Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-28, 19:43   #2401
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
To gdzie należy wkładać dziecko wcześniej ? Myślałam że włożę do bujaczka i będę mogła np. zrobić obiad
No najlepiej kłaść na podłodze, w łóżeczku, koszu Mojżesza, ewentualnie w wózku. Tam gdzie masz całkiem płasko. Najzdrowiej dla kręgosłupa.
Ja młodego do bujaka zaczęłam wkładać gdzieś w 3 miesiącu. Jak usnął, to kładłam do łóżeczka. Ale on ogólnie nie był z tych śpiących, dużo płakał, wiec w sumie te pierwsze tygodnie spędziłam razem z nim leżąc na łóżku
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 19:45   #2402
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Asiula pokazałam tżtowi ten Wasz wózek i mega mu się podoba. Powiedział ze jest w sam raz.
Znalazłam Taki używany.
https://www.olx.pl/i2/oferta/roan-bi...8-IDpIhl3.html
Co myślicie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wygląda super i fajna ta skórka!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 19:46   #2403
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Tez wiem ze noworodka nie wklada sie do takiego bujaczka niektorzy mowia nawet zeby w nim nie karmic bo wteddy przelyk nie dziala tak jak powinien. Ze najlepiej dziecko na kolanach karmic

Asiula -bardzo fajny wozek takie szybkie decyzje sa najlepsze i na pewno nie bedziesz zalowala zakupu

Mecassie - zdazysz poogladac i kupic wozek, nie denerwuj sie na zapas

Ilsa - ja corke poprzednio mialam w kolysce na kolkach i bralam ja ze soba do kuchni i mialam ja na oku. Potem zaczepilam zabawki albo zwykla butelka sie zabawiala i moglam ze spokojem obiad zrobic kazdy znajdzie swoj sposob aha i butelka bez zakretki oczywiscie

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Mecassie -fajny wozek
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 19:47   #2404
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
No najlepiej kłaść na podłodze, w łóżeczku, koszu Mojżesza, ewentualnie w wózku. Tam gdzie masz całkiem płasko. Najzdrowiej dla kręgosłupa.
Ja młodego do bujaka zaczęłam wkładać gdzieś w 3 miesiącu. Jak usnął, to kładłam do łóżeczka. Ale on ogólnie nie był z tych śpiących, dużo płakał, wiec w sumie te pierwsze tygodnie spędziłam razem z nim leżąc na łóżku
A to i dobrze że najpierw kupiłam matę edukacyjną Kupiłam taką ale używaną i można w niej zamontować telefon i nagrywać filmiki A pałąk się później robi od boku i dziecko ma też matę jak już siada

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 19:56   #2405
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Zresztą, tak jak Brillant napisała, każda z nas znajdzie swój sposób
Ja na początku wkładałam synka do łóżeczka, ewentualnie zostawiałam na łóżku przy ścianie jak usnał, taki maluch jeszcze się nie obróci/przekreci. Potem już wkładałam go właśnie w bujaczek.
Zresztą uważam, że ze wszystkim trzeba zachowac zdrowy rozsądek. Nawet jak takiego noworodka wsadzisz na 5 minut do bujaka, to raczej życia mu tym nie złamiesz

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2017-10-28 o 19:58
Stary 2017-10-28, 19:57   #2406
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
O to nasza huśtawka jeszcze poczeka (dziś dokupiliśmy baterie, żeby zobaczyć, czy działa - mój mąż był zachwycony, mówi - "zaje....ste! będziemy używać!" )

A tak na poważnie to dobrze, że temat wypłynął. Moja znajoma trzymała swoją córkę pod przywiezienia ze szpitala w leżaczku i mocno mi to utknęło w pamięci i też bym pewnie tak zrobiła.
Zresztą przypomniało mi się, jak moja mama mówiła po kursie pedagogicznym, które dotyczyło m.in. prawidłowej postawy, że Pani prowadząca kurs krytykowała leżaczki, że najlepiej na płasko. Może właśnie o to chodziło, żeby nie za wcześnie
Stary 2017-10-28, 20:03   #2407
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O to nasza huśtawka jeszcze poczeka (dziś dokupiliśmy baterie, żeby zobaczyć, czy działa - mój mąż był zachwycony, mówi - "zaje....ste! będziemy używać!" )

A tak na poważnie to dobrze, że temat wypłynął. Moja znajoma trzymała swoją córkę pod przywiezienia ze szpitala w leżaczku i mocno mi to utknęło w pamięci i też bym pewnie tak zrobiła.
Zresztą przypomniało mi się, jak moja mama mówiła po kursie pedagogicznym, które dotyczyło m.in. prawidłowej postawy, że Pani prowadząca kurs krytykowała leżaczki, że najlepiej na płasko. Może właśnie o to chodziło, żeby nie za wcześnie
Na pewno o to. Żeby nie wsadzać zaraz po przywiezieniu do domu ze szpitala
Ogólnie dla mnie leżaczek w późniejszych miesiącach to taki must have. Nam się bardzo przydał.
Stary 2017-10-28, 20:05   #2408
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
A po podniesieniu tego tyłu jest taki: Załącznik 7290916
Oo właśnie dokładnie taki mi się widział. Nie musi mieć bajerów typu drgania i melodie, ale na pewno będzie przydatny 😊 taki kupię. Z tym że chyba nie nowy, a znajdę używany
Cytat:
Ja mam z Fisher Price i on si się tak na super płasko nie rozkłada, ale z drugiej strony nie wiem czy są w ogóle takie leżaczki. Poza tym , z tego co pamiętam, to do lezaczka wkłada się dzieci powyżej 2,3 miesiąca, wiec to też już nie jest taki noworodek. No i nie trzymasz w nim dziecka cały dzień
Ja używałam jak musiałam coś w kuchni robić i brałam młodego ze sobą, czy do łazienki umyć włosy
Wiadomo, ze najzdrowiej żeby dziecko leżało na całkiem płaskim podłożu, np. na kocyku czy macie na podłodze, no ale czasem się nie da

Mój się rozkłada tak:
Załącznik 7290911

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 20:14   #2409
Jolinko
Zadomowienie

[QUOTE=Brilliant Girl;78352401]Tez wiem ze noworodka nie wklada sie do takiego bujaczka niektorzy mowia nawet zeby w nim nie karmic bo wteddy przelyk nie dziala tak jak powinien. Ze najlepiej dziecko na kolanach karmic

Ale chodzi Ci już o takie dziecko które już je zupki, deserki itp? Bo że niemowlę ż butelki karmić w leżaczku to raczej logiczne, no bo i po co, no ale trochę starsze dziecko też Nie?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 20:28   #2410
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Na sama w sobie jest dosyc wredna i gryzie i warczy na lekarzy... A jak maja cos jej zrobic to juz w ogole po operacji ze strachu wlosy zaczely jej leciec. A ja wyje na lozku na zastrzyku zwyklym to inni przychodza patrzec co jej sie dzieje. Krotko mowiac jest dosc specyficznym kotkiem
Przy zestresowanych kotach dobre są takie feromony do gniazdka.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tego co zrozumiałam, najgorsze przypuszczenia wykluczyli, czekamy na resztę wyników, które będą we wtorek.
Wczoraj dzwoniłam to panie pod jednym numerem mówiły, że mają wyniki poprawne, że wysłali do dodatkowych badań coś, że jutro mam pytać o wyniki dodatkowych. Dzisiaj dzwoniłam to dodatkowe są dobre, ale niby Pani nie wie co w tych podstawowych bo ich nie ma. Już zgłupiałam
Ogólnie wracając do tematu zrozumiałam, że typową i chyba najcięższą wadę genetyczną powiązaną z wadami serduszka wykluczyli. Na resztę wyników czekamy do wtorku.
Poza tym potwierdziło się w badaniach genetycznych, że dziewczynka

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Super wyniki W końcu uff

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Selina, super że wyniki dobre

Ja po wizycie, mam się za bardzo nie przejmować wymiarami, tylko więcej jeść. Dostałam też żelazo to na receptę..
Gorzej z tym lozyskiem, trzeba skontrolowac za 4 tygodnie, dostałam skierowanie na Czerniakowska żeby tam sprawdzili. I teraz już zaczęłam w siebie wątpić, bo zrozumiałam, że z tym skierowaniem mam się zapisać na usg tam, ale to jest skierowanie do szpitala oczywiście nie mogę się dodzwonić do nich
Co nie tak złożyskiem? Przecież masz je ładnie wysoko.

Cytat:
Na wizycie dobrze. Dziś 21+0 a nasz synek wazy 579g to ponoć wartość dla 23+1. Trochę żartowałam ginowi że trudno rzucić słodkie ale on to wziął na poważnie i walnął mi wykład jak trudno to potem zrzucić a ja na razie mam +4,4kg no ale pozwolił na 10
Załącznik 7289946

Jaki wielki! Moja przy nim to jak modelka na wiecznej diecie. Jak za 3 tygodnie nie będzie pół kilo, to sobie pogadamy

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Hej. W koncu usiadlam. Przejrzalam was pobieznie, rzucily mi sie w oczy dobre wyniki gluzkozy czarodziejki i usg Ilsy, kawal chlopa, gratki Zaraz was pojde nadrabiac. A i Torrence pytala kilka razy wiec juz spiesze z wyjasnieniami
Zaczne od tego, ze moje obawy sa durne, a przeczucia kijowe
Doktorek jak to nie on, wizyta wprost ksiazkowa, zero wymyslania, bardzo rzeczowe podejscie, humor i w ogole bardzo pozytywnie. WSZYSTKO JEST OK. Nie wiem czemu mialam takie czarne mysli. Wszystkie narzady w porzadku, wymiary sie zgadzaja, kosci widoczne, no i na 90% dziewczynka Wazy 479g. Ulga niesamowita, nie da sie opisac. Zdjecie ogarne jutro.
Lelowa, gratuluje dziewczynki Kobietki walczą o równowagę na wątku. Super, ze miałaś lipne przeczucia
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Melduję ze wózek wybrany i zamówiony
Rany, ale z was zdecydowany team Super!

Rajstopy: Juana pisała o rajtkach i mi się przypomniało. Polecam gattę. W ogóle nie odciskają się na brzuchu i dobrze trzymają, maja tylko jeden szew z przedu. Te z h&m, mimo już okazałego brzucha, zjeżdżają mi podczas chodzenia i maja dwa szwy z przodu, które widać pod obcisła sukienka
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 20:46   #2411
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Super wyniki W końcu uff

Jaki wielki! Moja przy nim to jak modelka na wiecznej diecie. Jak za 3 tygodnie nie będzie pół kilo, to sobie pogadamy

Lelowa, gratuluje dziewczynki Kobietki walczą o równowagę na wątku. Super, ze miałaś lipne przeczucia

Rajstopy: Juana pisała o rajtkach i mi się przypomniało. Polecam gattę. W ogóle nie odciskają się na brzuchu i dobrze trzymają, maja tylko jeden szew z przedu. Te z h&m, mimo już okazałego brzucha, zjeżdżają mi podczas chodzenia i maja dwa szwy z przodu, które widać pod obcisła sukienka
Ja te z gatty bardzo lubię za to znienawidzilam te z rossmana. Są tragiczne. Kończą się w połowie brzucha wiec uciskaja przez chwile a potem zjeżdżają i to tak ze mi wiszą w kroku. Raz je założyłam i to był dramat a kupiłam swój rozmiar (4). Żeby były dobre to musiałyby by ze dwa rozmiary większe
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 21:01   #2412
Jolinko
Zadomowienie

Ilsa jak będziesz miała chwilkę to dopiszesz mi na 1.stronie 9.11 wizytę u gina? Dzięks 😀

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

O rany wg tej rozpiski jutro zaczynam 6 miesiac. 🤤 moj gin jak jest 22+0 to mowi ze 22 tydz. Wiec wg jego liczenia to za tydz bedzie 6 miesiiac, chyba tez sie tego bede trzymac. Nie jestem jeszcze mentalnie gotowa na 6 miesiac!! 😉

Stary 2017-10-28, 21:09   #2413
Torrence
Wtajemniczenie

Nie wyszedł mi krem do karpatki Ale jestem wściekła!
Stary 2017-10-28, 21:20   #2414
Mecassie
Zakorzenienie

Co do rajstop to mnie najbardziej wkurza że mają szwy na środku brzucha kto to wymyślił ? Z wygądą jest ok w sumie to mi nie spadają ani nic mimo że są trochę za duże. Mam z rossmana. Planuje kupić te z gatty jeszcze... na Wszystkich Świętych już bym musiala miec. Orientujecie się czy są czarne ?

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 21:25   #2415
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Co do rajstop to mnie najbardziej wkurza że mają szwy na środku brzucha kto to wymyślił ? Z wygądą jest ok w sumie to mi nie spadają ani nic mimo że są trochę za duże. Mam z rossmana. Planuje kupić te z gatty jeszcze... na Wszystkich Świętych już bym musiala miec. Orientujecie się czy są czarne ?

Ja kupiłam gatty 40 den czarne. Ale jeszcze nie używałam
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 21:26   #2416
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam gatty 40 den czarne. Ale jeszcze nie używałam
Drogie?

Stary 2017-10-28, 21:27   #2417
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Drogie?

Chyba 17 zł płaciłam 😊
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 21:44   #2418
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Chyba 17 zł płaciłam 😊
Mam te z hm. Któraś już to pisała...Te szwy dwa są beznadziejne, bo się odznaczają. Jakości tych z gatty jestem ciekawa, chociaż pamiętam, że już jakąś dziewczyna jest tu u nas testowala

Stary 2017-10-28, 22:03   #2419
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Zwazyl sie? Moze tylko nie wyglada a w smaku lux? 🙂

Stary 2017-10-28, 22:11   #2420
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Super wyniki W końcu uff

Moje łożysko ma jakieś zgrubienia, jest 1 stopnia, a powinno być 0.. Starałam się nie czytać za wiele w internecie, myślę że gdyby była tragedia to od razu wyslaliby mnie do szpitala na jakieś badania, a nie kazali czekać 4-6 tygodni, staram się nie panikować

Zazdroszczę Wam z tymi wózkami, bo ja za każdym razem jak przeglądam w internecie to podoba mi się coś innego teraz podoba mi się Peg perego koralowy z nowej kolekcji Book 2018..
Za to lezaczek chcę zolciutki kinderkraft 5w1
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 22:12   #2421
Torrence
Wtajemniczenie

Ja też miałam z gatty, z tych cieńszych (to było ponad miesiąc temu) i również byłam zadowolona

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Zwazyl sie? Moze tylko nie wyglada a w smaku lux? 🙂

Tak, troszkę się zważył, w smaku był dobry. Stwierdziłam, że spróbuję go odratować. Znalazłam w necie sposób, żeby delikatnie podgrzać na parze. Niestety nie udało się - z kremu momentalnie zrobił mi się z powrotem budyń A mogłam go zostawić taki, jaki wyszedł, w smaku był dobry, w konsystencji też nie było tragedii
Stary 2017-10-28, 22:19   #2422
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

[QUOTE=Jolinko;78353166]
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Tez wiem ze noworodka nie wklada sie do takiego bujaczka niektorzy mowia nawet zeby w nim nie karmic bo wteddy przelyk nie dziala tak jak powinien. Ze najlepiej dziecko na kolanach karmic

Ale chodzi Ci już o takie dziecko które już je zupki, deserki itp? Bo że niemowlę ż butelki karmić w leżaczku to raczej logiczne, no bo i po co, no ale trochę starsze dziecko też Nie?

Przy poczatkach rozszerzania diety. Takie dzieciatko ktore uczy sie lykania stalych posilkow.

Ooooo piszecie o raktach a ja musze jakies kupic bo ostatnio probowalam isc w zwyklych jakby mi cos sie stalo to ktos mialby ubaw z ponacinanych rajstop
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 22:31   #2423
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Mam te z hm. Któraś już to pisała...Te szwy dwa są beznadziejne, bo się odznaczają. Jakości tych z gatty jestem ciekawa, chociaż pamiętam, że już jakąś dziewczyna jest tu u nas testowala

Ja testowałam 40 den i są super co prawda już zrobiłam oczko (zahaczylam niestety ale uzytkowalam baaardzo intensywnie) ale na pewno kupię je kolejny raz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 22:34   #2424
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, wiesz co, średnio mi się to widzi. Fotelik ogólnie jest dosyć ciasny, wiec nie bardzo widzę w nim karmienie dziecka itd. Poza tym dietę rozszerzasz po 5, 6 m.ż dziecka, więc długo byś w takim foteliku nie pokarmila, bo będzie po prostu za mały. Wg mnie to bez sensu wydawanie pieniędzy, jeśli macie zamiar kupić jeszcze jeden fotelik.
Lepiej kupić bujaczek lezaczek, o wiele bardziej praktyczny i dłużej posłuży niż forelik. (Chodzi mi o użytkowanie w domu oczywiście)
Popieram, fotelik nie nadaje sie zbytnio do karmienia, poza tym ta pozycja jest duzo gorsza dla dziecka niz w bujaczku. Moim zdaniem szkoda kasy na dwa foteliki, w tym jeden jakis no name.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 22:38   #2425
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Ja też miałam z gatty, z tych cieńszych (to było ponad miesiąc temu) i również byłam zadowolona

Tak, troszkę się zważył, w smaku był dobry. Stwierdziłam, że spróbuję go odratować. Znalazłam w necie sposób, żeby delikatnie podgrzać na parze. Niestety nie udało się - z kremu momentalnie zrobił mi się z powrotem budyń A mogłam go zostawić taki, jaki wyszedł, w smaku był dobry, w konsystencji też nie było tragedii
Jak mi sie krem waży to go blenduje. Z reguły pomaga. Dziś taki dzień do niczego, dobrze czułam żeby się nie zabierać za wypieki bo pewnie też bym skopala coś 😜

Stary 2017-10-28, 22:41   #2426
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Moje łożysko ma jakieś zgrubienia, jest 1 stopnia, a powinno być 0.. Starałam się nie czytać za wiele w internecie, myślę że gdyby była tragedia to od razu wyslaliby mnie do szpitala na jakieś badania, a nie kazali czekać 4-6 tygodni, staram się nie panikować
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś stopnie łożyska.

Jeśli chodzi o jakość utkania nogawek to jest przeciętna ( daleko do gęstości i gładkości i tym samym wytrzymałości calzedonii), ale o niebo lepsza niż w tych z h&m, które np. są nierowno wybarwione i maja smugi
Chociaż mam od nich 100 den i nie mają tych wad.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2017-10-30 o 07:56
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 22:47   #2427
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Chyba czarodziejka raz wrzucala tu taki bujaczek, taki zielono- niebieski? Fisher może? To właśnie ten miał mój chrzesniak w nim był karmiony i tak na moje oko to bardzo wygodnie mu w tym było. Siedział jak lord 😁 I regulacje też miał.

Tak dokladnie, tez go mialam i polecam. Ma dwie regulacje i moim zdaniem wygodny dla dziecka. Ale tak jak czarodziejka pisze, dziecko nie lezy w nim caly dzien, a tylko wtedy jak trzeba cos zrobic lub chwile odsapnac

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
To gdzie należy wkładać dziecko wcześniej ? Myślałam że włożę do bujaczka i będę mogła np. zrobić obiad
W gondole U nas wozek byl przynoszony do domu po spacerze przez pierwsze 2 miesiace, a pozniej wkladalam w bujaczek.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

Sporo osob tak robi. Moja kolezanka jeszcze lepsza, od malego dziecko w foteliku samochodowym przed telewizorem. Wtedy sie nie znalam na dzieciach i o szkodliwosci dlugiego lezenia w forelikach nie mialam pojecia jednak zawsze mi sie to jakos nie podobalo, tak szybko i juz oczy psuc.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-28, 22:52   #2428
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
I tak bym zjadła 😍😍ooo karpatka to to na co mam ochotę

Stary 2017-10-28, 23:19   #2429
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam z Fisher Price i on si się tak na super płasko nie rozkłada, ale z drugiej strony nie wiem czy są w ogóle takie leżaczki. Poza tym , z tego co pamiętam, to do lezaczka wkłada się dzieci powyżej 2,3 miesiąca, wiec to też już nie jest taki noworodek. No i nie trzymasz w nim dziecka cały dzień
Ja używałam jak musiałam coś w kuchni robić i brałam młodego ze sobą, czy do łazienki umyć włosy
Wiadomo, ze najzdrowiej żeby dziecko leżało na całkiem płaskim podłożu, np. na kocyku czy macie na podłodze, no ale czasem się nie da

Mój się rozkłada tak:
Załącznik 7290911
Moj sie rozklada calkiem na plasko:
Tiny-Love-3-in-1-Rocker-Napper.jpg
Bylam z niego zadowolona, ale nie wiem, czy polecam. Nie jest idealny, bo kiepsko sie buja. Najbardziej siedzaca pozycja moglaby dla mnie byc ciut bardziej siedzaca, ale tez nie mam porownania z innymi lezaczkami, moze tam jest podobnie Na pierwsze miesiace byl super.

Cytat:
Gondola tez sie w tej funkcji swietnie sprawdza
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 00:31   #2430
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że są jakieś stopnie łożyska.

Jeśli chodzi o jakość utajnia nogawek to jest przeciętna ( daleko do gęstości i gładkości i tym samym wytrzymałości calzedonii), ale o niebo lepsza niż w tych z h&m, które np. są nierowno wybarwione i maja smugi
Chociaż mam od nich 100 den i nie mają tych wad.
Pamiętam jak kupiłam moje pierwsze i zarazem ostatnie rajstopy w calzedonii randka, super rajstopy mówię aaa co tam wydam te 45zl będę miała na długo. Przy wkladaniu zaciagnelam i dupa. Musialam isc w jakiś starych z chińskiego a takkkk mi było szkoda tej kasy wydanej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości