tak się rzucałam że aż mąż mnie budził.Te które księżniczkują w domu, jaki macie kod na zwolnieniu? Możecie chodzić czy leżeć? Ja mam leżeć i chciałam iść z mężem do kina, ale chyba sobie odpuszczę. Jakbym spotkała kogoś z pracy, to bym miała przechlapane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1983 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze nic! Szwagierka wychodząc ze szpitala chciała od męża żeby jej przywiózł bieliznę do wyjścia, przywiózł stringi Ps. Tam gdzie ja rodziłam ciuszki na czas pobytu w szpitalu dostajesz ze szpitala, nie masz możliwości żeby ubrać swoje, a jak ubierzesz to zostają one w szpitalu. Kilka razy synek przyszedł w różowym kaftaniku, w końcu się odezwałam czy nie mają bardziej neutralnych rzeczy? Na co położna "jak jest koleżanka na zmianie to chłopcy są w różu no uważa, że słodko tak wyglądają" Ponoć prawdziwy facet różu się nie boi i tego się wtedy trzymałam hahha ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2017-10-26 o 09:28 |
||
|
|
|
#1985 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam na l4 chodzące
teraz to nawet nie myśle o robieniu wyprawki itp chyba taki szał miałam przy pierwszym a teraz na spokojnie jeszcze dużo czasu 😀 Za tydzień wizyta u ginekologa a za dwa tygodnie orenatalne
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież nie musizz leżeć 24/dobę a propo wyprawki to ja coś tam oglądam - ale jestem tak niezdecydowana, że wczoraj nie umiałam peelingu kupić taki trudny wybór
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziewczyn które po raz pierwszy kompletują wyprawkę. Zwróćcie uwagę aby śpiochy miały napy między nogami, głupie w dzisiejszych czasach ale i takie bez się zdarzają. Ja się tak wpakowałam, kupiłam na allegro super wyprawkę a okazało się w domu, że są pełne. Za dnia to tam jeszcze ale w nocy szarp dzieckiem żeby mu ściągnąć całe śpiochy bo chcesz zmienić pampers. Masa ciuszków dla dzieci jest fajnych ale mało praktycznych, dobijały mnie ciuchy które otwór na szyje miały tak wąski, że bym głowę urwała przy ściąganiu, jakby nie mogli dać bocznych guzików. To są takie pierdoły ale z wielu ciuszków takich modnych zrezygnowałam, leżały w szafce bo wolałam aby dziecku było wygodnie.Powiedziałam co wiedziałam
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ogóle chciałabym żeby doświadczone dziewczyny się trochę "powymądrzały" bo jestem totalnie zielona a googlując "jak skompletować wyprawkę" albo "na co zwrócić uwagę przy kompletowaniu wyprawki" pojawia się milion pincet stron i człowiek jeszcze głupszy niż przed przeczytaniem tego wszystkiego. |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mogę dodać z tych kosmetyków co się u mnie nie sprawdziło to te wszystkie pieruństwa które mi proponowali na szkole rodzenia do pielęgnacji krocza po porodzie. Najlepiej sprawdził się octenisept
|
#1990 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Sama bym poczuła niesmak gdybym była tą drugą stroną. Może nie rozpowiadałabym dookoła, ale swoje się pomyśli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() No milo by bylo jakby ciasto i obiad dali ale nawet na to nie licze poprostu wiem ze cos przyniosą a te prezenty przy pierwszej vorce wygladaly jakby weszli do sklepu i kupili pierwsze lepsze ciuchy,niekoniecznie dobry rozmiar czy jakosc,na niektorych jeszcze cena byla![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skorpio87 a ile u Was koszt pappa i nifty bo u mnie pappa 250zl a nifty 2500zl ale widze ze dziewczyny pisza ze u niektorych pappa np 140zl wiec jest spory rozrzut cenowy amarela ty chyba nie dostalas bez powodu zwolnienia wiec nie ryzykuj wyjsciami,grzecznie wczuwaj sie w role ksiezniczki ![]() nalesnikona kciuki za wizytę |
|||
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1993 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam nadzieję, że 8.11 będę mieć usg, pobraną krew na pappa i od razu na nifty, ale dzisiaj jak zadzwoniłam się umówić na konkretną godzinę to się okazało, że pomimo tego, że nifty pełnopłatne to oni mają tam taką procedurę, że dopiero po wynikach pappa można się zapisać na nifty, jeśli usg+pappa refundowane..... ![]() ![]() więc poczekam na nifty duuuużo dłużej, niż myślałam, jestem zła :/Cytat:
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2017-10-26 o 10:03 |
||||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do wyprawki to nie tylko ciuszki,kilka pieluch tetrowych sie zawsze przyda,ja do pupci uzywalam tormentiolu i nie bylo zadnych odparzen,niby brudzi,ale brudzil pampersy ktore i tak wyrzucalam
|
|
|
|
#1995 |
|
Przyczajenie
|
No to ja tez się może trochę powymądrzam 😆Jeśli będziecie kupować wózek to najlepiej z dużym koszykiem ( ja miałam mały koszyk to później reklamówki wszędzie były zawieszone) jeśli chodzi o przewijak to używałam przez pierwsze dwa tygodnie ... później najwygodniej było mi przewijać na łóżku i tak pozostało do dnia dzisiejszego a przewijak tylko był dla dekoracji i służył później jako polka na kosmetyki od małego. Oczywiście nie ma co kupować pełno paczek panpersow różnych firm bo to strata kasy. Kupcie najlepiej jedna firmę a jak będzie uczulone to wtedy inna. Ja najpierw używałam Dady bo wszyscy chętnie je polecali i nawet długo ich używałam ale skład się zmienił i młody dostał wysypki... teraz używamy tylko oryginalnych pampersow i cenowo wychodzą podobnie do dady. Oczywiście kremów do pupy/ pudrów itp miałam pełno ... z czego skończyło się na tym ze nic nie używaliśmy i nie używamy do tej pory. A jeśli chodzi o ubrania to i tak ubierałam młodego w rzeczy które najwygodniej mi się ubieralo ( najlepiej rozpinane pajace) koszulki przez głowę były dla mnie początkowo katorga 😂
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
bo chyba dopiero dzis sie do nas odezwalas a my tu takie ciekawskie ze lubimy wiedziec kto z nami pisze
|
||
|
|
|
#1997 |
|
Przyczajenie
|
Tak tak jestem tu nowa
to moja druga ciaza a termin +/- 27.05 ale będę miała pewnie cc Wiec dwa tyg wcześniej
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Qazsew
Właśnie o zatrzaski mi chodziło tylko ja na to napy mówię Dzięki za sprostowanie ![]() Jak na całą długość zatrzaski to już nie są śpiochy a pajac, mi o zwykłe śpioszki chodziło ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- A mogę wiedzieć kiedy miałaś termin @ bo mi wyliczyli termin porodu na 29.05. a z moich wyliczeń co do dł cyklu wychodzi 27.05. Ja @ miałam ostatni raz 22.08.
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko byle nie rzepy
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego pajace kupuje tylko next one zazwyczaj maja 2 nogi rozpinane i nie trzeba dziecku na siłę nic wyginać.
Ogólnie 56-62 planuje body kr rękaw + pajace i nic wiecej no rampersy na lato jeszcze... żadne tam jeansy i inne - mialam przy synu pełno modnych rzeczy z Zary większość ani razu nie ubrana.Nienawidze bodziaków na zakładkę bo się robi dekolt jak u pameli - lubię te z HM z 2 zatrzaskami po boku - ogólnie z HM lubię ciuszki i kappahl. A co do kosmetyków - miałam kupione bubchuen i hipp ale mialam takiego alergika ze skazą i AZS że wszystko na nic i tylko balneum. Teraz od razu kupuję balneum a jak bedzie ok po 1-2 m-c to na zwykłego hipp się przerzucę. Pampersy ale to był rok 2011-2012 z pampersa wyłącznie - reszta twarda, zbita i przelatywało bokiem.Ogólnie mam wrażenie, że ta wyprawka będzie mniejsza mimo, ze po 1 nie mam nic. Na musthave list: butelki 4-5 + sterylziator na 6 butelek elektryczny na parę - to mi się bardzo sprawdziło - używalam do roku, zero zajadów, aft i innych w buzi. A mleko hmmm mam nadzieję, że nie skończy się na nutramigen na receptę jak przy 1 dlatego HA wersje mam zamiar kupić od urodzenia. Do d. linomag i sudocrem. To tyle ![]() lista jest ogólnie długgaaaaaaa ale mam wrażenie, że dużo bardziej przemyślana niż przy 1 ciązy. Przewijak miałam nakładany na komodę zwykła - bardzo dlugo go użwałam żeby się nie schylać.
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rozpinanie na calej dlugosci to mi bardziej o body chodzilo bo jak mialam takie tylko w kroku z dl rek to balam sie zakladac tak przez glowe na poczatku a jak mialam caly brzuszek rozpinany to babas chyc do palskiego i tylko zapinalam
|
|
|
|
|
#2005 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie dokładnie nie pamietam kiedy miałam dokładnie miesiączkę coś około 16.08 i tak tez wychodzi na usg ...pierwszy raz w życiu nie zapisałam sobie daty @ i akurat masz tu babo placek 😂
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ostatnią miesiączkę 16.08 i cykle 26-28 dni a termin na 23.05.
Chociaż kto wie, po ostatnim USG wyszło że młode większe i termin 17.05 w tym tempie to się jeszcze na kwiecień załapię
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he to może się razem będziemy wspierać na porodówce ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do pupci używałam linomag, uważam że jest dobry. Na pewno żadnych pudrow, zasypek nie będę kupowała bo nie używałam i stało. Przewijaka też nie kupuje bo wolałam na łóżku przebierać. Na pewno kupię kilka butelek, podgrzewacz. Po porodzie sprawdziło mi się tantum rossa do przemywania, octanisept i rivanol. Ale ja dość mocno peklam plus byłam nacinana. W ogóle z drugim dzieckiem podejde do wszystkiego na luzie. Np. z synem w szpitalu praktycznie nie spałam, cały czas go karmiłam a on i tak płakał, straszyli, że nie puszcza nas do domu bo spadał z wagi. Dopiero któras położna pokazała mi, gdzie stoi mm i dopiero wtedy zobaczyłam że większość kobiet dokarmia i nie boją się tego. Mi wszyscy z otoczenia mówili że MUSZĘ kp, pierwszy miesiąc to był horror, nie cieszyłam się z dziecka tylko odliczalam kiedy znowu muszę wyjac pierś, zagryzc zęby. Teraz nie zrobię sobie tego. Po miesiącu przeszłam na mm i odzylam. Młody nie choruje, jest wszystko ok. Ale póki co czekam na płeć, wtedy ruszam z zakupami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

Nie dzieciowe ale inne niezbędne artykuły 
W pierszej ciąży bardzo mi to pasowało. Teraz będę też polowała na rzeczy dla siebie. O wiele łatwiej było być słonicą w lato 

teraz to nawet nie myśle o robieniu wyprawki itp chyba taki szał miałam przy pierwszym a teraz na spokojnie 

- dokładnie ten opis to o nas