![]() |
#2551 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Podoba się.
![]()
#2552 |
Raczkowanie
|
moja R
śniadanie płatki owsiane na wodzie z ogromnym jabłkiem, suszonymi śliwkami i siemieniem lnianym..(i takie pytanie..czy moge tu dołozyc orzechow? bo podobno nie mozna łaczyc wegli z tluszczami, ale tak naprawde one znajdują sie w wielu produktach rownoczesnie) II śniadanie grahamka, serek topiony, ze 3 plastry pomidora obiad 80 g ryzu brązowego, tunczyk w sw, 3 łyzki kukurydzy, 2 korniszonki, jogurt nat kolacja wieśniak, pomidor duzy, 2xwasa z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Raczkowanie
|
Mam prośbę ;]
Czy mogłybyś ocenić ten jadłospis (R) i najwyżej dokonać korekty, coś poodejmować lub pododawać I Śn: 2 kromki chleba razowego z masłem, wędlina drobiowa, ser żółty + jakieś warzywka (sałata, ogórek), kawa z mlekiem II Śn: jogurt naturalny z muesli, jabłko Ob: pierś z kurczaka ewentualnie jakaś rybka + soczewica + sałatka Podw: serek wiejski light + słonecznik Kol: jajecznica z 1 żółtka i 2 białek Poza tym czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak się robi owsiankę na wodzie? Zawsze mnie to ciekawiło ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
|
Gatha, owsianke na wodzie robi sie baaaaaaaaaaardzo prosto
![]() ![]() mianowicie: 1. gotujesz wode 2. wsypujesz płatki do miski 3. zalewasz platki wrzącą wodą, czekasz pare min az napęcznieją 4. rozkoszujesz sie smakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli coś nie tak oceniłam to proszę o poprawę - oceniam tak jak się nauczyłam zamieszczając tutaj własne jadłospisy ![]() A teraz moje R/U - dzisiaj troszkę niefortunne ;P śniadanie (6:30): 50g chudego twarogu, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny, ok. 200g czereśni przekąska (9:40): zielone jabłko - wiem, nie posiłek ale miałam ochotę II śniadanie (10:50): 150g wiejski lekki, bułka maślana z kruszonką (jejku pierwszy raz od nie wiem kiedy nie ciemne pieczywo i jeszcze z kruszonką ;P) III śniadanie (14:20): 150g danio waniliowego, garstka orzeszków (ok. 10g) - węgle+tłuszcze ;P obiad (17:40): 150g wiejski lekki, pomidor, marchewka kolacja (19:30): 1/3 kalafiora, pomidor Dzisiaj chyba nie najlepiej, nie dość że maślana to danio smakowe ... z orzeszkami, praktycznie obiad nie obiadowy ... no no popłynęłam, ale w końcu przechodzę powoli na U ![]() A właśnie co do U to węgle + tłuszcze też odpadają? bo na U to się nie znam jak na razie ... Proszę o ocenkę. Pozdrawiam.
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
juliaaa161190, wg mnie całkiem porządny jadłospisik
![]() wiem, ze to nie temat, ale widze, ze juz wychodzisz z dietki, wiec mam takie pytanie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze R:
Śniadanie: 2jajka, 50g chudego twarogu, pomidor, szczypior; IIśniadanie: puszka tuńczyka w sosie własnym, 3 ogórki gruntowe(po ćw.); Obiad: pojedyncza pierś z kurczaka, pół główki kalafiora, pomidor, łyżka oliwy z oliwek; Podwieczorek: 5rzodkiwek, szczypior, serek wiejski lekki, 3 orzechy włoskie; Będzie: Kolacja: 125g chudego twarogu, cynamon.
#2560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() -WW nie ma, bo jestem na SB. -w śniadanie jest około 21g białka, więc myślę, że ok. -Mało nnkt?? A żółtka, oliwa, orzechy? W każdym posiłku mam tłuszcze z wyjątkiem kolacji i II śniadania, kiedy jestem po ćwiczeniach, a wtedy z tego co wiem, nie daje się tłuszczy, najwyżej ww. -Hmm, wiesz ja na wizażu jestem od 2-2,5 lat i zostałam "wychowana" na białku w każdym posiłku według reguł Pingwina, dlatego teraz też tak postępuje i jem białko w każdym posiłku, a że jest ono urozmaicone to nie widze problemu ![]() Dziękuję za ocenę ![]()
![]() |
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P: Śn. fitella czekoladowo-kokosowa, garść BF, łycha otrębów owsianych garść błonnika, garść musli, homo kokosowy, miska truskawek, 100g czereśnik, brzoskwinia 2Śn. kanapka z 2 kromek razowego z linessą truskawkowo-limetkową, oprószone otrębami ześliwką, suchar bieszczadzki, big jabłko,łyk wody cytrynowej ![]() ![]() ![]() Ob. (o tu żem dowaliła ![]() to tak 1 był z łychą makrelą w sosie pomidorowym i łychą kukurydzy 2 z łychą paprykarza sojowego i 2 pomidorkami kokt. 3 z łychą homo jabłecznikowego 4z 2łychami jogurtu brzoskwiniowego )% 5z marchewką z groszkiem 6z 2łychami linmessy waniliowej 7z twarogiem i 100g truskawek, 15g fistaszków D(tu również dowaliłam ![]() ![]() milkyway minute niebieski D2: ice coffee late (z mlekiem sojowym) ![]() P ![]() K:60g jogurtu nat. z przyprawą tzatziki i ogórkiem zielonym, parówka sojowa, 2 kromki razowca, 2 kromki fitness ze śliwką, łyżeczka masła orzechowego, ketchup razem : 3350 ![]()
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit, z 2 jajek wychodzi Ci 7 naleśników?? mnie z 2 białek tylko 3 i to na takiej malutkiej patelni ![]()
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z 2 jajek spokojnie 7 naleśników wcale nie małych.Dodaje mleka, wody, mąki , i jest. Ale mnie nikt nie przebije kiedyś robiłam naleśniki z 7 jajek CAŁYCH ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2567 |
Raczkowanie
|
R:
sniadanie: 1 biała wieprzowa kilbasa z mala iloscia musztardy, kromka chleba (wiem, wiem ze wegle i tluszcze ale nie moglam sie powstrzymac ![]() (20 min. joggingu) 2 sniadanie: dwie lyzki platkow owsianych zalana polawa szklanki mleka i 80 g truskawek obiad: 250 g 8-skladnikowej mieszkanki warzywnej z udkiem i nozka kurczaka (z rosolu) podwieczorek: marchewka, dwie lyzki jogurtu naturalnego z odrobina (1 mala lyzka) platkow owsianych kolacja: 50g twarogu z 1 pomidorem i szczypiorkiem, 5 orzechow ziemnych dziewczeta, jeszcze mam pytanie dotyczace posilku potreningowego. Slyszalam ze nalezy dostarczyc weglowodanow prostych (najlepiej owocow). Zazwyczaj cwicze w porach wieczorych, gdzie kolacja jest moim ostatnim (i zarazem potreningowym) posilekim ktory nie powinien skladac sie z owocow. Nigdy nie mam pomyslu co mam wtedy zjesc? Moze jakies porady, sugestie?
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zadomowienie
|
ciii
![]() ![]() No wiem obiadek był pycha ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
juliaaa161190, niestety kilka razy w tygodniu tak beznadziejnie wygląda mój obiad, bo prosto z uczelni pędzę do pracy, w dodatku często jem go dość późno, koło 16 - 17. Do tej pory po prostu zjadałam coś porządniejszego wieczorem i troszkę przybyło... ;/
Jutro już będzie pieczone udko z kurczaka i warzywka z patelni ![]()
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2572 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2573 |
Rozeznanie
|
U
1. 200 ml maślanki + miseczka truskawek + serek wiejski light 150g 50ml jogurtu mlecznego 2. truskaaawki (miseczka) kawa z mlekiem 0,5% łyżeczka Vitello ananasowego z waflem ryżowym 3. szklanka makaronu brązowego + 1,5 szklanki truskawek rozgniecionych:P + 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 4. miseczka truskawek ![]() ![]() 5. serek wiejski 200g + truskawki + jakieś muesli ![]() mam obseeesje KOCHAM TRUSKAWKI ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
Moje R:
Ś: owsianka na mleku 0,5% + truskawki, zagryziona marchewką II ś: bułka orkiszowa z polędwicą sopocką pomidorem i ogórkiem O: pierś indyka pieczona w rekawie bez tłuszczu 100g,połowa brokuła P: wiesiek normalny + 3 orzechy włoskie K: 170 g tuńczyka wsw, połowa pomidora z czerwoną cebulą,balsamico Wydaje mi się,że mało mi wyszło kalorii a kolację wepchałam w siebie przymusem ![]() Doradźcie czym tu się dopchać? Przez 2 tyg zrzuciłam 2 kg, nie za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myslę, że powinnaś dodać więcej NNKT, bo 3 orzechy włoskie i puszka tuńczyka to może byc przymało, lepiej wystrzegac sie problemów z miesiączką, poki sie nie pojawią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Moja R. grzeszę, grzeszę tymi truskawkami.
1. wieśniak z pomidorem i rzeżuchą, 10 truskawek 2. kurde teraz w ogóle nie jestem głodna, nic mi nie wchodzi.. 3. filet z karmazyna, pomidor, wiejski lekki, 5 truskawek 4. jeśli zjem to pewnie będzie to 2 białka z pomidorem, 5. ser biały chudy 100g. aa i smak6malin dziękuję bardzo ![]()
Stoję tu skromnie ;D moje szczęście! no uśmiechnij się do mnie (; wielkiee odchudzanie! 4.07.08 2.08.08 czy to możliwe ![]() .58 ![]() ![]() Edytowane przez principita Czas edycji: 2008-06-11 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Raczkowanie
|
Kurcze... Miałam problemy z komputerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Krytuś -
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Wkleje kontrolnie mój jadłospis i ślicznie proszę o ocenę chciałabym wiedzieć czy mniej wiecęj jest ok pod wzg ilości i jakości. Węgli nie ma ponieważ I faza SB
R 1śn. . .w kawałek kapusty lodowej zawiniety plaster szynki-chudej, pół ogórka konserwowego, 4 takie zawijasy 2 śn wieśniak lekki 200 gr i 15 orzechów ziemnych 3 ob średnia pierś z kurczaka pieczona na teflonie na 1 łyż oliwy z oliwek, 4 liście sałaty lodowej, 2 rzodkiewki bedzie 4 deserek , 5 łyżek jogurtu naturalnego light + łyzka gorzkiego kakao+ posłdzone to słodzikiem ...ps. jest pyszne 5 kolacja ok 1,5 godz przed snem cała puszka tuńczyka
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to, żeby zmienić tak tą diete (jeżeli wogole mozna to nazwac dieta bo pewnie jest beznadziejna) tak, żebym nie czuła głodu, nie moge sie pozbyc tego odczucia i przeszkadza mi to
1. 3 kromki chleba (z sałatą, serem, wędliną, pomidorem, rzodkiewką) i duża parówka 2. Jogurt naturalny 200g 3. dwie wątrubki, ogólek, kromka chleba 4. ok 30 czereśni 5.zamierzam- to co zwykle - miseczka twarogu bialego, dwie kromki chleba ( z pomidorem, cebula, rzodkiewka etc.) Po kazdym z tych posilkow odczuwalam głod;/ a wypilam dzisiaj2 litry wody i jedna czerwona cherbate... Ale odrazu mowie ze sie odchudzam...więc nie chce zwiekszać ilości. Moj wzrost: 158, waga nie przekracza 50kg. I ocencie to prosze czy dużo jem, czy raczej tyle ile powinnam??? Dodam ze nie uprawiam sportu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.