![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
witam
nadrobić zaległości to wielki problem. czytam i zaraz coś więcej napiszę. u nas tak sobie i w tym tygodniu nadal w żłobku. idę na zwolnienie- może i mnie to dobrze zrobi-na moją głowę- bo dla małej to miałabym opiekę ale może obu nam to dobrze zrobi jak razem kilka dni pobędziemy.
#182 |
Wtajemniczenie
|
fotki super- trzej muszkieterowie boscy
no i wszystkie ekstra- co za miejsce wynalazłyście bo chyba gdzies przgap[iłam i oczywiście żałuje bo wygląda na to ze swietnie sie wszyscy bawiliście. motylku- ze żóbka od tygodnia nici i ten tydzień też- no cóż- lepiej wyleczyć ją do konca i kila pikników dzięki temu jeszcze urządzimy bo pani doktor spacerków nie zabroniła. Olcia i jej prywatny zestaw kibica wymiata katarzynko- pamiętam jak ja byłam przerazona jak w żłobku ale nie było tak xle i strasznie mi smutno że mała chwilowo nie chodzi pysiamn- zdjecia zzoo super- szczególnie to z balonem, widać że małemu sie podobało demonik- ale mi narobiłaś ochoty na makaron z truskawkami jadłam wczoraj ryż na kolacje ale makaron?- chyba się skuszę. my bylismy wczoraj na basenie. niestety mała tylko nózki zamoczyła troszke bo lepiej nie ryzykować ale i tak było super bo cały prawie dzień na swiezym powietrzu no i zjazd rodzinny był- siostra z jednym synkiem, bratowa z moim barciszkiem, bartanica z chłopakiem(ta co mi ostatnie dziecka pilnuje), brat tż z dziewczyną, dziadek( mój tata) no i tz tez był ![]() super było.basen widać z naszego okna , jest tam super zjeżdżalnia no i w ogóle super no to czas na fotki
#183 |
Raczkowanie
|
Dorka ale zazdroszczę
![]() Pięknie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Wybaczam
![]() ![]() Cytat:
Ja też tam nie byłam ![]() Cytat:
![]() Ja od tygodnia myślę o truskawkach, ale boję się ich trochę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Super fotki widać że sie świetnie bawiliście
![]() A wygląda jak byście na jakichś wyspach byli ![]()
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale spiek ale spiek wyszłyśmy na spacer ok 16 bo wczesniej poprostu się nie dało wytrzymać! Pioss wypróbowałam Liren i na rączkach i policzkach w minutę potem pojawiły się czerwone kropeczki ale poszłam na spacer i jak wróciłyśmy to już ich było mniej zobacę jak rano. jak będą to znaczy ze uczula a mogłam nie oszczędzać tylko kupic Vischy konzystencja ta sama, bezzapachowy, łatwo się rozprowadza więć same plusy tylko te krosteczki no! Kubuś widać uwielbia wycieczki! bardzo ładnie wyszedł na zdjęciu gdzie w odddali są bizony Dorka Ty szczęściaro żeby basen pod nosem? ludzią to się powodzi-zgrabna, cudowna córeczka i ten basen pod nosem no no! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
on juz wogole nie yglada jak Oli ktorego widzialam!!
![]() ![]() musimy jak najszybciej sie spotkac ![]() ![]()
#188 |
Rozeznanie
|
Lipinko, życzę zdrowia Piotrusiowi, niech już nie kicha tak!
Dorka, wypad na basen i zdjęcia super - wyglądacie na radosną i szczęśliwą rodzinę ![]() Poissonivy - czego Ty się boisz? Czy tylko ja taka durna, że nie wiem, co to SL? Bo że truskawy takie straszne są, to wiem, ale SL ![]() Berbeaa, no i co na ten obiad było, jak taki ważny był, że koleżance nie pomogłaś? ![]() Aaaaaaaaa Oli przefajowy !!!! Jakie ma super włosy i taki słodko umazany ![]() Malwinka dała jeszcze popisowy koncert przed spaniem. Po kąpieli wyła jak syrena strażacka. Weszła na niezłe częstotliwości. Nie chce myć zębów, a umycie jej pod pachami graniczy z cudem. Ona tego nienawidzi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7827665]Zdjecie z porannej konsumpcji
![]() ![]() ten samiuśki fotelik do karmienia mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Hej, nie bylo mnie ledwie od wczorajszego wieczora a juz 3 strony naprodukowane.
