|
|
#2461 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten nam podpasował od początku, po tym jak zrezygnowaliśmy z Mimy. ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Spalam 2,5 h. Masakra. Nigdy mi się nie zdarzyło spać w dzień, a teraz i wczoraj i dziś.
Mąż wziął synka do teściów żebym odpoczęłam, bo te wymioty chcą mnie wykończyć, plus przeziębienie mi się przyplątało, ehhhh. Zapomniałam się pochwalić , że odebrałam w piątek paczkę z Allegro, wszystkie rzeczy do porodu już mam 😎 |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Taką mniej więcej kolorystykę chcemy
i-bebetto-tito-s-line-ch04-gleboko-spacerowy.jpg___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Oj Czaro_dziejko, odpoczywaj jak masz chwilę. Wymioty potrafią wykończyć, a do tego przeziębienie. Trzymaj się ciepło.
Już wszystko do porodu?? Ale zazdroszczę!!! Jaki rozmiar kompletowalas do szpitala? Bo jak patrzę na rozm.62 z hm to mi się wydaje, że to dla miesięcznego dziecka, a nie takiego swiezaczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski, u nas z kaszlu zrobilo sie podejrzenie rozwijajacego sie zapalenia pluc i jestesmy w szpitalu. Juz dostala dawke lekow, ma tlen podany i odsypia klucie
trzymajcie kciuki za nia
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba w tym tygodniu pozamawiam rzeczy dla siebie do szpitala, koszule nocne itd.. Jakby mnie chcieli teraz wziąć do szpitala na jakieś badania to nawet nie miałabym co spakować, chyba bym musiała spać w ciazowych letnich sukienkach które dostałam po siostrze ![]() A w wózku ostatnio jestem tym zakochana, trochę bez sensu kupować taki kolor, no i musiałabym pojeździć nim chociaż po sklepie, a wątpię żeby w smyku mieli ![]() Screenshot_20171029-155756.png
|
|
|
#2471 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A dla mnie podkłady, majty, koszule, tantum rosa, purelan, ogólnie takie rzeczy do szpitala i po porodzie. Ciuszki będę dopiero ogarniać. Muszę po młodym rzeczy przejrzeć co tam jest. W sumie wózki mam dwa a właściwie to trzy ,fotelik i bazę też, maty dwie, bujak, hustawke, laktator, sterylizator, podgrzewacz, łóżeczkowej ,ogólnie wszystko dla takiego malca, bo po synku wszystko zostawiałam. Nawet butelki mam nowe dwie sztuki. A, no smoczki uspokajacze soothie muszę dokupić ![]() I woombie A nie, jeszcze materac do łóżeczka i przewijak. Pewnie jeszcze jakieś pierdoły dojdą. Cytat:
Kciuki, żeby było wszystko ok. Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2017-10-29 o 16:21 |
|||
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jaki materac będziecie kupować/ macie ? Lateksowy ? Gryka, kokos ? Czy może jeszcze jakiś inny ? |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba lateks, pianka, kokos
Albo kokos, pianka, kokos. Miałam ten drugi przy synku i był ok
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Ja zostaje przy gryka pianka kokos. |
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Która się przyłączy na kawkę?
IMG_20171029_165650.jpg |
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2477 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo juz wszystko? Też się za to musze zabrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Kurde wy tu z takimi pysznosciami a ja dopiero tłukę się z Krakowa do siebie... Z perspektywą jutrzejszego powrotu do pracy po tygodniu laby.... Nie chce mi się
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam warzywa na patelnie z ryzem
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam z wyzerki od rodziców, dostałam walowke z białym serem, jajkami i szyneczka i obiadek na jutro
teraz już odpoczywam bo się najadłam jak bąk I zapomniałam wam porobić zdjęć paczki z zalando dla małego ale w tym tygodniu postaram się przeorganizowac komody żeby już układać ciuszki i wtedy wezmę od rodziców ubranka na razie skladuje u nich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę o lateksowych. Mam gryka kokos i planuje sprzedać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Co to ten tantum? 😮
|
|
|
#2484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle ost spotkałam znajomą co jest w 2 ciąży i mówiła że się teraz bardziej boi niż przed pierwszym porodem bo teraz już jest świadoma co ja czeka 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2486 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to rzecz niezbędna, bo równie dobrze możesz przelać wrzątkiem i też będzie ok, ale nam się przydał. Ja mam taki co się wkłada do mikrofalówki na kilka minut. Cytat:
Cytat:
Wcześniej rozrabiałam w butelce z dzióbkiem po wodzie mineralnej. Mnie pomagało przemywanie tym po porodzie, działa ściągająco, przeciwbólowo i odkaża. |
|||
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się porodu nie boję, nie ja pierwsza I nie ostatnia. Wiem ze nie będzie łatwo, zdaje sobie sprawę ze będzie cholernie bolało ale nie chce się niepotrzebnie nakręcac i się stresować.
Udało mi się znaleźć szkole rodzenia. Babka nas wciśnie w dwie różne grupy bo na najbliższy kurs nie ma miejsc- dopiero w połowie się zwalniają a początkowe tematy uzupełnimy z kolejnym kursem. Trochę zamota ale grunt ze jest myślałam że będzie łatwiej coś znaleźć ale kurcze jest mało tych szkół i juz wszystko pozajmowane...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula super że się udało
Kiedy zaczynacie? ![]() Co do porodu - to na razie się nie boję, ale obstawiam, że zmieni się to bliżej porodu. I nie tyle będę się bała bólu, bo jakos dam rade, nie ja pierwsza i nie ostatnia. Bardziej będę się bala, żeby nie było żadnych komplikacji, żeby mała urodziła się zdrowa i żeby nie było problemów z karmieniem piersią... Jakoś temat karmienia na razie mnie przeraża- że mała będzie mieć problemy z odpowiednim ssaniem albo że ja nie będę umiała jej przystawic... Licze na to, że jakoś to wszystko pójdzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
A ja to w ogóle nie wyobrażam sobie karmienia... 😐 pewnie jest nie wiele takich kobiet jak ja ale nienawidzę jak ktoś narabia mi przy cyckach. Nawet hmmm w intymnych sytuacjach 😉 dlatego nie wyobrażam sobie ssania moich sutkow, nawet przez niemowlę. A jak jakiejś wewnętrznej blokady dostanę to po karmieniu nici? Możliwe To? Spędza mi to sen z powiek.
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolinko a chcesz karmić piersia? W dzisiejszych czasach mamy wybór i według mnie to jest dobre - każda mama może podjąć decyzję zgodna z samą sobą. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

... na wiatr jeszcze się nie idzie położyć, żeby nas utrzyma ale i tak przyjemnie 
___
trzymajcie kciuki za nia

,fotelik i bazę też, maty dwie, bujak, hustawke, laktator, sterylizator, podgrzewacz, łóżeczkowej ,ogólnie wszystko dla takiego malca, bo po synku wszystko zostawiałam.