|
|
#2431 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Dzień dobry, syn nam zrobił pobudkę o 6.30 , no na stary czas to 7.30, ale jednak
![]() Kurcze, chyba przeziębienie mnie dopadło, głowa mnie boli i nos mam zatkany. U nas przewstrętna pogoda. Leje, wieje i zimno. Brrrrrrrr. |
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz psiak też wstał o swojej starej porze
Mąż go wyprowadził bo jest orkan i ponoć 2 stopnie na dworzeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
u nas tez paskudnie brzydko. Dobrze, ze tylko do moich rodziców mamy na obiad jechać. Tez wstaliśmy na stary czas. O 4:30, bo to przeciez 5:30 była wczoraj ![]() Ale za to śniadanie zacne zrobiłam - gofry ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
Mecassie - na Twoim miejscu tez bym nie skorzystała z wejsciem poza kolejką. Jak w takich miejscach jak sklepy spizywcze, drigerie, autobus, u lekarza jestem jak najbardziej za przepuszczeniem kobiet w ciąży, sama nawet przepuszczam te w bardziej zaawansowanej niż moja.Tak w galeriach handlowych uważam, że jak ktoś czuje się dobrze i wybiera się na zakupy w takie miejsca to może postać w kolejce (trochę zołza ze mnie?
). Zwlaszcza w erze zakupów przez internet A co do wózka - jeśli biały kolor Ci odpowiada to bralabym, jeśli po rzeczywistych "oględzinach" będzie wszystko ok! ![]() Lunak - byłam! Ale spacerkiem (mam 5 minut). Poszliśmy z samego rana wiec nie było tłumów. Ogolnie bardzo spoko, spore promocje w niektorych sklepach. Wymienilam staniki na nowe za grosze (do dziś -50% w esotiqu), kupilam 2 bluzki i sukienkę w carry (też -50%), rajstopy ciążowe w h&m (-15%) i buty (-30%) Mąż kupil m.in. bardzo fajny płaszcz (też -50%, a katalogowa cena to 330) także ogólnie zakupy udane Galeria sama w sobie bardzo fajna. Mega przypadlo mi do gustu, że na kazdym pietrze sa darmowe szafki i możesz w nich zostawić zakupy czy plaszcz i nie nosi się wszystkiego ze sobą. Łazienki są mega śliczne! I tez spodobalo mi sie, że w strefie obiadowej nie ma kfc, mcdonalda, burger Kinga itp tylko zupełnie inne knajpki, np z polskim jedzeniem, azjatyckim, pierogarnia (dobre pierogi mają! ). Jak wychodziłam z galerii to zaczynało się robić tłoczno. Po południu schodziło się sporo osób ![]() Co do rajstop - wczoraj przetestowalam te z rossmana i były ok. Ale skoro tak polecacie gatte to sprawdze następnym razem! ![]() U nas za oknem też pogoda beznadziejna. Ale za to dzisiaj rano dostałam takie słodkie kopniaki na dzień dobry, że aż brzuch się ruszał. Jeju jak ja juz kocham Nasze Słoneczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
też polecam gattę, jestem zmarzlakiem, więc od razu wskoczyłam w 100 den, tylko jak zwykle 2 na mnie trochę za długa
40 den zahaczyłam przy pierwszym założeniu i do wyrzucenia ![]() dziś kolejny rajd po ikei, tym razem na celowniku głównie oświetlenie, jakieś drobne rzeczy do łazienki i do uporządkowania papierów
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Godzinę do tyłu
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
To mi zrobilyscie niespodziankę 😁😁
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Podziwiam, że nie psujecie gatty. Ja fakt, że nie ciążowe, zawsze psułam praktycznie przy zakładaniu. Chwilowo kupuję te z Rossmanna, są ok. Chociaż jak pada to się robią ciapki więc szukam zastępstwa na mokre dni. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u nas tez paskudna pogoda ale wyszłam na chwile do sklepu to jest o dziwo w miarę ciepło poza tym ze wiatr urywa głowę. A my mamy w planie dziś pojechać do mojej babci i dziadka na cmentarz a potem do rodziców na obiad. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Hejka ☺ pogoda nie zachęca do wychylenia nosa spod pierzyny... fatalnie. W taki dzień jak ten nawet rajstopy 100 nie pomogą 😜 trzeba ocieplane dresy drzec na dupsko
Chyba dzień lenia się zapowiada, hej, to już 3 z rzędu 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
u mnie też deszczowo i zimno, muszę chyba kupić rajstopy żeby zakładać pod spodnie ![]() Dzisiaj obchodzimy połowinki, jeszcze 140 dni do porodu ![]() Jeszcze co do tego łożyska, to gadałam z siostrą i ona na polowkowych też miała 1 stopien, lekarz nic nie mówił że to źle, nie ogarniam już tych lekarzy
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
U nas strasznie wieje i caly czas pada do d.upa z taką pogodą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie nie wiedziałam ale doczytalam - w trym 2 powinno mieć łożysko właśnie stopień 1, w III trym stopień 2 a od 39 tygodnia stopień 3 i wtedy jest gotowe do porodu
![]() Hej U nas pogoda okropna, jadę właśnie do rodzinnego miasta, już tęsknię za mężem a wyjeżdżam na całe 2 tygodnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oszaleć można, ta ciąża tak mnie stresuje
|
|
|
#2449 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten wietrzny dzień
Wczorajsze zakupy zakończone sukcesem - kupiłam sukienkę i koszule w której nie czuje się jak wieloryb ![]() No i łóżeczko pomalowane, stoi już w pokoju dzidka (tylko muszę się zdecydować w którym miejscu) więc można kupować materac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Polecam się na przyszłość Cytat:
![]() Cytat:
Jakość totalnie nie przekłada się na cenę Jedyne co, to rajstopy (te matowe) mają dużo ładniejszy splot, nie ma tych prążków widocznych. Miałam już chyba 3 pary i w żadnej nie udało mi się nawet wyjść z domu ![]() Cytat:
Co do lekarzy to ja już też nie ogarniam, bo każdy mówi co innego, dlatego trzymam się tego co mówi mój lekarz, żeby nie zwariować |
||||||
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Muszka wózki Bebetto mają pompowane koła
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
No my właśnie wróciliśmy do domu, głowę chce urwać. Byliśmy na cmentarzu, później w dzieciowym. Kupiliśmy przewijak i ocieplacz do butelek i termosików. Sprawdziliśmy jedną rzecz w wózku. Mamy już wybrany na sto procent.
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
A o tym stopniu dojrzałości mówi się w trakcie badania czy jest gdzieś na karcie ciąży ? Bo mi o niczym nie wspominał
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wyniku z polowkowego miałam informacje o łożysku, położenie i ten stopien, siostra też, no i mi lekarz po badaniu nagadał o wszystkim..
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w zimowym nastroju. Bylysmy rano z corka na spacerze w pobliskim rezerwacie i bylo pieknie, jesiennie. Slonce tylko momentami wychodzilo, wialo strasznie, a jak wracalysmy mala stwierdzila, ze musze ja chwile poniesc, bo sie zmeczyla, ale bardzo sie zrelaksowalam
Jest zbyt mokro, zeby cokolwiek sie zabielilo, ale sypie calkiem gesto. Przypomnialo mi sie, ze w ten weekend otwarcie sezonu narciarskiego i pierwszy raz od kilku miesiecy wlaczylam telewizje, zaraz bedzie transmisja jakiegos slalomu i sobie poogladam katem oka Nie jestem wielka fanka, ale mam taka tradycje, ze w pierwszy weekend zawsze cos ogladam.Troche mi sie smutno zrobilo, ze w tym roku bedzie bez nart, wyobrazalam sobie, ze jak corka skonczy 3 latka to bedzie w sam raz na pierwsze proby. No ale maz nie jezdzi, a ja sie nie nadaje
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bebetto tito ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- W ogóle w tym sklepie były ubranka na 40 cm, matko jakie maleństwa... te co kupujemy to są giganty. jakoś mi się smutno zrobiło, jak zobaczyłam takie malutkie rzeczy... ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez okropnie i w dodatku bardzo mocno wieje, no i mamy ostrzezenie o silnym wietrze do 110km/h. Z domu nigdzie dzis nie wychodze.Cora wstala o 8:45 wiec tak samo jak na stary czas ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() A na narty wybierzecie sie za rok lub dwa
|
||
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
mi trochę smutno, że w przyszłym sezonie bez żagli raczej.... ale tylko trochę, bo jednak to ostatni dzwonek na dziecko, a narty i żagle poczekają sezon czy dwa
Cytat:
... na wiatr jeszcze się nie idzie położyć, żeby nas utrzyma ale i tak przyjemnie dla mnie pogoda jest jeszcze ok na spacerymiłej niedzieli |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Mąż go wyprowadził bo jest orkan i ponoć 2 stopnie na dworze
13.03.2008

). Zwlaszcza w erze zakupów przez internet 

___

oszaleć można, ta ciąża tak mnie stresuje
Polecam się na przyszłość
jakoś mi się smutno zrobiło, jak zobaczyłam takie malutkie rzeczy...
U nas tez okropnie i w dodatku bardzo mocno wieje, no i mamy ostrzezenie o silnym wietrze do 110km/h. Z domu nigdzie dzis nie wychodze.