|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
ja planuję też mm - na początku laktator o ile będzie w ogóle co ściagać a potem mm. U mnie problem z sutkami - dziecko nawet z kapturkiem nie umie złapać, stąd z 1 dzieckiem też 2-3 laktator na zmianę z mm a potem już samo mm. Teraz chce podobnie - nie kręci mnie zupełnie karmienie piersią... mimo, że brzmi to dość specyficznie.
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
przeklete_pragnienia Mnie też straszyli, ze nie wyjdziemy bo waga szła w dół, położna "dzwoń po butlę na noc!" i tak zrobiłam w ostatnim dniu przed wyjściem piękny przyrost wagi
![]() Pamiętam jak się czułam jak niedorajda, ja pierwsze dziecko a obok mnie dziewczyna czwarte urodziła. Pamiętam jak sobie myślałam, co ja zrobię jak będę musiała go przebrać
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpisuje się pod tym. Oprócz maki doraźnie tez używamy Linomagu zwykłego różowego a na hardcore maki i niebieski alantan. Nivea sos idealnie sie sprawdziła na suche plamy na buzi, a próbowałam kilku specyfików, już chcieli nam wmawiać AZS, aż któraś pediatra a sprobuje Pani czymś tłustym ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie w szpitalu miałam małe spięcie z położnymi bo wolę żeby dziecko jak głodne i nie jest w stanie zjeść z cycka dostało mm niż glukozę z wodą ze strzykawki - a niektóre położne "mądralińskie" dokarmiają glukozą bez wiedzy matki bo np chcą miec spokój jak dziecko pod lampami leży.
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Konto usunięte
|
Robię notatki z Waszych rad, taaaaaaaaaka będę mądra
![]() Czerwone kapturki:https://www.makaszka.pl/nowosci/czerwony-kapturek.html co złego to nie ja
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale też wirtualny trzask w twarz i przeszło - potem szło spoko ![]() jedynie co nie umiałam pojąć to jak laska obok do noworodka non stop gadała pamiętam do dziś "igorku halooo wstajemy" "igorku tu twoja mama" itp - myślalam, że szału dostanę
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przewijaka uzywam po dziś dzien, tego z ikei. Syn 2 lata ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7828416 1]Robię notatki z Waszych rad, taaaaaaaaaka będę mądra
![]() Czerwone kapturki:https://www.makaszka.pl/nowosci/czerwony-kapturek.html co złego to nie ja [/QUOTE]booskie bedzie dylemat - samiboo tez ma fajną linie
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak ogólnie...to wolę już nie zaczynac bo aż się boję, że przesadzę
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez miałam strzała w pysk przez kp i teraz zamierzam podejść do tematu na luzie bo dl tej pory temat kp jest dla mnie mega drażniący ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Termin najpewniejszy to ten z UG. Tam są brane rozne parametry pod uwage nie tylko dlugosc. Do 13 tygodnia ponoć dzieci rosną tak samo. Takze ja sie trzymam tego terminu i pokrywa mi się idealnie z OM. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez używam ale już odkąd młody jest odpieluchowany - używamy przewijaka na wannie po kąpieli dla mnie bardzo przydatny - kręgosłup tak nie nawalal dzięki niemu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7828416 1]Robię notatki z Waszych rad, taaaaaaaaaka będę mądra ![]() Czerwone kapturki:https://www.makaszka.pl/nowosci/czerwony-kapturek.html co złego to nie ja [/QUOTE]❤️❤️❤️ o matko ... masz kolejnego minusa Kurde teraz to się chyba będę modlić żeby Dzidzia została Dziewczyneczka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Groszek, też mam wrażenie, że urodzę w kwietniu
i też nie ogarniam jeszcze nazw pajacyków, pół śpiochów i tego na R
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na UG termin się wyrównał z OM także szok bo byłam przekonana ze jednak Dzidzia będzie młodsza ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam 37,3... Ważę się a tu 67,9..kiedy to przed ciążą było 70,5 około. Codziennie się ważę a tam pół kilo w dół, załamka...
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7828416 1]Robię notatki z Waszych rad, taaaaaaaaaka będę mądra
![]() Czerwone kapturki:https://www.makaszka.pl/nowosci/czerwony-kapturek.html co złego to nie ja [/QUOTE]Piekne ale ceny powalaja 🤑 Cytat:
![]() Moja kolezanka tez tak do swojego rocznego dziecka rozmawia. Np mlody robil kilka samodzielnych krokow a kolezanka z krzykiem "Olus pamietaj ze jestes sam, nikt Cie nie pilnuje, nikt Cie nie trzyma, jak upadniesz to sie ubijesz" albo zostawila go na chwile w lozeczku a przed tym z 15 minut sie nagadala "Olus mamusia musi na chwilke wyjsc, pamietaj ze zostajesz sam, mamusia zaraz do Ciebie wroci, mamusia Cie nie zostawi" myslalam ze pier**olca dostane jak tego sluchalam i wiecej do niej w odwiedziny nie poszlam 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Zdrowka zycze!😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2028 | |
|
Konto usunięte
|
Zajrzałam
![]() Cytat:
A tak swoją drogą rozumiem ideę niekupowania najmniejszych rozmiarów ubranek, bo jednak większość dzieciaków rodzi się w terminie i duże tak jak należy, ale wyobraźcie sobie małą paniąrumiankową, która urodziła się mając 32cm w takich wielkich ciuszkach z wyzawijanymi 14x rękawkami
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pierwszym trym kobiety często chudną. Masz jeszcze czas żeby nadrobić. Poza tym wydaje mi się, że przy wadze ponad 70 kg przed ciążą, masz troszkę "zapasów" Nie obraź się, nie sugeruję, że jesteś pulpetem, ale sama mówiłaś, że do drobinek nie należysz więc tym bardziej wydaje mi się, że nie ma czym się przejmować. Ja wagowo jestem podobna do Ciebie, schudłam 2,2 kg i narazie się nie stresuję. Tzn powoli zaczynam bo u wszystkich maleństwa wychodzą starsze niż z OM, a u mnie ciągle młodsze i jakiś taki krótki ten mój bąbel.. I już się zastanawiam, czy to nie dlatego, że za mało jem ...A co do temperatury, to normalne, w ciąży zawsze jest podwyższona. Ja też miałam ponad 37 jak wylądowałam na IP z plamieniami i powiedziano, że dobrze. Edytowane przez _Nat_ Czas edycji: 2017-10-26 o 11:11 |
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaz to wszystko znam to sama z ciekawoscia do tej sciagi zagladnelam 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7828499 1]Zajrzałam
![]() To nie ja to joanna, jej daj minusa! A tak swoją drogą rozumiem ideę niekupowania najmniejszych rozmiarów ubranek, bo jednak większość dzieciaków rodzi się w terminie i duże tak jak należy, ale wyobraźcie sobie małą paniąrumiankową, która urodziła się mając 32cm w takich wielkich ciuszkach z wyzawijanymi 14x rękawkami [/QUOTE]To do wyprawki doliczam nożyczki w razie czego
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Dziś zaszalałam spałam do 9:40 ![]() To wszystko wina jarzynowej, bo jescze się uparłam że dokroje ogórków, a miałam zostawić to na dziś. Zaraz będę ją kończyć. Dziewczyny bardzo pomocne to co piszecie, cenne rady zawsze mile widziane. Ja teraz jestem głównie na etapie poszukiwań mebli. Jakaś komoda, szafa, gdzieś trzeba będzie chować te zakupy ![]() Na łóżeczko jestem już w 90% zdecydowana, ale ten zakup zostawię na później może jeszcze potanieją . Małe ciuszki takie typowo do szpitala mam nadzieję, że otrzymam w spadku więc zakupy raczej zacznę od rozmiaru 62, a jak nie to bede polować w second handach... już zacieram rączki [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7828255 6]Jest też wersja granatowa dla chłopców 😂 No u mnie niestety sprawa jest jasna i łazić nie wolno. Niemniej jednak akurat po kinach to bym nie ryzykowała, bo tam łatwo kogoś spotkać, a już zwłaszcza jak na złość w takiej sytuacji. Sama bym poczuła niesmak gdybym była tą drugą stroną. Może nie rozpowiadałabym dookoła, ale swoje się pomyśli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dasz linka ![]() Ja też mam chodzone. Zróbcie sobie dziś kino w domu, popcorn ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głównie jem płatki :/
|
|
|
#2036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Groszek i domii grubo po mnie testowały i mają prawie takie same dzieciaki jak mój maluch. Teraz we wtorek wyszło 10+2 we wtorek dwa tygodnie wcześniej 8+2 to rośnie prawidłowo. W apce sobie już zmieniłam żeby mi liczyło wg. usg tygodnie
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wysoooka mam 173, także waga 70 jak najbardziej odpowiednia. A teraz zaliczam się do niedowagi, jestem blada i nawet tżt zauważył, że ręce mam malusie. Temperature miałam bo jestem przeziębiona. Gardło mam chore. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Od razu lepiej
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie -4 ale nadbagaż spory - lekarz mówi, że wszystko ok dopóki morfologia jest w normie. Także się cieszę z tego powodu póki co - na bank nadrobię.
Moja koleżanka z pracy zaczynała z wagą 65 kg -do porodu ponad 30kg na plusie... modliła się, zeby z wagą 2 cyfrową zakończyć ciażę
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam ludzi którzy mieszkają na małym metrażu z kilkorgiem dzieci i mieszą te łóżka, ciuchy itp.
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapytaj dla spokojności gina, ale na pewno Cię uspokoi. W 1 trym kobiety chudną nawet po 5 kg przez wymioty a maluch czerpie żarełko właśnie z "zapasów".
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

bo u mnie tez koniec kwietnia
❤️

Jeśli będziecie kupować wózek to najlepiej z dużym koszykiem ( ja miałam mały koszyk to później reklamówki wszędzie były zawieszone) jeśli chodzi o przewijak to używałam przez pierwsze dwa tygodnie ... później najwygodniej było mi przewijać na łóżku i tak pozostało do dnia dzisiejszego a przewijak tylko był dla dekoracji i służył później jako polka na kosmetyki od małego. Oczywiście nie ma co kupować pełno paczek panpersow różnych firm bo to strata kasy. Kupcie najlepiej jedna firmę a jak będzie uczulone to wtedy inna. Ja najpierw używałam Dady bo wszyscy chętnie je polecali i nawet długo ich używałam ale skład się zmienił i młody dostał wysypki... teraz używamy tylko oryginalnych pampersow i cenowo wychodzą podobnie do dady. Oczywiście kremów do pupy/ pudrów itp miałam pełno ... z czego skończyło się na tym ze nic nie używaliśmy i nie używamy do tej pory. A jeśli chodzi o ubrania to i tak ubierałam młodego w rzeczy które najwygodniej mi się ubieralo ( najlepiej rozpinane pajace) koszulki przez głowę były dla mnie początkowo katorga

w tym tempie to się jeszcze na kwiecień załapię
dla mnie bardzo przydatny - kręgosłup tak nie nawalal dzięki niemu

myslalam ze pier**olca dostane jak tego sluchalam i wiecej do niej w odwiedziny nie poszlam 😂