Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-28, 09:23   #2341
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Czuję ale dopiero od tygodnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najważniejsze, że są
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 09:24   #2342
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Czuję ale dopiero od tygodnia

Bardzo subtelny chłopak po prostu Moja za to dużo mniejsza a kotłuje się jakby było ich tam dwie
Stary 2017-10-28, 09:29   #2343
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Na wizycie dobrze. Dziś 21+0 a nasz synek wazy 579g to ponoć wartość dla 23+1. Trochę żartowałam ginowi że trudno rzucić słodkie ale on to wziął na poważnie i walnął mi wykład jak trudno to potem zrzucić a ja na razie mam +4,4kg no ale pozwolił na 10
Załącznik 7289946

Jaki kawał chłopa! Świetnie, że rośnie zdrowo. Dobrze mu u mamusi po prostu

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Witam się po dłuższej przerwie. Nieobecność spowodowana dużymi zmianami. Udało nam się kupić mieszkanie Jest wspaniałe, a raczej dopiero będzie Na ten moment stan "po babci", ale we wtorek przybywa pierwsza firma remontowa na wycenę. Zaplanowaliśmy solidne zmiany i oby nam szybko poszło bo do marca tak niedaleko...
Wczoraj miałam robioną krzywą cukrową. Tak jak czaro_dziejkaa miałam przeboje z tą glukozą. Dobrze, że mąż ze mną był bo mdlałam na bogato. Na szczęście wyniki ok i nie trzeba powtarzać
Młode kopie aż miło. Czuję dopiero od tego tygodnia (19 tydzień)
Teraz czekam na wizytę u swojej gin (3.11) a zaraz potem mam połówkowe (6.11).
Z mniej pozytywnych wiadomości: nie mam jeszcze żadnej rzeczy dla maluszka :/ Czekam na potwierdzenie siurka lub odmianę na połówkowych.
Gratuluje mieszkania! Świetna sprawa!!! Wprowadzenie się do wlasnego M to piękna sprawa! i wspolczuje glukozy. Tez mnie niedługo to czeka

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hej. W koncu usiadlam. Przejrzalam was pobieznie, rzucily mi sie w oczy dobre wyniki gluzkozy czarodziejki i usg Ilsy, kawal chlopa, gratki Zaraz was pojde nadrabiac. A i Torrence pytala kilka razy wiec juz spiesze z wyjasnieniami
Zaczne od tego, ze moje obawy sa durne, a przeczucia kijowe
Doktorek jak to nie on, wizyta wprost ksiazkowa, zero wymyslania, bardzo rzeczowe podejscie, humor i w ogole bardzo pozytywnie. WSZYSTKO JEST OK. Nie wiem czemu mialam takie czarne mysli. Wszystkie narzady w porzadku, wymiary sie zgadzaja, kosci widoczne, no i na 90% dziewczynka Wazy 479g. Ulga niesamowita, nie da sie opisac. Zdjecie ogarne jutro.
Lelowa - :impreza: cudnie cudnie cudnie! Niech dalej rosną zdrowo Wasze dzieciaczki

Mam pytanko do dziewczyn, które robily glukoze. W ktorym tygodniu dokładnie robilyscie badanie? Zastanawiam się czy lepuej je zrobić w okolicach 25+0 czy 28+0

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 09:36   #2344
kasia6713
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczyny
Ja już na nogach, pogoda za oknem przeokropna. Zjadłam śniadanie, bo młody wstał chyba ze mną i zaczął pukać, ze jest głodny
Biorę się zaraz za ogarnianie bałaganu
Ważyłam się dzisiaj i od początku ciąży mam +3,7 (w ostatni tydzień +0,6 kg). Coś mi się wydaje, że ruszam z kopyta

Powiem Wam, że myślałam dzisiaj o książkach, które kupiłam (m.in Ciężarówka i 3 inne o ciąży). Teraz, po połowie pierwszej ciąży, żałuję, że je kupiłam
Raz, że mnóstwo informacji czytam z internetu - dowiaduję się od Was, z aplikacji, na maila dostaję subskrypcje z Niebieskiego Pudełka i Bebilon, dostałam mnóstwo broszurek od położnej i zawsze coś sobie podczytuję jak czekam na wizytę do gina (moja przychodnia ma całą półkę ulotek/magazynów). Czytam tylko ciężarówkę (reszta czeka na nabranie mocy prawnej ) i dopiero teraz widzę jak mało informacji ona zawiera i jak wiedza z tej książki jest okrojona.
Żałuję, że je kupiłam. Nie chodzi tutaj nawet już o pieniądze, bo dałam za 4 książki 60 zł, ale o to, że zbierają teraz kurz, a ja mam wyrzuty sumienia, że ich nie czytam

Dziewczyny mające Ciężarówkę - zadowolone jesteście z tej książki?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn, które robily glukoze. W ktorym tygodniu dokładnie robilyscie badanie? Zastanawiam się czy lepuej je zrobić w okolicach 25+0 czy 28+0

ja idę robić glukozę przed następną wizytą do gina, czyli to będzie najprawdopodobniej 24+5. Lekarz nic mi nie mówił, że mam zrobić glukozę konkretnie w tym i w tym tygodniu, tylko że na następnej wizycie mają być już wyniki.
Stary 2017-10-28, 09:41   #2345
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ja od jakiegoś 14tc nie czytam Ciężarówki bo tam był głównie ten "pamiętnik", nie wiem, może do polskiego wydania coś dołożyli

Glukoze mam zrobic na wizytę 25+0

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 09:48   #2346
kasia6713
Zakorzenienie

dziewczyny, a czy w II trymetrze robicie jeszcze jakieś dodatkowe USG?
ja byłam w czwartek na połówkowych, ale mój lekarz nie ma tych uprawnień do prenatalnych i ma podstawowy sprzęt do USG (chociaż i tak jest on bardzo dobry jak na te standardy). Oczywiście zbadał co trzeba, ale nie robił dokładniejszych badań jakie były np. podczas moich prywatnych prenatalnych w I trymestrze.
Zastanowiłam się, bo spytałam lekarza, czy zrobi mi jakąś fotkę do albumu. Powiedział, że nie ma takiego super sprzętu żeby uchwycić całego młodego (i tak rzeczywiście było, że ciężko było mu uchwycić wszystko) i że jeśli chcemy o poleca nam to badanie USG 3d i innym gabinecie. Ale mówił to pod kątem właśnie zdjęcia dla nas, a nie pod kątem "aby sprawdzić, czy wszystko ok".
I tak się zastanawiam czy robić.
Robicie coś ponad połówkowe?

Edytowane przez kasia6713
Czas edycji: 2017-10-28 o 09:49
Stary 2017-10-28, 09:54   #2347
lelowa
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny za mile slowa
Oj tak ulga to fajne uczucie

Kasia ja w 2 trym juz nie robie innego usg prywatnie, umowie sie w 3 trym na to w 30-32 tc. A pozniej pewnie jeszcze jedno przed sama koncowka zeby choc wage znac bo w mojej przychodni mi tego nie zrobia
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 10:08   #2348
kasia6713
Zakorzenienie

dostałam na info maila, że w 5-10-15 jest -40% na całą kolekcję jesień/zima.
Jakby ktoś chciał
Stary 2017-10-28, 10:10   #2349
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem, zastanawiam się. Na ten moment, świeżo po połowkowym nie czuję takiej potrzeby ale do usg III trymestru jest grubo ponad 2 miesiące, nie wiem, czy wytrzymam Na razie nie planuję, ale jak będę bardzo się martwiła to pójdę
Stary 2017-10-28, 10:11   #2350
Ojoanna29
Zakorzenienie

Mi profesor kazała zrobić przed następną wizytą glukozę, planuję na 23+1 wg om, bo potem to usg mam i nie zdążę, a nie chcę robić tak dzień przed wizytą, bo znając moje szczęście nie dojdą wyniki na wizycie u gin zapytam czy to jednak nie za wcześnie

Mnie ta ciężarówka denerwowała, jakoś ten humor mi nie pasuje, oddałam siostrze.. Teraz kupiłam Pierwszy rok życia dziecka, na razie leży
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 10:13   #2351
nadalka
Zakorzenienie

Witajcie. Witam się połówkowo 20+0

Stary 2017-10-28, 10:21   #2352
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za mile slowa
Oj tak ulga to fajne uczucie

Kasia ja w 2 trym juz nie robie innego usg prywatnie, umowie sie w 3 trym na to w 30-32 tc. A pozniej pewnie jeszcze jedno przed sama koncowka zeby choc wage znac bo w mojej przychodni mi tego nie zrobia
Jeszcze ja nie miałam okazji gratulowac 😊 bardzo szybko przeszłam przez te wczorajsze strony i pewnie cześć informacji mi umknela. Kochana, gratulacje Ci przesyłam 😙
Cytat:
ja byłam w czwartek na połówkowych, ale mój lekarz nie ma tych uprawnień do prenatalnych i ma podstawowy sprzęt do USG (chociaż i tak jest on bardzo dobry jak na te standardy). Oczywiście zbadał co trzeba, ale nie robił dokładniejszych badań jakie były np. podczas moich prywatnych prenatalnych w I trymestrze.
Zastanowiłam się, bo spytałam lekarza, czy zrobi mi jakąś fotkę do albumu. Powiedział, że nie ma takiego super sprzętu żeby uchwycić całego młodego (i tak rzeczywiście było, że ciężko było mu uchwycić wszystko) i że jeśli chcemy o poleca nam to badanie USG 3d i innym gabinecie. Ale mówił to pod kątem właśnie zdjęcia dla nas, a nie pod kątem "aby sprawdzić, czy wszystko ok".
Co do połowkowych. Mój gin ma podstawowy sprzęt w gabinecie (chodzę prywatnie), on robi podstawowe wymiary i głównie zdjęcia wacka mojego synka 😁 (jakkolwiek to brzmi), dodatkowo umówiłam się na wizytę do dr.u którego robiłam prenatalne, a tam to już jest prawdziwy kombajn i "luksus"- wszystko widać, przełącza na 3d, podkreca kolory, włącza obraz na dużym ekranie, przygasza światło 😉 za pół godzinki badania i wyczerpującej rozmowy kasuja 250 zł

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 10:24   #2353
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Selina super że wyniki sa ok
Gratuluje udanych wizyt
Życzę udanego weekendu

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 10:54   #2354
Mecassie
Zakorzenienie

Cześć

Lelowa gratuluję wizyty :brawo:

Ja zasypiam bo nie mam w domu mleka = nie ma kawy

Co do USG ja chodzę co 3/4 tyg do mojego gina (ma spoko sprzęt z pomiarami i 3d) i III razy w ciągu całej ciąży idę do tego z certyfikatem (prenatalne, połówkowe, III trymerstru) bo mam je na skierowanie za darmo.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 11:09   #2355
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Straszny dzień. Dospałam dzis do 8 i teraz tak mi sie wszystko ciagnie i zebrać sie nie mogę z niczym.

Lelowa ja dopiero dzis przeczytałam gratuluje udanej i przede wszystkim spokojnej wizyty. I gratuluje dziewczynki

Kasia, poszukaj jakiejś grupy na Facebooku gdzie ksiazki sprzedają. Pewnie chetnie ktoś kupi ja tez kupiłam kilka i zastanawiam sie po co. U mnie to przynajmniej maz czasami przegląda
Ja połówkowe robiłam u tego samego gin u którego byłam na prenatalnych. Moja lekarka go poleciła, bo ja wszystkie certyfikaty i tylko jej wyniki pokaze na wizycie. A z badań u niego jestem zadowolona i spokojna, ze wszytko mam sprawdzone. Tak samo do niego sie umówie na usg w 3 trymestrze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 11:35   #2356
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziś pogoda też nie zachęca do niczego Wstałam z nie najlepszym humorem ale jedziemy na zakupy, może uda mi się w końcu kupić coś dla siebie

Cytat:
Doktorek jak to nie on, wizyta wprost ksiazkowa, zero wymyslania, bardzo rzeczowe podejscie, humor i w ogole bardzo pozytywnie. WSZYSTKO JEST OK. Nie wiem czemu mialam takie czarne mysli. Wszystkie narzady w porzadku, wymiary sie zgadzaja, kosci widoczne, no i na 90% dziewczynka Wazy 479g. Ulga niesamowita, nie da sie opisac. Zdjecie ogarne jutro.
Super kochana Gratulacje

Cytat:
Żałuję, że je kupiłam. Nie chodzi tutaj nawet już o pieniądze, bo dałam za 4 książki 60 zł, ale o to, że zbierają teraz kurz, a ja mam wyrzuty sumienia, że ich nie czytam

Dziewczyny mające Ciężarówkę - zadowolone jesteście z tej książki?.
Ja mam Ciężarówkę ale przestałam ją czytać w 9 tygodniu chyba Praktycznie te same informacje mam w aplikacji a tego 'pamiętnika' to nawet nie czytałam Też żałuje, że ją kupiłam

Cytat:
Ja pytałam ostatnio na wizycie mojego gin o połówkowe (nie ma certyfikatu) i powiedział, że każdy lekarz je robi i on oczywiście też.
Nie wybieram się do innego lekarza. Zresztą na prenatalnych też nie byłam u innego.

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 12:00   #2357
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja w II trym oprócz usg u mojej lekarki miałam właśnie to połówkowe u lekarza z certyfikatem i też nie mam zdjęcia całego dzidziusia tylko np głową, serce, wykres bicia serca, kość udowa itp.

Asiula daj znać jak tam po przeglądzie wózków

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 12:26   #2358
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry dziewczyny
Ja już na nogach, pogoda za oknem przeokropna. Zjadłam śniadanie, bo młody wstał chyba ze mną i zaczął pukać, ze jest głodny
Biorę się zaraz za ogarnianie bałaganu
Ważyłam się dzisiaj i od początku ciąży mam +3,7 (w ostatni tydzień +0,6 kg). Coś mi się wydaje, że ruszam z kopyta

Powiem Wam, że myślałam dzisiaj o książkach, które kupiłam (m.in Ciężarówka i 3 inne o ciąży). Teraz, po połowie pierwszej ciąży, żałuję, że je kupiłam
Raz, że mnóstwo informacji czytam z internetu - dowiaduję się od Was, z aplikacji, na maila dostaję subskrypcje z Niebieskiego Pudełka i Bebilon, dostałam mnóstwo broszurek od położnej i zawsze coś sobie podczytuję jak czekam na wizytę do gina (moja przychodnia ma całą półkę ulotek/magazynów). Czytam tylko ciężarówkę (reszta czeka na nabranie mocy prawnej ) i dopiero teraz widzę jak mało informacji ona zawiera i jak wiedza z tej książki jest okrojona.

Dziewczyny mające Ciężarówkę - zadowolone jesteście z tej książki?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

ja idę robić glukozę przed następną wizytą do gina, czyli to będzie najprawdopodobniej 24+5. Lekarz nic mi nie mówił, że mam zrobić glukozę konkretnie w tym i w tym tygodniu, tylko że na następnej wizycie mają być już wyniki.
Ciężarówka leży w kącie.
Za to uwielbiam serię Talko o dzieciach
Teraz kupiłam książkę "Jestem tatą" Maiwald i czytamy wspólnie z partnerem początek ma fajny zobaczymy co będzie dalej.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 13:07   #2359
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie glukozy W takim razie zrobię pewnie w 2 połowie listopada

Ja jestem właśnie na zakupach ale trochę się zmęczylam. Chyba zaraz zbieramy się do domu

Stary 2017-10-28, 13:37   #2360
asiula1306
Zakorzenienie

Melduję ze wózek wybrany i zamówiony
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 13:38   #2361
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Melduję ze wózek wybrany i zamówiony
Pochwal się jaki 😊
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 13:57   #2362
asiula1306
Zakorzenienie

No wiec pojechaliśmy na bardzo ogólny rekonesans żeby zobaczyć co jest, ile się czeka, jakie są ceny itp. No I zaczęliśmy od Bebetto. Tito był średni, słabo skrecal. Zobaczyliśmy Holland który już był super fajny. Sprzedawca nam zaproponował w podobnej stylistyce Baby Design wiec zaczęliśmy je oglądać i okazało się ze Bebetto jeździ fatalnie w porównaniu do BD. podobał nam się model Dotty ale zostały im tylko trzy kolory i kolejna partia juz miała inna strukturę materiału. Ogólnie stylistycznie było gorzej niż w Bebetto, wiało nam trochę starym designem. No I kolor który był do przyjęcia miał srebrny zamek na budzie i to mi się nie podobało. Wiec obejrzeliśmy Roan Bass bo był podobny jeśli chodzi o wygląd. No I jeździ super u nawet mówiłam do męża ze z tych trzech firm to Bebetto jeździ najgorzej, te przednie koła były jakieś toporne, nie poddawały się lekko. Roana wprowadziłam na swoje miejsce jedna ręką bez żadnego problemu. Jeszcze mąż oglądal Coletto ale prowadził się tak jak Bebetto. No więc zdecydowaliśmy się na Roan Bass Soft. Uznalismy ze jezeli odpowiada nam wyglad, sposob prowadzenia i parametry to nie ma co szukac dalej. Szybkie decyzje są najlepsze :P Kupiliśmy tez fotelik i bazę do isofixu odbiór za miesiąc

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-10-28 o 14:02
Stary 2017-10-28, 14:02   #2363
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie glukozy W takim razie zrobię pewnie w 2 połowie listopada

Ja jestem właśnie na zakupach ale trochę się zmęczylam. Chyba zaraz zbieramy się do domu

Zwiedzalas serenade Dziś?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 14:06   #2364
lelowa
Zakorzenienie

Asia super, ze juz wybraliscie
Stary 2017-10-28, 14:08   #2365
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
No wiec pojechaliśmy na bardzo ogólny rekonesans żeby zobaczyć co jest, ile się czeka, jakie są ceny itp. No I zaczęliśmy od Bebetto. Tito był średni, słabo skrecal. Zobaczyliśmy Holland który już był super fajny. Sprzedawca nam zaproponował w podobnej stylistyce Baby Design wiec zaczęliśmy je oglądać i okazało się ze Bebetto jeździ fatalnie w porównaniu do BD. podobał nam się model Dotty ale zostały im tylko trzy kolory i kolejna partia juz miała inna strukturę materiału. Ogólnie stylistycznie było gorzej niż w Bebetto, wiało nam trochę starym designem. No I kolor który był do przyjęcia miał srebrny zamek na budzie i to mi się nie podobało. Wiec obejrzeliśmy Roan Bass bo był podobny jeśli chodzi o wygląd. No I jeździ super u nawet mówiłam do męża ze z tych trzech firm to Bebetto jeździ najgorzej, te przednie koła były jakieś toporne, nie poddawały się lekko. Roana wprowadziłam na swoje miejsce jedna ręką bez żadnego problemu. Jeszcze mąż oglądal Coletto ale prowadził się tak jak Bebetto. No więc zdecydowaliśmy się na Roan Bass Soft. Uznalismy ze jezeli odpowiada nam wyglad, sposob prowadzenia i parametry to nie ma co szukac dalej. Szybkie decyzje są najlepsze Kupiliśmy tez fotelik i bazę do isofixu odbiór za miesiąc
Brawo!! Jaka z Ciebie ogarnięta i zdecydowana kobieta. 😎 zazdro!!! Ja to pewnie jak już nawet wybiorę i będę zdecydowana na 98% to i tak będę myśleć czy to na pewno to i latać koło tego wózka jak ..... No 😜

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A wzięłaś 2 czy 3 w 1? I jaki kolorek?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 14:08   #2366
muszkaaa8
Zakorzenienie

Udanego weekendu dziewczyny i pysznych obiadów

U nas dziś naleśniki ze szpinakiem i powiem nieskromnie, ze niebo w gębie

IMG_1509192435.207826.jpg

20.05.2017
Stary 2017-10-28, 14:18   #2367
lelowa
Zakorzenienie

Smacznego!
Stary 2017-10-28, 14:25   #2368
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Brawo!! Jaka z Ciebie ogarnięta i zdecydowana kobieta. 😎 zazdro!!! Ja to pewnie jak już nawet wybiorę i będę zdecydowana na 98% to i tak będę myśleć czy to na pewno to i latać koło tego wózka jak ..... No 😜

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A wzięłaś 2 czy 3 w 1? I jaki kolorek?

Wzięliśmy 3w1 plus baza do isofixu. Zobaczymy jak się fotelik będzie sprawdzał, jeżeli nie będzie fajny to kupimy drugi a ten np damy rodzicom do samochodu albo będzie w naszym drugim samochodzie. Natomiast sprzedawca mówił ze są naprawdę ok, zamontowalismy go w samochodzie tez na samych pasach i jest w porządku.

I w ogóle podobało mi się podejście sprzedawcy ze nic nam nie wciskal. Poprosiłam o pokazanie bebetto to pokazał. Zaproponował potem baby design jeżeli taki wygląd nam odpowiada a do Roana podeszlismy sami a gościu dopiero wtedy powiedzial ze te wózki i Baby Design mają najmniejszy odsetek reklamacji przy czym oczywiście się zdarzają jak w każdej marce. Mówił ze tak naprawdę to większość wózków ma wszystko to samo, są już pewne standardy i w zasadzie wybór uzależniony jest od kolorystyki, materiału czy wygody prowadzenia a to wszystko są odczucia totalnie indywidualne.

Wybraliśmy kolor Grey powder bodajże:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1509193347260.jpg (73,3 KB, 65 załadowań)
Stary 2017-10-28, 14:33   #2369
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:

Wybraliśmy kolor Grey powder bodajże:
Super, bardzo mi się podoba A w jakiej cenie go kupiliście ? Zazdroszczę, że macie to już za sobą

Ja póki co jestem nastawiona na Bebetto Torino, no ale to tylko wizualnie. Zobaczymy jak się nam będzie prowadziło

20.05.2017
Stary 2017-10-28, 14:39   #2370
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
No wiec pojechaliśmy na bardzo ogólny rekonesans żeby zobaczyć co jest, ile się czeka, jakie są ceny itp. No I zaczęliśmy od Bebetto. Tito był średni, słabo skrecal. Zobaczyliśmy Holland który już był super fajny. Sprzedawca nam zaproponował w podobnej stylistyce Baby Design wiec zaczęliśmy je oglądać i okazało się ze Bebetto jeździ fatalnie w porównaniu do BD. podobał nam się model Dotty ale zostały im tylko trzy kolory i kolejna partia juz miała inna strukturę materiału. Ogólnie stylistycznie było gorzej niż w Bebetto, wiało nam trochę starym designem. No I kolor który był do przyjęcia miał srebrny zamek na budzie i to mi się nie podobało. Wiec obejrzeliśmy Roan Bass bo był podobny jeśli chodzi o wygląd. No I jeździ super u nawet mówiłam do męża ze z tych trzech firm to Bebetto jeździ najgorzej, te przednie koła były jakieś toporne, nie poddawały się lekko. Roana wprowadziłam na swoje miejsce jedna ręką bez żadnego problemu. Jeszcze mąż oglądal Coletto ale prowadził się tak jak Bebetto. No więc zdecydowaliśmy się na Roan Bass Soft. Uznalismy ze jezeli odpowiada nam wyglad, sposob prowadzenia i parametry to nie ma co szukac dalej. Szybkie decyzje są najlepsze Kupiliśmy tez fotelik i bazę do isofixu odbiór za miesiąc
Ekstra! Wózek w moim stylu! Gratuluje wyboru!
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Zwiedzalas serenade Dziś?

Tak! Nawet zakupy udało nam się zrobic. Ale liczyłam na h&m mama a nie było nic ciekawego. Tylko rajstopy ciążowe kupilam I wreszcie zaopatrzylam się w nowe staniki za grosze (-50% na otwarcie:p) choć rozmiar mnie trochę przeraził i ogólnie zakupy łącznie wyszły nas ponad 500 zł i dostaliśmy toster w ramach prezentu
Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Udanego weekendu dziewczyny i pysznych obiadów

U nas dziś naleśniki ze szpinakiem i powiem nieskromnie, ze niebo w gębie

Załącznik 7290586

Wyglądają smacznie! Ja dziś jadlam pierogi z kapusta i grzybami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości