|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sutki
ok, pójdę do lekarza. dzięki
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
idź idź do tego lekarza najlepiej bo samym kremem nie zwycięzysz , być może to jakieś uczulenie ale warto jednak zbadać sprawę dokładaniej. Jeśli sie wstydzisz lub nie mas zczasu narazie to kup sobie maść na podrażnione sutki dla karmiących matek i zakładaj na piersi takie wkładki laktacyjne tez dla karmiacych. Są bardzo delikatne, nie podrazniaja, nie powodują uczulenia i sa przewiewne.Może kontakt z któryms ze składaników bawełny od stanika Cie podrażnia.
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
dzięki bardzo. właśnie za bardzo nie mam czasu na lekarza bo późno kończę studia ;( no i też się trochę wstydzę z tym iść
być może jest tak jak mówisz że stanik mi podrażnia bo jak nie nosiłam jeszcze staników to wszystko było ok
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Doktorze Dlaczego Mam Wklesle Sutki
![]() ![]() czy Cos Mi Jest???boje Sie Troche Niech Pan Mi Pomoze
|
|
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Dziwna wysypka na brodawkach
Witam! Zanim wybiorę się do ginekologa, chciałam poradzić się Was w sprawie pewnej wysypki na moich brodawkach piersiowych (być może wizyta okaże się niekonieczna?). Otóż jakiś czas temu pojawiły się tam takie hmm... nawet ciężko je nazwać krostkami - jakby jasne mini pęcherzyki dookoła sutków. Są albo umiejscowione same albo skupiskami. Nie bolą, nie swędzą, kompletnie nic się z nimi nie dzieje. Dlatego nie wiem, czym mogą być spowodowane i czy powinnam się niepokoić? Czy któraś z Was miała już coś takiego? proszę o odp.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dziwna wysypka na brodawkach
a czasem tego niemialas juz wczesniej ? faceci takie tez cos maja ale to tez zalezy od człowieka sprobuj sobie namoczyc zimną woda sutki
zobaczysz cos ciekawego...
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wklęsłe sutki
słuchajcie,
czy któraś z Was spotkała się z wklęsłym sutkiem i guzkiem na jedenej piersi? mam spory biust i nie zawsze sutek jest wklęsły. dzięki za odp
|
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Mam taki problem, krótko mówiąc mam w smie trzy sutki, wiem że to śmiesznie brzmi, ale jest to dla mnie ogromnym kompleksem. Na jednej piersi mam podwojny sutek, jakby dwa w pionie obok siebie, natomiast na drugiej piersi na szczęście jeden ale wygląda jak by był "naciety na krzyż". Zastanawia mnie czy jest możliwość wycięcia jednego sutka, ale tak aby nie było w przyszłości problemów np. z karmieniem piersią... . Boję się zbliżenia z chłopakiem bo nie wiem jak on na to zareaguje, proszę o pomoc, może poradę jakiegoś lekarza ... .
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze chirurg plasyk moglby to wyciac,poszukaj dobrego i idz na konsultacje .
co do chlopaka to no coz ,nikt nie da ci gwarancji ze sie nie przerazi itp-pomysl jak ty bys zareagowala na cos niespodziewanego ale kochajaca osoba akceptuje nas takimi jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
tak ja się spotkałam.....mam wklęsłego sutka a na tej samej piersi mam guzka...bylam u lekarza z tym,miałam robione usg i nic na szczescie nie wyszło,bez zadnych zmian patologicznych.ale guzek nadal siedzi w piersi i sutek tez jest wklesniety...lekarzowi tez sie to nie podobało..no ale usg nic nie wykazało,wiec mam sie nie martwic...
wiec radze biegiem do lekarza )
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
uspokoiłaś mnie.. nie jestem sama
![]() co prawda już pytałam gina i powiedział, że to raczej hormonalne zmiany, ale to USG muszę zrobić. 14 czerwca mam wizytę i już mnie roznosi..
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
nie ma się czego bać...samo badanie nie bolesne,no tylko piersiami świecisz
) ale to chyba lepiej niż dołem;D hehe )tez miałam nerwy,czy oby wszystko dobrze,ale naprawde nie stresuj sie niepotrzebnie,bo się jeszcze nerwicy nabawisz ) pozdrawiam gorąco i czekam na odpowiedź po usg co i jak
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam ze wiele kobiet ma trzy sutki, natomiast u jedych jest to wyraznie widoczne a u innych mniej. Mysle tak jak poprzedniczka ze dobry chirurg usunie Ci go pewnie, a jesli chodzi o chlopaka to jesli bedzie Cie kochal, to bvedzie Cie akceptowal taka jaka jestes
|
|
|
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Wam dziewczyny, chyba macie rację jeśli chodzi o chłopaka, mam tylko nadzieję że trafię na takiego, który będzie w porządk. Słyszałam od koleżanki o dziewczynie która miała coś podobnego, a jej chłopak gdy to wyczuł opowiedział o tym wszystkim i nazywali ją "Ich troje", mam nadzieję że mój tak nie zrobi ... .
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak dokładnie to wygląda u Ciebie, ale ja chyba mam coś podobnego
Tak jakby z jednego sutka wyrastał mi drugi... TŻ w sumie chyba tego nawet nie zauważył ;
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
łatwo mówić, że nie ma się co bać
![]() na pewno napiszę wyniki. dzięki
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Witaj Mariola
![]() Mam pytanie czy udało Ci sie rozwiązać twój problem z sutkami?? Bo ja również obserwuje u siebie podobne strupki i nie wiem co z tym zrobić, a jestem ciekawa czy wybrałaś sie do lekarza i co Ci poradził... pozdrawiam |
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
no wiadomo,ze będziesz siębac...ja tez sie bałam...mam nadzieje,ze nic Ci nie wyjdzie na tym usg...mi tez nie wyszło,ale i tak sie martwie...
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
ale strupki krwawe? bo ja przed ciążą miewałam taką skorupkę strupkowatą zółtawą czasem, czyli drobinki zaschniętej wydzieliny - jeśli skóra się łuszczy, to ja stawiam na podrażnienie stanikiem, zatem maści nawet dla karmiących i ochrona brodawek
|
|
|
|
|
#111 |
|
Przyczajenie
|
sutki
ehh mam z tym problem, wydaje mi sie ze mam "wciągniete" . gdy jestem podniecona wtedy dopiero je bardzo widać. a w normalnym stanie nie bardzo. ma ktos tez tak, i czy da sie to jakos zmienic??;/ moim zdaniem to nie wyglada fajnie gdybym zdjęla bluzke a tam nie wiadomo co;/
jak wygladaja wciagnite sutki? czy jesli są takie, to w czasie podniecenia czy zimna tez sa wciągniete> |
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sutki
Cytat:
wystarczy jak zalozysz watek na jednym podforum, a nie na 3 bo niepotrzebnie forum zasmiecasz.
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wlasnie nie wiem o co chodzi...
nie musialas zakladac tyle takich samych watkow... to bezsensowne zasmiecanie forum... Kazda kobieta ma inne sutki przeciez... nie rozumiem zbytnio o co ci chodzi... o to ze twoje sutki staja tylko w czasie podniecenia a w stanie "spoczynku" sa plaskie? Przeciez to normalne.. nie wszystkie kobiety maja sterczace sutki. Jesli cie zle zrozumialam to popraw mnie i moze troche nam sprostuj o co dokladnie ci chodzi
|
|
#114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje niestety sa wciagniete zawsze. Wiec ciesz sie, ze chociaz w chwilach podniecenia masz co pokazac. Ja tego szczescia nie mam. |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sutki - wątek zbiorczy!
Odkad urosl mi biust nosilam staniki (nie czysto bawelniane), gl usztywniane i bez koronek (z normalnych sklepow, do 50 zl), zeby mnie nie draznily. Jednak ponad rok temu nie wiedziec czemu zaczely mnie swedziec sutki, tak ze drapal je do krwi. Problem znikl, gdy zaczelam nosic zwykle sportowe staniki Gatta (w skladzie mikrofibra i elastan) i jak reka odjal
Nawet teraz jak zaloze moj stary biustonosz, to po 5ciu minutach znow czuje swedzenie:/ Problem jest taki, ze troche schudlam i chyba tez od tych miekkich stanikow moj biust kompletnie obwisl mama sie pyta, gdzie ja mam piersi? (bylo D a teraz ledwie C). Co mam zrobic zeby uratowac biust a jednoczesnie uniknac tego okropnego swedzenia?
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkie!
Mam taki problem a mianowicie mój jeden sutek jest wklęsły i ropieje co jakiś czas ... czy któraś z was miała taki problem?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
moje strupki nie są krwawe, maja jasny kolor. Przez te strupki moje sutki tez właściwie są płaskie, tzn same strupki robią sie wklęsłe, i tylko w pewnych momentach te strupki mi "stają" co wyglada jakbym miała sterczące sutki
pozdrawiam |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
niespokojna, wybierz się jak najszybciej do lekarza. To może stan zapalny. Pewnie nic groźnego, ale do czasu.
|
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie co już byłam u lekarza i on powiedział że mam go sobie przemywać i to wszystko
A to jest dość krępujące
|
|
|
|
|
#120 |
|
Rozeznanie
|
ja mam niestetty wklęsłe sutki a już raczej sutek bo jeden na prawej piersi "wyssał" mi mój tż(takie ćwiczenia poradził ginekolog i po miesiącu codziennego wyciągania się udało) i teraz od pół roku cały czas stoi
a drugi za nic w świecie nie chce wyjąć a jak wyjdzie to zaraz sie chowa![]() wygląda to dziwnie ale pracujemy nad tym drugim ![]() wiem że przy wklęsłych sutkach zaleca się wyciąganie ich systematycznie np.strzykawką(oczywiście odpowiednio przygotowaną i wyprofilowaną)piszę o tym bo mam przebadane piersi i sutki ,stałe konsultacje z ginekologiem i sam mi poradził tą metode |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

być może jest tak jak mówisz że stanik mi podrażnia bo jak nie nosiłam jeszcze staników to wszystko było ok