Dzis mialam dzien pt " Tesciowa" ![]() ![]() Lea ja za pilka nie przepadam a jak graly makarony to obiektem moich westchnien byl Alessandro Nesta . Tylko ,ze on juz wycofal sie z meczy narodowych ![]() ![]() Co do dawania dane 2 razy dziennie to u mnie nie ma problemu. Max je 3 razy mleko, 2 razy danka i deserek.Przegryzie czasem biszkoptem lub kromeczka bulki. Ale Oli sie zmienil i wydoroslal. Ma bardzo gesta czuprynke. Katarzynko zdaj szybciutko relacje jak Lusia w zlobku.Mam nadzieje, ze bylo extra. Pysiu zdjecia Kubusia sa sliczne a balon przywiazany do wozka imponujacy.Zazdroszcze iz macie tak blisko zoo u mnie najblizsze jest dopiero w Rzymie ok 400 km. Dorka az mi sie gebula smieje widzac tak radosna rodzinke. Widzisz nie jest tak zle. Tz ma mozliwosc troche przebywac z rodzina. Slicznie wszyscy wygladacie a Klaudufka szczesliwa ![]() Ivy szkoda ,ze nasi pilkarze nie mieli okazji zobaczyc jak sliczna kibicke maja moze wtedy dali by z siebie wiecej i wynik meczu bylby inny. Lipinko duzo zdrowka dla Piotrusia oby katar szybko mina. Przesylam kilka fotek z pobytu w Polsce. Polecam wszystkim wycieczke do zamku w Krasiczynie. Mialam tam wesele i piekniejszego miejsca nie moglam sobie wymarzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() mam klopot z mackiem ![]() Sam wstaje, i to nie tylko w lozeczku. Staje przy meblach i wspina sie. A gdy szczesliwy jest juz u celu(czyli w pionie) upada na plecy, bo nogi sa za slabe ![]() ![]() ![]() Zaczynam rozwazac zakup chodzika(a bylam, bardzo przeciwna) ![]() dzis przerobilam 130 stron materialow do pracy mgr ![]()
#192 |
Rozeznanie
|
Motylku, jaki Maxio rumiany i z tymi zębami wygląda już tak dorośle. Bardzo podobny do tatusia!
Sylwio, chodzik spowoduje to, że Maćkowe nogi nie będą pracowały (tak jak powinny) a skoro jego problemem są za słabe nóżki, to ja bym raczej się nie decydowała. Jednakże problem jest i trzeba go rozwiązać... Chwilowo nic mi nie przychodzi do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Piękny jest ten zamek, ale jak znam życie, to pewnie daleko, daleko ode mnie ![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7827665]Zdjecie z porannej konsumpcji ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A dzisiaj potestuję coś od Demonika. Właśnie dzisiaj dopiero rozpakowałam próbki z wycieczki w Kiermusach i jak zobaczyłam ile Demoniczko dałaś mi próbek, a ja ile Tobie, to mi się wstyd zrobiło. Koniecznie, ale to koniecznie następnym razem jak się spotkamy, to obowiązkowo musisz jeszcze coś wziąć ode mnie. ---------------- Brok wydaje się być interesującym miastem myślę, że warto tam pojechać. I woda jest, nie chodzi mi oczywiście o kąpanie się w Bugu (wiadomo jaką renomę ma ta rzeka), ale zawsze to miło pospacerować nad rzeką. Od Wawy 80km, od Białego 110km, od Hajnówki 120km. Fajne miejsce (mam nadzieję) i do tego blisko. My już piszemy się na spotkanie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem zdecydowaną przeciwniczką chodzików, może jeszcze dziewczyny coś ciekawego wymyślą? Sylwia jestem z Ciebie dumna, oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Motylku, Maks to już prawie dorosły mężczyzna
![]() Sylwia, a może zagrodę mu sprawić taką, jak ma Olcia i na podłogę położyć kilka warstw maty piankowej lub innych miękkich materiałów, które minimalizowałyby ból przy upadku. W momentach, kiedy nie masz jak ciągle być przy Maciusiu mogłabyś tam go wkładać? No nie wiem, nic mądrzejszego nie przychodzi mi do głowy. ![]() 130 stron to jest coś ![]() Ivy - Serge Lutens mówisz...hmhmhm zaraz polazę wygooglować czym owe perfumy tak Ciebie straszą ![]() Oooo, ale ich jest trochę - potrzebuję bardziej szczegółowych danych hmhm... |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() dołączamy z Martą do III części ![]()
#197 |
Rozeznanie
|
Sromotna porazka Wlochow...maz leko podlamany i ja sie smieje z niego ,ze chyba byl jedynym wloskim kibicem ,ktory ogladal mecz w kompletnej ciszy(powod Max spi
![]() Dzieki dziewczyny za komplementy ![]() ![]() Sylwus jedynym pocieszeniem z mojej strony moze byc to ,ze mam tak samo jak ty . Max wspina sie wszedzie dodatkowo mam plytki w mieszkaniu wiec musze za nim biegac zeby sie nie poslizna. Jedynym ratunkiem dla mnie jest kojec. Tam Max pada bez kontuzji.Zauwazylam jednak, ze po kilku upadkach niekontrolowanych potem upada juz na pupe i na lokcie. Tez zastanawialam sie przez moment nad chodzikiem ale twardo postanowilam ,ze NIE a ortopeda skutecznie mnie z tego pomyslu wyleczyl. Dobrej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Pyska twoj maly fajnie wyglada z tym balonem wiekszy od niego
![]() motylku dobrze ze juz wrociliscie ![]() Ivy do Krasiczyna to mamy jakies 500 km :P na Brok też się piszę ale wolałabym wczesniej sie spotkac z wami i wczesniej wyjechac zeby dluzej pobyc no to kiedy bo kase na paliwko trza zbierac bo cena ropy nie zachecajaca :/ Chcę kupić wozeczek taki tutaj do babci zeby nie wozic tego wozka bo staje się to niewygodne co myslicie o tym? http://www.allegro.pl/item374006153_...kolekcji_.html Leosiu kochana pokaż sukienkę :P |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sylwia, u nas w dzien jest dokladnie to samo ![]() TZ smial sie ze mnie, bo dzis na lozku (miekkim, wiec do chodzenia srednim) wstala lapiac sie za jego stope i udalo jej sie przejsc trzymajac nogi az do uda.. i Tz twierdzi, ze moje nauki pojda w las.. ![]()
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=16312 Witamy, a co tak Edytko mało napisałaś? Co u Ciebie i Martusi? Taaa czuję się pocieszona ![]() --------------------- Zapomniałam napisać o najważniejszym (ale nic dziwnego, jak mam ostatnio a memory as sieve), więc dzisiaj byliśmy u endokrynologa z Olą. Wszystko w porządku jest, ma powiększone cycusie, ale nic złego się nie dzieje. Za pół roku mamy iść do kontroli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Piankowe puzzle nie sprawdza sie ![]() Seba ma sie popytac w pracy, czy ktos nie bedzie mial pozyczyc chodzika, bo moze go oleje(i kasa w bloto). Kojec mamy taki fajny dmuchany(pysia kiedys dawal zdjecie takiego samego, zreszta, to ona nam go kupila ![]() Cytat:
![]() ![]() Ania nie martw sie, bedzie ok ![]() dziekuje ![]() czesc dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
to nie realne
![]()
#203 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a moja Klaudia też daje czasem koncerty- cos ostatnio nie lubi jak jej sie pampersa zmienia i jak sie rozedrze o nie idzie jej uspokoić a jak juz nos trzeba wytrzeć t szkoda gadać- tragedia aż wstyd na ulicy - a niby taka rzeczna Cytat:
a fotki super, miejsce wydaję się być super a Max taki duzutki sie zrobił - słodziutki synuś ci rośnie! a u nas tak sobie rano odprowadziłam tż i jak wróciłam to dzieco sie obudziło no to wzięłam ją na rączki a ona- zwymiotowała- wszysto chyba co w środku miała. ale to chyba dobrze bo razem z tą flegmą co jej w oskrzelach zalea. bo pani doktor też mówiła że to dobrze. no to ja rozebrałam, łóżeczko wyłożyłam podkładem poporodowym i leżała nagusieńk i teraz śpi przykryta pieluszką i chyba jej dobrze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
sylwia-zuza ale ja jestem niska wiec problem odpada
![]() pamiętacie jak mowilam ze zuzka nie spi w nocy i co ja nie robilam cuda wianki i przeciwbolowe i na brzuszek a jak bylismy u tesciowej to dalismy jej gdzies kolo 11 znowu jesc i wypila wszysciusienko i teraz znowu juz jestesmy w domu i tez dalismy to tez wszystko wypila i nocka lepsza nie budzila sie tak kurcze czy tak to moze byc?? ze zuzka duzo się rusza i to wszystko spala i sie jej po prostu chce jesc? bo jak zjadla ok 21 (bo poznawo wrocilismy wczoraj) potem o 12 i o 5 chciala juz jesc czy ktos ma lub mial tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam na podloge w Decathlonie taka mate piankowa. Jest to dokladnie mata pod sprzety sportowe. Grubosc ok centymetr. 4 czesci jak sie polaczy to daje obszar ok 1,3 m x 1,3 m. Koszt ok 60 zl. Mozna kupic wiecej zestawow i polaczyc i stworzyc olbrzymia powierzchnie. Wyglada jak duze szare puzle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
sylwia to Cie pewnie nie pocieszy ale napisze jak było u nas. Moje dziecko tez zanim zaczał raczkowac i siedziec nauczył sie wstawac i chodzic po łozeczku. Jak wstał to był wrzask bo nie umiał ani usiasc ani zejsc na kolana. W nocy wstawa co 1h na rowne nogi po 10 min stania zmeczony wył zeby go polozyc i tak przez 2 miesiace. Jak sie bawił niestety pilnowałam go i w razie upadku asekurowałam tzn łapałam i kładłam na podłodze na plecach i mowiłam bach. Tez płakał. W łozeczku ( bardziej miekko) padał poprostu jak deska jak chciał zejsc do poziomu, puszczał rece i leciał na paszcze. W łozeczku to pol biedy ale na podłodze robił to samo wiec zostawic go nie mogłam. To było strasznie uciazliwe bo nic nie mogłam zrobic. Jednak wiedzialam, ze kiedys nauczy sie schodzic normalnie
![]() ![]() ![]() mało pocieszajace ale chyba najlepsze rozwiązanie. trzymam kciuki bo to niełatwe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem tą szczęściara i moje dziecko sprytnie nauczyło sie ładnie upadać na pupcię
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
sylwia zgadzam się z Kancią bo chodzik tylko rozleniwia i dziecko potem nie chce chodzic bo w chodziku łatwiej i jestem pewna ze sie nauczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Puchatek wszystkim cioteczką dziękuje za miłe slowa ![]() ![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7827665]Zdjecie z porannej konsumpcji ![]() ![]() Ale z niego słodziak...ten szelmowski uśmiech i rozwichszona fryzorka ![]() Cytat:
Maxio wygląda na zadowolonego i jaki on już duży chłopczyk ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale nie doradzę , bo miałam koleżankę która miala taki wózek i szybko się rozklekotał i wytarła się gąbka na rączkach wózkach...ale Joasiu nie dam sobie głowy uciąć czy to był ten sam model ![]() ![]() ***************** Ja tu sobie was czytam i czytam a to już 9:30
![]() ![]()
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Czesc,
Lea nic sie nie martw . Ten wczorajszy ich mecz to porazka. Dorka tez mysle ,ze po zwroceniu Klaudufka lepiej sie czuje. Tak jak pisalas zwrocila pewnie tez flegme bo przeciez takie male dzieci nie potrafia odkaszlnac. Sylwia to nie wiem co ci radzic. Ja uzbroilam sie w cierpliwosc i biegam za malym przeciez w koncu kiedys nauczy sie chodzic.A z pozyczeniem chodzika to swietny pomysl bo faktycznie moze przyzad Mackowi nie przypadnie do gustu i kasa wydana bez sensu. Max juz dokazuje od 8 rano. Wspina sie wszedzie . Teraz na moment zainteresowal sie odkurzaczem zostawionym na podlodze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.