PM 2017, cz. 56 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-28, 23:34   #931
Eunice9
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 56

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Zdziwił bo?
Chirurdzy czy ortodonci widza po prostu wiecej niz my ;p

Tak samo jak ludzie którzy nosza aparaty

Co do meczenia sie to wcale tak nie jest. Co di kasy. Idzie jej jaj lodu ale mimo moich komplikacji nie żałuję ani złotówki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jasne, dla kazdego co innego jest ważne Ja nie potrzebuję idealnych zębów. A chirurg mnie zdziwił bo mówił to w taki sposób jakby to był mój obowiązek Nie zasugerował że mogę o tym pomyśleć, tylko wręcz nakazał. A lekko skrzywione zęby jeszcze nikogo nie zabiły
Stary 2017-10-28, 23:38   #932
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Jasne, dla kazdego co innego jest ważne Ja nie potrzebuję idealnych zębów. A chirurg mnie zdziwił bo mówił to w taki sposób jakby to był mój obowiązek Nie zasugerował że mogę o tym pomyśleć, tylko wręcz nakazał. A lekko skrzywione zęby jeszcze nikogo nie zabiły
Bo chirurdzy, dentyści i ortodonci tak maja w kwestii zebow beda dążyć do ideału.

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 07:55   #933
nivea91
Zakorzenienie

Hej
W kwestii zębów mam jak Eunice, są krzywe, ale nie do tego stopnia by wydawać tysiące i się meczyc. Może kiedyś będę chciała mieć idealne ząbki, ale póki co mam krzywulce 😜

Stary 2017-10-29, 08:02   #934
czekoladowoo
Zakorzenienie

Ja dolne zeby miałam mega mega krzywe. I w sumie nie robiło mi to bo u mnie ich nie widać. Tyle że u mnie to były kwestie zdrowotne, zresztą już teraz czuje ogromną różnice. Górę musiałam założyć bo się łuki nie zgrywały, zgryz miałam krzywy, no i trochę chciałam mój kompleks wyleczyć. A skoro już tyle kasy wydałam i to niech będą jak najładniejsze. Jedyne czego żałuje to że nie wybrałam innego orto. No i z aparatem zaczęłam się dużo więcej uśmiechać.
Stary 2017-10-29, 08:24   #935
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam nosic cały czas. Sciagac do jedzenia i zmieniać wieczorem. Jesli bolalo mocno to mogłam zrobić dzien przerwy.
Ja jeśli moglam w nich jesc to jadlam. Im sie wiecej rusza szczena z wyciagami tym lepiej

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Polknelam kilka razy nieswiadomie... zyje

Już się nawet przyzwyczaiłam do jedzenia z znimi wiec jest Ok

Ja nie żałuje żadnej wydanej złotówki na zęby bo to był mój kompleks od dzieciństwa, teraz po ponad roku leczenia najbliżsi zauważyli, że się uśmiecham częściej, później sama to odnotowalam. Aparat w ogóle nie komplikuje mi życia i chyba ciężko będzie mi się z nim rozstać jak przyjdzie do ścigania

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 08:25   #936
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość

Ja nie żałuje żadnej wydanej złotówki na zęby bo to był mój kompleks od dzieciństwa, teraz po ponad roku leczenia najbliżsi zauważyli, że się uśmiecham częściej, później sama to odnotowalam. Aparat w ogóle nie komplikuje mi życia i chyba ciężko będzie mi się z nim rozstać jak przyjdzie do ścigania
Myślałam że tylko ja tak mam Nie mogę sobie wyobrazić siebie bez aparatu
Stary 2017-10-29, 08:26   #937
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam że tylko ja tak mam Nie mogę sobie wyobrazić siebie bez aparatu

No to piona!

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-10-29, 08:27   #938
cichazabka
...

Hej
Nudzi mi się strasznie, bo TŻ zawsze wcześniej się budzi, a tu ja nie śpię ponad 2 godziny, a on ciągle. Zaraz sobie chyba simsy odpalę

Byliśmy wczoraj ze znajomymi na mieście. Jadłam przepyszne wegetariańskie samosy więc to na pewno nie ostatnia wizyta w tej knajpce. Ogólnie z koleżanką się znamy z uczelni, a swoich facetów widziałyśmy raz. Ale było naprawdę fajnie. Na chwilę byli też inni ich znajomi. Jeden z nich się przyjaźni z moim wykładowcą

Wrzucacie zdjęcia tych futerek i chcę kolejne! Żeby pieseł miał rodzeństwo. TŻ powiedział, że za rok się zastanowi .
Co do małych piesków - polecam uczyć od małego (tzn nie nabierać się na te słodkie oczka, nie ustępować itd), bo potem ciężko to naprostować. My byliśmy zbytnio pobłażliwi na początku i teraz pewne rzeczy idą ciężko. Na szczęście udało mi się go oduczyć skakania i gryzienia.
Za to chyba od powrotu na studia wraca jego lęk separacyjny, na szczęście w lżejszej formie. Ale żal mi jak muszę wyjść.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 08:36   #939
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Hej
W kwestii zębów mam jak Eunice, są krzywe, ale nie do tego stopnia by wydawać tysiące i się meczyc. Może kiedyś będę chciała mieć idealne ząbki, ale póki co mam krzywulce 😜

Im pozniej sie za to zabierzesz tym wiecej czasu bedziesz musiala nosic i wiecej kasy wydasz.

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 08:53   #940
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Im pozniej sie za to zabierzesz tym wiecej czasu bedziesz musiala nosic i wiecej kasy wydasz.

Tak tylko.mowie, pewnie nigdy nie będę chciała się z tym bawic. Chyba jestem z tych co nie przeszkadzaja im lekko krzywe zęby😉

Stary 2017-10-29, 08:55   #941
Zuza_kg
Zakorzenienie

Dzień dobry

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-29, 08:57   #942
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Tak tylko.mowie, pewnie nigdy nie będę chciała się z tym bawic. Chyba jestem z tych co nie przeszkadzaja im lekko krzywe zęby😉

Jak masz lekko krzywe to pewnie. Ja mialam na gorze krzywusy, kiel mi nachodzil na innego zeba, jeden zab za duzo.

serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:03   #943
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

dzień dobry

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:04   #944
luna_laula
catwoman

hej

Mam bluzę HP, jest super

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak w Lublinie byli

oj byli przyjechali w dzień matury z angielskiego, a z racji tego, iż zdawałam rozszerzoną to w szkole siedziałam do 17 i przyjechałam na ten koncert martwa oczywiście byłam do końca i nie mogłam spać z ekscytacji, a następnego dnia rano była przecież matura z wosu ciężko było mi się skupić na arkuszu, bo ich piosenki latały mi po głowie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
Ooo słuchałam ich wieki temu, tzn teraz też ale znacznie rzadziej

Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Ja ich słucham nieprzerwanie od 13 lat zaliczam wszystkie koncerty, byłam nawet na backstage i sobie z nimi gadałam
Cytat:
Zdziwił bo?
Chirurdzy czy ortodonci widza po prostu wiecej niz my ;p

Tak samo jak ludzie którzy nosza aparaty

Co do meczenia sie to wcale tak nie jest. Co di kasy. Idzie jej jaj lodu ale mimo moich komplikacji nie żałuję ani złotówki
To zależy. Ja się strasznie męczyłam w aparacie, bo miałam strasznie krzywe zęby i wszystko mnie bolało. Było to poprzedzone 5 innymi aparatami, wyrwaniem zębów i innymi cudami, więc już miałam dość. No i uważałam, że wyglądam w aparacie brzydko Dalej nie podobają mi się ludzie w aparatach, ale nie od tego to jest by ślicznie wyglądać tylko prostować zęby... Niestety dolne jedynki i dwójki trochę obróciły, ale to naprawię jak będzie mnie stać na taki w stylu invisalign. Mam straszny uraz do drutów
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:15   #945
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość

To zależy. Ja się strasznie męczyłam w aparacie, bo miałam strasznie krzywe zęby i wszystko mnie bolało. Było to poprzedzone 5 innymi aparatami, wyrwaniem zębów i innymi cudami, więc już miałam dość. No i uważałam, że wyglądam w aparacie brzydko Dalej nie podobają mi się ludzie w aparatach, ale nie od tego to jest by ślicznie wyglądać tylko prostować zęby... Niestety dolne jedynki i dwójki trochę obróciły, ale to naprawię jak będzie mnie stać na taki w stylu invisalign. Mam straszny uraz do drutów
Ja też nie moge powiedzieć żebym się nie męczyła w ogóle bo ból był, wyciagi były, wyrywanie zębów było, chirurg był. Plus moje przeboje. I tak nie bedzie u mnie idealnie. Po prostu uważam że i tak było warte i nie męczyłam się aż tak żeby tego nie zrobić Ale w większości przypadków po prostu zakłada się aparat bez takich przebojów jak u nas A samo noszenie aparatu według mnie aż tak nie męczy
A co do wyglądu no to fakt nie każdemu aparat pasuje, to chyba zależy od kształtu zębów. Bo mam koleżanke która no niestety, nie wygląda zbyt ładnie ale u niej zamki praktycznie zasłaniają całe zęby. U mnie to wygląda zupełnie inaczej i uważam że nie strasze

Ja sie z jednej strony ciesze że go zdejme bo po takim długim czasie też mam dość, a z drugiej czeka mnie i tak gorszy etap bo retencja wolałabym już chodzić z drutami
Stary 2017-10-29, 09:21   #946
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Hej

2.04.2018

_GlamourGirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:24   #947
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Jak masz krzywe zęby to ciężej je dobrze domyć, bo niektóre zęby tak na siebie zachodzą, że dojście do niektórych szczelin jest wręcz niemożliwe. Jak masz idealnie proste to dużo trudniej o próchnicę w takich szczelinach, bo po prostu ich nie ma

Cytat:

Jako dziecko miałam koszmar w gębie, ale miałam wyrypane, potem założono mi aparat i w ogóle nie miałam ochoty otwierać gęby, bo miałam przez to straszne kompleksy, ale byłam w najgorszym możliwym wieku Pamiętam, że miałam ochotę fruwać z ekscytacji jak mi to w końcu zdjęto.

W każdym razie też absolutnie nie żałuję, że go nosiłam i dziękuję rodzicom, że tyle lat bujali się ze mną po lekarzach by to ogarnąć. Gdyby nie to, to pewnie miałabym koszmarne kompleksy z tym związane.
Stary 2017-10-29, 09:24   #948
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Dzień dobry

Ja mam męża od wczoraj w domu wiec spędzamy razem czas

Stary 2017-10-29, 09:31   #949
luna_laula
catwoman

Cytat:
Ja też nie moge powiedzieć żebym się nie męczyła w ogóle bo ból był, wyciagi były, wyrywanie zębów było, chirurg był. Plus moje przeboje. I tak nie bedzie u mnie idealnie. Po prostu uważam że i tak było warte i nie męczyłam się aż tak żeby tego nie zrobić Ale w większości przypadków po prostu zakłada się aparat bez takich przebojów jak u nas A samo noszenie aparatu według mnie aż tak nie męczy
A co do wyglądu no to fakt nie każdemu aparat pasuje, to chyba zależy od kształtu zębów. Bo mam koleżanke która no niestety, nie wygląda zbyt ładnie ale u niej zamki praktycznie zasłaniają całe zęby. U mnie to wygląda zupełnie inaczej i uważam że nie strasze

Ja sie z jednej strony ciesze że go zdejme bo po takim długim czasie też mam dość, a z drugiej czeka mnie i tak gorszy etap bo retencja wolałabym już chodzić z drutami
a i żeby było jasne- nie chciałam obrażać ludzi w aparatach, że brzydko wyglądają (bo wizaż różnie to potrafi odebrać). Jak widzę człowieka w aparacie to go podziwiam, że dba o siebie i wpakował się w te niezbyt przyjemne i okropnie drogie zabawy. Po prostu przez te lata prostowania zębów mam na tym punkcie zboczenie i wszystkim gapię się na zęby i trochę mi smutno, że dół się wykrzywił, a ortodonta na pożegnanie zostawił mi martwą jedynkę, która ciągle ciemnieje no i kolor zębów mam koszmarny czarna pasta, paski itd. nie rozjaśniły ich kompletnie, na zabiegi szkoda mi kasy... także nie wiem, muszę chyba to olać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-29, 09:36   #950
magdenka
Zakorzenienie

Hej
Obudziłam się dzisiaj rano i od razu czułam, że mam @

Ja mam na dole jednego zęba, który wyszedł poza łuk. Kiedyś ortotonta powiedział, że jak założę aparat na dół to trzeba będzie też górę. Olałam. A ostatnio dentystka mi gada za każdym razem, żeby wyrwać tego zęba i nie zakładać aparatu
Wyleczyłam się z pomysłu aparatu jak was poczytałam. A teraz jestem w szoku, że czekoladowo jednak zadowolona
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:40   #951
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Ja zawsze chciałam nosić aparat.

Hmm ja przepadłam na zakupach online. Mówię a co należy mi się i.. kompletuje zamówienie na sephora i czekam na -20%.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Takie ładne sukienki są w zarze a ja chodzić nie umiem fuck.

2.04.2018

_GlamourGirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:41   #952
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też miałam ogromny kompleks odnośnie zębów 😳

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 09:54   #953
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
a i żeby było jasne- nie chciałam obrażać ludzi w aparatach, że brzydko wyglądają (bo wizaż różnie to potrafi odebrać). Jak widzę człowieka w aparacie to go podziwiam, że dba o siebie i wpakował się w te niezbyt przyjemne i okropnie drogie zabawy. Po prostu przez te lata prostowania zębów mam na tym punkcie zboczenie i wszystkim gapię się na zęby i trochę mi smutno, że dół się wykrzywił, a ortodonta na pożegnanie zostawił mi martwą jedynkę, która ciągle ciemnieje no i kolor zębów mam koszmarny czarna pasta, paski itd. nie rozjaśniły ich kompletnie, na zabiegi szkoda mi kasy... także nie wiem, muszę chyba to olać
Ja to rozumiem bo sama się ludziom gapie I mi smutno momentami że mimo tego noszenia to i tak bede mieć wychylone jedynki i tak Ale chociaż tyle dobrego że mam zdrowe zęby

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Hej

Ja mam na dole jednego zęba, który wyszedł poza łuk. Kiedyś ortotonta powiedział, że jak założę aparat na dół to trzeba będzie też górę. Olałam. A ostatnio dentystka mi gada za każdym razem, żeby wyrwać tego zęba i nie zakładać aparatu
Wyleczyłam się z pomysłu aparatu jak was poczytałam. A teraz jestem w szoku, że czekoladowo jednak zadowolona
Nie jestem zadowolona z efektu górnego łuku, ale nie żałuje że założyłam aparat bo nie powypadają mi zęby za 5 lat i nie pluje już krwią przy myciu Nie zaciskam w nocy jak głupia zębów bo zgryz już mam prosty i ich tak nie ścieram. Nie są też już tak wrażliwe więc nie cierpie przy myciu, jedzeniu, piciu. A ból potrafił być ogromy. Więc w ogólnym rozrachunku uważam że było warto. Nie jestem zadowolona z mojej orto i tego że są u mnie takie komplikacje Ale wiem że nie zawsze tak jest, znam sporo ludzi którzy noszą aparat i nie mają problemów jak ja więc bardziej w takim sensie pisałam :P I samo noszenie aparatu nie jest aż taką wielką męczarnią. Kwestii kasy w ogóle nie komentuje bo nie ma czego Poszło jej koszmarnie dużo ale cóż, poszło na zdrowie. Żałowałabym gdyby to była kwestia estetyki ale że nie była to przestałam już o tym myśleć.
Żałuje że nie ściągneli mi go rok temu bo i tak od tego czasu nic się nie zmieniło Tzn zmienilo, jest gorzej
Ale dół dla którego zakładałam aparat jest super, gorzej z górą która w zasadzie wygląda jak wyglądała. A u mnie przy uśmiechu widać tylko górny łuk niestety.

Nie moge się doczekać ściągnięcia ale wiem że najgorsze dopiero przede mną, znowu ciężko mi w ogóle się po tylu latach wyobrazić bez drutów Więc w sumie z wizualnych efektów nie jestem zadowolona, i jestem rozczarowana ale nie załuje że założyłam i jestem zadowolona z tych zdrowotnych korzyści.

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2017-10-29 o 10:06
Stary 2017-10-29, 10:02   #954
Laura Rose
Zakorzenienie

Hej

Luna, wrzuć fotę w bluzie Napisałam siostrze, żeby mi kupiła

Funny, czekałam, aż się odezwiesz, a ty się ukrywasz Na jaki aparat się zdecydowałaś? Ile to szacunkowo potrwa?
Stary 2017-10-29, 10:05   #955
oljaa
Zakorzenienie

Hejka
Coś mi się dzieje w głowę po ślubie śniło mi się, że ksiądz nie doniósł dokumentów do USC i musieliśmy powtarzać cywilny. Ale byłam szczęśliwa, bo wzięłam dwuczłonowe nazwisko
Cytat:
Bo chirurdzy, dentyści i ortodonci tak maja w kwestii zebow beda dążyć do ideału.

A to kobieta na konsultacji stwierdziła, żebym nie ruszała zębów,bo nie są bardzo krzywe,a i tak będę musiała nosić retencyjny. Ale to było z 6 lat temu
Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja mam męża od wczoraj w domu wiec spędzamy razem czas

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
Hej

oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-29, 10:07   #956
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Hejka
Coś mi się dzieje w głowę po ślubie śniło mi się, że ksiądz nie doniósł dokumentów do USC i musieliśmy powtarzać cywilny. Ale byłam szczęśliwa, bo wzięłam dwuczłonowe nazwisko

A to kobieta na konsultacji stwierdziła, żebym nie ruszała zębów,bo nie są bardzo krzywe,a i tak będę musiała nosić retencyjny. Ale to było z 6 lat temu

Pewnie zależy od dentysty, u mnie kazdy mówił że muszę wyprostować albo mi powypadają
Stary 2017-10-29, 10:20   #957
luna_laula
catwoman

Laura: IMG_1848.JPG
Wzięłam M i jest luźniejsza, ale nie chciałam dopasowanej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2017-10-29 o 10:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-10-29, 10:52   #958
Laura Rose
Zakorzenienie

Świetna jest Dobrze widzę, że masz trochę podwiniętą, a jest trochę dłuższa i można ją bardziej na tyłek naciągnąć?
Stary 2017-10-29, 10:53   #959
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
Stary 2017-10-29, 11:09   #960
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Świetna jest Dobrze widzę, że masz trochę podwiniętą, a jest trochę dłuższa i można ją bardziej na tyłek naciągnąć?

Do połowy tylka można naciągnąć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości