|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chce taki żeby z wózkiem na wakacje szło spakować jeszcze 2-3 walizki
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Maalinkaaaa Mi np. brakowało w wózku tej ruchomej rączki, że mogę obrócić dziecko w kierunku jazdy lub do mnie, przy braku parasolki w zestawie było to uciążliwe przy słonecznej pogodzie. Dawałam pieluchę na budę
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Mi wg USG taki termin wychodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem podekscytowana jak oglądam te wózki, łóżeczka i ciuszki
aaaaaa Kazda Wasza rada jest bardzo cenna,przy pierwszym dziecku na prawdę mało się wie. Oczywiście nie mówię o każdej ale ja mało wiem
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ostatnio wszystko prócz mleka, budynku i jogurtu przelatuje zaraz po zjedzeniu 😉Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu jem warzywa do każdego posiłku i jedna przekąska to owoce
Co do wózków to ponoć super są koła pompowane na nasze chodniki
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już to sobie wszystko zaplanowałam, termin porodu z synkiem miałam na 09.08. urodziłam 07.08. a 7 sierpnia miałam imieniny i lepszego prezentu nie mogłam dostać
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój syn jest z 08.08 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... Musze sie Wam wygadac, bo maz mi wlasnie podniosl cisnienie. Moja mama powiedziala, ze kupia nam z tata lozeczko dla maluszka i materac pod choinke. Ucieszylam sie, bo to zawsze mniej wydatkow pozniej dla nas. Co roku mama nam i tak kupowala jakis drobiazgi typu salaterka, skarpetki, kawa, herbata, cos slodkiego - taka wieksza paczke z tego robila wiec mnie pozytywnie zaskoczyla tym pomyslem. Pisze ucieszona do meza i on oczywiscie musial mnie zdenerwowac... ze bez sensu 5 mies przed porodem lozeczko, ze po co, ze chca miec prezent z glowy i ze to nie dla nas tylko dla dziecka, no ja p#&%?#@&... No tak jego mamusia nam chce kupic wozek bez okazji a moja tylko lozeczko i to na gwiazdke w ramach prezentu... Moze przesadzam, ale wlasnie sie poryczalam bo jest mi przykro 😭 przeciez nie musimy rozkladac tego lozeczka tak wczesnie ale i tak i tak bedzie ono potrzebne i co w tym zlego ze dostaniemy je jako prezent gwiazdkowy? Nie wiem, moze to ja jestem jakas dziwna... Wybaczcie, ale musialam to napisac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomimo że wózek bardzo fajnie się sprawdził i byłam z niego zadowolona to teraz kupilabym Joolza Cytat:
![]() Cześć tak w ogóle ![]() Za godzinę koniec pracy a jutro wolne także wreszcie będę spać do 12.00 ![]() synek w żlobku a matka sobie labę zrobi ![]()
Aleksander 24.04.2015 ![]() Edytowane przez Edzik_87 Czas edycji: 2017-10-26 o 14:03 |
||
|
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to dlatego, że łączę się w tym... zjadłam teraz talerz pomidorowej i mocno się zastanawiam, na ile zostanie ![]() choć u mnie wymioty głównie w nocy i nad ranem, potem jakoś dopiero pod wieczór się zaczyna... i do rana męczy. |
|
|
|
|
#2086 |
|
Przyczajenie
|
Ah te chłopy ... nie denerwuj się bo nie warto
zawsze Mama może później kupić wam lozeczko a to będzie dalej jako prezent ewentualnie może być ciagle złożone i dopiero miesiąc przed porodem rozlozycie łóżeczko janto bym się nie przejmowała i tak faceci nie ogarniają całej wyprawki ... ja sama myślałam co kupić itp
|
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam, że to bardzo miłe i fajne rozwiązanie. Wiesz nie każdych stać by wydawać co rusz na jakieś rzeczy, a Twoi rodzice fajnie to wymyślili, a pomyśleli raczej by wam zrobić wspólnie przyjemność. Powiedz mężowi wprost że zrobił Ci przykrość niech wie, a jak chce skarpetki na święta to dostanie je od Ciebie
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem fajny pomysł, przecież może stać jeść nie woła. Ty się denerwuj
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdego rodzica stać na prezent w takiej postaci bez okazji, moja mama nam w kwestiach finansowych nie pomoże w ogóle. I naprawdę mógł się zastanowić zanim coś powiedział.
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny 😘
No wiecie od tesciowej mamy dostac wozek dla dziecka BEZ OKAZJI... Tyle ze moja mama nie bedzie pozniej mowila ojeju jakie babcia z dziadkiem Ci lozeczko kupila a ona za to na pewno bedzie podkreslac ze wozek od babci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2091 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka faceci mysla ze to tyyyyle czasu i po co sie tak spieszyc z wyprawka wiem z wlasnego doswiadczenia. Jak kupowalam na biezaco rzeczy dla mlodego to sie tz zloscil ze po co juz kupuje. Dopiero jak urodzilam duuuuzo przed terminem to stwierdzil ze mialam racje i dobrze ze kupilam te rzeczy duzo wczesniej. Ile on mi nerwow wtedy zjadl
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka, faceci to w ogóle do wszystkiego pochodzą na lajcie, jest czas, nie ma co się spieszyć, itp.
Mój oświadczył mi się w lipcu, ustaliliśmy datę na sierpień/wrzesień na przyszły rok, praktycznie od razu zaczęłam orientować się w sprawie jakiejś fajnej sali, a on w szoku, że ja już się za to zabieram. Jakież było jego zdziwienie, że połowa z nich już niedostępna w tym terminie. Nie płacz, ogarnie się chłop na pewno |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny miesiac. A on teraz mowi ze to bez sensu kupowac lozeczko bo jak sie cos stanie to bede pozniej plakac nad tym lozeczkiem. Porownuje to do tej rezygnacji z karty ze nie chcialam bo jak sie cos stanie to bym zostawila sobie karte... Nie ogarnia roznicy ze na poczatku moglo byc roznie przeciez zdarza sie ze jest zarodek a serduszko sie nie pojawi albo jakies ciaze pozamaciczne itd. Przeciez ja jutro koncze 12 tydzien juz... Wiem ze przez cala ciaze jest jakies ryzyko ale juz jestem coraz spokojniejsza i zaczynam sie naprawde cieszyc ze bede mama.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
A tak jeszcze co do wózków to znalazłam taką listę, jaki wózek powinien być. Może się przyda:
- bezpieczny - cichy - stabilny - jak najlżejszy - dobrze wyważony - łatwy i szybki do złożenia, intuicyjny - niezawodny (przy ewentualnej reklamacji możliwość otrzymania wózka zastępczego) - z solidną konstrukcją - z solidnym mocowaniem gondoli do ramy - z regulowaną rączką - z dodatkowym hamulcem na rączce - z łatwo zdejmowanymi kołami - ze zdejmowaną tapicerką do prania - z możliwością bezpiecznego wpięcia nosidełka - z możliwością obrócenia dziecka przodem i tyłem do kierunku jazdy - taki, który zapewni dziecku maksymalny komfort, a więc nie za mały - taki, który zmieści się do samochodu, windy czy w drzwi mieszkania - taki, który posiada w komplecie kosz, parasolkę przeciwsłoneczną, folię przeciwdeszczową, moskitierę, śpiworek oraz torbę na rzeczy dziecka - wózek powinien posiadać koła dopasowane do podłoża, po którym jeździ
Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on... A taka ładna miłość... Edytowane przez _groooszek_ Czas edycji: 2017-10-26 o 14:34 |
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama jak zaszla w ciaze z moim bratem to zostala sama... Mowila ze ciezko jej bylo, byla krawcowa wiec ciuszki dla brata szyla dzieki temu zaoszczedzila kupe kasy. Pracowala wtedy z moim tata, jak sie dowiedzial jak sytuacja u niej wyglada postanowil jej pomoc, tak sie zzyli ze to moj tato byl przy niej kiedy urodzil sie moj brat a 4 lata pozniej pojawilam sie ja 😂 Ale do rzeczy, mowila ze nie raz bylo tak ciezko ze jadla stary chleb z samym maslem bo nie miala pieniedzy na warzywka czy kawalek szynki. Po tym postanowila ze nigdy w zyciu nie pozwoli zeby jej dzieci przezywaly to samo co ona. My jestesmy mlodym malzenstwem na dorobku i jak tylko powiedzialam ze czegos mi brakuje to mama szla i zawsze mi to kupowala, az mi glupio bylo ze zalozylam wlasna rodzine a mama mi pieniadze doklada. Ale jestem rodzicom bardzo wdzieczna za pomoc 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice juz zapowiedzieli ze kupia wózek , tata dal mi polowe na USG genetyczne. Pamietacoe jak pisalam Wam o tym ze mężowi wypadły jedynki zeby ? Tata chce mu dac na te zeby. Chociaż my nic nie wolamy ,nie chcemy tylu pieniędzy od nich bo nam glupio a oni swoje. A teściowie... Nic.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

aaaaaa
zaraz po zjedzeniu 😉

za kolejny miesiac. A on teraz mowi ze to bez sensu kupowac lozeczko bo jak sie cos stanie to bede pozniej plakac nad tym lozeczkiem. Porownuje to do tej rezygnacji z karty ze nie chcialam bo jak sie cos stanie to bym zostawila sobie karte... Nie ogarnia roznicy ze na poczatku moglo byc roznie przeciez zdarza sie ze jest zarodek a serduszko sie nie pojawi albo jakies ciaze pozamaciczne itd. Przeciez ja jutro koncze 12 tydzien juz... Wiem ze przez cala ciaze jest jakies ryzyko ale juz jestem coraz spokojniejsza i zaczynam sie naprawde cieszyc ze bede mama.