|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
Nicole na pewno sobie poradzisz ze wszystkim! Jaki masz strój na bal dla córci?
) I najlepsze życzenia urodzinowe dla Męża
Edytowane przez dustinthewind Czas edycji: 2017-10-26 o 10:31 |
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie co mam
|
|
|
|
#2014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka!Nasza wczorajsza noc to byla jakas masakra. Rano nieznacznie lepiej i niech juz tak zostanie Wszedzie teraz dzieci choruja. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkim wam zycze udanych wizyt! Mocne kciuki!
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dziś mam pilates ![]() ale na czczo? padłabym...ale każdy organizm lubi co innego to u mnie też połowa została do 15 marca... pierwszy raz dziś użyłam kalkulatora w necie i potwierdza, że to połowa.... ehh czas leci... aż sobie zrobiłam zdjęcie z brzuchem z tej okazji bo od wczoraj mam jakiś duży.... może to po tej fasolce ?![]() udanych wizyt dziś życzę... i wycieczek! Edytowane przez robinsonka2 Czas edycji: 2017-10-26 o 11:01 |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zdrówka dla starszaków ![]() Ja śmigam na pazurki, nie mam pomysłu na nie, ale chyba będzie coś dziewczęcego
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z pełnym żołądkiem mam wrażenie, że mi coś wypadnie przy skłonach Uściślę, że chodzi o ćwiczenia dla ciężarnych ![]() Dobry? ![]() Co dzisiaj gotujemy? ![]() U nas chyba coś niby chińskie z tofu i makaronem soba. Mąż wyczytał, że soja ma dużo żelaza i że to nieprawda, że szkodliwa, więc mam jeść soję Raz mogę zjeść ![]() Robinsonka, ja po ostatnich kapustnych daniach miałam już taką piłkę plażową ![]() Nicole, współczuję kataru Ale mdłości minęły?
|
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja mała dzisiaj zero ruchów
Cytat:
Cytat:
:zdrowko:Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Udało się!! Hura 😁 to teraz smacznego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś mam resztkę barszczu i kartacze a na jutro musze rozmrozic rybę
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie taka typowa grochówka
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
alleyezonme - udanego wypoczynku! Dzisiaj w Krakowie pogoda jest rewelacyjna w porównaniu do wcześniejszych dni
![]() Mecassie - moja tez od 2 dni jest leniwa Ale będzie dobrze! Co do sikania to ja wstaje 2 razy w nocy. I po przebudzeniu rano po raz trzeci Czekam właśnie pod gabinetem... chyba jest jakieś opoznienie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś 19+0
![]() mam dzisiaj rutynową wizytę, ale chyba jako jedyna się nie denerwuję będzie, co ma być, a mój stres na pewno nie pomoże mam nawet ochotę w końcu poklikać jakieś ubranka na h&m, jakieś szare znalazłam jest u mnie coś w rodzaju komisu z ubrankami niemowlęcymi i ten najmniejszy rozmiar chyba tam kupię niby mam mieć cc, ale mąż mój i jego siostry ważyły co najmniej 5 kg i może się okazać, że mnie to też czeka
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Wtajemniczenie
|
Mecassie - napisalam że jest leniwa to zaczęła się ruszać
a od wczoraj była cisza ![]() U mnie dziś będzie kasza ze szpinakiem, kurczakiem, mozarella i suszonymi pomidorami I chyba ugotuje zupę ogórkowa - mam mega ochotę! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do obiadu to dobre dziś planujesz, bardzo dobre nawet... Też czytałam że soja bardzo zasobna w żelazo, tak że od czasu do czasu jedzmy na zdrowie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ja dziś barszcz czerwony zabielany ż ziemniakiem i kaszę gryczaną że swinia dla pozostałych. Ja dziś będę odwracać tylko z zupa 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jeszcze dzwonila babka z rejestracji, ze przesuwa z piatku z 16:10 mi na dzis usg na 18:40. Powiedzialam, ze nie ma opcji bo 1,5 h mam w jedna strone. No to z biedy jutro ale o 17:50 bo gin nie zdazy na 16. Nosz kurcze zawsze cos. Jeszcze pytam czy bede pierwsza tak jak pierwotnie mialo byc, a ona, ze czwarta? Wtf? Ostatecznie sprobuje wcisnac mnie na 17.
No serio nie po drodze mi z tymi polowkowymi, zwariuje masakra. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-10-26 o 11:32 |
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=parapet;78284941]
Co dzisiaj gotujemy? ![]() U nas chyba coś niby chińskie z tofu i makaronem soba. Mąż wyczytał, że soja ma dużo żelaza i że to nieprawda, że szkodliwa, więc mam jeść soję Raz mogę zjeść ![]() U mnie dziś ryż z jabłkiem. Miałam ochotę na bezmięsne i za dużo jabłek w domu Zjadłabym taką typową grochówkę ogólnie chyba muszę jakąś zupę w przyszłym tygodniu ugotować, bo dawno nie było. Cytat:
Mocne kciuki Mój to aktywny się robi. Szkoda tylko, że w nocy teraz chyba dostał zastrzyk z pomarańczy, bo poczułam puknięcie ![]() Lelowa straszne kombinowanie z tą wizytą. Ale lepsze to niż jakby mieli co całkowicie przesunąć na inny tydzień.
Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-26 o 11:32 |
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Na inny tydzien jeszcze mozna bo mam zapas tygodnia do 23 tc ale tez takie godziny zostaly kolo 19 :/ Najlepiej babka wyskoczyla, ze pan doktor to badanie kaze robic miedzy 25 a 30tc najlepiej, a nie tak szybko. No to juz zdurnialam calkiem.
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po
![]() 311 g dziewczynki ![]() Lekarz mnie nastraszyl, każe powtórzyć usg za 4-6 tygodni, bo trochę kości udowa i ramienna za krótkie, niby w normie.. Za mało wód plodowych, łożysko za duże kość nosowa też za krótka no i szyjka krótsza niż te 2 tygodnie temu, ale badał mnie tylko przez brzuch
|
|
#2033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za dzisiejsze wizyty!Mój mały też dzisiaj jakiś mało aktywny. Zauważyłam że jednego dnia co chwila daje o sobie znak a następnego odpoczywa i zbiera siły
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie będzie jej matka obgadywać ![]() Jasne jasne ma wstawać skoro świt ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2035 | ||
|
Rozeznanie
|
Mielismy jeszcze mala zwrotke w nocy, ale dzisiaj mala w swietnym humorze, tylko sniadania prawie nie zjadla. Za to na obiad sie wrecz rzucila, zobaczymy czy zostanie w brzuchu
Gorzej ze mna, jak ona ma tyle energii a mnie boli glowa i ledwo oddycham, to momentami sobie nie radze. Na szczescie wczoraj kupilysmy dynie i byla jakas atrakcja na rano, wydlubywanie, wybieranie wzoru, wycinanie dokonczymy po drzemce ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Ale sie nie stresuje, w pierwszej ciazy startowalam z 52, przytylam 14, ale miesiac po porodzie bylo juz 54, a pol roku po 50. A nic nie cwiczylam (tylko spacery z wozkiem) i jadlam wszystko i to w duzych ilosciach Podejrzewam, ze tym razem przybedzie troche wiecej, ale ta mysl nie powstrzymuje mnie przed objadaniem sie ![]() Zazdroszcze
|
||
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mial takie 'myki' ze specjalnie starszyl zeby tylko przyjsc na nastepna wizyte wlasnie za miesiac. Oczywiscie nie mowie, ze u ciebie tak bylo ale nie martw sie na zapas. U mnie na polowkowych wykryl taka wade, ze praktycznie po urodzeniu rownalo sie smiercia. Bylam zalamana. Pozniej pogadalam z innymi kolezankami, ktore robily tam polowkowe i prawie kazda miala cos wykryte, a pozniej okazywalo sie ze jest ok. I u mnie tez tak bylo ale ile stresu to moje. |
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro są jednak w normie to poczekałabym te 4-6 tyg i zobaczyła co i jak Tylko kurcze albo są w normie albo są za krótkie i tego trochę nie rozumiem ![]() Cytat:
Wszystko fajnie tylko dzieli nas ponad miesiąc różnicy Ja ważyłam się 2 dni temu i było 58,5 a dzisiaj 59,5 - kilo w 2 dni ?
|
||
|
|
|
#2039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2040 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj nie, nie, nie . Może po prostu rośnie swoim tempem. Mój ma główkę mniejszą niż tc wskazuje, a rączki/nóżki z kolei za długie. Trzeba dać czas Dzieciom żeby się ustabilizowały we wzroście. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie w ustawie jest tak, że na 1 opiekunkę może być 8 dzieci (5 jeśli w grupie jest dziecko poniżej roku). Jak ja jeszcze pracowałam, to były 2 grupy (z maluszkami było 3 dziewczyny, a starszaki - 2-3 lata byłyśmy we 2). To jednak teoria i z przymrużeniem oka traktowana (to już dłuższy wywód byłby ). Do tego była pomoc na 2 grupy (obiadki nam roznosiła i "sprzątała" po posiłkach. A jak chorowałyśmy, to nikt na zastępstwo nie przychodził. Ewentualnie jak w maluchach było mniej dzieci niż u mnie to wtedy mogła przejść dziewczyna, ale to zależało od jej dobrej woli. Dopiero w sezonie urlopowym dyrektorka zarządziła, że jedna ma przejść na stałe pomoc na stałe. Po moim odejściu zajęła moje miejsce. O! Właśnie w tv było o programie Maluch+, że będą większe dofinansowania od państwa dla dzieci żłobowych. Muszka, nie waż się codziennie. Mnie gin na samym początku powiedziała, że nie ma co codziennie na wagę stawać, bo raz pokaże Ci więcej (więcej zjadłaś dzień wcześniej itd.), a innym razem będzie mniej niż było. I w tej książce, co Asiula podawała też o tym było, że ważenie się codzienne może być zafałszowane. Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2017-10-26 o 12:16 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

) I najlepsze życzenia urodzinowe dla Męża
Zdrowka!

Ale mdłości minęły?
:zdrowko:

Ale nie taka typowa grochówka 

no i szyjka krótsza niż te 2 tygodnie temu, ale badał mnie tylko przez brzuch
za dzisiejsze wizyty!
Tylko kurcze albo są w normie albo są za krótkie i tego trochę nie rozumiem